Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Motor Modifiyesi
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
berkay_aydin
06-09-2011, 18:54
kat yerine düz boru çektirmeyi düşünüyorum ne gibi avantajları dezavatajları olur? Arıza ışığı gibi bir durum olabilir mi ?
BlackEmperor
06-09-2011, 19:28
Kesinlikle Ford Focus TDCi tavsiye ederim
Çiple 147 beygir, 321 nm tork oldu benimkisi
Uzun yolda yakıt tüketimi de 3.9 lt / 100 km !
riolar nasıl hafiflikten kazanır gibi ...
Vakti zamanında modüllü rio ile kademeli modüllü 2007 focus sedan tdci denemiştik...
Focus geçiyordu ama ayarlı modüldü ve nerdeyse en üst kademesine yakın açıktı....
Standart halimle Megane III dci 106 ps aracım ile 4 sonuna kadar bir , bir buçuk boy arası açıyordu rio ama 5 ve sonrasında geçiyordum...Yani hızlı gider hafiftir diye alınmaz bence...
Ne fren var ne yol tutuş var enteresan bir araç...
kazım2002
06-09-2011, 21:37
katılıyorum alınası bi araç değil arkadaşımda var yol tutuş kötü frenaj daiyi değil ama benim 1,6 110 luk 307 yi şaka gbi geçiyo :)
baymustang
08-09-2011, 21:15
valla arkadaşlar ben aracıma 3 senedir yazılımla biniyorum. allaha şükürler olsun ki problem ile karşılaşmadım. ve yazılım sonucu aldığım sonuçlar hep şu şekilde oldu:
-aracım 49 litre mazot alıyor çok sıkıştırmama rağmen. yazılım yapar yapmaz uzun yola çıktığımda 1042 km yol yaptım ve aracımda 90 kmyi hiç geçmedim
-yazılım yapmadan önce ise 90 kmyi gene geçmediğimde 850nin üstüne çıkmadım hiç.
yakıt farkını burdan daha iyi anlayabiliyoruz.
performans olarak ise;
maximum sürat hiç bir şekilde değişmedi desek yalan olur neden mi 4500devirde sabit kalan katran şimdi 5000 devir görüyor yani süran 175i görür iken şimdi 190 görüyor
fikrimce yazılımın asıl değeri ise ivmelenme kim ne derse desin chip olmayan ile chip olan aracın arasında dağlar kadar fark var. isterse 1000 motor olsun. 1300 motorda neler fark edebildiğini çok iyi biliyorum.
her alacağım aracada mutlaka chip yaptıracağım bir allahın emri arkadaşlar...
bu arada teşekkürler mehmet gazihan...
Juggernaut
08-09-2011, 21:25
Era dizellerde benzinli gibi mübarek uzun yolda 100-130km civarı hız klima açık üç kişi,bagaj dolu 1.5 depo ile 700km yaptım.
Daha önce 100km sabit klima kapalı iki kisi bir depo ile 1000km yapmıştım.Şehir içide 20 TL 70-80km yapıyor.Diğer era kullananların tüketmi ne durumda?Yazılımla falan nekadar düşüyor tüketim deneyen oldumu öncesi sonrası nekadar km yaptığını?
darkmann
08-09-2011, 23:47
1.3 corsaya ecufast te yazılım yaptırdım 200 km geçti yazılımdan bu yana. gayet güzel gidiyo üstlerde duman atıyo :Daraba siyah şuan arkası mat siyah olmuş durumda
By_HaNNibaLL
08-09-2011, 23:57
1.3 corsaya ecufast te yazılım yaptırdım 200 km geçti yazılımdan bu yana. gayet güzel gidiyo üstlerde duman atıyo :Daraba siyah şuan arkası mat siyah olmuş durumda
Hayirli olsun aldiğiniz değer nedir ?
darkmann
09-09-2011, 00:00
Hayirli olsun aldiğiniz değer nedir ?
dynoya sokmadım yakında kesin değerleri yazarım tahmini 75 likti 100 olmuştur heralde :)
By_HaNNibaLL
09-09-2011, 00:03
dynoya sokmadım yakında kesin değerleri yazarım tahmini 75 likti 100 olmuştur heralde :)
Bende egeturboya yaptirdim biraz hard bi yazilim oldu dynoya bende cıkmadim ama 100 hp olmasada yakindir gibi geliyo :D
darkmann
09-09-2011, 00:04
Bende egeturboya yaptirdim biraz hard bi yazilim oldu dynoya bende cıkmadim ama 100 hp olmasada yakindir gibi geliyo :D
100 den sonrası turboya zarar fındık kadarmış turbomuz :D
By_HaNNibaLL
09-09-2011, 00:11
100 den sonrası turboya zarar fındık kadarmış turbomuz :D
http://ressim.net/8/upload/019f3cef.jpg (http://www.ressim.net/i/5151433)
Ahanda bizim turbolar böyle :D büyütmekte fayda var
darkmann
09-09-2011, 00:20
büyütmek lazımda hiç dolmaz artık heralde :)
Mehmet Gazihan
09-09-2011, 09:50
1.3 70 ve 75 lerde tubo basıncı beyinden arttırılamadığından turbolar önceden nası çalışıyorlarsa aynı basınclarda aynı devirlerde calısırlar..
