User Tag List

Sayfa 8/12 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
228 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Alman Otomobil Dergilerinin Zehirlediği Nesil ve Algı Operasyonu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allaha sukur kendi zevkim var testler umrumda degil test surusu yapar , begenirsem alirim. Japon arabasi alamadim bi turlu, hep bi yerden noksanliklari var, orn: gt86, 200 bg olup 160 bg gibi gidiyor, otomatigine zaten girmemek lazim , konsoldaki o isuzu dmaxtekinden casiodan bozma saati bile gormezden gelirdim oyle guzel dengeli araca sisirme beygirleri koymasalardi ya da adam gibi sanziman koysalardi. Japonlar iyi guzel saglam, trim sesi vs gelmiyor ama icine binince de guzel hissettirmiyor, mesela yeni type-r. Servisten arac alirken paspas hediye etsin derdik, bunlarda pandizot istiyorlarmis

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iç kalite malzeme kalitesi iç ergonomi ve tasarım benim için her zaman ingilizdir..
    dış mühendislik sağlamlık dayanıklılık almandır..
    teknoloji japondur
    tasarım italyandır..

şöyle bir şeyde var koreliler üslüp ve destur olarak alman ekolünü baz aldılar üretimde eskiden japon mitsubishi tabanlıydı şimdi artık almana geçiş yapdılar o yüzden kore mallarıda arafta tam arada modeller..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arada ince bi çizgi var; Almanlar konforuna düşkün, Japonlar zevkine düşkün olay bu kadar basit.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BÜTÜN yazılanları okumam 1 saat filan sürdü iki satırda ben eklemek istedim , babam çok araba düşkünü bir insandı , bir araba max 3 yıl kullanırdı , bende arabalar konusunda hassas bir insanım , bir motor ustasının yanında üniversite okurken tüm boş vakitlerimde tek kuruş ücret almadan çalışan birisiydim , elektrik elektronik müh. de okudum , stajlarımdan birinide toyota da yaptım . Yakın zamanda açtığım konulardan da bakabilirsiniz golf almayı düşündüm . aradığım araç sahiplerinden bazıları arabaları 56k da olmasına rağmen turbonun değiştiğini , yada şanzımanı değiştini söylediler tabi bunlar tahmin edebildiğim şeylerdi , sonrasında 70k da 7 dsg bi golfe baktım şanzıman bitik 4500 tl masrafı vardı almadım tabi , a3 ü olan arkadaşım garanti bittikten sonra 60 k da şanzıman değişti iyi niyet garantisinden 1000 tl işçilik ödedi , bu şekilde çok da müşteri gördüm bu tip sorunlarla gelen , 270 km de şirket aracı corolla gelirdi bize rektefiye ederdik enjektör ve turbosuna dokunmazdık , sorunsuzluk konusunda japonlar gerçekten farklı boyutta araç üretiyorlar , yine bir örenk vermek gerekirse sakarya honda servisi 2012 yılında sadece 1 senede 2 defa yol yardımına gitmişler , arkadaşımın babasında 2009 mazda 6 203k da şanzıman patlıyor mazdayla yazışarak sıfır şanzıman takıyorlar ücretsiz hemde , e class mercedesten tutunda doğana kadar , en az 30 farklı arabamız oldu , mercedes ayrı bir dünyaydı ama onun haricinde japonlardan aldığımız tadı hiç birinden alamadık , babamda lancer var sattıramıyorum , bunu satıp bundan daha güzel araba alamam diyiyor

ŞİMDİ gelelim asıl konuya ben 4 ay önce hollandaya gittim hollandada aşırı derecede mazda mitsubishi toyota var hondanın crv si var çoğunlukta , bizim ülkemizdeki algıların asıl kaynağını testlere bağlamıyorum çünkü bizim insanımızın okumayı çok sevdiğini düşünmüyorum , bizim ülkemizdeki alman algısını zamanında avrupaya giden gurbetçilerimizin türkiyeye alman arabalarıyla gelen özellikle işçi tayfadan kaynaklandığını düşünüyorum , çünkü o zamanlar bizim ülkemizin yollarındaki araç sayısı ve kalitesi belliydi, yanış bilmiyorsam vw o zamanlarda işçilere özel %28 gibi ciddi bir indirim yapıyormuş vw alımlarında , bizim insanımızda gurbetçilerimizin yaşadığı hayata özendiğinden kaynaklı bir alman aşkının olduğunu düşünüyoum ,

