User Tag List

Sayfa 3/10 İlkİlk 12345 ... SonSon
172 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Uykusuzluk

merve
    Misafir
    ben tam 2bçuk ay uyumadım desem yeri. insan bünyesi buna nasıl dayanır? normalde istesem okadar uykusuz kalamam. ama benim bariz sıkıntılarım vardı, hiçbişey yokken olmadı. bi başladı bir daha kurtulamadım. ezan okunduktan sonra 1-2 saat uykuya daldığım oluyodu. bir günde uyuduğum en fazla 3 saattir. inanılmaz sinirlerim bozuk oluyodu, artık bazı şeyler kontrol dışı kalıyo,yemek yiyemiyodum,en ufak bi söze tahammül edemiyodum, boğuluyodum geceleri sürekli kalbim sıkışıyo gibiydi,bazen ölücem sanıyodum,uykuya daldığım anlar hep kabuslar. sonra bi kaza geçirdim, 1hafta yattım yarı baygın. iyice kilo verdim.
    en son psikiyatriste gittim, bana bir panik bozukluk ilacı, bir antidepresan birde yatıştırıcı verdi. ayrıca psikoloğa yönlendirip terapi almamı önerdi. terapiye gitmiyorum istemedim, illaçları kullanıyorum. ilk başlarda çok uyuyodum, bu aralar stresim yine arttı eskisi gibi değil ama geç saatlere kadar uyuyamıyorum yine. bide asabileştim. ilaçlar ilk zamanlar beni gülümsetirken,şimdi daha zayıf düşürdü gibime geliyo. çok fazla yeniliyorum kendime. çarşmba günü kontrolüm var. ne der bilmiyorum.
    ama senin sorununda sadece uykusuzluk değil bence. insan bazen sorunları kendine bile itiraf edemez. geçmiş olsun.

utkuselamoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alkol kan akışını ve sinir sistemini etkilediği için kalıcı uyku bozukluklarına yok açar.
    utku selamoğlu

utkuselamoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben tam 2bçuk ay uyumadım desem yeri. insan bünyesi buna nasıl dayanır? normalde istesem okadar uykusuz kalamam. ama benim bariz sıkıntılarım vardı, hiçbişey yokken olmadı. bi başladı bir daha kurtulamadım. ezan okunduktan sonra 1-2 saat uykuya daldığım oluyodu. bir günde uyuduğum en fazla 3 saattir. inanılmaz sinirlerim bozuk oluyodu, artık bazı şeyler kontrol dışı kalıyo,yemek yiyemiyodum,en ufak bi söze tahammül edemiyodum, boğuluyodum geceleri sürekli kalbim sıkışıyo gibiydi,bazen ölücem sanıyodum,uykuya daldığım anlar hep kabuslar. sonra bi kaza geçirdim, 1hafta yattım yarı baygın. iyice kilo verdim.
    en son psikiyatriste gittim, bana bir panik bozukluk ilacı, bir antidepresan birde yatıştırıcı verdi. ayrıca psikoloğa yönlendirip terapi almamı önerdi. terapiye gitmiyorum istemedim, illaçları kullanıyorum. ilk başlarda çok uyuyodum, bu aralar stresim yine arttı eskisi gibi değil ama geç saatlere kadar uyuyamıyorum yine. bide asabileştim. ilaçlar ilk zamanlar beni gülümsetirken,şimdi daha zayıf düşürdü gibime geliyo. çok fazla yeniliyorum kendime. çarşmba günü kontrolüm var. ne der bilmiyorum.
    ama senin sorununda sadece uykusuzluk değil bence. insan bazen sorunları kendine bile itiraf edemez. geçmiş olsun.
    insan rüya görmeden 10 günden fazla dayanamıyor.
    utku selamoğlu

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gel aksam kara efe ısmarlayım sana 100 luk...oh mısss saka bı yana en dogal uyutucu alkol yawrum gel cakalım aksam tabı uyuyakalmazsan
    çarşamba

Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saol.. var tabi akıl kurcalayan çok şeyler doğru söylüyosun.. Buarada antidepresanlar bazı şeylerin öyle yada böyle farkında olan insanları tekrar sürüye katma amaçlı ilaçlar bence.. bende kullandım zamanında, uzun vadede faydadan çok zararı var..

