PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG 1.6 TDI (Genel Konu )

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

63owen63
09-04-2019, 22:57
Arkadaşlar kaput keçesi sartktı aracınızdan keçeyi çıkartıp kullanan var mı? Boyaya zarar verme ihtimali var mı keçe olmaz ise?

Epey süredir keçesiz kullanıyorum, sarkan keçe tehlikeli olabilir..
Keçenin özünde amacı ses ve ısı izolasyonu, uzun vadede de kaputta ısıdan ötürü oluşacak vernik atımını önlemek ama pek kaydadeğer etkisi olduğunu sanmıyorum..

efe_
10-04-2019, 08:12
Epey süredir keçesiz kullanıyorum, sarkan keçe tehlikeli olabilir..
Keçenin özünde amacı ses ve ısı izolasyonu, uzun vadede de kaputta ısıdan ötürü oluşacak vernik atımını önlemek ama pek kaydadeğer etkisi olduğunu sanmıyorum..

2019 Amerikan pazarındaki GTI'larda izolasyon yok.

Sorun olacağını sanmıyorum.

AlwaysFast
16-04-2019, 20:20
Geçen hafta aracım 2 defa sabah zor çalıştı ve çalıştıktan sonra yoğun beyaz duman attı :/

Neye alamet olabilir? Yakıtım baya düşük, performansta da bir sıkıntı yok. Mazot da hep aynı yer, Shell.

ottoman32
16-04-2019, 22:03
Geçen hafta aracım 2 defa sabah zor çalıştı ve çalıştıktan sonra yoğun beyaz duman attı :/

Neye alamet olabilir? Yakıtım baya düşük, performansta da bir sıkıntı yok. Mazot da hep aynı yer, Shell.

enjektör olma ihtimali yüksek

levent
23-04-2019, 15:45
Turboda kalan yağ?

SinanAdalı
01-05-2019, 12:05
1.6tdi enjektör ömrü ya da çalışma süresi ne kadardır ? Düzenli olarak temizletmek gerekir mi? 165k km oldu benim araç baktırmak gerekir mi ?

Gokhan43
01-05-2019, 12:49

Sizin aracınızda yanlış hatırlamıyorsam DPF yazılımsal olarak iptal ama mekanik olarak iptal değildi ?

Araca zarar veriyorsunuz eğer hala o şekildeyse, araç rejenerasyon yapmıyor yazılımsal iptal olduğu için ve mekanik olarak tıkandığından o tarz sorunlar yaşamanız çok normaldir.

AlwaysFast
01-05-2019, 14:16
Sizin aracınızda yanlış hatırlamıyorsam DPF yazılımsal olarak iptal ama mekanik olarak iptal değildi ?

Araca zarar veriyorsunuz eğer hala o şekildeyse, araç rejenerasyon yapmıyor yazılımsal iptal olduğu için ve mekanik olarak tıkandığından o tarz sorunlar yaşamanız çok normaldir.

Hayır, kırdıracaktım, kısa bir müddet öyle kullandım. Sonra söktürüp temizlettim, aslında pis de çıkmadı. Temizledikten sonra tekrar ışık yaktı. Meğer doluluğu gösteren fark basınç sensörü bozukmuş.

Çalışma problemiyle alakalı da bir depoda liqui mola katkı kullandım bir daha öyle bir sıkıntı olmadı.

barisy
07-05-2019, 16:40
polo 1.6 tdi larda yağ sıcaklığını yol bilgisayarında görebiliyor muyuz? ayarlanabiliyor mu ?

Bir de fikirlerinizi alayım. Geçen istanbulpark'a girdim bir seans . 2 kişiydik (90kg ek) araçta sadece yazılım var , 17 jant replika rs6 ve yol lastiği

Bu hali ile 2,47 döndü.

1- Şimdi durum şu , araç üst üste tur atmaya kalkınca doğal olarak isteksizleşiyor, yazılım gücünü arttırmadan , kesinlikle duman sorunu ve ses sorunu olmadan bunu çözüp bir seans boyunca ısınmadan kullanmayı başarabilir miyiz ?
2- Semi slick lastik ve hafif jant takımı almayı düşünüyorum piste giderken kullanmak için. Audi hafif jant 15 inç 195/50/15 ölçü mü ? yoksa 17 polo wrc jant 215/40/17 ölçü mü daha iyi olur?

Aracı şirkete kullanılsın diye aldım, personel sağa sola gidiyor. Bu sebepten egzoz gürültüsü , yay , duman ve aşırı güç istemiyorum. Amacım istanbulpark'ta antrenman yapabilecek kıvama getirmek. Hedefte 2:40 olsun :)

Mehmetmert
07-05-2019, 18:01
Cooler , duzgun filtre yeterli bence baslangicta :)

BlackMamba
07-05-2019, 20:05
polo 1.6 tdi larda yağ sıcaklığını yol bilgisayarında görebiliyor muyuz? ayarlanabiliyor mu ?

Bir de fikirlerinizi alayım. Geçen istanbulpark'a girdim bir seans . 2 kişiydik (90kg ek) araçta sadece yazılım var , 17 jant replika rs6 ve yol lastiği

Bu hali ile 2,47 döndü.

1- Şimdi durum şu , araç üst üste tur atmaya kalkınca doğal olarak isteksizleşiyor, yazılım gücünü arttırmadan , kesinlikle duman sorunu ve ses sorunu olmadan bunu çözüp bir seans boyunca ısınmadan kullanmayı başarabilir miyiz ?
2- Semi slick lastik ve hafif jant takımı almayı düşünüyorum piste giderken kullanmak için. Audi hafif jant 15 inç 195/50/15 ölçü mü ? yoksa 17 polo wrc jant 215/40/17 ölçü mü daha iyi olur?

Aracı şirkete kullanılsın diye aldım, personel sağa sola gidiyor. Bu sebepten egzoz gürültüsü , yay , duman ve aşırı güç istemiyorum. Amacım istanbulpark'ta antrenman yapabilecek kıvama getirmek. Hedefte 2:40 olsun :)

Yağ sıcaklığını yol bilgisayarında göremiyoruz malesef kadranın değişmesi gerekiyor
intercooler büyütebilirsiniz ve ona göre yazılım isteğinizi karşılayacaktır, jant lastikte de bence a3 hafif jantlar+195/55/15 ideal

barisy
07-05-2019, 20:32
Kaç litre oem ve ne kadar büyütmek lazım? Turbo değişmeyeceğinden gereğinden büyük cooler performans kaybı yaşatır diye düşünüyorum.

omR35
07-05-2019, 22:05
İyi akşamlar, 2012 polo 1.6 tdi aracım var.turbo da yağ kaçağı var denildi, işinde iyi bir ustaya göstermedim ufak tefek yağ değişim vs işlerimi halleden usta yenilenmesi gerekiyor dedi, bin tl gibi rakamdan bahsetti.çıkma vs mi bakmam gerekir bu turboyu mu revize ettireyim? Araçta dip gaz da siyah duman var ama beyaz mavi duman göremedim.çekişi biraz düşük gibi.gerçi aralıkta aldım hep böyleydi.araç dsg eşim kullanıyor.hybrid vs yüklemeyi işlerine girmeyi düşünmediğimden en düşük maliyetle nasıl hallederim?Genel olarak bakım vs ve turboyu gösterebileceğim öncelik 6.sanayi olmak kaydıyla yönlendirebileceğiniz güvenilir hakettiği parayı isteyecek usta tavsiyesine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler

golfcu0101
09-05-2019, 16:19
Yağ sıcaklığını yol bilgisayarında göremiyoruz malesef kadranın değişmesi gerekiyor
intercooler büyütebilirsiniz ve ona göre yazılım isteğinizi karşılayacaktır, jant lastikte de bence a3 hafif jantlar+195/55/15 ideal

audi hafif jantlarda 195-55-15 ebatlarında flash vs gerekirmi bastımızda yada bagaj vs yılda bir de olsa uzun yolda sürtme sıkıntı vs:soru:

kiyanf
09-05-2019, 16:46

Bu hali ile 2,47 döndü.

İntercooler-Yağ soğutucu-Methanol Kit ile çok ciddi rahatlarsınız.

MeRtCaN
09-05-2019, 17:38
İntercooler-Yağ soğutucu-Methanol Kit ile çok ciddi rahatlarsınız.

Yag soğutucu kullanan varmı hıc
Extra baglanan kıtlerden ?

BlackMamba
09-05-2019, 19:43
audi hafif jantlarda 195-55-15 ebatlarında flash vs gerekirmi bastımızda yada bagaj vs yılda bir de olsa uzun yolda sürtme sıkıntı vs:soru:

Orjinal yükseklikteyse zaten sürtme vs olmuyor, 195/55/15te de basınca bence arkalara 1.5 veya 2 cm kullanılabilir daha tatlı duruyor sürtme yapacağını da zannetmiyorum ben 215/40/17lerle 2cm spacer kullanıyorum :D

barisy
09-05-2019, 20:07

205/45/17 ölçü ve oem süspansiyonda sürtme olmuyor hiç. Ama leylek gibi alet.

golfcu0101
10-05-2019, 10:57
Orjinal yükseklikteyse zaten sürtme vs olmuyor, 195/55/15te de basınca bence arkalara 1.5 veya 2 cm kullanılabilir daha tatlı duruyor sürtme yapacağını da zannetmiyorum ben 215/40/17lerle 2cm spacer kullanıyorum :D

şuan araçta polo gti amortisör ve 35mm h&r yay mevcut aile olarak kullanıyoruz çoluk çocuk şuan sıkıntı yok iyi ama 195-55-15 de araç yüklü iken sürtme olurmu :confused:

BlackMamba
10-05-2019, 16:55
şuan araçta polo gti amortisör ve 35mm h&r yay mevcut aile olarak kullanıyoruz çoluk çocuk şuan sıkıntı yok iyi ama 195-55-15 de araç yüklü iken sürtme olurmu :confused:

Hiçbir sıkıntı olmaz :icon_tup:

63owen63
16-05-2019, 10:16

Bu hali ile 2,47 döndü.

Selamlar. yağ sıcaklığı ölçecek sensör yok, ama luqui moly pist için iyi bitercih olur. Ben senelerdir piste çıkarım polo ile, yağ dan ötürü sorun yaşamadım. Kanalımda bir kaç video paylaşmıştım, size de fikir olması açısından ekliyorum.
polo yu istanbul parkta keyifli hale getirmek için gti frene geçmek, cooler ve güzel bir cooler takmak şart, yoksa hep bir yanı eksik kalıyor :)

2 kişi ( yanımdaki forumdan levent ) benzer süre yapmışız.

https://www.youtube.com/watch?v=yWlHBZ8J55A

Burada nankang ns2r semi slicklerle 2.44.10 gelmişti, ama ciddi bir debriyaj kaçırması yaşamıştım o gün pistte.

https://www.youtube.com/watch?v=_h6nyaEFcag

barisy
16-05-2019, 10:29
63owen63

Bilgiler için teşekkür ederim. Şu an yağımız luqy molly . Dün öne ve arkaya ATE performans diskleri ve ATE balatalar taktırdım. Yine hidrolik yağını Ate Süper 200 dot4+ yağ ile değiştirdim.

Lastikler ve jantlar da değişti, 6,8 kg ağırlığında 15 jant + Yokohama Advan Semi 7,7 kg . Totalde hava basılmış balans yapılmış şekilde 14,9 KG oldu. Önceki replika jant ve 17 inç lastiklerle 19,2 KG idi .

Fakat şöyle bir durum oluşuyor. Lastik ölçüsü 205/45/17 den 195/50/15 e düşünce çap küçüldüğü için aracın hızlanmasındaki o tork hissi azaldı. Bisikleti küçük viteste sürmek gibi bir his oluyor. Devir daha çabuk bitiyor ve hız göstergesi de %10 üzerinde bir sapma yapıyor.

Daha önceki 80-160 gps verilerime yakın bir süre çıktı, normalde daha hızlı olması gerekiyordu çünkü 4,5 kg lastik başı döner parçadan ağırlık atıldı *****. Vites devir bandı ile alakalı bu durum çünkü 160km hıza geldiğinde 17 jant 4. viteste max tork bandında kalırken 15 jant tork bandını çoktan geçmiş ve boşa dönmeye başlamış oluyor neredeyse. Bu sebepten 70-170 hızlanma verisi alacağım bu akşam. 17 Jantı ölçtüm 15 e i bu akşam.

Kısaca pist içerisinde ne nasıl olacak hep beraber göreceğiz, 15 jant lastik ile devir bandı İstanbulpark için daha mı iyi olacak daha mı kötü olacak göreceğiz. Rampa çıkışlarında avantaj olacağını düşünüyorum , bunun yanında 5. vitesi görmeye başlayacağıma da eminim pist içinde. Aracın son hızı yükseldi ( gps olarak) . Kadrandan bakarsak 230-240 gittikçe gidiyor tabi 125-130 hp araba :)

63owen63
16-05-2019, 10:42
63owen63

Bilgiler için teşekkür ederim. Şu an yağımız luqy molly . Dün öne ve arkaya ATE performans diskleri ve ATE balatalar taktırdım. Yine hidrolik yağını Ate Süper 200 dot4+ yağ ile değiştirdim.

Lastikler ve jantlar da değişti, 6,8 kg ağırlığında 15 jant + Yokohama Advan Semi 7,7 kg . Totalde hava basılmış balans yapılmış şekilde 14,9 KG oldu. Önceki replika jant ve 17 inç lastiklerle 19,2 KG idi .

Fakat şöyle bir durum oluşuyor. Lastik ölçüsü 205/45/17 den 195/50/15 e düşünce çap küçüldüğü için aracın hızlanmasındaki o tork hissi azaldı. Bisikleti küçük viteste sürmek gibi bir his oluyor. Devir daha çabuk bitiyor ve hız göstergesi de %10 üzerinde bir sapma yapıyor.

Daha önceki 80-160 gps verilerime yakın bir süre çıktı, normalde daha hızlı olması gerekiyordu çünkü 4,5 kg lastik başı döner parçadan ağırlık atıldı *****. Vites devir bandı ile alakalı bu durum çünkü 160km hıza geldiğinde 17 jant 4. viteste max tork bandında kalırken 15 jant tork bandını çoktan geçmiş ve boşa dönmeye başlamış oluyor neredeyse. Bu sebepten 70-170 hızlanma verisi alacağım bu akşam. 17 Jantı ölçtüm 15 e i bu akşam.

Kısaca pist içerisinde ne nasıl olacak hep beraber göreceğiz, 15 jant lastik ile devir bandı İstanbulpark için daha mı iyi olacak daha mı kötü olacak göreceğiz. Rampa çıkışlarında avantaj olacağını düşünüyorum , bunun yanında 5. vitesi görmeye başlayacağıma da eminim pist içinde. Aracın son hızı yükseldi ( gps olarak) . Kadrandan bakarsak 230-240 gittikçe gidiyor tabi 125-130 hp araba :)

Açıkçası tecrübelerime dayanarak, 15 in piste uygun olmadığını söyleyebilirim,ama takmışsınız madem deneyin kendiniz de test edin,ama imkan varsa hiç çıkmayın derim. 16 ebatta hafif 205 45 16 bir lastik en optimumu olurdu düşük güçler için, 15 lerle ne lastik ve jant olursa olsun bi yere kadar..

