Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatil planları
gokan , konum neresi cok guzel gozukuyor otelin onunden direk deniz , iyi tatiller.
Merhabalar,
16-20 Eylül tarihleri arasında Fethiye tatili düşünüyoruz eşim ile. Tercihimiz oda-kahvaltı olup, konaklama dışında otelde olmak istemiyoruz. Tekne turları, araç ile farklı plajlar, yerler vs. gezmek istiyoruz.
Bu yönden tavsiye edebileceğiniz otel, bungalov vs. tavsiyeleriniz neler olur ? Daha önce konaklama yaptığınız, memnun kaldığınız tesis var ise paylaşabilir misiniz? Konaklama için maksimum 30 bin TL düşünüyorum, altı da olursa daha iyi olur :)
Teşekkür ederim.
Geçen ay ben de Fethiye'deydim. Merkez hostel tarzı bi yerde kaldım. Öğle yemeği ya da akşam yemeği isteğim olmadığı için oda kahvaltı seçmiştim. Manzaram aşağıdaki gibiydi.
https://i.hizliresim.com/nq3p2nd.jpeg (https://hizliresim.com/nq3p2nd)
Sol taraf yarımada zaten. Onun iç taraflarında çokca ücretli-ücretsiz beach mevcut. Ücretliler arasında en revaçta olan Seame Beach. Diğeri SoBeach.
Merkezde yeme-içme için çok alternatif var. Ne istediğinize bağlı.
Ölüdeniz tarafları da çok kalabalık. Arabayla o taraflara gitmek biraz zahmetli olabilir. Özellikle o taraflara gidecekseniz de Lagoon'de denize girmeye çalışın. Ön taraftan daha güzel.
El camino hostel mi
e v e t :)
e v e t :)
Vay be anılarım depreşti evliyken çok gitmiştim
gokan selam, on sayfadaki yunan adasi hangisi otel cok guzel duruyor onunde resim cektiginiz..
gokan selam, on sayfadaki yunan adasi hangisi otel cok guzel duruyor onunde resim cektiginiz..
Meis adası olması gerekli.
Meis adası olması gerekli.
Aynen Meis :)
Meis kardeşim kaştan 30 euro ile geçtim zaten çok yakın gayet güzel bir ada gezdim yürüdüm bir kahve içtim güzeldi
livaneli
24-08-2024, 21:03
Bu hafta içi üç gün Denizli Bağbaşı yaylasında kaldık ailecek. Sadece teleferikle çıkılabiliyor. Serinlik, sessizlik çok iyi. Market yok, sigara, alkol yok ; yanınızda götürün lazımsa.
Hatta çay da götürün, potta verilen çay bi b.ka benzemiyor.
Sonrasında bir gün Colossae Thermal vs vs diye beş yıldızlı bir otelde kaldık , her şey dahil diye geçiyor ama sadece su dahil :D 4 çay içmişim, 80 tl yazmışlar. Oğlan duş alırken fırlayan hamamböceği yüzünden odamızı değiştirttik, eski bir bina , fazla beklentiniz olmasın.
Bu hafta içi üç gün Denizli Bağbaşı yaylasında kaldık ailecek. Sadece teleferikle çıkılabiliyor. Serinlik, sessizlik çok iyi. Market yok, sigara, alkol yok ; yanınızda götürün lazımsa.
Sonrasında bir gün Colossae Thermal vs vs diye beş yıldızlı bir otelde kaldık , her şey dahil diye geçiyor ama sadece su dahil :D 4 çay içmişim, 80 tl yazmışlar. Oğlan duş alırken fırlayan hamamböceği yüzünden odamızı değiştirttik, eski bir bina , fazla beklentiniz olmasın.
richmond pamukkale de kalmıştık şimdi fiyatına baktım da gittiğiniz yer ile aynı fiyat memnun kalmıştık.
richmond pamukkale de kalmıştık şimdi fiyatına baktım da gittiğiniz yer ile aynı fiyat memnun kalmıştık.
Eskiyi söylüyorum güncel bilgi değil, Pamukkale ve Karahayıt diye geçen bölgedeki ( travertenlerin olduğu bölgeler ) oteller çok sakin nezih oteller değildi eski zamanda. Belki konsept değişmiştir, yeni oteller açılmıştır.
livaneli
26-08-2024, 19:49
Otel, Karakayıt'taydı. Nezahatle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Labirent biçimli hollerden geçerkenki koku, oda içinde gacır gucur inleyen yataklar, hamamböcekleri...Hamamböceği denince bir otele b.k atmak için söylemiyorum, oğlan bağırınca girip kendim terlikledim, videosunu da çektim , isteyene atarım.
CloudGrey
27-08-2024, 10:49
istanbuldan antalyaya gideceğim eylül ayında.
bir kere gidemem oraya , afyonda bir gece kalma planım var.
afyonda gece yatacak temiz bir otel bilen eden giden varmıdır ?
kelalper
27-08-2024, 11:39
ben iş ziyareti için gittiğimde Double Tree de kalıyorum. Ondan önce Premium diye bir yerde kaldım rezaletti.
Denizli merkezde güzel şehir otelleri var, afyon da otel bakmadım hiç, bilenler cevap verirse daha iyi olur.
CloudGrey
27-08-2024, 13:45
ben iş ziyareti için gittiğimde Double Tree de kalıyorum. Ondan önce Premium diye bir yerde kaldım rezaletti.
abi hilton 5 bin istiyor bir gece yatmaya...
abi hilton 5 bin istiyor bir gece yatmaya...
ben de hilton tavsiye edecektim, bir de mcg marble var ama hiç kalmadım, düğüne katılmıştım güzel gibiydi.
Aranel Ciryatan
28-08-2024, 08:43
Cumartesi'den beri Bodrum'dayım. Plaja Yahşi tarafına giderim genelde. Gittiğim plajda min harcama tutarı 600 TL yiyecek içecek fiyatları İstanbul Kadiköy Ayarında.
Bizim gittiğimiz plaj dolu. Kum plaj ve genelde müdavim yazlıkçılar var.
Turgutreis'de kalıyoruz akşamları bir insan kalabalığı var fakat boş kalabalık. Eğlence namına hiç bir şey yok zaten. Marina'da kahveciler ya da pastaneler falan dolu.
Dün akşam Bodrum'a gittik. Körfez, Kule gibi barlar bomboş. Eğlenen zerre insan yok. Yula diye bir yer dolu idi fakat orası da müzik olarak bize uymadı. Hemen yanında belediyenin yeri vardı. masalarımız Yula ile yan yana zaman geçirip tekrar Kule'ye bakmak için 1 bira içelim dedik. Biz 140 liraya bira içerken yan masa Yula masasındaki insanlar 270-300 arası bira içiyordu komedi tam :D Aynı müzik bizde de çalışıyor falan.
Bazı restoran ve mekanlarda fiyatlar çok saçma ve genelde oralar kalabalık. Mantık dışı yani.
Bodrum barlar sokağında boş boş dolanan insanlar var. Barlar sokağının meydanında yan yana bangır bangır 2 mekan açılmış. Yeni nesil leş rap müzik çalıyorlar. Maalesef içerideki tipler tas kafalı garip garip tipler ve aynı zamanda hatunlar da leş tabi mekanda sadece erkekler değil yani. Bu tarz çalan leş mekanlarda hareketli idi.
Kısaca Bodrum'a eskiden gidenlere ve benim gibi 35-40 aralığında Rock müzik sevenlere tavsiye. Eğlence beklentiniz olmasın :)
Aranel Ciryatan
02-09-2024, 10:44
Bodrum'a gideceklere tavsiyeler.
Plaj - Efem Beach - Yahşi
Rakı Balık Ada Beyi Sami - Turgutreis
Soft Rock Eğlence - The Beatles - Turgutreis
Soft canlı müzik ve kaliteli ortam - Alas - Gümüşlük
Pizza - Arka Pizza - Bodrum Azmak Başı
Hamburger - The Little Burger Shop - Gümüşlük
Döner - Şirin Döner - Bodrum Azmak Başı
Bu yukarıda attığım yerler fiyatı saçma olmayan yerlerdir.
Aranel Ciryatan
02-09-2024, 11:52
Kebap ve çorba eklememişim Turgutreis Alo24.
Dondurma - Diva Pastanesi - Turgutreis
Kahve - Cafe Nero - Turgureis Marina.
