PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Motor Modifiyesi

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Mehmet Gazihan
05-10-2010, 11:54
bakalım hafta sonu serviste olacaz :D

chip işi beni düşündürüyor kime yaptırsak diye :D bi şekilde dracıra üflemem lazım :D

gel hacı abi sen gel...

Tholl-ga
05-10-2010, 11:55
bakalım hafta sonu serviste olacaz :D

chip işi beni düşündürüyor kime yaptırsak diye :D bi şekilde dracıra üflemem lazım :D

özgün üflesin seni :D

baymustang
05-10-2010, 17:32
1.3 zincirleri 100 bin ile 200 bin arası oynuyor. ben 130binde değiştirdim orjinal olarak. ses çıkartmaya başlamıştı haliyle

mrtngn
06-10-2010, 13:50
1.3 zincirleri 100 bin ile 200 bin arası oynuyor. ben 130binde değiştirdim orjinal olarak. ses çıkartmaya başlamıştı haliyle

Tam olarak nasıl bi ses bu tarifi mümkünmüdür acaba??

Dragger
06-10-2010, 14:16
Bildigin zincir sesi geliyor, cıkır cıkır bi ses.

Benim 90binlerde baslamıstı, o zaman degistirdim.

initial-D
06-10-2010, 15:04
1999-2000 model laguna-volvo s40-mitsubishi carisma 1,9 turbo dizel motorlar ile ilgili tecrübesi bilgisi olan varmı?

renault f8q yada volvo d4192 motor kodu.

1,9 100 hp civarı.common rail değil,eski sistem.

problemli midir,çok yakar mı?

nette ki ilan sahiplerini aradığımda herkes motor yaptırdık yeni 0km diyor.bukadar sorunlumu acaba?

ramo35
06-10-2010, 15:07

abi bendeki vuruntu sesimi desem anlamadım 1200-1700 devir arası ara sıra gelen gaz tepkisine göre tıkırt tıkırt die bi ses kime göstersem yok bir sorun diyor anlmadım hç

ramo35
06-10-2010, 15:10
1999-2000 model laguna-volvo s40-mitsubishi carisma 1,9 turbo dizel motorlar ile ilgili tecrübesi bilgisi olan varmı?

renault f8q yada volvo d4192 motor kodu.

1,9 100 hp civarı.common rail değil,eski sistem.

problemli midir,çok yakar mı?

nette ki ilan sahiplerini aradığımda herkes motor yaptırdık yeni 0km diyor.bukadar sorunlumu acaba?

valla megane 1.9 dti yımız var halen faal ve sürekli uzun yol yapar 570 bin km de kendileri yağla ilgili bir problem yüzünden 200 küsür binlerde motoru sıfırlamak zorund akaldık turbo da değişmişti sağlıklı bir 1.9dti bence çogu araca şaka yapar eski tip bir dizel hacimine kanma çok az yakar hatta şehiriçi 1.3cdti dan daha az yakıyor çogu zaman uzun yolda 110-130 krş arası gdp gelir tapa gaz gtsende 200 kuruşu brz aşar genelde direksiyon kutusu ve v kayışı sorundur sürekli kopar atar onun dışında elektrik aksamı yaşa baglı olarak yıpranma dışında motorla ilgli en ufak bir sıkıntı yaşamadık yani eger hor kullanmassan bakımları tam ise çok saglıklı ve dayanıklı motordur

initial-D
06-10-2010, 15:25
valla megane 1.9 dti yımız var halen faal ve sürekli uzun yol yapar 570 bin km de kendileri yağla ilgili bir problem yüzünden 200 küsür binlerde motoru sıfırlamak zorund akaldık turbo da değişmişti sağlıklı bir 1.9dti bence çogu araca şaka yapar eski tip bir dizel hacimine kanma çok az yakar hatta şehiriçi 1.3cdti dan daha az yakıyor çogu zaman uzun yolda 110-130 krş arası gdp gelir tapa gaz gtsende 200 kuruşu brz aşar genelde direksiyon kutusu ve v kayışı sorundur sürekli kopar atar onun dışında elektrik aksamı yaşa baglı olarak yıpranma dışında motorla ilgli en ufak bir sıkıntı yaşamadık yani eger hor kullanmassan bakımları tam ise çok saglıklı ve dayanıklı motordur

sağol

yabancı forumlardada kayıştan bahsedilmiş

ramo35
06-10-2010, 15:31
sağol

yabancı forumlardada kayıştan bahsedilmiş

forumda kadyr var chip leyen 1.9 u eski yeni farkı baya var ama şahsen carisma 1.9did tercih ederdm nedense daha seri ve daha hızlı megane laguna ya göre

mrtngn
06-10-2010, 15:59

Benim arabadanda o tarz bisey geliyor ama hiç düşünmedim trigeri..

Özellikle metro duvarının kenarından gecerken duvardan ses carpıp bana geldigi icin cok daha iyi duyuyorum sesi.Şıkır şıkır bi ses..

Kadyr
06-10-2010, 18:28
Kanka did ler orjinl 115 bg ondan daha seri sanirm ama bzle ayni motor anlamadm gtti:)
Genel olarak motoru ii bzmki 115 bnde o kayis olayni servste yaptrdk suan tik yok dzgn yapilmassa seste yapar kopabilirde.suan saat gbi massalh:) cipide yaptm yakit dustu fenada gidio.yakit azaldi cnku artk hzlanrken yarim gaz basiorm uzuorm:) vergisini dusunmessen bnzn alip lpg taktiricaksan az km yapms temz dti al derim.bakim olarakta bisiyi yok 5bnde fltre 10 bnde yag arti filtre ole devam.arkadasta dems ztn 200 bn sornsuz kullanmslar enjktrlerde saglam.ki ramo kirsal kullaniodu:DD

initial-D
06-10-2010, 19:08
Kanka did ler orjinl 115 bg ondan daha seri sanirm ama bzle ayni motor anlamadm gtti:)
Genel olarak motoru ii bzmki 115 bnde o kayis olayni servste yaptrdk suan tik yok dzgn yapilmassa seste yapar kopabilirde.suan saat gbi massalh:) cipide yaptm yakit dustu fenada gidio.yakit azaldi cnku artk hzlanrken yarim gaz basiorm uzuorm:) vergisini dusunmessen bnzn alip lpg taktiricaksan az km yapms temz dti al derim.bakim olarakta bisiyi yok 5bnde fltre 10 bnde yag arti filtre ole devam.arkadasta dems ztn 200 bn sornsuz kullanmslar enjktrlerde saglam.ki ramo kirsal kullaniodu:DD

anladım sende sağol:)

senin speclerin ne şuan tam olarak:)

birde serviste bu katış için ne gibi bir işlem yaptırdın?kayış değiştirmek?kasnağını değiştirmek?vs..?

100km de şehiriçi ne yakıyorsun aşağı yukarı?

aliergun
06-10-2010, 19:47
Arkadaşlar 1.3 cdti corsa için yarın turbo bakımı ve emme manifoldu temizliğine gidicem. Arabada chip olmasına rağmen gidişi memnun etmiyor. Hazır turbo açılmışken emme pervanesinede el atma imkanımız olabilir. bu multijet ve cdti motorlarda kkk turbo kullanılıyormuş. aynı turboyu kullanan 1.5 renoların pervaneleri daha büyükmüş. mevcut pervane renonunki ile değiştiğinde yazılımlada illaki oynanması gerekir mi?

yada bu kkk turbo için alternatif hangi turbonun parçaları ile upgrade edebiliriz? tavsiyeleriniz nasıl olur?

teşekkürler.

ramo35
06-10-2010, 19:49

snnki en son yakından gördüğümde kondisyonu iyidi serviste ne yaptırdıysan inş yararlı olmuştur biz altından kalkamadık:D did ler sdc fark 15 hp diil bence kullanıcı olan arkadaşlarım hakikaten gidişte çok fark oldgunu belirttiler kırsal deyip durma kırsal can dır:D hiç değişmedi enjektörler düzgün baktıktan snr prob olmaz cuma burda benm megane buluşma yapak:D

Kadyr
06-10-2010, 19:59
Kanka sn gordugnde yapilydi ztn..arada 15 bg vr gider tabi:) gl smdi bnmkine bin eheh moruk calisiorm ya.ztn deneyp mazotu bosa harcamam onla:P

Kadyr
06-10-2010, 20:07
anladım sende sağol:)

senin speclerin ne şuan tam olarak:)

birde serviste bu katış için ne gibi bir işlem yaptırdın?kayış değiştirmek?kasnağını değiştirmek?vs..?

100km de şehiriçi ne yakıyorsun aşağı yukarı?

Arabayi 107 bnde aldk kays eskiydi 20 tl bisi dgsti sanayide bldgmz bi motorcu snra alternatr kafasi ses yapmaya basladi adam yapamadi o arada kays kesti bnde bilemedm suboplari yedik bi guzl.snra topladi lavuk motoru yine kays ses yapio servste tandk vrdi bgn yarn gtrcz derkn baktm kayisin yarisi makranin disinda:) ertesi gn goturuorz yolda kesti hemen stop ettm cikardm kayisi gttim.srvste alteernatr kafasi makara fln bide kayis dgsti gergiyide on numara ayarladilar ne ses var ne bisi allah bozmasin diyim suan:)) o seklde hallettk 5bn rahat yapmisizdr sorn yok ztn adamlar dedi 30 bnde falan bilya ses yapablr ozmn yne degisir
Bnde bi tek chip var dyno ckicaz hafiften turbo acicaz iste duman azalsn die ortalama 125-130 bg arasi sanirm olcaz
He arac bn kullaniorm sehr ici 7lt yazio babam kullansa 6a duser:) uzun yoldada 150 yi
gcmz

initial-D
08-10-2010, 19:58
Arabayi 107 bnde aldk kays eskiydi 20 tl bisi dgsti sanayide bldgmz bi motorcu snra alternatr kafasi ses yapmaya basladi adam yapamadi o arada kays kesti bnde bilemedm suboplari yedik bi guzl.snra topladi lavuk motoru yine kays ses yapio servste tandk vrdi bgn yarn gtrcz derkn baktm kayisin yarisi makranin disinda:) ertesi gn goturuorz yolda kesti hemen stop ettm cikardm kayisi gttim.srvste alteernatr kafasi makara fln bide kayis dgsti gergiyide on numara ayarladilar ne ses var ne bisi allah bozmasin diyim suan:)) o seklde hallettk 5bn rahat yapmisizdr sorn yok ztn adamlar dedi 30 bnde falan bilya ses yapablr ozmn yne degisir
Bnde bi tek chip var dyno ckicaz hafiften turbo acicaz iste duman azalsn die ortalama 125-130 bg arasi sanirm olcaz
He arac bn kullaniorm sehr ici 7lt yazio babam kullansa 6a duser:) uzun yoldada 150 yi
gcmz

sağolun,bugün aldım arabayı 1,9 dizel laguna.serviste v kayışı işini konuştuk.kayışın kasnağı plastik olduğundan kayış üstünü oyup kendine yer yapıyor dedi.sanayide sadece kayış değiştirip o 20liralık kasnağını almazsan oyduğu yerden kayınca yeni kayış o plastiğin sivrilen kenarları kesip atar dedi.çekinmeyin 20tl fazla verin adam gibi olsun:)

Kadyr
08-10-2010, 22:28
Bzmkine metal taktilar galiba plastk goremedm.kayis isini hrrkes beceremior disarda yptrma ver servise yaptr gtsn ztn uzun sure sorn cikartmaz.bn tepretoglnda yaptrmstm hatta brdan biri orda calisioda adimi unuttm.bu arada hyrli olsun kc km kc model arac.bz temz laguna bulamamstk megane buldk aldk:) sanada cipi yapalm hemen bakmlarini hallette:)
gecen gun hesapladım yol bılgısayarındakı verılere gore 210krs yakıo tam :D bı depo ılede 883 km yapmısz oluyoruz 60 ltre mazotla uzun yolda bını gecıyormus ztn sagdan soldan duyduklarıma gore bı kere koye gıtsek rızeye bı depoyla gıdıcez herhalde:D ozaman anlamıs olucam sehır dısını :) 210 krs ıyı ya gercekten gaz taktırıcagıma dızel olsun daha ıyı.sahın vardı daha once o 200 yakıodu bıde bunun kadar gıtmıodu:D

initial-D
15-10-2010, 14:44
Bzmkine metal taktilar galiba plastk goremedm.kayis isini hrrkes beceremior disarda yptrma ver servise yaptr gtsn ztn uzun sure sorn cikartmaz.bn tepretoglnda yaptrmstm hatta brdan biri orda calisioda adimi unuttm.bu arada hyrli olsun kc km kc model arac.bz temz laguna bulamamstk megane buldk aldk:) sanada cipi yapalm hemen bakmlarini hallette:)
gecen gun hesapladım yol bılgısayarındakı verılere gore 210krs yakıo tam :D bı depo ılede 883 km yapmısz oluyoruz 60 ltre mazotla uzun yolda bını gecıyormus ztn sagdan soldan duyduklarıma gore bı kere koye gıtsek rızeye bı depoyla gıdıcez herhalde:D ozaman anlamıs olucam sehır dısını :) 210 krs ıyı ya gercekten gaz taktırıcagıma dızel olsun daha ıyı.sahın vardı daha once o 200 yakıodu bıde bunun kadar gıtmıodu:D

bağdatlılar bakımlı bi laguna.şirket patronu sonrada yönetici kullanmış.196,000de şuan.200,000 bakımından sonra yaptırmayı düşünüyorum eğer satmazsak.o da 1-2 aya tekabül ediyor:D

trigier,v kayışı,mazot filtresi,debriyaj,marş motoru herşey yeni arabada:)şuanki hali bile gayet iyi ama işte kaşıntı:D

