Adamlar yeni africa twine de koydular o çift kavramayı, otomatik çift kavramalı enduro. efsane olacak.
Printable View
Adamlar yeni africa twine de koydular o çift kavramayı, otomatik çift kavramalı enduro. efsane olacak.
Eklemeden edemedim bunu :)
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aepm8oj_460s.jpg
ahahhaahahahahahha buna çok güldüm :D
benim fikirlerimi doğrulamışlar: Amerikan piyasasında son yıllardaki büyük skandallar;
1992-2000 arasında, fabrika çıkışı Firestone marka lastikleri patlayarak devrilen Ford’lar nedeniyle 103 kişi öldü ve 400’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 6.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1 milyar dolar ceza kesti.
2000-2014 arasında, kontak anahtarı patlayan GM’ler nedeniyle 124 kişi öldü ve 600’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 30 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 900 milyon dolar ceza kesti.
2009-2011 arasında, gaz pedalı paspasa takılı kalan Toyota’lar nedeniyle 89 kişi öldü ve 300’den fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7.5 milyon araç geri çağırıldı. ABD hükumeti, 1.2 milyar dolar ceza kesti.
2009-2015 arasında, Takata marka hava yastıkları hatalı patlayan Honda’lar nedeniyle 8 kişi öldü ve 130’dan fazla kişi yaralandı. Şirket özür diledi ve 7 milyon araç geri çağırıldı. Takata Şubat’tan beri her gün 14,000 $ ceza ödüyor.
.......................
VW çok büyük bir sahtekarlık yapmıştır, hatta bu gün bazı haberler iflas konusunu dillendirmeye başladı... insanları direk öldüren yukarıdaki skandallarda bile bu kadar büyük maddi cezalardan bahsedilmedi, satışını yasaklarsın, kesersin makul bir ceza, en azından markayı öldürmezsin, başından beri fikrim budur, ayrıca bu NOx normlarına uymayan eski arabalar hala kullanılmaya devam ediyor USA'de, kazanılmış hak iptal edilemez mantığıyla yollarda cirit atıyorlar, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
ayrıca ben bu yazılım oyununu tek firmanın yaptığını düşünmüyorum, daha önce de bazı Alman üreticileri emisyon değerlerini yakalayabilmek için çeşitli zihni sinir fikirlerini üretim hattına soktuğunu biliyoruz, bence olay Amerika'da dizel araç satılmasına olumlu bakmayan lobilerin gazıyla bu duruma geldi, şimdi VW 'adam mı öldürdük?' dese yeridir, adam öldürse hatta 100 sürücü öldürse 1milyar USD verir yırtardı, adı da 'namuslu' üreticiye çıkardı hatasını düzeltti diye...
bu da güzel yazı...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30173438.asp
hocam yanlış anlama amacım muhalefet olmak değil ama saydığın gösterdiğin çoğu örnek insan hatası, seçim hatası, üretim hatası, kul hatası ve birçok kul yapımı olan üründe olabilecek hatalar.
yalnız vw örneğinde saflık,samimiyet yokki olay tamamen art niyet ve sahtekarlık.
size görüşünüze saygı duyarım ama benim şahsi görüşüm artık Almanlar fazlasıyla o ALMAN MALI olayını şımarıklık boyutunda kullanıyorlar lafı uzatmadan diyeceğim bu,bence gayetde yerinde bir ceza ve inşallah uygulanır diyorum.
binbir firma biliyorum Almanların taşeronu olan organize sanayilerde türkiyede üretilen hemde %100 ve ardına o Almanların etkiket basıp Made in Germany dediği.
aynen bizim üretiğimiz iş makinaları kovaları gibi, dizayan tasarım tamamen türk mühendisliği, işçilik türk, kaynak teli türk, sac Ereğli türk ve İsveç çeliği ve bu mala adamlar sahip çıkıp made in Germany demeye kalktılar tamda 3 ayrı firma geldi bizlere gelin taşeronumuz olun diye , fiyat konusunda anlaşamadık.
kimbilir şu an kimden alıp MADE IN GERMANY yada German engineering diyerek piyasayı aldatıyorlardır.
Vw dışında bence bir kaç marka daha katılır.
Hepsinde bir katakulli olduğunu düşünüyorum ben
Katılıyorum.
Yaklaşık 4 senedir Almanya+Türk Menşei'li bir firmada yöneticilik yapıyorum. Almanlar kendileri dışında pazarlarında bulunan yabancı üreticiyi yoketmek adına çok fazla birbirlerini kollarlar. Bunu Schmitz ve Krone firmalarında rahatlıkla görebilirsiniz. Kan davalı iki firma, iş milliyetçiliğe geldiğinde can dostu olup stratejik hareket ediyorlar.
Şimdi benim anlamadığım iki nokta. Bu kandırmaca ortaya çıktı. Ciddi anlamda da büyük bir suç.
Ancak bahsedilen konu özelinde herhangi bir can kaybı vs olmadığından ötürü, 18 Milyar Dolarlık bu cezanın adil olmadığı taraftarıyım.
Bunun arkasında da politik düşünceler olduğunu düşünüyorum. Alman hükumeti, VW'nin batmasına göz yummayacaktır. maelum nüfusun %25'inin ekmek yediği bir markadan bahsediyoruz.. Dolayısıyla VW çok büyük bir zarar edecek ve batmayacaktır.