Hızlanma olarak mutlaka aynı yerde alıyorsunuzdur ama, yine de 70 çok alt bir hız.. Güvenilir veri vermez, tavsiyem 100-180, 100- 200 gibi biraz daha üst bir aralıkta süreler almanız.
Normal şartlarda hafif lastik ve jantla 1- 1.5 saniye arasında fark oluştuğunu test ettik daha evvelden.

barisy
16-05-2019, 20:58
Açıkçası tecrübelerime dayanarak, 15 in piste uygun olmadığını söyleyebilirim,ama takmışsınız madem deneyin kendiniz de test edin,ama imkan varsa hiç çıkmayın derim. 16 ebatta hafif 205 45 16 bir lastik en optimumu olurdu düşük güçler için, 15 lerle ne lastik ve jant olursa olsun bi yere kadar..

Hızlanma olarak mutlaka aynı yerde alıyorsunuzdur ama, yine de 70 çok alt bir hız.. Güvenilir veri vermez, tavsiyem 100-180, 100- 200 gibi biraz daha üst bir aralıkta süreler almanız.
Normal şartlarda hafif lastik ve jantla 1- 1.5 saniye arasında fark oluştuğunu test ettik daha evvelden.

15 i de ölçtüm. Tahmin ettiğim gibi bir sonuç var.

17 jant ile 70-170 süresi 22,90
15 jant ile 70-170 süresi 19,50

Hedefim yay - coil kullanmadan oem yürüyen ile , katalitiği Egr yi iptal etmeden oem egzoz sistemi ile , sadece yazılım + lastik + basit fren modifikasyonu ile maksimum süreyi görebilmek.

Schumi
16-05-2019, 21:17
Bu VAG grubu 1.6 dizellerde rolantide yağ çubuğunu çekince üfleme biraz fazla gibi geldi bize. Ustalar ve ekspertiz yapanlar normal diyor. 30.000 km deki araçta bile öyleymiş. Bizim baktığımız araç 61.000 km de olmasına rağmen Peugeot gurubu dizellerde görmediğim şekilde duman var yağ çubuğunda rolantide iken.

MeRtCaN
17-05-2019, 11:49
Bu VAG grubu 1.6 dizellerde rolantide yağ çubuğunu çekince üfleme biraz fazla gibi geldi bize. Ustalar ve ekspertiz yapanlar normal diyor. 30.000 km deki araçta bile öyleymiş. Bizim baktığımız araç 61.000 km de olmasına rağmen Peugeot gurubu dizellerde görmediğim şekilde duman var yağ çubuğunda rolantide iken.

Aynen abı 10 bındekı arabada kı uflemede aynı 100 bındekı de

hangı arabaya baksam aynı sekılde cıkıyor kımse sorduysam normal dedıler :)

MeRtCaN
17-05-2019, 11:54
63owen63 Polo da yağ sıcaklık sensöru var Vagcom dan takıp edebılırsınız ama tabı pıst ıcınde yanda laptop sıkıntı olur. Onun harıcınde Amarok kadran takılınca yağ sıcaklık gostergesı aktıf oluyor ben kendı aracıma yaptım. Pıste 3 tur gazladım LM Toptec 4200 ceratec var aracımda (yag 6000-7000 km deydı ) Max 120 derece gordum 10- 15 dk soguttum arabayı 98 lere dustu.

Gundelık kullanımda sehır ıcı 95 lerde gıdıyor yag sıcaklıgı

https://i.hizliresim.com/lqgQYl.jpg

barisy
17-05-2019, 15:18
Bende de yağ aynı. Zaten istanbulpark Peşpeşe max 2 tur. Sonra 1 tur soğutma 1 tur gazlama şeklinde yapıyorum. Sadece ilk 2 tur peşpeşe.

Schumi
17-05-2019, 16:51

Valla o dumanı başka arabada görmedim. Motor bitmek üzere derdim. :D

MeRtCaN
17-05-2019, 16:56
Valla o dumanı başka arabada görmedim. Motor bitmek üzere derdim. :D

50 bın km dır o sekıl kullanıyorum daha bıtmedı motor :D :D :D

63owen63
17-05-2019, 17:25

Welcome to VAG :D Sıkıntı yok başkan, Common Rail'e geçildi geçileli var ve normal,piston ve segman aşınması, dekompresyon vs kaynaklı değil.

Üfleme değil aslında o, buhar atımı. Sadece genel olarak üflemeye işaret olduğundan üfleme diye yorumlanıyor,ama vw 'deki durum farklı.

63owen63 Polo da yağ sıcaklık sensöru var Vagcom dan takıp edebılırsınız ama tabı pıst ıcınde yanda laptop sıkıntı olur. Onun harıcınde Amarok kadran takılınca yağ sıcaklık gostergesı aktıf oluyor ben kendı aracıma yaptım. Pıste 3 tur gazladım LM Toptec 4200 ceratec var aracımda (yag 6000-7000 km deydı ) Max 120 derece gordum 10- 15 dk soguttum arabayı 98 lere dustu.

Gundelık kullanımda sehır ıcı 95 lerde gıdıyor yag sıcaklıgı

Var da o, kendine hayrı yok :) Bazı 2012 ve öncesi modellerde onu destekleyecek bcm ,ünite olmadıktan sonra , ama insanın gözüm var demesinden farksız :)

Schumi
17-05-2019, 17:38
Welcome to VAG :D Sıkıntı yok başkan, Common Rail'e geçildi geçileli var ve normal,piston ve segman aşınması, dekompresyon vs kaynaklı değil.

Aman kendime almadım. Kayınbiradere aldık. Ben almazdım. :)

63owen63
17-05-2019, 17:51
Aman kendime almadım. Kayınbiradere aldık. Ben almazdım. :)

Senin ya da Özgür'ün vag'lanacağı günü merakla bekliyorum,elbet bir gün :P

levent
17-05-2019, 18:09

Gerek yok yahu sürüş zevki arayan insana Fransız/İtalyan lazım öncelikle :)
Schumi Low-Rider

Low-Rider
19-05-2019, 17:50

Senin PSA'landığın gün biz de VAG'lanacağız bebeyim.

efe_
19-05-2019, 18:05

Hocam tdi motorlarda öyledir, benim golf 7'dede aynı. Motor karakteristiği o şekilde, normaldir, bir sorun yoktur.

3rk4n
23-05-2019, 14:43
Selamlar, Sıfır 1549 turbo alabileceğim fiyatları uçmamış düzgün esnaf tavsiyeniz varmı ?

MeRtCaN
23-05-2019, 15:31
Selamlar, Sıfır 1549 turbo alabileceğim fiyatları uçmamış düzgün esnaf tavsiyeniz varmı ?

Maslak Turbo Kadir usta da vardı en son sıfır 1549

3rk4n
23-05-2019, 16:22
1 2 gün önce sordum ortak elinde sıfır yokmuş

barisy
28-05-2019, 22:07
Poloda lastik basınç sensörünün abs nin devreye gitmesinde bir etkisi olabilir mi ? Geçenlerde kontrol için vagcom bağlamışlardı, eleman lastik basınç sensörünün deaktif olduğunu fark etti. Aktif yaptı , şu an Çalışıyor sensör ama sanki araba frende daha çabuk abs devreye girmeye başladı. Belki hava ısındı , yollar tozlandı, belki psikolojik olabilir ama böyle bir izlenim aldım. Daha önce neden deaktif edildiğine dair bilgim de yok. 17 jant takılmıştı araca, bir sebepten iptal edilmiş önceki sahibi tarafından.

Aracı ilk aldığım zamanlarda , sert frende neredeyse abs hiç devreye girmiyordu. Belki lastikler eskidi vs ama durum bu.

CVK
02-06-2019, 14:04
Agalar bu golf 7 lerde 1.6 dizelde 6 vites olanlar var, normalde ben hepsi 5 diye biliyodum. Neden 6 ileri gelmiş bazıları.

Volkswagen / Golf / 1.6 TDi / BlueMotion Comfortline / İLK-EL-DEN-SİFiR-GİBİ-ARAC-2014-GOLF-7 sahibinden.comda - 691633726 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-el-den-sifir-gibi-arac-2014-golf-7-691633726/detay/)

Volkswagen / Golf / 1.6 TDi / BlueMotion / -CARMA-2014 GOLF 1.6 TDİ BLUEMOTİON -110 HP -6 İLERİ -AZ SAYIDA sahibinden.comda - 692847641 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-carma-2014-golf-1.6-tdi-bluemotion-110-hp-6-ileri-az-sayida-692847641/detay/)

dqn
02-06-2019, 17:05
Bluemotion donanım paketli bunlar. Comfort ya da high degil direk bluemotion olarak gelenler 6 ileri. On panjurdan anlasilir, diger donanimlardan farkli.

CVK
03-06-2019, 12:58
Poloda lastik basınç sensörünün abs nin devreye gitmesinde bir etkisi olabilir mi ? Geçenlerde kontrol için vagcom bağlamışlardı, eleman lastik basınç sensörünün deaktif olduğunu fark etti. Aktif yaptı , şu an Çalışıyor sensör ama sanki araba frende daha çabuk abs devreye girmeye başladı. Belki hava ısındı , yollar tozlandı, belki psikolojik olabilir ama böyle bir izlenim aldım. Daha önce neden deaktif edildiğine dair bilgim de yok. 17 jant takılmıştı araca, bir sebepten iptal edilmiş önceki sahibi tarafından.

Aracı ilk aldığım zamanlarda , sert frende neredeyse abs hiç devreye girmiyordu. Belki lastikler eskidi vs ama durum bu.

Tekrar kapatıp deneyin ama aralarında bağlantı yok. O lastik basınç şeysi lastiklerin tur sayılarına (abs den okur) göre lastik inmiş vs diye hesaplıyor çok da sağlıklı çalışmaz.

AlwaysFast
10-06-2019, 09:33
İstanbul parkta turladığımdan beri 90-100 arası giderken sol önden geldiğini tahmin ettiğim rulman sesi gibi bir ses geliyor. Vuu vuu diye gaz pedalını da gıcıklıyor. Altında veya üstünde ses yok ya da belli olmuyor. Boşa alıyorum yine aynı. Disk eğildi desem frene basınca titreme vs yok. Neden olabilir fikriniz var mı? Lastik böyle bir şey yapar mı?

A3'lerde ambition'lar spor paket ambiente ve attraction konfor. Spor pakette yaylar 1,5 cm alçak. Benim arabam ambiente. Arkadaşımda hb ambition var, süspansiyon sert ve alçak diye şikayetçiydi. Ben de eibach'ın özellikle arkada çok sert olmasından şikayetçiydim. Ben orjinalleri ona verdim ondan da ambition yayını alıp taktım. Araba bariz yükseldi, konfor çok çok iyileşti, ani saçma hareketler dışında yol tutuş çok farketmedi, ps4'ler tutuyor yine. Keşke daha önce geçseymişim dedim. Eibach normalde yumuşaktır ama A3 sedanda aile ile kullanımına kesinlikle uygun değil. Yaris'te de eibach kullanıyorum o gayet normal mesela. Keza kuzenimde 18" jantlı eibach yaylı(arka bağımsız) Golf 7 var, benim arabanın yaylı halinin yanında standart araba gibi yumuşak kalıyordu. Belki bir okuyan olur, faydası olur diye paylaştım.

BARR
10-06-2019, 11:40
İstanbul parkta turladığımdan beri 90-100 arası giderken sol önden geldiğini tahmin ettiğim rulman sesi gibi bir ses geliyor. Vuu vuu diye gaz pedalını da gıcıklıyor. Altında veya üstünde ses yok ya da belli olmuyor. Boşa alıyorum yine aynı. Disk eğildi desem frene basınca titreme vs yok. Neden olabilir fikriniz var mı? Lastik böyle bir şey yapar mı?

A3'lerde ambition'lar spor paket ambiente ve attraction konfor. Spor pakette yaylar 1,5 cm alçak. Benim arabam ambiente. Arkadaşımda hb ambition var, süspansiyon sert ve alçak diye şikayetçiydi. Ben de eibach'ın özellikle arkada çok sert olmasından şikayetçiydim. Ben orjinalleri ona verdim ondan da ambition yayını alıp taktım. Araba bariz yükseldi, konfor çok çok iyileşti, ani saçma hareketler dışında yol tutuş çok farketmedi, ps4'ler tutuyor yine. Keşke daha önce geçseymişim dedim. Eibach normalde yumuşaktır ama A3 sedanda aile ile kullanımına kesinlikle uygun değil. Yaris'te de eibach kullanıyorum o gayet normal mesela. Keza kuzenimde 18" jantlı eibach yaylı(arka bağımsız) Golf 7 var, benim arabanın yaylı halinin yanında standart araba gibi yumuşak kalıyordu. Belki bir okuyan olur, faydası olur diye paylaştım.

Eibach yayın üzerindeki kod nedir?

AlwaysFast
10-06-2019, 14:07
Eibach yayın üzerindeki kod nedir?

Evet, haklı olarak bu sorunun geleceğini biliyordum:)

Pro-kit E10-15-021-02-22

Bir de bu yaylar görüntü arayan için de doğru adres değil, arka çok sert olduğu için sedanda bile yüksekte kalıyor ön bariz daha düşük. Diğer marka yay takanlara baktığımda bu çirkin görüntü yok.

BARR
10-06-2019, 14:13
Eibach Pro-Kit springs: Audi A3 :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3662,eibach-pro-kit-springs-audi-a3)

Taktığın yay HB'nin yayı çünkü :)

Eibach Pro-Kit springs: Audi A3/A3 Limousine :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3669,eibach-pro-kit-springs-audi-a3-a3-limousine)

Eibach Pro-Kit springs: Audi A3/A3 Limousine :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3667,eibach-pro-kit-springs-audi-a3-a3-limousine)

Kodlar bunlar Limousine yani Sedan için.

EREN34
10-06-2019, 14:16

Olabilir.

Araç lastik basıncını Ford'lardaki gibi sibop üzerindeki sensör ile değil, ABS modülden aldığı data ile çalışıyor. Lastiğin havası inerse çap küçülür, daha çok tur atar, modül de bu farklılıktan uyarı verilmesini sağlar.

Olay ABS modülü üzerinen çalıştığından etkilemesi muhtemel

AlwaysFast
11-06-2019, 08:55
Eibach Pro-Kit springs: Audi A3 :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3662,eibach-pro-kit-springs-audi-a3)

Taktığın yay HB'nin yayı çünkü :)

Eibach Pro-Kit springs: Audi A3/A3 Limousine :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3669,eibach-pro-kit-springs-audi-a3-a3-limousine)

Eibach Pro-Kit springs: Audi A3/A3 Limousine :: EibachShop (https://eibachshop.com/index.php?p3667,eibach-pro-kit-springs-audi-a3-a3-limousine)

Kodlar bunlar Limousine yani Sedan için.

