mesela imam olabilirsin veya cemaat lideri :hahaha:
Printable View
ben makineyle traş oluyorum ve traştan sonra yüzüme kolonya vb. hiç birşey sürmüyorum...Böylece cildim tahriş olmuyor...
ben hep jiletle olurdum, sonra evin bir köşesinde kalma abartısız 90 yılında alınmış braun makine gördüm, ıslak/kuru değil bildiğin acı kuru :) 2 dk.da çok pratik bir şekilde hiç kalıntısız traş oldum. braun tavsiye ederim, philips çok önerilmiyor.
ben işim gereği hergün tıraş olmak zorundayım bir ara makine aldım oda cildimi acayip bir şekilde tahriş etti + bayada kıl batması yapıyordu yüzümde daha sonra mack3 e geri döndüm ve dünya varmış dedim
sakalım ilk çıktığından beri makine ile traş oluyorum son zamanlardada kullandığım tum makineler philips
en son 7 ay kadar once ıslak kuru nivea serisi bitane aldım hs8440 diye bir model inanılmaz memnunum
her gün sabah işe gitmeden once 5dk da traş oluyorum
gerçi makineler her insanın cildine ve sakalına aynı başarıyı yakalayamayabiliyor ama ne olursa olsun tavsiyem ucuzuna kesinikle kaçma :D
pilipis HQ 7320 alacak gibi görünüyorum bakalım...
Sıcak su + traş jeli+yaprak jilet üçlüsünden memnunum
mach 3 ü aynı başlıkla 7-8 aydır kullanıyorum, tavsiye derim
önce sıcak duş sonra tıraş..
ideal çözüm yoksa parçalanıyor surat..
cilt yumuşayınca tıraş bıçağı farketmeksizin iş kolaylaşıyor..
Arkadaşlar yeni konu açmayayım. Ben haftada 2 kez tıraş oluyorum. Duştan önce sıcak suyla yüzümü yıkıyorum. Sonra tıraş jeliyle yüzümü ovuşturup, jilet ile tıraş oluyorum. Tersine kesinlikle almıyorum. Ama ne hikmetse boyun kısmımda müthiş derecede batma var. Ve kızarıklar var. Naptıysam olmadı. Tıraş makinesinde de aynı sonuç. Pudra sürdüm, balsam, traş kolonyası felan hiçbirşey fayda etmiyor. Napmak lazım ya. Özelilkle kestikten 2 gün sonra müthiş acıtıyor. Kaşıntı yapıyor. Kabarıyor. Çok dertliyim bu konuda kusura bakmayın :)
Üniversite hazırlıkta bir gazla gidip gillette'in adını hatırlayamadığım önünde 5 bıçaklı arkasında 1 bıçaklı olan bir modelini almıştım, bıyığımı almaya çalışırken bıçağımın kontrolünü kaybedip arka tarafıylada burnumu biçmeyi başarıp makineyi çöpe attım. Şimdi kirli sakal spec için scarlett'in alışveriş merkezlerinde 25 liraya satılan bir modelini kullanıyorum, bayram düğün anneanne baskısı içinde maviş mach 3 ile mutluyum :)
ben bu işin mükemmelini yakalayamadım hiç
ama 3 senedir jilet kullanmıyorum sadece kirli sakal
15-16 yıl önce babamın öğrettiği şekilde usturayla devam ediyorum.Bence hepsi boş ustura gibisi yok.
traş olamaı hiç sevmem ama iş yüzünden mecbur oluyoruz bazen 3 güne sallıyorum ama göze batıyor hep :D
permatik denilen aletten alıyor babam 3,5 tane ben tanesini abartısız 2,3,4 ay kullanıyorum :D
http://www.kozmetikvar.com/modules/c..._27045_max.jpg
bı kere alıs buna gerısı yalan :)
Sıcak su + jel + m3 rules.
Ben de ustura diyorum. Ama elinin ayarı yoksa hiç bulaşma.:D