Ama sonrasında, bu davanın arkasında olduğunu düşündüğüm; Amerika, Japonya ve Hindistan'ın üzerine çok fazla baskı olacağı kanısındayım. Yani bu iş VW ile bitmeyecektir.
Kendi tezim. VW bu cezayı bir şekilde ödeyecek.
Gruba ait markalardan bir iki tanesini elden çıkaracak (Skoda ve Bugatti makul bence, belki MAN'de olabilir) Ama Alman hükumeti VW'yi bir şekilde kurtaracaktır. Tıpkı 2008'de 30.000 adet stok ile ekonomik Krize yakalanan Schmitz'i kurtardıkları gibi. (Bu firma şuanda Semi Treyler sektörünün dünya lideri)
Bu arada BMW'de durum ne olacak ? Merakla bekliyorum :) Mercedes zaten bu tarz bir sorun yok.
Almanya'nin haritadaki yerini bilmeyip de dsg dizel jetta alir 3-5 kar ederizciler suan live cam'den Berlini frankfurtu izliyor , RTL'de haber cevirmeye calisiyor hey gidi hey :D
aynı partide test edilen X5 temiz çıkmış, X3 ile alakalı ise değişik bilgiler var, BMW geçen hafta kendileri ile alakalı sıkıntı olmadığını açıkladı, ya yaptıkları üçkağıdın tespit edilemeyeceğini düşünüyor ya da gerçekten temiz... Amerika zaten getirdiği bu NOx normları ile, Amerika'da dizel satmayın demeye çalışıyordu, özellikle Almanlar ise ne gerekirse yaparız, pazara gireriz modundaydılar...
aslında herkes mantıklı konusuyor ama durum bir degişik
tamam ortada yanlıs üretim o bu var ama kimse bilerek airbagi bozuk nebilim lastigin hamuru sıkınıtılı üretmez kimbilir hangi aşamada sorun vardıda sucsuz günahsız kişiler öldü veya yaralandı. ama gel gelelim bunu bilerek yapıp desifre oluncada pardon gardaş hata bizde demeleri, heleki her capkınlıktan yakalanan türk erkegi vari ilk seferde inkara gitmişler biz onu düzelttik artık yok öyle diyerek ama oda yemedi sonra napalım R ye takalım kafasına sıksaymısta olurmus.
bmw de yada x markada cıkarmı edermi, yada adı herneyse esansı üre olan(adblue bluetech vs.) kullanımı baştan asagı karıstırır piyasayı
Tr de de bekliyoruz böyle yaptırımlar....
Yerse tabii :mad:
sizi anlıyorum ama bakış açımız farklı, saygı duyuyorum size ama ben yargıç olsam ekmeği peşinde 7/24 direksiyon başında olduğu için yorulan uyuyan ve birini ezen birinden çok 7 duble içip çocuk oyuna parkına dalıp ölümlü olmasa bile kazaya sebeb veren adama daha ağır ceza verirdim.
zaten birçok anayasada'da bu bu şekilde, birinde insan hatası,koşullar birinde bilinçli adını sen koy benim için sahtekarlık,terbiyesizlik.
zaten bmw usa'de öyle ahım sahım dizelde yok. muhtemelen şu nox dalgasına uymak için baya kısıklar. 3 ve ya x3 deki 28d etiketiyle satılanlar 2.000cc 180 hp.onun dısındada 5-x3 ve x5'de 35d etiketiyle satılan 3000cc dizellerde 255hp. avrupaya bakarsak 30d'ler bile 258hpdir - 35d ler 313hp, 20d 190 hp,
'Dünyanın ve ABD'nin en büyük araç motoru üreticilerinden General Motors, üretim sürecinde yaptıkları bir hata yüzünden 56 kişinin hayatını kaybettiğini kabul etti. Hatalı araçları yaklaşık 10 yıl boyunca geri çağırmayan General Motors, mağdurlara yüklü tazminatlar ödemeye hazırlanıyor.
Şirket, hazırda bekleyen dosyaları incelemeye devam ettiklerini ve 56 sayısının yükselebileceğini açıkladı.'
10 sene bu hatayı kabullenmemek etik midir peki?
size olan yorumum sizin verdiğiniz birkaç yorum yukarıda örnekler baz alınarak olan yorumumdu, GM eğer kusurlu bir mal üretiler ise ve bunu bilinçli yaptılar ise benim için VW den farkı yokki, özetle elbetdeki etik değildir.
fakat işin içinde bu hata bilinçli bir şekilde art niyetli şekildemi yapıldı yoksa atıyorum gider kısmak yada teslimat tutturmak gibi basit çıkarlar gözeterek seçilen bir tedarikçinin ürünümü hatalı çıktı bunu iyice öğrenmek lazım.
bugün GM de kullanılan parçaların birçoğu dışarıdan tedariktir diye düşünüyorum bunlardan biri arızalı çıkınca etiket/fatura GM'e kesiliyordur değilmi?
peki VW deki durum bunun gibi bir durumu, iyice tartmak lazım, açıkçası bence değil..
yani öyle vay efendim lastik indi, yada tedarikçimizin şusu kusurlu yada paspasa pedal takılı kalıyormuş bunu iyi tasarlayamadık değil. bu durum çok daha art niyet taşıyor ve GM de olsa VW de olsa varsa bilinçli art niyetli yanlışları bence cezalandırılmalılar.
An itibari ile 1.4 milyon audi 1.6 , 2.0 tdi motorlarindada ayni sıkıntı oluşmuş audiyedr sorusturma acilmis