Aldıktan sonra HB yayı olduğunu öğrenmiştim ama bir şey farketmiyor ki. Hatta sedanda ağırlık daha fazla olduğu için arkanın bir tık daha konforlu olması bile beklenebilir. Bu arada benim arkadaşımdaki de HB yani aldığım ambition yayı da hb için ve gayet güzel oldu. Sizin linkte de 8V ve 8VS ortak yay farkettiyseniz.

BARR
11-06-2019, 09:01
Aldıktan sonra HB yayı olduğunu öğrenmiştim ama bir şey farketmiyor ki. Hatta sedanda ağırlık daha fazla olduğu için arkanın bir tık daha konforlu olması bile beklenebilir. Bu arada benim arkadaşımdaki de HB yani aldığım ambition yayı da hb için ve gayet güzel oldu. Sizin linkte de 8V ve 8VS ortak yay farkettiyseniz.

Kağıt üzerinde ufak farklılıklar gibi gözüksede üreticiler farklı üretim yapıyorlar aynı değil. Zamanında Golf ve Beetle aracımda çok farklı karakterlerde olduğunu gördüm, TDI ve TSI aks ağırlık farklarında aynı marka model yayların. O yüzden doğrusunu almak lazım.

Not: Bu arada kimi marka model araçta HR daha güzel gelirken kiminde Vogland kiminde Eibach yani sizin durum bu sebeple de olabilir üretici tercihlerinden. Mesela Golf 6 da 3cm HR taş gibiyken, Eibach standart halinden bile konforluydu. A3'te de tam tersi olabilir. :)

AlwaysFast
11-06-2019, 09:59
Kağıt üzerinde ufak farklılıklar gibi gözüksede üreticiler farklı üretim yapıyorlar aynı değil. Zamanında Golf ve Beetle aracımda çok farklı karakterlerde olduğunu gördüm, TDI ve TSI aks ağırlık farklarında aynı marka model yayların. O yüzden doğrusunu almak lazım.

Not: Bu arada kimi marka model araçta HR daha güzel gelirken kiminde Vogland kiminde Eibach yani sizin durum bu sebeple de olabilir üretici tercihlerinden. Mesela Golf 6 da 3cm HR taş gibiyken, Eibach standart halinden bile konforluydu. A3'te de tam tersi olabilir. :)

TDI TSI farkı ciddi fark. Sedan HB konusunda da tabiki doğrusunu almak lazım, haklısınız.

Benim asıl derdim not kısmında yazdığınızdı. Normalde her aldığım arabaya eibach yay alırım, ilk defa fazla sert geldi bana. Almak isteyenler gözönünde bulundursun:) En temizi sizdeki sline süspansiyon muhtemelen. Onun amortisörleri de farklı.

BARR
11-06-2019, 10:23
Bir tık sert bazı kısa geçişlerde ama uzun yolda oldukça yumuşak. Ben yüksekliğinden rahatsızım biraz 3cm yay işimi çözücek gibi ama konfordan kayıp olmasını istemiyorum çok bakalım araştırıyorum.

63owen63
11-06-2019, 11:31
Yay vs konusu geçmişken şöyle özet bir mesaj yazayım, işine yarayan kafasında soru işareti olanlar için bulunsun konu da.

1.6 tdi için özellikle polo için, eibach önü güzel basar, arka hafif yüksek gelebilir, yumuşak konforlu ihtiyaç karşılar. H&R da ha keza basma konusunda hemen hemen aynı performansı verir ama ciddi serttir,daha sportif kullanım sevenler için ideal ama konfordan ödün vermek istemeyenler için rahatsız ediidir, coil olarak ta, jom ucuz, performansı cadde için yeterli fakat serttir, xt ya da kw'nun yumuşaklık ayarlı versiyonları tercih edilebilir, ki zaten jom'dan daha iyi yol tutuyorlar. Olayın bir segment üstü ise bilstein. Pist spec düşünenler için tuzlu ama bulunmaz kaftan.. Direk fark hissedilebilir.

BARR
11-06-2019, 12:22
TDI TSI farkı ciddi fark. Sedan HB konusunda da tabiki doğrusunu almak lazım, haklısınız.

Benim asıl derdim not kısmında yazdığınızdı. Normalde her aldığım arabaya eibach yay alırım, ilk defa fazla sert geldi bana. Almak isteyenler gözönünde bulundursun:) En temizi sizdeki sline süspansiyon muhtemelen. Onun amortisörleri de farklı.

Eibach yaylı fotoğrafı var mı aracın?

AlwaysFast
11-06-2019, 12:41
Eibach yaylı fotoğrafı var mı aracın?

Tam yandan yayı gösteren bir foto çekmemişim hiç, ancak bunlar var

https://i.hizliresim.com/dLWJEp.jpg

Tesadüfen bir ambition görünce çekmiştim, yakınlaştırabilirseniz fark belli oluyor

https://i.hizliresim.com/odYmaX.jpg

-Murat Özcan-
11-06-2019, 12:45
Güncel WhatsApp grubumuz şu şekildedir katılmak isteyenler Özelden numara gönderebilir.

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet

BARR
11-06-2019, 12:47
Benimki standart durum bu:

https://i.hizliresim.com/jgmoPg.jpg

2. fotoda iyi gibi yüksekliği aslında ama ilk fotoda arkası özellikle yüksek duruyor.

AlwaysFast
11-06-2019, 12:59
Ambition ile sline arasında 1 - 1.5 cm yükseklik farkediyor diye biliyorum. Bizim çamurluklar kocaman, içine ne koysan kayboluyor:)

BARR
11-06-2019, 13:16
Arkasımı sert Eibachta? Bu arada başka forumlarda herkes çok memnun konforundan o da ilginç kodl farkından mı acaba...

-Murat Özcan-
11-06-2019, 13:49
Güncell

2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24- ?

AlwaysFast
11-06-2019, 15:16
Arkasımı sert Eibachta? Bu arada başka forumlarda herkes çok memnun konforundan o da ilginç kodl farkından mı acaba...

Ön eh işte, arka baya sert. Plastik tümseklerin üzerinden geçerken arkadakilerin zıpladığını aynadan görebiliyorsun :) İnsanların konfordan ne beklediği de mühim. Arkadaşın sert diye söktürdüğü ambition yayı bana maybach gibi geldi:)
Michelin ps4'lerle araba baya yumuşuyor ama arkaya yetmiyor.

Türkiyede sedan için de isteseniz hep hb yayı veriyorlar. Özel getirtmek lazım belki.

BARR
11-06-2019, 15:23
HR'li araçlar nasıl peki bu durumda 3cm için?

dqn
11-06-2019, 16:16
Golf 7 TDI DSG'de eibach pro kit kullandım. Önler kesinlike 3 cm den çok daha fazla düştü.Hatta 5cm'e yakın düşmüş olabilir. Arkalar ise normal düştü.Sertlik olarak çoğu spor yaydan konforlu olabilir ama oldukça sertler.Özellikle arkadaki birinin kafası tavana çok rahat değebilir :)

Hatta şunu da anlatayım; olmayacak bir kasisten oldukça hızlı geçtiğim için 4 teker yerden kesildi.Sağ arka yay üst taraftan yerinden çıktı.. Alt tarafta yerinden çıksaydı ne olurdu kim bilir. Yay oldukça kısaldığı için golf7 torsiyona spor yay takanlarda yaşanabilecek bir problem.

yukcell88
12-06-2019, 16:11

Porya kontrolü yaptırın bi.

-Murat Özcan-
12-06-2019, 20:33
Güncel eklenen arkadaşlarımız ile birlikte 25 kişi olduk..

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24-Golfcu0101
25-Ottoman32
26-?

AlwaysFast
13-06-2019, 09:33
Porya kontrolü yaptırın bi.

Bizim arabalarda ön tekeri dışarıdan çevirmeyi tavsiye etmiyorlar şanzımana zarar veriyor diye. %90 porya ses yapıyor ama nasıl tespit edilir bilmiyorum

AlwaysFast
13-06-2019, 09:35
Golf 7 TDI DSG'de eibach pro kit kullandım. Önler kesinlike 3 cm den çok daha fazla düştü.Hatta 5cm'e yakın düşmüş olabilir. Arkalar ise normal düştü.Sertlik olarak çoğu spor yaydan konforlu olabilir ama oldukça sertler.Özellikle arkadaki birinin kafası tavana çok rahat değebilir :)

Hatta şunu da anlatayım; olmayacak bir kasisten oldukça hızlı geçtiğim için 4 teker yerden kesildi.Sağ arka yay üst taraftan yerinden çıktı.. Alt tarafta yerinden çıksaydı ne olurdu kim bilir. Yay oldukça kısaldığı için golf7 torsiyona spor yay takanlarda yaşanabilecek bir problem.

Aynı Golf7'nin arka bağımsız süspansiyon olan 140-150'liklerinde eibach çok şahane. Yazdıklarınız benim a3'te yaşadıklarımı doğruluyor, birebir aynısı.

BARR
13-06-2019, 09:52
Diğer markalarda durum nasıl peki? HR mesela normalde daha sert bilinir, MQB torsiyonlarda naısl durum?

CVK
13-06-2019, 12:49
1.6 tdi için Hengst filtre alabileceğim birini bilen var mı İstanbuldan? Daha önce filtre aldığım arkadaşın numarasını kaybettim. Tekirdağ'da da esnafla uğraşmak istemiyorum.

AlwaysFast
13-06-2019, 13:50
1.6 tdi için Hengst filtre alabileceğim birini bilen var mı İstanbuldan? Daha önce filtre aldığım arkadaşın numarasını kaybettim. Tekirdağ'da da esnafla uğraşmak istemiyorum.

Topkapı'da arzum oto var, fiyatları şu ana kadar makul geldi bana. Üçel zaten biliniyor.

Ben en son aloparça'dan Mann almıştım. Hengst gibi kaliteli bence. Şu anda orada kampanya da var, 3-5 gün sürüyor ama gelmesi.

CVK
13-06-2019, 13:52
Topkapı'da arzum oto var, fiyatları şu ana kadar makul geldi bana. Üçel zaten biliniyor.

Ben en son aloparça'dan Mann almıştım. Hengst gibi kaliteli bence. Şu anda orada kampanya da var, 3-5 gün sürüyor ama gelmesi.

Tesekkur ederim Mann da olur. Bakayim dediklerinize.

Mehmetmert
13-06-2019, 14:41
Mubea bakin, denk geliyor yay
5 yildir kullaniyorum, cok yere yaklasmiyor ama basarili

BARR
13-06-2019, 14:51

Mehmet peki A3'e almak istesek 1.6TDI GOLF 7 için olanı mı almak / bulmak lazım?

AlwaysFast
13-06-2019, 14:57

Mubea 2 cm düşürüyor diyorlar. Yani ambition yayı ile aynı gibi. Ben zaten 2.el mubea bakıyordum sıfırına çok isterler diye, ambition denk geldi.
Dün Ankaraya gittim geldim, boş yolda virajlarda falan denedim, yol tutuş olarak Eibachla aynı gibi. Konforu cabası. Amortisörler zayıf kalıyordu sanırım eibach ile.

-Murat Özcan-
17-06-2019, 19:56
Güncel eklenen arkadaşlarımız ile birlikte 26 kişi olduk..

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24-Golfcu0101
25-Ottoman32
26-Eneskurucy
27-?

-Murat Özcan-
18-06-2019, 07:35
Güncel eklenen arkadaşlarımız ile birlikte 27 kişi olduk..

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24-Golfcu0101
25-Ottoman32
26-Eneskurucy
27-Mehmet Güli Aytar
28-?

miNNic
18-06-2019, 15:04
Güncel eklenen arkadaşlarımız ile birlikte 27 kişi olduk..

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24-Golfcu0101
25-Ottoman32
26-Eneskurucy
27-Mehmet Güli Aytar
28-?

Pm Atıldı :)

-Murat Özcan-
18-06-2019, 19:31
Pm Atıldı :)

Birazdan ekleniyorsunuz hocam

-Murat Özcan-
18-06-2019, 19:57
Güncel eklenen arkadaşlarımız ile birlikte 28 kişi olduk..

1-Mertcan Özeren
2-Sinan Adalı
3-Murat Özcan
4-Sword Murat
5-Emrah Şenel
6-Eray
7-Erkan
8-Serhat Çılgın
9-Ömer Bekiroğlu
10-Eren Gümüş
11-Burak
12-Doğaner
13-Arman Berkant Bayram
14-Furkan Tamer
15-F.Eski
16-Erman Türker
17-Eray Kılkıl
18-İlbey Batum Dinçer
19-Korex Exhaut Systems
20-Ferhat
21-Kaan Kadir Köse
22-Ahmet
23-AlwaysFast
24-Golfcu0101
25-Ottoman32
26-Eneskurucy
27-Mehmet Güli Aytar
28-Mikail Eren
29-?

BARR
19-06-2019, 06:55
Kardeş iyi güzel anladık konu sadece senin whatsapp listen oldu...

malkoc
19-06-2019, 07:52
Yanlış anlamayın ama daha geçen günlerde forumda konuşulan ; forumun eski tadının kalmadığı, kimsenin paylaşım yapmadığı, soru soranın cevap alamadığı gibi haklı sitemler dile getirildi. Şimdi whatsapp grubu oluşturulmuş bu bi anlamda artık paylaşımları bu grup üzerinden yapalım demeye geliyor. Sorusu olan sıkıntısı olan bilgi almak isteyen buradan yazsın daha hızlı cevap alır demektir. Amacı bilgi paylaşımı olan bi platform içinde ayrı bir grup oluşturmak ve zaten durgun olan bi grubu daha da pasif hale getirecek bir girişimde bulunmak bana pek doğru gelmiyor. Şahsi fikrimdir niye gruba üye oldunuz diye kimseye sitem edecek değilim

-Murat Özcan-
19-06-2019, 17:47

Benim listem değil herkesin katıldığı liste ve grup oldu.

Listeyi güncel tutmamızın sebebi kimi eklediğimizi eklemediğimizi görmemiz için.

Sonrasın da unutulanlar oluyor söylüyorlar mesaj atıyorlar kimse gönül koysun istemiyoruz.

Gko
19-06-2019, 18:10
Yanlış anlamayın ama daha geçen günlerde forumda konuşulan ; forumun eski tadının kalmadığı, kimsenin paylaşım yapmadığı, soru soranın cevap alamadığı gibi haklı sitemler dile getirildi. Şimdi whatsapp grubu oluşturulmuş bu bi anlamda artık paylaşımları bu grup üzerinden yapalım demeye geliyor. Sorusu olan sıkıntısı olan bilgi almak isteyen buradan yazsın daha hızlı cevap alır demektir. Amacı bilgi paylaşımı olan bi platform içinde ayrı bir grup oluşturmak ve zaten durgun olan bi grubu daha da pasif hale getirecek bir girişimde bulunmak bana pek doğru gelmiyor. Şahsi fikrimdir niye gruba üye oldunuz diye kimseye sitem edecek değilim

Grubun amacı olası bi durumda daha hızlı cevap alabilmek. Acil ihtiyaçlarda vs. Ama bu demek değil ki biri burda bişey sorduğunda kimse cevaplamasın.