sadece fazla püskürtülen mazot EGT yi arttırır turbo daha sıcak calısmıs olur..
orj turboyla 100hp üzeri güçler hayal..
Gel ölçelim arabanı istersen görelim gücünü..
Mehmet Gazihan
09-09-2011, 10:13
büyütmek lazımda hiç dolmaz artık heralde :)
yeni 1.3 95 lerin turbosu bu iş için ideal..
mevcutdan çok daha erken doldurup, çok daha fazla güç üretebiliyor..
olası bi uygulamada 125 hp 275Nm gibi değerler mümkün..
YavuzNaz
09-09-2011, 10:24
65lik clio için uğraşmaya değermi cooler olmayan tip.?
c4 1.6 hdı 110 bg lik tesisattan sonra araç baya hantallaşmıştı eski günlerini arar olmuştum bir kutu içi filtre ve saolsun megachips mehmet abi sayesinde şuanda inanılmaz derecede kafa diker oldu o tesisatlı haliyle stock vtec e kafa tutuyorum siyah dumanda atmıyor
initial-D
09-09-2011, 11:06
65lik clio için uğraşmaya değermi cooler olmayan tip.?
85lik için 2000 tl fark istiyorlar clio da. bende merak ediyorum.85 olmasada bir 80hp 190 nm yeter o arabaya
Mehmet Gazihan
09-09-2011, 11:13
o 2000tl ye değer..
1.3multijet 70-75 hp liklerde turbo basıncını cok kolay bir şekilde arttırabilirsiniz. hiç vana yada ebc almanıza gerek yok. 3-5tl ye turbo wastegate hortumunun içine konulabilecek ebatta geçen hava akımını daraltacak yüzük yaptırın. orjinal 0.9 barda yürüyen turboyu 1.5 bara kadar(max) arttırabillirsiniz. boost artışından sonra dyno ölçümlerine bakıldığında max hp de kayda değer bir artış olmamasına(3-4hp) rağmen tork verileri(10-15nm) artmıştır.
Mehmet Gazihan
09-09-2011, 15:42
1.3multijet 70-75 hp liklerde turbo basıncını cok kolay bir şekilde arttırabilirsiniz. hiç vana yada ebc almanıza gerek yok. 3-5tl ye turbo wastegate hortumunun içine konulabilecek ebatta geçen hava akımını daraltacak yüzük yaptırın. orjinal 0.9 barda yürüyen turboyu 1.5 bara kadar(max) arttırabillirsiniz. boost artışından sonra dyno ölçümlerine bakıldığında max hp de kayda değer bir artış olmamasına(3-4hp) rağmen tork verileri(10-15nm) artmıştır.
Direk kamıkazeee..
Direk kamıkazeee..
multijetimi ebc ile 2005 ten 2008'e 3 sene 1.3 barda yürüdüm. herhangi bir sorunla karşılaşmadım. yakıtı dijital box ara kablo ile direkt pc de ayarlayarak çok kez dyno ya cıktım. tecrübelerime dayanarak yazıyorum bazı şeyleri. kamikaze olacak bir durum yok.
YavuzNaz
09-09-2011, 17:06
o 2000tl ye değer..
satma düşüncem var clio'yu cdti dahamı verimli olur veya hangisi daha yatkın olur dizel motorların.?
yeni 1.3 95 lerin turbosu bu iş için ideal..
mevcutdan çok daha erken doldurup, çok daha fazla güç üretebiliyor..
olası bi uygulamada 125 hp 275Nm gibi değerler mümkün..
95 liklerin turbosu nedir? 90 lığınki vgt diye uygulamaktan vazgeçmiştim, bunlar vgt değil demi şu an hibrid turbo var aracımda kp37/33
satma düşüncem var clio'yu cdti dahamı verimli olur veya hangisi daha yatkın olur dizel motorların.?
