Sayfalardir App nin her turlusune ceza var yaziliyor. Halen muhur vs sikinti yasamam diyorsunuz..
1-2 tanesinden sorun yasamasiz bile elbet birinde patlar.. Şu sira denetimler yogun iken orjinale dönmek bu kadar mi zor??
Printable View
Ben mühürlü olup ceza yiyeni duymadım , kendim dediğim app ile asayişten geçtim sorun olmadı sadece mühürlü ile trafikten geçenleri soruyorum zaten konu bilgi paylaşmak için , orjinallerin durumu çok kötü hani öle fontu beğenmemek felan değil yenisi için ruhsat sahibi gerekli ve kendisi burada değil
Denetimler sıkı olabilir ama araca haftada 1 veya 2 kez binebiliyorum oda evin ihtiyaçları için kısa mesafe bu yüzden dediğim gibi mühürlü ile trafik çevirmesine girenlere sadece bir soru soruyorum varsa bir bilgin ona göre hareket edeyim
Arkadaşlar,
Yazmaktan elimde,dilimde tüy bitti. Hatta mevzuatı'da koydum 3,4 sayfa geriye.
POLİS SİZİN PLAKANIZIN FONTUNA-MÜHÜRÜNE-ŞEKLİNE-ŞEMALİNE BAKMIYOR.
Mevzuatta belirtildiği gibi yetkilendirilmiş ve akredite olmuş aracılar haricindeki mekanlarda basılan plakaların hepsi TCK ve ilgili KTY maddelerine göre suç sebebi. [B]Yetkilendirmiş aracı BJK APP yapıyorsa yasaldır, ***** siteden aldığınız BJK APP ilegaldır ceza sebebidir.
Yok benim plakam mühürlü beşiktaş app benim plakam mühürlü standar font diye ceza yemezsiniz diye bir şey yok. Bu konu göreceli olarak kanıtlanamayacağı için yeterli şüpheden ceza yersiniz arkadaşlar.
Çekirge gibi 1 sıçrarsınız 2 sıçrarsınız 3'de ceza yiyip "BJK APP'ten ceza yedim buna bi standart getirin Niğde'de, Yozgatta, Avcılarda plakalar BJK APP'ymiş bu ne saçmalık diye" sitem edersiniz.
Bunları yazarken haybeden sallamıyorum, gerçekten bilen birisi olarak söylüyorum.
ağır bir app çevirmesiydi sadece app ye bakıyorlardı
Peki, bir soru..
Bu plaka yasal bir yerde basıldı bir plaka ve mühür gerçek cemiyette basılan mühür diye söylendi bana. 34 Plaka.. Plaka üzerinde laser dalgalar ve Türk bayrakları mevcut. İstanbulda basıldı.
Ancak mühürde;
TSOF
34/29
ANKARA
ibareleri mevcut.
Mühürde ANKARA yazdığı için plakayı aracıma takmak istemiyorum.
Bu plaka ceza yer mi yemez mi?
http://i671.photobucket.com/albums/v...ps9v2hqqz4.jpg
Selamlar.
Orjinal plakayı pleksi plakalığa taksak yine sıkıntı çıkartırlar mı acaba?
plaka basım kağıdını plakaları teslim alırken alıyorlar bkoy subede en azından o şekilde zaten
bana bunun sahteliğini kanıtlayabiliyorlarsa kesmeleri yasal ozaman ?
ucu cok acık bu konunun ,kesin net birşey olmadığı gibi , herşeye yorumlanabilir ben daha bizim bolgede daha ceza yiyen gormedimde olurda başıma gelirse bakırkoy emniyetin başına ekşirim :D
yazarlarsa bi pleksi den yazarlar zaten :D
@ckrc
peki x siteden verilen bir plakanın mühürüyle
şubeden alınan plakanın mühürü arasında farkı izzah edermisiniz
Hiç polemiğe girmeye gerek yok söküyorum APP leri
Ankara yazmasi normal,TSOF 34/05 ise istanbul muhurlu oluyor. TSOF 01 Adana. Muhurde il adi yazmaz, plakasi yazar. Disarda yaptirginiz APP muhurlu olarak satilir ama cevirmede plaka ile muhur uyusmadigi icin ceza yersiniz.(Soktugunuz orijinal plaka ile ayni fontta olsa dahi.)