Elektronik müzik - Yula - Bodrum
Birde akrabamızın oteli var. Burada kalmadım ama ziyaret ettim. Otel Bodrum Marina'ya 100 metre yürüme mesafesinde. Araçsız Bodrum'a gidenler için baya iyi yeri. Bu sene tüm binalar vs restore edildi. Swan Butik Otel.
kelalper
02-09-2024, 12:44
ben hemen hemen her sene yaptığım gibi yine Fethiye de mavi yolculuk yaptım 3 gün . Arkadaşlarla 5 aile 27mt gulet kiraladık. Etleri Buzdolabında istanbuldan götürdüm. Baktığın zaman 40 bine mal oldu bana ama inanılmaz dinlendik inanılmaz eğlendik. Sadece istediğimiz kaliteli yemeği yedik otellerdeki dandirik açık büfe çatal bıçak sesi çekmedik. Mavi yolculuk gerçekten her kuruşuna değiyor.
Sonbaharlik f/p biryer varmidir. Sessiz, sakin, yesil
kelalper
25-09-2024, 08:14
kaş delos her zaman sakin. Şu an tam sezonu bence. Ne çok sıcak ne de günübirlik tekneler çok fazla gelmez.
vize başvurusu için düşük masraflı iadeli uçak bileti alma ihtimali nedir schengen almak için atina bileti alayım diye düşündüm de off season bile baksak iade garantili filan 12-13k para vermek zorunda kalma dışında çözüm varsa dedim.
vize başvurusu için düşük masraflı iadeli uçak bileti alma ihtimali nedir schengen almak için atina bileti alayım diye düşündüm de off season bile baksak iade garantili filan 12-13k para vermek zorunda kalma dışında çözüm varsa dedim.
1 Kasım - 3 Kasım yada 1 Kasım - 8 Kasım Atina bileti bakmıştım dün, gidiş dönüş 5000 TL di. Hostellere baktım 1 hafta kahvaltı dahil 5000 TL
1 Kasım - 3 Kasım yada 1 Kasım - 8 Kasım Atina bileti bakmıştım dün, gidiş dönüş 5000 TL di. Hostellere baktım 1 hafta kahvaltı dahil 5000 TL
ben şubat 2025 olarak baktım da gerçi ondan da emin değilim de işte. hayatımızdaki belirsizlikler herşeye belirsizlik katıyor.
Pandemi önces, THY de uçak bileti rezervasyonu vardı. Düşük bir meblağ ekleyince iptal edilebiliyordu galiba bilet bi araştırın isterseniz
Yılbaşı için (29.12-02.01) aralığı Belgrad planımız var, daha önce giden arkadaşlardan genel ve yeme-içme yerleri için önerisi olan var mıdır?
** İtalya diye planlama yapmıştık öncesinde ama turistik vize başvurusu için tarih alamıyosunuz, görüştüğümüz vize şirketi de açılır mı bilemiyoruz turunuzu erteleyin şubattan önce olumlu dönüş alamayız diyince rota değişikliği oldu. Şikayetvar ve googledan aramada da benzer bir çok mağduriyet vardı,planlaması olanların için ek olsun.
Yılbaşı için (29.12-02.01) aralığı Belgrad planımız var, daha önce giden arkadaşlardan genel ve yeme-içme yerleri için önerisi olan var mıdır?
** İtalya diye planlama yapmıştık öncesinde ama turistik vize başvurusu için tarih alamıyosunuz, görüştüğümüz vize şirketi de açılır mı bilemiyoruz turunuzu erteleyin şubattan önce olumlu dönüş alamayız diyince rota değişikliği oldu. Şikayetvar ve googledan aramada da benzer bir çok mağduriyet vardı,planlaması olanların için ek olsun.
Manufaktura Restaurant Belgrade
Bu mekanda akşam yemeği yemiştik, yemekler ve mekan güzel, belki o güne aksi bir durum tuvaletleri kirliydi ama mekan iyiydi. Zaten göbek bir noktada. Ben akşam vakti gitmiştim çok dolaşma imkanım olmadı ama şehir güzeldi.
Merhabalar, antalya tarafı balayı oteli önerebilceğiniz yerler var mıdır?
Aranel Ciryatan
01-11-2024, 19:14
Bodrum'a gideceklere tavsiyeler.
Plaj - Efem Beach - Yahşi
Rakı Balık Ada Beyi Sami - Turgutreis
Soft Rock Eğlence - The Beatles - Turgutreis
Soft canlı müzik ve kaliteli ortam - Alas - Gümüşlük
Pizza - Arka Pizza - Bodrum Azmak Başı
Hamburger - The Little Burger Shop - Gümüşlük
Döner - Şirin Döner - Bodrum Azmak Başı
Bu yukarıda attığım yerler fiyatı saçma olmayan yerlerdir.
Bu hafta yine Bodrumda idim. Fiyatlar Ağustos ile aynı idi. Plajda min harcama limiti yok ne yer içersen sadece. Bu sene kapatmayacaklarmış güneş olduğu sürece açığız diyorlar.
Şahsen bu hafta 26 derece altını görmedik biz.
https://efembeachrestaurant.my.canva.site/menu
Bu aralar tatil planı yok :)
Kışı bekliyoruz, kayak sezonunu. Balıkesir-Uludağ yakın olduğu için sık sık günlük yada 1-2 gece kalmadı gidiyoruz.
Bu sana Bulgaristan Bansko yada Pamporovo yu düşünüyorum. Benim için neredeyse KAYSERİ ile aynı mesafede ve daha ucuz.
Kayseri Balıkesir 800 km - Balıkesir Bansko 700 km :)
Kayseri merkezde 2 gece Şehir oteli ( orta seviye ) gecelik 5000 TL
Bansko kayak merkezinde 2 gece otel ( orta seviye ) gecelik 5000 TL
:)
Grimlord
04-11-2024, 09:35
Yakında zamanda schengen vizesi alabilen var mıdır?
Duyduğum kadarıyla artık kolay verilmiyor, randevu süresi uzun - red alma ihtimali yüksek deniyor ama merak ettim.
Duyduğum kadarıyla artık kolay verilmiyor, randevu süresi uzun - red alma ihtimali yüksek deniyor ama merak ettim.
Valla Almanya'dan Nisan'da yazıldım sıraya. Ağustos'un son haftası mesaj geldi gün seçin diye. Eylül ilk haftasına gün seçtik Sonuç Ekim sonunda geldi. Daha önce 3ay 6ay 1 yıllık Almanya vizelerine karşılık 4 gün verdi bu sefer. Ben sinir küpü oldum millet gene iyi almışsın diyor. Almanya için durumlar iç açıcı değil.
Üstteki mesajlarda da belirtmiştim, İtalya denedik yılbaşı için başvuru randevuları kapalı İstanbul için acente whatsapp grubu kurmuştu açıldığında bilgi vermek üzere. Arkadaşıma da Ankaradaki acente hiç zorlamayın randevu açılsa bile yetişmez diye dönmüştü.
Yunanistan biraz daha iyi sanki, Turistik durumdan dolayı 3 gün bir şehirden, 3 gün başka şehirden otel rez yapıp, sanki arabayla gidecekmiş gibi başvuruda bulunmak lazım.
İşim gereği yaz boyunca sürekli tatil beldelerinde yatı yaparım. Ama eylül sonu ekim başı ölüdenizde aldığım keyfi hiçbirinde alamadım. Gerek havanın oksijen alabilirliği olması gerekse odanda kaldığın sürede klimaya duyulan minimum ihtiyaç olsun. Bundan sonraki tüm tatil planlarımı bu aralığa göre yaparım sanırım.
kukuleta
04-11-2024, 16:25
8 temmuzda yaptığım italya başvurusu 5 ekim akşamı sonuçlandı tek giriş 10 gün olarak. tur 7 ekim saat 5:00 hareketliydi son dakika verdiler yani
8 temmuzda yaptığım italya başvurusu 5 ekim akşamı sonuçlandı tek giriş 10 gün olarak. tur 7 ekim saat 5:00 hareketliydi son dakika verdiler yani
Benim 4 gün vizeyi multi vermişler. :D
Benim 4 gün vizeyi multi vermişler. :D
Her gün gir çık yaparsın :)
Balayı için otel bakıyorum tercihen Antalya olmak üzere tavsiyeleriniz var mıdır?
KoramiraL
30-12-2024, 14:03
Balayı için otel bakıyorum tercihen Antalya olmak üzere tavsiyeleriniz var mıdır?
KKTC de Arkın oteli tavsiye ederim. 3 yıl oldu açılalı plajı ve çevresinde gezilecek, yemek yenecek yerlerde var farklı plajlarda gide bilirsin.
CloudGrey
30-12-2024, 14:10
voyage antalya sorgun , geçen sene gittik.
hayatımda gittim en güzel yer..
+16 mekanları var , ergenlerden uzak sessiz sakin kalabiliyorsunuz.
yemeklerde kötü hiçbirşeye rastlamadım. içkiler zaten tartışılmaz.
öyle memnun kaldıkki , bu sene 2 voyage'da rez yaptırdık , torba 'ya haziranda , eylülde gene sorguna akıyoruz :)
voyage bir kere gidincede sizi voyage member yapıp , % 10 koşulsuz indirim yapıyorlar.
