İnşallah sözünde durursun çözersin yardım edersin adama, biz g.t olmaya razıyız.
İnşallah sözünde durursun çözersin yardım edersin adama, biz g.t olmaya razıyız.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Ortak arkadaşların dediğine göre mesajlari silip face i kapatip topuklamis......
Okumadan imzalamam.....
Hala okuyor.... İlgınc.
Insanın basına hersey gelebılır,ıslerı rastgıtnez,batar hatta ceklerı yazılır,eve hacız gelır,cocugunun yatagına bıle elkonulabılır.... Ammaaaaa,sahtekarlık-düzenbazlık yada yalan dolan baska dava arkadas....
Kınunun en basından,durumu kabullenıp coZum ıcın yalandan da olsa adamlık gosterseydı,kımse bu kadar yuklenmezdı...
Bu ülkede eğitim sistemi düzgün çalışsa, bir şirkette yönetimde olmayan, ortak olmayan, hissedar olmayan birinin tutup demir parmaklıklar ardında olacağını düşünenler olmazdı büyük ihtimal…
Şimdi…. Önceden yazdığım gibi normalde daha başka mesaj yazma niyetim yoktu fakat olayın aslı astarının ne olduğunu öğrenmek için araştırma yaptım ve bu cevabı olayı gerçekten merak edenleri bilgilendirmek için yazıyorum. Yoksa derdim tüm zenginlerin para çarptığını düşünen insanlara cevap vermek değil.
1) En çok merak edilen (benim de merak ettiğim) konu. Bir ev 2 kişiye nasıl satılır?
- Öyle bir olay yok, bir villa bir alıcıya satılıyor. Fakat şirket aldığı kredileri ödeyemeyince yeni kredi almak için aynı villayı ipotek etme çözümü kararı veriliyor. İpotekle kredi alıp o da ödenemeyince ne yazık ki tapular gidiyor. Barmek, “evleri alanlarla bir olup” buna karşı dava açmasına rağmen tapular geri alınamıyor. Barmek, kendi elinde kalan evleri mağdur olan insanlara vermek istiyor ve çoğu kabul ediyor. Fakat aldığı villadan başkasını kabul etmeyen 5-6 kişi bu şekilde mağdur oluyor. BU KARARLARI VERENLER BARMEK İNŞAAT YÖNETİCİLERİ, ARABULLAR DEĞİL. ARABULLAR YILLARDAN BERİ SADECE ŞİRKETLERİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYOR! O yüzden sonradan abim ve ablam Barmek İnşaatın başına geçip borçları yapılandırıp insanların mağduriyetini gidermeye çalışıyor.
2) Evde bu hiç konuşulmadı mı?
- Bu soruyu soran arkadaş da konuyu bilmediğini belirtmiş zaten. Ben 2002 yılına kadar üniversitedeydim ve üniversiteyi İngiltere’de okudum. (Barmek’in zor durumu yüzünden son 2 yıl okul parasını ödeyemedik ve okula başvurup, devalüasyonu, ekonomik durumu vb. anlatıp taksitlendirdik.) Bütün bunların dökümanları mevcut, burada paylaşmak zorunda mıyım? Hayır. Aleyhime dava açılırsa mahkemeye sunarız. 2002 yılında Türkiye’ye döndüğümde ailem Azerbaycan’da elektrik dağıtım işine girmişlerdi ve bu yüzden gerek babam Hüseyin Arabul, gerek ablam ve abim daha çok Azerbaycan’daki işlerle ilgilendiler. Burdaki amaç Azerbaycan’da para kazanıp Barmek İnşaatı kurtarmaktı. Yani soran arkadaşın anlayacağı, ben 2002 yılından itibaren tek başıma yaşamaya başladım. Hiç bir zaman eve gelip babamla veya diğer kardeşlerimle iş konuşma durumum olmadı. Zaten ablam benden 11 yaş, abim ise 16 yaş büyük. Onlarla aynı evde herhalde en son 12 yaşındayken yaşamışımdır….
O yüzden diyorum burda bilip bilmeden çok yorum yapılıyor diye….
3) Madem bu forumda herkes her şeyi çok iyi biliyor, öyle 2 evrak ve kafadan atma hikayelerle kimseye dolandırıcı yakıştırması yapılamayacağını da bilmeli. Dolandırıcı olmak suçuyla Yönetim kurulu üyeleri hakkında bazı davalar açılmış ve bu davalardan beraat edilmiş. Türkiye’de hukuk sistemi güçler ayrılığı mevcutken bu kadar kötü değildi. O kadar kötü olsa zaten bu konuda sözü geçen davayı kaybetmezdi Barmek değil mi?
4) Armağan Arabul hukuki yollara baş vuracağım dedi, Aman Allahım!
- Yaklaşık on defa falan yazdım ama bazı insanlar zor anlıyor ne yapalım… Evet konuyla ilgili hiç bir ilgim yokken bu konuda şahsıma yapılan karalamalar, küçümsemeler, çekememezlikler, imalar vb. Için hukuki hakkım saklıdır.
5) Bu konu forum yöneticilerinden biri hakkında açılsaydı acaba bu kadar “fikir özgürlüğü” çerçevesinde saldırıya izin verilir miydi?
- Hiç sanmıyorum.
6) Hukukun kararını hiçe sayıp hukuki yollara baş vuracak olmam (!).