MeRtCaN
20-06-2019, 09:23

Şu foruma yazı yazmak ıcın yazmayın

BARR
20-06-2019, 10:20
Son sayfada 10 mesaj var 10 mesajın 5 tanesi Whatsapp listesi. Ne yazmamızı bekliyorsunuz?

tolga_55
20-06-2019, 10:20
Şu foruma yazı yazmak ıcın yazmayın

Konuya güncelleme geliyor. Bakıyorum ne paylaşılmış diye... 1 den 29 a bir liste ve isimler... bize ne bundan?

Facebook topiklerine çevirmeyin şurayı gözünüzü seveyim.

MeRtCaN
20-06-2019, 12:31
Konuya güncelleme geliyor. Bakıyorum ne paylaşılmış diye... 1 den 29 a bir liste ve isimler... bize ne bundan?

Araban corsa vag konusunu nıye takıp edıyorsunkı :)

-Murat Özcan-
20-06-2019, 12:42

İnsanlar güncel listeyi gördükçe gruba katılım sağlıyorlar sonuçta kötü bir şey yapmıyoruz burada dimi.

Listeyi görmek zorunda değilsin es geçebilirsin mesela..

Sezgin
21-06-2019, 14:35

Saçma, ben F30 kullanırken Dizel bir Audi' ye geçme niyetindeydim. Bu konuda ki birçok post'u okudum, burada okuduklarıma istinaden çevreme, forumdaki arkadaşlara bir çok soru sordum. İstediğim cevapları aldıktan sonra da gittim gayet net bi şekilde VAG grubu bir araç satın aldım. Forumların amacı bu değil mi zaten..

MeRtCaN
21-06-2019, 16:05
Saçma, ben F30 kullanırken Dizel bir Audi' ye geçme niyetindeydim. Bu konuda ki birçok post'u okudum, burada okuduklarıma istinaden çevreme, forumdaki arkadaşlara bir çok soru sordum. İstediğim cevapları aldıktan sonra da gittim gayet net bi şekilde VAG grubu bir araç satın aldım. Forumların amacı bu değil mi zaten..

tamam ozaman buraya yazılanlara cok takılmamak gerek ozaman
forum un amacı kaynasmak kendı arasında ınsanlar grup kurmus
neden bu kadar uzatıldı anlamıs degılım

herkeslın telefonunda en kotu 3*4 grubu vardır telefonda
bızlerde forum ıcınde kendı capımızda bı grup kurmusuz bılgı paylasımı yapıyoruz

ben gruptan cok foruma yazmaa calısıyorum yardımcı olmaya calsıyorum

ama bu mevzu gereksız yere uzatılıyor.

Ben bu foruma 2005 yılında uye oldum
hıc bır geyık konusuna yazmadım
hıc bır sıyaset konusuna yazmadım
goy goy yapmadım

teknık konu oldu bılgı paylastım
honda konusu oldu her zaman bılgı paylastım

hatta hala facebook a mesajlar nasıl konsol taktık suraya takıldık dıye..

onun ıcın fazla takılmamak gerek.

kımlerın goy goy yapıp geyık yaptıgı bellı forum ıcınde
arabasına cıla cekerek arabacı olunmuyor.

Sezgin
21-06-2019, 17:47

bızlerde forum ıcınde kendı capımızda bı grup kurmusuz bılgı paylasımı yapıyoruz

goy goy yapmadım

Yanlis oldu sanirim. Ben grup konusuna istinaden yazmadim. Sadece senin posta ithafen yazdim. Geri planinda ne vardi ona dikkat etmedim açıkçası. Nihai noktada ayni fikirdeyiz gibi duruyor :)

tolga_55
24-06-2019, 10:40

tdi a sahip olmayan bakamıyor mu bu gruba ?

hem tdi hem hdi sahibiyim.

tolga_55
24-06-2019, 10:42

goy goy yapmadım

muhabbet aynı bak. 3 post arayla liste mi atıcaksınız yani?

o goygoyculardan ne farkınız kalıyor?

MeRtCaN
24-06-2019, 10:53
muhabbet aynı bak. 3 post arayla liste mi atıcaksınız yani?

o goygoyculardan ne farkınız kalıyor?

uzatma kardeşim uzatılacak bi konu yok

goy goy yapan kım zaten bellı kendını bılıyor
sen yapıyorsan kendınden emınsen sorun yok

tolga_55
24-06-2019, 11:03
kardeş konuyu uzatan sensin. zırt pırt liste atmayın diyoruz. 2005 te katıldım bilgi paylaşıyorum diye farklı kanaldan giriyosun.:)

forumun amacı bu zaten. goygoyculara tepki amaçlı wp grubu kuruyosanız o ayrı.kolay gelsin

MeRtCaN
24-06-2019, 11:11
kardeş konuyu uzatan sensin. zırt pırt liste atmayın diyoruz. 2005 te katıldım bilgi paylaşıyorum diye farklı kanaldan giriyosun.:)

forumun amacı bu zaten. goygoyculara tepki amaçlı wp grubu kuruyosanız o ayrı.kolay gelsin

Senin kardeşin fln değilim uslubunu bil de güzelce konuşalım.

ben kımseye saygısızlık etmedim
her mesajımın sonunde gulen yuz koydum
yanlıs anlasılmayalım ama oyle kardeşim fln pek hoş olmuyor.

malkoc
24-06-2019, 13:00
MeRtCaN hocam benim araçta x firmanın yazılımı varken serviste istemediğimi belirttiğim halde yanlışlıkla emisyon yazılımı atıldı. Ben bu şekilde tekrardan üzerine aynı firmada yazılım yaptırdım. Yalnız aracı ilk çalıştırma anında motor soğukken kendi kendine boşta hafif hafif gaz veriyor ama devir ibresi oynamıyor. Daha sonra gün içinde tekrarlamıyor. Bunu tekrardan orjinaline çevirip yani 9971 sürümü yapıp daha sonra üzerine yazılım yapabilir miyiz? Bu dengesiz çalışma durumu düzelir mi? Şu an da zaten 140 hp civarı gibi yürümüyor emisyon yazılımından sanırım.

MeRtCaN
24-06-2019, 13:05
MeRtCaN hocam benim araçta x firmanın yazılımı varken serviste istemediğimi belirttiğim halde yanlışlıkla emisyon yazılımı atıldı. Ben bu şekilde tekrardan üzerine aynı firmada yazılım yaptırdım. Yalnız aracı ilk çalıştırma anında motor soğukken kendi kendine boşta hafif hafif gaz veriyor ama devir ibresi oynamıyor. Daha sonra gün içinde tekrarlamıyor. Bunu tekrardan orjinaline çevirip yani 9971 sürümü yapıp daha sonra üzerine yazılım yapabilir miyiz? Bu dengesiz çalışma durumu düzelir mi? Şu an da zaten 140 hp civarı gibi yürümüyor emisyon yazılımından sanırım.

Merhaba
Servis zaten kafasına göre musterıye sormadan bultenı gorunce dırek çakıyor emısyon yazılımını.. Hava akıs metreye de bır parca takıyorlar daha az hava daha gırdıgı ıcın ıster ıstemez guc kısılıyor.

Yazılım versıyonunu çevırebılırız evet yenıden yazılım yapılır tabıkıde.

Dengesız çalısma yazılım kaynaklı olmayabılır yanlız. enjektorler de yapıyor olabılır ama genel olarak 9971 e cevırdıgımız araclar cok daha stabıl oluyor

malkoc
24-06-2019, 15:01
Merhaba
Servis zaten kafasına göre musterıye sormadan bultenı gorunce dırek çakıyor emısyon yazılımını.. Hava akıs metreye de bır parca takıyorlar daha az hava daha gırdıgı ıcın ıster ıstemez guc kısılıyor.

Yazılım versıyonunu çevırebılırız evet yenıden yazılım yapılır tabıkıde.

Dengesız çalısma yazılım kaynaklı olmayabılır yanlız. enjektorler de yapıyor olabılır ama genel olarak 9971 e cevırdıgımız araclar cok daha stabıl oluyor

Hava akışmetrenin oraya taktıkları parçayı siz söküyo musunuz yazılımı yapmadan önce ? Ben söktürürsem arıza lambası yakar oraya gelene kadar Ordu dan geleceğim. İzinli olduğum bir zaman iletişime geçeceğim sizinle.

MeRtCaN
24-06-2019, 16:08
Hava akışmetrenin oraya taktıkları parçayı siz söküyo musunuz yazılımı yapmadan önce ? Ben söktürürsem arıza lambası yakar oraya gelene kadar Ordu dan geleceğim. İzinli olduğum bir zaman iletişime geçeceğim sizinle.

9971 e çevirilince mecbur sokmek gerekıyor
sokmezsenız 9971 versıyonda hava akıs metre arızası verıyor
ama 9978 de hıc sokmedım yanı genel hep 9971 e cevırıp soktuk :)

miNNic
25-06-2019, 14:02
9971 e çevirilince mecbur sokmek gerekıyor
sokmezsenız 9971 versıyonda hava akıs metre arızası verıyor
ama 9978 de hıc sokmedım yanı genel hep 9971 e cevırıp soktuk :)

üstat merhaba, benimde rolantide dalgalanma yada düşük olmadığı halde araba inanılmaz titriyor. arıza koduda gözükmüyor. Acaba neden olabilir.

MeRtCaN
25-06-2019, 14:19
üstat merhaba, benimde rolantide dalgalanma yada düşük olmadığı halde araba inanılmaz titriyor. arıza koduda gözükmüyor. Acaba neden olabilir.

Merhaba
Enjektor kaynaklı olabılır
yazılım verısyona bakmak gerek

aynı sekılde hıc bır hata kodu almadıgımız arabada tıtreme vardı egr den cıktı ılgınc bır sekılde :)

CVK
25-06-2019, 23:47

Anlattığın aynı şey bende de var. Aracın sesinden anlıyorum ben de. Düşüyor yavaş yavaş yükseliyor düşüyor yavaş yavaş yine yükseliyor :D devir ibresi sabit. Bizim traktörlerde alengir bitmiyo valla.

BARR
26-06-2019, 07:32
GTD 1449VZ takmak için 200hp civarında dolaşmak için, turbo harici herhangi bir parça değişimine veya modifiyesine gerek oluyor mu? (yazılım harici)

malkoc
26-06-2019, 07:37
Anlattığın aynı şey bende de var. Aracın sesinden anlıyorum ben de. Düşüyor yavaş yavaş yükseliyor düşüyor yavaş yavaş yine yükseliyor :D devir ibresi sabit. Bizim traktörlerde alengir bitmiyo valla.

Daha önceden böyle bişey yoktu servis sağolsun emisyon yazılımından sonra hediyesi oldu bana. Özellikle ilk çalıştırmada resmen kendi kendine gaz veriyo ama devir ibresi sabit. Bir an önce orjinal yazılıma dönmem lazım ama yakınımda yapan bi yer yok. En yakın Ankara’da Mertcan hocam var fırsat bulursam gidecem yanına.

c@n77
26-06-2019, 09:27
GTD 1449VZ takmak için 200hp civarında dolaşmak için, turbo harici herhangi bir parça değişimine veya modifiyesine gerek oluyor mu? (yazılım harici)

DP + egzoz yapman gerek birde...

levent
26-06-2019, 09:32

DPF iptalsiz de binersin ancak uzun vadede DPF masrafın olur

BARR
26-06-2019, 09:33
DPF iptalsiz de binersin ancak uzun vadede DPF masrafın olur

DPF illa dolacak mı yani? Soft normal bir yazılım ile 200 olmasında 190 olsun mesela...

BARR
26-06-2019, 09:34
DP + egzoz yapman gerek birde...

Sizin araç ile aynı kombin benim aracımda yorumlarınızı alabilir miyim genel kullanım tüketim vs olarak A3 Sedan için uygulamayı düşünüyorum ben de.

c@n77
27-06-2019, 06:47
Sizin araç ile aynı kombin benim aracımda yorumlarınızı alabilir miyim genel kullanım tüketim vs olarak A3 Sedan için uygulamayı düşünüyorum ben de.

Genel olarak çok memnun kalacağını düşünüyorum, araç çok zevkli oluyor. 1449 erken dolduğu için günlük kullanımda sıkıntı yaşamazsın. Tüketim göreceli ama benim 4 bin km ortalamam 6,3 gibi. Bunda uzun yoldan pist kullanımına gece basmalardan İstanbul trafiğine herşey koşul var... Uzun yolda 80-90 dede modu gittiğimde 3,7 lt kadar düşüyor.

BARR
27-06-2019, 06:56
DP+Egzoz var mı sizde 185hp olarak?

c@n77
27-06-2019, 07:01
DP+Egzoz var mı sizde 185hp olarak?

Benim aracım şu ana 200+ dır. Dyno yapmadım, 185 hp değeri araç ilk yapıldığındaki değer idi. Ama evet DP + egzoz var bende...

BARR
27-06-2019, 07:02
Eşim ile birlikte kullandığım için açıkçası DP ve Egzoz istemiyorum ona bir çözüm bulmam gerekiyor.

c@n77
27-06-2019, 07:32
Eşim ile birlikte kullandığım için açıkçası DP ve Egzoz istemiyorum ona bir çözüm bulmam gerekiyor.

Bende ailem ile kullanıyorum, ortada Golf R susturucusu sonda ise İskender Usta'da yaptırıdığım custom susturucu var. Normal kullanımda ses çok az.

DPF uzun vadede sorun yaratır, ve pahalı bir parça. Ben riske atmadım. Ses olayını susturucular ile çözdüm.