Kadyr
16-10-2010, 18:29
ztn o kayıs ses falan yapmıosa elleme :) genlde bak solıyım farların falan kapalıykn ses yapabılır farları acınca duzelıo :D:D bz trıgerı degstırdık adam demıstı sukadr km var ıcımız rahat etmedı degıstrdık adam doru demıs:D sn onları bırakta enjektr krum temızlıgıne gır:) gercı bende gırıcem guya

aliergun
17-10-2010, 14:50
Arkadaşlar 1.3 cdti corsa için yarın turbo bakımı ve emme manifoldu temizliğine gidicem. Arabada chip olmasına rağmen gidişi memnun etmiyor. Hazır turbo açılmışken emme pervanesinede el atma imkanımız olabilir. bu multijet ve cdti motorlarda kkk turbo kullanılıyormuş. aynı turboyu kullanan 1.5 renoların pervaneleri daha büyükmüş. mevcut pervane renonunki ile değiştiğinde yazılımlada illaki oynanması gerekir mi?

yada bu kkk turbo için alternatif hangi turbonun parçaları ile upgrade edebiliriz? tavsiyeleriniz nasıl olur?

teşekkürler.

Turboda pervanenin birinde hafif eğiklik çıktı. Belki bir operasyon yapılabilir.
Bu konuda bilgisi olan yok mu?

egeturbo
17-10-2010, 16:43
Turboda pervanenin birinde hafif eğiklik çıktı. Belki bir operasyon yapılabilir.

eğer düzgün düzeltemezlerse balans yapıp turbonun dağılmasına neden olabilir.Yok öle bişi diyen turbocununda alnını karışlarım bizzat başıma geldi:p

aliergun
17-10-2010, 17:06
Evet şuanki haliyle balans makinasına girdiğinde alt devirde hafif balans yaptı. kullanırken ses yok ama.

Şimdi turboya mudahele edilirse bari birazcıkta güç alalım dedim. Daha büyük bir pervane takılsa ona gore bir yazılım atılsa güzel olur.

ama hangi pervane :)

-fatih-
17-10-2010, 17:28
Fiat Punto 1.3 Multijet

Custom Hava Filtresi
Steel Sport Egzoz
CR Powerbox
HKS ssqv Blow Off

oğuzk
17-10-2010, 18:25
Sağlamlık açısından

PD130 mu?

2.0TDİ 140bg mi?

R.I.P
17-10-2010, 22:29

yapılacak işlemin fiyatını göz önünde bulundurun derim çünkü orjinal turboların sıfırı en son 350-400 lira civarlarındaydı

mehmetelt
18-10-2010, 22:06
Sağlamlık açısından

PD130 mu?

2.0TDİ 140bg mi?

pd 130 daha sağlamdır.

kurtbil
18-10-2010, 22:12
Sağlamlık açısından

PD130 mu?

2.0TDİ 140bg mi?

pd130 un yapılmısı fazla,2.0 tdi saglamlık acısından ondan eksık olamaz ama daha yenı teknolojı CR motor oldugundan da olsa gerek yurt dısında daha bunlara merak salmadılar o kadar tek tuk yapanlar var yukleme konusunda

erh
18-10-2010, 22:23
pd130 un yapılmısı fazla,2.0 tdi saglamlık acısından ondan eskı olamaz ama daha yenı teknolojı CR motor oldugundan da olsa gerek yurt dısında daha bunlara merak salmadılar o kadar tek tuk yapanlar var yukleme konusunda

2.0 tdi 140 lar CR değil. En yenileri CR onlarda 143 hp olarak geciyor. 2.0 TDI ların pistonları 1.9 kadar sağlam değil. Ama yinede 240 hp ler fln sıkıntısız..

egeturbo
18-10-2010, 22:24
1.9 tdi daha güzel
140 lıklarda enjektör problemi var zaten şakaya gelmez bence o araba 1.9 gayet iyi

oğuzk
18-10-2010, 22:26
Teşekkürler.

TDİ'dan vazgeçtik.2.0TDCİ :)

erh
18-10-2010, 22:42
Teşekkürler.

TDİ'dan vazgeçtik.2.0TDCİ :)2.0 tdci dan daha saglamdır 2.0 tdi :)

oğuzk
18-10-2010, 22:52
2.0 tdci dan daha saglamdır 2.0 tdi :)

Km'ler yarı yarıya desem tdci daha ön plana geçer mi erhan abi :)

erh
18-10-2010, 22:53
aslında gecmez ama nasıl kullanıldıgı onemli.. vw in TDI ları cok saglam gercekten.. Bakımı duzgun oldugu surece KM ile sınırlanmaz kolay kolay ömrü

Aktaş61
20-10-2010, 17:59
mitsubishi colt dıd bi işlem yapan yokmu yaa.chip egr iptali kat iptali blow off ne olursa.bide chipte en ii yer neredir yapanlar yardımcı olursa sevinirim.

Kadyr
20-10-2010, 18:03
mitsubishi colt dıd bi işlem yapan yokmu yaa.chip egr iptali kat iptali blow off ne olursa.bide chipte en ii yer neredir yapanlar yardımcı olursa sevinirim.

bn pschiptuningte yaptırdım bizim megye memnunum suan bir sorun yok dumanda aşırı degıl ve barbaros abı bana gore ısıne saygılı tecrubelı bırı

Kadyr
29-10-2010, 20:55
ayrı bi konu acmıyım dedım burda biz dızelcıler gorenler cvap verır dıye dusundum..ılerleyen zamanlarda pederın mınıbus hayalı var nedense durumu toparlayınca acıkcası benımde hosuma gıdıyor.bı ara trafıc bakalım dedık..fıyatı uygun kalite olarakta reno fena sayılmaz o paraya sonucta mınıbus.bıde dedım 2004 transporter tdi tabiki :D 25 30 bin arası rahat bulunabiliyor. sımdı bıde aklıma vito girdi yine 2004 35 civarı 115cdi alınabilir.vito aklıma girince ztn renoyu eledim :D
bence vito vw ye göre cok dhaa guzel duruyor ıc dızayn olsun dışı olsun.yol tutus falan merso ıyıdr ıllaki herzaman motor olarakta öyle.
bide size sormak istedim sizde hangisi daha mantıklı.bakım olarakta hemen hemen yakındırlar diye dusunuyorum ikiside alman.baska sizin bildikleriniz ekleyecekleriniz fikir konusunda?
not:arac alınınca 2.el piyasası cokta onemlı degıl bınılecek cunku :)

BlackEmperor
29-10-2010, 21:01
tabiki vito , başka bi araç düşünmeyin derim.

MuratGürakan
29-10-2010, 22:01
Benim arabamda vito parçası taşıyor bu arada :D Akçiğerleri vitodan :D

Kadyr
29-10-2010, 22:23
nasıl yani yaa :D cıdden o nasıl oluyo mork?

MuratGürakan
29-10-2010, 23:40
Bi arabanın akçiğeri ne olabilir ?
Temiz hava okisjen hava almak vs :D Bunları sağlayan ney

Kadyr
30-10-2010, 15:23
Bilmem ney:)

Kadyr
01-11-2010, 22:25
Az once basima kotu bi is geldi.isten geldm bulgurluda depoyu fulledm shelde yikama kismina gectm kotu bi koku dedm disardan herhalde snra kokladmki bnden kaputu actim sanki soba tutuyor bitmek bilmiyor.radyotor suyunda sorn yk hararet dusk.turbonun manifildun ordan geliyormus arkadas falan geldi bide baktik ordaki aliminyum dusmus elyaf yanmis...nse cektk tepretogluna bakalm ne cikacak.ben smdi pek anlamam bu manifold temzligi yaptirmamstk ondan tikanip asiri isinma sorunu yaparmi akrabaya soliyimde bari sokulmusken temizlkte yapilsn

sadece alımınyum koruma eskıdıgnden yarısı gıtmıs elyaf yanmıs ordakı halletık onuda :)

oğuzk
07-11-2010, 19:03
2 gündür 2000 devire gelene kadar tır tır tır diye sesler geliyo motordan 2000devirden sonra kesiliyor.

Performansta düşüş vs yok aksine daha keyifli oldu sanki :D

Ses hakkında düşüncesi olan var mı?

e'to
27-11-2010, 14:51
arkadaşlar slm
bende bravo m.jet var
k&n'in kutu içi hava filitresi var model no E-2995
bundan alsam bir faydası olurmu motor sesi falan fark edermi ?
birde bu filitre yağlımı pek anlayamadım..
yağlı pek tavsiye edilmemiş önceki sayfalarda okudum
boşuna parçalanmıyalım 150 tl falan filitre..
teşekkürler cvplar için

MuratGürakan
28-11-2010, 19:02
Kutu içinde bir problem yaşamassınız. Vede herhangi bir sesde beklemeyin kutu içi filtreden. Açık filtre olursa emiş sesi oluşuyor. K&n iyi bir marka bence memnuniyete engel olcak bir durum yaşamassınız.

Ahmet Saraçoğlu
28-11-2010, 19:16
murat nedir senin motorun son durum??nihai yazılım yapıldımı turbo büyütme sonrası?

Ufuk
28-11-2010, 19:45
Nette aradım aradım bulamadım varmı 200 PS jumbo'ya yazılımdır felandır yapan :D
Kendileri hayalim olurda o motoru c-max'e takıcam :D

MuratGürakan
28-11-2010, 23:11
murat nedir senin motorun son durum??nihai yazılım yapıldımı turbo büyütme sonrası?

Yapıldı yapıldı herşey güzel.. Son bişi kaldı. Baskı acaip kaçırıyor. Bronz yapılcak ondan sonra tam randımanlı ne gidiyorsa gidicek. Testini yapacaz hayırlısıyla :D

e'to
28-11-2010, 23:37
Kutu içinde bir problem yaşamassınız. Vede herhangi bir sesde beklemeyin kutu içi filtreden. Açık filtre olursa emiş sesi oluşuyor. K&n iyi bir marka bence memnuniyete engel olcak bir durum yaşamassınız.

teşekkürler bravocu arkadaşım..
peki bu yağlı yağsız olayını pek anlamadım debimetreyi gerçekten bozarmı dün fiat servisinde konuştum arkadaşlarla bozabılır dediler o alette 400 tl civarıymış..
sizce kutu içimi yoksa 5000-10000 km de bir orjınal fılıtremi?
bu arada aracınızı bende takip ediyorum sonucu merakla bekliyorum.
insaallah problemsiz bir sekilde biter proje:icon_tup:

douu
28-11-2010, 23:54
murat bekle geliyorum sana kabus olmaya :D

MuratGürakan
29-11-2010, 09:21
teşekkürler bravocu arkadaşım..
peki bu yağlı yağsız olayını pek anlamadım debimetreyi gerçekten bozarmı dün fiat servisinde konuştum arkadaşlarla bozabılır dediler o alette 400 tl civarıymış..
sizce kutu içimi yoksa 5000-10000 km de bir orjınal fılıtremi?
bu arada aracınızı bende takip ediyorum sonucu merakla bekliyorum.
insaallah problemsiz bir sekilde biter proje:icon_tup:

Vallahi bende yağsız filtre var. Ama turbo büyütürken sök tak yaparken bozuldu yenisini almak zorunda kaldım. Şans işi birazda. Ama 400 falanda değil 150 ye buldum ben. Klasik servis mantığı olduğundan 2 katını geçir :D
Proje bitti sayılır yaa baskı balatayı yaptırıyım sonra bakıcaz nedir ne değildir. Ama orjinal hali ile dağlar kadar fark var :D
Orjinal filtreden performans olarak bence daha iyi. Benim hissiyat o yönde idi. Aem dry flow filtremde.

murat bekle geliyorum sana kabus olmaya :D

Ayıpsın yaa beni geçen sen ol ;) Lauk lauk tipler geçip konuşmasında sorun değil :D

e'to
29-11-2010, 19:24
..evet ya servis hiç affetmiyor 20.000 bakımda 6 lt yag ft kesmişler araba yağ fltrs değişince 4,6 alıyor gerisini indira gandi:)
bende aem baktım ama sitesinde arattığımda fiata uygun yoktu bi ara modelini banada yazarsan filitrenin sevinirim:icon_tup:

evet baya fark olduğuna eminim :D benimki acemi işi bi box taktım o kadar...belki bir dahaki ay chip olayına girebilirim ama duman mevzusu hoşuma gitmiyor..
box tada 138hp 350 nm çıktı paşaoğlunda ama motorun sadece yakıtına yuklenmesi ofsayt :icon13:

sende sport vardı sattın galıba dimi oda guzel bi aractı :icon_tup:
neyse merakla beklıyorum aracın nasıl olcak..
tşk yardımın için..