KKTC de Arkın oteli tavsiye ederim. 3 yıl oldu açılalı plajı ve çevresinde gezilecek, yemek yenecek yerlerde var farklı plajlarda gide bilirsin.
Otel güzelmiş, KKTC aklımızdaydı fakat dün bir tur şirketi ile görüştük orada çalışan arkadaş nikah tarihimizi sordu, nikah düğünde olacağı için soyisim tutmadığından dolayı KKTC'de sıkıntı çıkıyor o yüzden gidemeyebilirsiniz gibi bir şey söyledi o yüzden biraz uzaklaştık, tam araştırmadım bu durumu tabi ki ama.
voyage antalya sorgun , geçen sene gittik.
hayatımda gittim en güzel yer..
+16 mekanları var , ergenlerden uzak sessiz sakin kalabiliyorsunuz.
yemeklerde kötü hiçbirşeye rastlamadım. içkiler zaten tartışılmaz.
öyle memnun kaldıkki , bu sene 2 voyage'da rez yaptırdık , torba 'ya haziranda , eylülde gene sorguna akıyoruz :)
voyage bir kere gidincede sizi voyage member yapıp , % 10 koşulsuz indirim yapıyorlar.
Baya iyiymiş abi sadece 4 gece 5 gün için 92k fiyatı var, uçak+transfer ile 110 binlere gelir herhalde.
Prive Bodrum tavsiye ederim. En iyi balayı otellerinden biridir. Adult otel olduğu için çoluk çocuk da görmezsin.
Eski adı Voyage Bodrum ama çalışan kadrosu, hizmet kalitesi aynı devam ediyor. Yemek, alkol olarak herşeyin en iyisini verir. Hatta diğer Voyage otellerine göre hizmet olarak daha üst seviyededir. (tüm voyage otellerine gittim)
Bardakçı koyunda, Bodrum kalesinin karşısında denizi müthiştir, tekne ile arabanı hiç çıkarmadan bodrum içine iskeleden gidebilirsin. Bazı günler direk canlı müzik ve dj performansları olur Bodruma inmene bile gerek kalmaz. Voyage olarak açıldığından beri belki 14-15 kez gittim hiç şaşırtmadı hep çok memnun kaldık.
AliGizda
30-12-2024, 14:56
Otel güzelmiş, KKTC aklımızdaydı fakat dün bir tur şirketi ile görüştük orada çalışan arkadaş nikah tarihimizi sordu, nikah düğünde olacağı için soyisim tutmadığından dolayı KKTC'de sıkıntı çıkıyor o yüzden gidemeyebilirsiniz gibi bir şey söyledi o yüzden biraz uzaklaştık, tam araştırmadım bu durumu tabi ki ama.
Baya iyiymiş abi sadece 4 gece 5 gün için 92k fiyatı var, uçak+transfer ile 110 binlere gelir herhalde.
7 sene önce balayına Kıbrıs' a gittik biz de, bi problem çıkmadı.
Balayına nikahtan 1 gün sonra sabah gittik hatta. Eğer değişmediyse kimliği değişmek için 1 ay gibi bir süre var.
Balayında Elexus' ta kalmıştık güzeldi ek olarak Kaya Artemis' i öneririm.
Selectum Family Side' de güzeldir. Direk havuza girilebilen odaları var, kaldığım f/p otellerden.
KoramiraL
30-12-2024, 18:01
.
Muallakta kaldım hanıma sordum şimdi, Aile cüzdanınız olacak zaten, rezervasyon yaparken balayı demeniz yeterli olur. Bir de aklıma gelmişken Cratos Premium Hotel var içerisinde COCO BONGO Island diye bir adası var neredeyse 18 saat e yakın eğlencesi var sabah 9 da başlıyor 18 gibi dışarıdan gelen misafirler çıkartılıyor otel müşterileri eğlenmeye devam ediyorlar, konseptleri harika baya iyiydi. Ben vatandaşı olduğum için bir çok oteline misafir olarak gittim bu iki otel çok iyi ama Her şey dahil yada Ultra her şey dahil olmaya biliriler.
Tavsiye icin tesekkur ederim, gecen sene Gundogan Baia'da kalmistik bu senede sizin tavsiyeniz uzerine esimle burayi tercih edecegiz gibi gozukuyor. Iskele vs. kullanimi ucretli mi? Antalya'da kaldigimiz bir otelde iskeleden denize girmek icin sezlong kullanimini gunluk 20 eu yapmislardi o yuzden ekstra ucretli baska hizmetler Prive'de var midir?
Dragger, hocam size yazmistim ustteki mesaji ama nedense alintilama yapamadim.
Muallakta kaldım hanıma sordum şimdi, Aile cüzdanınız olacak zaten, rezervasyon yaparken balayı demeniz yeterli olur. Bir de aklıma gelmişken Cratos Premium Hotel var içerisinde COCO BONGO Island diye bir adası var neredeyse 18 saat e yakın eğlencesi var sabah 9 da başlıyor 18 gibi dışarıdan gelen misafirler çıkartılıyor otel müşterileri eğlenmeye devam ediyorlar, konseptleri harika baya iyiydi. Ben vatandaşı olduğum için bir çok oteline misafir olarak gittim bu iki otel çok iyi ama Her şey dahil yada Ultra her şey dahil olmaya biliriler.
Tesekkur ederim bilginiz icin. Cratos bizim favori hotelimizdi dediğiniz gibi ultra her sey dahil degil fakat su tur sirketindeki calisan kisi bize yanlis bilgi verince afalladık. Simdilerde taksit secenegi sadece 3 olarak mevcut. Haliyle o da zorluyor. Tüm firmalarda hotellere 3 taksit var sadece suan. 31 Aralikta 9 taksit vardı farklı firmalar farklı bankalar için.
GuneyOnur
02-01-2025, 16:50
Eylül-Ekim ayları balayı için Fethiye nasıl olur acaba ? Faralya vs. bir kaç otel bakındım ama
Eylül-Ekim ayları balayı için Fethiye nasıl olur acaba ? Faralya vs. bir kaç otel bakındım ama
Tam zamanı..
Tavsiye icin tesekkur ederim, gecen sene Gundogan Baia'da kalmistik bu senede sizin tavsiyeniz uzerine esimle burayi tercih edecegiz gibi gozukuyor. Iskele vs. kullanimi ucretli mi? Antalya'da kaldigimiz bir otelde iskeleden denize girmek icin sezlong kullanimini gunluk 20 eu yapmislardi o yuzden ekstra ucretli baska hizmetler Prive'de var midir?
Rica ederim, yok herhangi bir ücret talep edilmiyor hiçbirşey için.
Baia otele göre çok daha iyidir gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. Snack barı çok iyidir, normal yemek yemeye çıkmazsınız bile bazı günler. Gün boyu meyve barı, pastanesi açıktır. İkramları bitmez. Dondurması soft içecekleri çerezi cipsi herşey paketli kutuludur.
Arkadaşlar selam
Bu Somestr döneminde 22-27 ocak arası Bulgaristan Bansko ya gideceğiz, Kendi aracımızla gideceğiz. Bansko bölgesi tecrübesi olan varsa öneri alabiliriz.
Temmuzda 20 gün, Ekim'de 3 ay aldım 10 Ocak'ta bitiyor.
Ay başı veya sonrasında tekrar başvuru yapacağım ki İspanya'dan aldım ikisini de.
Büyük ihtimalle şu an ya 6 ay ya da 1 sene verecekler.
Otele tıkılıp kalmak istemediğimizi fark ettik ve her şey dahil otellerden vazgeçtik. Gezip görebileceğimiz ege taraflarına yöneldik. Çeşme/alaçatı tarafları butik otel önerileriniz/tavsiyeleriniz var ise alırım :)
Otele tıkılıp kalmak istemediğimizi fark ettik ve her şey dahil otellerden vazgeçtik. Gezip görebileceğimiz ege taraflarına yöneldik. Çeşme/alaçatı tarafları butik otel önerileriniz/tavsiyeleriniz var ise alırım :)
Tarihler ne zaman. Hayırlı olsun bu arada.
Butik olmasa da çeşme Pırıl otel ortalama iyi bir oteldir.
Ama şahsen ben balayında Çeşme gibi bir yere para gömmezdim.
Yeşil pasaport ve gri pasaportlara AB ülkeleri için ön başvuru şartı gelmiş, sistemin nasıl ilerleyeceğini bilen var mı ?
