User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
152 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Heryer kapanıyor sizin oralarda mı öyle ?

Kullanıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esnafın durumu kötü duruyor son zamanlarda kiralık dükkanlar çok görmeye başladım trafikte hobi olarak sayar duruma geldim, Allah yardımcıları olsun ne diyeyim.

En çok borç olup yada işleri kötü olup referandumdan evet çıkarsa işleri düzelecek olanlara acıyorum her şeyi bir ipe bağlı sanıyor garibim.

Türk lirasının hali

ozyt1000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her yer kapanmıyor, yeni köprüler açılışlar yapılıyor sürekli, 3.köprü, avrasya tüneli vs. zaten avrupa bizi kıskanıyor. Hem ben hep 50 TL lik benzin alıyorum. Beynimide aldırdım düz boru yaptırdım ferah ferah büyük resme karşı ayran içiyorum.

Şaka bir yana artık hiç birşey anlatmaya gerek yok durum ortada, dibe doğru gidiyoruz. Maalesef bu sefer en dibi görmeden de yukarı çıkamayacağız gibi geliyor. Umarım yanılırım.

zgnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sacma sapan dis politakalar ile etrafimizda ki butun komsularimizla dusman olmusuz. Bu ulkelere ihracat yapan insanlar teker teker kepenk indiriyor. Fazla uzaga gitmeyin 15 sene once komsu ulkelerimizin durumu nasildi suan ki durumlari nasil? Siyonizme calisiyor bizim hukumetimiz hep birilerine nefretle, kin ile atar gider yapiyoruz. Yapici degil hep ayristirici politika. Neredeyse butun dunya ile dusman olduk. Bunu da cok guzel bi sekilde iceride halk'a "Dis mihraklar, ust akil" vs diye yutturuyorlar.

Yahu almanya'ya 'oraya gelirim dunya'yi ayaga kaldirim' diyorsun ki zaten baska birsey yapamayiz. Bu mudur "Guclu Turkiye?" Adamlarin teknolojisi almis basini gitmis kullandigimiz beyaz esyadan, bindigimiz arabaya, giydigimiz kiyafete kadar, sanayide her dalda adamlar okey donuyor. Adamlar mesaj veriyor sana ulkende gazetecileri, yazarlari, sanatcilari iceri atamazsin diyor, bu sekilde demokrasi olmaz diyor ve bizimkiler de almanya'da demokrasi yok diye gelip bizim halkimiza dert yaniyor. Komik degil mi? Genelkurmay baskanini terorist diye iceri atmissin sen. ee nerde demokrasi?

Sucu kendimiz de aramaya baslayip, gercekleri gercekten gordugumuz de bu ulke de tas yerinden oynar. Ama tembeliz ne dusunuyoruz, ne arastiriyoruz, ne calisma disiplinimiz var, isten kaytarmanin turlu turlu yollarini arariz, paso ona buna salliyoruz, ahlak yok. Bunlarin oldugu yerde hangi ulke olursa olsun cokmeye mahkumdur. Kendimize ceki duzen verelim. is yapmaya kalkiyorsun herkes birbirini zukmenin pesinde. ee nereye kadar boyle gidecek? Hadi bir zuktun iki zuktun ee sonra?

Biraz uzun oldu kusura bakmayin

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı furkane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Istanbulda kapalicarsi - laleli kotu durumda hatta cok kotu durumda 30yillik esnaflar soyluyorlar dip'i gormustuk ama bukadari hic olmamisti birde isin diger yuzu var bakirkoy galeria'nin onunden geciyorsun cookshop , saray muhallebcisi doldurmus happy moons ayakta bekletip sira-liste yapiyor , ikinci el arac piyasasinda esnaflar sanki bedavaya mal aliyor gibi arac almaya calisiyor sezon geliyor diye, bu yonlu baktigimizda hem kriz var hem kriz yok hic bi *** anlamadim Allah herkese kolaylik versin...
    70-80 milyonluk ülkede en fazla 100bin kişinin sürdürebildiği bir lüks olacak elbette, Afirka'da bile millet donsuz gezerken ana caddede Hilton Sheraton lüks club vs ler var. sonuçta para buhar olmuyor sadece el değiştiriyor...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    İst için bir soru Cadde'de bu kadar kapanan işyeri varken Nişantaşında durum nedir? Kapanan dükkan varsa bile neden Cadde kadar haberlere konu olmuyor?
    Bu ayrımın nedenini açıklayacak olan var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İst için bir soru Cadde'de bu kadar kapanan işyeri varken Nişantaşında durum nedir? Kapanan dükkan varsa bile neden Cadde kadar haberlere konu olmuyor?
    Nişantaşı belli lüks hayatı hemen her dönem sürdürebilenlerin çoğunluğu oluşturduğu yerler... bakın yüzlerce dairesi onlarca dükkanı bankada hiç kullanmadığı faizlik parası olanlar var, onlar ekonomiden hemen hiç etkilenmezler, Bağdat caddesine ise öğrenci de gider, işadamı da gider, memur da gider, usta da gider, maliyetler de bunların hepsinin geleceği şekilde hesaplanır, eğer memur öğrenci artık gidemiyorsa ciro yarıya düşer, o lüks tayfadan gelen %20 artık dükkanı çevirmez, fark bu...