HENÜZ 3 saat olmadı otomobil dünyamda mazda 6 2.2 dizel ile passat 2.0 240 bg 4 motion un karşılaştırmasını seyrettim , tam bir rezalet , önden çekişli bir araçla 4 çeker bir aracın karşılaştırmasını yapmışlar , yapılmaz mı tabiki yapılır ama klasman dışı karşılaştırma yapmışlar , güç olarak karşılaştırmışlar 240 bg lik modelini neden karşılaştırıyorsun ki 190 hp liğini karşılaştır , fiyat olarak karşılaştırıyorlar sanki 1.6 tdi ile 1.6 cdti gibi aynı vergilendirme sınıfı karşılaştırıyorsun ,

SONUÇ OLARAK bir araç alınacaksa eğer , öncelikle ne kadar süre onu kullanmayı düşünüyorsun ? eğer garantisi bitsin satarım mantığıyla ise paranı istediğin kadar dsg şanzımanlı bir almana yatırabilirsin , uzun vadeli kullanacaksan veya ikinci el bir araç alınacaksa bu araç japon olmalıdır diye düşünüyorum , alman olarak günlük kullanımda benim gözümde mercedes ve bmw den başkasını almanın anlamı yok , ona gücün yetmiyorsa amacında yıllarca marşa kafam rahat basayım diyiyorsanız japondan şaşmamak gerek ,

ÇOK UZUN OLDU HAKKINIZI HELAL EDİN , HERKESE İYİ FORUMLAR

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japon araçları elektronik ve donanım açısından sorunsuz olsada özellikle kaporta aksamı&şase konusunda zayıflar ve fazla yakıyorlar.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arada ince bi çizgi var; Almanlar konforuna düşkün, Japonlar zevkine düşkün olay bu kadar basit.
    yanlış,
    Almanlar konforuna düşkün değil sadece konfor satıyorlar..
    Almanya'da ki 2. El Araçlara bakma imkanınız varsa görebilirsiniz.
    Hala s classeye bez koltukla, bmwye manuel klima ile vwye düğmesiz düz direksiyonla binen insanlar var.
    Trde ki lüks düşkünlüğü Alman'larda yok.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an yeni mezun olarak sanayide alman otolarına bakan bir servis açmayı düşünüyorum iş sıkıntısı olmayan tek piyasa önü açık.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    japon arabasına binen almanı kötülüyor almana binen japonu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AdemAr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japon arabasına binen almanı kötülüyor almana binen japonu
    hocam her ikisinede bindim , emin ol karşılaştırmalarım kesinlikle duygusal veya fanatik değil , son üç arabam 2013 focus 2012 astra 2009 golf

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olay aslında kötüleme meraklısı kişilerden dolayı tırmanıyor.

Mesela aynı dönemde bende 2004 civic çok yakın arkadaşımda tek kapı 2005 a3 1.6 vardı.

Yolcu olarak a3 hızı daha düşük hissettiren, daha fazla güven veren, müziği daha kaliteli çalan vs vs bir araçtı. Ancak civic kadar bağlı değilsiniz arabayı sürerken.. Aynı şekilde gitmiyor aynı hissi vermiyor aynı tadı vermiyordu.

Ancak ne ben arkadaşıma oo benimki uçuyor a3 *** diyordum , ne de o benim kapılarımın kapanışına bu ne böyle mutfak dolabımı demiyordu..

Her aracın kendine göre avantajı dezavantajı, keyfi var.

Mesele kendi tercihini en doğru tercih sanan ve bunu ne olursa olsun savunan tipler.

1500-1600 kg C sınıfı araç yapmak bana göre marifet değil, 1.5 1.6 tonluk kütle içindeyken elbet oturaklı hissettirecek. Ancak ona göre de yakıt tüketecek, aynı güçte daha isteksiz yürüyecek, daha fazla fren lastik eskitecek..