Yeşil pasaport ve gri pasaportlara AB ülkeleri için ön başvuru şartı gelmiş, sistemin nasıl ilerleyeceğini bilen var mı ?
ucuza.ucak instagram sayfası hikayesinde paylaşmıştı, TC pasaportlarını ilgilendiren bir durum yokmuş
Deepblue
06-01-2025, 07:34
Vikingen Infinity Resort Alanya f/p olarak gayet iyi hizmet personel olanaklar muazzam tavsiye ederim.
kelalper
06-01-2025, 09:18
pasaport ve Schengen vizeniz varsa Halkidiki otellerini tavsiye ederim. Atla arabana geze geze git yolda da eğlenirsin. Orada da bir sürü lüks ve ucuz tesisler var. Akşamları da çok iyi restoranlarda buranın 3te 1 para ödeyerek çıkarsın. Tek bir yerde tıkılıp kalmazsın.
razzmatazz
06-01-2025, 09:27
eşimle hep aynı kafada tatil yaparız otele tıkılıp kalmak beni sıkıyor geçen yaz çeşme merkezde marin otelde kaldık oda manzarası olsun konumu olsun fiyatı olsun müthişti tekrar gitsem yine orayı tercih ederim eksikleri varmı elbette var ama fiyatı konumu manzarasını göz önünde bulundurunca eksikleri hiç gözümüze gelmedi ama bir balayı oteli değil bana göre
Tarihler ne zaman. Hayırlı olsun bu arada.
Butik olmasa da çeşme Pırıl otel ortalama iyi bir oteldir.
Ama şahsen ben balayında Çeşme gibi bir yere para gömmezdim.
Sağol abi, 05 ağustos 10 ağustos düşünüyoruz. Çeşme/alaçatıyı eledik :) Var mıdır önerin Kuşadası ve Marmaris tarafı.
Sağol abi, 05 ağustos 10 ağustos düşünüyoruz. Çeşme/alaçatıyı eledik :) Var mıdır önerin Kuşadası ve Marmaris tarafı.
Pasaportunuz varsa 5 günlük gemi turu tavsiye ederim Yunan adaları, yada vizeye başvurun Thassos adası yada sakız adası öneririm.
Türkiye içi kalacaksanız Kıbrıs otelleri herşey dahil sistem çeşmeden uyguna gelir:)
Marmaris ve kuşadası için bilgim yok.
Ama Ölüdeniz önerim olabilir.
Arkadaşlar merhaba erken rezervasyon için güzel zamanlar değil mi ? Temmuz 2025 gibi Fethiye,Bodrum ya da o kesimlerde butik otel olur, her şey dahil otel olur küçük kızımızla beraber güzel vakit geçirebileceğimiz yerler önerir misiniz ? Anormal pahalı otellerden uzak duruyorum;ama gidince de keyif alabileceğimiz,temiz ,düzgün bir yer arıyorum.. önerilerinize açığım
Arkadaşlar merhaba erken rezervasyon için güzel zamanlar değil mi ? Temmuz 2025 gibi Fethiye,Bodrum ya da o kesimlerde butik otel olur, her şey dahil otel olur küçük kızımızla beraber güzel vakit geçirebileceğimiz yerler önerir misiniz ? Anormal pahalı otellerden uzak duruyorum;ama gidince de keyif alabileceğimiz,temiz ,düzgün bir yer arıyorum.. önerilerinize açığım
Merhaba selamlar
kızım daha 2-3 yaşındayken gitmeye başlamıştık, peş peşe 4-5 sene gittik her yaz 2-3 gece. Sahipleri iyi insanlar. Ölüdeniz curcuna kısmında değil biraz daha sakin kısmında. Denize arabayla 5-10 dk mesafede. Ben tavsiye ederim iyi bir aile otelidir. Hatta arka kısım bahçeye çıkan odalardan isteyin :)
MONTA VERDE HOTEL & VILLAS - RESMİ WEB SİTES - MONTA VERDE HOTEL & VILLAS - RESMİ WEB SİTES (https://montaverde.com/tr/)
Monta Verde Hotel&villas | Etstur (https://www.etstur.com/Monta-Verde-Hotel-Villas)
VW-Freaks
09-01-2025, 10:31
haziran sonu karadağ a plan yaptık. uçak bileti gidiş dönüş 23 bin, araç kiralama 10 bin gitti şimdilik. konaklayacak yer arayışlarımız devam ediyor :)
haziran sonu karadağ a plan yaptık. uçak bileti gidiş dönüş 23 bin, araç kiralama 10 bin gitti şimdilik. konaklayacak yer arayışlarımız devam ediyor :)
Ben balayina gittigim icin Kotor'daki Hyatt'ta kalmistim, guncel fiyatlarina hic hakim degilim ama gunde iki kez odanin temizlendigini cogu otelde gormemistim. Baya da memnun kalmistim.
Budva nispeten daha hareketli, ben o kadar hareketli olmadigim icin Kotor'dan baya memnun kalmistim.
Tekrar gidecek olsam Airbnb'den denize sifir cadde üzerindeki evlerden birini kiralarim, bazı evlerin kendi iskelesi var. Arac da varsa yemek zaten cok da problem degil o bolgede :)
Palac M Studio Apartment 2 - Dobrota şehrinde Kiralık Apartman daireleri, Kotor Municipality, Karadağ - Airbnb (https://www.airbnb.com.tr/rooms/906539485134965035?adults=2&category_tag=Tag%3A789&enable_m3_private_room=true&infants=1&photo_id=1688048038&search_mode=flex_destinations_search&check_in=2025-06-23&check_out=2025-06-30&source_impression_id=p3_1736418584_P3Sjv2fvGThB_Vh u&previous_page_section_name=1000&federated_search_id=46326242-5145-49c6-94b5-d2f7b70dab9e)
1 gece kalmıştım motorla avrupa turunda. Kotor u çok beğendik. Standart bir Airbnb evinde kalmıştık denize yürüme mesafesinde. Ama güzel bir tatil için daha iyi bir yer tutulabilir.
VW-Freaks
09-01-2025, 12:57
Ben balayina gittigim icin Kotor'daki Hyatt'ta kalmistim, guncel fiyatlarina hic hakim degilim ama gunde iki kez odanin temizlendigini cogu otelde gormemistim. Baya da memnun kalmistim.
Budva nispeten daha hareketli, ben o kadar hareketli olmadigim icin Kotor'dan baya memnun kalmistim.
Tekrar gidecek olsam Airbnb'den denize sifir cadde üzerindeki evlerden birini kiralarim, bazı evlerin kendi iskelesi var. Arac da varsa yemek zaten cok da problem degil o bolgede :)
Palac M Studio Apartment 2 - Dobrota şehrinde Kiralık Apartman daireleri, Kotor Municipality, Karadağ - Airbnb (https://www.airbnb.com.tr/rooms/906539485134965035?adults=2&category_tag=Tag%3A789&enable_m3_private_room=true&infants=1&photo_id=1688048038&search_mode=flex_destinations_search&check_in=2025-06-23&check_out=2025-06-30&source_impression_id=p3_1736418584_P3Sjv2fvGThB_Vh u&previous_page_section_name=1000&federated_search_id=46326242-5145-49c6-94b5-d2f7b70dab9e)
denize sıfır cadde üzeri evler aşırı mantıklıymış. bizde airbnb den bakıyoruz. zamanımız olduğundan dolayı biraz yavaş hareket ediyoruz ev konusunda.
VW-Freaks
09-01-2025, 12:58
1 gece kalmıştım motorla avrupa turunda. Kotor u çok beğendik. Standart bir Airbnb evinde kalmıştık denize yürüme mesafesinde. Ama güzel bir tatil için daha iyi bir yer tutulabilir.
kotor ve budva için gidiyoruz :) ilk defa karadağ a gideceğimiz için 7 günlük sürede bol vaktimizin olacağını düşünüyorum.
Kotor ve Budva'da yaz döneminde araba ihtiyacınız bile olmayabilir, motor kiralamak daha rahat olacaktır günlük olarak.
7 gün fazla fazla yeter Kotor ve Budva için,
Bu yıl henüz rezervasyon yapmadım Klikya palace göynük e gidiyorduk genelde bu yıl farklı bir otele gideceğim (Arada başka yerlere gidip pişman olmuştuk) Tavsiyelere açığım. Vize başvurusu yapmadık henüz , vize onay durumları nedir ? red yopunluğu devam ediyor mu ? Geçen bir yerde okumuştum. Arabayla geleceğim denince onay ihtimali yükseliyormuş. Araçla da gidebilirim öyle bir durum varsa. Direk yunanistan yaparım.
VW-Freaks
09-01-2025, 14:55
Kotor ve Budva'da yaz döneminde araba ihtiyacınız bile olmayabilir, motor kiralamak daha rahat olacaktır günlük olarak.
7 gün fazla fazla yeter Kotor ve Budva için,
çocuk olduğu için motor biraz sıkıntı olur, ayrıca toplu taşıma ya da taksi masrafı araç kiralama fiyatını geçiyor.
çocuk olduğu için motor biraz sıkıntı olur, ayrıca toplu taşıma ya da taksi masrafı araç kiralama fiyatını geçiyor.