- Hani anlamayanlar var ya onlara bir kez daha anlatayım… BEN HUKUKUN KARARINI UYGULAYACAK BİRİMDE, YÖNETİMDE, ORTAKLIKTA VB OLMADIM. Kardeşim gerçekten bunu anlayamayacak kadar aptal mısınız? Kaç defa anlatayım bunu? Evet şirketler yıllardan beri borç ödüyor ve BORÇ ÖDENMESİ İÇİN KAZANILAN PARADA BENİM BÜYÜK BİR PAYIM VAR!
7) Bu konuya yazı yazıldıkça googleda yükseliyoruz ve forumun ratingi mi artıyor?
- Hadi hep beraber yazışmaya devam edelim ratingimiz düşmesin…
8) Madem şirketlerden alacağına dair senetlerin var, neden takip başlatmıyorsun?
- Size mi soracağım? Ben zaten yollarımı ayırdım ve önüme bakıyorum.
Anlamak isteyenler anlamıştır sanırım. Ben “yapmak zorunda olmasam dahi” gerçekleri anlattım. Her sorulan soruya verdiğim cevaplara kulp takıp bambaşka anlamlar yükleyip kendini tatmin etmeye çalışanlarla gerçekten uğraşamayacağım. Burda bana defalarca laf sokup tatmin olmaya çalışanlar kadar boş ve daha fazla bu konuya harcayacak vaktim yok, o yüzden daha fazla mesaj yazıp rating yüklemesi yapamayacağım, üzgünüm…
Herkese iyi forumlar.
Murat sen bu konuyu baya sevdin sanırım. Ferrarilere, Porschelere falan binen biri olarak senin de bir yerlerden para çarpmış olman gerekiyor bu konuda yazılanlara göre.
Adamlık gösterme konusunu sen mi öğreteceksin bana? Sen kimsin pardon? Kuyruk acın var sanırım ki yazdıklarımı okuyup ANLAMANA rağmen işine gelmiyor.... Sana da iyi forumlar![]()
Murat sen bu konuyu baya sevdin sanırım. Ferrarilere, Porschelere falan binen biri olarak senin de bir yerlerden para çarpmış olman gerekiyor bu konuda yazılanlara göre.
Adamlık gösterme konusunu sen mi öğreteceksin bana? Sen kimsin pardon? Kuyruk acın var sanırım ki yazdıklarımı okuyup ANLAMANA rağmen işine gelmiyor, benimle bir derdin mi var.... Sana da iyi forumlar![]()
hastayım bu foruma ya![]()
Hocam peki bu arkadaşın mağduriyetini çözümü adına herhangi bir adım attın mı.
Konunun tamamını okudum beni bağlamaz diye sıyrılmaya çalışman hiç hoş gözükmüyor. Tamam gerçekten senin hiç haberin olmayabilir ama profesyonel olarak yöneticisi olduğun bir şirket değil ki aile şirketi. Sonuçta sende varissin. Dediğine göre 5 6 kişi var mağduriyeti giderilememiş. Bu insanları toplayıp iyi niyet adına 24-36 ay vadeli protokol yapılsa hem sizin prestijiniz için hemde o insanlar için iyi olmaz mı. Kaç para maaş aldığın neye bindiğin beni ilgilendirmiyor ama biraz empati yap adamın 600 binlirası uçmuş gitmiş sen arabamı çizdiler diye konu açıyorsun ne düşünmesini bekliyorsun.
Everyday I ** çapuling...
Valla
650k 650hp+
Yapamıyorum yoksa müridim çok benimde
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Bence dolandırılan kişilerde gayet efendi kişilermiş bir kaçı yırtık olsaydı ana haber bültenlerinde görmemiz büyük olasılıktı.
Mağdurun ödediği para 2001 yılında 150.000USD. Peki şimdi karar çıksa mağduriyetin karşılanacağı söylense bugünün kuruna göre mi o yılın kuruna göre mi geri ödeme yapılır?
Eğer 2001 yılının kur hesabına göre yapılırsa (6 sıfır atılmamış zaman):
2001 Mayıs Ayı En Yüksek USD Satış Fiyatı: 1.211.960,00 TL
bu hesaba bakarsak; 150.000USD yaklaşık 183bin TL yapar 2001 yılı kur hesabına göre. Yani mağdur ettiği söylenen kişi kendi corvette'ini satarak bu mağduriyeti giderebilir. Kalan parayla kendisine 98 model tekrar corvette alabilir
Evet ben gereken adımları attım, beyfendinin telefon numarasını alıp şirket yöneticilerine ilettim ve aranması gerektiğini söyledim. Bu arada şirketin benim alacaklarımı da ödemesini umuyorum mağdur olanlar kadar yüksek meblağlar olmasa da.
Öte yandan araban çizildiğinde buraya konu açmışsın demişsin. Ne cevap vereceğimi bilemedim şimdi buna. Arabam çizildiğinde konu açmasaydım iyiydi çünkü benim vermediğim kararlar yüzünden insanlar mağdur oldu fakat soyadım tutuyor diye DÜN VEYA BUGÜN hiç bir karar mekanizmasında olmamama rağmen maaşımın tümünü mağdurlara vermem gerekiyor ki 15-20 yıl maaşım tamamen mağdurlara gitsin ben de çöpten bulduğum artıkları yiyeyim...Soyadım Arabul diye arabam falan olamaz benim. Çizilemez, biri çizerse de konu açamam.
Biz mağdur beyfendiyle özelden yazıştık, zaten birbirimizi tanımıyoruz, anlaştık bana teşekkür etti, onun dışında burda konuyla ilgisiz 50 kişiye olayı anlatmaya karar verdim diye bazıları kendini hakim bizi sanık yapmaya kalktı.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)