Ayrıca, sadece DP yapıp geri kalan egzozunu stok ta tutabilirsin. Bu da ayrı bir seçenek.

miNNic
27-06-2019, 16:07
Merhaba
Enjektor kaynaklı olabılır
yazılım verısyona bakmak gerek

aynı sekılde hıc bır hata kodu almadıgımız arabada tıtreme vardı egr den cıktı ılgınc bır sekılde :)

üstat merhaba,

enjektörlere baktırayım bi. daha önce yoktu , yazılımdan egr yi iptal ettirmiştim. tekrardan bi kontrol iyi olacak gibi.

barisy
27-06-2019, 20:23
Yaklaşık 27 bin km oldu. Polo 1.6 tdi ve yazılım var. Şu an bir sorun görünmüyor ama araç sıklıkla yüksek hızlarda tempolu sürüş yapıyor. Belki sadece şehir içinde sakin sürüş yapılsa dpf sorun yaratırdı şimdiye kadar bilemiyorum.

malkoc
28-06-2019, 14:49
Yazılımı yaptırdığım günden beri bu sorunu çözemedim ya da herkeste mi bu şekilde sorun değil mi bilmiyorum. Hangi viteste olduğu önemli değil düşük devirde giderken yani 2000 devir altı diyelim gaza bastığım anda küt diye vuruntu yapıyor sanki aks çıkacak gibi yerinden. Daha sonra yazılım biraz daha kısıldı vuruntu da azaldı ama geçmedi özellikle şehir içinde hala rahatsız ediyor. İlk defa kullanan ayarlayamıyor arabayı silkeleyerek kullanıyor.Aracın gücü tahmini 125 hp civarıdır. Yani 140 hp civarı vuruntu yapmadan yürüme şansımız yok mu? Özellikle yazılımlı kullanan arkadaşlarda durum nasıl paylaşırsanız sevinirim

BARR
28-06-2019, 14:54
Yazılımı yaptırdığım günden beri bu sorunu çözemedim ya da herkeste mi bu şekilde sorun değil mi bilmiyorum. Hangi viteste olduğu önemli değil düşük devirde giderken yani 2000 devir altı diyelim gaza bastığım anda küt diye vuruntu yapıyor sanki aks çıkacak gibi yerinden. Daha sonra yazılım biraz daha kısıldı vuruntu da azaldı ama geçmedi özellikle şehir içinde hala rahatsız ediyor. İlk defa kullanan ayarlayamıyor arabayı silkeleyerek kullanıyor.Aracın gücü tahmini 125 hp civarıdır. Yani 140 hp civarı vuruntu yapmadan yürüme şansımız yok mu? Özellikle yazılımlı kullanan arkadaşlarda durum nasıl paylaşırsanız sevinirim

Golf 6 1.6TDI'a ilk yazılım yaptıran 10 arabadan biriyim. Hatta forumda konusu vardı. 15.000km'de yaptırdım, şu an arkadaşımda 120.000km oldu sanırım ne vuruntu ne başka bir durum var. Benim aracım 140hp civarıydı hatta sonra gençlik ile biraz daha açmıştık. Ne DPF problemi yaşadık ne vuruntu ne başka bir durum.

malkoc
28-06-2019, 17:46
Golf 6 1.6TDI'a ilk yazılım yaptıran 10 arabadan biriyim. Hatta forumda konusu vardı. 15.000km'de yaptırdım, şu an arkadaşımda 120.000km oldu sanırım ne vuruntu ne başka bir durum var. Benim aracım 140hp civarıydı hatta sonra gençlik ile biraz daha açmıştık. Ne DPF problemi yaşadık ne vuruntu ne başka bir durum.

Hatırlıyorum hocam bizim eski golf 6 formundan hatta ecufast e yaptırmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Benim aracımda ecufast te yapıldı ama bu vuruntu problemini en başından beri çözemedim. Vuruntu yapmasını önlemenin çözümü gücü kısmak olmamalı.

MuraT19
04-07-2019, 18:51
Selamlar emulatorsuz 1549 setup kullananan ve 2 bar ustu acabilen varmi? Birkac sorum olacak.

3rk4n
04-07-2019, 20:11
Selamlar emulatorsuz 1549 setup kullananan ve 2 bar ustu acabilen varmi? Birkac sorum olacak.

Var nedir problem ?

fraps34
28-07-2019, 08:25
Yazılım işi iyi güzelde bu hakkıyla yapılıyor mu?

Mehmetmert
28-07-2019, 13:19
Yaklasik 50.000kmdir 1449 setupla kullanam birisi olarak cevap vereyim.Bunun yaklasik 30.000kmsini dpfli ve su an son 20.000dirde dpf iptalli kullaniyorum (aracim 130bine yaklaştı).Bende duman kimse gormemistir, goremezde bile o konuda ustume alinmiyorum yazinizi :) Elimden geldiggincede dpfli kullanmaya calistim.

Oncelikle golf7 icin konusuyorum, yaklasik olarak 190-200hp arasinda guc ve 400-430nm arasinda torkum var diye dusunuyoruz.Adam akilli dyno olmadigi icin cikmadim.Bu setuplarda ben baski balatadan yana bir sorun yasamadim hic.90.000de degistim ve su anda 130.000e yaklastim.Tabi benim basincim 1.9 bar(ona gore yakit) , 2.5 bar basanlarda durum nedir bilmiyorim orninal balata ile :)

Aks kafalari 2.0 tdi ile ayni, salincaklardan yana zaten sorun yok.Moduler oldugu icin cogu sey ayni. Kara duman olayiniza katiliyorum, normalde dpfi sokunce herkes hizlanir ben ayni sekilde kaldim.Dpf dostu bir yazilim vardi ustunde ve sokuncede oyle devam ettim.Ha kesinlikle emisyonum cok daha fazla dpf olmadigi icin ama elimden geleni bu, sifir dpf pahali :) Ama bir sport kat ekleme projem var egzoza

fraps34
28-07-2019, 16:47
Sizi tebrik ediyorum bu emisyon konusundaki hassasiyetiniz için. Bende var olan gücü en iyi şekilde kullanmak beygiri olabildiğince artırmak isterim. Bunlar zevkli şeyler zaten hoşlanmasak bu forumda ne işimiz var :))

Dpf_egr tıkandığı veya sorun çıkarttığı için sökülüyor ona takılmıyorum ( bu parçalar sorundan başka birşey değil, emisyon getiriside az) ama Katalizörü sökenlere ne demeli. Katalizörü sökülmüş araba direkt trafikten men edilmeli.Şuan şehirde o kadar aracın arasında nefes alabiliyorsak o katalizör sayesindedir.

tolga_55
29-07-2019, 08:41
2016 tdi 110luk leonumuz var. Araç 30 binde daha. Sizce egr iptali yapmalı mıyız? Uzun yıllar sorunsuz binmek adına

ottoman32
29-07-2019, 09:03
2016 tdi 110luk leonumuz var. Araç 30 binde daha. Sizce egr iptali yapmalı mıyız? Uzun yıllar sorunsuz binmek adına

bozulmadığı sürece dursun yerinde sorun çıkarınca körlenir

turkishpower
29-07-2019, 09:15

Aracı uzun süre kullanma niyetin varsa iptal etmen faydalı olur.Bellirli bür süre sonra egr,emme manifoldu vs kurumdan tıkanıyor sorunlar başlıyor.

tolga_55
29-07-2019, 09:33
bozulmadığı sürece dursun yerinde sorun çıkarınca körlenir

Sorun çıkarmadan halletmek mantıklı geliyor benim tek merak ettiğim egr nin iptalinin zararı olup olmadığı.

Bu haliyle turkishpower ında dediği gibi emmeyi ve supapları tıkıyor.

1.6 hdi da çok vahim durum. Bunun önüne geçmek mantıklı geliyor. İptalinden kaynaklı farklı bir arıza yaşayan var mıdır öğrenmek istedim.

Aracı uzun süre kullanma niyetin varsa iptal etmen faydalı olur.Bellirli bür süre sonra egr,emme manifoldu vs kurumdan tıkanıyor sorunlar başlıyor.

Kesinlikle katılıyorum. İptali nasıl oluyor. Egr yi söküp kör tapa mı yapmam gerekiyor. Yoksa yazılımdan iptal yeterli mi?

turkishpower
29-07-2019, 09:53
Sorun çıkarmadan halletmek mantıklı geliyor benim tek merak ettiğim egr nin iptalinin zararı olup olmadığı.

Bu haliyle turkishpower ında dediği gibi emmeyi ve supapları tıkıyor.

1.6 hdi da çok vahim durum. Bunun önüne geçmek mantıklı geliyor. İptalinden kaynaklı farklı bir arıza yaşayan var mıdır öğrenmek istedim.

Kesinlikle katılıyorum. İptali nasıl oluyor. Egr yi söküp kör tapa mı yapmam gerekiyor. Yoksa yazılımdan iptal yeterli mi?

en iyisi mekanik kapatma + yazılım dan kapatma , ama sadece yazılımdan kapanırsada olur.

tolga_55
29-07-2019, 13:57
en iyisi mekanik kapatma + yazılım dan kapatma , ama sadece yazılımdan kapanırsada olur.

psa 1.6 hdi larda yazılımdan kapatılsada araç stop edilip kontak kapatınca egr ve flapler referans alıyor aç kapa yapıyor. Eğer bu tdi larda da varsa girişi kurum dolan egrnin açması kapaması sıkıntı olur. Mekanik kapatma için hazır ürün var mı bildiğiniz?

Mehmetmert
29-07-2019, 14:21
Clh ve ustu motorlarda dpf-kat-egr birlesik.Altta ki low pressure egr valfi(egzozdai) kapandiginda egr de isin icine girer.

Yani bu motorlarda egryi iptal edip, dpf-kat kalsin diyemezsiniz.Ya hepsini iptal edeceksiniz yada egryi yazilimsal/mekanik kapatsaniz bile low pressure egr dongusune girdiginde ve rejenerasyona hoş seyler olmayabilir.

Yazilimsal kapattigini soyleyende evet kapatabilir ama dpf rejendr ve low pressure egr dongusunde ne olacagini anlatsin birisi bana sevinirim :) Egr bozulana kadar devam, sonra yazilimsal arizasi kapatilir devam :)

tolga_55
29-07-2019, 15:08
Clh ve ustu motorlarda dpf-kat-egr birlesik.Altta ki low pressure egr valfi(egzozdai) kapandiginda egr de isin icine girer.

Yani bu motorlarda egryi iptal edip, dpf-kat kalsin diyemezsiniz.Ya hepsini iptal edeceksiniz yada egryi yazilimsal/mekanik kapatsaniz bile low pressure egr dongusune girdiginde ve rejenerasyona hoş seyler olmayabilir.

Yazilimsal kapattigini soyleyende evet kapatabilir ama dpf rejendr ve low pressure egr dongusunde ne olacagini anlatsin birisi bana sevinirim :) Egr bozulana kadar devam, sonra yazilimsal arizasi kapatilir devam :)

egzoz gazı dpf den geçtikten sonra mı emmeye dönüyor? eğer öyleyse vw çok güzel iş yapmış. direk manifolddaki gazı döndürmek yerine...

Mehmetmert
29-07-2019, 15:27
egzoz gazı dpf den geçtikten sonra mı emmeye dönüyor? eğer öyleyse vw çok güzel iş yapmış. direk manifolddaki gazı döndürmek yerine...

Evet once katalizor, sonra dpf ardindan egrye girip turbonun emme kismindan tekrar motorun icine

Ayrica motor sogukken kisa bir su dongusu yapiyor(low circuit) motorda ki tum suyu dondermiyor.Bir an once optimum sicakliga getirmek icinde egrdende suyu dolastiriyor ki cabuk isinsin...vs Bence bozulana kadar devam :)

AlwaysFast
30-07-2019, 19:20
Benim arabanın egsozundan az da olsa su damlıyordu. Nerden diye düşünüp duruyordum. Geçenlerde kaloriferi açtım baktım sıcak yok. Söktüler kalorifer radyatöründen hava bile geçmiyormuş :/ Muhtemelen çeşme suyu koymuşlar daha önce. 2-3 kere devirdaim ettiler ama 1-2 ay sonra yine temizleyelim dediler diğer aksamlar da tıkanmasın diye. Petek tıkalı iken muhtemelen basınç yapıp contadan sızdırıyordu o da egsozdan çıkıyordu. Şimdi acaba bir zararı olmuş mudur diye düşünmekteyim, ne dersiniz?

malkoc
08-08-2019, 10:18
Daha önce bahsetmiştim aracıma serviste yanlışlıkla 23r7 egzoz emisyon yazılımı yüklendi. Ben de üzerine tekrardan yazılım yaptırdım. Ama eskisi gibi verimli olduğunu düşünmüyorum. 1.6 tdi için en verimli kabul edilen 9971 sürümünü yükletmek istiyorum. Şu anda işten izin alamadığım için Ordu , Giresun , Samsun, Trabzon sınırını geçemiyorum. Saydığım illerde veya çevrede bu işi yapabilen varsa ve yazarsa sevinirim.

Bugraaa
09-08-2019, 09:12
2011 polo 1.6 tdi 122 binde aracımız var sakin kullanımda sıkıntı yok biraz yüksek devirde kullanırsam kızdırma lambası yanıp sönüyor ?

emresener
09-08-2019, 10:37
İşte Volkswagen’in Turkiye aşkının nedeni - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/iste-volkswagenin-turkiye-askinin-nedeni-5273877/)

BU EMİSYONDAN dolayı amerikada yatan araçlar ile ilgili twitterde bir gündem var.
türkiyeye gelecek diye.

BARR
09-08-2019, 10:50
İşte Volkswagen’in Turkiye aşkının nedeni - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/iste-volkswagenin-turkiye-askinin-nedeni-5273877/)

BU EMİSYONDAN dolayı amerikada yatan araçlar ile ilgili twitterde bir gündem var.
türkiyeye gelecek diye.

oooo galericilere gün doğdu :D

tool
16-08-2019, 14:03
konumuz jetta:
mk5 ve mk6 1.6 tdi motor olarak aynı mı? gt14 uygulayan var mı aramızda,?

levent
17-08-2019, 01:02
konumuz jetta:

mk5.5 diye geçenler ve mk6 lar aynı abi, cayc motor.

mekanik olarak hiçbir farklılığı olmayan Pololara takıldı gtd1449, gtc1549, bv40, bv43 hepsi :)

63owen63
10-09-2019, 10:57
konumuz jetta:

Kasedilen şey, mk5 sonu üretim 1.6tdi lar ise evet. CAY motor'a uygulanan tüm uygulamalar yapılabilir. Polo'larda aynı motora bir çok turbo uygulaması yapılıyor,
gtd15,gtc15,bv40,bv43,bv50,gtb20,gtd17,gtd20,gtb22 ve hybrit türevleri vs uygulanabilir.
Forumda cay motor'da gtd14 'le gezen yok bildigim kadarıyla,daha büyük turbolar tercih ediliyor genelde. Ben aynı motorda bv43 kullanıyorum şuan.

Bugraaa
10-09-2019, 12:17
2011 poloya basınç saatini nerden nasıl bağlıyoruz ? saat öneriniz varmı?

oguzzhanalemdar
28-10-2019, 16:11
Emisyon yazılımı Golf 6, polo vs. için var. CLH ve sonraki dizellere yok diye biliyorum. Geçenlerde servisteydim, gözükmedi sistemde. Yükleten var mı ?

malkoc
07-11-2019, 14:56
1.6 tdi cay motorlu golf de sıfır aldığım günden beri 5-30 yağ kullanıyorum. 70 bin km den beri dpf egr iptal yazılımlı şekilde kullanıyorum şu an 120 bin km de. Son üç bakımdır lm toptec 4200 ve motul x clean+ kullandım 10 bin km de 1 lt ye yakın yağ eksiltiyor. Bi daha ki bakımda 5/40 yağ kullansam bana getirisi ya da götürüsü ne olur ya da hiç değiştirmeden 5/30 a devam mı etmeli? Normalde 5/40 yağ 1.6 tdi için üretici tarafından önerilen 507.00 yağ spesifikasyonunu karşılamıyor.

