User Tag List

Sayfa 7/12 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
228 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Alman Otomobil Dergilerinin Zehirlediği Nesil ve Algı Operasyonu

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Araba üretmek kültürel bir mesele özellikle olaya kültürel yaklaşan insanlar resmin büyüğünü görebiliyor yada çok ülkeler gezmiş insanlar..

Her marka kendi etkisi altında kaldığı kültürde araba üretir.. japon önce kendi ve dünyadaki kendi insanları için üretir sonra dünyaya üretir.. Almanda öyle fransızda öyle ingilizde öyle italyanda öyle..

O yüzdendirki avrupada en yaygın ve profesyönel lpg kullanımı italyada olduğu için lpg ye en çok uyumlu araçlar oralardan çıkıyor. o yüzdendirki eskiden volvo ya kış arabası denirdi isveç çeliğinden yapılır ama bütün testleri finlandiyada yapılırdı..

yani araç işi önce kültürel bir mevzu italyan aracın içinde fazla sıvı (kahve ,su,cola) tüketmiyorsa hatta hiç içmiyorsa üretici o araca bardaklık koymaya bilir onun için bu normaldir.. italyan içinde normaldir.. ama aynı araç arabanın içinde çok sıvı tüketilen bir ülkede satışa çıksa o ülkenin insanları bu ne biçim araba adamlar elektrikli koltuk cam tavan koymuş bardaklık yok saçmalık diye bilir..

misal alman ekran işine çok düşkündür koca ekranlar koyar araçda sonradan vantuzlu tutacaklarla takılmış gibi görünsede eğriti dursada çirkin görünsede o tableti koyar .. baksanız bununda özünde tabanında kültürel etkenler vardır..

bizim kendi kültürümüzde ürettiğimiz bir aracımız olmadığı için yabancı her markanın aracında kendimizden kültürel bir şeyler arıyrouz. o yüzdendir araçlarımıza bir sürü abidik gubidik aksesuarlar alıp takıp takıştırıyoruz içine dışına
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Algı operasyonu ve marketing nedense araba karşılaştırmaya döndü.Herkesin anlayacağı bir örnek vereyim. TÜV diye bir ürün soktular bize. TÜV nedir? Technischer Überwachungs Verein .. Yani alman teknik denetim kurumu. Banane kardeşim alman teknik denetiminden?Gidip amerikada yada japonyada benim aracım tüv onaylı desene? gülerler sana.. çünkü her ülkenin kendi teknik denetim kurumları vardır. Bizde de var ama böyle güzel para kaynağı olan bir işi almanlara verdiler.ülkemizdeki milyonlarca araçtan da onlar para kazanıyor.Yani sadece satması değil..adamlar her türlü kucağa almışlar işte.. neyi tartışıyoruzki?

he tüv hakkında kendi düşüncemi söliyim. 75 model bir araçla 2013 model aracı aynı teste sokup ikisinede geçer vermek hokkabazlıktan sahtekarlıktan başla birşey değildir.Bir kere eşyanın tabiatına aykırı..ama neyse.
    komançero garage

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaptı ya sonra? BMW 3 serisinden daha üst bir segmente araç üretemeyip, lüks modelleri de 'Amerikan pazarı' için isim değiştirip satacaksın ama kahrolsun Almanlar

bakın biranda şunda hem fikir olduk, Japon arabalarının müşteri kitlesi sınırlıdır, BMW ve Mercedes sırf o segmente girebilmek için resmen down grade etti araçlarını 1 serisi doğdu, CLA doğdu A ve B serisi doğdu...

dünyada en çok satılan araç toyota dır, sıkıntısız sorunsuz alır binersiniz ben Avrupa'da da karşılaştım Afrika'da da... sizi alır bir yere götürür az arıza yapar motoru uzun ömürlüdür vs vs... Japonların amacı zaten bu biz neyi tartışıyoruz şimdi?
    Abi Japon arabalarının sorunsuz olduğunu kabul ettiniz sonunda, o zaman benle niye tartışıyorsunuz?

Üst sayfalarda Toyota"ların, Honda"ların kötü olup sağlam olmadığını "BİLE" söyleyenler oldu.

Ben bu yüzden sinirlendim. Yoksa bir problem yok sizde Kapon arabalarının sorunsuzluğunu kabul ettiğinize göre.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi Japon arabalarının sorunsuz olduğunu kabul ettiniz sonunda, o zaman benle niye tartışıyorsunuz?

Üst sayfalarda Toyota"ların, Honda"ların kötü olup sağlam olmadığını "BİLE" söyleyenler oldu.

Ben bu yüzden sinirlendim. Yoksa bir problem yok sizde Japon arabalarının sorunsuzluğunu kabul ettiğinize göre.
    Düzenleme:
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    farnsada isviçre ve Almanya sınırında yaşıyorum, bu 3 ülkeyide iyi biliyorum.

Japonlar düzen kosunda insanlığın gidebileceği son noktadır bence

O yolu düzene örnek olarak göstermiş.