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almayın su ilaçları arkadaslar. bağımlılık yapıyor sonrasında yetmiyor dozajı artırıyorsun sakat iş yani. ilaçsız yaşamyı ögrenın zor oluyor ama bir yolunu mutlaka buluyorsun

mad_max1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    antidepresana vücud belirli bir kullanımdan sonra alışıyo etkisi ilk kullandığınız zamanlardaki olmuyor.bu yüzden ilaçlar ilk başta sizi gülümsetmiş ve rahatlatmış olabilir.

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de buna benzer bir sorun var ama tam tersi aslında.
    Posco'da çalışırken saat kaçta yatarsam yatayım sabah 6 olduğu zaman uyanıyordum. posco'dan ayrıldım Ankara'da başladım çalışmaya normal de mesai 9 da başlıyor ben 8:45 gibi zor uyanıyorum sanki üzerime ölü toprağı serpilmiş gibi :S işim çok haraketli yorucu olmasına rağmen yattığımda uykumu alamıyorum :S Nasıl çözeceğim ..
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkuselamoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alkol kan akışını ve sinir sistemini etkilediği için kalıcı uyku bozukluklarına yok açar.

ıcıyomus gıbı yorum yapmıs bıdealkol kanı sulandırır,sinirleri yumusatır, cok ıyı olur cok da guzel ıyı olur tamam mı?

emr_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla havalar duzeldı balkonda oturup biraaz sogugu yedikten sonra papatya cayını iç iki bardak iyi gelir sanırım...
    "Siyahlar Karalanmaya, Beyazlar kirlenmeye mahkum"

emr: chip atarız
    f@tih_28: nasıl olucak lem msnden mi
    emr:Hee coco uzaktan yardım yollaya tıkla

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir sağlık çalışanıyım, nöbetlerimiz olur bizim. Bazen öyle denk gelirki, gün aşırı gece calısır gündüz devam ederiz yada 3-4 gün her gece gelip calıstıgımız olur. Böyle durumlarda vücut adaptasyonu bozuldugu için uykumuzda da sıkıntılar olabiliyor. Bu uykusuzluk olayını bende cok yaşadım, uyku kavramını yitirdiğim zamanlar oldu ki ötesine insomnia deniyor zaten.. uyku, vücut yapısı gereği gece halledilmesi gereken bir olaydır, gece uyuyamayıp gündüz uyuyorsanız bunda da bir sıkıntı vardır ki siz geceleride gündüzleride uyuyamıyor ve sonrasında vücudunuzun yorgun düşmesi sonucu beklemediğiniz bir saatte uykuya dalıyorsunuz. Beyin burada devreye giriyor ve oyalanacak kendini meşgul edecek şeyler arıyor, ilk yöneldiğiniz uyarıcı bilgisayar; bilgisayar televizyon gibi değildir, farklıdır, parmaklarınız gözünüz aklınız, izlediğiniz yada okudugunuz şeye göre farklı uyarılan sistemleriniz olur. Bir rolling videosu izliyorsanız heyecanlanır adrenalin salgılarsınız uykunuz kaçar, bir klip izliyorsanız seversiniz mutlu olursunuz hormonal yapınız değişir yine uykunuz kaçar, acıklı bir film izliyor yada ilgili bir konu okuyorsanız, rehavet çökmesi gerekeceği yerde vücut bunu bir tepki olarak algılar ki karşı tepki kalır yine uykunuz kaçar. Söz konusu bilgisayar oldugu için her durumda pür dikkat olmamamızda cok normal, şöyle düşünebilirsiniz.. altta 5 tane browser sekmesi açık, birisinde facebook birisinde TT, başka birisinde youtube ve diğer bir yerde de herhangi bir site, uyarıcı sayısı televizyon gibi tek kanaldaki tek konulu program yada film gibi değil tam tersine fazlaca olmus durumda. bu yüzden bilgisayar uyku olayı üzerine olumsuz yönde etki yapar.
    Elbette televizyon izleyin sakın bilgisayarla uğraşmayın gibi bir iddiam yok tabiki yanlış anlaşılmasın. Asıl varmak istediğim nokta şu; genelde uğraşmadığınız, üşendiğiniz veya angarya gelen bir işle, uykunuz kaçtığı anda yada bittiğinizi düşündüğünüz anda uğraşmaya başlarsanız, bu size gerçekten yorgunluğu tam anlamıyla hissettirecek, beyine "artık yoruluyorum" uyarısını gönderecek.. beyin buna cevap olarak okey diyecek ki beyin sapını gevşetmek için çaba gösterecektir. Beyin sapını gevşetme isteği doğan beyin sizi uzanmak istemeniz için ikna edecek hatta yaslandıgınız yerde tatlı bir rehavet verecektir. Uzandıgınız zaman yada bir yere sırtınız geldiğiniz anda baş ve boyun rahat bir pozisyonda ise beyin sapı gevşeyecek ve beyine " uyu" komutunu sert bir mizaçla gönderecektir ki o an gözlerinize o şirin ağırlık düşecek, içiniz geçecek, mayışma dediğimiz o hal gelecek ve uykuya dalacaksınızdır.

Umarım verdiğim örnek benzeri birşeyler yaşantınızda mevcuttur ve umarım bu gece süper bir uyku çekersiniz.

Kahveden alkolden biraz uzak durun, bu tarz maddelerin ( bende cokca kullanırım ama malesef gerçek bu) örneğin 1 bardağı uykuyu açıyorsa 3 bardağı uyku getirebilir yada tam tersi, bir bardağı uyku getiriyorsa ikinci ve üçüncüsü uyarıcı pozisyonunda olup bütün olan uykunuzu kaçırabilir.

iyi günler

merve
    Misafir
    ilaçlar banada bağımlılık yaptı gibi geliyo. çünkü artık yetmiyo.gülümsemiyorum,sakinleşemiyorum. doktorum ne dicek bilmiyorum ama ben son çare olarak ilaçlara başvurdum arkdaşlar,artık baktım aşamıyorum yapıcak hiçbir şey kalmamıştı.daha öncede antidepresan kullandım nekadar aptalca olduğunu biliyodum ama açık açık söylüyorum uyuşturulmaya ihtiyacım vardı. doktorum panik bozukluk olduğunuda söyledi ama ben bunu kendimde görmüyorum açıkçası. ayrıca inanılmaz yan etkileri var. normal hayat yaşamaya imkan yok.

mad_max1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ukalalık olarak algılamayın ama ben size doktorun ne sölüyeceğini tecrübelerime dayanarak tahmin edebiliyorum.dozajı arttırın 1 ay sonra tekrar kontroıle gelin eğer düzelme olmazsa ilacı değiştirecez yada artık başka bir ilaç daha ekleyeceğiz

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de son günlerce "ciddi" sıkıntılarım var. İşin doğrusu, intiharı bile düşünüyorum. Bunu saklamıyorum kimseden, aileme bile açık bir dille söyledim. Bundan 1-2 ay öncesinde bu sıkıntılarımın ilk başladığı dönem, gece yatağıma yattığımda, uyku denen hiçbişey yoktu. Yani uyuyordum ama, 1 saat sonra kalkıp oturuyordum yatakda 30 dk, tekrar zorlayıp uyuyordum, 2 saat sonra tekrar kalkıp, dolaşıyordum odanın içinde. Annem doktora gidip bi ilaç yazdırdı, gördüm adını fakat şimdi daha fazla almak istediğim için benden saklıyorlar ilacı. Şu an uyku sorunum yok, ilk günler etkisini göstermedi ama şu an bariz o ilacın etkisinde olduğumu hissedebiliyorum. Bildiğiniz rahat rahat uyuyabiliyorum. Lakin farkındayım, bu kadar rahat uyumamı sağlayan o ilaç. Gün içinde çok sinirleniyorum, zaten her an fevriyim, ama akşam yatağa yattığım vakit uyuyabiliyorum. Şu an durumum 2 ay öncesinden çok daha kötü, forumdan 1-2 dostum halimi biliyor. Aklımdan neler geçirdiğimi, bu fikirleri benimsediğimi. Ancak daha kötü olmama rağmen, o kabuslardan, o saat başı uyanmalardan kurtuldum. Mutlu muyum, değilim. Uyuyabiliyor muyum, evet.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS 65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayadır yaşadığım bi sorundu aslında okul zamanlarından ama düzene girmiştim bi şekilde, rahattım bayadır.. Buaralar hiçbişekilde uyuyamıyorum.. Arabayı sattım pişman oldum, önceden vaadedilen ödenek iptal edildi aile tarafından bunun stresi de var..

Sabah 8-9 oluyo saat bari uyumıyım artık akşam erken yatarım düzene girer diyorum o gece yine uyuyamıyorum.. 48 saat geçince ancak oluyo.. o da alakasız bi saatte yani yine sabaha karşı dolayısıyla ertesi gün yine akşama doğru uyandığım için yine aynı şeyleri silbaştan yaşıyorum..

Bu sorunu yaşamış olan bi çaresini (ilaç vs. dahil kabulum) bilen varsa yazsın nolur

Konu fazla kişisel veya alakasız gelirse silinebilir..
    Antideprasan ilaçları kaç gün alıcaksın da bu sorunu çözüceksin.Belli bir süre denerim diyip başlıycaksın uykunda gelecek aldığın zaman ilerleyen günlerde ne olcak peki veya kullanmadığın zaman yine eski haline dönmen olası.Alkol kullanımı da bana göre aynı uykun kaçınca yine devam... Sürekliliği olan en azından ağustosa kadar yapmaktandan zevk duyduğun işlerle uğraşmanı tavsiye ederim.Hem yorulmanı sağlayacak,hem de odaklanmanı sağlayacak bi iş olmalı. Şu an ki içine düştüğün durumun sebebi de neyse fazla düşünmemeni öneririm.

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok ciddi olarak yazıcam ama bazı arkadaşlar gene dicekler bunlar da amma dinci oldular kardeşim falan

Uykun varken git abdest al namaz kılmaya niyetlen başla yatsı namazını kılmaya

sen hiç merak etme hemen şeytan gelir seni uyutmaya
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    xanax la falan olucak iş değil arkadaşlar xanax tedavi etmez sakinleştirir tedavi için spralex yada nispeten hafif lustral kullanılır doktora gidip reçeteyle kullanılır bu ilaçlar ki xanax ztn yeşil reçeteyle satılıyodu

kafada kurmayı bıraktığın zmn geçicektir hobi edin kendine spora başla elektronik eşyalardan uzaklaş biraz yanlız kal önünü görmeye başladığın zmn bütün sorunların çözülücek kurma kafanda yeterli
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ciddi olarak yazıcam ama bazı arkadaşlar gene dicekler bunlar da amma dinci oldular kardeşim falan

gelmeyince daha sinirlenio insan
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Antideprasan ilaçları kaç gün alıcaksın da bu sorunu çözüceksin.Belli bir süre denerim diyip başlıycaksın uykunda gelecek aldığın zaman ilerleyen günlerde ne olcak peki veya kullanmadığın zaman yine eski haline dönmen olası.Alkol kullanımı da bana göre aynı uykun kaçınca yine devam... Sürekliliği olan en azından ağustosa kadar yapmaktandan zevk duyduğun işlerle uğraşmanı tavsiye ederim.Hem yorulmanı sağlayacak,hem de odaklanmanı sağlayacak bi iş olmalı. Şu an ki içine düştüğün durumun sebebi de neyse fazla düşünmemeni öneririm.
    teşekkür ederim ama zaten antidepresan önceden kullandığımı ve şuan kullanmak istemediğimi yazdım daha sonra.. ben daha masum uykuya girişe yardım eden şeylerin peşindeydim.. çıktı da bakalım 2-3 tane deniycez

Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

güzel taktik

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de son günlerce "ciddi" sıkıntılarım var. İşin doğrusu, intiharı bile düşünüyorum. Bunu saklamıyorum kimseden, aileme bile açık bir dille söyledim. Bundan 1-2 ay öncesinde bu sıkıntılarımın ilk başladığı dönem, gece yatağıma yattığımda, uyku denen hiçbişey yoktu. Yani uyuyordum ama, 1 saat sonra kalkıp oturuyordum yatakda 30 dk, tekrar zorlayıp uyuyordum, 2 saat sonra tekrar kalkıp, dolaşıyordum odanın içinde. Annem doktora gidip bi ilaç yazdırdı, gördüm adını fakat şimdi daha fazla almak istediğim için benden saklıyorlar ilacı. Şu an uyku sorunum yok, ilk günler etkisini göstermedi ama şu an bariz o ilacın etkisinde olduğumu hissedebiliyorum. Bildiğiniz rahat rahat uyuyabiliyorum. Lakin farkındayım, bu kadar rahat uyumamı sağlayan o ilaç. Gün içinde çok sinirleniyorum, zaten her an fevriyim, ama akşam yatağa yattığım vakit uyuyabiliyorum. Şu an durumum 2 ay öncesinden çok daha kötü, forumdan 1-2 dostum halimi biliyor. Aklımdan neler geçirdiğimi, bu fikirleri benimsediğimi. Ancak daha kötü olmama rağmen, o kabuslardan, o saat başı uyanmalardan kurtuldum. Mutlu muyum, değilim. Uyuyabiliyor muyum, evet.

yanlış anlama ama temiz bi dayak ye hiç bişeyin kalmaz
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)