DCİ lar kesinlikle daha ekonomik :)
cliolara 65hp yeter artar bence bizde var 2008 sümbül tam anlamıyla az yakar çok kaçar ne yaparsan yap yakmıyor araba ş.içinde 3.9 görmüştüm ben ortalama :)
darkmann
09-09-2011, 23:18
Mehmet usta 95 hp liğin turbosunu alsak direk 75 liğe uyum sağlıyormu başka neler değişiyor?
turboyu büyütsem,volanı sabitlemek şart mı ? .o
By_HaNNibaLL
09-09-2011, 23:26
turboyu büyütsem,volanı sabitlemek şart mı ? .o
Abi bence gerek yok sitede vardi büyük turbo uygulayan ama sonradan sabitledi bronz balata vs yaptiktan sonra uğraşmişti sende bilirsiin zaten
Sadece turbo buyutmede gerek olucagini sanmam
yenikonu açmayıp buraya yazıyım
Bir arkadaşımın 75hplik D kasa Corsasına çip uygulamasının yanında EGR valf iptali ve filtre koymayı düşünüyoruz. Bu konuda;
-EGR iptali zor olurmu? sök-tak fazla aracı kuracatmak istemiyoruz
-Dizellerde genel olarak kutu içi filtre koyulduğunu gördük bunun belli bir nedeni varmıdır?
-Bu uygulamalar sonunda araçtan dumansız sağlıklı kaç hp alırız?
Teşekkürler
bu uygulamalarla 100 hp ye yaklaşır araç dumansız kutu içi filtre mantıklı açığa gerek yok egr iptali yazılımsal olarak yapılıyor fakat sac conta ile kapatılırsa daha iyi zor birşey değil bu işlemlerin içinde arabayı kurcalıcak birşey yok gayette memnun kalırsınız yanlız yazılımı yaptıracağınız yeri iyi seçin yeter :)
Mehmet usta 95 hp liğin turbosunu alsak direk 75 liğe uyum sağlıyormu başka neler değişiyor?
95 lik motorun turbosu VGT biliyorum tak çıkar olmaz öyle.. 75 ve 95 lik motorlar arasnda teknik açıdan baya fark var zaten.
yazılım
enjektörler
turbo
debriyaj baskı ve balata
mazot filtre
enjektör kütükleri
manifold da farklıydı galiba.
Ama turbonu hybrid yapabilirsin.
darkmann
12-09-2011, 23:22
95 lik motorun turbosu VGT biliyorum tak çıkar olmaz öyle.. 75 ve 95 lik motorlar arasnda teknik açıdan baya fark var zaten.
yazılım
enjektörler
turbo
debriyaj baskı ve balata
mazot filtre
enjektör kütükleri
manifold da farklıydı galiba.
Ama turbonu hybrid yapabilirsin.
eyw bilgiler için tak çıkar olsa düşünülebilirde diğer türlü zahmetli iş yazılımla kullanmaya devam :)
By_HaNNibaLL
13-09-2011, 01:42
eyw bilgiler için tak çıkar olsa düşünülebilirde diğer türlü zahmetli iş yazılımla kullanmaya devam :)
Tak cıkar olsa bile araç hantallaşir yazilim desteği intercooler lazim
Mehmet Gazihan
13-09-2011, 09:17
çok yüksek bi verim sağlanır.. özel tasarladığım wastgate sistemi ile vnt turboları stabil sürebiliyorum..
95 lik turbosu takılıp eksoz halledilecek .. hortumlar borular fix lendikten sonra gelsin hp cikler..
çok yüksek bi verim sağlanır.. özel tasarladığım wastgate sistemi ile vnt turboları stabil sürebiliyorum..
95 lik turbosu takılıp eksoz halledilecek .. hortumlar borular fix lendikten sonra gelsin hp cikler..
mehmet bi görüşelim bu mevzuyu ;) bnm hybridi yada orjinalini değerlendirebilirmiyiz bu mevzuda?
darkmann
13-09-2011, 23:03
şimdilik yazılım beni kesiyo ilerde daha fazla güç için bu işe girebilirim :)
Mehmet Gazihan
14-09-2011, 11:28
mehmet bi görüşelim bu mevzuyu ;) bnm hybridi yada orjinalini değerlendirebilirmiyiz bu mevzuda?
Bence çıkardığın turbo dursun kenarda.. hatta bagajda..