MuratGürakan
29-11-2010, 20:54
..evet ya servis hiç affetmiyor 20.000 bakımda 6 lt yag ft kesmişler araba yağ fltrs değişince 4,6 alıyor gerisini indira gandi:)
bende aem baktım ama sitesinde arattığımda fiata uygun yoktu bi ara modelini banada yazarsan filitrenin sevinirim:icon_tup:

evet baya fark olduğuna eminim :D benimki acemi işi bi box taktım o kadar...belki bir dahaki ay chip olayına girebilirim ama duman mevzusu hoşuma gitmiyor..
box tada 138hp 350 nm çıktı paşaoğlunda ama motorun sadece yakıtına yuklenmesi ofsayt :icon13:

sende sport vardı sattın galıba dimi oda guzel bi aractı :icon_tup:
neyse merakla beklıyorum aracın nasıl olcak..
tşk yardımın için..

aem dry flow. Normal açık filtre benimki çok memnunum araya boru yaptırdım sağ ön sis farı yuvasının tam arkasında duruyor gayet güzel oldu tek dezavantajı yağmurlu havalarda dikkat etmek zorunda kalıyorum hepsi o :)

Paşaoğlunun katsayı problemi var ondan birazcık fazla ölçüyor ama genede 130hp nin üstündedir. Oda güzel değer. Bende baskı balatayı yaptırıyımda çıkıcam dyno ya bakalım ne olcak :)

Evet sport vardı halada var babam biniyor benzin 4tl ye yaklaşınca babama veriverdim onu :D Şimdi ne güzel o kadar yüklü motor olmasına rağmen 220 kuruşu geçmiyor.

e'to
29-11-2010, 21:45
aem dry flow. Normal açık filtre benimki çok memnunum araya boru yaptırdım sağ ön sis farı yuvasının tam arkasında duruyor gayet güzel oldu tek dezavantajı yağmurlu havalarda dikkat etmek zorunda kalıyorum hepsi o :)

Paşaoğlunun katsayı problemi var ondan birazcık fazla ölçüyor ama genede 130hp nin üstündedir. Oda güzel değer. Bende baskı balatayı yaptırıyımda çıkıcam dyno ya bakalım ne olcak :)

Evet sport vardı halada var babam biniyor benzin 4tl ye yaklaşınca babama veriverdim onu :D Şimdi ne güzel o kadar yüklü motor olmasına rağmen 220 kuruşu geçmiyor.

anladım normal hava filitre kutusunun biraz aşşagısı :icon_tup: acık havaların o prob var evet ama o sıkıntıya değiyor galiba..:)

evet bi iki yerde daha duydum katsayı problemi bende...130 da fena degıl ama yazılımla bi 150 hp cik olsa hiç fena olmaz :D
ama şu duman olayı beni düşündürüyor sende bol dumanlı yazılım var dimi ? :D
ist. tavsiye edebileceğin bir yer varmı?

babayada yakışır sport bence eski toprak derler ya normalde gazlıyordur eve gelmeye yakın boşa atıp ortalamayı düşürüyordur:D

sanada cok soru soruyorum galıba ama bravo varya ondan ;) idare et :D

MuratGürakan
30-11-2010, 18:03
anladım normal hava filitre kutusunun biraz aşşagısı :icon_tup: acık havaların o prob var evet ama o sıkıntıya değiyor galiba..:)

evet bi iki yerde daha duydum katsayı problemi bende...130 da fena degıl ama yazılımla bi 150 hp cik olsa hiç fena olmaz :D
ama şu duman olayı beni düşündürüyor sende bol dumanlı yazılım var dimi ? :D
ist. tavsiye edebileceğin bir yer varmı?

babayada yakışır sport bence eski toprak derler ya normalde gazlıyordur eve gelmeye yakın boşa atıp ortalamayı düşürüyordur:D

sanada cok soru soruyorum galıba ama bravo varya ondan ;) idare et :D

Sorun değil :)

Bana yazılım yapan arkadaşım ankarada ama sık sık istanbula gidip geliyor. Siz karar verin tam olarak ben ayarlarım buluştururum sizi. Çokda memnun kalırsınız. egzoz filtre + yazılım ile 145 civarlarına geliyor. Daha üstü için chip+box yada turbo büyütme işlemleri lazım :)

e'to
30-11-2010, 20:06
Sorun değil :)

Bana yazılım yapan arkadaşım ankarada ama sık sık istanbula gidip geliyor. Siz karar verin tam olarak ben ayarlarım buluştururum sizi. Çokda memnun kalırsınız. egzoz filtre + yazılım ile 145 civarlarına geliyor. Daha üstü için chip+box yada turbo büyütme işlemleri lazım :)

kafama takılan duman olayı
dumanı düşük tutarsak performans ta düşük kalır dimi ?
benim araç 120lik egzoz filitre yazılım 150 olur gibi geliyo bana ama doktor sensin biz pratisyen hekim :)))

MuratGürakan
30-11-2010, 20:34
kafama takılan duman olayı
dumanı düşük tutarsak performans ta düşük kalır dimi ?
benim araç 120lik egzoz filitre yazılım 150 olur gibi geliyo bana ama doktor sensin biz pratisyen hekim :)))

Hmm araç 120 likse 150 yakalanır ;) DEişken geometrili turbo var ondan güzel sonuç veriyor chipe. Dumana neden taklıyorsunuzki arabada siyah.. Benim dumanı bi görseniz bayılırsınız siz o zaman :D
Dizelde ne kadar çok güç istiyorsanız o kadar çok duman aksini duyarsanız he deyip geçin :D
Ama az dumanlı bir yazılım ilede 145 150 olur ;) Deneyek görek :D

Siz yaptırmaya karar verdiğinizde bana haber verin sadece gerisini hallederim ben.

Mehmet Gazihan
30-11-2010, 20:45
142 - 144 hp sıfır duman mümkün..

max güçden ziyade tork önemli.. torkda peak basıncla oluşur.. şehir içinde senin işine yarayacak olan tork dur.. arabanda ciddi tork potansiyeli var.. bigün uğra ataşehire dynoda sana uygulamalı anlatayım anlatmak istediğimi.. bütün gün ayağın tam gazda 4000 rpm de gezmiyorsun değilmi ;)

e'to
30-11-2010, 20:51
Hmm araç 120 likse 150 yakalanır ;) DEişken geometrili turbo var ondan güzel sonuç veriyor chipe. Dumana neden taklıyorsunuzki arabada siyah.. Benim dumanı bi görseniz bayılırsınız siz o zaman :D
Dizelde ne kadar çok güç istiyorsanız o kadar çok duman aksini duyarsanız he deyip geçin :D
Ama az dumanlı bir yazılım ilede 145 150 olur ;) Deneyek görek :D

Siz yaptırmaya karar verdiğinizde bana haber verin sadece gerisini hallederim ben.

:) iyice gaza geldim valla

siyah renk ve duman baglantın müthiş :icon_tup:

evet güç duman & ekmek köfte olayı benim camlarda siyah çok görmem zaten dumanı arkadan:D
ok çok saol yardımın için istanbula gelirsende aracını görmek isterim..
chip için karar verdiğimde ulaşıcam sana..
birde debrıyajı yaptırdıktan sonra bi 184 lük 3.20 kopartma vıdeosu beklenıyor..
dün gece temde benı bi3.20d fena ayıkladı..:D

MuratGürakan
30-11-2010, 21:14
:) iyice gaza geldim valla

siyah renk ve duman baglantın müthiş :icon_tup:

evet güç duman & ekmek köfte olayı benim camlarda siyah çok görmem zaten dumanı arkadan:D
ok çok saol yardımın için istanbula gelirsende aracını görmek isterim..
chip için karar verdiğimde ulaşıcam sana..
birde debrıyajı yaptırdıktan sonra bi 184 lük 3.20 kopartma vıdeosu beklenıyor..
dün gece temde benı bi3.20d fena ayıkladı..:D

18 jantlarım varken ve bitik baskı balata ile 4 boy geçti 184 lük. kış moduna geçtim sadece jantları sökünce 2 3 boy iyileşti araba. Baskıyıda yaptırayım ilk işim denemek olcak. Sevdiğimi bi abimde var bir telefon uzağımda 184 lük bmw.

----
Benim arabada siyah ya ondan biliyorum. Arka is ama siyah olduuğu için belli olmuyor. Arabaya dokunmadığım sürece sıkıntı yok. dokununca üstün başın simsiyah oluyor ama :D

e'to
30-11-2010, 21:37
18 jantlarım varken ve bitik baskı balata ile 4 boy geçti 184 lük. kış moduna geçtim sadece jantları sökünce 2 3 boy iyileşti araba. Baskıyıda yaptırayım ilk işim denemek olcak. Sevdiğimi bi abimde var bir telefon uzağımda 184 lük bmw.

----
Benim arabada siyah ya ondan biliyorum. Arka is ama siyah olduuğu için belli olmuyor. Arabaya dokunmadığım sürece sıkıntı yok. dokununca üstün başın simsiyah oluyor ama :D

:D bomba
tulum gıyıcez o zaman..ben o arkaya yapışan isi duymuştum o kafamı kurcalıyo ben bagajı iş gereği günde 10-15 defa acıyorum neyse ortalama bı şeyler bakıcaz artık..

o zaman senın araba saglam gıdıyo benı baya bi parca pıncık ettı düz yolda allahtan bıraz trafık oldu iki harekette durumu toparladım..
sende tamamlayınca baskı falan olayını kesin gecersin o zaman keşke ist. olsaydın bende gelirdim neyse video seyrederiz artık:icon_tup:

efe_
04-01-2011, 13:52
Arkadaşlar BOX kullanıp memnun olanlarda var , diğer tarafta bazı mapper'lar box değilde remap öneriyoruz diyorlar artık işleri artsın diyemi bilmem demek istediğim BOX-MODÜL neden tavsiye edilmiyor....

e'to
04-01-2011, 22:35
önceki msjları okuduysan bende box var zaten fakat aracın sadece yakıt basınç sistemini yanıltıp onu arttırıyor öyle güç alınıyor fakat tek bir sisteme yüklenmenin ilerde zarar verme olasılığı daha yüksek..yazılımda butun değerler orantılı bır sekılde yukseltılıyor :icon_tup:

ramo35
04-01-2011, 22:44
valla box bazı yönlerden dolayı bana zararlı geliyor en nihayetinde orjinal map belli sen arabaya daha fazla mazot yolluyorsun ama ortada daha fazla hava yok ben böle düşünüyorum yoksa box la bende kullandım farkı hakikaten anloyorsun ama kaputu açınca direk bi mazot kokusu geliyor

Kadyr
04-01-2011, 22:47
duman olayına takmayın anı bırden dıp gaz yuklenmelerde atıyor normal kullanımda duman olmuyor en azından benımkı oleydı :d ama 1.vites serı kalkıyım dersen yardırıp ozmn arkadakı adamı boguyorsun :D

bilalMW
04-01-2011, 22:49
box yakıtı attıryor diyorsunuzda bişeyi merak ediyorum ecu da yakıt haritası yokmu ya da değiştirilemiyormu ki? box kullanılıyor?

Eyup Duygun
04-01-2011, 23:00
box yakıtı attıryor diyorsunuzda bişeyi merak ediyorum ecu da yakıt haritası yokmu ya da değiştirilemiyormu ki? box kullanılıyor?