63owen63
14-12-2019, 13:15
1.6 tdi Clh motor 100-200 süremiz.

http://www.techturkey.com/forum/dizel/238464-1_6_tdi_clh_bigturbo_100_200_a.html#post8619591

CVK
11-01-2020, 11:22
Soguk havalarda gaza aniden yuklenince kizdirma yakiyor araba. Motor tam isindiktan sonra problem olmuyor fazla. Arac 1.6 tdi polo. Cihazi bagladim baktim egr arizasi. Fakat zamaninda yazilim yapildi buna dr.ecu da ve bana egr de yazilimsal kapatildi dendi. Simdi ne alaka bu arabanin boyle ariza vermesi. Tekrar yazilima para verip kapattirmam mi lazim?

Mehmetmert
11-01-2020, 23:59
Obd bazen tam okuyamayabiliyor

Eger EGR ise gercekten, yazilimdan kapanması lazım ariza istemiyorsaniz

CVK
12-01-2020, 12:06
Obd bazen tam okuyamayabiliyor

Eger EGR ise gercekten, yazilimdan kapanması lazım ariza istemiyorsaniz

Evet EGR arizasi. Kafasina gore veriyor arizayi gaza yuklenince. Ben zamaninda para verdim bu yazilima bana o zaman kapattik dediler. Simdi bir daha mi para verecegiz anlamiyorum gercekten.

MeRtCaN
12-01-2020, 14:01
Evet EGR arizasi. Kafasina gore veriyor arizayi gaza yuklenince. Ben zamaninda para verdim bu yazilima bana o zaman kapattik dediler. Simdi bir daha mi para verecegiz anlamiyorum gercekten.

Ben hallederım kanka dert etme bence :)

bı hata kodunu yollasana neymıs bakalım

CVK
12-01-2020, 14:04
Ben hallederım kanka dert etme bence :)

bı hata kodunu yollasana neymıs bakalım

Gönderiyorum reis

3rk4n
14-01-2020, 13:50
Selamlar 1549 setup için debriyaj tavsiyesi olan varmı, hangi firma memnuniyet titreme varmı fiyat vs vs bilgileri. Teşekkürler şimdiden

levent
21-01-2020, 10:12
Selamlar 1549 setup için debriyaj tavsiyesi olan varmı, hangi firma memnuniyet titreme varmı fiyat vs vs bilgileri. Teşekkürler şimdiden
MeRtCaN abi sachs kullanıyor enjektörsüz 15 setup ile memnun da.

ben de bakınıyorum benim poloya, bizimkiler sabit volanlı olanlardan. buna uygun fiyatlar 1200-1500tl aralığında pıyasada. yetkilide zubizu indirimi ile parça 1300 tl ye geliyor.

şahin abiden ise 1750 tl fiyat aldım kendime göre, stg1 kıvamı için debriyajsal anlamda abi

MeRtCaN
21-01-2020, 11:47
yaklaşık 40 bindir sachs vargayet ıyı bı problem yaşamadım ama tabı arabanın canını da alan bırı degılım :)

ümitech
21-01-2020, 12:08
herkese merhaba,
sabahları aracı çalıştırıp bir müddet bekledikten sonra hareket ediyorum ve ''yay'' şeklinde bir lamba yanıyor, araba gaz yememeğe başlıyor 2-3 dk hareket edip stop ve tekrar çalıştırma sonrası ışık sönüyor ve birdaha yanmıyor..bu ısıtma bujisi midir?neyden kaynaklandığını bilen var mı?

bir de bazen hareket halindeyken ayağım gazdayken araba kafa silkeliyor ve çırpma yapıyor bunun nedeni nedir?

CVK
21-01-2020, 13:17
herkese merhaba,
sabahları aracı çalıştırıp bir müddet bekledikten sonra hareket ediyorum ve ''yay'' şeklinde bir lamba yanıyor, araba gaz yememeğe başlıyor 2-3 dk hareket edip stop ve tekrar çalıştırma sonrası ışık sönüyor ve birdaha yanmıyor..bu ısıtma bujisi midir?neyden kaynaklandığını bilen var mı?

bir de bazen hareket halindeyken ayağım gazdayken araba kafa silkeliyor ve çırpma yapıyor bunun nedeni nedir?

Aynilari bende vardi. Egr olabilir.

3rk4n
21-01-2020, 13:39

ben de bakınıyorum benim poloya, bizimkiler sabit volanlı olanlardan. buna uygun fiyatlar 1200-1500tl aralığında pıyasada. yetkilide zubizu indirimi ile parça 1300 tl ye geliyor.

şahin abiden ise 1750 tl fiyat aldım kendime göre, stg1 kıvamı için debriyajsal anlamda abi

Selam sachs bende fiyat aldım 1200 dedi burda arkadaş ama tamircim dediki abi volant çıkarsa luk takmak lazim ayırmama yapabiliyor aynı marka olmayınca dedi bende o yüzden bi arayışa girdim ben biraz şanssızım kesin luk çıkar bende :D

ümitech
21-01-2020, 15:34
herkese merhaba,

Aynilari bende vardi. Egr olabilir.

baska fikri olan var mıdır? konu egr midir?

emreogut
21-01-2020, 15:59

EGR-DPF olabilir yada basınç hortumlarında kaçak olabilir. arızayı okumak lazım illaki .

levent
22-01-2020, 03:31

egr gibi. silkelemeyi 1500 devirlerde ve 2. vites gibi sabit giderken yapıyor özellikle dimi?

BARR
22-01-2020, 07:09
Euro 6 110'luk 1.6TDI için 1449 düşünüyorum. Sanırım 2200 devirde doluyormuş, bu durum günlük sakin kullanımda ne kadar fark yaratıyor kullananlar anlatabilir mi?

Yakıt tüketimi olarak negatif etkisi oluyor mu? Uzun yolda 100-120 bandında negatif etki yaratıyor mu?

CVK
25-01-2020, 14:55
Rejenerasyon sirasinda beyaz duman sorunu olan var mi baska? Bu aralar yeni basladi bu sorun.

3rk4n
26-01-2020, 18:00
Rejenerasyon sirasinda beyaz duman sorunu olan var mi baska? Bu aralar yeni basladi bu sorun.

Rejenerasyonda zaten duman olur, bi yanlışlıkmı var ?

CVK
27-01-2020, 14:08
Rejenerasyonda zaten duman olur, bi yanlışlıkmı var ?

Daha önce yapmıyodu. Yeni başladı. Köfteci arabası gibi geziyorum duman dumana :D

3rk4n
27-01-2020, 15:00
Daha önce yapmıyodu. Yeni başladı. Köfteci arabası gibi geziyorum duman dumana :D

Yapar ortak o normal fazlaca tıkanmış olabilir bi dp yada boşaltma zamanı gelmiş :D

BARR
27-01-2020, 15:13
Euro 6 110'luk 1.6TDI için 1449 düşünüyorum. Sanırım 2200 devirde doluyormuş, bu durum günlük sakin kullanımda ne kadar fark yaratıyor kullananlar anlatabilir mi?

Yakıt tüketimi olarak negatif etkisi oluyor mu? Uzun yolda 100-120 bandında negatif etki yaratıyor mu?

Güncel:

Kullanan ve yapanlardan yorum alabilirsek güzel olur.

CVK
27-01-2020, 15:23
Yapar ortak o normal fazlaca tıkanmış olabilir bi dp yada boşaltma zamanı gelmiş :D

Biraz daha dayansın muayene geçsin sonra aynen zamanı geldi :D

RSX
28-01-2020, 17:27
Merhabalar, 1.6 tdi polo için büyük turbo büyük enjektör büyük cooler ve eksoz setupta methanol öncesi ve sonrası hakkında yorum yapabilecek var mı aramızda ?

3rk4n
28-01-2020, 20:31
Merhabalar, 1.6 tdi polo için büyük turbo büyük enjektör büyük cooler ve eksoz setupta methanol öncesi ve sonrası hakkında yorum yapabilecek var mı aramızda ?

Kendim test etmedim ama yakın bi arkadaşım test etti 100 200 de 1sn oynadığını belirtti.

Onurkk06
29-01-2020, 00:53
Arkadaşlar bu motor soğukken arabada sarsıntı olayı oluyor mu herkeste?

CVK
29-01-2020, 13:51

Hayir bende yok.

3rk4n
02-02-2020, 01:14

Pek olmaz enjektörleri bi kontrol etmekte fayda var.

maxima
13-02-2020, 08:13
Herkese Merhaba
polo 1.6 tdi bv43+cooler setup araç aldım.
Araçta şöyle bir sorun var.
4. vites 2.000 2.500 devir gibi az gaz verince araç kerkiniyor ve silkeliyor. Gazı biraz ezince düzeliyor.
Yazılımsal olabileceğini söyledi aldığım arkadaşlar. Yazılımını henüz kontrol etmedim.
Enjektörden yapabileceğini söyleyenlerde var fakat enjektörlerde şakırtı yok, sabahları beyaz duman veya sallama filan yok. her şey stabil.
Başına gelen var mı ?

MeRtCaN
13-02-2020, 09:08
Herkese Merhaba
polo 1.6 tdi bv43+cooler setup araç aldım.
Araçta şöyle bir sorun var.
4. vites 2.000 2.500 devir gibi az gaz verince araç kerkiniyor ve silkeliyor. Gazı biraz ezince düzeliyor.
Yazılımsal olabileceğini söyledi aldığım arkadaşlar. Yazılımını henüz kontrol etmedim.
Enjektörden yapabileceğini söyleyenlerde var fakat enjektörlerde şakırtı yok, sabahları beyaz duman veya sallama filan yok. her şey stabil.
Başına gelen var mı ?

Normal bir durum
zamanla alşınca yaptırmıyorsun gazın bellı bır kısımında fazla gaza basınca yapıyor

maxima
13-02-2020, 11:57
Normal bir durum
zamanla alşınca yaptırmıyorsun gazın bellı bır kısımında fazla gaza basınca yapıyor

Normal mı?:confused: peki nedeni nedir? Nedenini bilsem belki yazılımla düzeltirim.
Misal 2000 2500 arası biraz avans vererek yada rail basıncını o devirlerde arttırak düzelme saglarım.

MeRtCaN
13-02-2020, 17:22
Normal mı?:confused: peki nedeni nedir? Nedenini bilsem belki yazılımla düzeltirim.
Misal 2000 2500 arası biraz avans vererek yada rail basıncını o devirlerde arttırak düzelme saglarım.

Sordugunuz sorunun cevabını vermıssınız zaten
Duzelltırın ozaman :D

maxima
14-02-2020, 07:06
Dün akşam yazılımı biraz inceledim. Yazılımı yapan arkadaş bilerek bu hataları yapmamıştır umarım.
Yazılımdaki hataları düzeltince test edeceğim. durumu burdan paylaşırım. Ama büyük ihtimal arabadaki sorunlar bu hatalardan dolayıdır.
Yazılımlarda lineerliği korumak, rolanti devirleri ile oynamamak çok önemlidir.

Mavi olan başka arabaya yaptığım yazılımlı dosya.
kırmızı olan arabanın üzerinden çıkan dosya.

https://i.imgyukle.com/2020/02/14/nauO5Y.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/02/14/nauHqP.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/02/14/nauL0q.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/02/14/nauaLN.jpg

https://i.imgyukle.com/2020/02/14/nauYoe.jpg

malkoc
14-02-2020, 08:12
Benim araca ilk yazılım yapıldığında 2000 devirin altında şehir içi kullanımı resmen zulümdü. Örneğin 2.vites 1500 devir civarı giderken gaza ayağımın ucuyla dokunsam bile sanki aks kopacakmış gibi vuruntu yapıyordu. Hangi vites olursa olsun eğer 2000 devirin altında kalmışsam gaza dokunduğum anda çok sert bir vuruntu yapıyordu. Daha sonra yazılım yaptırdığım yere gittim durumu anlattım çözümü gücü kısmakta buldular. Büyük ölçüde düzeldi ama normalde 140 hp olması gereken araba şu an 120 hp gibi gidiyor. Paylaşılan dosyayı görünce acaba bende de böyle bir problem mi vardı diye düşündüm. Yakın zamanda MeRtCaN hocamı ziyaret edeceğim o zaman neyin ne olduğu çıkar ortaya.

RSX
14-02-2020, 19:36

Big setup var bende de. 110 120 km hızlarda bazen yapıyor gazı ezersen geçiyor yada hafiften ayağını gazdan çekersen. Avanstan oluyor kısman lazım arabayı, hatta açarsan o titreme artacaktır. Sonucunu bekliyorum burdan paylaşırsan sevinirim.

maxima
15-02-2020, 17:44
https://i.imgyukle.com/2020/02/15/nLGlYI.jpg
Yazilimi duzelttik. Korkunc bir sekilde degerler acilmis. Lineer olmayan yerleride duzelltim. Basinc 3 bara kadar cikiyordu. Su anda 2 bar da stabil gitmekte. Sallama veya silkeleme kalmadi.
2 barda 4. Vites 176 hp guc aldik.
Kis bitene kadar isimizi gorur. Kesicisi guzel oldugu icin kaldirmadim. Kesici kaldirilip devir donerek 2.7 bar basinc biraz daha yakit ile 200 hp lere cikabilecegimi düşünüyorum. Simdilik son durum bu.

levent
15-02-2020, 18:48
maxima

size olması gereken değil idare edecek bir mapping ile vermişler bence arabayı :) şahsi yorumum budur

CLIORS
16-02-2020, 08:38
Bence sorun bazi mapperlarin ekolayzir misali her degeri yuzde 10 arttirma egilimi :)

golfcu0101
19-02-2020, 09:51
manuel golf 7 tdi için yağ,mazot,hava ve polen flitresi temin edebileceğim öneri almak istiyorum güvenilir ve oem kaliteye yakın.

onurc
19-02-2020, 10:23
manuel golf 7 tdi için yağ,mazot,hava ve polen flitresi temin edebileceğim öneri almak istiyorum güvenilir ve oem kaliteye yakın.

yağ için yorum yapamayacağım ama
diğer parçaları direk servisten alsanız ? hiç aksiyona gerek yok bence.

Mehmetmert
19-02-2020, 12:59
70.000km kullandim, 1449 setup ile belki daha fazladir. Duzeltmenize sevindim, normal bir durum degil tabiki :) Hangi firmanin yazilimi vardi ustunde ?

BARR
19-02-2020, 13:13
70.000km kullandim, 1449 setup ile belki daha fazladir. Duzeltmenize sevindim, normal bir durum degil tabiki :) Hangi firmanin yazilimi vardi ustunde ?

Alt devir isteksizliği günlük kullanımda ve yakıt tüketiminde sorun oluyor muydu

MeRtCaN
19-02-2020, 13:19
https://i.imgyuklLGlYI.jpg
Yazilimi duzelttik. Korkunc bir sekilde degerler acilmis. Lineer olmayan yerleride duzelltim. Basinc 3 bara kadar cikiyordu. Su anda 2 bar da stabil gitmekte. Sallama veya silkeleme kalmadi.
2 barda 4. Vites 176 hp guc aldik.
Kis bitene kadar isimizi gorur. Kesicisi guzel oldugu icin kaldirmadim. Kesici kaldirilip devir donerek 2.7 bar basinc biraz daha yakit ile 200 hp lere cikabilecegimi düşünüyorum. Simdilik son durum bu.

bw43 ile 2 bar da 176 hp az değlmi ?

efe_
19-02-2020, 14:15

Bende golf 7 manuel var. Sadece yazılım mevcut. Debriyaj sisteminden çok memnun değilim. Sıfırlandı ama pedalda vibrasyon ve sürtme yayımsı ses mevcut hem basarken hem çekerken.

maxima
19-02-2020, 14:16
bw43 ile 2 bar da 176 hp az değlmi ?

