muRattini Nickli Üyeden Alıntı
aralık 2009 da kısa dönem olarak acemiliğimi orda yapmıştım, 6000 civarında asker vardı, koğuşlarda 70 - 80 kişi kalıyorduk. ilk gün 10-11 tane peşpeşe olan anfi şekilndeki binalarda kontrollerden geçiyosun, evraklardı, sağlık kontrolüydü, kıyafet için vücut ölçüleriydi falan filan bi ton şey, koyun sürüsü gibi ordan oraya gidiyorsun saatlerce bekliyorsun,, sabah 11 de teslim olup gece anca 12 bucuk gibi yatabilmiştik. sabah erken teslim olmanı tavsiye ederim.. kalabalık olduğu için herşey için sıra beklemek gerekiyor.. öyle çok ağır spor falan yok ama bölükte bikaç kişi hareketi yapamadı diye aynı hareketleri tekrar tekrar yapmak, ya da ördek yürüşü, sürünme falan adama koyuyo biraz :D ha bi de istikamet veriyolar age of empires daki askerler gibi sağa sola koşturup duruyorsun toplu halde :D revire gittiğinde daha şikayetini söylemeden dr. novalgin + c vitamini iğnesi yazıp yolluyor :D tavsiyelerim,, koğuş nöbetçisi olmaya çalış 2 günde bir eğitimlere çıkarsın, bütün gün koğuşta durursun yatarsın, yemek sırası beklemzsin koğuş nöbetçisiyim diyip önden girip yersin.. bi de iştimalarda en önlerde sıraya geçme çünkü genelde hep en öndeki 8 kişi gelsin şurayı temizlesin şunu bunu yapsın falan gibilerinden şeyler oluyor.. hep ortalarda pek göze batmayan spec olmak en iyisi :D bi de onbaşılara çavuşlarla falan iyi muhabbet kurmaya çalış, zaten biçoğu 1-2 sigara uzatınca yelkenleri suya indiriyo can ciğer oluyo :D bu arada alayın içinde akbank şubesi ve atm'si de var. usta birliği için yolladıkları yerler istanbul, kocaeli, çanakkale, muğla, mersin, ankara, bartın, izmir illeri oluyor. düşük bi ihtimal iskenderunda da kalabilrsin talim öğretmeni olarak.. izmir foçaya düşersen amfibi komando oluyorsun kamuflaj giyiyorsun yandın yani :D ama sahil güvenlik de olabilirsin foçada o zaman rahat.. ben foçada yaşıyorum bu tarafa düşersen görüşürüz çarşı izinlerinde çuflarız :D
şimdiden hayırlı teskereler rahat geçer umarım askerliğin ;)