Hani belirli bir marka vardır her zaman rakipsizdir işte öyle bir durum.

Yani Japonlar düzen konusunda öncüdür, geriside takipçi
    Abi duzenden bahsetmiyorum ben kaliteden bahsediyorum...
    Duzenle & kalite ile baglanti kuramiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi adamlar garip, satmiyorlar. Binmediginden o hissi alamamissindir.
    Kagawadaki bize tahsis edilen sirket arabasi 750 hp hybrid lexus

S klassdan cok daha iyiydi, popomla test ettim
    Ben lexus a dünyalı gözüyle bakmıyorum. Messi gibi.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi duzenden bahsetmiyorum ben kaliteden bahsediyorum...
    Duzenle & kalite ile baglanti kuramiyorum
    Reis maalesef kalite denilen şey sadece ülkemiz işlerinde yok, bak maalese diyorum.

fransa"da yol işinde çalıştım, firma mecburen kaliteli mal kullanmak ZORUNDA.

Yaptığımız yol 10 yıl içinde bozulursa firma mecburen devletten tek kuruş almadan yolu tekrar yapmak zorunda.

Dünyanın büyük bir bölümünde bu böyle, tabi biz kalitesiz mal kullanıyoruz o ayrı.

:Telden yazarken arada yanlışlıkla beğenme butonuna takılıyor tel, sitede virüsmü var.

Bazen kendi kendine mesajlara, yol tutuş bölümüne, değişik değişik yerlere yönlendiriyor site.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi yerden bi yere gitsin diyen alman arabasi alirmis cevik araba isteyen japon alirmis

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi yerden bi yere gitsin diyen alman arabasi alirmis cevik araba isteyen japon alirmis
    Tam tersi olması gerekmiyor mu bu yazdığının Japon arabası bi yerden bi yere götürsün demek için ideal sanki.

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O herkesin beğendiği f30 serisine 2-3 gün kullandım.Kalite olarak bence kötü şuan almaya karar versem 120-130 tl başlar içindeki koltuk deriler ile toyota corolla'nın koltuk derileri arasında hiçbir fark göremedim.
    Zaten herkesin full diye aldığı bmw'ler aslında boş oğlu boş o kadar para ödücem torpido plastik resmen herşey için opsiyon galiba millet bu yüzden 110-120tl'ye C sınıfı arkası torsiyon bir araba alıyor.
    Ama şöyle bir gerçek var japon'un sorunsuzluğu alman'da yok. Alman'ın kalitesi japon'da yok(bazı modellerinde)

gokayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ülkenin kendi araçlarında değer verdiği kriter ve yaratmak istediği algı farkl olduğu için bu durum var bence.
    1998 106 XR "sold"

2007 207 GT "sold"

2015 F20 LCi 1.20i

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepimiz farklı arabalar seviyoruz ama hepimizi aynı noktada buluşturan tek bir nokta var.

Hangi arabayı alırsak alalım aynısından 1 tanede devlete hediyoruz

Dil, din, ırk, ten ayrımı yapmaksızın herkesi vergi adı altında soyan adam gibi adam rte

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi adamlar garip, satmiyorlar. Binmediginden o hissi alamamissindir.
    Kagawadaki bize tahsis edilen sirket arabasi 750 hp hybrid lexus

S klassdan cok daha iyiydi, popomla test ettim
    seni monte eden takumi ustanın ellerini öpiyim ben...
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nerede çöp model var memlekete geliyor arkadaşlar.. Bi çıkın bakın millet ne arabalara biniyor dışarıda..
    Tango-1 never dies.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkaslarla aramızda gecen muhabbet alman veya yerli japon araba kullanıyorum kac model araba bu kadar para vermissin delimisin diyor diyorumki benim aracm su model aracının üstünde 50 defa atlar,Kronik sorunu yok kaputu actıgım yok masallah,Su saaten sonra 90 modelde olsa japondan asla vazgecmem vag grubunu kapımdan sokmam.Ama JAPONN farklı dünya

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne sandın a3 ile f20 ile bakkala markete gidiyoruz garajda R34, Supra, RX7 falan var
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

gokayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senelerdir şu honda fanboyların japon var japon var mantığını anlamaması çok komik ya
    1998 106 XR "sold"

2007 207 GT "sold"

2015 F20 LCi 1.20i

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumda siyaset ve spor konularından sonra alman vs japon konularına da yasak gelsin bence.

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes birbirini tahrik edici konuşmuş bi kere bana fanboy'luk saçma geliyor.Herkesin zevki bir olmadığına göre alman-japon-kore-italyan vb istediği seçimi yapar.Açıkcası şu an japon markasına biniyorum,oo iyi hoş bundan sonra hep japon demem.Gider alman alırım gider italyan alırım v.b.Çünkü bütün unsurların birleştiği bir marka kültür yok,sebebinide üstdeki postda "darkmoon" abi bahsetmiş.
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)