User Tag List

Sayfa 5/12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
228 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Alman Otomobil Dergilerinin Zehirlediği Nesil ve Algı Operasyonu

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-Japon Sanayi Standartları Komitesi’ne göre kalite; ürün ya da hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketicinin isteklerine cevap veren bir üretim sistemidir. "Oncelikle japon sanayiisinde kalite ne demektir buna el atmak lazim

2-Yazdim birsuru sey ama sildim,uzatmanin manasi yok gereksiz Soyleyeceklerim bu kadar ...

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Algı operasyonu her daim oldu oluyor olacak. Zira almanlar kendi araçlarını mükemmel göstermek için testler hazırlarken ingilizler kendi programlarında dinozor şanzımanlı aston martini sürekli arıza çıkaran range roverlarını illaki araya sokup reklamın kralını yapıyorlar. Japonlar ise zaten bu konuda fazlasıyla tutucular. Kısacası kimse yoğurdum ekşi demez.

Öte yandan alman araçları en iyi denmesinin sebebini ciddi derecede algı oluşturuyor. Türkiye pazarında doğru düzgün araba yokken gurbetçilerin getirdiği alman arabaları, yurdum insanlarının lexus diye bir marka ile hiç tanışmaması ve mazda nın eskiden beceriksiz bir distribütör tarafından satılmaya çalışılması da bunlara sebeptir.Tabi ayrıca türkiye pazarına harbi dolu donanımlı japon otomobillerinin satılmaması da etken. körfez savaşı fazla uzamasaydı honda integra prelude toyota cressida gibi eski ama zamanına göre baya donanımlı çoğu aracın varlığından bile haberimiz olmazdı. Amerikan araçları ise büyük motor vergi ve yakıttan dolayı zaten pek varolamadılar türkiye piyasasında. Fransızlar ise aslında gerçekten çok güzel araçlar üretirken 2000 lerde üretilen araçların sorun yumağı olması sebebiyle ciddi itibar kaybettiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 almayi gecin.. vw almanyada en fazla 2.el piyasasinda yerle bir olan aractir inanilmaz bir dusus sergiliyor her yeni model cikardiginda zaten 0 alanda fazla kullanmadan satip mercedes yada bmw geciyorlar..audide ciksa patentten cok sevinicem

hondafit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciddi anlamda okumadım ama volkswagen gereksiz büyütülüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satmaya çalışmak ve ürün tanıtımı yapmakla "algı operasyonu" yapmak başka şeyler.
    Algıyı "yönetmeye" çalışmak, algınıza "operasyon" yapmak içinde art niyet bulunduruyor.
    Zaten kelimeler bile sakat; "operasyon" nedir layn
    O zaman bu da benim lafım; "akıllı ol algını alırım"

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son 7-8 ayda 4 adet araç kullandım ve sıfır araçlar sırasıyla: jetta,octavia,ford focus,toyota corolla

Jetta kullanımı ve yol tutuşu efsane zevkli ama direksiyon ve dsg den başka birşey yoktu araçta boşline idi

Octavia geldi sıfır 1.6 tdi optimal paket jettadan tek eksisi yol tutuş çünkü araç yüksek amortisör yapısı olarak,ama ben bu kadar rahat kullanımı olan ses sistemi olsun,renkli ve dokunmatik ekranı olsun,bluetooth olsun,hızlanma,elektronik kilidin verdiği zevk ve araca alıştıktan sonraki yol tutuş tek kelimeyle müthiş

Octavia yı dokundurup servise bırakınca 2016 ford focus 1.5 tdi powershift verdiler.Araç vites güzel ama DSG kadar iyi ve hızlı değil,hızlanma ve yol tutuş totalde skoda dan kötü ama ilk binen kişi ani direksiyon hareketlerinde bu araba ne yol tutuo amk vs diyebilir ama octavia ile girdiğin süratlerde viraja girince kendinş kaybediyor focus

Gel gelelim 2016 model Toyota Corolla sıfır aracı kompresyona bırak bayır aşağı inerden tavan lambası zırıldıyor şanzıma efsane 2000 li yılların başlarına beni geri döndürdü.Çukura bir düşüyorsun 2005 model beton gibi Minim daha az ses çıkarıyordu ön takımdan ama en çok etkileyini ne kadar basarsan bas araba ben gitmiycem diyor 140-150 oda anasını bellersen geçiyor 160 a ama oda kelle koltuk direksiyonu kırsan takla atarsın

He birde geçen egea kiraladım oda sıfır denk geldi o arabaya o parayı verene helal olsun harbi zengin

Sonuç olarak Octavia ağır ezer hepsini,onun bir tık üstü comfortline golf 7 dsg tadından yenmez ondan sonrada a3 diye gider