Fonta takilan arkadaslar, orijinal muhure takilin.
Farketmenin direk tanimlari yok ancak Plakayi gorunce ayirt edebiliyorsunuz. Sahte parayi eline alinca farkeden esnaflar gibi farkediliyor.
Daha acik sekilde APP'den nasil ceza yiyebileceginizi anlatamam sanirim.
yazinizda bahsettiginiz "yetkilendirilmiş ve akredite olmuş aracılar haricindeki mekanlarda basılan " plaka ayrimi cevirmede nasil oluyor? App ve orjinal plakalarda ankara yaziyor sayilar ayni. Lutfen bilginizin kaynagini yazin. (Not: gercekten bilen birisi olarak yaziyorum)
34/01-02-03-04... diye giden siralamalar bastirilan yerin kodu oluyor.
Adana'da 1 tane oldugu icin direk 01'dir.
Bu postta hep bana karsi bir polemik cikiyor. Bildiklerimi yaziyorum, uyarmaya calisiyorum herkes bir atar, gider, ders verme telasi icerisinde.
Umarim ceza yemezsiniz, umarim sikinti yasamazsiniz, bildigim seyleri paylasmaya calisiyorum yasal olmayan bir uygulamayi, sucu ve sucluyu ovme pesinde olan arkadaslarimiz var.
Bu da bu konuya son postum APP plakalariniz ile size keyifli surusler.
-Böyle birşey yok.Benim arabam 50 plaka(ikamet) ama aracı sıfır olarak Adanadan aldığım için orjinal plakası 01 mühürlü.Kimsede çıkıp bana senin araban 50 plaka ama mührün 01 diyemez...
-Kaldıki APP'yi taksam plakan 50 mührün 34 dediğinde arabayı İstanbuldan sıfır aldım dediğimdede kendisini bunu kanıtlayamaz...
-Bu işin bir standartı yok madem bu işi bu kadar dert ettin,app plaka uygulaması aynen böyle devam etsin ama bu plakayı basanlarada ciddi ceza getirsin.Kimse instagramda,facebookta,sahibinden.com'da nasıl uyuşturucu satamıyorsa yada sahte para satamıyorsa plakada sattırtmayaksın arkadaşım.Ben orjinal app olmayacak şekilde gene bastırırımki gene dışarıda.Sahibinden.com'da falanda bir ton ilan var yani...
Neyse ben orjinalimi taktım zaten kafam rahat :)
Bilgi aldigim kisinin buradan paylasamam ama o polis arkadaslarin amiri olan istanbulun en onemli ve buyuk ilcelerinden birinin emniyet mudurunun de mulki amiri tarafindan direk duyduklarimi paylasiyorum.
Bu adam öz oğluna yalan soyleyecek, yanlis bilgi verecek degil.
Polis arkadaslarin daha cok bildigini soyluyorsaniz karar ve yorum sizin.
Herkesin yazdığını okudum da, şöyle bir şey aklıma geldi
Ben örneğin kardeşim için, babam için istanbuldan araba alacağım, memlekete göndereceğim ve elimde vekaletname var onun adına işlem yapabileceğime dair.
Ben istanbulda ola ola, örneğin 60 plaka yı alabilirim ruhsatı da babamın adına çıkarırım. Plaka istanbulda basılacak? o zaman mühür de 34 olacak haliyle..
Yeni alınan ve 60 XX YYY plakası da takılarak İstanbul'dan Tokat'a giden araba, yolda ya da Tokatta "Plaka 60 ama mühürde 34 var" diye ceza yiyecek ha? Yok öyle bir dünya.. Saçmalamayın..
