emrah serbes bdpli bı kac vekılle yakın arkadasdır. onlrın da etkısı olabılır bu tarz bı senaryo cıkarmasına
Printable View
emrah serbes bdpli bı kac vekılle yakın arkadasdır. onlrın da etkısı olabılır bu tarz bı senaryo cıkarmasına
Behzat Ç 80. Bölüm Sansürsüz (Tek Parça)
Behzat Ç 80. Bölüm Sansürsüz (Tek Parça) - YouTube
Behzat Ç. 80. Bölüm Full HD 1080p (Tek Parça)
Behzat Ç. 80. Bölüm Full HD 1080p (Tek Parça) - YouTube
Ben bi izleyeyim :D
behzat bir fikir beyan etmedi.
etmemesinin yanındada konu olarak işlendiği içinde sanki anadilde savunma hakkının savunulduğu yansıtıldı(hakimin davayı kestirip atması---çünkü hakim aksi bir adam, cinayeti işleyen adli tıp doktorunun kayınbabası)
behzatın susup bu konuda hiç yorum yapmamasıda onaylıyor gibi görünmüş doğrusu.
fakat anadilde savunma isteyenlerin(sadece bu istekte bulunanların)direk pkk lı olarak yansıtılmasını eleştirildi:)
fakat pkklılar masumların yanına sıgınıpta prokovasyon yaptıgıda aşikar.
--
tamam bu ülkenin böyle bir sorunu var ama,gereksiz bir yansıtmaydı(belkide anadillerinde savunmayı kabul etmediğimiz içinde olabilir)....
80. bölümde bariz bir şekilde süreyya sırrı önder imzası var. biliyorsunuz kendisi de sinemacı. emrah serbes'in de sırrı abi diye diye dilinden düşüremediği kişi.
onu bunu bilmem siyasi mesaj istesem tbmm tv yi açarım. behzat ç. bizim için bir seyir zevki idi. polisiye bir roman idi. olaylar zinciri idi.
ama her güzel şeyin bir sonu varmış...
Bolum icin konusmuyorum ama begenilir begenilmez bu kisiye bagli fskat;
Bence sanat toplum icindir.. siyasi ve guncel konulara deginmeli diye dusunuyorum hayli bi haber bir toplumuz ztn buyuk ulkelerde sznatcilar halki bilinclendirmeyi gorev edinmislerdir kocaman bir fransa ornegi ve dunyaca bilinen muhalif fransiz sanati ortada..
Dusuncelerim son bolumden bagimsiz genel gorusumdur
Bolumle ilgili dusuncemde begeni gormesede farkli bir bakis acisi oldugundan pozitiftir..
muhalif olmak konusunda bu belgeseli incelemek lazim :rolleyes:
Ai Weiwei Never Sorry Part 1 of 15 HD Free Movie - YouTube
Can Dündar'la olan röportajından.Alıntı:
Can Dündar: Behzat Ç.’ye sansür kuşkusu doğduğunda Ankaralılar eylem yapıp diziyi Sakarya’da toplu izlemişler ve “Ankaralı uyuma, Behzat’ına sahip çık” diye slogan atmıştı. Burada neden sanatçılardan gür bir ses çıkmıyor?
Erdal Beşikçioğlu: Eh tabii herkes geleceğini düşünüyor. Pasta büyük ve siz ondan çok küçük tırtıklar alabiliyorsunuz. Biz devede kulak sayılırız. Bir de 657’ye tabiyiz. Devlete karşı tepki veremeyiz; sorular sorarak konuyu gündeme taşıyoruz.
çinli muhalif sanatçı ai weiweinin sanatını, aktivist duruşunu ve hukuk arayışını anlatan, festivalin en sarsıcı belgesellerinden biri. tek kişiyle başlayan aktivistliğin sosyal medyanın doğru kullanılmasıyla ne kadar etkili olabileceği ve çoğullaşabileceğini gözler önüne seren belgesel, tek bir kişinin sistemi değiştiremeyeceğini ancak farkındalık yaratarak insanların uyanık olmalarını sağlayabileceğini gösteriyor. ama ne yazık ki ai weiwei özelinde "sisteme karşı gelirsen bir şekilde seni sustururlar" düsturu bir şekilde ortaya çıkarak adamın 81 günlük kaybolmasına yolaçıyor. uydurma bir suç üstüne atılıyor ve artık kimbilir ne ile korkutulduysa 81 gün sonra sanatçının o aktivist duruşunun yerini derin bir sessizlik alıyor. buna rağmen yarattığı etki dünya çapında oluyor ki belgeselin sonunda twittera yazdığı cümle (bkz: never retreat, retweet) vazgeçmemek gerektiğini bir kez daha gösteriyor.
kaynak: ekşi
Yakin zamanda haberlerde gecmisti mevzusu oradan hatirliyorum buyuk ihtimal cindeki sansurle ilgiliydi..
Simdi bizim sovmen kusaklarin sanatvilari cikiyor ya 1-2 demec verip halki oyaliyorlar doga rutkaylar mujdat gezenler falan iste esas onlara sormak lazim neden sesinizi baski zamaninda cikartmadini diye..
Cirkin falan ama kral harbiden kraldir benim gozumde..
Konu uzar abi ama medyaya guvenim sifir tek amaclari iktidarin halka dayatmak istedigi bilince yol olmak
Edit: erdal besikciogluna bi roportajda soruyolar "neden ankara istanbulda bogaz var deniz var tarih var " diye oda "buradada anitkabir var birileride ona sahip cikmali" diyor
80. bölüm zaten diğer her 10. bölüm gibi emrah serbes'in ürünü. bkz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Emrah_Serbes
e sana da 10 bölümde bir kendini gösterme şansı verseler sen de böyle çıkışlar yaparsın.
normalde mehmet erdem senarist. ama şarkı söylemeyen. yani ercan mehmet erdem. ki dikkat edin herkesin ölüp bittiği 79. bölüm yani akbaba'nın evinde geçen bölüm onun eseridir. ki 81. bölüm geliyor resmen bomba!
yani nedir? ercan mehmet erdem candır.
birde boyle dusunelim mesela
"Teknolojik gözetimin malzemesini
oluşturduğu KCK operasyonları, sadece
Kürtlere ve onlara destek verenleri bir kaç
örnek üzerinden korkutmak, köşeye
çekilmelerini sağlamak amaçlanmıyor.
Kürtlerin ve destekçilerinin her türlü
konuşması, kamusal ya da özel alanda da
ses, söz, ilişki üretmesi engellenmeye
çalışılıyor. Başka deyişle, artık sadece söz
üretenlerin ve onların dillerinin
kolonizasyonu değil, söz üretebilmenin
tüm imkanları kolonize edilmeye çalışılıyor"
ben daha 2.sezon finalini bugün izleyebildim, en kısa zamanda eksikleri tamamlayıp sizler gibi haftalık hale dönmek istiyorum:D