Bazı aracların Ecularına müdahale edilemiyor veyahut obd üzeri edılemiyor garantı bozmasın diyede icini actırmayanlar oluyor..Örnek suan 2011 1.6 TDİ motor grubu.(henüz bir update yokdu)Bu yüzden kullanıcıda powerbox'a yönelebiliyor veyahut box alıp aracında kullanıp aracı sattıkdan sonra box'ı satmak ıcınde yonelebiliyorlar.

MuratGürakan
04-01-2011, 23:03
box drek enjeksiyoan etki eder. Enjeksiyonu arttırıp azda olsa artan egzoz gazı ile basınçta artar ancak ecu ile oynadığınızda yeni map yapıp daha fazla basınç verebilrisiniz aynı gücü bile alsanız daha az enjeksiyonla alırsınız. Ama box dan her halukarda daha verimlidir ecu.. İşte bundan çok tavsiye edilmiyor deniliyor... Ama kişiye bağlı bazısıda bakımda sökecem diye takıntılı oluyor box onlar için daha mantıklı.

gp74
05-01-2011, 14:56
Amatör ve sıkıntısız bir mod için KESİNLİKLE Box...
Kaliteli ve sağlık bir mod için KESİNLİKLE Chip...
Bol dumanlı ve max. performans için KESİNLİKLE Chip + Box...

efe_
05-01-2011, 16:26
Birde bu olay var chip+box buna yorumunuz nedir arkadaşlar:D direkt öldürme modu yanii

MuratGürakan
05-01-2011, 16:37
enjektörlere aşırı etki hepsi bu.. kamikaze gibi bişey..

otto985
05-01-2011, 17:32
bende 2.0 TDI Jetta kullanıcısıyım bu konu çok güzel olmuş aracımda K&N kutu içi filtre ve Chip var gayet memnunum bi tek egr iptali kaldı yaptırmadığımız oda en kısa zamanda olucak inşallah

kurtbil
05-01-2011, 17:42
bende 2.0 TDI Jetta kullanıcısıyım bu konu çok güzel olmuş aracımda K&N kutu içi filtre ve Chip var gayet memnunum bi tek egr iptali kaldı yaptırmadığımız oda en kısa zamanda olucak inşallah

KN den kurtul b an once Maf sensorunu daha fazla yag kaplatmadan.

otto985
05-01-2011, 18:17
KN den kurtul b an once Maf sensorunu daha fazla yag kaplatmadan.

valla ben bi sorun göremedim aldığımızdan beri k&n var bi sıkıntı yok yani

BlackEmperor
05-01-2011, 20:39
bayadır yazmıyodrum hem listeyi güncelliyim dedim. Arkdaşlar Dizel arabada box kullanmak gerçek ve sağlıklı dengeli bir güç istiyorsanız tamamen tabiri caizse boş beleş bir iş. Yazılımla orjinal beyinden tüm veriler değiştirilebilirsiniz. Paranızı boşa atmayın. Ayrıca bu devirde dizelle uğraşmayın satın benzinli alın :D Giren girmiş zaten bari egsoz yapip tatmin olursunuz :hehe:

B.Koçer
05-01-2011, 20:44
bayadır yazmıyodrum hem listeyi güncelliyim dedim. Arkdaşlar Dizel arabada box kullanmak gerçek ve sağlıklı dengeli bir güç istiyorsanız tamamen tabiri caizse boş beleş bir iş. Yazılımla orjinal beyinden tüm veriler değiştirilebilirsiniz. Paranızı boşa atmayın. Ayrıca bu devirde dizelle uğraşmayın satın benzinli alın :D Giren girmiş zaten bari egsoz yapip tatmin olursunuz :hehe:

:p:D hahahaha :D

B.Koçer
05-01-2011, 20:45
Bu arada chipledik k&n kutu içi taktık filan 88 hp oldu :)

e'to
06-01-2011, 09:32
valla ben bi sorun göremedim aldığımızdan beri k&n var bi sıkıntı yok yani

kaç km oldu k&n takalı..
birde chip filitre sonrası hp tork ne durumda acaba ? :icon_tup:

bilalMW
06-01-2011, 11:11

benzinliye geçince hemen satışa getirdi dizel camiasını :D sende vur abi :D

efe_
15-01-2011, 20:55
Wallahi dizele anca biniyoruz benzinli binenlere Allah sabırlar versin:D

BlackEmperor
16-01-2011, 00:19
Wallahi dizele anca biniyoruz benzinli binenlere Allah sabırlar versin:D

amin :p top speed denemesi yapiim dedim dip gaz 35 lt/100 km anlık tüketim :o:rolleyes:

MuratGürakan
16-01-2011, 00:38
ocağa incir ağacı dikilmiş :D

levent
16-01-2011, 00:56
muratım ne zaman senin finallerden sonramı final yapcaksın :D

BlackEmperor
16-01-2011, 01:05
ocağa incir ağacı dikilmiş :D

100 km boyunca tüketimin bedeli 35x4 TL
250+ ile uzamanın verdiği haz paha biçilemez diyerekten kendimizi avutuyoruz ;)

levent
16-01-2011, 01:25

250 + görüyomu 1.6 t astra gtc ? maşallah eğer görüyosa, ama kaç saatte :D

bu arada 55 lt depon olsa 200km gidemiceksin, 150 km falan o hızda :) yani 20dk falan :D

BlackEmperor
16-01-2011, 01:38

bu arada 55 lt depon olsa 200km gidemiceksin, 150 km falan o hızda :) yani 20dk falan :D

rahat görüyor en azından kadranda 260a geliyor ibre, 28 sn sürüyor sıfırdan bu hıza cıkmak :) otoban müsati olsa 260 ı devirecektimde yemedi viraj yaklaştı gaz kestim :p

bilalMW
16-01-2011, 02:12

başkan gtc de remap varmıdır? :)

BlackEmperor
16-01-2011, 02:15
şimdilik yok önce egsoz işini halledeyim

bilalMW
16-01-2011, 02:18
şimdilik yok önce egsoz işini halledeyim

stok oğlu stokmu 250+ yapıyor? Çok iyi ya gösterge hatası tahmini kaçtır abi?

levent
16-01-2011, 02:24
sinancım o süreler ciddi güzel değerler , kaza bela vermesin bi tadına bakmak lazım cidden gidiyomu o kadar yav :D remapa geldiğinde istanbulda bakarız artık kısmetse :p

GokhanRS
16-01-2011, 02:34
astra gtc 1.6 turbo Performans Azami Sürat 223 km/h

benim meggy rs de de 236 yazıyor max 250de hız limitörü devreye giriyor. remap bende de yok.

yani yanılma payı illaki var araçlarda ama 260ı görebiliyorsa sadece şaşırırım. video çek gözlerimiz şenlensin.

MuratGürakan
16-01-2011, 11:10
muratım ne zaman senin finallerden sonramı final yapcaksın :D

:D Aynen bu ayın sonunda bitiyor finaller. Şubatın ilk haftasıda arabayı bitircem. Tek eksik nos kalıcak onuda daha sonradan yaza doğru para işini halledince :D

Aynı şekilde ben basınca :D
20lt*3.30tl ile :D genede çok fark var arada yahuuu :P
Arkadaşta var 1.6T gtc. Yokuş aşşağı dahi 250 üstüne çıkmadım dedi. Zır stok ama araba.

fangio
16-01-2011, 16:44
28sn.de 0-260km/h ve 1.6 T GTC ile? şaka mı bu? :D

Kadran hatası inanılmaz demek ki derim başka da bir şey diyemem.

douu
16-01-2011, 17:06
valla sinancım o hızlarda gitmek için veya egzoz sesi duymak için öyle 35 lt yakmaya gerek yok :D 250lerde giderken max 17 lt falan görüyorum anlık tüketimi :) egzoz sesi de baya tatminkar :) yani kriterlerine uygun dizel araçta var en 1.9undan :D

http://www.techturkey.com/forum/videolar/63802-ibiza-tdi-exhaust-sound.html

buda egzoz sesi :)

BlackEmperor
16-01-2011, 22:19
stok oğlu stokmu 250+ yapıyor? Çok iyi ya gösterge hatası tahmini kaçtır abi?

Gerçek hızı 223 kadranda 250yi devirdim hesaı sen yap :)

sinancım o süreler ciddi güzel değerler , kaza bela vermesin bi tadına bakmak lazım cidden gidiyomu o kadar yav :D remapa geldiğinde istanbulda bakarız artık kısmetse :p
deneriz tabi denk gelirsek,bursadan merak eden varsa bi 10 kağıta top speed denenir :p

astra gtc 1.6 turbo Performans Azami Sürat 223 km/h

benim meggy rs de de 236 yazıyor max 250de hız limitörü devreye giriyor. remap bende de yok.

yani yanılma payı illaki var araçlarda ama 260ı görebiliyorsa sadece şaşırırım. video çek gözlerimiz şenlensin.

yanılma payı illa var. Sende yazmışsın zaten bende aynısını yazacaktım. ilk mesajımdada yazdım ibrede 250 yi devirdim viraj geldiği için kestim devam ederdi. haa o sırada gerçek hızım 223 felandır herhalde gps lele abim kullanırken bakmıştım %5 civarı bi sapma var ibreyle.

Bu arada bu hususlarda abartacak yaşı geçtik Corolla varken lewoda douda iyi bilir hatta kafa buluyorlardı benimle senın araba gitmiyo diye Halbuki ben nası gidiyosam onu söylerım kimseyi kandırmaya gerek yok yalan soyleyın foyası elbet cıkar yaş gelmiş 30 a neredeyse bizden geçti hayali ihracaaat yapma devirleri :D aracın performasnı neyse sürerken gördüğüm neyse onu söylerim başkasının gtc 250 yi bayır aşağı göremeyebilir. benimki görüyor gayette rahat görüyor Sport tuşuda kapalıyken üstelik bu arada ben sureklı 97 oktan kullanıyorum havada soğuktu faydası olmuştur herhalde

:D Aynen bu ayın sonunda bitiyor finaller. Şubatın ilk haftasıda arabayı bitircem. Tek eksik nos kalıcak onuda daha sonradan yaza doğru para işini halledince :D

Aynı şekilde ben basınca :D
20lt*3.30tl ile :D genede çok fark var arada yahuuu :P
Arkadaşta var 1.6T gtc. Yokuş aşşağı dahi 250 üstüne çıkmadım dedi. Zır stok ama araba.
bursa otobanında hava sıcaklıgı 5 derece civarı tam gaz 250de bıraktım (ibrede) gayette 250 üstüne doğru gidiyorduk :)

28sn.de 0-260km/h ve 1.6 T GTC ile? şaka mı bu? :D

Kadran hatası inanılmaz demek ki derim başka da bir şey diyemem.

28.3 sn benım ölçümüm değil arkdaşlar test verileri :) Buyrun test verileri
http://img11.imageshack.us/img11/8025/astragtchkasa.jpg

valla sinancım o hızlarda gitmek için veya egzoz sesi duymak için öyle 35 lt yakmaya gerek yok :D 250lerde giderken max 17 lt falan görüyorum anlık tüketimi :) egzoz sesi de baya tatminkar :) yani kriterlerine uygun dizel araçta var en 1.9undan :D

http://www.techturkey.com/forum/videolar/63802-ibiza-tdi-exhaust-sound.html

buda egzoz sesi :)

Dizelleri severim bilirsin ama benzinliden daha güzel ses cıkıyo bunuda sen iyi bilirsin ortak :)

Eyup Duygun
16-01-2011, 22:29
223 ve 250 cok fark var yahu arasında.Sadece yazılımlı astra turbo nasıl gidiyor tecrübe etmis biri olarak komple egzost ve güzel bı yazılımla cok keyifli bir arac olur derim ki benımle aynı fikirde olan bir sürü insan vardır en azından astra sahibi olarak siz varsınızdır:):) kazasız belasız sürüsler dilerim.

BlackEmperor
16-01-2011, 22:39
223 ve 250 cok fark var yahu arasında.Sadece yazılımlı astra turbo nasıl gidiyor tecrübe etmis biri olarak komple egzost ve güzel bı yazılımla cok keyifli bir arac olur derim ki benımle aynı fikirde olan bir sürü insan vardır en azından astra sahibi olarak siz varsınızdır:):) kazasız belasız sürüsler dilerim.

Sağol kardeşim 220ps civarı bişey alırım diyorum egssoz+yazılımla Bi ara Erhan abiyle bu işide halledeceğiz denk gelemedim kaç haftadır kat iptallerini nasıl yapalım diye, yazılım içinde ya senin dükkana yada ümit doğanın yanına gidecez veya 2 nizden biri bursaya gelecek :D

fangio
16-01-2011, 22:44
Test olarak verdiğin resimde 28 sn. de 260km/h gibi bir ifade yok. Uzunda zaten ibrede 250-260 ı göremeyeceğini bende iddia etmem . Çünkü aşağı yukarı aynı güçlere sahip araçlar kullanıyoruz.