Yoğun sezonu ne zaman bilmiyorum, Ağustos başında gitmiştim, trafik yoğun baya. Motor olmasa baya stres durumu olur. Ama tabi her dakika bir yerde bir yere gitmiyorsun.
VW-Freaks
10-01-2025, 12:05
Yoğun sezonu ne zaman bilmiyorum, Ağustos başında gitmiştim, trafik yoğun baya. Motor olmasa baya stres durumu olur. Ama tabi her dakika bir yerde bir yere gitmiyorsun.
trafiğe istanbuldan alışığız ;) bakacağız bir hal çaresine
Arkadaşlar selam
Geçtiğimiz hafta 4 gece, 5 günlük bir BANSKO BULGARİSTAN seyahatimiz oldu.
Kayak&Board yapanlar ve imkanı olanlar için kesinlikle yapılması gereken bir seyahat.
Bansko Kayak merkezi gerçekten profesyonel diyebileceğim bir işletmeye sahip.
Bir kasaba BANSKO, Merkezinde heryerde konaklama imkanları var. Her bütçeye uygun konaklama stili var.
Ben ailecek ( kızım - eşim ) gittim.
Kayak pistleri oteller bölgesinde değil. Oteller bölgesinden Gondola ismi verilen bir teleferik ile uzun bir mesafe giderek (ortalama 15 dk ) 1-2 dağlık alan aşarak kayak bölgesine ulaşıyorsunuz. Buradan liftler ile istediğiniz pistlere ve bağlantılı diğer liftlere erişebiliyorsunuz.
Kayak pistlerinde çeşitli cafe-restaurantlar var. Fiyatlar normal, hatta uygun. Mesela 2 latte 20 Leva pist kenarındaki işletmede. 380 TL yapıyor. Pizza vs 25 leva ve inanılmaz lezzetli.
Kar yağmadığı, pistin elverişli olmadığı durumlarda YAPAY KAR makineleri çalışıyor, ve neredeyse heryerde var yapay kar makinesi.
Konaklama olarak GONDOLA Teleferiğine yürüme mesafesinde bir apart otel tuttuk. Güvenli ve temizdi. 4 gece için 12.500 TL civarı bir ödeme yaptım :)
Yeme içmeyi market ve mekanlardan sağladım. Fiyatlar iyiydi.
Kayak kiralama yerlerinde genelde iyi marka ve kondisyonda kayak-botlar var. Fiyatlar her yerde standart tarife. İNTER BANSKO diye GONDOLA ya yakın bir yerden kiraladık. Çok memnun kaldık ilgilerinden.
Bulgar meyhanelerinden BAİ KOTSE diye bir yere oturduk akşam ( rezervasyon şart ) tripadvisor.com.tr (https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g318870-d13206232-Reviews-Mehana_Bai_Kotse-Bansko_Blagoevgrad_Province.html)
Bulgar mutfağı güzeldi. Özellikle tavşan eti vs ve bilimum bölgesel etleri iyiydi. Ev yapımı şarap güzeldi.
İpsala dan giriş yapıp Bulgaristan a geçtik. Dönüşte de Dedeağaç üstünden döndük. Dedeağaç Jumbo ve LİDL dan alışveriş yapıp, akşam Zourafa da yemek yiyip geri döndük. tripadvisor.com.tr (https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g189509-d16695855-Reviews-Zourafa-Alexandroupoli_Evros_Region_East_Macedonia_and_Thr ace.html)
Arkadaşlar selam
Geçtiğimiz hafta 4 gece, 5 günlük bir BANSKO BULGARİSTAN seyahatimiz oldu.
Kayak&Board yapanlar ve imkanı olanlar için kesinlikle yapılması gereken bir seyahat.
Bansko Kayak merkezi gerçekten profesyonel diyebileceğim bir işletmeye sahip.
Bir kasaba BANSKO, Merkezinde heryerde konaklama imkanları var. Her bütçeye uygun konaklama stili var.
Ben ailecek ( kızım - eşim ) gittim.
Kayak pistleri oteller bölgesinde değil. Oteller bölgesinden Gondola ismi verilen bir teleferik ile uzun bir mesafe giderek (ortalama 15 dk ) 1-2 dağlık alan aşarak kayak bölgesine ulaşıyorsunuz. Buradan liftler ile istediğiniz pistlere ve bağlantılı diğer liftlere erişebiliyorsunuz.
Kayak pistlerinde çeşitli cafe-restaurantlar var. Fiyatlar normal, hatta uygun. Mesela 2 latte 20 Leva pist kenarındaki işletmede. 380 TL yapıyor. Pizza vs 25 leva ve inanılmaz lezzetli.
Kar yağmadığı, pistin elverişli olmadığı durumlarda YAPAY KAR makineleri çalışıyor, ve neredeyse heryerde var yapay kar makinesi.
Konaklama olarak GONDOLA Teleferiğine yürüme mesafesinde bir apart otel tuttuk. Güvenli ve temizdi. 4 gece için 12.500 TL civarı bir ödeme yaptım :)
Yeme içmeyi market ve mekanlardan sağladım. Fiyatlar iyiydi.
Kayak kiralama yerlerinde genelde iyi marka ve kondisyonda kayak-botlar var. Fiyatlar her yerde standart tarife. İNTER BANSKO diye GONDOLA ya yakın bir yerden kiraladık. Çok memnun kaldık ilgilerinden.
Bulgar meyhanelerinden BAİ KOTSE diye bir yere oturduk akşam ( rezervasyon şart ) tripadvisor.com.tr (https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g318870-d13206232-Reviews-Mehana_Bai_Kotse-Bansko_Blagoevgrad_Province.html)
Bulgar mutfağı güzeldi. Özellikle tavşan eti vs ve bilimum bölgesel etleri iyiydi. Ev yapımı şarap güzeldi.
İpsala dan giriş yapıp Bulgaristan a geçtik. Dönüşte de Dedeağaç üstünden döndük. Dedeağaç Jumbo ve LİDL dan alışveriş yapıp, akşam Zourafa da yemek yiyip geri döndük. tripadvisor.com.tr (https://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g189509-d16695855-Reviews-Zourafa-Alexandroupoli_Evros_Region_East_Macedonia_and_Thr ace.html)
Araçla Bansko ya çıkmak zor oldu mu ? Kış lastiği yeterli miydi mesela ?
Araçla Bansko ya çıkmak zor oldu mu ? Kış lastiği yeterli miydi mesela ?
Yollarda yağış yoktu, yol kenarlarında vardı. Sabaha doğru buz yapacak yerler var.
Yağışa denk gelirseniz baya yağış olan bir bölge.
Zincir bulundurun ama lastik yeterli bence.
Yollar gayet iyi. Ben Sofya tarafından değil Pazarcık - Velingrad yolundan döndüm. Bazen bozuk yollar oluyor.
Yollarda yağış yoktu, yol kenarlarında vardı. Sabaha doğru buz yapacak yerler var.
Yağışa denk gelirseniz baya yağış olan bir bölge.
Zincir bulundurun ama lastik yeterli bence.
Yollar gayet iyi. Ben Sofya tarafından değil Pazarcık - Velingrad yolundan döndüm. Bazen bozuk yollar oluyor.
Bulgaristan bi ara tuzak radarları, gümrükte sınır kapısında salak salak arama zırvaları falan ile ünlüydü, hala öyle mi? Gerçi bunları izin zamanı gurbetçilere yapıyorlardı yanılmıyorsam.
Valla şu fiyatları da görünce, pislik zihniyetli, dünyanın parasını alıp insanları yakan işletmeler ve bunlara izin veren gözünü kapayan devlet yerine Bulgaristan'a gideyim diye düşündüm.
Hanıma da gönderdim, bu sene geçti artık dedi, korku da geldi, haftasonu falan bir yerlere kaçsak diyorduk onu da yapamadık.
Az daha durumumuz olaydı belki biz de dağdaydık, konuşuyorduk arkadaşlarla gitsek mi falan filan diye. Olaya bak.
Taksitle falan filan alıyor olmasam yazın da Yunan'a direkt de.. Yapamıyoruz..
Vize işleri de dertli bu aralar tabi, ondan.. Sıfırdan vize almamız gerekiyor bir de..
Year One
28-01-2025, 13:58
memleketim Bulgaristan olduğundan etrafım uzun yıllardır kış tatilini BG de geçirir. Bende 2-3 defa gittim ama kayak ile işim olmadığından tercih etmiyorum. Birçok alternatif yer var ve çok eğlenceli geçiyor akşamları. Fiyatlarda 3 gece 4 gün 4 kişilik bi aile ile ortalama 30-35 bin tl ye gidiş dönüş şeklinde tatilinizi yaparsınız. Vize hariiç :) artık schengen bölgesi. ve BG daha da zor vize verir. Yunan dan almak daha mantıklı.