Bizim derdimiz güç almak değildi. Derdimiz silkelemeyi kesip dumansız bir harita yapmaktı.
Şu anda sıfır duman ile geziyorum kış bitene kadar böyle devam edeceğim elim çok yoğun çünkü.
Taktir ederseniz bu dynolar ne kadar doğru bilemiyoruz.
160 hp denilen oem turbo dpf,egr li pololar benim daynomda 135 hp verdiler.
150 hp denilen hibrit corsalar 130 hp verdiler.
o yüzden çıkan güce pek aldanmamak gerek. Yakın zamanda DBN ile süre alacağım. Onuda buradan paylaşırım.

MeRtCaN
19-02-2020, 17:11
Bizim derdimiz güç almak değildi. Derdimiz silkelemeyi kesip dumansız bir harita yapmaktı.
Şu anda sıfır duman ile geziyorum kış bitene kadar böyle devam edeceğim elim çok yoğun çünkü.
o yüzden çıkan güce pek aldanmamak gerek. Yakın zamanda DBN ile süre alacağım. Onuda buradan paylaşırım.

dyno ya gerek yokkı bır polo nun gucunu gormek ıcın vcds ıle zaten tork degerı okuyabılıyorsun
zaten o guclerde duman olmaz normal yanı ama yınede bana cok dusuk bır guc geldı

Mehmetmert
19-02-2020, 19:55
Vcds yakitin degerine gore okur, 300nm torku olan arabayi vcdsden 500nmde görebilirsiniz.Yani aracta mekanik tork olcen bir sensor yok. Normal hayatta pi sayisi=3,14 veya 1mil=1.6 km ise stock arabada xmg yakit y kadar torka esittir.

Yazilimla mg cinsi değiştiğinden ve oradaki sabit degeri olan kisimda degistigi icin engine torque kismi vcdsden dogru olculmez.Buna bir baska ornekte yazilimli bmwlerin spor gostergelerinin cogunun alakasiz degerler gostermesi diyebiliriz.

maxima
20-02-2020, 06:45
Vcds yakitin degerine gore okur, 300nm torku olan arabayi vcdsden 500nmde görebilirsiniz.Yani aracta mekanik tork olcen bir sensor yok. Normal hayatta pi sayisi=3,14 veya 1mil=1.6 km ise stock arabada xmg yakit y kadar torka esittir.

Yazilimla mg cinsi değiştiğinden ve oradaki sabit degeri olan kisimda degistigi icin engine torque kismi vcdsden dogru olculmez.Buna bir baska ornekte yazilimli bmwlerin spor gostergelerinin cogunun alakasiz degerler gostermesi diyebiliriz.

Cevabınız nokta atışı olmuş, bana diyecek birşey bırakmamışsınız.Teşekkürler.

tolga_55
20-02-2020, 09:26

merhaba,
firmanızın adı neydi hocam?

maxima
20-02-2020, 12:23
merhaba,
firmanızın adı neydi hocam?

Merhaba,
RSW Chip Tuning/Serpauto Expertiz
Rize/Çayeli

Bugraaa
20-02-2020, 16:27
Polo 1.6 tdi oem turbo dpf boş + egr iptali ile alınacak max hp nedir ?

maxima
21-02-2020, 06:40
Polo 1.6 tdi oem turbo dpf boş + egr iptali ile alınacak max hp nedir ?

Olaya sadece verdikleri HP yönünden bakmamak gerek. Dizel araçta TORK daha önemlidir.
Ama sağlıklı şekilde biraz dumanlı, basıncı biraz daha fazla açık bir yazılım ile 140 hp alınır. Bunun üzerinde güç alırım diyenler illaki mekanik parçaların limitlerini fazla zorlar ve bozma olasılığını arttırlar.

Bugraaa
21-02-2020, 10:30
Olaya sadece verdikleri HP yönünden bakmamak gerek. Dizel araçta TORK daha önemlidir.
Ama sağlıklı şekilde biraz dumanlı, basıncı biraz daha fazla açık bir yazılım ile 140 hp alınır. Bunun üzerinde güç alırım diyenler illaki mekanik parçaların limitlerini fazla zorlar ve bozma olasılığını arttırlar.

4 binden sonra biraz duman var normalde yok 1.8 barda 145 hp 310 tork olarak yazılımlı aracım şuan

maxima
21-02-2020, 15:59
4 binden sonra biraz duman var normalde yok 1.8 barda 145 hp 310 tork olarak yazılımlı aracım şuan

O basınç ve o güçlerde aracınızı bilinçli bir şekilde kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız.
Peki silkeleme sorunu var mı 2000 2500 devir arası?

Bugraaa
21-02-2020, 16:02
O basınç ve o güçlerde aracınızı bilinçli bir şekilde kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız.

Olsa farkederdim ama bugün tekrar deniyim yazılımı megachips de yaptırdım 5-6 ay oldu sorunsuz :)

Mehmetmert
22-02-2020, 01:40
Alt devir isteksizliği günlük kullanımda ve yakıt tüketiminde sorun oluyor muydu

Adanada iken asla sorun yoktu, Ankara’da biraz alt devir gitti atmosfer basıncından. Altitude correction biraz artirinca oda harika olmustu. Kimseyi zan altinda birakmak istemem ama clh ve ustu motorlarda genelde yapilanlar
-Tum arizalari kapat
-Araba 1.5bar istese bile wg duty %100 yap
- 1.5 bar isterken 2.0 bar bassin ama arizaya asla dusmesin(normalde boyle durumda direkt korumaya almasi lazim)
-Arabaya injection yani yakit acamadin mi? Artir gitsin soi oranini
-Asiri zengin afr, duman, kerkinme, silkeleme
-Alt devirde gitmeme...

Yani uzar gider, ben cok anlamam yazilim isinden daha iyi bilen insanlar tabiki var ama gorunen koy kilavuz istemiyor.İnsanlarin atladigi nokta daha yavas-sorunsuz-lineer-DUMANSİZ-duzgun afrli-alt devri olan yazilim yerine tamamen yukarida yazdiklarima tercih ediyorlar.

*Yani araba 3-4 boy yavas gitse ama kara tren olmasa ne olacak?
*3-4 boy yavas gitsen, alt devirin hic olmayip-ustlerde gazlarken 3-4 boy gececgine, altinda ustunde duzgun afrli dolu dolu dumansiz olsa ne olacak
*İleride kendi cocuguna birakacaksin bu dunyayi?, hani dpf-egr iptalini gectim artik, km ilerledikce sorun yasayip iptal ettirenleride esgeciyorum, onca araba kara tren gibi giderken tum hepsinin senin elinden, hemde yuzlercesinin vebalini nasil kabul edecekler bilmiyorum.Ama emin olun kimi tunerin cocuklari babalariyla yillar sonra cevre bilinci icin gurur duyacakken, kimileri ise babalarinin boyle bir sey yaptigi icin utanacak...

Neyse ya aman tadimi kaciramam, zayen ayda yilda bir yaziyorum. Lutfen kimse ustune alinmasin, cidden oyle icimi boşaltmış gibi dusunun :) Asla ve asla polemik icin soylemiyorim 🙏🏻

yehanoha
25-02-2020, 12:55
Yazılımlı golf 1.6 tdi 110 luuk motor yakıt tüketimi egr+dpf on 17" jantlar. YAZILIM levent lvl.performance
Menzili 0 olarak kabul edin yakıt aldıktan sonra çektim.
6 aydır düzenli bp yakıt ve motul 5-30 xclean+ yağ, bakımdan beri 7k km oldu.
Gazlamalı yakıt tüketimi bu şekilde, bunun içinde en az 4 sefer top speed ve yolda denk gelinen tsi golf, fr, 2.0 tdi ların peşinden gazlama var. 3-4 arkadaşın da bakalım nasıl olmuş diyip binme durumu var. %80 akıcı ankara trafiği, %20 sıkışık dur kalk trafik şeklinde düşünün.
Yazılımlı 1.5 deponun, tam dolu 1 depo verisidir.
Bundan sonraki ilk dolu depoda full eco deneyeceğim.
Yazılımsız full eco 1050 km görüyordum şehir içi aynı koşullar gazlamadan.
Hadi daha da abartıp gazladım min 750-800 km olur diyorum. Çünkü ben kaşındığım her noktada gazladım, arabaya baktım yağına baktım yakışına baktım baskı balatanın durumuna baktım öyle ayağımı geri çekmedim. Ve bu şekilde beni tatmin etti. Görülmesi için paylaştım.

https://cdn.otopark.com/2020/02/40439_d42dd9246607d7bfc12c298d51448337.jpg

Ufuk
25-02-2020, 13:05
Bv43 kullananlar ya da bilgi sahibi olanlar var mı?
1549a göre durumu nasıl? Pal boyutlarını bilmiyorum, saha mı büyük daha mı sağlamdır? Şuan için cay tdi'a en iyi turbo seçimi hangisidir?
Bir de bv43 ile bv43d arasında ne fark var?

MeRtCaN
26-02-2020, 05:59

Senin su bilmis tavirlarina hastayim
Bmw mini grubundaki spor gostergelerdeki alakasiz degerler yapilan yazilimin kalibrasyonu ile alakali olan bir seydir
Ayni sekilde vag grubu ile de ayni.
Sen yazilimi duzgun yapmazsan kopyala yapistir ondan bundan caldigin dosya ile yaparsan
Birak spor gostergeleri
Arabanin hic bir degeri dogru okumaz

İstersen linki inceleyebilirsin

For cars that have sport gauges in central module display with HP/NM can now also be recalibrated automatically with Swiftec to suit new tuned software values, final customers will now be able to see that their car was "really" tuned by checking the new values on sport gauges *BMW* *MINI*
With last Swiftec update we added one more automated solution for SPORT DISPLAY CALIBRATION module, this time on MINI for the newests BOSCH MD1CS001 and MG1CS201

ENJOY! (https://m.latest.facebook.com/story.php?story_fbid=2618701995029549&id=1683116531921438)

utkunoa
27-02-2020, 08:49
Bmw mini grubundaki spor gostergelerdeki alakasiz degerler yapilan yazilimin kalibrasyonu ile alakali olan bir seydir
Sen yazilimi duzgun yapmazsan kopyala yapistir ondan bundan caldigin dosya ile yaparsan
Birak spor gostergeleri

For cars that have sport gauges in central module display with HP/NM can now also be recalibrated automatically with Swiftec to suit new tuned software values, final customers will now be able to see that their car was "really" tuned by checking the new values on sport gauges *BMW* *MINI*
With last Swiftec update we added one more automated solution for SPORT DISPLAY CALIBRATION module, this time on MINI for the newests BOSCH MD1CS001 and MG1CS201

ENJOY! (https://m.latest.facebook.com/story.php?story_fbid=2618701995029549&id=1683116531921438)

Doğru konuşmuş bence Mehmet, neden bilmiş tavırlarına hastayım dedinki. 2x2=4 ise dizel motorlardada bulunan silindir ve enjektör sayısına göre x birim mg/str çarpı faktörü eşittir motordaki tork değeri. Bunu ben demiyorum dizel motoru icat eden insanlar diyor. Tabiki doğru yapılmış bir afr ile bu doğru sonucu verir. Ayrıca VCDS de baktığınız torklar genelde limitleme olarak gözükürler. Siz 300 nm gördüğünüz yerde arabaya arka planda 350 nm isteğine göre kalibasyon yapabilrsiniz. Araç 350 nm olur ama vagcomda 300 nm görürsünüz. Yani dyno yerine vcds den tork bakılmasıda aynı şey demek yanlış. Attığınız linkte Swiftec in kendi çözümü. Kendi çözümlerinizle örnek verseniz daha güzel olur bence. BMW grubunda spor göstergeleri gerçekteki güce görede modlayabilirsiniz, bütün değerleri sonada vurdurabilirsiniz. Bütün rakamları 1000 değeri ilede değiştirebilirsiniz. Herşey sizi yaratıcılığınıza kalmış, ama dediğim gibi sizin yaratıcılığınıza diğer tek tuşa basayım spor göstergelerim düzgün okusun programları ile değil.

Mehmetmert
27-02-2020, 10:03
Yani uzar gider, ben cok anlamam yazilim isinden daha iyi bilen insanlar tabiki var ama gorunen koy kilavuz istemiyor.İnsanlarin atladigi nokta daha yavas-sorunsuz-lineer-DUMANSİZ-duzgun afrli-alt devri olan yazilim yerine tamamen yukarida yazdiklarima tercih ediyorlar.

Birak spor gostergeleri

ENJOY![/url]
-Cümlenin en başında olan kısma cevap vermeyeceğim çünkü daha önce verdim üstüme alınmıyorum :)
-Aynı şeylerden bahsediyorum değerler değiştiği için doğru göstermez, yukarıda mesajımda belirttiğim gibi 300nm olan aracı 500nmde görebilirsiniz. Yada Utku benden kat kat daha fazla bilir her şeyi, onun dediği gibi isterse bmw ekranında 1000hp de gösterebilir 136hp arabada.
-Big turbo setupta çoğu şeyler tork limitine yada beyinin buna göre kalibrason yada diagnostic limite takılır. Sallıyorum bu örneği aracın orjinali 250nm ama 350nmye kadar programlanmıştır stock haldede. Onun üstü torklarda ve güç istediğinizde, beyin o güçteki bir araca göre tasarlanmadığından diagnostic limite takılmamak için bu değerleri değiştirmeniz gerekir. 1mg injection 6nm tork ise , 1 mg 5nm torka değiştirmek gibi. Dolayısıyla araba 350nm görürken 500de olabilir. Tabi bu söylediklerim actual ve req. değerleri beyinden birebir isteyebilmek için. Yoksa tüm arızaları kapatıp, her şeyi aç devam..
-Verdiğiniz swiftecin linkide 25 şubatta yayınlanmış, ben mesajı 19unda yazmışım :) Linkte anladığım ayın 25inde yeni bir çözüm üretmişler ve bunu paylaşmışlar. Zaten sport display kalibrasyonu yıllardır yapılabilen bir şey işi bilenler için.
-Benim işim yazılım değil, çalma - kopyalama olayını üstüme almıyorum ama kopyalanan yada sizin değiminizle çalınan yazılımla alakasını anlamadım. Kopyaladığı yazılımda bu kalibrasyon yoksa onda da olmaz. Kime itaf ediyorsunuz bilmiyorum ama çalan/kopyalayanda düzgün yazılım çalsın veya kopyalasın oda onun sorunu :)

RSX
27-02-2020, 13:08
Bv43 kullananlar ya da bilgi sahibi olanlar var mı?
1549a göre durumu nasıl? Pal boyutlarını bilmiyorum, saha mı büyük daha mı sağlamdır? Şuan için cay tdi'a en iyi turbo seçimi hangisidir?
Bir de bv43 ile bv43d arasında ne fark var?