Eyup Duygun
16-01-2011, 22:52
Sağol kardeşim 220ps civarı bişey alırım diyorum egssoz+yazılımla Bi ara Erhan abiyle bu işide halledeceğiz denk gelemedim kaç haftadır kat iptallerini nasıl yapalım diye, yazılım içinde ya senin dükkana yada ümit doğanın yanına gidecez veya 2 nizden biri bursaya gelecek :D

Hehehe:):) Bence kat iptalı derken komple egzost yaptır derim.Gelirsen zaten kapımız herkese acık buyur ancak bizlerde ara sıra Bursa'ya gidiyoruz yolumuz dusuyor irtibatta olmak gerek.

BlackEmperor
16-01-2011, 22:58
Test olarak verdiğin resimde 28 sn. de 260km/h gibi bir ifade yok. Uzunda zaten ibrede 250-260 ı göremeyeceğini bende iddia etmem . Çünkü aşağı yukarı aynı güçlere sahip araçlar kullanıyoruz.

ben bu tablodan öyle anladım max hız alttadaa sn :) bencede 28 sn cok guzl bi zaman belkide ben yanılıyorumdur 0-400 mt süreside olmayacağıan göre olsa olsa top speede cıka suresıdır :)

edit: aynı siteden ep3 u verilere baktım 0-200 28 sn diyor buda demek oluyorki 28 snde biz 260 çıkamayız bu başka bişeyin süresi :p

Hehehe:):) Bence kat iptalı derken komple egzost yaptır derim.Gelirsen zaten kapımız herkese acık buyur ancak bizlerde ara sıra Bursa'ya gidiyoruz yolumuz dusuyor irtibatta olmak gerek.

namusszu arabada 2 tane kat var biri turbodan hemen sonra biri orta susturucdan once bunları iptal ederken yazılımdadan ayarlamak lazım yoksa avans felan sıkıntı olur. Bursaya geldıgınde belkerım tanışmış oluruz :)

TaGo
16-01-2011, 23:00
gtc yaklaşık 7.5-8 sn de 100km hıza çıkar. Yaklaşık 15 sn de 100-200km hız yapar. Zaten bunların toplamı 23 sn yapıyor. 200-260km hızlanması ise 10 sn ninde üzerindedir.

BlackEmperor
16-01-2011, 23:06
gtc yaklaşık 7.5-8 sn de 100km hıza çıkar. Yaklaşık 15 sn de 100-200km hız yapar. Zaten bunların toplamı 23 sn yapıyor. 200-260km hızlanması ise 10 sn ninde üzerindedir.

az once mesajı editledim 28sn de ep3 0-200 yapıyormuş bizimki anca 38 snde son hızı bulur ;)

edit 2: 80-120 6. viteste ep3den 1 sn daha hılzlıymışım :D

konuyudua iyice saptırdım dizelden :hehe:

Mehmet Gazihan
16-01-2011, 23:51
2050064

Megachips Polo Drag Race 0-180 kmh Acceleration - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/megachips-polo-drag-race-0180-kmh-acceleration_2050064.htm)

1.9 tdi la mutluluğu yakalayın arkadaşlar.. ((:

levent
17-01-2011, 00:01
12sn de 180 yaklaşık olarak abi maşallah :D

Kadyr
19-01-2011, 20:34
Yeniden dizelle buraya dahil oldum megani sattik b5 neu passat 1.9tdi ile yola devam:) arda duy sesimi:)

genco
21-01-2011, 12:03
citroen c5 1.6 110 hp .yazılım ile ne kadar güç alırım saglıklı olurmu acaba?

otto985
21-01-2011, 12:15
Polo 1.9 TDİ gerçekten çok iyimiş :)

FaBeRgE
23-01-2011, 13:22
beyler benim turbo iyice ıslık çalmaya başladı, revizyon zamanı geldi,

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Orjinal boyuutunda mı kalsın yoksa büyüteyim mi ? Fazlada masraf yapmak istemiyorum açıkcası.

BlackEmperor
23-01-2011, 13:32
bi o kadar daha binmek istiyorsan bi büyük boy al,1 sene daha binip satma düşüncen varsa orjinalini modifiye et ibo

erh
23-01-2011, 13:55

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Orjinal boyuutunda mı kalsın yoksa büyüteyim mi ? Fazlada masraf yapmak istemiyorum açıkcası.

ibocum bekle.. acıyım su dukkanı sana guzel bişe yaparım.

kurtbil
23-01-2011, 13:58

Kendı orjınalını hybrıd yapıp guzel b yazılımla yola devam et bence daha eglencelı olur

Dragger
23-01-2011, 14:09
Benim egsozdan aptal bi üfleme basladı.

Kat iptali var o yüzden düzboru yaptıgımda bu üfleme vardı, yine otto egsozda da vardı.

Ama orjinal son susturucu var neden böyle ıslık seklinde üfleme yaparki?

Turbo catladı diye düsündüm ama onla alakası yok diyor herkes.

Egsoz mu özelligini yitirdi acaba? Daha gecen baktırdım delik kacak vs de yok?

4 seneyi bitirdim chipli, hic basınc acmadım manuel olarak, bu haftaici basınc acıcam bakalım neler olacak? :D

erh
23-01-2011, 14:20
4 seneyi bitirdim chipli, hic basınc acmadım manuel olarak, bu haftaici basınc acıcam bakalım neler olacak? :D

cok acamayacaksın zaten boost cut a girecek araban.. performans olarakta biraz farkedecek ama cok fazla bekleme derim :=)

Dragger
23-01-2011, 14:31
Yok zaten fazla acmayı düsünmüyorum, 1 kez turbo catlatıp degistirdim 2.yi kalbim kaldırmaz :D

Dün dyno yaptık, hp olarak güc iyi ama egride tork bi anda gelip direk düsüyor.

Basınc acıp, mapi biraz kurcalayıp hem torku düzeltmek hem dumanı azaltmayı düsünüyoruz :)

bilalMW
23-01-2011, 14:41
EGR iptali yapıldı. İlk dizel modifiyemiz :D

genco
24-01-2011, 08:49
citroen c5 aracıma chiptuning yaptırmayı düsünüyodum fakat turbo hortumunu sürekli patlattıgını duydum.araca chiptunng yaptrdgmda garantiden cıkarsa basıma baya büyük dert alırım diye düsnüyorum.c5 i olan arkadaslar yardımcı olabilirlermi.performance lazım

egeturbo
24-01-2011, 09:52
citroen c5 aracıma chiptuning yaptırmayı düsünüyodum fakat turbo hortumunu sürekli patlattıgını duydum.araca chiptunng yaptrdgmda garantiden cıkarsa basıma baya büyük dert alırım diye düsnüyorum.c5 i olan arkadaslar yardımcı olabilirlermi.performance lazım

turbo hortumlarında aslında dah etli bi hortum kullanılarak bu problemin çözüleceğini düşünüyorum yada aliminyum borudan yparak cook ufak bi slikon boru kullanılırsa bu problem tamamen aşılabilir.
Chip olayına gelince servis chipi anlayamıyacaktır emin olabilirsin

egeturbo
24-01-2011, 09:53

eheh abi yuhhh artık ya valla.
Yaw 2 yıldır sana söyleye söyleye dilimde tüy bitti :p
Stage 4323215 yaptık nerdeyse
sana şöyle billet kanatlı bi spec yapalım

genco
24-01-2011, 10:09
bilgilendirdiginiz için tesekkürler .bunu en iyi sekilde nereden temin edebilirim ve ne kadar saglıklı olur ?yani bir sorun yaratırmı...ayrıca verecegi performance insanı tatmin edermi :)

fangio
24-01-2011, 10:44

Duyduğunuz turbo hortum contasının yırtılması mı yoksa turbo bağlantı hortumlarının yırtılması problemimi? Bu bilgiyi nerden aldınız merak ettim. Evet turbo hortumu yırtılan veya kronik problem olan turbo hortum contasının yırtılması olayı yaşanıyor. Ancak sizin aracınız 2011 model contanın geliştirilmiş olması gerekiyor. Ayrıca yeni arabada bağlantıları değiştirip silikon hortum felan takarsanız servis bunun sebebini soracak. Orjinal dışı parça kullanımından dolayı garantiyi bozabilirler. Servis bu ne yapacağı belli olmaz yani ;)

egeturbo
24-01-2011, 10:56
bilgilendirdiginiz için tesekkürler .bunu en iyi sekilde nereden temin edebilirim ve ne kadar saglıklı olur ?yani bir sorun yaratırmı...ayrıca verecegi performance insanı tatmin edermi :)

eğer dediğim aliminyum tarzı boru yapacaksanız kesinlikle önce servisinize danışın garanti dışı bırakırmı diye.Eğer kabul ederlerse isteğinizi ince aliminyum boruladan yapınız.Ve slikon hortum olarak 99 modele kadar olan ford transitlerin intercooler silikon hortumları tam sizin işinizi görecektir.

genco
24-01-2011, 11:10
varsayalım turbo hortumu yırtıldı ve ben aracımı servise götürdüm.aracımda chiptuning oldugu anlasılırmı yani aracı cihaza bagladıklarında belli olurmu..egerki zaten belli olmazsa turbo hortumu garantiden degişecektir zaten.benim oncelikle bundan emin olmam lazımki aracıma mod. yapabiliyim

Mehmet Gazihan
24-01-2011, 11:59
kesinlikle anlıyamazlar..

genco
24-01-2011, 14:26
o zaman acil bu chiptuning uygulamasını yaptırmam lazım :)

FaBeRgE
26-01-2011, 00:14
eheh abi yuhhh artık ya valla.
Yaw 2 yıldır sana söyleye söyleye dilimde tüy bitti :p
Stage 4323215 yaptık nerdeyse
sana şöyle billet kanatlı bi spec yapalım

Ardacim zaten sen yapcan araci sen ne dersen o dahada bisi yazmicam :d konustugumuz su corsa ile gelicez ona gore :)

efe_
27-01-2011, 00:19
Chiptuning uygulaması acaba bize serviste hangi durumlarda sıkıntı yaşatabilir arkadaşlar ....
Ne şekilde anlarlar bu durumu , herhangi birşey olduğunda aa bunda kesin oynanma var beyinde program vardır felan durumu olabilirmi?Normal dumansız 1 yazılımda.....

Dou
27-01-2011, 00:21
Gidip söylemessen adamlara hiç bir sıkıntı yaratmaz.

Dragger
27-01-2011, 00:21
Valla ben 4 senedir chipliyim, 4 senedir de yetkili servise gittim.

Chipli oldugunu bile bile turbomu bile garantiden degistirdiler.

Servisle iliskilerine baglı hersey, aran iyiyse hicbirsey olmaz.

Hos zaten anlayamıyorlar da.

clioGT
30-01-2011, 12:11
ya şu bizim defender a alanyada turbo takmışlar

segmanları değişmişler sadece... turbo ve bunau ygun manifold yapılanlar... girişsem mi az basınçla böyle birşeye acaba ben de ya:)

oğuzk
03-02-2011, 14:56
Püfür püfür duman atan araba artık atmıyor

Performansta da bakımı geçtiği için az biraz düşüklük var.

By_HaNNibaLL
03-02-2011, 15:48
Servisin yazilim olup olmadiğini anlamasi imkansiz.