Valla gece saat 01-02 civarı İpsala dan girdim, Yunandan da Bulgaristan a geçtim. Bulgaristan otoyollarında vinyet şartı olduğu ve cezası olduğu için Bulgar kapısında vinyet almak için baya bir görevli aradım bulamadım :) Kapı boştu. Az ileride polis çevirmesine gittim, Vinyet nereden alabilirim dedim, Gümrükte Otomat varmış tarif ettiler, dönüp aldım. Beni çevirmediler.
Gece geç bir saatte otoyolda polise denk geldim çevirmedi :) Ama otoyol a radar kurmuşlar üst köprüye, zaten hız sınırı 140, daha fazlasına gerek yok el memleketinde :)
Çıkarken yine İpsala dan çıktım, 2-3 araç bekledim sadece pasaport kontrol harici bir durum olmadı.
Ama İpsala dan girerken önümdeki apaçi tipli bir yunan plaka aracı ve 1 tane tek erkek olarak geçen bir Tr plakalı aracı aradılar. Bize siz devam edin dedi Yunan ablalar :)
Ben bu yıl rezervasyon yapmadım. Hanımla pasaport almıştık. Vizeye başvuracağım. Yaz döneminde yurt dışına çıkmak artık daha ucuza denk geliyor.
Araçla çıkmayı planlıyorum. Vize konusunda avantajı da oluyormuş.
bir kaç otel ayarlayıp niyet mektubuna ekleyeceğım. Uzun süre almak için avantajlı olduğu söylendi.
Başka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım. Evrak hazırlamaya başladım yavaştan.
Ben bu yıl rezervasyon yapmadım. Hanımla pasaport almıştık. Vizeye başvuracağım. Yaz döneminde yurt dışına çıkmak artık daha ucuza denk geliyor.
Araçla çıkmayı planlıyorum. Vize konusunda avantajı da oluyormuş.
bir kaç otel ayarlayıp niyet mektubuna ekleyeceğım. Uzun süre almak için avantajlı olduğu söylendi.
Başka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım. Evrak hazırlamaya başladım yavaştan.
Sadece düşünceden ibaret, ilk giriş yapacağınız ülkeden vize başvurusu yapılıyor nede olsa mantıken, esas kalacağınız ülke sonrasındaki günler için komşu 1 ülkeden 3 gün otel rez, ona komşu başka bir ülkeden 3 gün rez. Sanki avrupa turu yapacakmış edası oluşturman iyi olur gibi.
EnesPolatdemir
14-02-2025, 08:59
Schengen çıkarsaaaaa Avrupa çıkmazsaaaa ev dükkan git gel :D. Türkiye'de tatil maaliyetleri saçma sapan bir seviyeye geldi çünkü.
EnesPolatdemir
14-02-2025, 09:08
Schengen çıkarsaaaaa Avrupa çıkmazsaaaa ev dükkan git gel :D. Türkiye'de tatil maaliyetleri saçma sapan bir seviyeye geldi çünkü.
Schengen dedim de keşke nereye gitmek istediğimi de yazsaymışım... İsteklerimde İbiza, Sicilya, Amalfi deniz olarak tatil istediğim yerler, ha tabi sadece deniz tatiliyle sonlandırılmaz. O kadar schengen almışız gezmek de lazım. Gezmek için de yine İtalya ve İspanya takılırım büyük ihtimalle çünkü yazın gideceğiz sonuçta Portekiz ve Fransa ilgimi çekmiyor, daha yukarıdaki şehirlerle de işimiz yok yazın pek güzel değiller arastırdığım kadarıyla. Vize çıkmazsa en kötü Yunan'a kaçacağım çok çok bunalırsam fikir bu şuan..
Güzel bir tatil olmuş
Vinyet için kimseyi aramanıza gerek yok
BG TOLL (https://www.bgtoll.bg/tr/)
Bu siteden istediğiniz tarihlere online vinyet kaydı yapabilirsiniz
İyi eğlenceler
Geçen sene yazın 4 ay boyunca Yunanistan'a tatil için gidip geldim totalde 5 kere gir çık yaptım, 1 tanesi uçak geri kalanları hep arabayla, bu sene yeniden Yunanistan'dan vize başvurusu yapacağım bu sefer 1 yıllık veya fazlası çıkarsa, her ay 1 kere girdi çıktı yaparım gibi geliyor bana. Sınır kapıları takip etmek biraz önemli Gurbetçilerin trafiğine yakalanırsanız en az 6 at sınırda sıra bekleyebilirsiniz.
Haziran ilk haftası Mısır Sharm El Sheikh nasıl olur ? Sıcaklık felan bezdirir mi ?
Güzel bir tatil olmuş
Vinyet için kimseyi aramanıza gerek yok
BG TOLL (https://www.bgtoll.bg/tr/)
Bu siteden istediğiniz tarihlere online vinyet kaydı yapabilirsiniz
İyi eğlenceler
abi evet online olduğunu biliyorum ama ünlenmiş bulgar polisi ile muhattap olmamak için çıktı olarak almak istedim :)
Geçen sene yazın 4 ay boyunca Yunanistan'a tatil için gidip geldim totalde 5 kere gir çık yaptım, 1 tanesi uçak geri kalanları hep arabayla, bu sene yeniden Yunanistan'dan vize başvurusu yapacağım bu sefer 1 yıllık veya fazlası çıkarsa, her ay 1 kere girdi çıktı yaparım gibi geliyor bana. Sınır kapıları takip etmek biraz önemli Gurbetçilerin trafiğine yakalanırsanız en az 6 at sınırda sıra bekleyebilirsiniz.
Yoğun zamanlarda doğru saatlerde geçmek gerekli, eziyet ama beklemekten iyidir gece 02.00-05.00 arası sakin gibi sanki.
Temmuzda 20 gün, Ekim'de 3 ay aldım 10 Ocak'ta bitiyor.
Ay başı veya sonrasında tekrar başvuru yapacağım ki İspanya'dan aldım ikisini de.
Büyük ihtimalle şu an ya 6 ay ya da 1 sene verecekler.
Önceki vizem 3 aydı yine İspanya'dan başvurdum tekrar 3 Ay verdiler :)
Bu aralar ret oranlar inanılmaz artmış geçen senelere göre. %70 üzerindeymiş ret.
Yani vize çıkarsa ve önceki ile aynı olursa hiç itiraz etmeden kullanmaya bakın derim.
6 Aylık bir plan yapmıştım ama 3 ay biraz üzdü, neyse ki ret almaktansa çıkması da iyidir.
Year One
15-02-2025, 16:01
neyseki vize ile sorunumuz yok, kökten schengen e aitiz :D vizesiz abd bekliyorum. o olursa müthiş olacak.
neyseki vize ile sorunumuz yok, kökten schengen e aitiz :D vizesiz abd bekliyorum. o olursa müthiş olacak.
Türk olup kazanmış olduğun eşi benzeri olmayan bir olay bence :)
Darısı başıma ��
Year One
15-02-2025, 20:53
Türk olup kazanmış olduğun eşi benzeri olmayan bir olay bence :)
Darısı başıma ��
amiin inşallah. umarım hak kazanırsın. muhteşem bir durum. ingiltere, avustralya, yeni zelanda, kanada şu an vizesiz. abd de eklenirse mükemmel olacak. haa oralara gittinmi desen hayır da, belki bir gün belli mi olur :D
Yoğun zamanlarda doğru saatlerde geçmek gerekli, eziyet ama beklemekten iyidir gece 02.00-05.00 arası sakin gibi sanki.
Genelde Pazarkule yi kullanıyorum. Sancaktepe den saat 5 de çıkıp saat 8 de yunana girmişliğim var :) Ipsala çok büyük problem :)
GuneyOnur
25-03-2025, 19:29
Konuya bir güncel atayım o zaman Eylül 15 ve 20 arası Sharm El Sheik düşünüyoruz Rixos, White Hills vs. daha önceden deneyimleyen oldu mu acaba ?
ahmet3425
26-03-2025, 01:00
Haziran ilk haftası Mısır Sharm El Sheikh nasıl olur ? Sıcaklık felan bezdirir mi ?
Kasim ayinda gittim, kavruldum. Hazirani dusunemiyorum, nisan/mayis, ekim/kasim en ideali sanirim.
ahmet3425
26-03-2025, 01:10
Konuya bir güncel atayım o zaman Eylül 15 ve 20 arası Sharm El Sheik düşünüyoruz Rixos, White Hills vs. daha önceden deneyimleyen oldu mu acaba ?
Rixos un yari fiyatina concorde el salam da 6 gece konakladik. Cok memnun kaldik, bi sonraki sefere cocuklari da goturecegiz :) tavsiye ederim.