1549 ile bv40, bv43 ile de 1749 aynı ayarda olarak düşün. Bv43 1549'dan 1 tık daha büyük olarak biliyorum. 1.6 tdida 2056 takan da var senin setubına kalmış, instagramdaki meşhur turbocuları arayarak daha net bilgi alabilirsin

tolga_55
28-02-2020, 15:02
Arkadaşlar 1.6 tdi clh motorda enjektörlere kalibrasyon yaptırmanın(VAGCOM ile) faydası var mı? Aracım 135 binde.

Batum
03-03-2020, 15:07
1.6 tdi dsg cayc motora infinite yazılım yapan yaptıran memnun olan?

Bugraaa
12-03-2020, 11:15

Oem turbo geçen hafta kesti :) günlük kullanımda 1.8 basıyordu neyse içi dağılmış turbonun bende maslak turbo da big turbo bv40 yaptırdım dpf boş, egr iptal. Sorum şu şimdi yazılım güncellenecek peki bu güncelleme de ne fark olacak biraz daha mı açılacak mesela

levent
12-03-2020, 12:03
Oem turbo geçen hafta kesti :) günlük kullanımda 1.8 basıyordu neyse içi dağılmış turbonun bende maslak turbo da big turbo bv40 yaptırdım dpf boş, egr iptal. Sorum şu şimdi yazılım güncellenecek peki bu güncelleme de ne fark olacak biraz daha mı açılacak mesela

Aynı basınçta da kullansan, çektiğin hava debisi artacağı için fakire gidicek araban.

Bu sebeple düzenlenmesi gerekir tabii yeniden

Bugraaa
12-03-2020, 12:39
Aynı basınçta da kullansan, çektiğin hava debisi artacağı için fakire gidicek araban.

Bu sebeple düzenlenmesi gerekir tabii yeniden

+ hp artışı da olacaktır tahminen?

levent
13-03-2020, 00:25
+ hp artışı da olacaktır tahminen?

Tabiki , ne kadar çok yanma, o kadar güç

Bugraaa
13-03-2020, 07:21
Tabiki , ne kadar çok yanma, o kadar güç

Orj intercooler yeterli olmaz mı peki normal kullanımda illaki değişmesi gerekir mi

maxima
13-03-2020, 07:48

Geçmiş olsun. turbonun kesmesinin aslında yazılım dışında 3-4 nedeni daha var. aracın kilometresi,hava filtresi,egzoz çapı, kullanım tarzı...
yeni taktırdığınız turbo gayet güzel ve sağlam bir turbo. yazılım güncellemesi şart değil ama o ki turboyu büyüttünüz verimli kullanmak adına güncellemek iyi olacaktır.
cooler yeterli gelecektir ama büyütürseniz hem iat yi düşürürsünüz,daha fazla güç alırsınız,2-3 gazlamada aracınız şişmez.. vs vs

Bugraaa
13-03-2020, 07:53
Geçmiş olsun. turbonun kesmesinin aslında yazılım dışında 3-4 nedeni daha var. aracın kilometresi,hava filtresi,egzoz çapı, kullanım tarzı...
yeni taktırdığınız turbo gayet güzel ve sağlam bir turbo. yazılım güncellemesi şart değil ama o ki turboyu büyüttünüz verimli kullanmak adına güncellemek iyi olacaktır.
cooler yeterli gelecektir ama büyütürseniz hem iat yi düşürürsünüz,daha fazla güç alırsınız,2-3 gazlamada aracınız şişmez.. vs vs

Teşekkürler evet birçok sebebi olduğunu söylediler yaşadığım yer küçük olduğundan gazlama pek yapamıyorum zaten :)

levent
13-03-2020, 16:11
Orj intercooler yeterli olmaz mı peki normal kullanımda illaki değişmesi gerekir mi

Yine aynı mesele

Daha çok hava geçmesi gerektiği için daha büyük cooler her anlamda daha sağlıklı olacaktır.

malkoc
17-03-2020, 07:37
2 gün önce sanayiye gittim yağ bakımını yaptırmaya. Her zaman ki gibi mazot filtresi takılırken hava yaptı. Ama bu sefer baya uzun bir zaman çalıştıramadılar usta da hem manifoldun oradan hem de turbonun oradan balata spreyi sıktı. Balata spreyinden sonra egzozdan yoğun şekilde beyaz duman attı. Bi süre sonra dumanı kesti. 1 gün sonra tekrardan duman ortaya çıktı.Özellikle motor soğukken yoğun duman çıkışı var egzozdan. 2. vites gaza oturduğumda aynı şekilde yoğun duman atıyor. Antifiriz haznesine baktım su eksiltmiş. Yağ eksiltme yok. Dpf in içi boş yazılımla iptal edildi. Egr sadece beyinden iptal edildi. Moralim çok bozuk dertsiz başıma dert aldım gram duman atmayan araba yolda yanıyormuş gibi duman atıyor. Rolanti devrinde , çalışmasında ya da performansda bir değişiklik yok. Fikirlerinize ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum.

Batum
17-03-2020, 13:44
2 gün önce sanayiye gittim yağ bakımını yaptırmaya. Her zaman ki gibi mazot filtresi takılırken hava yaptı. Ama bu sefer baya uzun bir zaman çalıştıramadılar

hava nasıl yaptırıyorlarki, mazot filitresi değişirken kontağı aç kapa yaparak mazot geldiğini görünce bırakılcak hiçbir zaman hava yapmaz bu şekilde. diğer duman sorunu dpf den kaynaklı olabilir.!

malkoc
17-03-2020, 15:17
hava nasıl yaptırıyorlarki, mazot filitresi değişirken kontağı aç kapa yaparak mazot geldiğini görünce bırakılcak hiçbir zaman hava yapmaz bu şekilde. diğer duman sorunu dpf den kaynaklı olabilir.!

Belki 40 defa kontak aç kapa yaptık bi türlü mazot gelmedi hocam. Dpf in içi boş ondan yapacağını düşünmüyorum.

efe_
17-03-2020, 22:41
ben değiştirirken küçük pet şişeye mazot doldurup, 3-4 liralık, filtrenin yanlarından dolduruyorum, tek marşta çalışıyor.

Mehmetmert
18-03-2020, 01:37
Aklinizda oldun vcds gibi programlar ile mazot pompasini calistirirsaniz sorun yaşamazsınız hic.

mfk1980
12-05-2020, 23:12

bu basınçlar oem turbo için yüksek değil mi?

levent
13-05-2020, 00:22

2 bar üstü basan ve kullananlar var oem turbolu setuplarda.

benim max ayarladığım dosya 1.7 peak 1.6 cont şeklinde, şuan kendi aracımda da aynı versiyon kullanıyorum.

TLH
13-05-2020, 00:27
Aklinizda oldun vcds gibi programlar ile mazot pompasini calistirirsaniz sorun yaşamazsınız hic.

+ Sürücü kapısı da açılırsa pompalamaya başlar

Bugraaa
13-05-2020, 07:59

daha üst basınçlarda kullananlar var oem turbolar dayanıklı bildiğim
şuan bv 40 var üzerinde 2.0 peak atıyor 1.9 sabit

-Murat Özcan-
13-05-2020, 11:08
Beyler bu Hybirt turbo olayında işinin ehli ustalarımız kimler biraz gıdıklamak istiyorum benim golfü..

mfk1980
13-05-2020, 11:34
2 bar üstü basan ve kullananlar var oem turbolu setuplarda.

benim max ayarladığım dosya 1.7 peak 1.6 cont şeklinde, şuan kendi aracımda da aynı versiyon kullanıyorum.

Peki güç ne kadar alıyorsunuz bu basıınçlarda?

efe_
13-05-2020, 17:39
arkadaşlar merhaba,

triger kayışınızı kaç bin de değiştiriyorsunuz ? 77 binde hiç değiştirmedim. yazılımlı araç. sizde değiştirmeliyimim ?

TLH
13-05-2020, 18:39
arkadaşlar merhaba,

triger kayışınızı kaç bin de değiştiriyorsunuz ? 77 binde hiç değiştirmedim. yazılımlı araç. sizde değiştirmeliyimim ?

4 yıl veya 90 bin km diyor kitapçıkta, 80 bin gibi değişirse sağlıklı olur

mfk1980
13-05-2020, 19:51
arkadaşlar merhaba,

Yıldan bağımsız 120 bin km diye güncelledi Vw değiştirmene gerek yok aynı durumdayız ama bir görsel olarak kontrol ettir.

barisy
13-05-2020, 22:58
117 binde. 60 binden beri stage 1 yazılım ile kullanıyoruz. Henüz değiştirmedik. 2014 Polo tdi

levent
13-05-2020, 23:41
Peki güç ne kadar alıyorsunuz bu basıınçlarda?

ölçmedim hiç before after yapmak lazımdı aynı dynoda.
-3.2 eğimde 22.45 sn 100-200 ölçtüm bugün ama eğim fazla geldi biraz :)

ama şöyle bi kıyas verebilirim.

-2.2 eğimde 100-180 sadece yazılımlı hali ile tek kişi, best 22.6 iken.
-1 eğimde 100-180 yazılım + dp , 2 kişi 19sn aldım net.

mfk1980
18-05-2020, 22:21
Arkadaşlar Polo 1.6 tdi oem intercooler kaç lt? Polo 1.4 Gti cooleri uygulayan oldu mu aracına?

slowmotion
19-05-2020, 07:43
Arkadaşlar Polo 1.6 tdi oem intercooler kaç lt? Polo 1.4 Gti cooleri uygulayan oldu mu aracına?

Oem 3,5 litre olması lazım, gti cooler da 5 litre olması gerekiyor. Net bilen arkadaşlar daha iyi yazarlar ama bence en az 8LT al tak şeklinde olan coolerlar daha işe yarıyor.

efe_
21-05-2020, 08:43
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir yağ deniyorum, çok memnun kaldım. Gazprom 'un ürettiği bir yağ. Menşei Moskova

ilk sıcaklık değerine ulaşması ideal zamanda, motor ses düzeyi güzel & fiyatı nispeten uygun.

https://n11scdn.akamaized.net/a1/1024/otomotiv-motosiklet/motor-yagi/gazprom-g-energy-super-start-5w-30-partikullu__0287545234303745.jpg

barisy
21-05-2020, 11:46
Liqui molly 4200 den çok memnun kalmıştım ben. Epey denemeler yapmıştım. Denk gelirse bu yağı da deneriz.

MeRtCaN
21-05-2020, 12:07

oem 3.5 lt
gtı 4.5 lt

cok bı fark olmuyor takınca

efe_
21-05-2020, 14:15
Liqui molly 4200 den çok memnun kalmıştım ben. Epey denemeler yapmıştım. Denk gelirse bu yağı da deneriz.

Bende 4200 kullandım. O da güzeldi haklısınız.

CLIORS
21-05-2020, 17:07
Selamlar arkadaslar,
Obdeleven cihazi aldim. Ddya ve dgte motorlar icin torque degerlerini nasil okuyorsunuz. Bir suru parametre var driver demand torque degerini goremedim listede.

Tesekkurler.

CVK
30-05-2020, 22:33
Benim 6 yil 120 binlik kayis

http://i.hizliresim.com/yq9yP9.jpg

http://i.hizliresim.com/WDRlVP.jpg

http://i.hizliresim.com/6NG4ZE.jpg

efe_ ben değiştirdiğimde bu haldeydi

efe_
31-05-2020, 14:03
2013 77 bin de aracım .

42 bin km'de chiptuning yaptırmıştım, şuan sildirdim. sizce ne kadar gider trigerim ? :)

malkoc
01-06-2020, 09:49
2013 77 bin de aracım .

42 bin km'de chiptuning yaptırmıştım, şuan sildirdim. sizce ne kadar gider trigerim ? :)

Yıl şartı kalktı hocam 120 bin km de değişiyor.

erhan50
08-06-2020, 18:21
Merhabalar Arkdaşlar,

2013 dsg caddy aracım var serviste 23r7 emisyon güncellemesi yapıldı yaklaşık her 300 km'de rejenerasyon
yapıyor eski versiyona çevire biliyormuyuz.
Üstünde 9977 emisyon yazılımı var

RSX
09-06-2020, 13:26
liqui moly yağların piyasada sahteleri oluyor mu ? motulların oluyor diye biliyorum fakat lm hakkında bi bilgim yok

keremrauf
12-06-2020, 12:25
Abilerim selamlar
1.6TDİ 2011 cay motorlu fabia aldım. Aracım normallerine göre 2 litre fazla yakıyor ve enjektör şakırdama problemim var. Vw grubunun zamanında araçlara attığı emisyon yazılımı yüzünden olduğunu söyleyenler var. Enjektörü yaptırsanda tekrar bozar diyorlar. Başına gelen var mı ?. Eski yazılımı nereden yükletebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

efe_
12-06-2020, 13:48
şu sıralar yakıttan bence, CLH da bile enjektör sesi arada alıyorum.
ama cay motorlarda sık oluyor, eski yazılımı servis yüklemez, dışarıda chiptuning cilerde yükletebilirsiniz ücreti karşılığında.

slowmotion
12-06-2020, 14:39
Abilerim selamlar
1.6TDİ 2011 cay motorlu fabia aldım. Aracım normallerine göre 2 litre fazla yakıyor ve enjektör şakırdama problemim var. Vw grubunun zamanında araçlara attığı emisyon yazılımı yüzünden olduğunu söyleyenler var. Enjektörü yaptırsanda tekrar bozar diyorlar. Başına gelen var mı ?. Eski yazılımı nereden yükletebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cay motor aracımda şakırdama sorunu ve çok yakma sorunu vardı. bilindik yerde yapıldıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.Takıldıktan sonra kalibrasyon şart. Bütün contalaraıda değişti 2000km dir bir sorun yok ve yakıt ciddi oranda düştü (50TL 235km yerine en az 350-400 gidiyor). araç sessizleşti ve sansıntı kesildi. aracım 207bin km'de ve 3 saatlik işlemi var. fiyatlar genelde 400-600 aralığında, 1000e kadar çıkıyor.

erhan50
12-06-2020, 18:13
istanbulda nerede yaptırabilirim

keremrauf
13-06-2020, 14:18
abi enjektörlere nasıl bir işlem uygulandı bilgin var mı ve kim yaptı enjektörlerini. Cuma günü Allah izin verirse exclusive garage Fatih abiden randevu aldım. Downpipe yaptırıyorum. Oradan da yazılıma paşaoğluna geçicem. Eğer enjektörlerim düzelmezse ay pompa ya da Bilim Dizel de enjektör bakımına giricez hayırlısıyla.

CVK
14-06-2020, 02:05
istanbulda nerede yaptırabilirim

Instagram sayfalarında falan vagcom kodlama odis vas5054 vs diye aratın bi yerler çıkar, size VAS5054 ODIS cihazı; 9971 veya 9972 sürümü lazım. Konuşun yardımcı olurlar.

edit : düzenleme

Kahn23
15-06-2020, 17:14
Sanayide gördüm bugün aracı..