Ben serviste caliştim araç gelir koltuğa poşet koyariz ve işe başlariz

maliilhan
08-02-2011, 18:17
merhaba arkadaşalar ben ankaradan yazıyorum eski aracım 1.4 tdi ibiza signo duy nasip oldu bülent rayman adında bi abimizle tanıştım ankara geldi,ben öle siyah duman vs gibi şeylr istemiyorum limitler doğrultusunda aracıda cok sıkıştıran birisi değilim güzel bir yazılım yüklemesini istedim benim yanımda önce bir merdeses 270 cdi sıfır bir aracı yaptı peşinden 320 d 2009 model bi araç yaptı mbw ci arkadaş agresif bir yazılım istedi bülent abinin yaptıklarına baktım gerçekden wimmerden birisiyle görüştü yarım saat içinde yazılım net ortamında geldi yükledi,gelelim bnim aracıma araç orjinal 60 000 km de di yazılımı yükledi test e cıktık 100 200 km sonra yazılımın tam oturacagını söyledi ve dediği gibi oldu,aracta en ufak bir siyah duman olmadı eskiden düzensiz çalışma hizsederdim hepsi ortadan kalktı arkadaşlarım aracımın performansına inanamadılar vel hasıl araç 100 000 km geldi,en ufak sıkntı yok sonra aracı eşimin acemi oğlu acemi bir bayan arkadaşına sattım 150 000 km ye kadar aklınıza gelen her türlü bilinçsiz kullanıma maruz kaldı,ne turbo ne enjektör ne de başka bir sıkıntı o kadar menmun kaldımki bülent abiye bilgi birikimi ilgisi alakası ve hertürlü yardımından dolayı çok çok teşekkür ettim wimmer rst gönlümde taht kurdu,şuan 2.0 tdi dsg golf aldım performansından cok menmunum ama yine wimmer rst nin bir yazılımını düşünüyorum ama hem ekonomi hemde performans amaçlı bir yazılım düşünüyorum,ben çok menmun kaldım tavsiye ederim...diğer firmaları vs anlamam tanımam bilmem ankarada memurum ne isteediğiniizi biliyorsanız kesinlikle bülent rayman derim teşekkürler bu arada servise bir çok kez gittim anlamadılar ancak doğuşta bi alet var ona bağlayıp bazı değerleri okurlarsa ve de usta zehirgibiyse belki çekişden falan çkabilirler ama adamların kafasını kaşıyacak vakitleri yok onlada uğraşmıyorlar,hatta bir özel servise sordum ibizamı gösterdim adamlar bir saat incelediler cihazlara bağladılar anlayamadılar bişi yok dediler dedim böyle böyle bülent rayman diye bi arkadaş wimmer rst diye bir yazılım yükledi dedim getir o adamı anlından öpelim 150 000 km de araba köpek gibi gidiyor üfleme yok yağ eksiltme yok adam yapmış bizlede çalışsın bizim arabalarımızıda yapsın falan diye espirisi bile geçti ....

FaBeRgE
15-02-2011, 10:45
benimde bi sorum olucak yine :D

araç 307 1.6 hdi, yazılım ve komple 60lık egzoz var.

Katı yerinden çıkardık düz boruyu koyduk. Katta herhangi bir sensör falan yok.Düz boruyu koyduktan 2ay sonra arıza lambası yaktı. Debimetre hatası veriyor pc ler ama debimetrem çalışıyor. Araçta herhangi bir performans eksikliği yok. Herhangi bir eksiklikte yok ama o arıza ışığının yanmasını istemiyorum :o

Dragger
15-02-2011, 11:21
Benim de 1.7 bar basınca arıza yaktı korumaya aldı :D

Keske o barlarda yürüyebilsek :p

1.5 peak 1.1-1.2 cont yürüyorum su anda.

1.4 ile sürekli yürümek mümkün degil mi acaba multijetlerde?

Wastegate üzerinden basıncı acmak yerine manuel boost controller taktık ama pek tutamıyo basıncı gibi?

fatihtemizer
15-02-2011, 11:57
Özgün ün son yazılım ayarlarından sonra benim mayk inanılmaz ataklarda..2 ve 3. viteslerde 2500 3000 devirler arası sarıyor..yaza yeni ve iyi bir lastikle yolda kalmaya çalışıcam..Teşekkürler Özgüne..bu arada 27 sinde dynoya gelicem.orda net bir ölçüm almak istiyorum..

Yogi
15-02-2011, 12:08

Wastegate üzerinden basıncı acmak yerine manuel boost controller taktık ama pek tutamıyo basıncı gibi?

bende boost saati takıp bakıcam kaç basıyorum acaba:)

e'to
16-02-2011, 10:27
Özgün ün son yazılım ayarlarından sonra benim mayk inanılmaz ataklarda..2 ve 3. viteslerde 2500 3000 devirler arası sarıyor..yaza yeni ve iyi bir lastikle yolda kalmaya çalışıcam..Teşekkürler Özgüne..bu arada 27 sinde dynoya gelicem.orda net bir ölçüm almak istiyorum..

+1 benim araçta özgün ve alperin eli değdikten sonra 3 te çok rahat sarıyor..yerlerde baya bi çiğ oluyor bu ara havalar iyice kurusun öyle bakıcam bende değiştirebilirim ön lastikleri..

fatihtemizer
16-02-2011, 11:41
bende yumuşak kış lastikleri var birde..teneke jant v.s....yaza geçince ne olur bilmiyorum..

Kadyr
16-02-2011, 14:04
arkadaslar merhaba bende 1.9tdi pd motor vw var common raıl degıl sanırım wurthun katkısını alacaktım ama arac common raıl degıl baska urunu varmı ne yapmam lazım yoksa gıdıp benzıncılerdekı herhangı bır katkıyımı alayım ?

hüsor
16-02-2011, 14:50
şuraya bak bizde basınç bile yok allahın kara dizel 1.9 kangoo su :D

Kadyr
16-02-2011, 15:14
MAZOT KATKISI 300 ML (http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/yakit-katkilari/mazot-katkisi-300ml)

ben bunu buldum acaba bumu bızım arac ıcın yoksa bu turbosuz dızeller ıcınmı

Common Rail Mazot katkısı ürünümüzü kullanabilirsiniz. Aracınız için daha sağlıklı olacaktır.

Ürünün sayfası aşağıda verilmiştir. Ayrıca 2 adet alana cam suyu hediye kampanyamız vardır.

http://shop.wurth.com.tr/common-rail-mazot-katkisi-300mml

wurth maıl attı umranıyeden sıparıs vermek ısteyen varsa ortak verelım hedıyeyı alalım :)

Tholl-ga
16-02-2011, 17:44

seni geçicek 1.3 dizel yok ;)

Dragger
16-02-2011, 19:43
seni geçicek 1.3 dizel yok ;)

:slomo: :D

e'to
16-02-2011, 21:55
bende yumuşak kış lastikleri var birde..teneke jant v.s....yaza geçince ne olur bilmiyorum..

bendede kış lastiği var önlerde bakalım bende merak ediyorum ne olcak..

resimlerini görmüştüm arabanın maşaallah karapanter...:icon_tup:

Dou
16-02-2011, 22:30

Müsait vakitte deneyelim aracınızdaki farkı da net görmüş olursunuz :)

Bana da eğlence olur hem bayadır denemiyordum, type-r ı kafamdaki eksiklerini bitirmeden kimseyle denemiyorum çünkü.

efe_
16-02-2011, 23:47

Bana da eğlence olur hem bayadır denemiyordum, type-r ı kafamdaki eksiklerini bitirmeden kimseyle denemiyorum çünkü.

Evet hatta video da çekin:)

Yogi
17-02-2011, 07:54

gelde seninde aklını bi ara alıyım doucum:)

e'to
17-02-2011, 09:45

uyar dou kardeşim deneyelim hatta sercan kardeşimlede deneyecektık yazılım sonrası onada haber verırız hep beraber eğlenırız :icon_tup:

sen avrupa yakasında oturuyorsun sanırım...sercanda o tarafta oturuyor ben geçerim avrp. yksna grşrz haberleşelim..:icon_tup:

fatihtemizer
17-02-2011, 10:29

teşekkür ederim..sağol...

bana da uyar ne zaman isterseniz.

aliergun
17-02-2011, 17:23

abi benim arabamda da gazihanın yazılımı var. Bol duman atıyorum. Dumandan yana pek sıkıntım yokta , attığı duman kadar yurumediğini düşünüyorum..

Mazot pompasından yakıt kaçırıyor, contasını değiştirdikten sonra, enjektor kontrollerinide yaptırdıktan sonra bu şekilde gitmeye devam ederse turboya girmek istiyorum.

Emme pervanesine girmeden önce wastegate ile oynamak istiyorum. Bizim 70 hp corsada mekanik wastegate olduğu için yazılımla mudahele edemiyoruz.. wastegate kapalı vaziyetteyken hortumunu çıkartıp , elektronik olarak iptal etsek mi daha doğru olur?
yoksa mekanik yada elektronik boost controller mı kullanmalıyım?

Scangauge bakınca basınç değerlerim 0.9-1.1 arası normal max sıkıştırmada 1.25 civarı görebildim en son..

Tavsiyelerin nelerdir?

R.I.P
17-02-2011, 17:32
abi benim arabamda da gazihanın yazılımı var. Bol duman atıyorum. Dumandan yana pek sıkıntım yokta , attığı duman kadar yurumediğini düşünüyorum..

Mazot pompasından yakıt kaçırıyor, contasını değiştirdikten sonra, enjektor kontrollerinide yaptırdıktan sonra bu şekilde gitmeye devam ederse turboya girmek istiyorum.

Emme pervanesine girmeden önce wastegate ile oynamak istiyorum. Bizim 70 hp corsada mekanik wastegate olduğu için yazılımla mudahele edemiyoruz.. wastegate kapalı vaziyetteyken hortumunu çıkartıp , elektronik olarak iptal etsek mi daha doğru olur?
yoksa mekanik yada elektronik boost controller mı kullanmalıyım?

Scangauge bakınca basınç değerlerim 0.9-1.1 arası normal max sıkıştırmada 1.25 civarı görebildim en son..

Tavsiyelerin nelerdir?

klasik bir cdti problemi mazot pompasının kaçırması :) araç kaç binde? ve kaçırma ne kadar pompa altını elleyince ıslaklık oluyor mu?

Dragger
17-02-2011, 17:32
Benim de aynı iste, 4 senedir chip var ama basınca müdahale edemiyorduk.

Wastegate de o kadar b.ktan yerdeki, turbo falan sökülmesi lazım komple...O yüzden manuel boost controller taktık ama memnunmusun dersen pek degilim.

Cünkü basıncı tutamıyor gibi, ilk gün süper farketmisti bugun hic fark yokmus gibi...Arabanın sesi falan da arttı.

Her an turboyu elimize alcakmısız gibi hissediyorum :D

imhotep
17-02-2011, 17:35
benimde yazılım yaptırmam lazım :D

Eyup Duygun
17-02-2011, 21:37
Grande Punto,Linea falan yazılımsız cekilir dert degil.Cok hantallar sanki, alınca daha önceden bu işi bilen biri iseniz yaptırmak kacınılmaz oluyor ve fiyat/performansı karsılıyor bana göre.

Dou
17-02-2011, 21:42
uyar dou kardeşim deneyelim hatta sercan kardeşimlede deneyecektık yazılım sonrası onada haber verırız hep beraber eğlenırız :icon_tup:

sen avrupa yakasında oturuyorsun sanırım...sercanda o tarafta oturuyor ben geçerim avrp. yksna grşrz haberleşelim..:icon_tup:

Ben anadolu yakasında oturuyorum :) Haberleşiriz.

gelde seninde aklını bi ara alıyım doucum:)

Al yavrum al ama Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma sakın :D

Ufuk
17-02-2011, 22:09
Ben anadolu yakasında oturuyorum :) Haberleşiriz.

Ne denememi? sesli mi bari? :) :D Balkon shoots :D

Dou
17-02-2011, 22:10
Ne denememi? sesli mi bari? :) :D Balkon shoots :D

Yok bu baya sessiz

4000 de vites atıyoz öyle düşün :D

e'to
17-02-2011, 22:18
[QUOTE=Dou;2058888]Ben anadolu yakasında oturuyorum :) Haberleşiriz.

:) bende nerden çıkarttıysam avrp yakasında otrdğnu:)

ok haberleşelim c.tesi yağmazsa yağmur olabılır...

aliergun
17-02-2011, 22:42
klasik bir cdti problemi mazot pompasının kaçırması :) araç kaç binde? ve kaçırma ne kadar pompa altını elleyince ıslaklık oluyor mu?

110000 de yazılımdan sonra kaçırmaya başladı. şimdiye kadar işlem gormediğini varsayarsak normal kabul ediyorum. ama enjektorlerden bir arıza vermiyor. bosch a 120 lira verip temizletmeye değermi pek emin değilim açıkçası. ama bu işlemi yaptıran arkadaşların torkta acayip değişme olduğunu soyluyorlar..

Benim de aynı iste, 4 senedir chip var ama basınca müdahale edemiyorduk.

Wastegate de o kadar b.ktan yerdeki, turbo falan sökülmesi lazım komple...O yüzden manuel boost controller taktık ama memnunmusun dersen pek degilim.

Cünkü basıncı tutamıyor gibi, ilk gün süper farketmisti bugun hic fark yokmus gibi...Arabanın sesi falan da arttı.

Her an turboyu elimize alcakmısız gibi hissediyorum :D

aynen abi turbo çok kotu yerde.. Mechanical boost controller resimdeki gibi birşey mi?
http://img13.imageshack.us/img13/3281/mbcc.png

wastegate e giren hortum çıkartılıp buna mı takılıyor? Çok pahallı birşey değil. denemek için alabilirim..

