Tabi ki satılıyor ama VW'de düz vites araç çok düşük bir pay alıyor artık DSG karşısında demek istediğim o. EDC'de durum böyle değil.
Neyse konu çok farklı yerlere kayacak böyle giderse, DSG tartışmasına dönmesin.
Printable View
Ekstra edit bilgi vs: İçinde olan biri olarak söylüyorum. Doğuşun kasıtlı sıra yazdırdığı vs yok kim nerden çıkarttı bunları onu da anlamıyorum.
Sİpariş araç şöyle gider.
Ordered: sipariş geçilir fabrikaya gönderilir
Scheduled: sipariş onaylanır fabrika üretim haftası verir
in production: üretime geçer
int transfer ve transport:taşımada limana hareket halinde
sonra da gemiyle gelir vs.
Şimdi bu orderedtaki arabanın 80 90 gün üretim haftası almadan beklediğini biliyormusunuz? Veya bazı durumlarda VW'nin bazı modellere kota dahi açmayıp sipariş almadığını? Doğuşluk bir durum değil yani. Farklı konularda eleştirlebilir ama araca sıra yazması vs'si komik geliyor. Kimsenin sıra yazdığı yok gelen araç ordered tayken adam ben bunu kaçırmıyım alıyım diyor kaparo veriyor. Durum bu.
Bir soru sormak istiyorum, avrupada bu yasaklar devam ederse VWnin boşluğunu hangi marka doldurur sizce?
Bayram öncesi hafta servise sadece birkere gelmiş 2011 model polo gti araca garantiden mekatronik değiştirdik. Hangi vw bu sorunlarla ilgilenmeyen?
Peki siz neden bu kadar rahatsızsınız bu durumdan?
Ortada bir firma var. Hem de öyle 3-4 şubesi olan cafe filan değil. Yıllık satış adetleri 100 binlerle ifade edilebilen bir firma.
Bu firma bir sahtekarlık yapmış. Bu sahtekarlık resmi olarak delillerle ortaya çıkarılmış. Sonra bu firmada bulunan en kilit isimler çıkıp açıklama yapmış. Demişler ki; 'We have totally screwed up.'
Şimdi herkes buz gibi ortada olan sahtekarlığı kabullenmiş iken, siz neden buraya mesaj atan bazı üyelerin yaptıklarından rahatsızsınız ki?
Buraya mesaj atan adamlar mı sahtekarlık yapmış? Müşteriyi, hatta ülkeleri kandıran bu üyeler mi ki siz onların bir şeylerle çeliştiğini düşünüyorsunuz.
İsteyen aracını alır; yazılımını yapar, katalizörünü iptal eder, düz boru çeker. Olur da ceza yerlerse paşa paşa cezalarını öderler. Ortada bir sahtekarlık yok ki.
Sahtekarlık yapanlar itiraf etti de, bizim VW sever kullanıcılarımız bir türlü kabullenemedi...
Oluyor böyle şeyler Hyundai, Toyota, VW vs. Bu kadar gönül bağı kurmaya gerek yok.
Bu haberler ve olaylar ciktigindan beri ben emisyon kismiyla hic ilgilenmedim cok ta tin basindan beri asil manipule edilen seyin yakit tuketimleri oldugunu dusunuyodum ki
Bugun haberlerde cikmaya basladi fabrika verilerinin aslina hic uygun olmadigi konusu dillenmeye basladi
Bu cok daha muhim bir konu..
yazdıklarımı ve paylaşılanları iyi oku hocam. paylaşılan capslar, yazılanlar vs sahtekarlık ile alakalı değil. millet çevre kirliliğinden vs bahsetmiş, sahtekarlıktan değil. ama bu çevre ile ilgili paylaşımı yapan adam düz boru, filtre ile geziyor. ne kadar manidar değil mi? bana da komik gelen budur. ben vw nin yaptığının arkasında durmuyorum. vw kullanıcısı değilim. konuyu ölesine takip ediyorum. vw 'e kaşı bir fanatikliğim yok, konu renault olsaydı olabilirdi.
siz bence benim yazdıklarımı iyi okuyun, sanırım benim ne demek istediğimi tam anlayamamışsınız.
Neyse konuyu don lastiği gibi uzatmaya gerek yok. isteyen isteğini paylaşır, isteyen istediğini soker, takar. İsteyende istediğini der. bana komik geldi bu paylaşımını yapanların (gerek facede, gerek burda) çevre, hava kirliliği ile uzaktan yakından alakası olmaması....
Kardeşim o formula bır teknelojısını bıze getırdı dıyen bendım. :) Evet dedıklerıne bır bır katılıyorum. Bedava yakın fıyata verseler VW alırmıyım. Almam cunku sorgulayan dusunen bır bıreyım. bılırımkı alman emperyalız mı o ucuza sattıgı arababının en az 2 katının benden cıkaracak sekılde tasarlamıstır.
Ben sadece mılısanıyelerde vıtes gecısını sıradan kullanıcıya sagladıklarını yazıyorum. He tercıh edermısyım etmem. Hondanın kımsenın begenmedıgı yavas olan ama km lerce saglıklı calısan otomatık sanzımanı daha tercıhım olur. BAna sımdı kımse demesın kı DSg, o dandık dıye nıtelendıren honda nın sanzumanından uzun omurlu dıye. YIne dedıgınızn oktaya gelıyor motor verımlı olamadıktan sonra, mılı sanıyede heran bozulacak bır sanzuman olsa ne olur olmasa ne olur.