SpeedlinE™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elbet bilgisi olan vardır bir soru sormak istiyorum

şuan piyasada tonla firma var çinden ürün getirip adını basıp satan. Eskiden ufakta olsa beldesan,ramzey,bisan firmaları ufak moped tarzı motosikletleri üretiyorlardı. 2 zamanlı emisyon değerlerinden yada bunun gibi bir sebepten üretimi durdu/durduruldu.Ramzey afrika gibi ülkelere gönderim yaparken moped tarzı motorları şuanda firma kapanmıştı vede üretim durmuştu doğru hatırlıyorsam ortaklar arasında birkaç iş vardı herneyse. Şuanda rmg moto gusto olarak devam ediyor bisan firmasıda hala bisan ama motosikletleri zongshene yaptır tr de adını bastır geç işi.Bu iş insanın cebine daha çok para sokuyor herhalde dimi? çünkü öteki türlü yerli motosikletin(bu işleri çok bilmesemde) birkaç belge zorunluluğu,ar-ge vb gibi birçok meşakkatli işi var vede hepsi bütçe ve zaman demek birde satıp-satılmayacağı belli değil herhalde tehlikeye girmek istemiyorlar. Hindistana bakıyorum adamların bajaj,tvs,hero vb gibi hem motosiklet,otomobil,triportör vb gibi taşıt firmaları mevcut.Bu arada elektrikli çoğu taşıtı da çinden getiriyoruz(motosiklet,3tekerlekli taşıtla vs)

Kendimiz üretebilsek hem ülkeye daha yararlı hemde daha güzel olmaz mıydı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SpeedlinE™ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elbet bilgisi olan vardır bir soru sormak istiyorum

şuan piyasada tonla firma var çinden ürün getirip adını basıp satan. Eskiden ufakta olsa beldesan,ramzey,bisan firmaları ufak moped tarzı motosikletleri üretiyorlardı. 2 zamanlı emisyon değerlerinden yada bunun gibi bir sebepten üretimi durdu/durduruldu.Ramzey afrika gibi ülkelere gönderim yaparken moped tarzı motorları şuanda firma kapanmıştı vede üretim durmuştu doğru hatırlıyorsam ortaklar arasında birkaç iş vardı herneyse. Şuanda rmg moto gusto olarak devam ediyor bisan firmasıda hala bisan ama motosikletleri zongshene yaptır tr de adını bastır geç işi.Bu iş insanın cebine daha çok para sokuyor herhalde dimi? çünkü öteki türlü yerli motosikletin(bu işleri çok bilmesemde) birkaç belge zorunluluğu,ar-ge vb gibi birçok meşakkatli işi var vede hepsi bütçe ve zaman demek birde satıp-satılmayacağı belli değil herhalde tehlikeye girmek istemiyorlar. Hindistana bakıyorum adamların bajaj,tvs,hero vb gibi hem motosiklet,otomobil,triportör vb gibi taşıt firmaları mevcut.Bu arada elektrikli çoğu taşıtı da çinden getiriyoruz(motosiklet,3tekerlekli taşıtla vs)

Kendimiz üretebilsek hem ülkeye daha yararlı hemde daha güzel olmaz mıydı?
    tabii ki daha yararlı olur ama ülkede üretim yapmaya çalışırsın, en pahalı elektriği kullanırsın, en pahalı sigortayı ödersin, daha para kazanmadan vergiyi iteler, eğer ödemezsen haciz koyar, kullandığın doğalgaz üretim için yeterli basıncı sağlamaz yazarsın başvurursun ilgilenmez, gider eski tip LPG kazanı kurarsın, hem taşımada hem de pazarlama araçlarında dünyanın en pahalı benzinini kullanırsın liste uzar gider, sonuç? BİM markette 250 liraya satılan Çin malı bisikletle rekabet etmek... bu şartlarda kim üretim yapar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mecidiyeköy meydanda bulunduğum binada 100tane ofis var. Önceden burda kira bulunmazdı şuan 10 tanesi boş

muratabdoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Ben Nişantaşına çok yakın bir reklam ajansında çalışıyorum burada yeniyim. Öğle aramızda City's veya bu çevrede andik dundik ne kadar marjinal mekan varsa gidiyoruz. Geçenlerde yine ekiple yemeğe çıktığımızda sohbet ederken duydum, Nişantaşının birçok yerlisi taşınmaya başlamış, çok fazla kiralık ev var. Evler değerlerinin altına satılıyor veya kiraya veriliyormuş..

Nişantaşı'nın yabancı halkı korkup ülkeden kaçmaya başlamış bunu gören sosyo-ekonomik statüsü yüksek diğer halkta etkilenip, huzurum kalmayacak burada deyip uzaklaşıyormuş. Yani Nişantaşı dediğimiz yerin değeri düşüyormuş.