Dragger
18-02-2011, 00:43
Bundan bendeki...

Dyno üstünde de cevire cevire kesmeyecek sekilde bıraktık.

Ama biraz uyduruk ürünler, cok güven vermiyor.

http://kereta.info/wp-content/uploads/2009/03/boost-1.JPG

aliergun
18-02-2011, 18:25
Bağlantı şekli nasıldır abi? Kendimiz montaj yapabilirmiyiz? Yoksa turbonun sökülmesi mi gerekiyor?

Kadyr
23-02-2011, 21:20
Bizim arac duzde 215 tikaniyor yaf Aracta 4 kisi idikazcikta bagaj vardi salinca rampada 220 gorduk zaten devir bitti bitcek:) normalmidir

fatiii
23-02-2011, 21:26
Bizim arac duzde 210 tikaniyor yaf Aracta 4 kisi idikazcikta bagaj vardi salinca rampada 220 gorduk zaten devir bitti bitcek:) normalmidir

bence degil o kadar kişi + yuk 260 265 gıtmen lazımdı senin araba biraz kösulmuş bi baktır.

Kadyr
23-02-2011, 21:27
bence degil o kadar kişi + yuk 260 265 gıtmen lazımdı senin araba biraz kösulmuş bi baktır.

Yok canim okadar gitmez videolarda 230 gecen yok bizimki b5.5 kasa 130 bg son hiz 208 geciyor

Dragger
23-02-2011, 21:59
Bağlantı şekli nasıldır abi? Kendimiz montaj yapabilirmiyiz? Yoksa turbonun sökülmesi mi gerekiyor?

Yok turbo sökmeye gerek yok.

Ben sanko sanayide fedai usta var orda taktırdım, 10dk sürmedi.

Belki ben sökerim, haberlesiriz.

aliergun
23-02-2011, 23:24
Yok turbo sökmeye gerek yok.

Ben sanko sanayide fedai usta var orda taktırdım, 10dk sürmedi.

Belki ben sökerim, haberlesiriz.

tamamdır abi haber bekliyorum senden :)

gp74
24-02-2011, 08:25
teşekkür ederim..sağol...

bana da uyar ne zaman isterseniz.

Fatih gazlarken benimde haberim olsun ;)

egeturbo
24-02-2011, 14:40
Abi basınç tutmuyor derken kaç bar bastığında tutmuyor 1.5 üstü mü ?

By_HaNNibaLL
24-02-2011, 15:20
Abi basınç tutmuyor derken kaç bar bastığında tutmuyor 1.5 üstü mü ?

1.7 basmiş :D

egeturbo
24-02-2011, 15:24
:
1.7 basmiş :D

sanamı sorum la ben :p sen kendi 1.3 üne bak stok stok binion :D

eğer 1.7 basıyorsa ara. 1.6 üzeri nde yüksek basınç hatası veriyor araç gitmiyor araba kendini kormuaya alıyor.
Eğer yanıltıcı yok ise.Yanıltıcı ile 1.6 üzeri sıkabiliyorsun .Ama dediğim gibi yanıltıcı yok ise kendini korumaya ceker . Max 1.5 te standart turbo ile çok zevkli oluyor.:)

Dragger
24-02-2011, 16:57
Dynoda denedigimizde 1.5 peak yapıp 1.1-1.2 arası devam ediyordu.

O gün güzel fark hissettim ama sonrasında normal gidiyormus gibi geldi.

1.7 olayı da birkac kez bastık direk korumaya aldı araba zaten :D

İzmire gelirsem haftasonu bi bakarız.

egeturbo
24-02-2011, 17:43
Dynoda denedigimizde 1.5 peak yapıp 1.1-1.2 arası devam ediyordu.

O gün güzel fark hissettim ama sonrasında normal gidiyormus gibi geldi.

1.7 olayı da birkac kez bastık direk korumaya aldı araba zaten :D

İzmire gelirsem haftasonu bi bakarız.

abi 1.7 de hemen alıyor bende zamanında cok denemiştim.
Suan benim elimde yanıltıcı kalmadı kalsaydı yollardım çok süper oluyor resmen şaha kalkıyor.
Ben sana bitane standart 1.3 basan wastegate hazırladım bile eğer araba kolayca lifte kalkıyorsa hemen pazar takarım sana ben.

gp74
25-02-2011, 07:03
abi 1.7 de hemen alıyor bende zamanında cok denemiştim.
Suan benim elimde yanıltıcı kalmadı kalsaydı yollardım çok süper oluyor resmen şaha kalkıyor.
Ben sana bitane standart 1.3 basan wastegate hazırladım bile eğer araba kolayca lifte kalkıyorsa hemen pazar takarım sana ben.

Bu ürünleri nereden temin edebilirim ?

egeturbo
25-02-2011, 09:00
Bu ürünleri nereden temin edebilirim ?

down pipe falan istersen işçiliği güzel olan egzozcularda yaptırabilirsin.
Wastegate turbocularda bulunuyor.Yanıltıcılar trde sınırlı kişilerde mevcut

Kadyr
19-03-2011, 16:15
Yahu 3000 dd civari vites attirinca yani arabaya yuklenince o devirlerde vites attirinca turbodan cok hafif bi cuflama yada tislama sesi geliyor baskasi pek anlamaz ama boyle seylere kulagim cok acik arabayi surekli ben kullaninca bu ses normalmidir?

aliergun
19-03-2011, 20:22
yanlış mesaj :)

Kadyr
19-03-2011, 20:34
Banami:)
Ya daha onceki arabamda gelmeye baslamisti turbocu dedi az bisi kacak var performansta kayip yoksa artinca bakariz demisti bunu daha sormadim hic

aliergun
19-03-2011, 23:50
yok sana değil. egeturboya ozel mesaj atıcaktım yanlışlıkla buraya atmışım:)

ozellikle sokak arasından yada yankı yapabilecek yerlerden geçerken o ıslık sesi gibi ses geliyor. o kadarı normal diye biliyorum.

Kadyr
19-03-2011, 23:55
arda cevap vermeli buna:D aslında hosuma gıdıyor bıraz daha cok çıksa cufluyor dicem :D

erh
20-03-2011, 00:07
Accent 1.5 crdi
büyük turbo
filtre kiti
60mm downpipe
60mm komple eksoz
BoostER Performance remap

guzel bi arac oldu yakında videolarımız gelir :) yaklasık 180 hp civarlarında.. yakın zamanda 200 hp, sornasında da 250 hp insallah :)

bilalMW
20-03-2011, 01:55
Üstad ne kadar büyük turbo? stock neydi ne taktınız? Detay pls! :) Ama araç çok farklı bir karaktere büründüğü kesin. :D

Kadyr
15-04-2011, 09:10
Merak ettigim bisi var pd motor passat ile cr bi sonraki kasa b6 passatin motorlarindan hangisi daha saglam daha dorusu hangisi motorda mekanik oynama yapilmadan ust guclere dayanir?

B.Koçer
15-04-2011, 09:18
Bu konuyu okudukça gaza geliyorum :D

kurtbil
15-04-2011, 09:21
Merak ettigim bisi var pd motor passat ile cr bi sonraki kasa b6 passatin motorlarindan hangisi daha saglam daha dorusu hangisi motorda mekanik oynama yapilmadan ust guclere dayanir?

suan ıcın pd hala en cok ellenen motor,yabancı forumlardan takıben cr ları da gorucez zamanla

douu
15-04-2011, 10:28
4 tane mazot pompası olan kaç tane dizel motor var ki :):)

tdipower
15-04-2011, 11:13
dizel motorlar doğası gereği yüksek sıkıştırma ve detenasyona dayanıklı üretilir. pistonlar, kollar ve blok zaten oldukça dayanıklı stock motorlarda bile. yüksek güçlerde yaşanıcak sıkıntı basıncın doruklarına ulaştığınızda silindir kapak contanızın sünen saplamalar sonucu yağ ve suyu birbirine karıştırması olacaktır. buda problem değil ARP dizel araçlar için saplama üretiyor. oem conta ve arp ile bu sorunda çözülmüş oluyor :) motorun mekanik kısmından pek korkmayın

Mehmet Gazihan
15-04-2011, 11:30
stoc internal PD130 a 3 bar basıncın uzerine freeflow NOS basıp bir yarışda 2 tüp bitirdigim halde aynı arabayı arabanın koltuklarını v.s. toparlayıp yarış pistinden tatile gitmeyi açıklamış arkdaş..((:

Kadyr
15-04-2011, 14:20
4 tane mazot pompası olan kaç tane dizel motor var ki :):)

Ayri pompa yok dimi bizim araclarda enjektor uzerinde:)
Bn bunlari duydukca omur boyu pdye binesim var ama nasil olcak bilmiyorum 2.0cr de iyidir herhalde model eskiyince dusunuruz artik

douu
15-04-2011, 15:52
Evet ayrı pompa yok :) 4 enjektor 4 göze pompa gorevi görüyor :) ciddi basınç görüpte hala bir sıkıntı yasamayacaginiz kaç tane daha stock motor var Allah askına :)

Yogi
15-04-2011, 16:19
corsa 1.7 dti da orjinal turboyla maksımum ne basılır?

Kadyr
15-04-2011, 19:25
Evet ayrı pompa yok :) 4 enjektor 4 göze pompa gorevi görüyor :) ciddi basınç görüpte hala bir sıkıntı yasamayacaginiz kaç tane daha stock motor var Allah askına :)

Pd mi seviyorum:)

douu
20-04-2011, 16:09
pd130 turbosu satıyorum arkadaşlar.. vw grubu 110 hplik dizel araçlar için mükemmel bir turbo olacaktır.. manifolduyla beraber veriyorum al tak şeklinde yani..

aynı turboyu murat gürakan arkadaşımız da bravosunda kullandı bu arada..

cok acele paraya ihtiyacım oldugu için 800 TLye veriyorum turboyu..

baymustang
21-04-2011, 16:04
arkadaşlar kafam çok karışık :)

1.8 turbo vag grubumu
1.9 tdi vag grubumu
2.0t gm grubumu
1.9 cdti gm grubumu
2.0 dizel pejo mu?
2.0 subaru mu

özellikle düşündüğüm araçlar hacim olarak iyi olanlar yani bagajı geniş bebek arabasını koydum mu yer kalsın amaçlı station wagon düşünüyorum aslında sizce?

yoksa comboya abartarak devam mı?

bilalMW
21-04-2011, 17:45
1.8 lt tdi yok. Ama aile içinise bir önceki kasa passat 2.0tdi olabilir.

baymustang
21-04-2011, 17:53
belli bir limit var arkadaşlar uçamam

rebel
21-04-2011, 18:39
hocam direk 1.9 tdi pd motor al . dunyanın en guzel motorlarından bırı. araç olarak bagajı buyuk olsun konforlu olsunn dıyorsan

mk2 toledo
passat b5
octavia

ama para varsa

b5.5 passat
superB ( favorım kesınlıkle en alınası araç) arka koltuk muthıs konfor 2 metre olan bı ınsan bıle bacak bacak ustune atıp oturabılır. bagaja solenecek laf yok kamyon kasası gıbı :)

Kadyr
21-04-2011, 18:48
B5.5 passat tdi diyorum super araba bana gore ici gnis kaliteli surus zevki var arkasina benim boyum uzun koltugu geride kullanirim arkaya uzun boylu rahat oturuyor bagajda buyuk motora dicek yok

rebel
21-04-2011, 19:45
bizdede b5 passat var . gayet geniş içiyle bagjıyla. zaten bagaj 500 lt . arka koltuğu yatırınca 2 kişilik yatak oluyo :) b5.5 la hemen hemen içi aynıdır(görüntu olarak) ama birçok parçası değişiktir zaten makyajlı . passatların içinde en kaliteli ve yakışıklı olanı. hocam sizinki trip. mi ? düzmü ?

rebel
21-04-2011, 19:50
arkadaşlar bişey sorucam 1.9 tdi komple motor kaça yaptırılıyo ? sandık motor fiyatı nekadar ? nekadara geliyor ?

Kadyr
21-04-2011, 19:57
bizdede b5 passat var . gayet geniş içiyle bagjıyla. zaten bagaj 500 lt . arka koltuğu yatırınca 2 kişilik yatak oluyo :) b5.5 la hemen hemen içi aynıdır(görüntu olarak) ama birçok parçası değişiktir zaten makyajlı . passatların içinde en kaliteli ve yakışıklı olanı. hocam sizinki trip. mi ? düzmü ?

