Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıköğretim AÖF Konusu
Diplomaları perşembe gününden itibaren kendi bürolarınızdan şahsen veya noter onaylı vekiliniz gelerek alabilir.
Tatlı almayı düşünen varsa eğer özelden yazsın büromu söyleyebilirim. :D :D
Bende şükür mezun oldum bu dönem. Askerlik için 1 bölüm daha okuyacağım. Uluslararası ticaret var sanırım daha bakmadım ama ona girişicem, bakalım :)
İkinci üniversite kayıtı yaptırırsan askerlik için hiçbir işe yaramaz.
ferhatcam
30-08-2016, 19:39
Tek ders sınavı dgsden bir gün önce açıklanırsa olacağı bu tabii. Dgs parasını yatırdım matematik konularına kasmaya başladım bir de baktım ki tek dersi verememişim.. Şimdi senem uzamış oldu, dgs e de boşuna sabah uyanıp gitmedim tabii.
Benim 4 yıllık örgün eğitimim bu sene bitti. Açıköğretimde ise tek dersten senem uzamış oldu. E-devlette 2017 sonuna kadar tecilli görünüyorum. Bu yeterli midir, yoksa askerlik şubesine gitmem gerekirmi?
Diplomaları perşembe gününden itibaren kendi bürolarınızdan şahsen veya noter onaylı vekiliniz gelerek alabilir.
Tatlı almayı düşünen varsa eğer özelden yazsın büromu söyleyebilirim. :D :D
İkinci üniversite kayıtı yaptırırsan askerlik için hiçbir işe yaramaz.
Neden? 2. üniversite okurken tecil alamıyor muyum bu okul için?
Tek ders sınavı dgsden bir gün önce açıklanırsa olacağı bu tabii. Dgs parasını yatırdım matematik konularına kasmaya başladım bir de baktım ki tek dersi verememişim.. Şimdi senem uzamış oldu, dgs e de boşuna sabah uyanıp gitmedim tabii.
Benim 4 yıllık örgün eğitimim bu sene bitti. Açıköğretimde ise tek dersten senem uzamış oldu. E-devlette 2017 sonuna kadar tecilli görünüyorum. Bu yeterli midir, yoksa askerlik şubesine gitmem gerekirmi?
Normal şartlarda gitmen gerekmiyor. Eğer evine askerlikle ilgili birşey gelirse aöf bürosundan ek-c2 belgesi alıp askerlik şubesine götürürsün. Bir de emin değilim arayıp sor istersen. Örnek veriyorum dersin 2. döneme ait ise ilk dönem kayıt yenilemene gerek olmicak. Kayıt yenileme yapmadığında askerlik ile problem çıkar mı diye bir sor. Araman yeterli şubeye gitmene gerek yok. Bilgi verirler.
Neden? 2. üniversite okurken tecil alamıyor muyum bu okul için?
Yök kararı. Elindeki diploma ile 2 sene tecil hakkın var. Aslı ile birlikte askerlik şubesine geçersen yardımcı oluyorlar. Halıcıoğlundaki memurlar iyi niyetliydi ben gittiğimde.
Gittiğinde de bir sor istersen ygs ile bir bölüm okursan tecil işlemin yapılıyor mu diye. Ben yapılıyor diye biliyorum eğer olmazsa yükseklisans yapmalısın ki 35 yaşına kadar tecilin olsun.
burkaykalyon
31-08-2016, 12:08
Benim şimdi tek ders sınavı sonucunda 2 yıllık İşletme Yönetimi bölümü bitti. Mezun olarak görünüyorum.
4 yıllığa tamamlamak için ne yapmam gerekiyor? AÖF Çağrı Merkezi DGS'ye girmen gerekiyor dedi ancak bu yatay geçiş mevzusundan yararlanamıyor muyum? Yoksa 1 sene bekleyip DGS'ye mi gireceğim?
Bilgisi olan var mı?
Hiç anlamam bu konulardan. Şansa bala bitti okul zaten kitap bile açmadım bitirene kadar.
Benim şimdi tek ders sınavı sonucunda 2 yıllık İşletme Yönetimi bölümü bitti. Mezun olarak görünüyorum.
4 yıllığa tamamlamak için ne yapmam gerekiyor? AÖF Çağrı Merkezi DGS'ye girmen gerekiyor dedi ancak bu yatay geçiş mevzusundan yararlanamıyor muyum? Yoksa 1 sene bekleyip DGS'ye mi gireceğim?
Bilgisi olan var mı?
Hiç anlamam bu konulardan. Şansa bala bitti okul zaten kitap bile açmadım bitirene kadar.
Yatay geçiş olmuyor, 2 yıllıklardan 2 yıllıklara ya da 4 yıllıktan 4 yıllığa şeklinde bildiğim. Ben geçen hafta DGS ye girdim sonuçları bekliyorum 4 yıllığa tamamlamak için.
beyler aöf yüksek lisans için istanbul ümraniye numarasını arıyorum ama kullanılmamaktadır diyor , nette 444 lü bir numara var onuda arıyorum aradığınız numarayı başında 0 yada alan kodu olmadan arayın diyor , halbuki dediği gibi arıyorum fakat ulasılmıyor onada.istanbulun çeşitli semtlerindeki büroları arıyorum onlardada düşmüyor , benim hatlarda mı bir sıkıntı var anlamadım
Normal şartlarda gitmen gerekmiyor. Eğer evine askerlikle ilgili birşey gelirse aöf bürosundan ek-c2 belgesi alıp askerlik şubesine götürürsün. Bir de emin değilim arayıp sor istersen. Örnek veriyorum dersin 2. döneme ait ise ilk dönem kayıt yenilemene gerek olmicak. Kayıt yenileme yapmadığında askerlik ile problem çıkar mı diye bir sor. Araman yeterli şubeye gitmene gerek yok. Bilgi verirler.
Yök kararı. Elindeki diploma ile 2 sene tecil hakkın var. Aslı ile birlikte askerlik şubesine geçersen yardımcı oluyorlar. Halıcıoğlundaki memurlar iyi niyetliydi ben gittiğimde.
Gittiğinde de bir sor istersen ygs ile bir bölüm okursan tecil işlemin yapılıyor mu diye. Ben yapılıyor diye biliyorum eğer olmazsa yükseklisans yapmalısın ki 35 yaşına kadar tecilin olsun.
Ben bu detayı bilmiyordum, teşekkür ederim.
Ben yatay geçiş ile 2 sene okuyacakken bana 4 senelik tecil verdi halıcıoğlundaki memurlar dolayısıyla 31.12. 2017'e kadar tecilim var şuan için. Daha da uzatmak istiyorum, o zaman seneye mecburen yüksek lisans için bir bölüme başvuracağım.
Bilgisi olan var mı?
Yatay geçiş yok. Yatay geçiş değil zaten o yapmak istediğiniz dikey geçiş. Onun içinde mutlaka dgs ye girmek gerek. 2 yıllıkdan 2 yıllığa,4 yıllıkdan 4 yıllığa denilen ikinci üniversite. Yeni bir karar çıkmadıysa tecil işlemi yapılmaz ikinci üniversite ile.
beyler aöf yüksek lisans için istanbul ümraniye numarasını arıyorum ama kullanılmamaktadır diyor , nette 444 lü bir numara var onuda arıyorum aradığınız numarayı başında 0 yada alan kodu olmadan arayın diyor , halbuki dediği gibi arıyorum fakat ulasılmıyor onada.istanbulun çeşitli semtlerindeki büroları arıyorum onlardada düşmüyor , benim hatlarda mı bir sıkıntı var anlamadım
Aöf de en azından anadolu üniversitesinde yükseklisans yok. Uzaktan eğitim olarak olabilir ama onda da bürolardan yardım alamazsın. Bilmez kimse. 444 lü numara yoğun olduğu için sorun olmuş olabilir. Ara ara deneyin. Veya 0850 200 46 10-19(10 hat). Arayın. Gerçi her bilgi anadolu.edu.tr de var. Buradan arayın isterseniz. Belki aradığınız bilgi vardır.
Telefondan girdiğim için tek mesajda kopyalayamıyorum.
Ben bu detayı bilmiyordum, teşekkür ederim.
Ben yatay geçiş ile 2 sene okuyacakken bana 4 senelik tecil verdi halıcıoğlundaki memurlar dolayısıyla 31.12. 2017'e kadar tecilim var şuan için. Daha da uzatmak istiyorum, o zaman seneye mecburen yüksek lisans için bir bölüme başvuracağım.
Şöyle birşey var. 4 sene tecilin mezun olduğunda düşer. Diploman ile birlikte yeniden işlem yapman lazım. Asal bilgilerini çektiğinde mezun olduğunu görüp işlem başlatıyor diye biliyorum. Gerçi en fazla borç çıkar. Onu da Diplomanla birlikte iptal ettirirsin ama.
Cankaraca
01-09-2016, 09:13
Aof burosunu aramis bizim arkadas, pazartesi dagitmaya baslicaz diplomaları demisler. Oglen gidip almayı Dusunuyodum kafam karisti
burkaykalyon
01-09-2016, 09:18
Yatay geçiş yok. Yatay geçiş değil zaten o yapmak istediğiniz dikey geçiş. Onun içinde mutlaka dgs ye girmek gerek. 2 yıllıkdan 2 yıllığa,4 yıllıkdan 4 yıllığa denilen ikinci üniversite. Yeni bir karar çıkmadıysa tecil işlemi yapılmaz ikinci üniversite ile.
Hmm o zaman DGS'ye kastırayım ben biraz. 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapmak istiyorum işte. Bu konuda DGS'de ne yapmam gerekiyor yani?
Tecil işlemi dediğiniz askerlikle alakalı mı? Şu anda askerlikle alakalı bir sorun görünmüyor. 2018'e kadar yani.
Diplomalar gelmiş, alacaklara hayırlı olsun.
Aof burosunu aramis bizim arkadas, pazartesi dagitmaya baslicaz diplomaları demisler. Oglen gidip almayı Dusunuyodum kafam karisti
Diplomalar bürolarda. Ama kayıt dönemi olduğu için tasnifi zaman alıyor olabilir. Gerçi en kalabalık bürolardan biri biziz biz dağıtıyoruz ama o yüzden p.tesi demiş olabilirler. Siz gidin vermezlerse müdürle konuşun. Çağrı merkezini aradım diplomalae gitti dediler deyin. Versinler
Cankaraca
01-09-2016, 10:23
Diplomalar bürolarda. Ama kayıt dönemi olduğu için tasnifi zaman alıyor olabilir. Gerçi en kalabalık bürolardan biri biziz biz dağıtıyoruz ama o yüzden p.tesi demiş olabilirler. Siz gidin vermezlerse müdürle konuşun. Çağrı merkezini aradım diplomalae gitti dediler deyin. Versinler
Tamamdır bi gidip sansimi deneyeyim. Tesekkurler
BaybuRtlu69
07-09-2016, 17:53
Arkadaşlar,
Bilenlerinizden yardım istiyorum. AÖF İşletme bitti benim, bugün diplomayı aldım. 01.12.2018 tarihine kadar tecilim mevcut, dönem başı tecil yaptırmıştım.
Fakat mezun olduğum için, tekrar tecil ettirme şansım yok saınırm.
Bugün 2. bi üniversite okusam, askerliği tecil ettirebilir miyim dedim ' hayır ' cevabını aldım.
Şimdi 2 senelik tecil tamam iyi hoş, fakat o zaman geldiğinde ben iş güç dolayısıyla gidemicek durumda olursam, cezalı duruma düşmek istemiyorum.
En azından nasıl bir yol izleyerek, zamanı gelince tekrar tecil ettirebilirim ?
Yeniden YGS ye girip, 2 yıllık bir bölüm mü okumak lazım
bende bugün 2. üniversite olarak sosyoloji bölümüne kayıt oldum bakalım hayırlısı olsun
BaybuRtlu69
07-09-2016, 17:57
bende bugün 2. üniversite olarak sosyoloji bölümüne kayıt oldum bakalım hayırlısı olsun
Kardeşim 2. üniversiteye sınavsız kayıt yaptırabiliyor sanırım. kaç gündür telefona mesaj geliyor.
Fakat bu 2.üniversite, askerlik tecil bakımından geçerli olmuyormuş.
Bu konuda tecil yapabilmek için, acaba tekrardan bi üniversite sınavına girmemiz 2 veya 4 yıllık aöf programımı okumamız gerekiyor acaba ?
silwerhooks53
07-09-2016, 19:40
arkadaslar kayıt yenıleme acıldımı suanda 24 eylule kadar dıyolar ama dogrumudur
ilbeyyagci
08-09-2016, 07:57
Arkadaşlar,
Bilenlerinizden yardım istiyorum. AÖF İşletme bitti benim, bugün diplomayı aldım. 01.12.2018 tarihine kadar tecilim mevcut, dönem başı tecil yaptırmıştım.
Fakat mezun olduğum için, tekrar tecil ettirme şansım yok saınırm.
Bugün 2. bi üniversite okusam, askerliği tecil ettirebilir miyim dedim ' hayır ' cevabını aldım.
Şimdi 2 senelik tecil tamam iyi hoş, fakat o zaman geldiğinde ben iş güç dolayısıyla gidemicek durumda olursam, cezalı duruma düşmek istemiyorum.
En azından nasıl bir yol izleyerek, zamanı gelince tekrar tecil ettirebilirim ?
Yeniden YGS ye girip, 2 yıllık bir bölüm mü okumak lazım
Mezuniyetinden 2 sene bitmeden bir yüksek lisans programına başvurman lazım tecil için. 2.bir lisansı her nerede ne okursan oku kabul etmiyor.
burkaykalyon
08-09-2016, 21:33
Ya benim şimdi anlamadığım durum şu;
2 yıllık üniversite bu dönem bitti. 2018'e kadar tecilim görünüyor. Onda sorun yok yani. Tecil sebebi öğrenci yazıyor.
Önümüzdeki dönemde 2017 DGS'ye girerek 4 yıllığa tamamlayacağım kısmetse.
Başvurana kadar veya sınava kadar herhangi bir durumda tecil iptali gibi bir durum olur mu?
Bir şey yapmam gerekir mi yani?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
İster 2 yıl ister 4 yıllık üni bitirin farketmez,mezun olduktan sonra 2 yıl otomatik tecillisiniz.Tecili uzatmak için ön lisans mezunları lisans okumalı,lisans bitirenler yüksek lisans yapmalı.Yani bi üst basamağa geçmek şart.Aöf ten mezun olduktan sonra istersen uzay mühendisliğine başla farketmez,2 yıl sonra kaçak duruma düşersin.
kayıtlar ayın kaçına kadar?
burkaykalyon
09-09-2016, 06:22
Öncelikle bilgiler için teşekkürler.
Yani benim bu durumda diplomamı alıp askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil etmem gibi bir durum yok değil mi?
Ya da şöyle sorayım. Şu anda 2018'e kadar olan tecilimin üstüne mi eklenecek 2 yıl tecil? Ya da o tecil iptal olup ön lisans bitiş tarihinden itibaren mi tecil sayılacak?
Kafam çok karıştı ya. Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde tecil kısmında "herhangi bir durumla kayıt silme, iptal etme ve mezun olma gibi durumlarda ilgili öğrenim birimi 2 ay sonra öğrencinin bağlı olduğu askerlik birimine bu bilgileri iletmek durumundadır" yazıyor.
İster 2 yıl ister 4 yıllık üni bitirin farketmez,mezun olduktan sonra 2 yıl otomatik tecillisiniz.Tecili uzatmak için ön lisans mezunları lisans okumalı,lisans bitirenler yüksek lisans yapmalı.Yani bi üst basamağa geçmek şart.Aöf ten mezun olduktan sonra istersen uzay mühendisliğine başla farketmez,2 yıl sonra kaçak duruma düşersin.
otomatik tecilli değilsiniz gidip 2 yıl tecil ettirmeniz gerekiyor askerlik şubesinden ben mevzun oldum ve gidip 2 yıl bizzat tecil ettidim yoksa kaçak konumuna düşersiniz bilginiz olsun
Öncelikle bilgiler için teşekkürler.
Yani benim bu durumda diplomamı alıp askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil etmem gibi bir durum yok değil mi?
Ya da şöyle sorayım. Şu anda 2018'e kadar olan tecilimin üstüne mi eklenecek 2 yıl tecil? Ya da o tecil iptal olup ön lisans bitiş tarihinden itibaren mi tecil sayılacak?
Kafam çok karıştı ya. Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde tecil kısmında "herhangi bir durumla kayıt silme, iptal etme ve mezun olma gibi durumlarda ilgili öğrenim birimi 2 ay sonra öğrencinin bağlı olduğu askerlik birimine bu bilgileri iletmek durumundadır" yazıyor.
gideceksin mecburen 2 yıl tecil kağıdı alacaksın cezalı duruma düşersin daha yeni gittim ben 2 gün oluyor yanlış bilgi alma arkadaş hatalı bilgi verdi gidip büroya diplomanı al şubeden de tecilini yaptır yoksa ceza yersin
durum şöyle yeni mevzun olmuştum 2 yıllıktan gidip tecil ettirebilirdim ama etmedim 4 yıllık aöf den devam etme kararı aldım 4 yıllık bitti bu ay ve diplomamı alıp gidip tecil ettirdim etmezseniz olmaz arkadaşlar. uzay mühendisliğine de gitsen kaçak duruma düşersin diye birşey alakası yok 4 yıl bittikten sonra yüksek lisans yapacak olursanız 35 yaşına kadar tecil yapma hakkın var yoksa 29dan 1 gün bile alırsan asker kaçağı sayılırsın
burkaykalyon
09-09-2016, 07:54
gideceksin mecburen 2 yıl tecil kağıdı alacaksın cezalı duruma düşersin daha yeni gittim ben 2 gün oluyor yanlış bilgi alma arkadaş hatalı bilgi verdi gidip büroya diplomanı al şubeden de tecilini yaptır yoksa ceza yersin
Çok teşekkürler bilgi için. Dün mesaj geldi Açıköğretim'den diplomanız hazırdır gelip alabilirsiniz diye. Araya da şimdi bayram giriyor. Mecbur bayramdan sonraki hafta gidip halledeyim bari.
otomatik tecilli değilsiniz gidip 2 yıl tecil ettirmeniz gerekiyor askerlik şubesinden ben mevzun oldum ve gidip 2 yıl bizzat tecil ettidim yoksa kaçak konumuna düşersiniz bilginiz olsun
Otomatik tecil derken böyle standart bir uzatma hakkı olduğu için söyledim.
Otomatik tecil derken böyle standart bir uzatma hakkı olduğu için söyledim.
tamamdır. yoksa arkadaş soruyor askerlik şubesine gidip tecil etme gibi bir durum söz konusu değil dimi diye fikri oluşunca söyledim
AliGizda
09-09-2016, 08:59
Kayıtlar başladımı?
Gökhan Bilgin
09-09-2016, 10:22
Kayıt yenileme başladımı
i-vtec07
13-09-2016, 19:15
Cümleten hayırli bayramlar
Bi sorum var ben şuan 4 yıllık örgün okuyorum ayrıca birde kamu yönetimi okuyorum ikinci üni hakkından yararlanarak . Şimdi sorun şu aöf ten 2 yıllık bi bölüm var onuda aradan cıkarmak istiyorum böyle bi hakkım var mı yani 3. bi bölüm olucak.
kadireren
18-09-2016, 23:24
Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığından geçiş yaptım 3. sınıf bitti her dönem 2 olmak üzere 4 alttan dersim kaldı , bu yıl ders ekleme vs gibi bir şey yapmam gereklimi tarihlere baktım bir şey anlamadım yapılcak varsa tarihleri kaçırmayım boş yere uzamasın
Ayrıca şu şekilde bi açıklama var alttan ff leri verince düzelir mi ?
2015 bahar dönemi dönem ort. 1.80 genel ortalama 1.79 durum TEKRAR
2015 güz dönemi dönem ort. 1.77 genel ortalama 1.77 durum UYARI
bu tam olarak ne demek ? aöf bizim sisteme göre çok karışık geldi
Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.
doğrumudur CenkB kardeşim :D
Ben 2 yıllık bilgisayar programcılığından geçiş yaptım 3. sınıf bitti her dönem 2 olmak üzere 4 alttan dersim kaldı , bu yıl ders ekleme vs gibi bir şey yapmam gereklimi tarihlere baktım bir şey anlamadım yapılcak varsa tarihleri kaçırmayım boş yere uzamasın
2.00 ortalama olmadan mezun olamazsın demek diye biliyorum
i-vtec07
19-09-2016, 07:30
Bi sorum var ben şuan 4 yıllık örgün okuyorum ayrıca birde kamu yönetimi okuyorum ikinci üni hakkından yararlanarak . Şimdi sorun şu aöf ten 2 yıllık bi bölüm var onuda aradan cıkarmak istiyorum böyle bi hakkım var mı yani 3. bi bölüm olucak.
Var mı bilgisi olan bu konu hakkında ?
Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.
doğrumudur CenkB kardeşim :D
Aynen öyle kardeşim. :D
Kamu yönetimin anadolu üniversitesinde ise anadolu üniversitesinde 3. bölüm okuyamazsın. Ama Atatürk veya İstanbul Üniversitelerinin 2. üniversitelerinde okursun sorun yok o konuda.
Sistem sana 30 krediye kadar ders verir. Sen üstüne 45 krediye kadar ekleyebilirsin. Ders ekle-sil işlemi yapman gerekir ki derslerini kontrol etmen yararına olur. Kayıt yenileme tarihlerinde harcı yatırmadan önce şifrenle birlikte sayfana girip ders ekle-sil işlemi yapabilirsin. Daha sonra yine kayıt yenileme tarihleri arasında harç yatırman gerekir.
Ayrıca ortalaman 2.0 ın altında ise dd-dc-cd notlarından geçersin. ff ler hertürlü kalır. ortalamanı 2 nin üstüne çıkarmaz isen d harfli notlarındaki derslerden kalacaksın demek. Arada tekrar kontrol etmende fayda var. İstanbulda isen kayıt yenilemeden sonra bir uğra büroya bakalım. Sistemden bakmadan ezbere konuşmayalım.
Day Walker
20-09-2016, 09:31
Şu konuyu görünce saçların dikeliyor :D
2 yıldır uluslar arası iletişimde 1. sınıftayım :D tembellikten çalışmıyoruz. Ama diplomayıda almam lazım :)
Varmıdır bi kısa yolu :D
Şu konuyu görünce saçların dikeliyor :D
2 yıldır uluslar arası iletişimde 1. sınıftayım :D tembellikten çalışmıyoruz. Ama diplomayıda almam lazım :)
Varmıdır bi kısa yolu :D
Her konudan sen çıkıyorsun post mu kasıyorsun yönetimden rica ediyorum bu arkadaşı banlasınlar ne biçim niki var
Day Walker
20-09-2016, 10:11
Her konudan sen çıkıyorsun post mu kasıyorsun yönetimden rica ediyorum bu arkadaşı banlasınlar ne biçim niki var
ahahah ulan yılanın başı sensin gevşek :D
Ne güzel geçen hafta düzeltmiştik nicki sayende yine değişti :D Bide isim babası benim diye böbürleniyodun :D
ahahah ulan yılanın başı sensin gevşek :D
Ne güzel geçen hafta düzeltmiştik nicki sayende yine değişti :D Bide isim babası benim diye böbürleniyodun :D
Bu arkadaşı tanımıyorum
Day Walker
20-09-2016, 10:34
Bu arkadaşı tanımıyorum
Düğün davetiyeni gönderinde bende aynı şeyi yazıcam :hehe:
Düğün davetiyeni gönderinde bende aynı şeyi yazıcam :hehe:
Ona hertürlü geleceksin bahane kabul etmiyorum (tabancasimileyi)
Day Walker
20-09-2016, 11:05
Ona hertürlü geleceksin bahane kabul etmiyorum (tabancasimileyi)
ahaaha :D
kadireren
20-09-2016, 12:22
2.00 ortalama olmadan mezun olamazsın demek diye biliyorum
Ff leri verdiğimde sorun yok rahat 2.00 geçer ama şuan yazan aklıma takıldı tekrar yazdığı için acama 3. sınıfta kaldımca tekrar 3. sınıfı vercekmişim gibi düşündüm
Aynen öyle kardeşim. :D
Kamu yönetimin anadolu üniversitesinde ise anadolu üniversitesinde 3. bölüm okuyamazsın. Ama Atatürk veya İstanbul Üniversitelerinin 2. üniversitelerinde okursun sorun yok o konuda.
Sistem sana 30 krediye kadar ders verir. Sen üstüne 45 krediye kadar ekleyebilirsin. Ders ekle-sil işlemi yapman gerekir ki derslerini kontrol etmen yararına olur. Kayıt yenileme tarihlerinde harcı yatırmadan önce şifrenle birlikte sayfana girip ders ekle-sil işlemi yapabilirsin. Daha sonra yine kayıt yenileme tarihleri arasında harç yatırman gerekir.
Ayrıca ortalaman 2.0 ın altında ise dd-dc-cd notlarından geçersin. ff ler hertürlü kalır. ortalamanı 2 nin üstüne çıkarmaz isen d harfli notlarındaki derslerden kalacaksın demek. Arada tekrar kontrol etmende fayda var. İstanbulda isen kayıt yenilemeden sonra bir uğra büroya bakalım. Sistemden bakmadan ezbere konuşmayalım.
Abi ilk başladığımız zaman bize ders ekle sil yaptırılmamıştı direk belirli dersler verildi onların sınavına girdim tarihleri öğrendim ona göre girip bakıyım bu sene ekle sil yapacakmıyız bilgisayar bölümünden geçtiğim için ilk başta fark dersleri zorunlu almıştım yanına seçmeli ders seçme yoktu , maalesef Ankaradayım abi ama yinede kayıt yenileme zamanı büroya uğrayım yanlış bişey yapıp 1 yılı yakmak istemem
Ff leri verdiğimde sorun yok rahat 2.00 geçer ama şuan yazan aklıma takıldı tekrar yazdığı için acama 3. sınıfta kaldımca tekrar 3. sınıfı vercekmişim gibi düşündüm
Abi ilk başladığımız zaman bize ders ekle sil yaptırılmamıştı direk belirli dersler verildi onların sınavına girdim tarihleri öğrendim ona göre girip bakıyım bu sene ekle sil yapacakmıyız bilgisayar bölümünden geçtiğim için ilk başta fark dersleri zorunlu almıştım yanına seçmeli ders seçme yoktu , maalesef Ankaradayım abi ama yinede kayıt yenileme zamanı büroya uğrayım yanlış bişey yapıp 1 yılı yakmak istemem
1. sınıfta ekle sil işlemi yok zaten. 2. yılından itibaren başlar bu ekle-sil işlemi.
kadireren
20-09-2016, 12:33
1. sınıfta ekle sil işlemi yok zaten. 2. yılından itibaren başlar bu ekle-sil işlemi.
Anladım abi peki seçmeli ders ile kaç krediye kadar seçmemiz gerek yani 30 kredi kendisi verecek okulu bitirebilmemiz için o yıl için kaç kredilik ders almamış gerek , birde ilk dönemden 2 ikinci dönemden 2 ff var bunları seçmeli ders kısmında seçecek miyim yoksa otomatik onları ekliyor mu sistem , özgün öğretimde ff ler otomatik ekleniyordu
arkadaşlar benim 2.dönem tek dersim kaldı, sadece 2. dönem kayıt yenileyeceğim dimi, askerliğimiz sakata gelmesin ?
ösym de tanıdığı olan var mı? DGS sonuçları hala açıklanmadı. 1 ay oldu hala ses seda yok.
arkadaşlar benim 2.dönem tek dersim kaldı, sadece 2. dönem kayıt yenileyeceğim dimi, askerliğimiz sakata gelmesin ?
2. dönem kayıt yenileteceksin ama askerlik şubesini telefonla arayıp bir sor askerlikte sorun çıkacak mı diye. En net yanıtı orası verir.
Anladım abi peki seçmeli ders ile kaç krediye kadar seçmemiz gerek yani 30 kredi kendisi verecek okulu bitirebilmemiz için o yıl için kaç kredilik ders almamış gerek , birde ilk dönemden 2 ikinci dönemden 2 ff var bunları seçmeli ders kısmında seçecek miyim yoksa otomatik onları ekliyor mu sistem , özgün öğretimde ff ler otomatik ekleniyordu
Bizde de otomatik eklenir. Zaten ders ekle sil yaparken göreceksin ekranda. ilk önce ffleri verir. Her ff olan dersi kendi döneminde alabilirsin. Yani bahar döneminde olan dersi güz döneminde alamazsın. 45 krediye kadar eklemene izin verir. Zaten fazlasını istesen de sistem onay vermez eklemene
Arkadaşlar 3.sınıf sosyoloji öğrencisi. Geçen sene 3.sınıfın 2.döneminde yani bahar döneminde kayıt yenilemedi.
Şimdi güz döneminde kayıt yaptırması gerekli mi?
Aöf bürosuna sordum güz döneminde dersi yoksa gerekli değil. Kayıt yenilerse güz dönemindeki dersleri alır gibi birşey geveledi ağzında.
Alttan kalan dersi yok 3.sınıf 1. Dönemden.
Bu güz kayıt yaptırmasak bahar yaptırsak problem olmaz demi?
Kayıt silinmesi gibi birşey olmaz değil mi?
kadireren
21-09-2016, 12:18
2. dönem kayıt yenileteceksin ama askerlik şubesini telefonla arayıp bir sor askerlikte sorun çıkacak mı diye. En net yanıtı orası verir.
Bizde de otomatik eklenir. Zaten ders ekle sil yaparken göreceksin ekranda. ilk önce ffleri verir. Her ff olan dersi kendi döneminde alabilirsin. Yani bahar döneminde olan dersi güz döneminde alamazsın. 45 krediye kadar eklemene izin verir. Zaten fazlasını istesen de sistem onay vermez eklemene
Anladım abi teşekkür ederim , ekle sil açılsın takıldığım yerde bu konuya yazarım
Arkadaşlar 3.sınıf sosyoloji öğrencisi. Geçen sene 3.sınıfın 2.döneminde yani bahar döneminde kayıt yenilemedi.
Şimdi güz döneminde kayıt yaptırması gerekli mi?
Aöf bürosuna sordum güz döneminde dersi yoksa gerekli değil. Kayıt yenilerse güz dönemindeki dersleri alır gibi birşey geveledi ağzında.
Alttan kalan dersi yok 3.sınıf 1. Dönemden.
Bu güz kayıt yaptırmasak bahar yaptırsak problem olmaz demi?
Kayıt silinmesi gibi birşey olmaz değil mi?
Yo gevelememiş doğruyu söylemiş. 3. Sınıfın güz dönemini geçmiş 4. Sınıfın güz dönemi dersleri duruyor anladığım kadarıyla. Bu dönem kayıt yenilerse 4. Sınıfın güz dönemi derslerini alır.
Kayıt yenileme yapmazsa da kendi bilir sıkıntı olmaz. Silinmez kayıt.
ProdriveSTI
21-09-2016, 13:06
Kayıt yenileme ne zaman beyler ? Son sınıftayım 4 ders kaldı artık bitiriyim bu sene yahu boku çıktı.
Yo gevelememiş doğruyu söylemiş. 3. Sınıfın güz dönemini geçmiş 4. Sınıfın güz dönemi dersleri duruyor anladığım kadarıyla. Bu dönem kayıt yenilerse 4. Sınıfın güz dönemi derslerini alır.
Kayıt yenileme yapmazsa da kendi bilir sıkıntı olmaz. Silinmez kayıt.
Geveleme dediğim net cevap vermedi. Benim asıl öğrenmek istediğime siz cevap Verdiniz.
4. Sınıfım güz döneminden ders alacaksa yenileyelim tabiki. Onun konuşma tarzından güz döneminden alttan ders kaldıysa onu alır anladım.
Teşekkürler cevap için.
Emre Akçay
27-09-2016, 08:20
Bu dönem güz döneminde alacağınız ders bulunmamaktadır diyor. Yalnız bahar döneminde alacağım dersler var. Şimdi güz dönemi kaydı yaptırmam gerekli mi?
bordeaux
27-09-2016, 08:35
kayıt yenileme 26 eylülde başladı diye biliyorum.
Day Walker
27-09-2016, 09:19
Kaçına kadar sürecek kayıt yenilemeler
Kaçına kadar sürecek kayıt yenilemeler
7 ekim cuma son gün
Day Walker
27-09-2016, 09:33
7 ekim cuma son gün
ok tesekkür ettim :)
Ders ekleme tarihini kaçırmışız
6 7 ekim de mazeretli ders ekleme var diyor
Yenilemeyi o zamana mı bırakayim yoksa bugün harcı yatırıp o gün ders eklemesi yapınca extra borç çıkacakmıdır
ÖSYM, DGS sonuçlarını açıkladı ama tercihler daha yapılmadı, ben AÖF lisans bölümlerinden birine geçmek istiyorum umarım ösym yarı yolda komaz bizi.
Ders ekleme tarihini kaçırmışız
6 7 ekim de mazeretli ders ekleme var diyor
Yenilemeyi o zamana mı bırakayim yoksa bugün harcı yatırıp o gün ders eklemesi yapınca extra borç çıkacakmıdır
Ben bugün ders ekleme silme işlemi yaptım kayıt yenilemede bir sıkıntı çıkmadı. Eklediğim her ders içinde artı para ekledi
Ben bugün ders ekleme silme işlemi yaptım kayıt yenilemede bir sıkıntı çıkmadı. Eklediğim her ders içinde artı para ekledi
Bende az önce girdim bütün dersleri ekledim
231 tl kopardılar :)
LnchCntrl
27-09-2016, 11:23
2019 12. aya kadar tecilim var, 3.sınıfta oluyorum tecil bittiği zaman arkadaşlar, tecilimi 1 sene daha uzatabilir miyim ? bitirip gitmek adına ?
Bende az önce girdim bütün dersleri ekledim
231 tl kopardılar :)
Bende hepsini aldım sanki geçebilcekmiş gibi :D 276 Tl tuttu benimde
Emre Akçay
28-09-2016, 09:26
Bu dönem güz döneminde alacağınız ders bulunmamaktadır diyor. Yalnız bahar döneminde alacağım dersler var. Şimdi güz dönemi kaydı yaptırmam gerekli mi?
Bilgisi olan var mı acaba?
ProdriveSTI
28-09-2016, 10:02
240 tl nedir yaa :ofk:
kadireren
28-09-2016, 17:25
Ders ekleme işlemini yaptım bugün tüm dersleri ekledim ama sormak istediğim bir durum var aşağıda ekran görüntüsünü ekledim 3 adet kırmızı işaretli ders var bunların 2 si geçen seneden ff olan dersler 1 tanesi ise (Finansal yönetim I ) dc olarak geldi dönem ortalamam 1.77 olduğundan 3 dersi zorunlu olarak ekliyor ben ff leri versem zaten ortalamam 2 yi geçecek bu dc olan dersi almam zorunlu mu ?
http://i.hizliresim.com/88WYJW.png
mert_can 41
28-09-2016, 17:29
açıktan 2 farklı bölüm okunabilirmi bir 2 yıllık diğeri 4 yıllık olmak üzere dış ticarete yazıldım da birde seneye işletmeye yazılim diyorum 4 yıllık
Uluslar arası ilişkiler bölümü okuyan var mı? dgs den mecburen seçtim. Nasıldır konuları?
i-vtec07
05-10-2016, 18:22
Abiler arkadaşlar benim normal örgüne gitti kafam dersleri ekle sil yapmadan para yı yatırdım bunu nasıl düzelticez sistem kendisi seçmiş ama ben 45 kredilik alıcaktım ders :(
barakuda26
05-10-2016, 18:28
Uluslar arası ilişkiler bölümü okuyan var mı? dgs den mecburen seçtim. Nasıldır konuları?
Direk 3ten başladım 4 sene oldu başlayalı, son 2 senedir veriyorum dersleri öncesinde formaliteden kayıt yeniledim. Konular sözel ezbere dayalı, tarihi ve okumayı seviyosan zorlanmassın hiç. Bölüm bu sene 2. Mezunlarını verdi yeni bölümlerden. Ne zor ne kolay öyle söyliyim.
i-vtec07
05-10-2016, 18:35
açıktan 2 farklı bölüm okunabilirmi bir 2 yıllık diğeri 4 yıllık olmak üzere dış ticarete yazıldım da birde seneye işletmeye yazılim diyorum 4 yıllık
Bi onceki sayfada aynısını sordum kardeşim bende. Okunamıyomuş tabi başka bi uninin aöfünden okuyabilirsin 3. uniyi.
Direk 3ten başladım 4 sene oldu başlayalı, son 2 senedir veriyorum dersleri öncesinde formaliteden kayıt yeniledim. Konular sözel ezbere dayalı, tarihi ve okumayı seviyosan zorlanmassın hiç. Bölüm bu sene 2. Mezunlarını verdi yeni bölümlerden. Ne zor ne kolay öyle söyliyim.
Cevap için çok teşekkürler.
Fark dersleri aldın mı? tarih ve okuma zaten benim en sevdiğim dersler.
Abiler arkadaşlar benim normal örgüne gitti kafam dersleri ekle sil yapmadan para yı yatırdım bunu nasıl düzelticez sistem kendisi seçmiş ama ben 45 kredilik alıcaktım ders :(
şuanda dahil ekleme yapabilirsin. Mazeretli ders ekle-sil adı altında. 12sinden sonra kitapları alabilinecek diye bilgi verildi bilgi işlemden. kasım ayında da ek ödemesi çıkacak 50-60 civarı falan onu yatıracaksın
Bilgisi olan var mı acaba?
ders yoksa yatırmayın para. Ama askerlikle ilgili bir durum varsa önce şube ile iletişime geçin. Kaydım dondurulacak sıkıntı çıkar mı diye sorun. Çıkar derlerse yatırman gerekir.
Kitap dağıtmaktan anamız ağlıyor bakamıyorum foruma. :D
barakuda26
06-10-2016, 21:20
Cevap için çok teşekkürler.
Fark dersleri aldın mı? tarih ve okuma zaten benim en sevdiğim dersler.
fark derslerini bilmiyorum yada hatırlamıyorum diyelim :) ne verdilerse seçtim bu dönemde 5. güz dönemi derslerinden 2'si kaldı sadece mezun olabilmem için
konuyu görünce heyecanlandım geçen dönem mezun oldum şükür darısı burdaki okuyanların başına inşş aminn :) :)
mesaj geldi kredi kartınızda ödeyebilirsiniz diye bende acele etmedim şimdi giriyorum çıkmıyor öyle bi seçenek önceden hep kartla ödüyodum bilgisi olan varmı acaba
mesaj geldi kredi kartınızda ödeyebilirsiniz diye bende acele etmedim şimdi giriyorum çıkmıyor öyle bi seçenek önceden hep kartla ödüyodum bilgisi olan varmı acaba
bende aynı şekilde giriyorum kartla ödeme çıkmıyor, son ödemeyi saat kaça kadar alıyorlar bilen varmı ?
fark derslerini bilmiyorum yada hatırlamıyorum diyelim :) ne verdilerse seçtim bu dönemde 5. güz dönemi derslerinden 2'si kaldı sadece mezun olabilmem için
Hadi bakalım hayırlısı olsun, başarılar dilerim.
Emre Akçay
07-10-2016, 07:52
ders yoksa yatırmayın para. Ama askerlikle ilgili bir durum varsa önce şube ile iletişime geçin. Kaydım dondurulacak sıkıntı çıkar mı diye sorun. Çıkar derlerse yatırman gerekir.
Kitap dağıtmaktan anamız ağlıyor bakamıyorum foruma. :D
Askerlikle ilgili durum yok ya. Öylesine okuduğum bir bölüm. Bahar döneminden 3 ders kaldı, güz döneminden ders yokmuş. Boşu boşuna yatırmıyorum o zaman kayıt ücreti. Herhangi birşey yapmamız gerekiyor mu peki? Bahar dönemi direk parayı yatırıp devam mı edicez?
bende aynı şekilde giriyorum kartla ödeme çıkmıyor, son ödemeyi saat kaça kadar alıyorlar bilen varmı ?
saat 17.00'a , bugün bankalar kapanana kadar vakit var
Kayıtlar açılınca yapmıştım ki en temizi öyle. Son gün hep sıkıntı. Bürolarda kilittir şimdi :D
Bende kredi kartı ile ödiyecektim dün gece kendimden emin emin girdim sisteme kart kısmı kapalıydı bugün yetişir hallederiz inşallah...
[QUOTE=erdalss;8199589]
saat 17.00'a , bugün bankalar kapanana kadar vakit var
Bankamatikte demi 17,00 a kadar acaba ?
Bankamatikte demi 17,00 a kadar acaba ?
aöf sitesinde geri sayım var kayıt yenileme bitiş 5 saat 13 dk kaldı olarak gözüküyo 17.00 den sonra sanırım bankamatik ve online işlemler yapılmıyacaktır
2. üniversite olarak sosyoloji yazdım bende , bakalım hayırlısı olsun :D
aöf sitesinde geri sayım var kayıt yenileme bitiş 5 saat 13 dk kaldı olarak gözüküyo 17.00 den sonra sanırım bankamatik ve online işlemler yapılmıyacaktır
2.4. Ödeme Yöntemleri
Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle
gerçekleştirebilirsiniz:
Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme
(Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online
ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi
kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)
Şubeden Ödeme
İnternet Bankacılığından Ödeme
ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
Telefon Bankacılığı ile Ödeme
Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat
23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.
şöyle bir bilgi buldum
şöyle bir bilgi buldum
o yazıyı görmemiştim bence mesai saatinden önce sorun yaşanmaması için halledilmeli herhangi bir problem yaşanırsa mazeretli kayıtlar için bugün son , ben sabah atmden işlem yaptım kayıdım yenilendi.
haber içeriği
07 Ekim 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
o yazıyı görmemiştim bence mesai saatinden önce sorun yaşanmaması için halledilmeli herhangi bir problem yaşanırsa mazeretli kayıtlar için bugün son , ben sabah atmden işlem yaptım kayıdım yenilendi.
haber içeriği
5 e kadar değilmiş test edildi :) şimdi yatırdım geldim bir sorun yok
Foruma bakamadım. :) 11'e kadar atm den para yatırabiliyorsunuz.
parayı yatırdık ama hala pasif yazıyor o değişir inşallah
son gün kredi kartından yatırılan provizyonlar kabul edilmiyor diye biliyorum. yani vakıfbank atm den yatırırsanız oluyor sadece, umarım yanılıyorumdur.
bende ders seçimi yapıp zamanında yatırdım parayı ama hala pasif yazıyor. neden acaba?
Pasif durumda olanlar gün içerisinde düzeltilecek durumları.
çok şükür :) tırsmadım değil, sağolasın
Pasif görünenlerin durumu düzeldi arkadaşlar.
DGS yerleştirme sonuçları daha açıklanmadı, aöf uluslar arası ilişkiler ilk tercihim ama kayıtlar bitti sanırım. Bizim durumda olanlar ne yapacak bilen var mı?
DGS yerleştirme sonuçları daha açıklanmadı, aöf uluslar arası ilişkiler ilk tercihim ama kayıtlar bitti sanırım. Bizim durumda olanlar ne yapacak bilen var mı?
Dgs kayıtları yapılmadı zaten henüz. Sonuçlar açıklandıktan sonra takip edin. Muhtemelen hemen sonraki p.tesi günü kayıtları başlatıp 6 gün kayıt alırlar.
Fırsatım olursa ben de yazarım buraya.
Ben is yogunlugundan bu ders-ekle sil otomasyonunu yapmayi unuttum. Nasil bir yol izlemem gerekir arkadaslar?
Dgs kayıtları yapılmadı zaten henüz. Sonuçlar açıklandıktan sonra takip edin. Muhtemelen hemen sonraki p.tesi günü kayıtları başlatıp 6 gün kayıt alırlar.
Çok teşekkürler.
i-vtec07
11-10-2016, 17:15
Ben is yogunlugundan bu ders-ekle sil otomasyonunu yapmayi unuttum. Nasil bir yol izlemem gerekir arkadaslar?
Ayın 7 si sondu mazeretli ders ekleme için keşke önce yazsaymışsın. Bi danışın genede büroya belki vardır bi yolu .
ders eklesil yapmadınız ama harç yatırdıysanız kayıt yenilenir. Eğer hiçbirşey yapmadıysanız bu dönem için daha birşey yapamazsnız.
ders eklesil yapmadınız ama harç yatırdıysanız kayıt yenilenir. Eğer hiçbirşey yapmadıysanız bu dönem için daha birşey yapamazsnız.
DGS sonucunda yerleştirmelerde fark dersleri almak gerekiyor sanırım, aöf tarım dan aöf uluslar arası ilişkiler dersine geçişte hangi fark dersleri alınır biliyormusunuz?
DGS sonucunda yerleştirmelerde fark dersleri almak gerekiyor sanırım, aöf tarım dan aöf uluslar arası ilişkiler dersine geçişte hangi fark dersleri alınır biliyormusunuz?
Dikey Geciş | Anadolu Universitesi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/dikey-gecis)
Linkin en altında fark ders alarak vs. diye bir dosya var. Onu indirin. Hepsi yazıyor orada.
Dikey Geciş | Anadolu Universitesi (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/dikey-gecis)
Linkin en altında fark ders alarak vs. diye bir dosya var. Onu indirin. Hepsi yazıyor orada.
Çok teşekkür ederim. :)
Açık ögretim de güncel olarak kaç sene uzatabiliyoruz,harç parasını yatırdığım sürece atılma gibi bir durum söz konusu olur mu? 2013 kayıtlıyım,4.seneye başlıyorum.
Açık ögretim de güncel olarak kaç sene uzatabiliyoruz,harç parasını yatırdığım sürece atılma gibi bir durum söz konusu olur mu? 2013 kayıtlıyım,4.seneye başlıyorum.
Harç parasını yatırmasan da atılmazsın. Sadece öğrencilik haklarından yararlanamazsın. Akbil, Askerlik tecil vs.
Dgs yerleştirme sonuçları belli oldu, bugünden itibaren aöf ye kayıt yaptırabiliriz ama aöf nin sitesinde daha dgs yerleştirme açılmamış. Haber var mı bu konuda?
Dgs yerleştirme sonuçları belli oldu, bugünden itibaren aöf ye kayıt yaptırabiliriz ama aöf nin sitesinde daha dgs yerleştirme açılmamış. Haber var mı bu konuda?
Aöf için kayıtlar henüz başlamadı. Sonuç belgenizde yazılan tarih örgün üniversiteler için.
Aöf için kayıtlar henüz başlamadı. Sonuç belgenizde yazılan tarih örgün üniversiteler için.
Teşekkür ederim Cenk.
Teşekkür ederim Cenk.
Rica ederim. :) Önümüzdeki hafta kayıtlar başlar diye tahmin ediyorum fakat henüz resmi bir yazı gelmedi. Anadolu.edu.tr içerisinden açıköğretim sekmesinden takip edebilirsiniz. Bende unutkanlık var ama unutmazsam buraya da yazarım yine. :)
İlk günler kayıt olursanız avantajınıza olur. Bürolar çok daha sakin oluyor. Hatta en mantıklısı 1. gün internet başvurusu yapıp harcı yatırıp 2. gün sabah erken saatlerinde büroya gitmek istenen evraklarla daha mantıklı. 08:30 da açılıyor bürolar. O saatte giderseniz imkan varsa daha sakin olur.
Rica ederim. :) Önümüzdeki hafta kayıtlar başlar diye tahmin ediyorum fakat henüz resmi bir yazı gelmedi. Anadolu.edu.tr içerisinden açıköğretim sekmesinden takip edebilirsiniz. Bende unutkanlık var ama unutmazsam buraya da yazarım yine. :)
İlk günler kayıt olursanız avantajınıza olur. Bürolar çok daha sakin oluyor. Hatta en mantıklısı 1. gün internet başvurusu yapıp harcı yatırıp 2. gün sabah erken saatlerinde büroya gitmek istenen evraklarla daha mantıklı. 08:30 da açılıyor bürolar. O saatte giderseniz imkan varsa daha sakin olur.
Evrak olarak ne istiyorlar ki? daha önce zaten kaydım var dı. 2 yıllık ön lisans mezunuyum aöf den.
Evrak olarak ne istiyorlar ki? daha önce zaten kaydım var dı. 2 yıllık ön lisans mezunuyum aöf den.
Daha önceden kayıtlı olmanız çok birşeyi değiştirmiyor malesef. Geçen seneye göre konuşayım, diploma(geçici mezuniyet belgesi) aslı ve fotokopisi, İnternetteki başvurunun çıktısı(Başvuru sırasında fotoğraf yüklemek gerekiyor), Not durum belgesi(transkript) aslı. Bir de internet başvurusu sırasında yüklediğiniz fotoğraf olumlu olmama ihtimaline karşı 4 tane fotoğraf.
Daha önceden kayıtlı olmanız çok birşeyi değiştirmiyor malesef. Geçen seneye göre konuşayım, diploma(geçici mezuniyet belgesi) aslı ve fotokopisi, İnternetteki başvurunun çıktısı(Başvuru sırasında fotoğraf yüklemek gerekiyor), Not durum belgesi(transkript) aslı. Bir de internet başvurusu sırasında yüklediğiniz fotoğraf olumlu olmama ihtimaline karşı 4 tane fotoğraf.
Çok teşekkürler bilgiler için, :)
Çok teşekkürler bilgiler için, :)
Rica ederim :) söylediğim belgeler geçen sene içindi. Aşağı yukarı aynı çıkar evraklar ama farklılık gösterir öğrenciye göre. İnternet başvurusu sonrası çıktı alınca 3 sayfa geliyor. 3. Sayfada kayıt için gerekli evraklar yazıyor. Onu kontrol etmeniz lazım. Orada ne yazıyorsa o.
Oğuzhan Ç.
19-10-2016, 12:12
Bugün dershanenin gönderdigi mesajı kopyalıyorum büyük oldugu için yazı fonu kusura bakmayın telden giriyorum.
ANADOLU UNIVERSITESI SENATOSUNUN 04/10/2016 TARIH VE 7/8 SAYILI KARARI ILE AOF SINAVLARINDA 4 YANLIS 1 DOGRUYU GOTURMESI KARARINI KABUL ETMISTIR. BTAS MURAT Artık sallama yapamıcaz galiba
mert_can 41
20-10-2016, 01:22
Ufak bir sorum var sistemi hiç bilmiyorum ben ilk kayıt oldum 26 sında sınav varmış ama bana ders seçme olayını söylemediler direk kitaplarımı verdiler bende ders seçilmicek heralde ilk dönemim diye üstelemedim ders seçmem gerekiyormuydu bu sınava girebilcekmiyim yoksa diğer sınava girerkenmi ders seçip giricem. biraz karışık oldu ama yardım ederseniz çok sevinirim 2 yıllık dış ticaret okuyorum
Ufak bir sorum var sistemi hiç bilmiyorum ben ilk kayıt oldum 26 sında sınav varmış ama bana ders seçme olayını söylemediler direk kitaplarımı verdiler bende ders seçilmicek heralde ilk dönemim diye üstelemedim ders seçmem gerekiyormuydu bu sınava girebilcekmiyim yoksa diğer sınava girerkenmi ders seçip giricem. biraz karışık oldu ama yardım ederseniz çok sevinirim 2 yıllık dış ticaret okuyorum
Anladığım kadarıyla 1. Sınıf 1. Dönem' desiniz. Eğer doğru anladıysam,ders kaydı yapmanıza gerek yok. Sınavlara girebilirsiniz.
Bugün dershanenin gönderdigi mesajı kopyalıyorum büyük oldugu için yazı fonu kusura bakmayın telden giriyorum.
ANADOLU UNIVERSITESI SENATOSUNUN 04/10/2016 TARIH VE 7/8 SAYILI KARARI ILE AOF SINAVLARINDA 4 YANLIS 1 DOGRUYU GOTURMESI KARARINI KABUL ETMISTIR. BTAS MURAT Artık sallama yapamıcaz galiba
Gerçek mi bu?
Redfish16V
20-10-2016, 08:01
Tam zamanında mezun olmuşum :D Bu 4 yanlış 1 doğruyu götürme mevzusu kötü olmuş..
Aynen iyi ki Yen'i mevzun olmuşum . Tecil ettirdim ama tecili bozdum şubatta o şimdi asker yedek subay adayı ;)
mert_can 41
20-10-2016, 09:12
Anladığım kadarıyla 1. Sınıf 1. Dönem' desiniz. Eğer doğru anladıysam,ders kaydı yapmanıza gerek yok. Sınavlara girebilirsiniz.
Ohh çok teşekkür ederim peki sınav yeri bilgisi açıklandımı sistemi kurcaladım ama göremedim tekrar çok teşekkür ederim :)
Ohh çok teşekkür ederim peki sınav yeri bilgisi açıklandımı sistemi kurcaladım ama göremedim tekrar çok teşekkür ederim :)
Ders eklemene gerek yok yeni kayıtlı olduğun için. Sınav yerleri de sınava 1 hafta - 5 gün kala açıklanır.
EDİT: DGS kayıtları 21-24 ve 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak arkadaşlar. Sadece 3 gün ve h.sonu bürolar kapalı olacak.
Kayıt için önce internetten önkayıt. Çıktısını alıyorsunuz bunun, çıkan 3. sayfada "kayıt için gerekli evraklar" var. Orada yazan evrakları toplayıp, vakıfbanka harcı yatırıp evrakları kayıt tarihleri arasında büroya getiriyorsunuz.
mert_can 41
20-10-2016, 11:02
Ders eklemene gerek yok yeni kayıtlı olduğun için. Sınav yerleri de sınava 1 hafta - 5 gün kala açıklanır.
Çok teşekkür dün telefonuma sınav yeri değişiklik için vb diye bir mesaj geldi kağıttanda baktığımda 25 26 yı görünce önümüzdeki hafta sandım 1 ay varmış yardımlarınız için çok teşekkür ederim
http://image.prntscr.com/image/3d2fc041822b465e9798911f3e2d03d5.png
Geçmiş olsun beyler. Artık geçmek zorlancak heralde bayağı.
Petition * http://www.yok.gov.tr/: (https://www.change.org/p/http-www-yok-gov-tr-a%C3%A7ik%C3%B6%C4%9Fretim-sisteminde-4-yanli%C5%9F-1-do%C4%9Fruyu-g%C3%B6t%C3%BCr%C3%BCyor-maddesinin-kaldirilmasini-istiyoruz?source_location=petitions_share_skip) ACIKOĞRETİM SİSTEMİNDE 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GOTURUYOR MADDESİNİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ * Change.org
imza atalım destekleyelim.
-Murat Özcan-
25-10-2016, 00:07
Beyler şu 4 yanlış 1 doğru olayın da imza kampanyası başlatmışlar bilgisi olan arkadaşlar varmı ?
Bayağı saçma olmuş, destek vermek lazım kampanyaya.
Kampanyanın link'i
Petition * MEB: AOF * Change.org (https://www.change.org/p/meb-a%C3%B6f)
Bir saçmalıkta aöf den 2 yıllık mezun olduğum halde dgs ile yerleştiğim 4 yıllık bölümde muafiyetten yararlanamıyorum sanırım. Olmaz ki böyle şey.
Bir saçmalıkta aöf den 2 yıllık mezun olduğum halde dgs ile yerleştiğim 4 yıllık bölümde muafiyetten yararlanamıyorum sanırım. Olmaz ki böyle şey.
4 yıllık aöf mezununun derslerinin 2 yıllık aöf bölümünde kabul edilmediğini gördükten sonra hiç bir şeylerine şaşırmaz oldum :)
aramızda web tasarımı ve kodlama okayan varmı aöfde? yeni kayıt oldum sınavları vs nasıldır?
aramızda web tasarımı ve kodlama okayan varmı aöfde? yeni kayıt oldum sınavları vs nasıldır?
Yeni bir bölüm hatta ilk senesi diye biliyorum. Bende takipteyim. Bu bölüm ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri bölümünü.
Yeni bir bölüm hatta ilk senesi diye biliyorum. Bende takipteyim. Bu bölüm ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri bölümünü.
o zaman web tasarımı ve kodlama okuyanlar bi belli etsn kendini fikir alış verişi olur 5 sene sonra ilk defa kitap yüzü actım :))
Bilmediğini sallama devri kapandı. Hayat yoğunluğundan adam akıllı çalışamıyoruz zaten. Zor biter bu okul artık
Herkes aöf de kalite istiyordu. Bu sistem eğitim kalitesini arttıracak. İşime gelir mi? Hayır. Mezun olamayan öğrenci azalacak o azalınca da benim iş yüküm artacak. :D
Allah kolaylık versin sallaya sallaya bitirdim ben AÖF yi.
-Murat Özcan-
25-10-2016, 23:09
Herkes aöf de kalite istiyordu. Bu sistem eğitim kalitesini arttıracak. İşime gelir mi? Hayır. Mezun olamayan öğrenci azalacak o azalınca da benim iş yüküm artacak. :D
Allah kolaylık versin sallaya sallaya bitirdim ben AÖF yi.
Fazla sallayınca bize sıra kalmadı kuralları değiştirdiler.
i-vtec07
11-11-2016, 07:34
CenkB abi bu mazeretli ders eklemenin ücretini yatıramıyoruz sistem hata veriyo bilgin var mı acaba ? Bugün son gün diye biliyorum .
i-vtec07
11-11-2016, 12:01
Açıldı yatırmak isteyenler bu gün son gün sanırım
ProdriveSTI
11-11-2016, 12:17
Sınav tarihi ne zaman beyler yaw ?
Sınav tarihi ne zaman beyler yaw ?
26-27 Kasım.
ProdriveSTI
11-11-2016, 13:24
26-27 Kasım.
Öffff neden erken oldu böyle yaaa kpss var birde. :(
Sinav yerleri neden aciklanmadi hala
Khortytsa
22-11-2016, 13:20
Sinav yerleri neden aciklanmadi hala
Kontrol edin isterseniz. Bende belgeler gözüküyor :)
Yüksek lisans vizelerimle tam aynı haftaya gelmesi çok hoş oldu. Bu sene de dağlar dağlar...
phoenixs
22-11-2016, 17:12
2009 yılında başladığım macera bitti :-) darısı başınıza
http://i.hizliresim.com/X9Y10D.jpg (http://hizliresim.com/X9Y10D)
Kontrol edin isterseniz. Bende belgeler gözüküyor :)
Aciklanmis fakat sayfa ogrenci otomasyonuna yonlendirip sınav giris yeri bölümüne yonlendiemiyor. Bende hata var sanirim yarin buroya gidecegim
By CrAzY
22-11-2016, 23:31
Benim bir sorunum var arkadaşlar bilgi verirmisiniz.Ben daha önce tecil yaptırdım sanırım 2014 de olması lazım fakat aöf bitmedi ben tekrar tecil yaptırma şansım varmı çünki 31 aralık 2016 da tecil bitiyormuş.Aöf bitse veya bitmese benim tecil hakkım varmı ?
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta yapılan sınavın denetim soruları lazım.. Arkadaşın tc siyle girdim fakat aldığı derslerin çıkmış sorularını görebiliyorum sadece..
Önceden bütün derslerin çıkmış sorularına ulaşabiliyorduk.. Değişti mi ben mi yanlış biyere bakıyorum ?
Sınav sonuçları açıklandı diye giren varsa el sallasın :):):)
Ahahaahah valla öyle bi amacım yoktu :D :D Aklıma bile gelmedi
i-vtec07
04-12-2016, 20:26
Küfür ederek girdim konuya şükrederek cıktım :D
Açıklandı sandım yaw :D
Denetim lazım beyler bi el atıverin :D
Hay denetime diye geri çıkanlar burda mı? :D
Zaten yanlış doğruyu götürüo ona ayar oldum. Yanlış alarm panik yok :D
Denetim lazım beyler bi el atıverin :D
isterseniz mail adresi verin özelden gönderiyim pdf olarak
isterseniz mail adresi verin özelden gönderiyim pdf olarak
Pm attım hocam
mert_can 41
04-12-2016, 22:01
Vay arkadaş yaa açıklandı diye girdim di :( ben gidiyorum :D
En geç 9 aralıkta açıklanırmış, bekleyişe devam :)
En geç 9 aralıkta açıklanırmış, bekleyişe devam :)
Onu kim dedi ya. :D Ben p.tesi ve/veya cuma gününe gelen tahminlerden net sonuç beklemem. O günler sallamadır atmadır. :D
Sonuçlar açıklanmadan konuyu güncelleyeni banlayalım valla ayıp yawww :))
1,2,3 tıp
Onu kim dedi ya. :D Ben p.tesi ve/veya cuma gününe gelen tahminlerden net sonuç beklemem. O günler sallamadır atmadır. :D
Burada böyle bir lakırdı var :)
26-27 Kasım AÖF sonuçları Anadolu Üniversitesi son dakika açıklaması Yaşam Haberi ve Son Dakika Haberler | AKŞAM (http://www.aksam.com.tr/yasam/2627-kasim-aof-vize-sonuclari-anadolu-universitesi-son-dakika-aciklamasi/haber-573153)
Burada böyle bir lakırdı var :)
26-27 Kasım AÖF sonuçları Anadolu Üniversitesi son dakika açıklaması Yaşam Haberi ve Son Dakika Haberler | AKŞAM (http://www.aksam.com.tr/yasam/2627-kasim-aof-vize-sonuclari-anadolu-universitesi-son-dakika-aciklamasi/haber-573153)
Yok yok medyadan duyulan şeye hiç inanmayın. :D Net bir tarihi yok açıklanması için. Ama genelde 2-3 haftada açıklıyorlar. :)
DGS ile 4 yıllığa geçtim ama bölümün tüm derslerini (sadece 2 ders muaf) kitlemişler bana bu nasıl iş anlamadım.
Cenk kardeşime burdan sizin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum.
Kendisi işini gücünü bırakıp gitti uzaktaki kargoya benim transkripti teslim etti çok yardımcı oldu.
Allah işini gücünü rast getirsin Aöf_Destek :D
Cenk kardeşime burdan sizin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum.
Kendisi işini gücünü bırakıp gitti uzaktaki kargoya benim transkripti teslim etti çok yardımcı oldu.
Allah işini gücünü rast getirsin Aöf_Destek :D
ahaha :d Aöf destek diye deşifre etmesen iyiydi sanki. :D :D
Şakası bir yana sıkıntı yok elimden geleni yapıyorum sadece. :)
DGS ile 4 yıllığa geçtim ama bölümün tüm derslerini (sadece 2 ders muaf) kitlemişler bana bu nasıl iş anlamadım.
Aynı durum 4 yıllık Aöf bitirip ayrıca 2 yıllık okuyan arkadaşımın da başına geldi. Ona itiraz etmek lazım ayrıca diye düşünyorum.
Aynı durum 4 yıllık Aöf bitirip ayrıca 2 yıllık okuyan arkadaşımın da başına geldi. Ona itiraz etmek lazım ayrıca diye düşünyorum.
DGS'de gerekli tüm muafiyet otomatik olarak yapılır zaten.
Muafiyet sadece 4 derste var. Temel bilgi teknolojileri, yabancı dil, Türk dili, Inkılap tarihi. I ve II şeklinde toplam 8 ders yapıyor. Bunun dışındakilerde muafiyet olmaz.
4 yıllık bitirip bu derslerden muaf tutulmayan varsa, bu sene kayıt sırasında muafiyet başvuruları alındı. Yani öğrenci bilgisayardan ön kayıt yaparken muafiyet başvurusunda bulunuyor. Eğer seçmediyse o dersleri sistem muaf tutmaz onları.
DGS'de gerekli tüm muafiyet otomatik olarak yapılır zaten.
Muafiyet sadece 4 derste var. Temel bilgi teknolojileri, yabancı dil, Türk dili, Inkılap tarihi. I ve II şeklinde toplam 8 ders yapıyor. Bunun dışındakilerde muafiyet olmaz.
4 yıllık bitirip bu derslerden muaf tutulmayan varsa, bu sene kayıt sırasında muafiyet başvuruları alındı. Yani öğrenci bilgisayardan ön kayıt yaparken muafiyet başvurusunda bulunuyor. Eğer seçmediyse o dersleri sistem muaf tutmaz onları.
Evet bunlarda muafiyet olduğunu biliyorum. Mantıken Aöf bünyesinde verilen, misal Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş gibi derslerin de muafiyete girmesi gerektiğini düşünüyorum. Örgün öğretimde bu durum derslerin denkliğine bakılarak hallediliyor (Farklı bölümler olsa dahi). Aöf işletme bitirmiş biri, 2 yıllık Aöf Radyo ve Televizyon Programcılığı okurken yeniden Hukuk'un Temel Kavramları dersinden muaf olamaması saçma bir durum. Bu arada sana mualif olduğumdan değil, benim söylediğimin farklı bir durum olduğunu anlatmaya çalıştım :)
Evet bunlarda muafiyet olduğunu biliyorum. Mantıken Aöf bünyesinde verilen, misal Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş gibi derslerin de muafiyete girmesi gerektiğini düşünüyorum. Örgün öğretimde bu durum derslerin denkliğine bakılarak hallediliyor (Farklı bölümler olsa dahi). Aöf işletme bitirmiş biri, 2 yıllık Aöf Radyo ve Televizyon Programcılığı okurken yeniden Hukuk'un Temel Kavramları dersinden muaf olamaması saçma bir durum. Bu arada sana mualif olduğumdan değil, benim söylediğimin farklı bir durum olduğunu anlatmaya çalıştım :)
Farkındayım durumun aslında muafiyet konusunda sık karşılaşılan bir durum. :) Bahsettiğim 4 ders de öğrencilerin baskısı sonucunda alınan kararla muaf tutulmaya başlandı. Bu konuda da öğrenciler birlik olursa belki değişikliğe gidebilir. Dilekçe yazdığınızda verilecek cevap "muhtemelen", x sayılı karara göre 4 dersden muafiyet hakkı vardır şeklinde olacaktır. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Öncelikli olarak aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine mail atıp şikayetinizi dile getirerek ön bilgi alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. :)
Aof den mesaj geldi sonuclar acikladin diye. Sistemde goremiyorum. Gorebilen var mi?
AliGizda
07-12-2016, 13:46
Ben şimdi girdim görebiliyorum, açıklanmış beyler.
Ben diyecektim açıklandı diye. :D Bizden önce size haber geliyor. Biz şans eseri öğreniyoruz. :D
Notlar çok düşük. Allahtan zamanında ön lisansı bitirdim.
AliGizda
07-12-2016, 14:11
Notlar çok düşük. Allahtan zamanında ön lisansı bitirdim.
Benimde öyle abi vallahi. Biz okumaya başladık 4 yanlış 1 doğruyu götürme muhabbeti çıktı.
notlar xxx gibi lant ettim.. ortalama yazmıyor birde bölüm bu sene acıldıgındanmı?
notlar xxx gibi lant ettim.. ortalama yazmıyor birde bölüm bu sene acıldıgındanmı?
ortalama vizeden sonra, bu notlar ara sınav notları :)
S.Özeren
07-12-2016, 14:34
Çok kötü çakmışim ama zordu harbiden
oha ağır mıçanze :D:D:D
bunca yıldır girerim çok fena bu seferrr
4 yanlış 1 doğru konusu bayağı etkilemiş. Öss mantığı ile bu sistemi getirmiş olmaları bayağı saçma. Akılları sıra atıp tutup okul geçen kitleyi ortadan kaldırıp, kaliteyi yükseltmeye çalışıyorlar ama uygulama bu şekilde olmamalı. Örgün eğitimin bir çok avantajından zaten mahrum bir şekilde insanlar okumaya çalışıyor, ona da taş koymanın manası yok.
0
3
5
bu nedir ya :D diğerleri iyi yine de bu 3 dersi nasıl yapcaz bakalım
Can egrisi kalkti mi notlar cok fena :/
11.25 diyo 100 üzerinden mi ya bu notlar :D fena mıçtım :hiihi:
i-vtec07
07-12-2016, 15:44
Berbat bu ne yaw inanamadım .
Çan kalktımı ? Kalktıysa miki tuttuk .
Çek405u sosyal gÜvenlİk 5.0 46.25
huk209u anayasa hukuku 5.0 20.00
mly201u tÜrk vergİ sİstemİ 5.0 46.25
sos319u tÜrkİye' nİn toplumsal yapisi 4.0 20.00
11.25 nedir ulan iddaa kuponu gibi. Gene kalacaz
S.Özeren
07-12-2016, 17:25
Soylenenlere bakınca ben yine iyi almışım 😁😁
Çan eğrisi devamda, 4 yanlış bir doğruyu götürür ağzımıza mıçtı...
beyler örgütlenip eylemmi yapsak :D bu 4 yanlış 1 doğru olayı çok fena etkiledi yav
Gökhan Bilgin
07-12-2016, 19:28
Taklaya gelsede kurduğum düşler eksilmez yüzümden kıyak gülüşler diyecektim ki sonuçları görünce ben şok
37
18
0
0
Aldım bende
Çok güzel oldu çokda iyi oldu :):)
İki sıfırda bende var. Nebiçim.
mert_can 41
07-12-2016, 23:08
http://i.hizliresim.com/1VDNyj.png (http://hizliresim.com/1VDNyj)
Bu notlardan bir halt anlamadım şurda bir yerde geçer bir not varmı sınavlara çalışmadan girdim. Genel matematiğe beraberlik verdimdi ona bakmayalım auhahahahh
Bizim kötüyse herkesin kötüdür çan eğrisi devam ediyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ders geçmenin bi alt sınırı var mı acaba
MALİYET MUHASEBESİ 4.0 18.7 0
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 3.0 0.00
bune la şakamı bunlar. Ulan sabahın kötünde uykumu bölüpte gittim he. Artık hiç gitmem 12 ay askerlik yapcaz demekki
By CrAzY
08-12-2016, 07:40
Ikiside mok gibi gecmisti.
Hukuk 18.75
Stratejik yon.56.25
Stratejik gecilir ama hukukdan 4 yilda kaldim lan bi bitmedi 2 ders nasi gececez gecme notu 15 olsa bile yarisi kalir :D
Bizim kötüyse herkesin kötüdür çan eğrisi devam ediyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ders geçmenin bi alt sınırı var mı acaba
35 geçme alt sınırı. Gerisi çan eğrisi sistemi. Çok itiraz gelir bu sisteme. İstanbulda okuyanların çoğu akbil için okuyor zaten çalışmadan giriyor sınavlara. Ama psikolojik olarak düşük not gelince itiraz etmek gerekiyor diye düşünülebilir.
Çan eğrisi sistemi olduğu için ortalama düşer diye tahmin ediyorum.
4 kredilik istatistik sınavı 18.75 gelmiş.
18.75 ne la? Markette akşam alışveriş tutarı gibi spor gazetesi
ozan gülle
08-12-2016, 09:06
Matematik ekmek parası gibi 1,25
Tek ders sınavları uc derse cıkarıldı | Gundem Haberleri (http://m.haberturk.com/gundem/haber/1341383-tek-ders-sinavlari-uc-derse-cikarildi)
Vurrrrduuuu goll oldu :)
By CrAzY
09-01-2017, 15:53
Evet kara güne yaklaşıyoruz 15 11 8 0 alanlar napsın söyleyin nasıl bir yol izleyelim :)
Sallayarak gireceğim 31 0 0 15 aldım benda :):)
Yerler açıklandı diye girdim konuya :)
gokberkeren
10-01-2017, 01:45
Sınav giriş yerleri açıklandı.
mert_can 41
10-01-2017, 04:38
hafta sonuna kadar bol bol yağmur yağması lazım bu karda izmittin dağına beni veren öğretim fakültesine ben. Arabanın çıkamıcağı yerde artık kurtlarla devam ederim. Bu arada ben öğretim sisteminde oldukça acemiyim 11 12 16 tarzı notlarım var kaç almam lazım 45 alsam yetermi.
badmast3r
10-01-2017, 07:26
hafta sonuna kadar bol bol yağmur yağması lazım bu karda izmittin dağına beni veren öğretim fakültesine ben. Arabanın çıkamıcağı yerde artık kurtlarla devam ederim. Bu arada ben öğretim sisteminde oldukça acemiyim 11 12 16 tarzı notlarım var kaç almam lazım 45 alsam yetermi.
benim notlar 81,25 - 60 - 67,50 53,75.
çan eğrisinin bir sınırı varmı bilmiyorum, ben 40 alsam geçermiyim diye düşünüyordum :)
By CrAzY
10-01-2017, 07:39
çan eğrisinin bir sınırı varmı bilmiyorum, ben 40 alsam geçermiyim diye düşünüyordum :)
Sen hepsinden 20 al geçersin :D Hatta ortalama yaparsın.
ProdriveSTI
10-01-2017, 08:39
Matematik ekmek parası gibi 1,25
asuhfuashfuahfuahfuahf kahkaha attım :hehe:
mert_can 41
10-01-2017, 10:33
Kafama sıksaydınız daha iyidi :D
Bunu Bunu alin burdan
Benimde 0 3 5 20 gibi notlarim var napsak var mi oneri verebilecek :)
35 Geçme alt sınırı. Gerisi çan eğrisi sistemi yazmış birisi 36 alırsam AA gelecek gibi hissediyorum :D Kopya çekebilen var mı nasıl yapıyorsunuz.
devil_berk22
16-01-2017, 10:38
arkadaslar benim tek ders kaldi bu donem bi tane dersten girdim ilk sinav 82.5 gno 2.10 bu sinav kotu gecti minimum 15 puan alsam gecermiyim ? puan hesaplama programina baktim bu sekil yaziyor anlayamadim tam olarak.
35 le dd düşerek geçiyorsunuz hocam dersten hayırlı olsun
mert_can 41
16-01-2017, 13:00
35 Geçme alt sınırı. Gerisi çan eğrisi sistemi yazmış birisi 36 alırsam AA gelecek gibi hissediyorum :D Kopya çekebilen var mı nasıl yapıyorsunuz.
Dün kolladığım kadarı ile öndeki ile kitapçık aynı yani her sıranın kitapçığı aynı yan taraf farklı ama gel gelelim benim önümdeki sınava gelmedi arkamdakide benden kopya çekti sanırım matematiği içim parçalandı nasıl bir umutsuzluğa çaresizliğe düştüyse.
birinci dö nem bilgi toplumu ve e devletten , bildiğimiz market indirimi gibi not aldım 10 değil, 9 değil , 8.75 :D Nedir ya..
i-vtec07
16-01-2017, 14:07
aöf değilde örgünde ben 2. sınıftayken .s*kindirik sayısal bi dersin sınavı vardı bende 3-5 puan ateşler hoca diye sıkıyorum sınavda klasik ha bu arada. Rastegele soruyu iki kere falan yazıyorum . Garip garip işlemler daha yeni yeni samimi oldugumuz bi arkadaşta benden kopya cekicem diye ugraşıyo ben full doldurunca tabi al la bak dedim ama genede sen bilirsin diye uyardım ben bunu . 2 senedir konuşmuyo benle selam bile vermiyo zararlı cıkarım diye korkuyo galiba :D buda böyle bi anım niye anllattım bilmiyorum sonuc olarak gecmis olsun cümleten cok kötü geçti benim . :D
kadireren
16-01-2017, 14:42
Sınavlar ne zaman açıklanır vizelerde 9 dersten 4 ü batık bari diğer 5 ini kurtaralımda seneye şansımız artsın
Arkadaşlar işletme lisans mezunuyum,aöf'den bir bölüm daha bitireyim diyorum hangi bölümü tavsiye edersiniz ? Belki ileride işimize yarar düşüncesindeyim .
Edit:sınavsız ikinci üniversite imkanı varmış tarihini kaçırmışız tüh .
barakuda26
16-01-2017, 20:14
sınav soruları açıklanmış, hatırlayanlar bi göz gezdirebilir sonucu beklemek yerine
barakuda26
25-01-2017, 12:56
Bi güncel çekelim..
Sonuçlar açıklanmadı daha, geciktiler bu sefer bugün yarın açıklanır herhalde
By CrAzY
25-01-2017, 13:22
Bi güncel çekelim..
Gereksiz yere yusuf yusuf düğmesine basmayiniz lütfen :D
Bi güncel çekelim..
yapmayın şunu
her seferinde açıklandı diye dalıyoruz :D
mert_can 41
25-01-2017, 13:37
Bi güncel çekelim..
Yapmayın şunu cidden yaa yine yok yere korku yaşadım. Bana ömrümden kaybolan yıllarımı geri verin :D
barakuda26
25-01-2017, 14:53
Açıklasalar da hepimiz kurtulsak :D
ben düşündüm link olurum diye yapmadım. Stress dorukta yeni sistem neler getirdi acaba :( yada götürdü
Cihan KESKİN
25-01-2017, 15:03
ah o 4 yanlış bütün doğrularımı götürdü :D
i-vtec07
25-01-2017, 18:29
Tek yanlışımızın tüm doğrularımızı götürdüğu bu hayatta, 4 yanlış 1 doğrumuzu götürmüş cok mu ?
- A.Ö.F
Demek isterdim de bu is olmadı ya :D heryer ff :D
S.Özeren
26-01-2017, 21:04
Kayıt yenileme tarihler açıklanmışta ben bişey anlamadım anlayan var mı
Kayıt yenileme tarihler açıklanmışta ben bişey anlamadım anlayan var mı
Kafa karıştıran ne?
13-24 şubat arasında yapılacak kayıt yenileme.
Bu arada artık vakıfbank değil ziraat bankasına yatırılıyor
sınav sonucu açıklanmadan şuraya mesaj yazan top olsun mu :D
bu nedir arkadaş hep yanlış alarm
mert_can 41
26-01-2017, 22:43
Kayıt yenileme derken ben bu sene kayıt olmuştum 2 yıllığa şimdi ara dönem diye bir dahamı kayıt yenilicem acaba.
Silence45
26-01-2017, 22:45
Kayıt yenileme derken ben bu sene kayıt olmuştum 2 yıllığa şimdi ara dönem diye bir dahamı kayıt yenilicem acaba.
Açıköğretimde her dönem kayıt yenileme yapılıyor. Her dönem harç yatıyor bir de tabi. Derslere bağlı olarak. AÖF sitesinden de yapabilirsin.
mert_can 41
26-01-2017, 23:41
Açıköğretimde her dönem kayıt yenileme yapılıyor. Her dönem harç yatıyor bir de tabi. Derslere bağlı olarak. AÖF sitesinden de yapabilirsin.
Teşekkürler bilgi için kayır yenilim o zaman
Teşekkürler bilgi için kayır yenilim o zaman
bu sene kayıt olduğun için ders ekleme hakkın yok. Sadece ziraate gidip para yatıracaksın.
Son iki sınava girmedim, kaydımı sildireceğim 52 ders kilitlemişler, oysa lisans tamamlayacaktım, 2 yıllıkta bile 30 ders var.
Son iki sınava girmedim, kaydımı sildireceğim 52 ders kilitlemişler, oysa lisans tamamlayacaktım, 2 yıllıkta bile 30 ders var.
Abi o kadar uğraşmıştık. Hayırlısı olsun.
Ulan yine aciklandi diye heycan yaptim :D
Ulan yine aciklandi diye heycan yaptim :D
Sen dur seni daha çok titretecem :D
Abi o kadar uğraşmıştık. Hayırlısı olsun.
Evet Cenk, çok teşekkür ederim yeniden, ama şu son uygulama ve ders fazlalığını beklemiyordum, akıntıya karşı kürek çekemem artık. Yeniden gireceğim ösym ye 2 yıllık ve iş yerimde işime yarayacak bir bölüm seçmem lazım. Coğrafi bilgi teknolojileri ve bilgisayar üzerine diğer bölüm, iş yerinde onların teknikerlik sınavı var, tarım için başvuru yaptım kabul etmediler.
Evet Cenk, çok teşekkür ederim yeniden, ama şu son uygulama ve ders fazlalığını beklemiyordum, akıntıya karşı kürek çekemem artık. Yeniden gireceğim ösym ye 2 yıllık ve iş yerimde işime yarayacak bir bölüm seçmem lazım. Coğrafi bilgi teknolojileri ve bilgisayar üzerine diğer bölüm, iş yerinde onların teknikerlik sınavı var, tarım için başvuru yaptım kabul etmediler.
Rica ederim abi taş atıp kolum yorulmadı ya. :)
Web tasarımı ve kodlama bölümün adı.
Hayırlısı olsun abi. :) Benim yerim yurdum belli yapabileceğim birşey varsa haberim olsun. :)
Sen dur seni daha çok titretecem :D
Ulan kardesimiz diye goruyoruz insan bi sinavlarda yardimci olur sistemi hekler sonuclari duzeltir adam kalkmis titireticem diyor :D
Rica ederim abi taş atıp kolum yorulmadı ya. :)
Web tasarımı ve kodlama bölümün adı.
Hayırlısı olsun abi. :) Benim yerim yurdum belli yapabileceğim birşey varsa haberim olsun. :)
Teşekkürler Cenk. Bu arada yeni bölümler nasıl acaba bölümün ortalaması nasıl? Coğrafi bilgi teknolojileri ilk tercihim olacak, yardımcı kaynaklar da yok sanırım daha çıkmadı.
Ulan kardesimiz diye goruyoruz insan bi sinavlarda yardimci olur sistemi hekler sonuclari duzeltir adam kalkmis titireticem diyor :D
Titretmek daha keyif verici. :D
Teşekkürler Cenk. Bu arada yeni bölümler nasıl acaba bölümün ortalaması nasıl? Coğrafi bilgi teknolojileri ilk tercihim olacak, yardımcı kaynaklar da yok sanırım daha çıkmadı.
Abi inan hiçbir fikrim yok. Sadece web tasarımı bölümüne 2. üniversite hakkı verildikten sonra patlama oldu kitap yetiştiremedik. Yardımcı kaynakları bu dönem için yoktu. Belki önümüzdeki sene gelir.
mert_can 41
27-01-2017, 09:39
bu sene kayıt olduğun için ders ekleme hakkın yok. Sadece ziraate gidip para yatıracaksın.
Çok teşekkürler :)
Ösym başvurusu bitmiş şansa bak :) kaçırdım bu sene.