Yemek yediğimiz yerlerde tam zam yapacak, müşteriler ayaklanıyor. Adamlar '' dönmüyor efendim, çark döndüremiyoruz mecburuz'' diyor.
    VW MKV GOLF GTI #MASKD 2021~ Los Angeles, CA
    VW Scirocco TSI #Blueoflove 2013-2017 ISTANBUL

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanal degerler yükseldi yükseldi şişti sonunda 12 yıldır kadıköyde esnafız geçen ay mal sahibi geldi ve kiraya 750 tl civarında zam yaptı abi yapma işler yok falan desekte beni ilgilendirmez benim burdan başka yerlerimde var begenmiyorsanız cıkın ben burdan kira almasamda olur dedi ve zamı yaptı gitti caddede durum aynıydı esnaf artık canından bezdi

Ewren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle demeyin ama ekonomimiz çok iyi gidiyor elhamdülillah...

valla imkanı olan çocuğunu yurt dışında okutsun ve orada hayatına devam ettirsin. ülkenin geleceği manidar.

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekonomi bombok, yaşam standardı yerlerde geziyor ama köprümüz var, delik deşik duble yollarımız var hey yavrum heyy

Lale devri çoçuklarıyız biz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cekmekoydeki ve diger semtlerdeki emlak balonu nezaman patlayacak merak icindeyim , asgari ucreti 1300 lira olan ulkenin en dusuk fiyata sahip evi 300000bin lira olmamali

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkenin gidişi gidiş değil. Sonumuz hayır olsun inşallah.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Cadde ortalamayı verdiği için vaz alınır

İstiklal de öyledir

Merter ve laleli güngörene kaçıyor

Kiralardan ötürü

Allah halimize acıyor sanırım bizim sektör kör topal gidiyor

İşçilerin maaaşlarını kiramızı ssk filan ödeniyor

Bakalım bize ne zaman vuracak bu ekonomi
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan küçük esnaf yada kobi olarak hissedilen birşey yok bence ama evet çıkarsa ülkenin durumu noolcak çok merak ediyorum.
    SM PERFORMANCE

Aero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 yılında kendime bir yol haritası çizerek öz sermaye + borçla esnaf oldum. Yol haritam 2018'de bitiyordu. Darbe teşebbüsünden sonra yol haritam arap saçına döndü ve şu an çok ciddi sıkıntılar içerisindeyim. Büyük ihtimalle bir ortak ile giderleri ikiye bölerek daha stabil bir şekilde atlatmaya çalışacağız bu krizi. Nefes alabileceğim kosgeb kredisinin ikisinde de başvurdum ikisinde de çıkmadı. Ancak şunu söyleyeyim. Bu saatten sonra kayıtlı resmi iş yapanı s.ksinler.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ghibli çok güzel yazmış para buharlaşmıyor el değiştiriyor.

Ülkemizde yaşanan aynısı. Fakir olanda zaten yoktu. Ama bu ülkede bir orta direk kavramı vardı ( memur, işçi sınıfının oluşturduğu)

Şuan o kavram yerle bir olmak üzere. Toplum fakirler ve zenginler olarak iki kutba ayrılıyor, aradaki gelir adaletsizliği gitgide açılıyor.

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendi zenginlerini yarattı, fark şu benim nazarımda. Eskiden de olan kayırma işleri ayyuka çıktı, ve insanlar hakkı olmadan bir şeyler almayı doğru bulur oldu. Maalesef hak / hukuk oldu guguk. Adamı olanın / mevki olarak yüksek yerlerde tanıdıkları olanın bir şekilde işini yürüttüğü bir sistem halini aldı ülke.

Bu geçmişte de doğru değildi an olarak da doğru değil. Maalesef siyasi söylemler / ekonomik bilgi cehaleti / her şeyi ben bilirim durumu / halkın atarlı bir lider ile tatmin olması gibi durumlardan ötürü aşırıya kaçan söylemler ekonomiyi baltalıyor.

Kategorize etmekten nefret ediyorum ama ekonomik verilerden bir haber olan halkın büyük kısmı pompalanan hatalı veriler ve yandaş haberler ile avunuyor.

Şuan olmayan mutluluk satılıyor aslında. Ve üzülerek izliyorum hala "benim tuzum" kuru diyenler var. Böyle bir kesim elbette hep var olacak ama kimse unutmasın gemi battığında sultan kamarası da suyun altına gidiyor.

Bir arkadaşım yazmış tebrik ediyorum "ahlak" demiş. Evet bizim eksiğimiz bu çoğumuz müslümanız ama ne kadar ahlaklıyız ?
    (dinsel eksende bir özleştiri olarak yazdım, tartışma çıkması için değil)

Bizim bizden başka dostumuz yok, olmayacakta. Ama bizi bize düşman etmek için verilen çabaları gördükçe içim kan ağlıyor.

Birleştirici olması gerekenler ayrıştırmak için resmen yangına körükle gidiyor.

Az buçuk kaynak araştırması yapabilecek vasıfta bir adam şu piyasada "ekonomi çok iyi" demez, diyemez.

Ben bu durumun ilerleyen dönemde sosyal etkilerini merak ediyorum, @semavi hocam okursa birkaç yorum yapsın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler