PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatil planları

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7

ChtArdARSL
15-07-2022, 09:22
Hiç bir otel veya işletme sahilini kullanmanızı engelleyemez arkadaşlar.

Sahiller halkındır.

Sadece işletmenin şezlong ve şemsiyesini kullanmazsınız onlar da adamın kendi malıdır.

koycak yer bulursan haklısın abı

XoR
15-07-2022, 10:15
koycak yer bulursan haklısın abı

Valla ben plaj sandalyem ile her uerde oturuyorum. Hırgür yapan olursa da Alo Jandarma :)

gökan
15-07-2022, 10:57
��������kanka adamsın

darkmoon
18-07-2022, 02:07
Gitmedim İstanbul daydım şahane de tatil yaptım sporuma gittim jakuzi sauna havuz .. İstanbul bom boş du harikaydı sessiz sakin .. Tatile gidip yorulucağıma sporuma gider evde bacaklarımı uzatır tv mi açar dinlenirim ..
Bayramda Bodrum kemer Çeşme az çok tahmin edebiliyorum bütün İstanbul yığılmıştır …

Kadyr
18-07-2022, 09:16
Bayramda tatil banada mantıklı gelmiyor çok yoğun oluyor. Bir öneride ben isteyeyim. Ağustos sonu belekte bir otele gideceğim 5 günlük. Araçla gideceğim. Gitmeden bir gün gibi finike demre taraflarında kalayım denize giderim antik kente giderim düşüncesindeyim

XoR
18-07-2022, 09:33
Gitmedim İstanbul daydım şahane de tatil yaptım sporuma gittim jakuzi sauna havuz .. İstanbul bom boş du harikaydı sessiz sakin .. Tatile gidip yorulucağıma sporuma gider evde bacaklarımı uzatır tv mi açar dinlenirim ..
Bayramda Bodrum kemer Çeşme az çok tahmin edebiliyorum bütün İstanbul yığılmıştır …

Enteresandır ilk defa bu bayram boştu Bodrum. Trafik vs olmadı hiç.

Ekonomik kriz'in etkisi dışında bir sebep göremiyorum.

hakan308
18-07-2022, 09:48

Geçen sene kurban bayramının son günü pazar günü ortakentten torba kavşağına 1.5 saatte gitmiştim, bu sene 1.5 saatte ortakentten yatağana gittim. Gerçekten bodrum bu sene çok boştu..

Eworen
18-07-2022, 10:03
Antalyada otellerde bayram olmasina ragmen nerdeyse Türk yoktu oransal olarak cok azdik cocugun hatrina geliyoruz ama elin yabancilari ne guzel tatil yapiyorlar hemde 10-15 gun

BARR
18-07-2022, 10:29
Antalyada otellerde bayram olmasina ragmen nerdeyse Türk yoktu oransal olarak cok azdik cocugun hatrina geliyoruz ama elin yabancilari ne guzel tatil yapiyorlar hemde 10-15 gun

Ben de Selectum Belekte aynısını yaşadım otel %100 doluluktaydı, toplasan 15 aile var yoktu koca otel komple rus ve almandı.

Bu arada çok memnun kaldım Selectumdan geçen sene Voyage Sorgun a gitmiştik yemek ve tesis olarak Selectum önde, iç konusunda Voyage çok daha iyiydi ama bunu bilerek gittim. Örnek olarak Voyage size 10 çeşit Cün viski vs seçeneği sunarken Selectumda sadece Cin olarak Gilbeys ve Gordons alabiliyorsunuz viskide de Chivas alabiliyorsunuz. Ama zaten bir çok içkiyi sunduğu için dert etmedim 3 çeşit martiniden Havana Club a Efe Gold dan diğer yabvancı içkilere kadar. Ben tavsiye ederim kesinlikle ama seneye heralde aynı zamanda 50 lira olur Selectum Voyage da 75 civarı olur :hehe:

johnie
18-07-2022, 10:52

Çeşme & Alaçatı ekibi de "Bodrum" çok doluydu diyordu :D
Vallahi bu bahsettiğim yerde boştu. Bayramın 3. günü bir plaja gidelim dedik sadece bütün herkesin oraya gelmesi haricinde başka doluluk görmedim :)
Bir de Cuma günü Momo da 1200 kişilik parti varmış, bunu duydum sadece, haricinde cidden boştu.
Klasik trafik vardı ama fazlası noo..

XoR
18-07-2022, 11:27
Çeşme & Alaçatı ekibi de "Bodrum" çok doluydu diyordu :D
Vallahi bu bahsettiğim yerde boştu. Bayramın 3. günü bir plaja gidelim dedik sadece bütün herkesin oraya gelmesi haricinde başka doluluk görmedim :)
Bir de Cuma günü Momo da 1200 kişilik parti varmış, bunu duydum sadece, haricinde cidden boştu.
Klasik trafik vardı ama fazlası noo..

Nüfus kayıtlı % ikametli Bodrumluyum :D yalan valla esnaf kan ağlıyordu. Cuma akşamı merkeze inmek zorunda kaldım, kimseyle çarpışmadan bütün çarşıyı yürüyebildim. En uygun mekan olan Trafo'da oturduk o kadar boştu ki nereye oturacağımızı şaşırdık :)

Trafo direkt popüler mekanlara bakıyor Black vs normal bir doluluk vardı.

BARR
18-07-2022, 12:00
Nüfus kayıtlı % ikametli Bodrumluyum :D yalan valla esnaf kan ağlıyordu. Cuma akşamı merkeze inmek zorunda kaldım, kimseyle çarpışmadan bütün çarşıyı yürüyebildim. En uygun mekan olan Trafo'da oturduk o kadar boştu ki nereye oturacağımızı şaşırdık :)

Trafo direkt popüler mekanlara bakıyor Black vs normal bir doluluk vardı.

.::Bodrum zenginlere kaldı::.

XoR
18-07-2022, 12:13
.::Bodrum zenginlere kaldı::.

Teknesi olmayanları arkadaş listemde tutmuyorum mesela :D

gökan
18-07-2022, 12:24
Parası olan gayette 10 numara takılıyor hatta çeşmede bir gurbetçinin lan hani türkiyede kriz vardı heryer full demesine şahit oldum :) ama bilmediği şey takılanlar hep yabanc :) çeşme bodrum bayramda gitmem :)

BARR
18-07-2022, 12:28
Teknesi olmayanları arkadaş listemde tutmuyorum mesela :D

Benim de yok?11!!!!1!!

berkaym
18-07-2022, 12:46
bodrum'u böyle görmek şaşırttı sadece 1 gün sanırım perşembe aşırı bir yoğunluk vardı, kalan günler keyifliydi hem sakinlik hem sıcaklık olarak

XoR
18-07-2022, 14:00
Benim de yok?11!!!!1!!

Senin alma potansiyelin var o yüzden tutuyorum seni arkadaşlarım arasında :D

Future investment :D

gökan
18-07-2022, 17:07
Ben de Selectum Belekte aynısını yaşadım otel %100 doluluktaydı, toplasan 15 aile var yoktu koca otel komple rus ve almandı.

Bu arada çok memnun kaldım Selectumdan geçen sene Voyage Sorgun a gitmiştik yemek ve tesis olarak Selectum önde, iç konusunda Voyage çok daha iyiydi ama bunu bilerek gittim. Örnek olarak Voyage size 10 çeşit Cün viski vs seçeneği sunarken Selectumda sadece Cin olarak Gilbeys ve Gordons alabiliyorsunuz viskide de Chivas alabiliyorsunuz. Ama zaten bir çok içkiyi sunduğu için dert etmedim 3 çeşit martiniden Havana Club a Efe Gold dan diğer yabvancı içkilere kadar. Ben tavsiye ederim kesinlikle ama seneye heralde aynı zamanda 50 lira olur Selectum Voyage da 75 civarı olur :hehe:

75 milyarmı tatil :)

Kahn23
18-07-2022, 18:12
8 gün Selanik-Thassos 250€'ya yer ayırtmışken Kıbrıs girişlerimden dolayı vize sürecimiz başlamadan bitmiş oldu.
Şimdi sadece 4 gün için aynı parayı Gökçeada için veriyoruz.

BARR
19-07-2022, 07:30
75 milyarmı tatil :)

Bu sene 30 ile 50 arasında bahsettiğim otellerin normal odaları.

Seneye Voyage ve üzeri oteller 70-75 olur gibi bir öngörüsü var ETS deki tatili aldığımız danışmanın.

XoR
19-07-2022, 08:01
Bizde standart oda kahvaltı dahil 935 Euro günlük :D

BARR
19-07-2022, 08:26

Hacı amca ayar dedim yap bi kıyak dedim yapmadın napayım, Voyagedır Selectumdur gidiyoruz bir SİKSSENSIS deneyimi yaşattırtmadın bana :(

Rich Kids of Bodrum diyorsun başka bişey demiyorsun.

samara
19-07-2022, 08:27
12-15 temmuz arasında gökçeada kaldım.Çok kalabalık değildi.Gökçeada için 10 gün çok çok fazla.Sormak isteğin birşey olursa cevaplayabilirim

samara
19-07-2022, 08:30
10 gün iznim var.

Gökçeada-Bozcaada arasında kararsız kaldım. Bozcaada etrafımdan duyduğum kadarıyla pandemi ile beraber fiyatları şaşırmış durumda.
Buralar nasıldır, tavsiye eder misiniz ? 10 gün fazla mı gelir yoksa yeterli mi ?

12-15 temmuz arasında gökçeada kaldım.Çok kalabalık değildi.Gökçeada için 10 gün çok çok fazla.Sormak isteğin birşey olursa cevaplayabilirim

XoR
19-07-2022, 09:23
Hacı amca ayar dedim yap bi kıyak dedim yapmadın napayım, Voyagedır Selectumdur gidiyoruz bir SİKSSENSIS deneyimi yaşattırtmadın bana :(

Rich Kids of Bodrum diyorsun başka bişey demiyorsun.

Moruk 6.545 Euro = 116.911,86 Türk Lirası + kahvaltı hariç ödeyeceğin tüm masraflar ile A3'ün yarısını bize hibe edip gitmen lazım :D

BARR
19-07-2022, 10:45
%90 çalışan indirimi ile bence yaşayabilirdik bu deneyimi ama sen elini taşın altına sokmadın neyse :( :( :(

XoR
19-07-2022, 11:13
%90 çalışan indirimi ile bence yaşayabilirdik bu deneyimi ama sen elini taşın altına sokmadın neyse :( :( :(

O %90'ı ben maaşımdan karşılıyorum sanırım :D :D

BARR
19-07-2022, 11:42
O %90'ı ben maaşımdan karşılıyorum sanırım :D :D

Konuyu mundar etme suçlusun ve bunu biliyorsun üste çıkma çalışma. Tesla ile kapımdan alınmak benim de hakkım!

gökan
19-07-2022, 11:47

Yat turuda varmı abi :)

Kahn23
19-07-2022, 17:16

Fenerbahçe'nin iç saha maçından dolayı tatili 4 gece 5 gün olarak ayarladım.

Poseidon'da yer ayarladım. Ada'ya gidip manzarada iyip içmeden gelmeyelim dedim. Dalış için rez yaptırdım. Gündüzleri olabildiğince koy-deniz vs. Arta kalan zamanla motorla etrafı dolanırım.

Tavsiyeleri varsa alırım ;)

Dragger
19-07-2022, 19:55
Türkiye'de tatil yapmak delilik artık.

Euro 18 de olsa Yunan vs daha uygun, geçen ay Halkidiki'ye gittim haftaya tekrar gideceğim. Geçen sene de Thasos ve Dedeğaça gittim 2 kez. Aynı paralara bile gelse en azından yolunmuyorsun, yediğine içtiğine veriyorsun parayı.

Burada beach giriş parası, yok otopark parası, yok ön şezlong yok denize yakın yatak parası vs sapıttılar artık.

Nisan ayında Antalya'da Voyage Hotel'e verdiğim parayla Haziranda Seyşellere tropik adaya (Maldivlerin bi benzeri) gittim, daha yorumum yok.

samara
20-07-2022, 09:35
Fenerbahçe'nin iç saha maçından dolayı tatili 4 gece 5 gün olarak ayarladım.

Poseidon'da yer ayarladım. Ada'ya gidip manzarada iyip içmeden gelmeyelim dedim. Dalış için rez yaptırdım. Gündüzleri olabildiğince koy-deniz vs. Arta kalan zamanla motorla etrafı dolanırım.

Tavsiyeleri varsa alırım ;)

Kafanızda oluşturduğunuz restoranları rezervasyon için 4 gün önceden felan arayın.Çok fazla restoran olmadığından dolayı yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz.Köy gezmelerinde ise sadece 1 gün ayırsanız yeter. Aydıncık kefoloz plajı güzel rüzgar almıyor.Şezlong vs kiralayabilirsin.Dışardan içeceğini getirmek serbest.

free-hifi
20-07-2022, 15:31
13 Haziranda bayram tatiline çıktım, Tekirdağ kumbağ-hoşköy-şarköy denizlerine girdim soğuktu, bir günde saros plajına gideyim dedim sarosu geçip güneyli plajına indim resmen donduk. Aynı günlerde karşı kıyıda enes ve erikliye giden arkadaşlarda suyun soğukluğundan şikayetçiydi. Bu sene deniz herhalde eylüle yakın ısınır.

8.000rpm
20-07-2022, 17:05
bayramda marmaris'e gittik 2 araba döt döte :):):)
içmeler'de otelde kaldık , kahvaltı ve akşam yemeği otelden tüketilecek şekilde her gün başka koy keşfine çıktık karayolundan
pek çok orman-deniz içiçe koya girişler tamamen kapalı
gidilebilen diğer koylar da kalabalık değildi , güzel yerler bulduk insansız :):):)
fakat şehir içi tamamen arap dolu , çekirge sürüsü gibi
oteller avrupai sarı ırklardan çok arap ırkı kaynıyor
tiki concon türk tayfa marmariste değildi sanki , ya da biz gece gezmelerimizde de rastlamamış olabiliriz

marmaris'e hayatımda ilk defa gittim , ayvalık-antalya-bodrum-çeşme yaptık hep yıllarca
deniz müthiş , doğa harika , yani yanmamış alanlar harika
eski halini bilmiyorum , bilsem herhalde oturur ağlardım günlerce
yangının tahribatı aklınızın alamayacağı kadar büyük ve korkunç

XoR
20-07-2022, 17:30
bayramda marmaris'e gittik 2 araba döt döte :):):)
içmeler'de otelde kaldık , kahvaltı ve akşam yemeği otelden tüketilecek şekilde her gün başka koy keşfine çıktık karayolundan
pek çok orman-deniz içiçe koya girişler tamamen kapalı
gidilebilen diğer koylar da kalabalık değildi , güzel yerler bulduk insansız :):):)
fakat şehir içi tamamen arap dolu , çekirge sürüsü gibi
oteller avrupai sarı ırklardan çok arap ırkı kaynıyor
tiki concon türk tayfa marmariste değildi sanki , ya da biz gece gezmelerimizde de rastlamamış olabiliriz

marmaris'e hayatımda ilk defa gittim , ayvalık-antalya-bodrum-çeşme yaptık hep yıllarca
deniz müthiş , doğa harika , yani yanmamış alanlar harika
eski halini bilmiyorum , bilsem herhalde oturur ağlardım günlerce
yangının tahribatı aklınızın alamayacağı kadar büyük ve korkunç

:(

https://i.tv100.com/2/1280/720/storage/files/images/2021/08/02/marmaris6565-66QI_cover.jpg

Aranel Ciryatan
21-07-2022, 07:54
Bodrum - Çeşme boş dendiğine göre bu yıl insanlar memleketine gitti tatile. Çünkü İstanbul gerçekten boştu.

Turgutreis'de yazlık vardı eskiden. Gider 1 ay kalır neredeyse her gün Akyarlar ve Camel Beach taraflarına plaja giderdik. Ne yakıt düşünülürdü o zamanlar ne plaja giriş.

Zaten hep dediğim Bodrum'u bilen biri ucuza tatil yapar olurdu eskiden. Bayram öncesi bir arkadaşım Bodrum'a gitti bana sordu nerelere gideyim diye. Bende saydım gidilecek yerleri. Camel Beach tarafındaki gittiğimiz bir plaj kişi başı Min harcama 400 istemiş. Sonra oturdum bir hesapladım eskiden (çocukken) babamlar ile 2-3 aile rahat 10-15 kişi her gün plaja gidilirdi. Yemekler biralar vs. Şuan imkansız normal bir aile için bu davranışlar.

Yazlığı olan insanlar bile gidemiyor. Çünkü gitse bile denize gidemiyor adam gibi tatil yapamıyor.

Yine bir arkadaşım (Beyaz yakalı, iyi bir şirkette çalışıp fena maaş almıyor ve eşinin de kendi işi var) 2 çocuğu ile bu yıl tatil planı yapamamışlar. Geçen yaz Çeşme'de gittikleri otel 4 katı para istiyormuş. Bodrum'da butik bir plaj otelinden fiyat aldık günlük 4000 TL dedi ve kahvaltı dahil. Açık büfe falan değil bu arada. Şaşırmışlar! Plajını kullandığım bir oteldi ve eskiden fiyatları baya uygundu. Bu otel bayram hariç insta'dan attıkları hikayelerde plajı hep bom boş durumda idi. Eskiden oturacak şezlong kalmaz sabah erkenden gitmek gerekirdi.

Kendi deneyimim de enteresan oldu. 2020 ve 2021'i pandemi nedeniyle Ekim ayında villa kiralayarak tatil geçirdik. Bu yıl yine Ekim ayı için evi tuttuk. (***** çok dillendirilmiyor turizm sezonu kaçmasın diye ama günlük vaka 32 bine dayanmış o yüzden hiç otel fiyatlarına bakmadım bile) Geçen yıla göre fiyatlarda Ekim dönemi için abartı bir fark yok. %16 fiyat farkı vardı. Pazarlık ile %5'de iskonto aldım falan. Ama bu yıl villalar bile hep boş. Çeşitli villa siteleri, Airbnb falan bakıyorum evlerin takvimleri hep boş durumda çünkü yaz ayları saçmalık fiyatlarda.

Neyse gittiğimiz yerde Butik bir restoran vardı. Tadım menüsü hazırlıyorlar. MSA mezunu bir kadın eşi ile beraber işletiyor mekanı. İlk sene gittiğimizde tatilin son günü keşfetmiştik. 2. sene Fix menüye geçtiler alkolsüz 175 TL kişi başı menüleri vardı. Geçen Ekim ayında 210 TL'de 35'lik Tekirdağ için yazmışlardı. Ama hani Ekim ayı için bile 3 ay önceden rezervasyon falan durumunda idi yer. Bu yıl yine instadan takip ediyorum baktım hep sakin durumda masalar. Her gün rezervasyon için paylaşımlar beklerizler falan. Eşim ile dedik kesin fiyatları yüksek bu sene o yüzden giden sayısı az. Yazdık instadan 400 TL olmuş Fix menü alkolsüz. Hani lezzetlerine cidden lafım yok ama kişi başı 400 TL vermem alkolsüz menü için.

Bu arada geçen yıl yine saçma gördüğüm konulardan biri Ölüdeniz Hisarüstü tarafına gittik. Mekanların hepsinde fiyatlar Euro. Ekim ayında hepsi sinek avlama modunda ama menüler Euro! En ayar olduğum konulardan biri olduğu için hiç bir mekana girmeden sinirlenip eve dönmüştük. Şans eseri köye girerken bir mekana denk geldik. Gayet şeffaf adamlar mekanın dışına menüyü asmışlar her şey TL ve kocaman bahçe miss gibi müzikler. En önemlisi fiyatlar Hisarüstü ile yarıdan bile fazla düşük durumda idi.

Evet her yerde fiyatlar arttı etti ama bunu fırsata çevirip fiyatlarını fazla fazla arttıran esnaf sonra şikayet ediyor yaa bide müşteri azaldı diye. Neyse yazmıcam :D

johnie
21-07-2022, 09:30
Çeşme'ye Yıl başından beri 7-8 defa gittim.
Ramazan Bayramında, 19 Mayıs'ta Haziranın 3. haftası falan hep bir boşluk vardı.
Lakin bu Bayramı da orada geçirdik ve cidden boştu.
Sadece Bayramın 3. günü bir plaja gittik bakmak için orayı dolu gördük fakat girmedik, amaç sadece yer hakkında bilgi edinmekti.
Çeşme'de Bayram döneminde plajlara giriş 350 civarında başlayıp 400-500 TL bandında harcama limiti koymuştu hemen hemen hepsi.
200-300 TL olan pansiyonların günlüğü 1500 TL den başlıyor şu an. Villa kiraları ortalama 6binden başlayıp yukarı doğru çıkıyor.
1-2 yerde yemek yedik, alkollü (kokteyl) şişe şarap ortalama kişi başı 750/850TL bandında. Mekana göre 1 liraya kadar çıkabiliyor kişi başı.
Haftaya bir daha gideceğim, yoğunluğu vs yazarım bakalım fark olmuş mu..
Fotoyu yükleyemedim de, link de ki foto 23:00 civarı, Hacımemiş'e giden yol. Bayramın 3. günü.
https://twitter.com/kilickaya17/status/1546589059362988038?s=20&t=qAGNSQwsUyUh7qhB3h96Cw

gökan
21-07-2022, 11:28
Çeşme'ye Yıl başından beri 7-8 defa gittim.
Ramazan Bayramında, 19 Mayıs'ta Haziranın 3. haftası falan hep bir boşluk vardı.
Lakin bu Bayramı da orada geçirdik ve cidden boştu.
Sadece Bayramın 3. günü bir plaja gittik bakmak için orayı dolu gördük fakat girmedik, amaç sadece yer hakkında bilgi edinmekti.
Çeşme'de Bayram döneminde plajlara giriş 350 civarında başlayıp 400-500 TL bandında harcama limiti koymuştu hemen hemen hepsi.
200-300 TL olan pansiyonların günlüğü 1500 TL den başlıyor şu an. Villa kiraları ortalama 6binden başlayıp yukarı doğru çıkıyor.
1-2 yerde yemek yedik, alkollü (kokteyl) şişe şarap ortalama kişi başı 750/850TL bandında. Mekana göre 1 liraya kadar çıkabiliyor kişi başı.
Haftaya bir daha gideceğim, yoğunluğu vs yazarım bakalım fark olmuş mu..
Fotoyu yükleyemedim de, link de ki foto 23:00 civarı, Hacımemiş'e giden yol. Bayramın 3. günü.
https://twitter.com/kilickaya17/status/1546589059362988038?s=20&t=qAGNSQwsUyUh7qhB3h96Cw

Delikli koyda millet :) beachler artık elektronik müzik etkinliği yapıyor değilim var :)

johnie
21-07-2022, 12:03
Delikli koyda millet :) beachler artık elektronik müzik etkinliği yapıyor değilim var :)

tabi tabi, her mekanda bi dj çıkıyor zaten artık akşamları.

Delikli koy da çok kalabalık oluyor, keyif vermiyor.
O yüzden sabah erken saatte 7800 önü bir de akşam üstü yapıyoruz yetiyor :)
Beach e gideceksek de Fly-inn e gidiyoruz, orası gayet güzel ve nezih.

Ama genel olarak nereden girdiysem bu sene su baya soğuktu, rüzgarında etkisi büyük.
Geçen Cuma Altın Yunus'un burunda arkadaşın evi var, oradan girdik müthişti deniz. Biliyorsun ki kolay kolay orada dalgasız gün yakalamak zor :)

gökan
21-07-2022, 12:42
tabi tabi, her mekanda bi dj çıkıyor zaten artık akşamları.

Delikli koy da çok kalabalık oluyor, keyif vermiyor.
O yüzden sabah erken saatte 7800 önü bir de akşam üstü yapıyoruz yetiyor :)
Beach e gideceksek de Fly-inn e gidiyoruz, orası gayet güzel ve nezih.

Ama genel olarak nereden girdiysem bu sene su baya soğuktu, rüzgarında etkisi büyük.
Geçen Cuma Altın Yunus'un burunda arkadaşın evi var, oradan girdik müthişti deniz. Biliyorsun ki kolay kolay orada dalgasız gün yakalamak zor :)

Delikli koyu keşfettiğimde 1 kişi bile yoktu şimdi çöpten geçilmiyor ben az ilerisindeki yere gidiyorum iniş zor ama kimse olmuyor , boyalık tarafında pek rüzgar yok dalyan kocakarıda iyi fly innn fun beach biraz daha aile yeri :) ben beach tercih etmiyorum denize gireceksem … alaçatıda köşe kahve favorimdir .gelen geçeni izliyoruz ������

sanctuary35
23-07-2022, 22:01
belki kızan olacak ama çeşme bodrum fiyatlarını istanbul tayfası ve gurbetçiler bu hale getirdi. giriş parası/şezlong parası/otopark parası/vale parası bitmiyor ve çok yüksek rakamlar. insanlar nası olsa yılda bir tatil yapıyorum diye düşünmeden para harcıyor. inanın hiçbir izmirli çeşmedeki o beachlere gitmiyor. ben yıllardır gitmiyorum çeşmeye.
bodrumlu bir mekan sahibi açıklama yapmış biz 10 kat zam yapsakta insanlar gelecek çünkü burada bulunmayı istiyorlar diye.
yine iyi kötü yazlıktır parasız sahillerdir bildiğimizden gidebiliyoruz biz olan bu bütçesi olmayan insanlara oluyor hiç tatil yapamadan geçiyor.

ChtArdARSL
23-07-2022, 23:11
Ben rixos sungate yim pandemiden baslangicindan 2 sene sonra ilk tatil (tatil koyunde) eski kalite ve hizmet yok.. sirf cocuk icin rixy club tan dolayi tercih sebebim oluyor bu grup

samara
05-08-2022, 08:33
3 gece 4 günlük izmir sığacıkta rezervasyon yaptırdım.Önerebileceğiniz yer plaj vs varmıdır?

8.000rpm
05-08-2022, 08:44
sığacık eğer tekne turuna çıkmazsanız çok müsait bir bölge değil , en azından birkaç yıl önce öyleydi
kargacık koyuna gidiyorduk biz , biraz mesafesi var ama değiyordu
ama yine diyorum , bişeyler değişmiş olabilir :)
genel olarak da bir miktar serindir suları :):)

samara
05-08-2022, 09:14
sığacık eğer tekne turuna çıkmazsanız çok müsait bir bölge değil , en azından birkaç yıl önce öyleydi
kargacık koyuna gidiyorduk biz , biraz mesafesi var ama değiyordu
ama yine diyorum , bişeyler değişmiş olabilir :)
genel olarak da bir miktar serindir suları :):)

1 yaşında bebeğimiz olduğu için tekne turu biraz zor olur.şezlonglu işletmelerin olduğu yerlerde takılmak daha doğru olacak benim için.şemsiye sandalye çocuk eşyası felan taşımak zor olacak öbür türlü

sanctuary35
05-08-2022, 21:57
3 gece 4 günlük izmir sığacıkta rezervasyon yaptırdım.Önerebileceğiniz yer plaj vs varmıdır?

sığacığın suyu çok soğuk olur. sahil cafe diye aratın mapste güzel bir mekan, fiyatlar şişik değil giriş parası otopark parası fln yok
kale içinde milos restoran var eskiden uygundu ama biraz kazıkcı şimdi

gökan
05-08-2022, 23:39
Ekmeksiz plajı

Talih.b16
06-08-2022, 08:36

fiş almasak birşeyler daha olurmu?

XoR
08-08-2022, 08:23
fiş almasak birşeyler daha olurmu?

Namazlı ağzımla yazıyorum :D bize gelişi 900 :D

punto_multijet
08-08-2022, 08:51
Namazlı ağzımla yazıyorum :D bize gelişi 900 :D

koray hangi oteldeydin şuanda?

XoR
08-08-2022, 09:47
koray hangi oteldeydin şuanda?

Pm atıyorum :) google index olmayalım :)

ertantamer
08-08-2022, 10:01
25-30 tarihleri arası mersine gideceğim mersinden kıbrısa geçmek istiyorum. Hem alışveriş hem de tatil için.
Kıbrısa geçmek en kolay nasıl olur yardımcı olabilecek var mı

XoR
08-08-2022, 10:02
25-30 tarihleri arası mersine gideceğim mersinden kıbrısa geçmek istiyorum. Hem alışveriş hem de tatil için.
Kıbrısa geçmek en kolay nasıl olur yardımcı olabilecek var mı

Feribot Seferleri - Mersin Büyükşehir Belediyesi (https://mersin.bel.tr/feribot-seferleri)

emre55
08-08-2022, 14:04
eylül başı, izmir dikili bademli taraflarında denize yakın otel tavsiyesi olan varmı ? o taraflarda başka nerelerde konaklama yapılabilir, öncelik denizin ve otelin temiz olması. eğlence vs aramıyoruz sakinlik tercihimiz.

S-works
02-09-2022, 08:37
Selamlar. Salı günü Antalya Klikya palace Göynük e gidiyorum. Ufak bir desteğe ihtiyacım var. Pazar günü İzmit Karamürsel de olacağım. Pazartesi sabahı oradan çıkıp yola düşüyorum. Pazartesi Antalya'ya yakın bir noktada konaklamam lazım. Hangi il ? Nereye gideyim karar veremedim. Gezilebilecek bir yer öneriniz varsa açığım. En kötü seneryoda Burdur da kalacağım (Geçen sene de orda kalmıştım,yol yorgunluğunu atmak ve bir kaç yer daha görmek için genelde 1 geceyi başka otelde geçiriyorum. (Burdur-Isparta Hariç tavsiyelerinizi bekliyorum. )

Kadyr
02-09-2022, 09:00
Isparta istememişsin ama genel antalyaya gidenler orada konaklıyor. Bende orada bir apartta kaldım. Sabah kalktım yola çıktım

S-works
02-09-2022, 09:31
Isparta istememişsin ama genel antalyaya gidenler orada konaklıyor. Bende orada bir apartta kaldım. Sabah kalktım yola çıktım

Evet orası yol üzerine kaldığı için genelde orası tercih ediliyor. Isparta ve Burdur da konakladığım için alternatif bakıyorum. En kötü buralarda gitmediğim lokasyonlar bakarım. (Alternatif bulamazsam son care.)

207_TR
02-09-2022, 12:42
Selamlar. Salı günü Antalya Klikya palace Göynük e gidiyorum. Ufak bir desteğe ihtiyacım var. Pazar günü İzmit Karamürsel de olacağım. Pazartesi sabahı oradan çıkıp yola düşüyorum. Pazartesi Antalya'ya yakın bir noktada konaklamam lazım. Hangi il ? Nereye gideyim karar veremedim. Gezilebilecek bir yer öneriniz varsa açığım. En kötü seneryoda Burdur da kalacağım (Geçen sene de orda kalmıştım,yol yorgunluğunu atmak ve bir kaç yer daha görmek için genelde 1 geceyi başka otelde geçiriyorum. (Burdur-Isparta Hariç tavsiyelerinizi bekliyorum. )
Denizli yakın ama hangi güzergahtan gideceksin.

gökan
02-09-2022, 18:06

Saldada kalabilirsin

S-works
12-09-2022, 08:23
Kusura bakmayın giremedim foruma. Plan bastan sona değişti. İzmitten ani bir kararla Ankara'ya gittik. Oradan dan Antalya...

Bir sonraki Tatilde Denizli'ye bir göz atayım. Daha önce gitmedim. Hızlı bir şehir turu güzel olur.

Ome_RS
12-09-2022, 10:01
5-10 eylül alanya goldcity otele gittim. Okullardan dolayı otel nispeten sakindi yorumlarda okuduğum kalabalıktan dolayı asansör sırası, bar sırası, yemek sırası gibi sorunlarla karşılaşmadım.
havuz her gün makine ile temizleniyordu. 1 tanesi olimpik 3 havuz var. aquapark büyük ve keyifli, yemekler güzeldi. oda temizliği süper değil ama fena değildi.
aynı katta iki oda istememiz sebebi ile bana ek ücret almadan suit oda verdiler bu da ayrı güzeldi.
çok uzak olduğu için tekrar tercih etmem sanırım ama memnun kaldım. salı gunu hava hafif kapalı idi geri kalan günler 30-32 derece civarı güneşli.

ayku82
12-09-2022, 10:32
Kapodokya için otel ve restaurant tavsiyesi alabilir miyim? 3 günlüğüne gitmeyi planladık Kasım ayında, çevrede tur vs. ile gezebileceğimiz yer tavsiyeleri de varsa iletirseniz sevinirim.

johnie
12-09-2022, 13:51
Kapodokya için otel ve restaurant tavsiyesi alabilir miyim? 3 günlüğüne gitmeyi planladık Kasım ayında, çevrede tur vs. ile gezebileceğimiz yer tavsiyeleri de varsa iletirseniz sevinirim.

Bütçeyi söylersen eğer güzel bir şeyler çıkarabilirim :)

ayku82
12-09-2022, 15:33
Bütçeyi söylersen eğer güzel bir şeyler çıkarabilirim :)

Açıkcası daha önceden gitmediğim için bütçe konusunda fikrim yok temiz - konforlu bir yerde konaklayıp akşam lezzetli yemek yiyip 1 2 kadeh içki içebileceğimiz şekilde fikir verebilirseniz sevinirim.

johnie
12-09-2022, 15:58
Açıkcası daha önceden gitmediğim için bütçe konusunda fikrim yok temiz - konforlu bir yerde konaklayıp akşam lezzetli yemek yiyip 1 2 kadeh içki içebileceğimiz şekilde fikir verebilirseniz sevinirim.

tamamdır, az bi yoğunluğum var bitsin güzel bir liste yapıp göndereceğim.
Şu aralar en ilgi gören yerlerden birisi kapadokya.
Bildiğiniz otellerde yer yok, olanlarda fahiş fiyatlar.
Bir kaç yer önereceğim, heme yeme hem konaklama için..

S-works
12-09-2022, 16:22

Ortalıktan paylaşırsanız güzel olur. Dm den paylaşırsanız bende rica ediyorum. Kenarda bulunsun. Henüz bizde gitmedik .Lazım olacak.

TarikS
13-09-2022, 14:04
ara ara denk geldikçe sorguluyorum Kapadokya'daki fiyatları da, akıl karı hiçbir şey yok galiba. döviz kazanmayan için her şey çok fahişti, düzelme var mı biraz? :)

GÖKTÜRK
13-09-2022, 14:15
izmir-şirince-aydın-kuşadası-altınkum vb gezerek ege tatili yaptım 10gün, fiyatlar inanılmaz fahişti esnaflar fırsatçılığa çevirmiş bir çok ürünü

Anıl E.
13-09-2022, 15:05
Biz bize yeteriz Türkiyem, severiz düdüklemeyi.

johnie
13-09-2022, 16:45
Hafta sonu bir düğün için Cunda adasındaydım.
Ortunç'ta konakladık.
Erken rezervasyon varsa eğer gerçekten kaçırılmayacak bir yer.
Yemekleri, odaları ve hizmet müthiş.
Deniz de gayet iyi, sonuçta Körfez & Ege başlangıcı :)

Aile için en uygun yerlerden olabilir. Cunda'ya 15 dakika falan sürüyor.

ayku82
14-09-2022, 09:24
Ortunç'ta konakladık.

Ortunç'a gitmedim çok methini duydum ama fiyatları el yakıyor dendi hep :)

S-works
14-09-2022, 09:55
ara ara denk geldikçe sorguluyorum Kapadokya'daki fiyatları da, akıl karı hiçbir şey yok galiba. döviz kazanmayan için her şey çok fahişti, düzelme var mı biraz? :)

Malesef Döviz kazanmayan için sıkıntı. Hanım masaj yaptırmak istedi otelde Adamlar reklam koymuş 40 Euro -60 euro Bize de 700 ve 1100 TL cik :)

207_TR
14-09-2022, 10:27
Ortunç'ta konakladık.

fiyatlar ne seviyedeydi

johnie
16-09-2022, 16:17

fiyatlar ne seviyedeydi

Biz erken rezervasyon yapmıştık.
Geceliği 3.500₺ civarındaydı.
En sonlarda (tarih yaklaştığında) 10-12 nin üzerine çıktı fiyatlar.

Paraya kıyılıp 1-2 günlüğüne gidilebilir gerçekten.
Hoş, İstanbul'dan yine 4.4/30 saat sürüyor.

Onurkk06
16-09-2022, 19:46
Balayı için Maldivlere giden oldu mu en uygun turu kimler veriyor bilgisi olan var mı?

ayku82
19-09-2022, 11:01

Müsait olunca bekliyoruz listeyi :)

kunteper
19-09-2022, 15:25
Gecen mayis ayinda Haydimaldivlere.com ustunden gittim ben. En iyi fiyat onlardaydi

kunteper
19-09-2022, 15:26
Balayı için Maldivlere giden oldu mu en uygun turu kimler veriyor bilgisi olan var mı?

Gecen mayis ayinda Haydimaldivlere.com ustunden gittim ben. En iyi fiyat onlardaydi. Varu by atmosphere'e gittim, kendi sitesinden daha uyguna yapiyorlardi rezervasyonu

XoR
19-09-2022, 15:42

Maldivlere gidip otelde / tesiste çakılı kalmaktansa Seyşellere gitmenizi tavsiye ederim. Maldivlerde ulaşım oldukça maliyetli deniz uçağı / tekne vs.

Seyşeller hakkında bize ilham veren ve gitmemizi sağlayan blog sayfasını paylaşıyorum.

2017'de gittiğimde tabi ki kurlar vs komik seviyedeydi ve 5 gün çeşme parasından ucuz 5 gün Seyşeller yapmıştık :)

Afrika Kıtasının En Kucuk Baskenti : Victoria - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/afrika-kitasinin-en-kucuk-baskenti-victoria/)

La Digue Sahilleri - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/la-digue-sahilleri/)

Seyseller : La Digue Adası Notları - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/seyseller-la-digue-adasi-notlari/)

Seyşeller’de Adalar Arası Ulaşım - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/seysellerde-adalar-arasi-ulasim/)

Tüm seyahati kendim planladım. Önceden feribot ve uçak biletlerini aldım online uyguna gelmişti.

THY direkt uçuş'u ve resort konaklamasını Expedia üzerinden bundle deal ile çözdüm. 2 kişi gidiş dönüş uçak, kahvaltı dahil 5 gece denize sıfır 4 yıldızlı resortta konaklama toplam 8.000 lira ödemiştim :)

d3n1s
19-09-2022, 16:35
Maldivlere gidip otelde / tesiste çakılı kalmaktansa Seyşellere gitmenizi tavsiye ederim. Maldivlerde ulaşım oldukça maliyetli deniz uçağı / tekne vs.

Seyşeller hakkında bize ilham veren ve gitmemizi sağlayan blog sayfasını paylaşıyorum.

2017'de gittiğimde tabi ki kurlar vs komik seviyedeydi ve 5 gün çeşme parasından ucuz 5 gün Seyşeller yapmıştık :)

Afrika Kıtasının En Kucuk Baskenti : Victoria - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/afrika-kitasinin-en-kucuk-baskenti-victoria/)

La Digue Sahilleri - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/la-digue-sahilleri/)

Seyseller : La Digue Adası Notları - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/seyseller-la-digue-adasi-notlari/)

Seyşeller’de Adalar Arası Ulaşım - esrageziyor (https://www.esrageziyor.com/seysellerde-adalar-arasi-ulasim/)

Tüm seyahati kendim planladım. Önceden feribot ve uçak biletlerini aldım online uyguna gelmişti.

THY direkt uçuş'u ve resort konaklamasını Expedia üzerinden bundle deal ile çözdüm. 2 kişi gidiş dönüş uçak, kahvaltı dahil 5 gece denize sıfır 4 yıldızlı resortta konaklama toplam 8.000 lira ödemiştim :)

o paraya sanirim su an ucak bileti alinmaz. Dolar olarak ne kadar tuttugunu hatirliyor musun abi?

XoR
20-09-2022, 08:14
o paraya sanirim su an ucak bileti alinmaz. Dolar olarak ne kadar tuttugunu hatirliyor musun abi?

Eylül 2017 kuruna baktım şimdi :)

Usd 3,48

d3n1s
20-09-2022, 08:24

Usd 3,48

farazi olarak 1 ay sonrasina ucus baktim, istanbul seyseller, en ucuz biletleri sectim, gidis donus 2 kisi 4 bin dolar, 73.108,16 Turk Lirasi. Senin hesapla butun tatil 2300 dolara gelmis. Iyi ki gitmissin abi :)

XoR
20-09-2022, 09:42
farazi olarak 1 ay sonrasina ucus baktim, istanbul seyseller, en ucuz biletleri sectim, gidis donus 2 kisi 4 bin dolar, 73.108,16 Turk Lirasi. Senin hesapla butun tatil 2300 dolara gelmis. Iyi ki gitmissin abi :)

Çok acı bu tatilin sadece 5 sene önce gerçekleşmiş olması :) şuan hayal tabi tekrarlamak benim için :)

Anıl E.
25-09-2022, 14:02
Kapadokya için otel önerisi gelmedi henüz :) johnie

G.U.Z.
25-09-2022, 14:09

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/203222-kapadokya_hakkinda_yardim_bilgi_lutfen.html
Asia minör de kalmıştık, fena degildi

johnie
27-09-2022, 09:16
Kapadokya için otel önerisi gelmedi henüz :) johnie

vallahi inanır mısın Ağustos yoğunluğu var şaşkınız, o yüzden bakamadım hiç :)

Vallahi Kapadokya'da biraz fiyatlar uçtuğundan dolayı ne desem kim gider bilmiyorum ama ben yine de söyleyeyim, gerisini siz düşünün :)

Bunlar söylediklerim F/P cave oteller

Utopia Cave
Kaya Kapı Cave
Kaya Üçhisar
Aza Cave Hotel..
Dere Suite..
Ortahisar Cave Hotel

vallahi para var ve gideceğim diyorsanız Museum'u tek geçerim, hem yemekleri hem manzarası hem de odaları müthiş.
Direkt Erciyes manzaralı ve dışarıda sıcak havuzu falan var..

Yemek için de gün içerisinde ekstra yazacağım.

Anıl E.
29-03-2024, 12:27
Herkese selamlar arkadaşlar güncel olsun.

Bu yaz eşim ve 7 aylık(o tarihlerde 11 aylık olacak kısmetse ) kızımla birlikte tatile gitmeyi düşünüyoruz. Sivas- Muğla arası ciddi bir yol mesafesi olduğu halde hiç gitmediğimiz için o tarafları merak ediyoruz . Belki küçük çocukla beraber o kadar uzun yola gitmeye cesaret edemeyiz.

Muğla taraflarında butik güzel otel önerilerinizi alabilirim Fiyat/Performans olarak.

weST.27
29-03-2024, 12:38
Selamlar,

Kısmetse 25 mayısta düğün var sonrasında bir tatil yapalım diyoruz. Vizesiz güvenli problem çıkarmayacak 4-5 gün konaklamalı nereleri önerirsiniz. İlk öncelik gezmek tozmak bir şeyler yeni yerler görmek deniz/havuz otelden ziyade

Ek olarak Kıbrıs hk düşünceleriniz nedir

Cankaraca
29-03-2024, 13:17
Herkese selamlar arkadaşlar güncel olsun.

Bu yaz eşim ve 7 aylık(o tarihlerde 11 aylık olacak kısmetse ) kızımla birlikte tatile gitmeyi düşünüyoruz. Sivas- Muğla arası ciddi bir yol mesafesi olduğu halde hiç gitmediğimiz için o tarafları merak ediyoruz . Belki küçük çocukla beraber o kadar uzun yola gitmeye cesaret edemeyiz.

Muğla taraflarında butik güzel otel önerilerinizi alabilirim Fiyat/Performans olarak.

Korona çıkana kadar ailemle birkaç yıl boyunca tatil dönemlerinde Akyaka'daki Elif Hanım Hotel&Spa'da kaldık. Memnun kalmıştık. Korona sonrası gitmedik, güncel fiyatlar hakkında bir şey diyemeyeceğim.

207_TR
29-03-2024, 13:46
Selamlar,

Kısmetse 25 mayısta düğün var sonrasında bir tatil yapalım diyoruz. Vizesiz güvenli problem çıkarmayacak 4-5 gün konaklamalı nereleri önerirsiniz. İlk öncelik gezmek tozmak bir şeyler yeni yerler görmek deniz/havuz otelden ziyade

Ek olarak Kıbrıs hk düşünceleriniz nedir

Kıbrısta 5 yıldızlı tatil parasına phuket e gitmişti arkadaşım ben Kıbrıs a gitmiştim.

Kıbrıs ta 5 yıldızlı konsept yerine araç kiralayıp gezmek daha mantıklı geliyor bana

zOnstyLe
29-03-2024, 14:50

Usd 3,48

Guncel yapayım abi 32,36

R.I.P
29-03-2024, 15:37
şarm el şeyh 3-4 gecelik nisan veya mayıs gibi, çocuklu aile için otel ve genel tavsiyeleri alabilirim

Sefa_vts
29-03-2024, 16:32
şarm el şeyh 3-4 gecelik nisan veya mayıs gibi, çocuklu aile için otel ve genel tavsiyeleri alabilirim

Ben Haftaya gidiyorum, Rixos Seagate otele 2 yetişkin 1 çocuk, genel olarak çocuklu aileler için en çok tavsiye duyduğum oteldi. Zaten diğer Rixos alternatifi ''Adult Only''. Fiyatlar genellikle 4 Gece 5 Gün için 30.000 TL'den başlar ancak uçak biletleri haftalık güncelleniyor. o taraf daha pahalıya geliyor.

Ultra herşey dahil, TR'deki bir çok otelden daha fazla imkan var ancak deniz tatili yapayım sahilden gireyim derseniz 850 Metrelik iskeleyi aşmanız lazım. çünkü gerisi oldukça sığ ( Buggy'ler destek oluyor) . Tüm alakartlar dahil, sadece Check-in yaparken rezervasyon yaptırın yeter. Çin mutfağı ''The Mangal'' vs harika. büfesi de güzel zaten sürekli bir şey yiyebiliyorsunuz. İçki kalitesi de oldukça üst, TR'deki oteller gibi değil. Genel olarak bir miktar daha iyi seviyede TR'deki otellere göre, çünkü ortalama çalışan maaşları 140 $ seviyesine geldi, bence daha bile fazla para kazanıyordur şirket oradaki faaliyetlerden.

Mert Safa
29-03-2024, 16:42
Ben Haftaya gidiyorum, Rixos Seagate otele 2 yetişkin 1 çocuk, genel olarak çocuklu aileler için en çok tavsiye duyduğum oteldi. Zaten diğer Rixos alternatifi ''Adult Only''. Fiyatlar genellikle 4 Gece 5 Gün için 30.000 TL'den başlar ancak uçak biletleri haftalık güncelleniyor. o taraf daha pahalıya geliyor.

Ultra herşey dahil, TR'deki bir çok otelden daha fazla imkan var ancak deniz tatili yapayım sahilden gireyim derseniz 850 Metrelik iskeleyi aşmanız lazım. çünkü gerisi oldukça sığ ( Buggy'ler destek oluyor) . Tüm alakartlar dahil, sadece Check-in yaparken rezervasyon yaptırın yeter. Çin mutfağı ''The Mangal'' vs harika. büfesi de güzel zaten sürekli bir şey yiyebiliyorsunuz. İçki kalitesi de oldukça üst, TR'deki oteller gibi değil. Genel olarak bir miktar daha iyi seviyede TR'deki otellere göre, çünkü ortalama çalışan maaşları 140 $ seviyesine geldi, bence daha bile fazla para kazanıyordur şirket oradaki faaliyetlerden.

Merhaba
balayına gideceğim dönünce yorumlarınızı bekliyorum mutlaka :)

R.I.P
01-04-2024, 09:59

2 yetişkin 1 çocuk olarak buranın tercih edilmesi benim için yeterli :) teşekkürler

_opeth
01-04-2024, 17:35
sırbistan tecrübesi olan var mı? turla mı gitmek daha iyi olur yoksa bilet al kendin gez daha mı iyi olur?

Aynı durum kapadokya için de geçerli.

ayku82
01-04-2024, 18:48
Sirbistana bilet alip kendin cok rahat gidip gezebilirsin, Belgrad bence cok guzel bir sehir 3 gunde her yerini gezersin ufak kompakt bir yer ayni zamanda da cok hesapli butce dostu.

Hakan_Si
06-04-2024, 14:17
sırbistan tecrübesi olan var mı? turla mı gitmek daha iyi olur yoksa bilet al kendin gez daha mı iyi olur?

Aynı durum kapadokya için de geçerli.

Kesinlikle bireysel ve yürüyerek gezilmesi gereken bir şehir. Biz eşimle günlük ortalama 25-28.000 adım atmışız. Hava güzelse 40000 adım atmışlığımız dahi var. :) Yeme içme güzel ve uygun.
Kapalı mekanlarda sigara içilmesi durumu biraz rahatsız edici. Bazı mekanlar da rezervasyon gerekli olabiliyor.

LightSide
08-04-2024, 02:20
Biz 4 yetiskin 2 cocuk olarak maritim jolie villie hotel de kaldik. Bolgede denize duz ayak girilebilen otel sayisi cok az, otelin uzunca bir kum plaji vardi ve kayalik vs olmadan cocuklar rahatca denize girebildiler ayrica aquapark ta mevcuttu.odalari yenilenmis ve temizdi, yemekleride genel olarak lezzetli ve yeterliydi. Genel tavsiye olarak carsi pazar gezmenizi tavsiye etmem, bolge esnafi cok yamyam bizi cok rahatsiz ettiler.

207_TR
08-04-2024, 09:48
Bayramda 2 gece Thassos, belki 3 gece
yada 2 gece + 1 gün Bulgaristan (svilengrad) yapıp döneceğiz motorla.

Geçen yıl aynı tarihlerde Thassos a gitmiştik.

Tavsiye ederim.

Year One
12-04-2024, 12:15
ülkemde tatil yapacak kadar zengin olmadığımdan yurtdışı tercih ediyorum artık. zaten zamanında bodrum hariç her yerine defalarca gittik. kısmet olursa yaz ortası bi yunan, yaz sonu eylülde okullar açıldığında araç ile yunandan gemi ile italyaya geçme planı mevcut. umarım olur :)

207_TR
14-04-2024, 14:19
Yunan ve Bulgaristan da 3-4 gün geçirip dün gece geldim :)
İnanın boşa kürek çekiyoruz bu ülkede...

TarikS
14-04-2024, 20:59
Yunan ve Bulgaristan da 3-4 gün geçirip dün gece geldim :)
İnanın boşa kürek çekiyoruz bu ülkede...

TR'ye göre her şey çok ucuz diyorlar hocam birkaç fiyat bilgisi paylaşır mısın hatırladıkalrından veya ekstrelerden falan bakıp :D

bana çok mantıklı gelmeye başladı arabayla yunan'a geçmek veya uçakla bodrum ordan en yakın adaya gidip tatil yapıp gelme fikri

Sefa_vts
15-04-2024, 09:18
Merhaba
balayına gideceğim dönünce yorumlarınızı bekliyorum mutlaka :)

Döndük genel olarak güzeldi. Fiyat/Performans olarak gidilir seneye tekrar da gidilir. Ancak genel olarak Mısır'lılarla muhattap olmadan yaşamak lazım.

Kesinlikle yanınıza 1 Dolar ya da Mısır parası alın. Sistem tamamen bahşiş üzerine çalışıyor ( Her Yerde ). Normalde iyi hizmet görürsünüz vs bir bahşiş verirsiniz. Ancak burada baştan vermeyince yanınıza dahi gelmiyorlar. Örneğin İlk gün şezlong bulamadık ( Check-in 02:00 gibi tamamlandı uyanmamız 10:00 oldu geciktik ) ancak ben bilmeden bir miktar da fazla para verince gün boyu cankurtaran içecek felan getirdi. Saçma bir durum. Otel gayet güzel ancak kesinlikle benim gittiğim otel balayı oteli değil, çocuklu aile oteli. Siz ''Rixos Sharm Adult Only'' oteli seçin eğer illa Rixos olacaksa. yoksa Four Seasons vs de var ancak kahvaltı dahil orası. (Fiyatları TR'ye göre 1/4 şu an, uçak bileti hariç ).

Havaalanında Asansör ( zaten 1 kat var bebek arabası sebebiyle kullandık ) kullanmak istedik, yaklaşırken biri koşup düğmesine bastı ve asansör gelince para istedi. Niye dedim, düğmeye bastım dedi. Sadece yüzüne bakınca gitt. Uçak Check-in yapan görevli valizleri tartmak için banda koyunca para istedi. Acaip bahşiş istiyorlar, taxi hizmetini ben 10$'a ayarlamıştım Whatsapp'dan bir yer ile görüşüp memnunum, muhtemelen 20-25 Dolar istiyorlardır normalde.

2 yetişkin 1 çocuk olarak buranın tercih edilmesi benim için yeterli :) teşekkürler

Çocukla güzel, tavsiye ederim tek ve şiddetli önerim. Otelin iki tarafı var, denize yakın ve uzak arada Buggy ile geçiş var her 10 dakikada bir ama otel çok büyük. Aqua park kullanacaksanız tüm gün uzak tarafta kalın, kullanmayız genel alacart restaurantlara ana yemek yerine yakın olalım istiyorsanız ( Biz bir dahakine öyle yapacağız ) ana tesis tarafında ayarlayın odanızı.

R.I.P
15-04-2024, 10:13
Döndük genel olarak güzeldi. Fiyat/Performans olarak gidilir seneye tekrar da gidilir. Ancak genel olarak Mısır'lılarla muhattap olmadan yaşamak lazım.

Kesinlikle yanınıza 1 Dolar ya da Mısır parası alın. Sistem tamamen bahşiş üzerine çalışıyor ( Her Yerde ). Normalde iyi hizmet görürsünüz vs bir bahşiş verirsiniz. Ancak burada baştan vermeyince yanınıza dahi gelmiyorlar. Örneğin İlk gün şezlong bulamadık ( Check-in 02:00 gibi tamamlandı uyanmamız 10:00 oldu geciktik ) ancak ben bilmeden bir miktar da fazla para verince gün boyu cankurtaran içecek felan getirdi. Saçma bir durum. Otel gayet güzel ancak kesinlikle benim gittiğim otel balayı oteli değil, çocuklu aile oteli. Siz ''Rixos Sharm Adult Only'' oteli seçin eğer illa Rixos olacaksa. yoksa Four Seasons vs de var ancak kahvaltı dahil orası. (Fiyatları TR'ye göre 1/4 şu an, uçak bileti hariç ).

Havaalanında Asansör ( zaten 1 kat var bebek arabası sebebiyle kullandık ) kullanmak istedik, yaklaşırken biri koşup düğmesine bastı ve asansör gelince para istedi. Niye dedim, düğmeye bastım dedi. Sadece yüzüne bakınca gitt. Uçak Check-in yapan görevli valizleri tartmak için banda koyunca para istedi. Acaip bahşiş istiyorlar, taxi hizmetini ben 10$'a ayarlamıştım Whatsapp'dan bir yer ile görüşüp memnunum, muhtemelen 20-25 Dolar istiyorlardır normalde.

Çocukla güzel, tavsiye ederim tek ve şiddetli önerim. Otelin iki tarafı var, denize yakın ve uzak arada Buggy ile geçiş var her 10 dakikada bir ama otel çok büyük. Aqua park kullanacaksanız tüm gün uzak tarafta kalın, kullanmayız genel alacart restaurantlara ana yemek yerine yakın olalım istiyorsanız ( Biz bir dahakine öyle yapacağız ) ana tesis tarafında ayarlayın odanızı.

teşekkürler bilgi için, havaalanından otele shuttle ayarlamalı mıyım yoksa direk taksi mi? çoluk çocuk sultanahmet - yenikapı esnafının muamelesini görmeyelim oralarda

kelalper
15-04-2024, 10:28
TR'ye göre her şey çok ucuz diyorlar hocam birkaç fiyat bilgisi paylaşır mısın hatırladıkalrından veya ekstrelerden falan bakıp :D

bana çok mantıklı gelmeye başladı arabayla yunan'a geçmek veya uçakla bodrum ordan en yakın adaya gidip tatil yapıp gelme fikri

Halkidiki de beachler ücretli. Kişi başı ortalama 15-20€ veriyorsun öğle yemeğini de yiyorsun biranı da içiyorsun üstüne en fazla 3-4 € verip çıkıyorsun. Restoranlarda yine kişi başı Ouzosuyla beraber en fazla verdiğin 20€ ya koca kalamarı salatası balığı vs dahil gırtlak doyup kalkıyorsun.

Sefa_vts
15-04-2024, 10:43
teşekkürler bilgi için, havaalanından otele shuttle ayarlamalı mıyım yoksa direk taksi mi? çoluk çocuk sultanahmet - yenikapı esnafının muamelesini görmeyelim oralarda

Bizi binek araç karşıladı, arzu edersen minivan da alabiliyor. minivan 15$ binek araç ( Hyundai Elentra, Toyota Corolla Sedan tarzı ) 10$ Mesafe çok değil 12-15 Dakika sürüyor, tek bir çıkış var, ellerinde ''İsim Soyisim'' ile bekliyorlar.

Ben bir sorun yaşamadım ne giderken ne dönüşte, ancak yine de onlar da bahşiş bekliyor :D

1$ verdin mi sorun yok.

+20 100 344 6406 Bu WhatsApp Business numaraları, ''Sharm Abdul Taksi'' diye geçiyor.

207_TR
15-04-2024, 10:58

Şöyle 1-2 örnek vereyim

Thassos ta sadece oda hizmeti veren bir yerde kaldım ama apartman odası gibi değil Villa odası gibi linkEndless View Villa, Limenaria – Guncel 2024 Fiyatları (https://www.booking.com/hotel/gr/enldess-view-villa.tr.html?aid=318615&label=New_English_EN_TR_26744729545-dz7EiWcp7eTw62OXZHg83wS217291374709%3Apl%3Ata%3Ap1 %3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atidsa-64415224945%3Alp1012766%3Ali%3Adec%3Adm&sid=eea1bbc84d30cfc4a27259004bc86502&all_sr_blocks=513864001_367782622_2_0_0;checkin=20 24-04-19;checkout=2024-04-20;dest_id=-822386;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_ children=0;hapos=1;highlighted_blocks=513864001_36 7782622_2_0_0;hpos=1;matching_block_id=513864001_3 67782622_2_0_0;no_rooms=1;req_adults=2;req_childre n=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popul arity;sr_pri_blocks=513864001_367782622_2_0_0__400 0;srepoch=1713169679;srpvid=79a13b84e3b604c9;type= total;ucfs=1&#hotelTmpl)

Bu cuma giriş 1 gece deniz manzaralı konaklama 1.700 TL 2 Kişi oda ücreti. Türkiye de şehir merkezlerinde bu fiyata konaklarsın. Oda full deniz manzaralı,
Bulgaristan da Casino otelinde kaldım GOLDENEYE yeni ve baya büyük bir otel 30 Euro kahvaltı dahil.

Sabah kahvaltısı için güzel birkaç bakery ye gittik tıka basa donat masayı cinsi 2 kişinin bitiremeyeceği düzeyde bir tatlı-tuzlu pastahane yiyecekleri 10-11 Euro kahve dahil.

Deniz mahsülleri yiyeceğiniz denize - sıfır deniz manzaralı tavernalar thassos adasında özellikle Yunan da porsiyonlar baya bol -- Ahtapot + kalamar + patates kızartması + cacıki + kabak kızartması + mekana özel güzel bir salata + 2 bira + tütsülenmiş güzel bir balık + küçük bir tatlı 68 Euro

Kahveler genelde 1-2 Euro, biralar genelde 5 euro mekanlarda , marketlerde şişe su 0.30 euro
deodorant 1.30 euro :) ( nivea falan )

Bulgaristan da Cebel e yakın bir bölgede yol üstü ünlü bir küçük yeme-içme yerine uğradım BELT BREZİ ormanları altında Google Haritalar (https://maps.app.goo.gl/TKW1JDTWVSevqHb4A) 2 tane dolu dolu işkembe çorbası (meşhurmuş) + 3 lü kebapçe (değişik uzun köfte gibi bir et) + 1 tane büyük bir köfte + salata + 1 tane bira 24 leva (408 TL tuttu)

Genel olarak yeme içme yaşantısı uygun .

Benzin son 3 senedir gittiğimde hep aynı paralarda 1.80 euro ile 1,90 euro arası değişiyor.

207_TR
15-04-2024, 10:59
Bu arada thassos ta ve Halkidiki de girdiğimiz deniz efsaneydi. Böyle temiz, böyle berrak deniz görmedim desem yeridir.

EnesAksu
15-04-2024, 13:17
Arkadaşlar bu sene kurban bayramında Kastamonudan - Fethiye ineceğim güzergah ya da fethiye tavsiye edeceğiniz yerler nelerdir. Koy turu önerilerinede açığım.

berkaym
15-04-2024, 15:04
haftasonu için dedeağaç'a gitme niyetim var. güncel yeme içme önerisi var mı

berkaym
15-04-2024, 16:37

kendime ek olarak, araçla yurtdışına çıkış için en uygun yeşil sigorta işini nasıl yapabilirim

aybarsdnr
15-04-2024, 19:55
kendime ek olarak, araçla yurtdışına çıkış için en uygun yeşil sigorta işini nasıl yapabilirim

Yeşil sigorta her yerde standart. Eğer bulgaristanda tanıdığınız varsa orada fiyatlar daha uygun ama tanıdık birinin halledip, size kısa sürede ulaştırması gerekiyor.

berkaym
16-04-2024, 10:08
Yeşil sigorta her yerde standart. Eğer bulgaristanda tanıdığınız varsa orada fiyatlar daha uygun ama tanıdık birinin halledip, size kısa sürede ulaştırması gerekiyor.

aslına ihtiyaç var mı, pdf olarak iş görür mü

Mert Safa
16-04-2024, 10:14

çok teşekkürler bilgiler için, evet rixos olacak ve adults only sectik dediğiniz gibi :) bol bol 1 dolar alacağız anlaşılan :D biz birde kahire ye piramitlere geçmek istiyoruz aslında. orası içinde 3/5 kötü yorum var bakalım.

ChuckBartowsKi
16-04-2024, 12:32
aslına ihtiyaç var mı, pdf olarak iş görür mü

aslı olmak zorunda yanınızda.

207_TR
16-04-2024, 13:00
Ruhsat, pasaport, yeni ehliyet, ruhsat size ait değilse ruhsat sahibinden muvafakatname(noterden) , yanınızda 18 yaşından küçük çocuk var ve araçta anne-babası yoksa muvafakatname

Bunlar gerekli olur.

207_TR
16-04-2024, 13:01

akşam cevap yazacağım

berkaym
16-04-2024, 13:39
akşam cevap yazacağım

güncel olarak gerek kalmadı :D hayatımda ilk kez vize reddi aldım 2.maddeden olumsuz dönmüşler, planlar yandı mecburen

by.gkn
16-04-2024, 14:12
güncel olarak gerek kalmadı :D hayatımda ilk kez vize reddi aldım 2.maddeden olumsuz dönmüşler, planlar yandı mecburen

Dün aynı maddeden Yunanistan'dan bizde ailecek red yedik. Geçen senede Almanyadan red yemiştik. Söyleyecek söz yok gerçekten. 3. dünya ülkesi bile olamayacak seviyeye geldik.