Sanırım almanlar iyi
    Team PAŞAOĞLU

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Milletin çok beğendiği Vw Vag grubu daha 1-2 sene öncesine kadar tsi sorunları dsg sorunları ile başı dertte idi.Ha millet için gene sorun olmadı gidip C sınıfı arkası torsiyon araça 110-120 Tl bayılıp sonra ne gidiyor be uçak diyip sabiha'dan kalkıp Atatürk'e konuyorlar. Japon araçlarının iç kalite yalıtım filan zayıf ama hiç değilse sağlamlık var.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saglamlik, tasarim, zevk, ihtiyac gibi kriterler var ve herkesinki farkli. Olmasa zaten pazarda bu kadar fazla model olamazdi... Disaridan bakinca bunu kim alirki dememe ragmen kullanan kisinin neden tercih ettigini ogrendigimde genelde hak veriyorum cok farkli senaryolar olusuyor bu yuzden hicbir arabayi yadirgamamak lazim. Ama kendi adima aracin 2.eli ve satis kolayligi dikkat edicegim son ozellik oluyor satmak icin degil keyifle binmek icin aliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen insanların beklentileriyle doğrudan alakalı bence,sürüş zevki benim için nedense hiç ön planda olmadı ne hikmetse konfor,malzeme kalitesi vs. hep önemli oldu benim için bu yüzdendir ki japon araçlarını hiç sevmem.

Ehliyeti ilk aldığım zamanlar 96 model corolla kullandım hala ara sıra kullanırım her ne kadar japon sevmesemde yeri bende çok başka,hani 90ların japonu tabiri vaardır o cidden doğru.O araçta beni kendine çeken başka bişey mi var acaba?

Şimdiki japonlarsa 'benim beklentilerime göre' vasatın bile altında ki bu su götürmez bi gerçek(kendim sahibim ordan biliyorum)

Japonların kaliteli malzemeleri konusunda,11 model civic aracımın bazı düğmeleri silinmeye başladı,aynı şeyler arkadaşlarımın araçlarındada geçerli(araçlar civic fd6,corolla,auris)

Bunların aksine,Babamda 06 model octavia rs var 130k küsür km de araçta malzemelerde en ufak bi soyulma v.s yok onuda geçtim araçta en ufacık bi trim sesi dahi yok,09 model dsg jettam vardı,14 model dsg sciroccom vardı hiç birinde en ufacık bir problem yaşamadım son derece memnundum hepsinden.Hee ama şu var yiğidi öldür hakkını yeme,her ne kadar alman sevsemde motor dayanıklılığı konusunda benim gözümde çekik gözlüler bir numaradır.

Yani tamamen beklenti meselesi,benim beklentilerim ise beni japonlardan malesef uzak tutuyo

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar işin geneli herkes hangi arabayla mutlu oluyorsa onu alır.

Ben en çok 90"ların Japon arabalarını seviyorum, param olduğu vakit gider sevdiğim arabayı alırım.

Çünkü beni sevdiğim araba mutlu eder.

Hanginiz sevmediğiniz bir işte çalışmak istersiniz?

Kendimden örnek vereyim, tüm dünyada 1 tane araba kalsa oda alman arabası olsa ben binmem.

Arabasız kalırım gene binmem.

Çünkü beni bu mutlu ediyor.

Aynı şekilde elektronik eşyamı alıyorum, ya Yerli alırım yada Japon-Kore alırım yada hiç almam.

Çünkü beni bu mutlu ediyor.

Aynı durum arabalar içinde geçerli.

Yani amaç arabanın sizi mutlu etmesi.

Sizi mutlu ediyorsa gerisi boş...
    Güzel kardeşim herşey iyi güzel ama bu kadar toz pembe değil hayat. İnsanlar sırf "mutlu olmak" için binmiyor arabalarına malesef.. Keşke öyle olsa hepimiz k20 swap crx le gezsek nasıl olsa zevk işi? Kiminin ailesi var güvenlik önce der, kimi milyon km yapıyor işinden dolayi az yaksın der, kimi mekan mekan gezer kapı açtırsin der. Şimdi tamam bunların hepsi mutluluk tanımı kişilere göre ama, mutluluğu adam 2016 vagda da bulabiliyor. Ha görüşüm senle zıt değil bu arada, 90lar japon grubuna hastayım bilmeyen yoktur. Sadece biraz daha gerçekçi yorumlar yapalım istedim.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani dünyada tek araba alman arabasi kalsa binmem muhabbetini gec, küçükken yapıyorduk bunları. Dünyada tek araba Anadol kalsa ope ope binicem bunu adım gibi biliyorum. Az biraz gerçekçilik...
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Araba olayı kültürel bilimsel coğrafi bir şeydir..

Her ülke önce kendi insanının kültürüne göre alışkanlıklarına göre ve ülkesinin coğrafi yapılarına göre araç üretir..

Arabayı geçelim

italyanın neyi meşhurdur dünyada mobilyası , kıyafetleri fashion moda tasarımda dünyada bir numaradırlar.. tarzları tasarımları trendleri genelde italyan markaları yaratır belirler dünyada ..

eksi yanı çok hassas ve narindir italyan ürünleri sık sık bakım ister bakım yapıldığı sürecede eskimez.. Arabalarıda bu kültürdedir..tasarımları çok iyidir iç ve dış hatları çok güzeldir motorları çok iyidir ama narin ve hassas araçlardır devamlı elinizin içinde olması gerekir..