Bundan keyif alanı eleştirmek de yersiz, buna alışıp japon tenekedir demek de yersiz
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu tamameen okumadan yazıyorum.Neden sürekli alman-japon karşılaştırması yapılıyor?Hiç amerikan ve italyanları dahil eden yok?

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o devirler bitti artık.. kiralama işi türkiyede çok yaygınlaşdı ve premium alman markalar ulaşılamaz olmaktan çıktı hatta çokda sıradanlaşdı.. alt segmentlere düşük kalite ile girincede belli bir kesmin gözünde marka değerlerinden çok ödün verdiler..

Türkiyedeki gerçek anlamda zevk sahibi elit zengin kesim gözlemlenirse almanlarda uzaklaşdı çoğu..

Türkiyedeki köklü ailelere gruplara bakınız çoğunun altlarında bolcana jaguar xj, volvo, maserati quattroporte ghibli , panamera, bentley flying spur, rolls-royce ghost phantom v.b türevi araçlar var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

alpancan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 yıl önce 2010 model caddy'im volkswagenin müthiş sloganı olan biz daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu sloganı ile beni yolda bıraktı. Vermiş olduğu arıza basınç müşirinden kaynaklıydı ama hangi volkswagen servisine sorsam turbo set olarak değişmesi lazım dediler dışarıda işçilik dahil 70 liraya kadar fiyat aldım. Servise gidip olayı anlattığımda bir daha bakalım deyip evet basınç müşiri arızalı diyip 480 lira fiyat çıkardılar(220 lira müşir-260 tl işçilik). Volkswagen hayranı arkadaşlar gözünüzü seviyim etmeyin eylemeyin almanda alman demeyin tipine bakarak alman malı diyerek seçmeyin şunları.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emi-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu tamameen okumadan yazıyorum.Neden sürekli alman-japon karşılaştırması yapılıyor?Hiç amerikan ve italyanları dahil eden yok?
    çünkü almanları taş gibi lanse edilmesinin aslında çok doğru olmadığı olaya sorunsuzluk açısından bakıldığında japon araçlarının çok daha sorunsuz olduğu görüşünde birçok kişi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpancan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 yıl önce 2010 model caddy'im volkswagenin müthiş sloganı olan biz daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu sloganı ile beni yolda bıraktı. Vermiş olduğu arıza basınç müşirinden kaynaklıydı ama hangi volkswagen servisine sorsam turbo set olarak değişmesi lazım dediler dışarıda işçilik dahil 70 liraya kadar fiyat aldım. Servise gidip olayı anlattığımda bir daha bakalım deyip evet basınç müşiri arızalı diyip 480 lira fiyat çıkardılar(220 lira müşir-260 tl işçilik). Volkswagen hayranı arkadaşlar gözünüzü seviyim etmeyin eylemeyin almanda alman demeyin tipine bakarak alman malı diyerek seçmeyin şunları.
    ben japon araçlarını sempati duyan birisiyim ancak hepsi kötü demekde yanlış olur misal amcamda 1.9 tdi passat var 210k da araba sıfır almıştı zamanında halen sorunsuz kullanıyor , ama tanıdığım caddy si olan biri de var 1.9 tdi lardan 180k da sattı aracını satana kadar 3 turbo değişti , biraz da kullanımla alakalı bir durum diye düşünüyorum

erdem325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok anlamsiz bir yere gelmis konu.
    kimisi japon araclarina giydirmis kimisi alman araclarina.
    ama dikkat ediyorum herkes aralardan cimbizlayarak belirli marka yada modelleri secmis konusmus.
    alman araci sadece vw mi?
    ya da japon araci sadece honda mi?
    belirli marka yada belirli model uzerinden konusmak ne derece dogru?

araba secimi konusunda benim arabadan ne istedigim onemli, kimin nasil araba urettigi degil..!
    "ihtiyac"larima gore getz cok cok mantikli bir arac olabilirken, farkli "ihtiyac"larima gore rx8 cok mantikli olabilir mesela..
    bunun bir standardi yok ve olmaz da..

ulkeler bazinda araba konusu konusulacaksa eger, hangi ulkelerin hangi markalar adi altinda otomotiv sektorune hangi teknolojileri kazandirdigionemlidir benim icin.
    hatta yer yer ayni ulkenin markalari arasinda olusan rekabetler sonucu olusan yeni teknolojiler/kazanimlar onemlidir. (orn: mercedes-bmw rekabeti gibi)
    gerisi tiriviri..

japonmusunuz almanmisiniz? ihtiyaciniza uygun olani alin kullanin iste, sanki uretiyoruz da algi operasyonu yapiyorlar da uretimimizi baltaliyorlar

dag daga kusmus, dagin haberi olmamis misali..
    If you have no LAG, you have no turbo..