Su konuyada katılıyorum aynı sekılde vatandaslarımız almanya yerıne Jopanyaya gıtseydı. Bız halk olarak cahıl olmayıp Japon araclarını tercıh edıyor olsaydık ulke ekonomısıne bıle buyuk olcude katkıda bulunmus olurduk. Bugun bır toyata gıbı bır marka var mı? Ufacık sorun meydana gelsın 1 mılyon aracın ıcınden 3 tane aracı gerı cagırır sorununu gıderır. Ama ben hıc Avrupa marka aracların gerı cagırıldıgını cok cok fazla duymadım. İstısnalar olabılır.
Dsg konusunda cok ock oncede yazdım VW Dsg nın argesını tamamen halk yaptı dıye. Bunu bır japon yapmazdı. YAptıklarının da gormedık. Fabrıkasyon hata varsa durustce garantıden yapılmıstır. Yaptıramıyanlar ıse japonya ıle ıletısıme gecemeyen cahıl ınsanlardır.
Bu ulkede kımse kusura bakmasın sorunsuzluk deıdn mı VW dıyebılenın aklından suphesı vardır . Sorunsuzluk deyınce kımse kusura bakmasın Avrupa uretıcılerının ısı deıl. Kımseye muhalıf olmak amaçlı yazmıyorum.
Umarım bızde bılınçlı bır tuketıcı oluruzda rekabet artar.
Güzel kardeşim, her vw'a yüklenen yoruma saçma demeden önce bir dinle. Burada dediğim olay, bu firmanın, normal kullanıcı için gereksiz veya önemsiz olan şeylere önem verip, bir algı yanılsaması sağlayarak insanları kazıklaması. Esc ve powershift'te de böyle sorunlar oluyorsa onlar da alınmamalı bence zaten, marka fanatizminin anlamı yok ki, senin de vw'da hissen yok, benim de renault'ta yok. Kötüye kötü, güzele güzel derim ben. Yazmışım zaten, saniyelerin önemli olduğu golf r da audi r8de bu şanzıman olur, ama 1.2 polo alıyorsam ben vites geçiş süresinden çok ekonomi, kullanım maliyeti, sorunsuzluk istiyorum demektir. Bu araçlara dsg'nin şart olması beni vw müşterisi yapmadı, gittim başka marka, daha yavaş ama sorunsuz otomat araçlar aldım/aldırdım. Keza ben yolda giderken göğsü okşayarak gitmiyorum, çevremdeki insanlar da öyle. Teyp, direksiyon, vites klima/kaloriferi ellersin. Torpidoyu okşamazsın. Tangırdamasın yeter. E30 w123 tabi dönemin iyi araçları, hala bile iyiler hatta bence. Ama beğenmediğin mazda 94 yılında xedos9da solar sunroofla araç çalışmadan klima çalıştırıyordu, audi 2007 mi 2008de mi ne yaptı dünyanın reklamını yaptı. Beğenmediğin o accordlar milyon mil yaptı ya kapak açmadan, milyon mil. O almanlar iyiydi, o japonlar da iyiydi. Birine iyi birine kötü demek fanatizme girer.
Ayrıca bu ülkede gayet klimasız 0km golf satıldı, kuzey ülke pazarı için üretilip elde kalanlar. Millette bayıla bayıla aldı, bilenler yazar.
Benim vag grup'a olan düşmanlığım, araçtan çok firma yönetiminin ve distribütörlerinin piçlikleri.
Tüm dünyada da buradaki gibi prestij aracı diye değil, ucuz olduğu için satıyor.
Konuya dönecek olursak, vw'in yaptığı insan kandırmak. Dolandırıcılık yani. Savunulacak hiç bir yanı yok.
Konu nıye dagılıyor anlamıs deılım. REnaultla ne alakakı. Renault salak mı ABD pazarında kan kaybetsın bılakıs butun fransız markalar ıcın gecerlı. Az gelışmiş ulkelerden gayet ıyı para kazanmak varken nıye ABD pazarı gıbı rakabetcı pazarın ortasına lank dıye ortasına dalsınlar. 3 tane Alman markası var , onların bılene satıs rakamları belli. Muhtemelen VW baya bır yara alıcak. amerıka pazarında avrupa menseılı araclar yuzde 4 5 i cok cok zor gecer.
Çok araç aldım kullandım değiştirdim şu ana kadar. İçlerinde 6 tanesi Volkswagen'di. 2 taneside DSG idi. Çok şükür hiçbirini daha herhangi bir arıza yüzünden servise götürmemiştim. Sorun her araçta çıkabilir. Yok VW sorunlu Honda, BMW sorunsuz diye birşey yok. 2011'de sıfır aldığımız Ford Focus araçta ilk yağmurda sunroof vs. olmamasına rağmen tavandan su almıştı su içinde kaldı araç. Çıkıp simdi Ford'lar kötü araç mı olacak. Halada severim Focus'u o olaya rağmen. Şimdide BMW var. Ondanda memnunuz. Yarın sorun çıkmayacağını kim garanti edebilir bana :) Her marka modelde sorun yaşayan olur. VW satış adeti olarak diğer markaları ortalama 5'e katladığı için daha çok göze batması normaldir arıza olarak ;)