Japonun araba dışında neyi meşhurdur elektronik beyaz eşyaları teknolojileri tabi uzun ömürlü olması hemen arıza vermemesi.. araçlarındada gene bu faktör ön plandadır her zaman bolcana elektronik ve teknoloji yenilikler falan..

Almanlarda mühendislik sağlamlık ön plandadır.. bu liste uzar gider.. her ülkenin kendine ait bir üretim planlaması vardır kendi kültürel tarzına göre.. ve her insan kendi tarzına en yakın aracı alır..

misan bende ingiliz tarzını severim asildir her daim klasik nostaljik hatları barındırır araçların iç yapısı genelde evdeki mobilya mantığındadır.. sürerken keyif verir.. kullanılan malzemeler her zaman kaliteli ama narin malzemelerdir bazen durup dururken kendi kendine bile çatlayıp kırılabilir..

bazısı tasarımı tarzı sever italyan o konuda tekdir. maseratisi,ferrarisi,lambosu ,alfaromeosu ..
    bazısı teknolojik şeyleri sever japona yönelir..
    bazısı sağlam kaya gibi araba olsun der almana yönelir..

Almanlar satış stretejileri dışında araçları güzel. ama satış stratejilerinden dolayı vw grubuna skoda dışında hiç sıcak bakmadım.. skodayıda fiyat performans oranında çok beğeniyorum..

bmw desen bence büyütülücek abartılıcak bir marka değil türkiyede aşırı derecede abartılıyor artık nerdeyse bir kesim görmemişlik derecesinde abartıyor.. mercedes eski mercedes değil buda bir gerçek gerek karakteristik çizgileri gerek malzeme kalitesi çok bozdu çizgilerinden çok çıkdı satış rakamlarını yükseltmek için marka değerinden çok ödün verdi..

mercedes artık üst segmentlerde eski hakiki mercedes cls s classe gibi.. yeni E kasanın bile izalasyon yol gürültüsü malzeme kalitesi ve tasarımı c kasaya birebir benzemesinden dolayı genel testlerin çoğunda olumsuz yorumlar alıyor.. belkide tarihdeki en çok olumsuz yorum almış e kasadır..

türkiye kendi kültüründe kendi aracını üretemediği için mecburi kendine en yakın kültürdeki aracı seçiyor buda alman araçları..
    şu bir gerçek ki çokda araba zevki olan bir memleket değiliz 2 sene araç sürüp satıyoruz avrupalı amerikalı gibi bir aracı alıp 7 sene 10 sene binmiyoruz.. bizde henüz daha araba kültürü oturmadı..

Ne zaman oturur o zaman bit pazarına nur yağar .. pazarda altın gibi motorları olan araçlar var sırf italyan japon ingiliz v.b diye tutmuyor fiyatları dipde hoş oda bilen adama yarıyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllarca algı operasyonu yaparken sen ne yaptın ? Almanlar üstlenmese bu işi belki fransızlar üstlenecekti ve bu yorumlar peugeot için yapılacaktı. Dünya ya yeme içme yatma ve sevişme için gelmiş bir topluma mıç mıç konuşmanın hiç gereği yok. parası olan neye istiyorsa binsin kime ne ?
    Zekana hayran kaldım kardeş, acilen forum kapatılsın boşuna elektrik yakıyo.
    https://www.theguardian.com/business...-investigation

osmanaydo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynı "algı operasyonları" örneğin Rus otomobilleri için yapılsaydı, "bahsedilen bilinçsiz sığ kitle" bugünlerde Lada Samara'ya mı tutkun olacaktı?
    Düz adam___

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satmaya çalışmak ve ürün tanıtımı yapmakla "algı operasyonu" yapmak başka şeyler.
    Algıyı "yönetmeye" çalışmak, algınıza "operasyon" yapmak içinde art niyet bulunduruyor.
    Zaten kelimeler bile sakat; "operasyon" nedir layn
    O zaman bu da benim lafım; "akıllı ol algını alırım"
    Dsgde kontak kapama problemi olduğu için sentetik yağı mineral yağ ile değiştirip, bide bunu geri çağırmayıp bakım sırasında yapan ve ayrıca sanki sorun yokmuş gibi müşteriye güncelleme yaptık diye anlatan servis ürün tanıtımı mı yapıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzgün bir almanın verdiği konfor hissini ben şimdiye kadar uzakdoğuda sadece kia proceed turboda gördüm. Ne accord ne de başka bir model bana o tokluk hissini verrmedi. Ama japonların dayanıklılığı da Almanlarda yok bence.Arabaları konfor ve malzeme olarak kalitesiz ama genel olarakta sorunsuz.
    IN BOOST WE TRUST

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne Yani Şimdi bize monarch projesimi uygulandı