@ckrc ben seni trafik şubede görevli polis sandım o yüzden soru sordum da, abilerinden duyduklarınla ahkam kesiyorsun gibi geliyor bana..
Siz emniyet teşkilatından mısınız?Aracımı sıfır alırken bayi App Beşiktaş baskılı olarak bastırdı plakaları mavi tr kısmında mühürleri de var.Daha önceki araçlarımda da gayrettepe emniyetin bahçesinde kulübe de plakalarımı kalın baskı istiyorum dediğimde mühürlü Bi şekilde teslim edildi birçok kez.Şimdi bunda ceza yemem için sebep var mı?
Herkes herşeyin en iyisini bilmiyor. Kimse bunu da iddia etmiyor da, herkes bişeyi net olarak anlamaya çalışıyor.
Önce çözemedim seni de sonra hatırladım..
Sen konunun en başından olmak üzere tutarsız, kulaktan dolma bilgilerle ve dediğim dedik üslubunla oldukça itici oluyorsun..
emniyet mudurlerine yakinim.aracinda trafige aykiri bir durum yoksa egsoz vb. plakan trafikten app muhurlu sekilde app ise ceza yemezsiniz cunku sube veriyor bunu.ama sunu unutmayin bjk app adi altinda sacmasapan muhurluler var onlar ceza yer orjinal bjk appyi ayirt edebilmek onemli foto ekliyorum
http://i.hizliresim.com/bk4AV8.png
Yanlız arkadaş doğru söylüyor,bakın sadece Adanadaki bir çevirmede 10 dk'da 3 araç plakalarına elveda,cezayıda tıpış tıpış yediler.Ha siz beşiktaş baskı APP'ye dava açar uğraşırım diyorsanız siz bilirsiniz ama gerekirse sahte olarak dışarıda cemiyet plakası taktırın gezin bu işler böyle bu ülkede....
Scirocco Beşiktaş baskı BB yedi
http://i.hizliresim.com/R16Lr1.jpg
Peugeot BB
http://i.hizliresim.com/WgrAqY.jpg
Bunada BB
http://i.hizliresim.com/6r67aP.jpg
Buda bonus plakası düşmüş ama takmamış geçmişl olsun 400 küsür tl çat
http://i.hizliresim.com/3vRB6A.jpg
Bilenler bilir burası Adanada Dermancan kavşağının orası,10 dakikada bu kadar gittiyse diğer çevirmelerde neler oluyor bilmiyorum. Arabalar gelmeden önde başka polisler var,gördüğü plakayı hemen anonsluyor orjinal dışı font diye hemen ileride ekip alıp hop cezayı yazıyor.Bölgesel olarak uygulanması nasıl bilmem ama ben tırsttığımdan taktım orjinalleri
yukarida foto ekleyen arkadas gibi her sonradan baski plakaya besiktas baski denildigi icin konuda kriz var :) fotodakiler bjk baski degil
Bb yedi ne demek onuda anlamadim :)?
bb=Bye bye olarak kullandım :)
Organize Isler- Bye Bye Hepiniz - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=AKYnhc9aQmM
genc arkadasim anlasilan siz gencler bu konuyu daha kavrayamadiniz ben buradan kabak gibi goruyorum o araclarin orjinal sandigin plakalari yan sanayi baski plaka :) siz lutfen bence bu konuda polemik yapip bilgi kirliligi yaratmayin orjinal plakalarnizi takin efendi efendi surun iyi aksamlar :)
Siz polis misiniz peki?
i8 fotoğrafına dayanarak bendeki plakalarla bir sorun yaşamayacağım sonucuna varabilirim galiba.. Çünkü aynı font. Ankara olayına takılıyordum, orada da sorun yok.. Benim orjinal plakalara baktım, mühürse problem asıl onlar mühürsüz gibi. Çooook belli belirsiz mühür var ama istanbulda verilen standart köşeli fontlu plakalardan..