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtlukaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben japon araçlarını sempati duyan birisiyim ancak hepsi kötü demekde yanlış olur misal amcamda 1.9 tdi passat var 210k da araba sıfır almıştı zamanında halen sorunsuz kullanıyor , ama tanıdığım caddy si olan biri de var 1.9 tdi lardan 180k da sattı aracını satana kadar 3 turbo değişti , biraz da kullanımla alakalı bir durum diye düşünüyorum
    valla alpancan kadar arabayı özenli kullanan biri ile karşılaşmadım araba en az 1-2 dkka çalışmadan binmez, yolda 110u geçmez aracı hor vites atmaz adam kiralık arabayı bile benim kendi arabamı kullanmamdan daha özenerek kullanıyor o halde o caddy arıza yaptı başkası yapsa derim arabayı hor kullanımışın olmuş ama değil yani.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla alpancan kadar arabayı özenli kullanan biri ile karşılaşmadım araba en az 1-2 dkka çalışmadan binmez, yolda 110u geçmez aracı hor vites atmaz adam kiralık arabayı bile benim kendi arabamı kullanmamdan daha özenerek kullanıyor o halde o caddy arıza yaptı başkası yapsa derim arabayı hor kullanımışın olmuş ama değil yani.
    gerçekten değişik bi durum size enterasan bir örnek vereyim hani ilk çalıştırmada turbolu araçlarda özellikle bir müddet rölanti gerekli stop etmeden öncede bir miktar rölanti gereklidir ya , bi müşterimiz vardı aynı zamanda arkadaşımız bu kişi şirket buna connect vermiş araba şuan 240k de bir kere bile rölantide beklediğini görmedim bir kere bile motor soğuk az dikkat edeyim yok , soğuk kış gününde motor ısınsın diye 4000 devirde vites değiştiren birisi , bu arabada daha ne enjektör ne turbo ne başka bişey yapmadık 60k dan beri biliyorum arabayı , bende çok titizlenirdim 2006 dizel focus um varken turbo değiştim krank kasnağı değiştim şarj dinamosu değiştim 70k da aldım 100k km ye kadar , şansımın içine edim dedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erdem325 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok anlamsiz bir yere gelmis konu.
    kimisi japon araclarina giydirmis kimisi alman araclarina.
    ama dikkat ediyorum herkes aralardan cimbizlayarak belirli marka yada modelleri secmis konusmus.
    alman araci sadece vw mi?
    ya da japon araci sadece honda mi?
    belirli marka yada belirli model uzerinden konusmak ne derece dogru?

araba secimi konusunda benim arabadan ne istedigim onemli, kimin nasil araba urettigi degil..!
    "ihtiyac"larima gore getz cok cok mantikli bir arac olabilirken, farkli "ihtiyac"larima gore rx8 cok mantikli olabilir mesela..
    bunun bir standardi yok ve olmaz da..

ulkeler bazinda araba konusu konusulacaksa eger, hangi ulkelerin hangi markalar adi altinda otomotiv sektorune hangi teknolojileri kazandirdigionemlidir benim icin.
    hatta yer yer ayni ulkenin markalari arasinda olusan rekabetler sonucu olusan yeni teknolojiler/kazanimlar onemlidir. (orn: mercedes-bmw rekabeti gibi)
    gerisi tiriviri..

japonmusunuz almanmisiniz? ihtiyaciniza uygun olani alin kullanin iste, sanki uretiyoruz da algi operasyonu yapiyorlar da uretimimizi baltaliyorlar

dag daga kusmus, dagin haberi olmamis misali..
    dediklerinize katılıyorum da hocam şöyle bi durumda var getz yerine aynı klasmanda devamlı sorun çıkar bir araç almak ister misiniz olay bu , en azından benim bakış açım bu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)