Year One
28-03-2025, 13:47
Dedeağaç dan dün gece geldim. Booking üzerinden şehir merkezinde ev tuttuk. geceliği 3 bin tl idi. Ev sıfır ve çok iyi üdşünülmüş. Yedik içtik gezdik. Bayram öncesi tercih ettik çünkü bayramda gitmek İstanbul da gezmekten farksız oluyor :) Mayıs da İtalya - Bari ye uçak bileti aldım. Sofya - Bari gidiş dönüş 42 euro. Ev tutup araç kiralayıp güney bölgesini gezmeyi planlıyoruz. 4 gün VW Golf 250 euro kira ücreti.
VW-Freaks
28-03-2025, 14:36
Güncel Herceg Novi' de 24 bine 6 gece 7 gün merkezden uzak ev kiraladık. (2 aile) totalde 45 bine gelmiş oluyor.
Bugün geldim. Albatros palace sharm aqua ya gittim çok beğendik. Arkadaşım daha önce gidip önermişti. Antalya halt etmiş. Her havuzda 2 can kurtaran var. Garsonlar ilgili. Genel kitle rus, arap sonra Türk birazda avrupalı vardı. Belekte türk olduğunu görünce yüzüne bakmıyorlar. Burada kendim içeceğimi alıyorum diye adam azarlayacaktı neredeyse. Otel temiz. Havalimanı ulaşımı kolay 15 dk. Booking üzerinden her şeyi hallettim
2 yıl önce Ben, Eşim ve kızım ile sırt çantalı olarak 10 gün İtalya'yı gezmiştik. Roma-Napoli,Floransa,Bologna,Milano,Venedik.
Geçen yaz eşimle motorla avrupa turu yapmıştık.
Bu az tekrar motorla tur yaparız diyordum.
Tekrar İtalya yapmaya karar verdik. Bu sefer 2 aile.
Gidiş uçak biletini aldık Roma ya. Otelleri konaklamaları ayarladım.
Dönüş Venedik ten olacak. Uygun uçak bileti denk getirmeyi bekliyoruz. Aktarmasız bulamazsak Belgrad aktaralı %40 uyguna geliyor. Onu alacağız.
GokhanK.
02-04-2025, 12:32
Şahsi araçla yurt dışına çıkmak için yapılması gerekenler neler? Önceden adac üzerinden sigorta yeterli oluyordu. Uzundur araçla çıkmıyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim.
Year One
02-04-2025, 15:46
Şahsi araçla yurt dışına çıkmak için yapılması gerekenler neler? Önceden adac üzerinden sigorta yeterli oluyordu. Uzundur araçla çıkmıyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim.
kaç gün tatil yapacaksanız, en az o gün kadar geçerli yeşil sigorta yaptırmanız yeterli. başka birşeye ihtiyaç yok
ruhsat sahibi araçta olmalı, yeşil sigorta ( gideceğiniz ülkeye - ülkelere göre hazırlanmış ).
Mümkünse kaskom yurtdışında geçerli teminatı ekletin, cüzi bir farkı olur.
Çoluk çocuk gidiyorsanız kesinlikle sağlık sigortası da öneririm.
selamlar
kıbrıs ve tunusta çocuklu tatil için önerileri alabilirim
KoramiraL
06-04-2025, 11:37
Kıbrıs'a hangi tarihte gitmeyi planlıyorsunuz ? Yeni açılan otelleri öneririm The Arkin İskele ( yanılmıyorsam 3 yıllık bir otel İskele bölgesin de Gazi Magosa tarafında sahili falan harikadır. )
, Salamis By Conti ( Bu otel biraz eski ola bilir ama şehir içine de yakın bir otel ) Bu ikisi benim her yıl mutlaka plajın kullandığım otel. Ayrıca Nem olarak Girne bölgesi bunaltır ama Magosa bölgesi nem yönünden daha iyidir gölge de serindir rahatsız etmez.
Kıbrıs'a hangi tarihte gitmeyi planlıyorsunuz ? Yeni açılan otelleri öneririm The Arkin İskele ( yanılmıyorsam 3 yıllık bir otel İskele bölgesin de Gazi Magosa tarafında sahili falan harikadır. )
, Salamis By Conti ( Bu otel biraz eski ola bilir ama şehir içine de yakın bir otel ) Bu ikisi benim her yıl mutlaka plajın kullandığım otel. Ayrıca Nem olarak Girne bölgesi bunaltır ama Magosa bölgesi nem yönünden daha iyidir gölge de serindir rahatsız etmez.
tarih konusunda esneğiz aslında, çocuk için uygunluk ve deniz en önemli kriter
Deniz önemliyse herşey dahil otel olacak
Deniz önemli olmasaydı Girne Rocks otelde kalın, araç kiralayın derdim.
Nuhun Gemisi'nde kalmıştım daha önce eğitimlere gittiğimde. Yakın zamanda Elexus a gidenler oldu. 30 Nisan da gideceğim tekrar bir toplantı var, otel adı belli değil henüz.
AliGizda
10-04-2025, 15:49
Kıbrıs' ta Elexus, Kaya Artemis, Nuh' un Gemisi ve Concorde' da kaldım.
Çocukla Nuh' un gemisine gittik ama bir sene önce Kaya Side' den aldığım performansı Nuh' un Gemisinde yakalayamamıştık. Kaya otelleri bende 1 adım öndedir o sebeple.
Elexus yeni açıldığı dönem çocuk yokken gitmiştik, herşeyden memnun kalmıştık ama biz gittiğimiz sene yeni açıldığından çoğu yer faal değildi. Şu an nasıldır yorumum yersiz olur.
Concorde güzel, zaten Nuh' un gemisi - Artemis ve Concorde aynı bölgede hatta Artemis' le Concorde karşılıklı. Benim tercihim Kaya Artemis olurdu sanırım. Denizi, havuzları ve içerde tesislerin yakınlığı çok iyi. Kalırsanız ana bina tercih etmeyin :)
Kıbrıs'ta yaşamış, turizm işi yapmış birisi olarak söyliyim. Kıbrıs'ta en iyi tatil bölgesi Magosa'dır. Tarihi, denizi vs en iyi yerdir. Girne'yi tek çekici kılan şehir merkezi gibi sayılması.
Gezilecek kalan tarihi yerlerin bi kısmı bu alan içinde.
Deniz Esentepe ve sonrası Magosa'ya kadar güzeldir. Bu taraflarda denize giren Girne'de bi daha denize girmez.
Tavsiyem, gidebiliyorsanız Temmuz-Ağuston yerine Nisan son hafta Ekim ilk hafta aralığında gidin.Denize girdiğin zaman keyfi alacağın tarihlerdir. Haz-Tem-Ağu giderseniz saunadan farksız
Kuzen ve eşi ile Eylül 6-9 Kıbrıs planımız vardı, daha önce 2 yurtdışı çıkışımız olmuştu beraber otelde durmayıp gezeriz diyip bnbden Girne merkezde ev kiraladık 3+1 2gece 3gün total 8.000e geldi. Uçak biletlerini aldık tek kişi gidiş dönüş 8bin civarı da o. Gitmeden önce de araç kiralamayı düşünüyoruz, gez-toz için. Kahn23 deniz tavsiyesi için de teşekkür,hazıra konmuş oldum biraz :)
Kuzen ve eşi ile Eylül 6-9 Kıbrıs planımız vardı, daha önce 2 yurtdışı çıkışımız olmuştu beraber otelde durmayıp gezeriz diyip bnbden Girne merkezde ev kiraladık 3+1 2gece 3gün total 8.000e geldi. Uçak biletlerini aldık tek kişi gidiş dönüş 8bin civarı da o. Gitmeden önce de araç kiralamayı düşünüyoruz, gez-toz için. Kahn23 deniz tavsiyesi için de teşekkür,hazıra konmuş oldum biraz :)
Gezmek için Girne merkezde sayılabilecek Bellapais Manastırı var.
Girne otoyola gelmeden Bufavento var, oraya da çıkabilirsiniz
Karşıyaka tarafında adanın en meşhur yeri olan Mavi Köşk var. Orayı görmenizi tavsiye ederim.
Magosa taraflarında Kilise, antik yerler var ama öyle görülmesi çok elzem yer değil. Ama Kiliseden Cami'ye çevrilmiş Lala Mustafa Paşa Camii görülmeye değer.
KoramiraL
12-04-2025, 16:11
Deniz en önemli kriter ise mutlaka ve mutlaka Gazi Magosa tarafı derim, İskele bölgesini tercih ede bilirsiniz kiralık araç kullanır iseniz Kapalımaraş'ın askeri bölgesi olan kimlik ile girilen bir bölgesinde denizi harikadır. Aynı yerin yakınlarında halk plajları var ama deniz ve hizmet harikadır. Biz 7 buçuk aylık bebeğimi götüreceğim haziran ayında. Hava olarak en iyi tarihlerden birisi diğeri Eylül ayı olur Temmuz ve Ağustos ayında erirsiniz :D
KoramiraL
12-04-2025, 16:12
Gezmek için Girne merkezde sayılabilecek Bellapais Manastırı var.