Biraz gorsellik farki var kadrani isiklandirmasi falan cok hos passatin en guzel kasasi bence duz bizimki Motor yaptirmayi napcan:)

rebel
21-04-2011, 20:27
hocam bılıyosan sen sole yav :) yuksek km li bikaç araç baktık 190000 gerçi daha başlangıç sayılır pd için :) ama yınede merakımdan soruyorum arac superB tek nefret ettıgım tarafıı yeşil iç ısıklandırma gerısı 10 numara bır arac. iç ısıklandırma vw ustune tanıma bıızmkısı mavı-kırmızı gece muthıs gorunuyor :)

oğuzk
21-04-2011, 21:00
hocam direk 1.9 tdi pd motor al . dunyanın en guzel motorlarından bırı. araç olarak bagajı buyuk olsun konforlu olsunn dıyorsan

mk2 toledo
passat b5
octavia

ama para varsa

b5.5 passat
superB ( favorım kesınlıkle en alınası araç) arka koltuk muthıs konfor 2 metre olan bı ınsan bıle bacak bacak ustune atıp oturabılır. bagaja solenecek laf yok kamyon kasası gıbı :)

Kafasıda tavana değer ama :)

rebel
21-04-2011, 21:10
o segmentte değmeyen bi araba solesene hocam :)

Kadyr
21-04-2011, 22:15
Benim kafam degmiyor:) valla kmler hep yuksek biz 2. Sahibnden aldk ilk sahibide akrabasiymis 105 binde valla arkadasta b5 kasa var 170 binde anasini aglatiolar daha ne turbo tamir oldu ne motorda bisi cikti belki daha once turbo tamir takimi yemis olabilir bizimkide yeni otmeye basladi adam dedi 100 k olmus zamani gelmis yapariz tamir takimi dedi dedim bu arabalar nasil dedi randumanli aractir zaten forumdada 1.9 konularini okursan anlarsin km yuksekse iyice kontrol ettirirsin altini sokturup falan turbo vs bide uflemeye bakarsin cok az bisi normal cekisine bakarsin mesela bizimki 6. Vites 2000 dd 100 civari oluyordu
Daha once vw kullanmadigimiz icin bide parcasi pahali olunca bayagi baktirmistik altlarini falan sokturup tanidik tamirciye.dedik girmesin smdi:)

oğuzk
21-04-2011, 22:27
o segmentte değmeyen bi araba solesene hocam :)

Focusunki ona göre biraz daha yüksek sanki.

Dediğiniz gibi iyi güzel araba ama yürüyecek araba değil çok ağır kasası.

Mustafa abi bence

2.0MJ Doblo

PD130

alpeRS
21-04-2011, 23:27
Arkadaslar bu mb w123 2.2 litre n/a dizel motoru birazdaha iyilestirmek İcin ne yapabiliriz ? Hayatimda ilk defa atmosferik dizele bindim kağnı gibi geldi :) Sonuc olarak cok fazla bisey beklemiyorum.

nakayama
21-04-2011, 23:29
Arkadaslar bu mb w123 2.2 litre n/a dizel motoru birazdaha iyilestirmek İcin ne yapabiliriz ? Hayatimda ilk defa atmosferik dizele bindim kağnı gibi geldi :) Sonuc olarak cok fazla bisey beklemiyorum.

turbo tak :cool:

douu
22-04-2011, 08:50

3.0 dizele gt40 takip 400 hp 800 nm alanlar var :) tak bı tane gt30 250 260 hp yan makinası olsun :)

douu
22-04-2011, 08:52
Kafası karışık olan arkadasımıza da sahibindendeki pd150 Leonu tavsiye ediyorum :) fiyat inanılmaz uygun.. Kmye takılmayın bı o kadar daha gider bisey olmaz emin olun

Kadyr
22-04-2011, 08:53
Motor okdR dayaniklimi ya

alpeRS
22-04-2011, 10:07
turbo tak :cool:

Kökten cözum :)

clioGT
22-04-2011, 10:11

aynı olay defender da bana hissettiriyor:)

alpeRS
22-04-2011, 10:17
3.0 dizele gt40 takip 400 hp 800 nm alanlar var :) tak bı tane gt30 250 260 hp yan makinası olsun :)

Aslinda aklimi kurcalamiyor degil guzel ilginc bi proje olur ...fakat mercedes 220D in motoru dayaniklimidir bilmiyorum stock internalle kac psi'a kadar basariz vs...olay tek ondada bitmiyor difransiyel,sanzuman diye gider liste ...

baymustang
22-04-2011, 11:13
iyide arkadaşlar 1.9 pd diyorsunuzda 130 bg az değil mi? opelin motoru bile 150 bg

kurtbil
22-04-2011, 11:29
iyide arkadaşlar 1.9 pd diyorsunuzda 130 bg az değil mi? opelin motoru bile 150 bg

saglamlık ve verım soz konusu pd de.stock motor noslu nossuz 300-350bg aralıgına cıkaranlar var bu motoru olayı o zaten.Konu zaten dızel motor modıfıyesı oldugu ıcın tercıh edılen motorların uygunlugu esas aslında

baymustang
22-04-2011, 11:31
saglamlık ve verım soz konusu pd de.stock motor noslu nossuz 300-350bg aralıgına cıkaranlar var bu motoru olayı o zaten.Konu zaten dızel motor modıfıyesı oldugu ıcın tercıh edılen motorların uygunlugu esas aslında

hmmm ozaman tamam valla uygun olsun diye aslında stationwagonlara bakıyorum ama

Kadyr
22-04-2011, 11:33
Opelin 1.9 dti motoru 100 bg idi ozamanlar reno ile aynimi bilmiyorum 2000 li yillarda renoda 100 bg ama vw 110 snra 130 oldu 2005 e kadar 2005 sonrasi 2.0 140 oldu ama pd seatlarda 160 likta var..bide opelin kac senesindeki hangi motoru

baymustang
22-04-2011, 12:16
dti opelde 1.9 yok zaten 2.0 var

benim kastettiğim 1.9 cdti 150 bglik motorlar. cadillactaki aynı motor hatta.

şimdi araçlara baktım seat grubuna hep 110 luk mu neymiş

kurtbil
22-04-2011, 12:18
dti opelde 1.9 yok zaten 2.0 var

benim kastettiğim 1.9 cdti 150 bglik motorlar. cadillactaki aynı motor hatta.

şimdi araçlara baktım seat grubuna hep 110 luk mu neymiş

mk1 leon ve mk2 toledolarda vp 90 ve 110 olanlar da var,pd 130,150 lerde var.Ibıza cuprada pd160 var

Kadyr
22-04-2011, 13:09
Dti nasl Yok 2000 model vectrada var

baymustang
22-04-2011, 15:46
abican ama ben içi hacimli araba arıyorum

baymustang
22-04-2011, 15:49
Dti nasl Yok 2000 model vectrada var

arkadaş 1.9 dti diyor vectrada yok sadece 2.0 dti var benim vectra cden bahsediyorum

douu
22-04-2011, 16:00
İci hacımli araba söyledim bende zaten.. Leon gayet geniş bir arac 25 liraya pd150 almak mükemmel bisey

baymustang
22-04-2011, 16:03
şöyle izah edeyim. bebek var ellerinizden öper arabası maşallah hacimli. bi focusa koyalım dedik bagaj iptal oldu başka bişey koyamadık bu sebeple yorum yaptım kendime. sw düşünüyorum o sebeple aslında

bu arada link verebilir misin çünkü benim her baktığım 110luk çıktı

baymustang
22-04-2011, 16:24
veya opel comboda devam edip motora yüklenicem zaten herşeyin biliyorum amaaaa ticari işte

douu
22-04-2011, 16:36
Leonun bagaj hacmi fazlasıyla büyük :) telden girdiğim için link veremiyorum.. Sahibindende 1.9 tdi sport leon seçeneğinde 25.750 olan arac ;) zaten 3-4 tane var

Kadyr
22-04-2011, 16:54
arkadaş 1.9 dti diyor vectrada yok sadece 2.0 dti var benim vectra cden bahsediyorum

Pardon 2.0 demek istedim:)

baymustang
22-04-2011, 17:01
kadir ortalığı karıştdın gittin :)

punto_multijet
22-04-2011, 17:07
1.9 190hp multijetler nasıl modifiye yonunden? etrafında goren var mı ne degerler alınmış?

rebel
22-04-2011, 17:12
hocam 190 lık multıjet mı var ? yanlıslık olmasın 130 lugu mu soruyosun

Kadyr
22-04-2011, 17:54
Ya derse girmistim:D

redlinemst
22-04-2011, 19:25

yeni nesil bi mjet lancialarda kullanılıyor ve çift turbo benim bildiğim.

oğuzk
22-04-2011, 19:43
şöyle izah edeyim. bebek var ellerinizden öper arabası maşallah hacimli. bi focusa koyalım dedik bagaj iptal oldu başka bişey koyamadık bu sebeple yorum yaptım kendime. sw düşünüyorum o sebeple aslında

bu arada link verebilir misin çünkü benim her baktığım 110luk çıktı

25-26'ya superb comfort o zaman bagajın bi köşesine koyarsın bebek arabasını :)

aga81
22-04-2011, 20:40
Scenıc 1.5 dcı
51 mm düz boru
Sona 90 cm 76mm boru
Chıp tunıng
133hp dyno sonucu :)

punto_multijet
22-04-2011, 21:18

Lancia Deltalarda var 1.9 multıjet 190hp

By_HaNNibaLL
22-04-2011, 22:33
Lancia Deltalarda var 1.9 multıjet 190hp

owwwww yada 2.4 mjet :D 159

bilalMW
22-04-2011, 23:28
Scenıc 1.5 dcı
51 mm düz boru
Sona 90 cm 76mm boru
Chıp tunıng
133hp dyno sonucu :)

tork nedir hocam?

Ahmet Bby
23-04-2011, 20:12
Dizel konusu burada tartışılıyorsa benimde bir sorum olacaktı dizel araca chip uygulaması yapıldığında aldığımız yakıt'a göre performansını veya ömrünü etkilermi çünki kayseri bir araca denk geldim chipli olan dizel araçların egsozundan felaket bir şekilde siyah duman atıyor

oğuz
23-04-2011, 20:58
Dizel konusu burada tartışılıyorsa benimde bir sorum olacaktı dizel araca chip uygulaması yapıldığında aldığımız yakıt'a göre performansını veya ömrünü etkilermi çünki kayseri bir araca denk geldim chipli olan dizel araçların egsozundan felaket bir şekilde siyah duman atıyor

alınan yakıta göre ne kadar değişir bilemem. bizim chipli araçta shell gtl kullanıyorduk.
atılan duman genellıkle arac pek devirli olmadıgında tam gaz yüklenince atıyor...
aracınız nedir

Ahmet Bby
23-04-2011, 21:02
alınan yakıta göre ne kadar değişir bilemem. bizim chipli araçta shell gtl kullanıyorduk.
atılan duman genellıkle arac pek devirli olmadıgında tam gaz yüklenince atıyor...
aracınız nedir
Benim dizel aracım yok öyle bir denk geldi bir dizel passat'ı chiplemişler o sebebten ötürü sordum :)

oğuz
23-04-2011, 21:04
darısı başımıza diyim ozaman, duman atması gayet normal ama. duman cıkması için alt devir basanlar bile var fantaziye göre :D

Kadyr
23-04-2011, 21:12
Kardesiminde dedigi gbi alt devirde atiyordu bide dip gazda sanirim turbo yetistirmiyot diye atiyor tam bilmiyorum bazen eglencesine devirsizken dip yapip birakiyordum pof yapiyordu arkada resmen:)

Mehmet Gazihan
25-04-2011, 11:19
benim arabada felaket şekilde duman atıyor..

Kadyr
25-04-2011, 11:24
Seninki atmasi normaldir herhalde:) bu chipli arabalarda dumanin cozumu yokmu ya dip gazda

Mehmet Gazihan
25-04-2011, 11:26
std yazılımlar duman atmaz arkadaşlar.. bazen duman atmaması için %10 güç de bırakmak gerekebilir..

Kadyr
25-04-2011, 11:59
Haff dumanli yazilimdan sonra kucuk bir turbo buyutme islemi bu duman
İn onune gecermi?

By_HaNNibaLL
25-04-2011, 14:20
benim arabada felaket şekilde duman atıyor..

Abi senin araba kömürlü tren gibiydi maşallah akhisarda izledik gördük :D

By_HaNNibaLL
25-04-2011, 14:21
Haff dumanli yazilimdan sonra kucuk bir turbo buyutme islemi bu duman
İn onune gecermi?

Turbo büyütünce tekrar yazilim oluyor ona göre performans isteyeksiniz gene duman olur :D

Ama turbo büyütülüp pek bi güç istemilmezse dumanda olmaz diye düşünüyorum