16EC813
16-04-2024, 14:33

2,madde ne oluyo

berkaym
16-04-2024, 14:40
2,madde ne oluyo

Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.

tarzında bir madde. araç ile seyahat edeceğimi 2 otelin ödemesi yapılmış rezarvasyon belgeleri ve tatil başından sonuna ne yapacağımı yazdığım mektupla beraber aldığım sonuç böyle oldu :D

BARR
16-04-2024, 15:40
Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.

tarzında bir madde. araç ile seyahat edeceğimi 2 otelin ödemesi yapılmış rezarvasyon belgeleri ve tatil başından sonuna ne yapacağımı yazdığım mektupla beraber aldığım sonuç böyle oldu :D

ya tatil senin neyine rizeye git memlekete

berkaym
16-04-2024, 15:52
ya tatil senin neyine rizeye git memlekete

ya güzel izmir sana kalsın diye uğraşıyorum şimdi canım sıkkın :D

BARR
16-04-2024, 15:56
Rizedeki evi araplara kiraladığını belgeleriyle foruma koyarım.

Year One
17-04-2024, 00:00
Bu arada thassos ta ve Halkidiki de girdiğimiz deniz efsaneydi. Böyle temiz, böyle berrak deniz görmedim desem yeridir.

bir sonraki destinasyonu Lefkada olarak belirleyin derim :)

207_TR
17-04-2024, 23:01
bir sonraki destinasyonu Lefkada olarak belirleyin derim :)

fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla evet çok başarılı duruyor, kesinlikle gideceğim :)

weST.27
24-04-2024, 16:43
Yunan adalarından kos, santorini vs herhangi güzel bir adaya 4 gece 5 gün tatil düşünüyorum mayıs sonu haziran başı.

Ne yapmam lazım, bana allah rızası için prosedürü anlatacak biri var mı ?

Balayı için düşünüyorum fakat hatun yeni çıkarttı pasaportu düğü n 25 mayısta, dolayısıyla soyadı pasaportta güncel değil.

Turla mı gitmek gerek, hangi siteden işlem yapalım, otel ne önerirsiniz vs vs vs gidenler varsa 4-5 dk bi darlamam lazım :)

207_TR
24-04-2024, 18:00
Yunan adalarından kos, santorini vs herhangi güzel bir adaya 4 gece 5 gün tatil düşünüyorum mayıs sonu haziran başı.

Balayı için düşünüyorum fakat hatun yeni çıkarttı pasaportu düğü n 25 mayısta, dolayısıyla soyadı pasaportta güncel değil.

Turla mı gitmek gerek, hangi siteden işlem yapalım, otel ne önerirsiniz vs vs vs gidenler varsa 4-5 dk bi darlamam lazım :)

Nacizane tavsiyem biraz ilgilizceniz varsa kendi imkanlarınız ile gidin.
Bence normal vize başvurusu yapın kapıda vize vs ile uğraşmayın.

Ben konaklamayı Booking ve Airbnb den bakıyorum, bulduğun yerin yorumlarını okuyorum, şehir merkezine yakınlığına bakıyorum seçerken.
Nacizane önerim gezmeyi seviyorsanız küçük bir motor kiralayın kesinlikle.

Soyad durumunu nüfus a sormakta fayda var pasaport bölümüne.

Santorini merak ettiğim adalarda ama en pahalısı galiba.

Daha farklı bir öneri ada ada gezmek için Ets-Setur gibi firmalardan 4-5 gecelik İzmir kalkışlı Cruise gemisi turları.
Access Denied (https://www.setur.com.tr/celestyal-olympia-ile-kusadasi-kalkisli-yunan-adalari-4-gece-5-gun-2024-yaz)
Access Denied (https://www.setur.com.tr/costa-fortuna-ile-istanbul-hareketli-yunan-adalari-4-18-agustos-1-8-eylul-2024)

brv
25-04-2024, 07:46

Herkes o şekilde çıkıyor sorun değil, dönünce sadece defter parası vererek yenileyebilirsiniz :)
Mutluluklar şimdiden,

eminkilic61
25-04-2024, 08:38

eşinizin pasaportta eski soyadıyla gezmesinde sorun yok. sadece uçak-feribot bileti otel rezervasyonu vs eski soyadıyla yapmanız yeterli.
benzer süreçten biz de geçtik, dediğim gibi yapınca hiç sorun yaşamadık.

otel rezervasyonu için ben Avrupa'yı gezerken hep booking.com kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.

zOnstyLe
05-05-2024, 16:10
Haziran ayı için eşimle Mısıra sharm el sheikh'e gideceğim, yapabileceğim etkinlikler için tavsiyeniz varmı ?

BARR
07-05-2024, 15:01
Mısır evlerden uzak olsun :D

_opeth
07-05-2024, 15:17
Haziran ayı için eşimle Mısıra sharm el sheikh'e gideceğim, yapabileceğim etkinlikler için tavsiyeniz varmı ?

taşınabilir klima çıkmış onlardan alın :D

GÖKTÜRK
07-05-2024, 19:54
ağustos ayının 3. haftası balayı konseptli akdeniz otellerinden önerilerinizi alabilir miyim, sahilin tamamen kum olması şart

207_TR
07-05-2024, 21:00
ağustos ayının 3. haftası balayı konseptli akdeniz otellerinden önerilerinizi alabilir miyim, sahilin tamamen kum olması şart

Kıbrıs Noahs Ark, yada herhangi bir kıbrıs oteli :)

ByKazim
08-05-2024, 08:36

Bende 27 Mayıs'ta gidiyorum, tüplü dalış ve ATV turu harici pek bir olanak yok gibi görünüyor. :D

207_TR
08-05-2024, 10:08
Bende 27 Mayıs'ta gidiyorum, tüplü dalış ve ATV turu harici pek bir olanak yok gibi görünüyor. :D

Geçen yıl arkadaşım ailecek gitti 2 çocuklar. Dalış için en iyi tur-tekneyi seçin. İnanılmaz güzel demişti.
Atv safari güzel demişti.

Akşam gidilen yeme içme yerleri güzel demişti.

Otelde gözüne kestirdiğin garson a ufak ufak bahşiş verirsen baya ilgileniyorlar demişti.

ByKazim
08-05-2024, 10:35
Geçen yıl arkadaşım ailecek gitti 2 çocuklar. Dalış için en iyi tur-tekneyi seçin. İnanılmaz güzel demişti.
Atv safari güzel demişti.

Akşam gidilen yeme içme yerleri güzel demişti.

Otelde gözüne kestirdiğin garson a ufak ufak bahşiş verirsen baya ilgileniyorlar demişti.

teşekkürler hocam, geldiğimde ekstra bir şeyler keşfedersem muhakkak paylaşacağım. :)

mrtysn
08-05-2024, 14:02

Bi de Farsha'da nargile icmek var :D

zOnstyLe
09-05-2024, 09:41
Mısır evlerden uzak olsun :D
Daha görmedik sonrasında yorum yapıcam :D

taşınabilir klima çıkmış onlardan alın :D
Şu pervaneli şapkalardan alayım diyorum :D

Evet onlar planlarımız dahilinde, pramitler içinde orada karar vereceğiz artık duruma göre hem uzaklıktan dolayı kararsızım. Haziran 7'de gideceğim bende 5 gece şeklinde aldık biletlerimizi otel'dede karar verirsek tamam olucaz :D

eminkilic61
09-05-2024, 11:14

Ben 1 haftalık tatilimde;

-Bir öğlen Hard Rock'a gittim,
-Bir akşamda Old Town dedikleri yede 2 saat gezip, kahve içip hediyelik eşya aldım.
-Oradan da Farsha'ya geçtik. hayatımda daha garip bir yer görmedim. ambiyans vs çok güzel ama sizi rastgele birilerinin masasına oturtuyorlar.
masada kimse kimseyi tanımıyor. nargile söylerseniz koyacak yer bulamıyor :D anca gitmek için gidilir.
-Atv ve Dalış turlarında, %75 indirim pazarlığında anlaşamadığım için yapmadık :D

Onun dışında hep oteldeydik ve sıkılmadık.

ByKazim
09-05-2024, 11:25
Daha görmedik sonrasında yorum yapıcam :D

Şu pervaneli şapkalardan alayım diyorum :D

Evet onlar planlarımız dahilinde, pramitler içinde orada karar vereceğiz artık duruma göre hem uzaklıktan dolayı kararsızım. Haziran 7'de gideceğim bende 5 gece şeklinde aldık biletlerimizi otel'dede karar verirsek tamam olucaz :D

Piramitlere olan yol biraz gözümü korkutuyor, süre açısından çok fazla vakit alıyor.
Ayrıca YT'da izlediğim bir çok piramitler videosu motivasyonumu düşürdü, piramitlerin etrafında ki mahalleler pek temiz değil, dilencilik, zorla bir şey satma çabaları vs. �� Görmesem de olur dedirtti. :D

zOnstyLe
09-05-2024, 14:55
Ben 1 haftalık tatilimde;

-Bir öğlen Hard Rock'a gittim,
-Bir akşamda Old Town dedikleri yede 2 saat gezip, kahve içip hediyelik eşya aldım.
-Oradan da Farsha'ya geçtik. hayatımda daha garip bir yer görmedim. ambiyans vs çok güzel ama sizi rastgele birilerinin masasına oturtuyorlar.
masada kimse kimseyi tanımıyor. nargile söylerseniz koyacak yer bulamıyor :D anca gitmek için gidilir.
-Atv ve Dalış turlarında, %75 indirim pazarlığında anlaşamadığım için yapmadık :D

Onun dışında hep oteldeydik ve sıkılmadık.
Tur için booking gibi siteler var aslında 15$ gibi bir rakama geliyor öğlen yemeği dahil fiyat fena değil yapılabilir. Farshayı dün eşim gösterdi mecbur gideceğiz artık :D Gece clubu vs bakıcaz tum zamanımızı otelde gecirmek istemiyoruz acıkcası, cocuk olmayınca gelmişken gezelim gorelim olayına giriyoruz. Siz hangi otelde kalmıstınız ?

Piramitlere olan yol biraz gözümü korkutuyor, süre açısından çok fazla vakit alıyor.
Ayrıca YT'da izlediğim bir çok piramitler videosu motivasyonumu düşürdü, piramitlerin etrafında ki mahalleler pek temiz değil, dilencilik, zorla bir şey satma çabaları vs. �� Görmesem de olur dedirtti. :D

Kapı vizesi 2 kişi 50$ ve oradaki adı tur olan firmalarda yemek vs haric kişi bası 1500 TL gibi bir rakama geliyor ama hiç bişey yok paket içerisinde. Pramitler kapalımı acıkmı oda belli değil ayrıca onlarında giriş rakamları yuksek gibi ve acık olmasının garantiside yok yani gittik ama kapalı önünde fotograf cektirdik geldik demek için gereksiz pahalıya gelecek, otobusle cok uzak ve guvensiz ucak rakamlarını bilmiyorum orada bakıcaz artık gidişata göre o yuzden ona henuz karar vermedik.

zOnstyLe
09-05-2024, 15:01

Bu arada gitmeden yanınıza 1 dolar alın biraz ülkede herşey bahşiş üzerine dönüyor videolarda görmüşsünüzdür..

eminkilic61
09-05-2024, 16:55
Tur için booking gibi siteler var aslında 15$ gibi bir rakama geliyor öğlen yemeği dahil fiyat fena değil yapılabilir. Farshayı dün eşim gösterdi mecbur gideceğiz artık :D Gece clubu vs bakıcaz tum zamanımızı otelde gecirmek istemiyoruz acıkcası, cocuk olmayınca gelmişken gezelim gorelim olayına giriyoruz. Siz hangi otelde kalmıstınız ?

Turlar için Booking'ten bakmak aklıma hiç gelmemişti, bir daha gidersem oradan yapılabilir evet.
Rixos'ta kaldık biz.

eminkilic61
09-05-2024, 17:00
Sharm ile ilgili not:
Uçuş saatleri saçma sapan. ben bunun yerel yönetimler tarafından, turistlerin 1-2 gece otele daha fazla para versin diye yaptığını düşünüyorum.
Otelle iletişime geçerseniz, erken giriş ve geç çıkış için ücretsiz yardımcı olma ihtimalleri var.

Türkiye'ye uçmak için havalimanına gittiğinizde de saçma sapan bir muamele görüyorsunuz. (tek seferlik bana öyle denk gelmiştir umarım)
Tek bir X-ray sırası, ayakkabı çıkarma, elle aranma, bavullara ve üstünüze bir şey sürüp patlayıcı ya da uyuşturucu testi bakma gibi gibi ve bu işlemler cidden saatler sürüyor.
Tel Aviv'de bile böyle bir olay görmemiştim.

zOnstyLe
10-05-2024, 15:51
Sharm ile ilgili not:
Uçuş saatleri saçma sapan. ben bunun yerel yönetimler tarafından, turistlerin 1-2 gece otele daha fazla para versin diye yaptığını düşünüyorum.
Otelle iletişime geçerseniz, erken giriş ve geç çıkış için ücretsiz yardımcı olma ihtimalleri var.

Türkiye'ye uçmak için havalimanına gittiğinizde de saçma sapan bir muamele görüyorsunuz. (tek seferlik bana öyle denk gelmiştir umarım)
Tek bir X-ray sırası, ayakkabı çıkarma, elle aranma, bavullara ve üstünüze bir şey sürüp patlayıcı ya da uyuşturucu testi bakma gibi gibi ve bu işlemler cidden saatler sürüyor.

Afganistandan gelirken aynı muameleyi görmüştük..

ByKazim
10-05-2024, 16:46
Sharm ile ilgili not:

THY'nin saatleri inanılmaz kötü gerçekten.
Pegasus bir nebze daha iyi, giderken bir nebze yine kabul edilebilir bir saatte uçacağım.
Dönüşüm ise otel rezervasyonum Pazar'a kadar olmasına rağmen Pazar sabah 4 uçağıyla....

ayku82
10-05-2024, 20:00
Klasik ortadogu kafasi turisti 3 kurus daha fazla nasil kaziklarim, parasini biraz daha fazla nasil alirim zihniyeti, giden adam da tek seferlik gider sonrasinda bir daha gitmez.

Sefa_vts
13-05-2024, 10:24
Valla bir kaç sayfa öncesinde Çocuklu deneyimlerden bahsetmiştim. Zihniyet kötü mü evet, bizden çok gerideler ( Anlayış olarak, yoksa tesislerde TR'den oldukça fazla bir eksik yok ) ancak bir daha gidilir. Bahsettiğiniz tüm uygulamalar var. Genel olarak Mısır'da var ama bu.

TR Deki fiyatın 4'te 1'ine tatil yaparken, her şeyin buradan daha iyi olması beklenemez zaten :) Adamlar olağan üstü olsa o fiyatlara orada tatil yapamayız belli ki.

Ben Ramazan bayramında 1X bedele gittim, aynı süre zarfında TR'de ( denize girmek mümkün değildi düşünün ) 4X idi Rixos. Ben yine giderim, seneye kesin giderim mesela yine Ramazan'da çünkü o mevsim de yapacak başka bir alternatif de çok fazla yok Avrupa turu vs düşünmüyorsanız.

Denizi olağan üstü, bence dalış için mutlaka gidilmesi gerekir. Sadece o amaçla bile gidilir seviyorsanız.

aykutsafakyaman
14-05-2024, 16:04
Selamlar,
Doğru yer mi bilmiyorum ama yazın Yunanistan tarafına geçme planım var.
Sırasıyla Dedeağaç-Kavala ve Selanik olmak üzere bir rota planlıyorum. Benzer rotayı kullanıp tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır ?
Ek olarak schengen için de tavsiyelere açığım. ***** etrafımdan çokça red alındığına dair konuşmalar alıyorum. Ekstra şunu da yapsanız iyi olur dediğiniz bişey var mıdır ?

207_TR
14-05-2024, 16:19
Selamlar,
Sırasıyla Dedeağaç-Kavala ve Selanik olmak üzere bir rota planlıyorum. Benzer rotayı kullanıp tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır ?
Ek olarak schengen için de tavsiyelere açığım. ***** etrafımdan çokça red alındığına dair konuşmalar alıyorum. Ekstra şunu da yapsanız iyi olur dediğiniz bişey var mıdır ?

Kaç günlük bir plan yapıyorsunuz ?

aykutsafakyaman
14-05-2024, 16:27
Kaç günlük bir plan yapıyorsunuz ?

Min 9 ama izin koparabilirsem 14'te olabilir.

207_TR
14-05-2024, 21:55
Min 9 ama izin koparabilirsem 14'te olabilir.

9 ün civarı güzel bir tatil planı yapılır.

Şayet 10 günüm olsaydı.

İpsala dan geçerdim sabah erken saatlerde.

Dedeağaçta güzel bir kahvaltı yapardım ( bizim usül değil tabi Bakery kahvaltısı :) )
Dedeağaçta akşam üzerine kadar dolaşırdım zaten yarım günde bitecek bir yer.
Dedeağaçta konaklamaya bence gerek yok.

Akşam üzeri Dedeağaç Makri bölgesindeki St Giorgis Tavern e gider güzel bir akşamüstü yemeği yerdim.

Yemekten sonra Keremetli ye gider ve Keremetli den son feribot ile Thassos a giderdim.

Thassos ta 3 gece konaklardım. 3 güne farklı beachclup te gündüz takılır akşam üstü de her gün için farklı bölgede bir taverna da takılırdım.

Thassos tan Kavala Feribotuna binerdim sabah ilk feribot ile. Kavala da yarım gün zaman geçirirdim.

Oradan Selanik e geçer ve Selanik te 2 gece konaklardım. Hem gece hem gündüz 2 gece Selanik e zaman ayrılır.

Oradan Halkidiki ye geçer 2 gece Halkidiki de denize sıfır bir butik otelde konaklardım altında tavernası olan.

Denizi gayet güzel. Gecelerinin bir olayı yok bence yada ben gittiğim sezonda görmedim.

2 gece halkidiki ded takıldıktan sonra Atina bölgesine geçerdim ben gitmedim ama planlıyorum.

Atina dan sonra burada bir arkadaşın da önerdiği Lefkada bölgesinde 2 gece kalırdım.

Lefkada dan sonra Kotor a geçer 2 günde orada kalır geri dönüş yolunda Kavala ve Dedeağaç ta molalar verip geri dönerdim.

R.I.P
15-05-2024, 14:20
Sharm ile ilgili not:

kaç defa kontrolden geçtim hatırlamıyorum, önüne gelen kontrol edip kağıda birşey yazdırıyor böyle saçma uygulamayı şimdiye kadar gittiğim hiç bir yerde görmemiştim.
kontuara sağlam olarak teslim ettiğim valizimi taşırken fermuarını patlaşmışlar streçle sarıp 5$ verdirmek için pasaport kontrolden geri döndürdüler beni.

sharma gidecekler öncesinde bana ulaşırsa çok dürüst ve temiz bir local sürücü var, numarasını paylaşırım her konuda inanılmaz yardımcı oluyor.

EmreS13
16-05-2024, 08:57
Temmuz başı 1 haftalık ülkeiçi tatil planım var. Ama hala karar veremedim.
Ege'nin alt taraflarını düşünüyorum, akyava civarını tavsiye edenlerde oldu. Tek kişi keyif, deniz, yeme, içme olarak gidicem.
Tavsiye varsa süper olur alırım :)

BARR
16-05-2024, 10:11
Haziran başı İngiltereye gideceğim ailecek Vize işlemleri için özellik evrak konusunda kafayı yedirttiler 3 kişi olduğunu ve bebek olduğu için neyse. 60 liraya yakın 3 kişi sadece vize ve randevu parası harcadım.

Onun haricince TLS üzerinden randevu alması zamanlamalar işlem rahatlı vs süperdi. 2 haftada da vizelerimiz çıktı ve geldi.

eminkilic61
16-05-2024, 11:09
Haziran başı İngiltereye gideceğim ailecek Vize işlemleri için özellik evrak konusunda kafayı yedirttiler 3 kişi olduğunu ve bebek olduğu için neyse. 60 liraya yakın 3 kişi sadece vize ve randevu parası harcadım.

Onun haricince TLS üzerinden randevu alması zamanlamalar işlem rahatlı vs süperdi. 2 haftada da vizelerimiz çıktı ve geldi.

kaç yıllık vizeye 60k abi?

aybarsdnr
16-05-2024, 12:55

Biz de eşim ve kızımla dün pasaportları teslim ettik. Muhtemelen en geç 5 haziranda vize onaylanmış olur, haziranın ikinci haftası gidicez. 150 şer dolar harici ne ödeme yaptınız? Bana toplamda 450 dolara mal oldu.

aybarsdnr
16-05-2024, 12:56
Tabii ben 6 aylık başvuru yaptım. Sizin daha uzun olabilir.

BARR
16-05-2024, 12:59
Tabii ben 6 aylık başvuru yaptım. Sizin daha uzun olabilir.

2 yıllık benim.

Ayrıca İzmirde TLS de kişi başı 1200 TL randevu ücreti kesiyor.

207_TR
16-05-2024, 14:03

İngiltere vize si biraz zorluyor diye söylediler.

Eworen
16-05-2024, 14:55
Ingiltere vizesi icin randevuda flexi veya prime time extrasi alinmadiginda 1 ay sonraya gun verebiliyor biz 10 gun once randevu alirken oyleydi prime time sectik ertesi gune aldik randevuyu
Bastirirsaniz parayi (1000£) 24 saate vizede cikiyor
Sistem basit vize islemleri icinde vize icinde paradan haber verin :)
Ama ret alma ihtimaliniz her zaman mevcut o direkt parayla olmayabiliyor.

BARR
16-05-2024, 15:05
Ingiltere vizesi icin randevuda flexi veya prime time extrasi alinmadiginda 1 ay sonraya gun verebiliyor biz 10 gun once randevu alirken oyleydi prime time sectik ertesi gune aldik randevuyu
Bastirirsaniz parayi (1000£) 24 saate vizede cikiyor
Sistem basit vize islemleri icinde vize icinde paradan haber verin :)
Ama ret alma ihtimaliniz her zaman mevcut o direkt parayla olmayabiliyor.

Evet benim de 1200TL saat seçtiğim için alındı :)

hatta 4000TL ye başvuruda pasaportunuz sizde de kalabiliyor gibi bir seçenek vardı. İngilizlerin tek derdi paranız ve ülkelerinden geri dönüp dönmeyeceğiniz.

Özellikle harcama kısmında atıp tutmayın mantıklı rakamlar yazın çünkü bu sefer sen bu parayı harcıcam dedin ama senin maaşın ne kadar kardeş gibisinden Ret alabiliyorsunuz.

Neyseki ben hallettim. Gerçi benim 4. UK vizem ama ilk defa ile olarak aldığım için bunlar bize sığınmasınlar modunda her adımı tek tek itina ile ilerledik.

weST.27
16-05-2024, 16:42
Kıbrısta bir otelden booking üzerinden rez yaptırdım. Otel ile wp üzerinden görüştüm. Ön ödeme seçmiştim. 4 gecelik bir rez. ilk geceyi tahsil edecekler geri kalan otelde gittiğimizde olacak fakat 1 gün oldu daha para çekilmedi.

Otel temsilcisi rez. ulaştığını tahsil edileceğini söylemişti ses seda yok :D Benden habersiz iptal olma durumu oluyor mu onaysız bookingde

207_TR
16-05-2024, 18:32
Kıbrısta bir otelden booking üzerinden rez yaptırdım. Otel ile wp üzerinden görüştüm. Ön ödeme seçmiştim. 4 gecelik bir rez. ilk geceyi tahsil edecekler geri kalan otelde gittiğimizde olacak fakat 1 gün oldu daha para çekilmedi.

Otel temsilcisi rez. ulaştığını tahsil edileceğini söylemişti ses seda yok :D Benden habersiz iptal olma durumu oluyor mu onaysız bookingde

Booking e otelde öde seçeneği ile rez yapıyorum genelde, yada xxxxx tarihinde öde seçeneğini seçiyorum sanal karttan limiti 1 tl olan bir kart ile bili giriyorum. Otele mesaj atıp otelded ödüyorum. 2-3 sefer böyle yaptım.

weST.27
17-05-2024, 12:37
Booking e otelde öde seçeneği ile rez yapıyorum genelde, yada xxxxx tarihinde öde seçeneğini seçiyorum sanal karttan limiti 1 tl olan bir kart ile bili giriyorum. Otele mesaj atıp otelded ödüyorum. 2-3 sefer böyle yaptım.

Tamamdır teşekkürler :)

ByKazim
03-06-2024, 17:00
Şarm El Şeyh Özeti:
Gidiş uçuş saati yine normaldi (07:55), dönüş 04:15'de idi, gerçekten çok saçma uçuş saatleri var.
Otelden erken check out yaptık.
Sabiha Gökçen -> Şarm El Şeyh uçuşları için konuşuyorum.
İstanbul Havalimanından gidip gelseydim fiyatlar çok daha yüksekti.

Havalimanın içinde 3-4 kişi taksi lazım mı, taksi taksi diye soruyor sürekli.
Havalimanından otele 15 USD'ye gittim.
Neyse ki otelde konaklayan bir Türk hanımefendi ile tanıştık, INDRIVE uygulamasından bahsetti bizlere.
Uber/TAG gibi bir uygulama, otelden havalimanına dönüşümüz 2 USD tuttu. 1 ay öncesine kadar UBER varmış, kalkmış..

Rixos Sharm El Şeyh Adults Only oteli çok temiz, yemekleri lezzetli, havuz seçeneği çok, eğlencesi fena değil, kokteyller başarılı, içerisinde 5-6 adet restoran bulunuyor, ücretsiz faydalanıyorsunuz, restoranlarda ki yemekler şahaneydi.
Özellikle personel güler yüzlü, çözümcü, rahatsız edici bir bakış vs ile asla karşılaşmadım.

Plajı temiz, denizi mükemmel, sadece dalgalı olduğunda denize izin vermiyorlar ve 3 defa denize girmek istemişken bundan dolayı giremedin.
Dalış turuna gittim, gayet keyifliydi, arkadaşlar profesyoneldi.
UTV turu + deveye bindik, açıkçası biraz sıkıcıydı. Hiç bir şekilde eğlenceye izin vermiyorlar, sabit bir hızda ilerliyorsunuz ve bildiğiniz düz sıkıcı bir yolda ilerliyorsunuz.

Farsha cafe'ye bir defa gidilir, müthis bir atmosferi var, özellikle ilk giriş çok etkileyici.

Otelde ki bir yabancı bize TR'de güzel tatil yerleri varken niye buraya geldiğimizi sorduk, cevabı aslında çok basit, fiyat->performans.

Şarm'a gidilir mi? Evet, gidilir, 4-5 gecelik bir tatil gayet keyifli geçer ama muhakkak Rixos'a gidilmesini öneririm.
Dalış turunda başka otellerden de Türk arkadaşlarla tanıştık, yemek konusunda çok dertlilerdi.

ayku82
03-06-2024, 19:52
ByKazim bilgiler icin tesekkur ederim, gidilmesi en dogru aylar hangileridir, bir de turlari otelden mi organize ettiniz?

ByKazim
04-06-2024, 07:30
ByKazim bilgiler icin tesekkur ederim, gidilmesi en dogru aylar hangileridir, bir de turlari otelden mi organize ettiniz?

Aslında bu ne kadar sıcaklık sevdiğinizle alakalı.
Geçen hafta gün içerisinde maks 33 derece, geceleri min 25 dereceydi.
Bu hafta gün içerisinde maks 39 derece, geceleri ise min 27 derece öngörülüyor.

Turları otelde şubeleri (otel içinde ofisleri mevcut) olan şirketlerden organize ettim. Otel'de vakit geçirirken zaten pazarlamacı arkadaşlar sizlere tur satmak için geliyor, onlarla organize olabilirsiniz. Bu arada otel dışında fiyatlar daha uygun lakin otelde bu arkadaşların şubelerinin olması bir güvence olarak gördüm.

207_TR
14-06-2024, 08:29
Bu gece Selanik için yola çıkacağız. Dedeağaç-Kavala da ufak zamanlar geçirip 3 gece Selanik'te konaklayacağız. Halkidiki bölgesinde denize falan gireceğiz.
Bayram 3.gece dönüşe geçeceğim.

ayku82
14-06-2024, 15:39
Yurtdisi cikis harcinin bayram sonrasi 10 kati zamla 1500 TL olmasi bekleniyormus.

207_TR
14-06-2024, 16:29
Yurtdisi cikis harcinin bayram sonrasi 10 kati zamla 1500 TL olmasi bekleniyormus.

Bu gece bile zamlanabilir, :) bayramda gidenler için

ayku82
14-06-2024, 17:26
Bu gece bile zamlanabilir, :) bayramda gidenler için

Sasirtmaz yaparlarsa da artik bunye her sacmaliga alisti malesef.

Kahn23
14-06-2024, 23:54
Datça-Fethiye önerileriniz var mı ? (uçakla gidilecek)

_opeth
17-06-2024, 15:23
22-23 Haziran'a 1 gecelik otel aldık Ayvalık makaron tarafında. aynı fiyata selanik'te 5 yıldızlı otele gidilebiliyordu. söyleyeceklerim bu kadar...

AhmetKadir
17-06-2024, 17:12
Datça-Fethiye önerileriniz var mı ? (uçakla gidilecek)

Datca cok guzel ama ucakla daha zor ulasimi var. Datca merkezde oldukca fazla apart var, fiyatlari tatil beldesi icin hesapli denebilir.
Fethiyede oludenizdeki otelleri degerlendirebilirsiniz.

207_TR
19-06-2024, 11:47
22-23 Haziran'a 1 gecelik otel aldık Ayvalık makaron tarafında. aynı fiyata selanik'te 5 yıldızlı otele gidilebiliyordu. söyleyeceklerim bu kadar...

Bu sabah döndüm Selanik'ten, inan dönesim gelmedi :) ama çok çalışıp bir daha gitmeliyiz :)

Anıl E.
02-07-2024, 13:42
Merhaba arkadaşlar. İzmir Urla'da tavsiye edebileceğiniz butik otel var mı kahvaltı dahil ? Son olarak temiz plajı olan güzel bir beach önerisi.

EnesAksu
02-07-2024, 14:10
arkadaşlar istanbula yakın günü birlik yada haftasonu ailemizle ufak bir tatil yeri tecrübesi olan var mı ? Not: 5 aylık bebeğimiz var.

_opeth
02-07-2024, 15:00
arkadaşlar istanbula yakın günü birlik yada haftasonu ailemizle ufak bir tatil yeri tecrübesi olan var mı ? Not: 5 aylık bebeğimiz var.

iğneada olabilir, erikli olabilir.

Birkan61
02-07-2024, 15:46

Köprü parasını umursamazsanız ben geçen Erdek - Turanköy'e gittim 1 yaşında bebeğimizle. Kum plaj, denizde öyle temizdi. Yarımada'nın diğer kısımlarınada baktım deniz anası çoktu en çok burayı beğendim.

Bahçelievler - Turanköy 3 saat 15 dakika gittim

Dönüştede Bursa sanayide köşem balkan köftecisi var, ailecek bi karışık yiyip öyle dönmenizi tavsiye ederim :D

207_TR
02-07-2024, 22:13
Merhaba arkadaşlar. İzmir Urla'da tavsiye edebileceğiniz butik otel var mı kahvaltı dahil ? Son olarak temiz plajı olan güzel bir beach önerisi.

Altınköy olması lazım MARİKA BEACH

207_TR
02-07-2024, 22:14

https://www.instagram.com/marikarestauranturla/

16EC813
03-07-2024, 08:01

feribotla karşıya armutluya geçebilrisiniz

BARR
03-07-2024, 08:05
Urla Altınköy bölgesi için evimi kiraya veriyorum ilgilenen arkadaşlar için;

Urla'''da Plaja 5 Dk Bahceli Villa | GoldenBay | Missafir (https://www.missafir.com/urla-da-plaja-5-dk-bahceli-villa-goldenbay-detay)

BARR
03-07-2024, 08:06
https://www.instagram.com/marikarestauranturla/

Günü birlik girişleri kaldırdılar sezonluk üyelere ve bizim sitenin ev sahiplerine sadece hizmet veriyorlar yüksek sezonda.