Girne otoyola gelmeden Bufavento var, oraya da çıkabilirsiniz
Karşıyaka tarafında adanın en meşhur yeri olan Mavi Köşk var. Orayı görmenizi tavsiye ederim.
Magosa taraflarında Kilise, antik yerler var ama öyle görülmesi çok elzem yer değil. Ama Kiliseden Cami'ye çevrilmiş Lala Mustafa Paşa Camii görülmeye değer.
Aslında o kadar çok yer var ki saymakla bitmez bu arada Lala Mustafa paşa camii nın altında Namık Kemal'ın zindanı var, bir de meydan da çok iyi dondurma satarlar :)
GokhanK.
05-05-2025, 12:15
arkadaşlar selamlar
Yunan tarafında ağustos gibi herşey dahil konseptine uygun önerebileceğiniz yer var mıdır? Çocuk var kumsal önemli.
aykutsafakyaman
05-05-2025, 12:31
Temmuz sonu-Ağustos başı gibi Arnavutluk- Karadağ taraflarına gideceğim. Genel olarak tavsiyelerinize açığım. Tiran'dan araba kiralayıp geçeceğiz gideceğimiz yerlere. 4 yetişkin 2 çocuk olacak. Station bir araç işimizi görür dedik ama araç kişi sayısı durumlarında ceza vs gibi birşey olur mu? Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.
arkadaşlar selamlar
Yunan tarafında ağustos gibi herşey dahil konseptine uygun önerebileceğiniz yer var mıdır? Çocuk var kumsal önemli.
Avrupa ve Yunan'da pek "her şey dahil" konsepti olmaz. Olsa da çok az oluyor. Ya da yarım pansiyon falan bulabilirsiniz gibi.
Yine en güzeli Booking vs gibi yerlerden bakıp ona göre filtreleme yapmak.
GokhanK.
05-05-2025, 12:45
Avrupa ve Yunan'da pek "her şey dahil" konsepti olmaz. Olsa da çok az oluyor. Ya da yarım pansiyon falan bulabilirsiniz gibi.
Yine en güzeli Booking vs gibi yerlerden bakıp ona göre filtreleme yapmak.
Aslında var ama fiyatlar biraz uçuk. Birde yunan a çok gidip gelen var forumdan. Deneyimlemiş olanlardan dinlemek sonrasında oralarıda değerlendirmek mantıklı olur diye düşündüm. Gidip beğenen bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Aslında var ama fiyatlar biraz uçuk. Birde yunan a çok gidip gelen var forumdan. Deneyimlemiş olanlardan dinlemek sonrasında oralarıda değerlendirmek mantıklı olur diye düşündüm. Gidip beğenen bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Ha evet olursa da fiyatları Türkiye gibi oluyor :)
Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz hocam? Biz zamanında adalara gitmiştik baya. Tasos, Paros, Naxos, Skiathos, Skopelos, Milos adalarına gitmiştik mesela :) Gerçi bunların hiçbirinde ciddi tesiste kalmadık, hep ufak şirin temiz pansiyon modunda oldu.
Tasos'ta 1-2 tane her şey dahil ya da yarım pansiyon tesis var, bi tanesi orman içinde deniz kenarında müstakil evler-odalar şeklinde güzel görünen bir tesis. Bi ara oraya gitmeyi baya bi düşünmüştüm. Başka da pek göremedim.
Bazı adalarda bulmak mümkün. Biz de gitmeden önce birkaç 5 yıldız ve HD tesis bulmuştuk dediğin gibi ama fiyatlar makul değil diye elemiştik.
GokhanK.
05-05-2025, 13:29
Ha evet olursa da fiyatları Türkiye gibi oluyor :)
Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz hocam? Biz zamanında adalara gitmiştik baya. Tasos, Paros, Naxos, Skiathos, Skopelos, Milos adalarına gitmiştik mesela :) Gerçi bunların hiçbirinde ciddi tesiste kalmadık, hep ufak şirin temiz pansiyon modunda oldu.
Tasos'ta 1-2 tane her şey dahil ya da yarım pansiyon tesis var, bi tanesi orman içinde deniz kenarında müstakil evler-odalar şeklinde güzel görünen bir tesis. Bi ara oraya gitmeyi baya bi düşünmüştüm. Başka da pek göremedim.
Bazı adalarda bulmak mümkün. Biz de gitmeden önce birkaç 5 yıldız ve HD tesis bulmuştuk dediğin gibi ama fiyatlar makul değil diye elemiştik.
Yunanın her yerine gittim aslında ama hep bekarken :rolleyes::D
Şimdi evli ve çocuklu olunca gittiğim konseptlerin dışında bir yer bakmak zorunda kalıyorum. :) neresi olduğundan ziyade çocukla kumsal plaj deniz kenarı olabildiğince herşey dahil yer bakıyorum. Haldiki çok iyi ama orada da herşey dahil yer bulamadım. Eğer adını biliyorsanız verin bir bakayım belki gidilebilecek gibidir.
Şubatta 50 bin tl ye almadığım türkiye tatili şuan 120 bin tl. O yüzden alternatif yunan bakıyorum :)
Yunanın her yerine gittim aslında ama hep bekarken :rolleyes::D
Şimdi evli ve çocuklu olunca gittiğim konseptlerin dışında bir yer bakmak zorunda kalıyorum. :) neresi olduğundan ziyade çocukla kumsal plaj deniz kenarı olabildiğince herşey dahil yer bakıyorum. Haldiki çok iyi ama orada da herşey dahil yer bulamadım. Eğer adını biliyorsanız verin bir bakayım belki gidilebilecek gibidir.
Şubatta 50 bin tl ye almadığım türkiye tatili şuan 120 bin tl. O yüzden alternatif yunan bakıyorum :)
Biz de çocuk yokken baya takılmıştık :D
Evet aynen çocuk olunca koy koy falan gezilmiyor, tesis gerekiyor. Kos'ta falan görmüştük her şey dahil 3-5 yer, 5 yıldızlı baya güzel tesisler gibiydi ama Kos keser mi sizi bilemedim :)
İsim falan hiç hatırlamıyorum maalesef tabi o zamanlar bakmıştık.. Bu dönemde de gidemiyoruz tabi, TR fiyatları taksit falan filan öyle aldık, 90 civarına Antalya aldım bayrama, oraya gideceğiz kısmetse. Acıyorum bu paraları buralara vermeye ama yapacak bir şey yok :) Taksitle falan vermiyorsan direkt Yunan tabi zaten hocam.
Geçenlerde arkadaşlar Yunan yapıp geldiler ama onlar da çocuksuz, mekan sorayım dedim ama onlar da pansiyon gibi yerlerde kaldılar. Çocuğu bırakıp gittiler :D
Yeme içme hala ucuz ve süper diyordu. Nakit para veriyor olsam düşünmem Türkiye'yi kesinlikle.
Abi Yunanistan ın kendi karasularından ulaşımlı Thassos adası benim tercihim. Denize sıfır otellerde mevcut. Booking ve Airbnb çözer işi.
Ama Yunanistan ın İtalya cephesinde de çok iyi kıyı bölgeleri olduğunu forumdan bir arkadaş yazmıştı geçtiğimiz dönemlerde. Bulursam atarım.
bir sonraki destinasyonu Lefkada olarak belirleyin derim :)
Buldum eski postlardan.
Google Haritalar (https://maps.app.goo.gl/JK9FiiB3xnfi6hjdA)
Year One
05-05-2025, 16:28
iyon denizi tarafında görece biraz daha büyük oteller olabilir. lefkada efsane bir yer. gidip görmek lazım tam yunan da değil tam italyan da değil ortası bi yer. korfu ya da bakabilirsiniz. yunanistan da genelde büyük otel tatili bulmak zor. aileler genelde ev şeklinde tutup tatil yapıyorlar. özellikle bulgar ve romenlerden dolayı. haliyle konsept biraz o şekilde gelişmiş.
GokhanK.
06-05-2025, 07:43
iyon denizi tarafında görece biraz daha büyük oteller olabilir. lefkada efsane bir yer. gidip görmek lazım tam yunan da değil tam italyan da değil ortası bi yer. korfu ya da bakabilirsiniz. yunanistan da genelde büyük otel tatili bulmak zor. aileler genelde ev şeklinde tutup tatil yapıyorlar. özellikle bulgar ve romenlerden dolayı. haliyle konsept biraz o şekilde gelişmiş.
207_TR de yazmış. Lefkada resimlerine baktımda gerçekten güzel bir yer. Korfuyuda inceleyeceğim. Çok Teşekkür ederim.