Çok güzel, çok yararlı bir paylaşım oldu. Eğer Stratejik yönetim 2 dersi içinde böyle bir analiz varsa, paylaşırsanız memnun olurum.:D
Printable View
ortalamayı tutturunca ff olan dersleri vermek zorunda kalmadan mezun olabiliyor muyuz böyle birşey duymuştum sankş
FF her türlü kalır ve aldığınız dönem alırsınız sonraki sene... DD geçiyor Ortalama ile... Ben böyle biliyorum...
sinava girmemek ile kotu sonuc almak arasinda herhangi bir fark varmi ? ogrencilik silinme vs.
para yatir - ders sec - sinava girme
durumunda problem olurmu
brs_eg
yok kalmış olursun sadecede neden girmiyorsunki. çan da var ortalaman yuksekse az bi not bile alsan geçebilirsin belki.
Ben geçen dönem 3 dersin vizesine girmemiştim.
finallerde yuksek aldım birisinden
ortalamayala DC geldi geçtim. ki hiç çalışmamıştım o derslere keşke biraz bakıp girseydim hepsinden geçerdim. boşuna dönemim uzadı.
gir yani eğer okulu bitirmek istiyosan. ha olmazsada olmasın ama dene şansını.
@Cliosportve hangi dershaneye gidiyorsun ?
İşletme 4. sınıf
Stratejik Yönetim 2 muhtemel yüksek olası çıkcak yerler
1.Üni-Temel Stratejiler neler ? Hangisi değildir tarzı bir soru ?
1.Üni - Küçülme veya Durağan Strateji soru olarak gelebilir ?
1.Üni-Çeşitlendirme Stratejisi ( Düşük Dereceli - Orta Dereceli - Yüksek Dereceli)
1.Üni- Bağımlı veya Bağımsız Çeşitlendirmeyi banko bekleniyor ?
1.ünite- Çekilme Stratejileri hakkında Tasarruf ile kısmı tasfiye çok karıştırılıyor ?
1.Ünite - Boston Danışma Grubu + HOFER + Yönlendirici Politika matrisiylen alakalı kesinlikle 1 soru var ?
Mesela Yönlendirici politika matrisinin dikey veya yatay ekseninde ne vardır gibi ?
1.Ünite - Boston Danışma Grubunun (yıldızlar - Sorunlular - nakit depoları - Belirsizler ) 'den birisini soracak Genelde Sorunlu ve belirsiz karıştırılıyor
2.ünite - Rekabet üstünlüğü tanımı ?
2.üni - Değer Zincirinde (Temel Faaliyetler nelerdir veya Destek faaliyetleri nelerdir / hangileri değildir tarzı 1 soru kesin var diye düşünüyorum )
2.Üni- Porter Beş Rekabetçi gücü nelerdir / hangisi değildir ? (Olanlar=Yeni girenler - Tedarikçiler - İkame ürün Üreten - Alıcılar - Rakipler )
2.Üni- Davranış zamanlamasına göre Rekabet stratejisini kim bulmuştur ?
2.üni- Öncü - Savunmacı - Analizci - Tepkici Stratejileri ( E şıkkına alakasız bir şey koyucak)
2.Ünite- Farklılaştırma stratejisi (özellik -Gösteriş - Dizayn- Güvenliği - Kalite - Dayanım)
2.Odaklanma Stratejisi ?
3.Ünite -Stratejinin veya Politikanın tanımını verir hangisi der ?
3.üni- İşlevsel stratejileri nelerdir - (pazarlama - Finans-Üretim-İnsan Kaynakları - AR-GE)
3.Üni- Piyasa Bölümlemesi - Pazar konumlandırmadan birisi sorulcak ?
3.üni-İşletmenin Değerinin Kıymetlendirmesi/Varlık yönetimi ? (Öz sermaye-Şirket değeri net kazançlar - Fiyat kazanç oranı - Tedavüldeki hisse senetleri ile tespit ediliyor)
3.ünite -İşlevsel stratejilerde uygulanması dikkat edilcek hususlardan Ya LİDERLİKTEN değildir soracak yada TEknolojiden soracak gibi geliyor (TABLOdan yani gelicek)
4.ünite-Küreselleşme tanımını vericek hangisidir diycek ? Uluslararası ile karıştırıldığı için
4.ünite -Korunaklı - Ticarileşen - Çok uluslu - Küresel Sektör tablosundan (Mesela İnşaat hangi sektöre giriyor tarzı bir soru sorabilir cevap= Korunaklı)
4.üni-Çok uluslu Şirket ile Küresel işletmelerin ortak özellikleri ?
4.üni - İçsel Organizasyondaki Faktörler ile Dışsal Sektörel Küreseleşme ? ( Mesela Dışsal hangisidir derse sonunda Faktör olanlar oluyor Faktör uzantılı cevabı yapıştırın)
4.ünite - Küreselleşme karışıtı bilir kişi ? LEVITT
4-Ünite Entegre rekabetçi Hareketleri sorabilirler
Bu arada Karacan Bakırköy Şubesindeyim kurs olarak 3 senedir orayı tercih ediyorum
Sıkıntım yok çok şükür
bende karacandaydım bıraktım. elimde karacan notu var da o yüzden sordum. :)
Cliospotve çok teşekkürler.:)
ben ne oldum canına kurban oldugum biri açıklasın la
http://img7.imageshack.us/img7/3928/adszkuw.jpg
Uploaded with ImageShack.us
O kadar çok büyüyor ki sabah sınava gitmek,hiç kitap yüzü dahi açmadım :(
Ayrılık acısı çek, iş güç yolunda gitmesin üstüne bide sınav.. Güle güle açık öğretim, seneye görüşürüz.....