BARR
03-07-2024, 08:08
Airbnb üzerinden de ulaşabilrsiniz :)

Access Denied (https://www.airbnb.com.tr/rooms/1191242064215183341?adults=1&children=0&enable_m3_private_room=true&infants=0&location=Urla%2C%20%C4%B0zmir&pets=0&search_mode=regular_search&check_in=2024-07-07&check_out=2024-07-12&source_impression_id=p3_1719986805_P3bTklLxLOcoEJz p&previous_page_section_name=1001&federated_search_id=e8aae422-c652-4a90-affa-b72cf2af4830)

kelalper
03-07-2024, 08:15
Schengen vizeniz varsa hiç düşünmeden haftasonları dedeağaç a yönelin. Uzun tatil için Halkidiki. Thassos ııh. Çok fazla sinek var. Haa kaptanlığınız varsa yelkenli kullanabilirim diyorsanız 1500 euro civarına Fethiye Göcekte tekne kiralaıp göcek vs gezebilirsiniz 2-3 aile. Ama dediğim gibi birincisi ehliyetiniz olacak ikincisi kullanabiliyor olmanız gerekir. Zarar verirseniz masraflarını ödemek dert. Bi de hadi siz iyi kaptansınız ama kullanmayı bilmeyip uygun diye kiralayıp gecenin bir vakti siz uyurken GAAAARÇÇ diye bir sesle uyanabilirsiniz.

207_TR
03-07-2024, 08:28
Urla Altınköy tavsiyemdir o bölge için.

ayku82
03-07-2024, 16:42
Eylul ortasi deniz tatili icin direk ucakla nereyi onerirsiniz? Kibris'a baktim ama fiyatlar Turkiye seviyesine yakin yurtdisinda da Yunanistana bakiyorum ama direk ucakla Atina disinda pek bir opsiyon yok gibi. Vize sikintimiz yok 3 4 gunlugune denizi temiz keyifli bir yere gidip dinlenmek istiyoruz, su otele gittik memnun kaldik diyebileceginiz nokta atis lokasyonlar varsa iletirseniz cok memnun olurum.

Kadyr
03-07-2024, 18:41
Sharm olabilir

Berkan
08-07-2024, 08:21
Eylul ortasi deniz tatili icin direk ucakla nereyi onerirsiniz? Kibris'a baktim ama fiyatlar Turkiye seviyesine yakin yurtdisinda da Yunanistana bakiyorum ama direk ucakla Atina disinda pek bir opsiyon yok gibi. Vize sikintimiz yok 3 4 gunlugune denizi temiz keyifli bir yere gidip dinlenmek istiyoruz, su otele gittik memnun kaldik diyebileceginiz nokta atis lokasyonlar varsa iletirseniz cok memnun olurum.

Saranda & Durres & Ksamil gibi Arnavutluk kıyılarının tertemiz harika denizi var adriyatik oldugu içi bir tık soguk olabilir sadece :)

EnesAksu
17-07-2024, 10:08
Arkadaşlar biraz alakasız olacak ama evli adamlar iyi bilir. :) evlilik yıl dönümü için istanbulda önereceğiniz yer var mı ? bridge restaurante hariç :)

Ozan Özer
17-07-2024, 12:21
Beyler selamlar, Yunanistan'da kalınacak otel, gidilecek plaj ve restoran tavsiylerini alabilirsem çok sevinirim.

207_TR
17-07-2024, 17:54
Beyler selamlar, Yunanistan'da kalınacak otel, gidilecek plaj ve restoran tavsiylerini alabilirsem çok sevinirim.

Hangi bölgeye gideceksiniz ?

Ozan Özer
18-07-2024, 11:27
Hangi bölgeye gideceksiniz ?

Gelecek önerilere göre rotayı belirleyeceğim :) Dolayısıyla her lokasyon olabilir.

kelalper
18-07-2024, 12:02
Yunanistan olayı patladı. Herkes o tarafa kaçıyor o nedenle ipsalada inanılmaz sıra oluyor haftasonları ve Ptesi.

yiiter
18-07-2024, 13:20

Sadece deniz kum güneş için thassos güzel bir seçenek 2 tane tertemiz sahili var Golden ve Paradise

207_TR
18-07-2024, 16:29
Gelecek önerilere göre rotayı belirleyeceğim :) Dolayısıyla her lokasyon olabilir.

Dedeağaç ta 1-2 saat zaman geçirilir öğlen yemeği yeni, kahvaltı yapılır.

Arkadaşlarında dediği gibi Thassos adası benimde favorimdir. Orada ben Limeneria bölgesinde kalıyorum gittiğimde. Deniz girmek içinde çok sayıda seçenek var. Yemek içinde çok sayıda seçenek var.

Dedeağaç ın çok ötesine gitmeyelim derseniz ST GİORGİS TAVERN de yemek yenir, önünde deniz girilir.

Benim önerim Selanik merkezde kalmanız, denize günlük HALKİDİKİ ye gitmeniz yada Halkidiki de Polychrono bölgesinde kalmanız. Yeme,içme, deniz herşey elinin altında olur ekonomik şekilde.

Ozan Özer
19-07-2024, 13:45
Dedeağaç ta 1-2 saat zaman geçirilir öğlen yemeği yeni, kahvaltı yapılır.

Arkadaşlarında dediği gibi Thassos adası benimde favorimdir. Orada ben Limeneria bölgesinde kalıyorum gittiğimde. Deniz girmek içinde çok sayıda seçenek var. Yemek içinde çok sayıda seçenek var.

Dedeağaç ın çok ötesine gitmeyelim derseniz ST GİORGİS TAVERN de yemek yenir, önünde deniz girilir.

Benim önerim Selanik merkezde kalmanız, denize günlük HALKİDİKİ ye gitmeniz yada Halkidiki de Polychrono bölgesinde kalmanız. Yeme,içme, deniz herşey elinin altında olur ekonomik şekilde.

Çok teşekkürler önerileriniz için.Kalabalık olmaması adına salı günü girişli bir program yapacağım.

207_TR
19-07-2024, 19:29
Çok teşekkürler önerileriniz için.Kalabalık olmaması adına salı günü girişli bir program yapacağım.

Dedeağaçta Zourafa isimli restaurant ı beğendik, sosyal medyada ün yapmış yerlerde var ama bu mekan gayet güzel bence.

Dedeağaçta Jumbo isimli yunan milyoncusuna gidilir.

Salgamis benim için güzel bir kahvaltı yeri (pastahane)

St Giorgis tavern Makri de akşamüstü yada akşam yemek için güzel, önü kumsal.

Kavala benim için sadece 1 saat uğranacak bir yer bence. Kurabiye, kahve, ufak bir tur bitti.

Kavala ya gelmeden önce Keremetli var, oradan sürekli (saatlerine bakmak lazım yinede) Thassos feribotları kalkıyor. Ben Thassos ta EndlessView isimi yerde odad hizmeti alıyorum. Deniz manzaralı bana göre güzel bir yer. Beachlere ve yeme içme yerlerine yakın.

ayku82
19-07-2024, 20:21
Umarim bu Yunanistana gidis konusu patlamaz, Turk esnafinin isleri dusunce gidenlerden oturu comak sokmaya milli servet gidiyor diye gene ucuz vatan, bayrak , Sakarya muhabbetleri baslamis insallah iyi giden isi *** edip bazi yandaslari memnun etmek icin bitirmezler.

C!N
24-07-2024, 14:21
Arkadaşlar selamlar;
Ağustos ayının 2. haftasonu için 2 günlük bir Marmaris planı yaptık eşimle. Aslında planımız Yunan Adaları idi tavsiye için konusunu da açmıştım fakat 2 gün bizim için çok kısa kalacağı ve de yoracağı için o fikri daha uzun bir zaman diliminde kullanmak üzere erteleyip Marmaris'i görmek istedik. Şimdi sizlere tavsiye edeceğiniz her türlü organizasyon, atraksiyonu sormak istiyorum. Cumartesi orada olacağız, otelimize yerleşip biraz çevreyi gezip akşamına mekanda kafaları çekip eğlenmek istiyoruz, hangi mekanlara gidilir, nereler tavsiye edilir, neresi çok eğlendirir bunun gibi tecrübelerinizi rica edeceğim sizden. Pazar günü ise niyetim tekne turu yapıp, o yörenin koylarını görmek, biraz da denizin keyfini çıkararak yüzmek açıkçası. Tekne turu için ne gibi önerileriniz olabilir, tekne turuna alternatif neler yapılabilir? Pazartesi günü ayrılacağımız için o güne dair herhangi bir isteğim yok. Şimdiden teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.

16EC813
25-07-2024, 09:47
Arkadaşlar selamlar;
Ağustos ayının 2. haftasonu için 2 günlük bir Marmaris planı yaptık eşimle. Aslında planımız Yunan Adaları idi tavsiye için konusunu da açmıştım fakat 2 gün bizim için çok kısa kalacağı ve de yoracağı için o fikri daha uzun bir zaman diliminde kullanmak üzere erteleyip Marmaris'i görmek istedik. Şimdi sizlere tavsiye edeceğiniz her türlü organizasyon, atraksiyonu sormak istiyorum. Cumartesi orada olacağız, otelimize yerleşip biraz çevreyi gezip akşamına mekanda kafaları çekip eğlenmek istiyoruz, hangi mekanlara gidilir, nereler tavsiye edilir, neresi çok eğlendirir bunun gibi tecrübelerinizi rica edeceğim sizden. Pazar günü ise niyetim tekne turu yapıp, o yörenin koylarını görmek, biraz da denizin keyfini çıkararak yüzmek açıkçası. Tekne turu için ne gibi önerileriniz olabilir, tekne turuna alternatif neler yapılabilir? Pazartesi günü ayrılacağımız için o güne dair herhangi bir isteğim yok. Şimdiden teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için.

kalabalık sevmiyorsanız selimiyeyi de inceleyin derim

Tunacan
28-07-2024, 11:43
Marmaris’te günü birlik tekne turu tavsiye etmem. Keko doludur.
Barlar sokağındaki mekanlarda seviye bir hayli düşüktür. Dikkatli olmanız gerekiyor.
Denize girmek istiyorsanız Marmaris’e gelmeden Sedir Adası’na (Kleopatra Adası) uğramanızı tavsiye ederim.
Kaliteli mekanlar için Netsel Marina tarafına gidebilirsiniz.

İyi eğlenceler..

kukuleta
29-07-2024, 12:57
şenlikköy beyti ?

Tunacan
29-07-2024, 12:59
Arkadaşlar selamlar;

Marmaris’te günü birlik tekne turu tavsiye etmem. Keko doludur.
Barlar sokağındaki mekanlarda seviye bir hayli düşüktür. Dikkatli olmanız gerekiyor.
Denize girmek istiyorsanız Marmaris’e gelmeden Sedir Adası’na (Kleopatra Adası) uğramanızı tavsiye ederim.
Kaliteli mekanlar için Netsel Marina tarafına gidebilirsiniz.

İyi eğlenceler..

gökan
29-07-2024, 13:00
Yeşil pasaportumu aldım pek dilim yok nereye gidebilirim yalnızım tekim

_opeth
29-07-2024, 13:09

dedeağaç. direk türkçe menü veriyorlar diye biliyorum.

mrtysn
29-07-2024, 16:39
dedeağaç. direk türkçe menü veriyorlar diye biliyorum.

Yesil pasaportum olsa bogazda balık yemege gideceğime her haftasonu Dedeagac'a giderim, o kadar soyluyorum :D

MBuğra
29-07-2024, 21:31
İzmir'de evlilik teklifi için aşırı kasıntı olmayacak tipte mekan önerisi varsa alabilir miyim?

-Murat Özcan-
30-07-2024, 07:22

Nasıl bir duygu hocam son 3 senem kaldıda :)

punto_multijet
30-07-2024, 07:30
İzmir'de evlilik teklifi için aşırı kasıntı olmayacak tipte mekan önerisi varsa alabilir miyim?

Lucian Arkas bağları olabilir. F/P olarak mantıklı olarak.

FatihR.
30-07-2024, 09:26
Nasıl bir duygu hocam son 3 senem kaldıda :)

Bizimde 3 sene kaldı bekliyoruz bakalım.

gökan
30-07-2024, 10:19
Ben 1 sene gecikmeli aldım valla çokta umrumda değil bakalım deneme yapıcam ���� para olunca

gökan
30-07-2024, 10:46
Kardeşim inşallah inşallah en kısa zamanda alırsınız

baskan96
04-08-2024, 18:54
Abiler selamlar. 30 Ağustos'ta kuzenimin düğünü sebebiyle Milas'ta olacağız. Sonrası için ortalama 6-7 gecelik bir deniz tatili yapma planımız var. Aşırı lüks aramıyoruz, 3 kişi için mütevazi ancak denize sıfır veya yakın (yürüme mesafesinde olması tercih) otel-pansiyon arayışımız var. Akşam yemeği ücretleri 3 kişi için ister istemez yüksek olacağı için mümkün mertebe kahvaltı + akşam yemeği olacak şekilde bir yer bakıyorum. Muğla çevresinde veya Muğla olmasa bile yakın bölgelerde otel-pansiyon önerilerinizi alabilirsem sevinirim..

C!N
06-08-2024, 16:16
Bozüyük-Kütahya-Denizli-Marmaris rotasını kullanan oldu mu, tecrübeleriniz nelerdir?

FRTDI
07-08-2024, 09:16
Bozüyük-Kütahya-Denizli-Marmaris rotasını kullanan oldu mu, tecrübeleriniz nelerdir?

Bol bol radar var var Bozüyük-kütahya arasındaki ortalama hız tespiti yapan edslerin hepsi çalışıyor dikkat etmenizde fayda var.

SeRKaN
07-08-2024, 09:39
İstanbul-Antalya arasında nerelerde radar oluyor? Tecrübe eden var mı?

Tunacan
07-08-2024, 09:47
google maps'e gelen son güncelleme ile radar yerlerini görebiliyorsunuz.

C!N
07-08-2024, 10:42
Yeni İzmir otobanı kullanmak daha rahat olacak o zaman sanırım...

C!N
07-08-2024, 10:49
Bol bol radar var var Bozüyük-kütahya arasındaki ortalama hız tespiti yapan edslerin hepsi çalışıyor dikkat etmenizde fayda var.

Yeni İzmir otobanı kullanmak daha rahat olacak o zaman sanırım...

Peş peşe mesaj oldu ama bu mesaja cevap vermek istemiştim...

aykutsafakyaman
07-08-2024, 10:58
Selamlar,

Bilgilendirme amaçlı yazayım.
Schengen red olur korkusuyla bu sene için rafa kaldırdık bu planı. Red alırsak adalara da gidemiyorduk öyle de bir durum var.
Temmuz sonu-ağustos başında Samos'a gittik eşimle. Kapıda vizeden faydalandık, feribot erken gelirse şanslısınız yoksa 2-3 saat sıra olabiliyor.
Adanın bir ucundan bir ucu yaklaşık 50 dakika uzaklıkta. Ege-akdeniz sahillerindeki yamyam esnaftan uzaklaşmak için böyle bir tercihte bulunduk iyiki de yapmışız.
Yalnız onlar da ufaktan Türklerin çok talebi olduğunu farketmişler, inşallah bizimkilere benzemezler.
Detaylı sormak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım. Devam eden aylarda Bulgaristan'daki akrabalardan davet mektubu alacağım. Duruma göre Sofya-Varna tarafı için bişeyler sorabilirim.

SeRKaN
07-08-2024, 12:01
google maps'e gelen son güncelleme ile radar yerlerini görebiliyorsunuz.

geçen hafta İstanbul-Ankara sonrasında Ankara-İstanbul yaptım. Maps'te radar var dediğin yerlerin hepsi boştu.

Berkan
08-08-2024, 08:19
kullanıcıların koydugu pinler o yüzyıldır yandexte olan.birisi lan bu neymiş diyip koysa ,baskaları yanlıs diye kadar kalır işin özü.

FRTDI
08-08-2024, 08:46

Uzun zamandır bu güzergahta mobil radar görmüyorum artık çoğu yerde eds ler var, bozöyükte bir noktada sabit radar birde antalya girişinde 2 veya 3 noktada sabit radar var geri kalan kısımlar hep ortalama hız tespiti

Jön Türk
08-08-2024, 12:46

Afyon sonrası Keçiborlu, Çeltikçi ve Bucak a dikkat.
Antalya il sınırına girdikten sonra organize sanayi - kepez arasına dikkat edin

eminkilic61
08-08-2024, 13:18
geçen hafta İstanbul-Ankara sonrasında Ankara-İstanbul yaptım. Maps'te radar var dediğin yerlerin hepsi boştu.

aktif kullanıcılar, var-yok diyerek güncelleyebiliyor.

-Murat Özcan-
08-08-2024, 15:50
Schengen red olur korkusuyla bu sene için rafa kaldırdık bu planı. Red alırsak adalara da gidemiyorduk öyle de bir durum var.
Temmuz sonu-ağustos başında Samos'a gittik eşimle. Kapıda vizeden faydalandık, feribot erken gelirse şanslısınız yoksa 2-3 saat sıra olabiliyor.
Adanın bir ucundan bir ucu yaklaşık 50 dakika uzaklıkta. Ege-akdeniz sahillerindeki yamyam esnaftan uzaklaşmak için böyle bir tercihte bulunduk iyiki de yapmışız.
Yalnız onlar da ufaktan Türklerin çok talebi olduğunu farketmişler, inşallah bizimkilere benzemezler.
Detaylı sormak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım. Devam eden aylarda Bulgaristan'daki akrabalardan davet mektubu alacağım. Duruma göre Sofya-Varna tarafı için bişeyler sorabilirim.

Hocam dm'den yazdım fakat mesaj kutunuz dolu gitmedi mesajım..

aykutsafakyaman
09-08-2024, 06:07
Hocam dm'den yazdım fakat mesaj kutunuz dolu gitmedi mesajım..

Temizledim gönderebilirsiniz.

cabrioleter
09-08-2024, 09:38
aramızda tur bağımsız balkanlar yapmış olan vardır umarım :D

varsa tavsiyelerini ve rotasını paylaşırsa sevinirim. 10-15 gün kadar tatilimiz olacak hanımla balayına balkanlara gidelim diyoruz. hangi ülkeden başlasak nerde bitirsek bilemedik. turların programı ise 7-8 gün ve gidenler kıçımızın üstüne oturmadık diyor. ben daha sakin ve bağımsız bir tatil istiyorum tadını çıkara çıkara beğendiğim yerde bi gece daha kalarak. tavsiyelere açığım.

TarikS
09-08-2024, 20:28

Geöen biriyle konuşuyorduk kapıda vize olayını, önce konsolosluğa internetten falan başvuruyorsun da sonra kapıda "benim başvurum var" deyip onu görünce onaylıyorlar falan dedi. Bense direkt gidiliyor oraya pasaportla kapıda giriş yapılıyor diye biliyordum. Sistemin aslı nedir?

aykutsafakyaman
09-08-2024, 22:52
Geöen biriyle konuşuyorduk kapıda vize olayını, önce konsolosluğa internetten falan başvuruyorsun da sonra kapıda "benim başvurum var" deyip onu görünce onaylıyorlar falan dedi. Bense direkt gidiliyor oraya pasaportla kapıda giriş yapılıyor diye biliyordum. Sistemin aslı nedir?

Feribotla gideceğiniz firma acente görevi görüyor. İstenilen bir takım evraklar var onları hazırlayıp gönderiyorsunuz. İdo'da şöyle bir saçmalık var. Günlük 60 kişilik kotası var ilk önce arayıp müsaitlik durumunu sorguluyorsunuz, müsaitse biletleri satın alıp Voucher numarası ile rezervasyon yapıyolar. Tabi bu arada telefonla ulaşmak tam bir zulüm, günde 60 kere arayıp anca 1 kere ulaşabildiğim günler oldu. İstedikleri evrakları min. 1 hafta önceden İdo'nun elinde olacak şekilde gönderiyorsunuz, onlarda evrakları kapıdaki gümrüğe iletiyor. Feribottan indikten sonra kapı vizesinden faydalanacak kişilerin pasaportları toplanıyor o taraftaki görevli tarafından. Sırasıyla çağırıp pasaportu teslim ediyorlar, toplanan pasaportlara Yunan gümrüğü o sırada vizeyi yapıştırıyor. KKTC'ye giriş damgası varsa veya schengen reddi alındıysa direkt red sebebi. Onun dışında doğru düzgün bir sorgulama görmedim. Evraklar eksik değilse adamlar turist gelsin diye çok sallamıyor.

Berkan
13-08-2024, 09:03
aramızda tur bağımsız balkanlar yapmış olan vardır umarım :D

varsa tavsiyelerini ve rotasını paylaşırsa sevinirim. 10-15 gün kadar tatilimiz olacak hanımla balayına balkanlara gidelim diyoruz. hangi ülkeden başlasak nerde bitirsek bilemedik. turların programı ise 7-8 gün ve gidenler kıçımızın üstüne oturmadık diyor. ben daha sakin ve bağımsız bir tatil istiyorum tadını çıkara çıkara beğendiğim yerde bi gece daha kalarak. tavsiyelere açığım.

araçla gidecekseniz diye düsünüp yazıyorum

Makedonya- Arnavutluk - Kosova - Karadag / rotanıza göre yerler degisebilir veya detaylandırırım isterseniz. :)

cabrioleter
13-08-2024, 10:45
araçla gidecekseniz diye düsünüp yazıyorum

Makedonya- Arnavutluk - Kosova - Karadag / rotanıza göre yerler degisebilir veya detaylandırırım isterseniz. :)

araçla gitmeyeceğiz maalesef. vize derdimiz olmasa rota italya idi. hanım işi bıraktı diye tehlikeye atmak istemedik vize sürecini. o yüzden uçakla bir ülkeye gidip ordan diğerlerine geçiş yapacağız. çok elzem durumlarda oradan araç kiralanabilir.

_opeth
13-08-2024, 13:26
hanım valla çalışmıyor çalışmak istiyor ama iş yok. Mart 2025 için Atina'ya planlama yapıp vizeye başvuracağım bakalım. hanımın sponsoru olacağım. umarım verirler. 6 ay verse yazın adalara filan da gideriz.

livaneli
14-08-2024, 00:07
Datça'dayım. Bu sıcaklarda yayla havası arıyorum. Eşim ve çocuğumla serin-mümkünse üşüyerek- bir hafta geçirmek istiyorum.Muğla civarı ya da yakında apart, pansiyon, otel tavsiyesi isterim.

16EC813
14-08-2024, 08:06
bu büyük otel gibi gemiler var ya haa :D kuruzz mu ne diyolaa onlara hiç binen oldu mu veya benim gibi ahh o gemide bnede olsaydım diyen oldu mu :D

Berkan
14-08-2024, 09:52
araçla gitmeyeceğiz maalesef. vize derdimiz olmasa rota italya idi. hanım işi bıraktı diye tehlikeye atmak istemedik vize sürecini. o yüzden uçakla bir ülkeye gidip ordan diğerlerine geçiş yapacağız. çok elzem durumlarda oradan araç kiralanabilir.

otobuslü turlar var günübirlik veyaz uzun olarakta hiç arastırmadım denenbilir ama.veya arnavutluk karadag ikiliside olabilir hem uzak degiller hem cok yormaz arabasız

Yekta
14-08-2024, 16:14

Bu rotada bence kesinlikle araba kiralayın. Vize yoksa eğer bosnadan başlayıp, karadağ, arnavutluk, makedonya hatta sırbistan da eklenebilir. Duruma göre farklı ülkede teslim de yapabilrisiniz önceden araştırıp, bu şekilde saraybosnadan alıp üsküpte bırakarak yapmıştım ben.
Bosnada saraybosna, mostar, blagay buralara girebilirsiniz 2,5 3 gün yeterli toplamda. Karadağda tivat, perast, kotor, budva ve devamında bar, bu bölge içinde denize girecekseniz 3-4 gün yeterli bence. Kotor güzel bir körfez, etrafta küçük yerleşimler var. Merkezi küçük ama tatlıdır 1 gece orada 2 gece budvada kalabilirsiniz, sahili ve civarı daha canlıdır. Arnavutlukta durres, vlora, ksamil olabilir deniz kenarı bölgeler denizi güzeldir bu civarın. Tiran'da kalmaya gerek bile yok bence 1 gün görmek yetecek bir yer. Sonrasında Ohrid gölünün civarı güzeldir hem suyu hem insanları hem de kasabası çok hoştur 1-2 gece kalabilirsiniz. Üsküp de 1 gün yetecek bir yer, dönüş için de makul bir nokta bilet fiyatları açısından. Duruma göre en başa sırbistanı ekleyebilirsiniz fakat oradan başlarsanız kiralayacağınız araca dikkat edin, sigortanın hepsini kapsayıp kapsamadığını sorun.

kelalper
14-08-2024, 17:29
bu büyük otel gibi gemiler var ya haa :D kuruzz mu ne diyolaa onlara hiç binen oldu mu veya benim gibi ahh o gemide bnede olsaydım diyen oldu mu :D

Buyur dede ben 3 kez o tatili yaptım. Gemisine göre eğlence değişiyor. Amerikan şirketleri daha günlük tarzda italyan MSC daha bir lüx tarzda eğlenceler sunuyor. MSC de bazı etkinliklere kumaş pantalon gömlek falan gşymek gerekiyor. Amerikan gemilerinde o tür aktivite yok. Girdiğin gün sana indirimle tur kakalamaya çalışıyorlar. Sonradan iptal edemiyorsun gitmesen de parasını alıyorlar. O nedenle yakın bölgeleri gezecekseniz kendi kendinize gezin yok 100 km öteye gidecekseniz o zaman tur mantıklı olabilir eğer tekseniz. Akşam yemeklerinde içecekler ücretli ve yemek saatleri oda numaranıza göre ayarlı. İstediğin saatte yemek yiyemiyorsun ve masada tanımadığın insanlar oluyor eşin dostunla gitmiyorsan. Biz ilk balayına gittik. Yemek masamız 4 ailelikti. 2 kişiyi benimseyemedik sürekli diğer 6 kişi dolaştık. 16 yıldır hala da görüşürüz yaşlarımız farklı olsada. Diğer turlarda hep arkadaşlarımız vardı grup olarak gezdik. Gemilerden tur almadık internet üzerrinde VIP kiraladık ve rehber rica ettik çok daha ucuza ve çok daha güzel geçti. Bazı özel restoranlar olabiliyor onlar tamamen ücretli. Casinolar belli saatlerde açılıyor o saatlerde alkol servisi var içeride ama girşte senden belli miktar kav almanı talep ediyor. Alıp oynamayabilirsin ama ayaktakilere içki servisi yok o nedenle masaya oturup oynaman gerek. İçeride alışveriş yapabileceğin mağazalar var freeshop fiyatına. En kalabalık yolcu nereden inecekse o günün öncesi akşamları o mağazalarda bayaa indirimli ürünler olabiliyor akşam pazarı hesabı. Oda seçeneğine gelince kesin olarak paraya kıyıp balkonlu oda tercih edin. Penceresiz iç odalar insanın içini bayıyor. Işığı bir kapatıyorsun zifiri karanlık ve havasız oluyor.

16EC813
15-08-2024, 09:08
Buyur dede ben 3 kez o tatili yaptım. Gemisine göre eğlence değişiyor. Amerikan şirketleri daha günlük tarzda italyan MSC daha bir lüx tarzda eğlenceler sunuyor. MSC de bazı etkinliklere kumaş pantalon gömlek falan gşymek gerekiyor. Amerikan gemilerinde o tür aktivite yok. Girdiğin gün sana indirimle tur kakalamaya çalışıyorlar. Sonradan iptal edemiyorsun gitmesen de parasını alıyorlar. O nedenle yakın bölgeleri gezecekseniz kendi kendinize gezin yok 100 km öteye gidecekseniz o zaman tur mantıklı olabilir eğer tekseniz. Akşam yemeklerinde içecekler ücretli ve yemek saatleri oda numaranıza göre ayarlı. İstediğin saatte yemek yiyemiyorsun ve masada tanımadığın insanlar oluyor eşin dostunla gitmiyorsan. Biz ilk balayına gittik. Yemek masamız 4 ailelikti. 2 kişiyi benimseyemedik sürekli diğer 6 kişi dolaştık. 16 yıldır hala da görüşürüz yaşlarımız farklı olsada. Diğer turlarda hep arkadaşlarımız vardı grup olarak gezdik. Gemilerden tur almadık internet üzerrinde VIP kiraladık ve rehber rica ettik çok daha ucuza ve çok daha güzel geçti. Bazı özel restoranlar olabiliyor onlar tamamen ücretli. Casinolar belli saatlerde açılıyor o saatlerde alkol servisi var içeride ama girşte senden belli miktar kav almanı talep ediyor. Alıp oynamayabilirsin ama ayaktakilere içki servisi yok o nedenle masaya oturup oynaman gerek. İçeride alışveriş yapabileceğin mağazalar var freeshop fiyatına. En kalabalık yolcu nereden inecekse o günün öncesi akşamları o mağazalarda bayaa indirimli ürünler olabiliyor akşam pazarı hesabı. Oda seçeneğine gelince kesin olarak paraya kıyıp balkonlu oda tercih edin. Penceresiz iç odalar insanın içini bayıyor. Işığı bir kapatıyorsun zifiri karanlık ve havasız oluyor.

bu güzelliğin bir bedeli olmalı o bedeli kaça öderiz :D

_opeth
15-08-2024, 16:47
Datça'dayım. Bu sıcaklarda yayla havası arıyorum. Eşim ve çocuğumla serin-mümkünse üşüyerek- bir hafta geçirmek istiyorum.Muğla civarı ya da yakında apart, pansiyon, otel tavsiyesi isterim.

en yakın korkuteli tarafları olabilir sanırım.

oKsEAt
18-08-2024, 12:11
Merhabalar,

16-20 Eylül tarihleri arasında Fethiye tatili düşünüyoruz eşim ile. Tercihimiz oda-kahvaltı olup, konaklama dışında otelde olmak istemiyoruz. Tekne turları, araç ile farklı plajlar, yerler vs. gezmek istiyoruz.

Bu yönden tavsiye edebileceğiniz otel, bungalov vs. tavsiyeleriniz neler olur ? Daha önce konaklama yaptığınız, memnun kaldığınız tesis var ise paylaşabilir misiniz? Konaklama için maksimum 30 bin TL düşünüyorum, altı da olursa daha iyi olur :)

Teşekkür ederim.

207_TR
18-08-2024, 13:49
Merhabalar,

16-20 Eylül tarihleri arasında Fethiye tatili düşünüyoruz eşim ile. Tercihimiz oda-kahvaltı olup, konaklama dışında otelde olmak istemiyoruz. Tekne turları, araç ile farklı plajlar, yerler vs. gezmek istiyoruz.

Bu yönden tavsiye edebileceğiniz otel, bungalov vs. tavsiyeleriniz neler olur ? Daha önce konaklama yaptığınız, memnun kaldığınız tesis var ise paylaşabilir misiniz? Konaklama için maksimum 30 bin TL düşünüyorum, altı da olursa daha iyi olur :)

Teşekkür ederim.

Ölüdeniz Monta Verde Otel
Denize yakın değil, üst bölgede. 4-5 ayrı zamanda kaldık. 2 Tane ayrı havuzu var orta seviyede. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği dahil.

Biz gün içinde hep dışarıda olurduk, Babadağ, Ölüdeniz plajı, Fethiye merkez vs. Gezmek için her yere yakın seviyede.

Çalışanlar ve sahipleri iyiydi. Otelin kendisini de kesinlikle aramalısın. Monta Verde Hotel&villas | Etstur (https://www.etstur.com/Monta-Verde-Hotel-Villas)

gökan
19-08-2024, 09:39
https://i.hizliresim.com/rls3j3h.jpeg (https://hizliresim.com/rls3j3h)

207_TR
19-08-2024, 15:15
Canım Yunan adaları :)