BerkayKamaci
14-09-2011, 11:42
önümüzdeki hafta Corsama bi kaç uygulama düşünüyorum bende.
downpipela birlikte katalitik kon. iptali yapıcam. yanlız bır sorum olucak Mehmet Bey corsa 1.3cdti 90hplik aracım ecufast yazılım var. bildiğiniz gibi bizim araçlarda kat. ve son susturucu var sadece.
hazır egzoscuya gıtmısken sonuda ıptal ediyim diyorum? ses ve performans açısından nasıl olur bılgı verme sansınız varmı? ıkısınıde ıptal edınce sadece boru kalıcak sona kadar
Mehmet Gazihan
14-09-2011, 12:04
önümüzdeki hafta Corsama bi kaç uygulama düşünüyorum bende.
downpipela birlikte katalitik kon. iptali yapıcam. yanlız bır sorum olucak Mehmet Bey corsa 1.3cdti 90hplik aracım ecufast yazılım var. bildiğiniz gibi bizim araçlarda kat. ve son susturucu var sadece.
hazır egzoscuya gıtmısken sonuda ıptal ediyim diyorum? ses ve performans açısından nasıl olur bılgı verme sansınız varmı? ıkısınıde ıptal edınce sadece boru kalıcak sona kadar
Son susturucuyu çıkartırsan turbon bihayl igec spool etmeye baslıcaktır.. yakıtı arttırır altları oldurur..
bırak kalsın son susturucu.. ondan guc kazanamazsın.. illede ses diyorsan en sona düz bir tüp takarsın..
BerkayKamaci
14-09-2011, 12:27
Son susturucuyu çıkartırsan turbon bihayl igec spool etmeye baslıcaktır.. yakıtı arttırır altları oldurur..
bırak kalsın son susturucu.. ondan guc kazanamazsın.. illede ses diyorsan en sona düz bir tüp takarsın..
o zaman downpipela bırlıkte katı ıptal edıp sonu bırakıyorum. :)
daha sonra guzel bı fıltre yapıcam
Bence çıkardığın turbo dursun kenarda.. hatta bagajda..
turbo fiyatını pmleyebilirsen bide neler yapılması gerekiyor 2 aya kadar sana yazılım yaptırıcam kullandığımdan memnun değilim
Mehmet Gazihan
14-09-2011, 16:57
turbo fiyatını pmleyebilirsen bide neler yapılması gerekiyor 2 aya kadar sana yazılım yaptırıcam kullandığımdan memnun değilim
gerekli fizibiliteyi baslattım... sonuclanınca burda paylasırım..
Önce bi dene de bizim yazılımı oyle karar ver.. Belki uzerindekinden cok iyi değildir..
ben 1.9 kangoo ya kat iptali egsoz cai yaptım suanda gidişi hafifdende olsa iyileişti nede olsa 1.9 karadizel :D
baymustang
14-09-2011, 22:12
mehmet usta sadece weatgate ile iş bitiyor mu?
Mehmet Gazihan
15-09-2011, 13:56
mehmet usta sadece weatgate ile iş bitiyor mu?
yok turboyuda takmak lazım..
By_HaNNibaLL
15-09-2011, 14:15
ben 1.9 kangoo ya kat iptali egsoz cai yaptım suanda gidişi hafifdende olsa iyileişti nede olsa 1.9 karadizel :D
cai derken nasil bişey yaptiniz :D bizde yapalim iş görüyorsa
Agresif yazilimla beraber powerbox birarada kullanimiyla ilgili olumlu olumsuz gorusler sonuclar neler merak ediyorum birde bu sekilde kullanan varmi ?
cai derken nasil bişey yaptiniz :D bizde yapalim iş görüyorsa
filtre borusunu sağ sisin altından verdim sonuc olarak biraz iş gördü :D
By_HaNNibaLL
18-09-2011, 15:36
filtre borusunu sağ sisin altından verdim sonuc olarak biraz iş gördü :D
Bende bikac fikir düşünüyorum 100k ya geldi araba baski balata bitti iyice komple farkli bişeyler düşünüyoruz bakalim pekde bilgi bulamadim ama
bi zamanlar ben cok arastırdım ama ne yapsak bos o arabalara :) en basitinden pompadan biraz yüklensek hemen duman atmaya baslıyo :)
By_HaNNibaLL
18-09-2011, 16:10
bi zamanlar ben cok arastırdım ama ne yapsak bos o arabalara :) en basitinden pompadan biraz yüklensek hemen duman atmaya baslıyo :)
Motoru yeniden yapicaz ama farkli bişeyler olursa hiç fena olmaz ama kimse olumlu konuşmuyor birisi turbolayacakti forumdan ama bi daha sesi cıkmadi ne oldu yapti mi yapmadi m bilmiyorum
Agresif yazilimla beraber powerbox birarada kullanimiyla ilgili olumlu olumsuz gorusler sonuclar neler merak ediyorum birde bu sekilde kullanan varmi ??
By_HaNNibaLL
18-09-2011, 16:34
Agresif yazilimla beraber powerbox birarada kullanimiyla ilgili olumlu olumsuz gorusler sonuclar neler merak ediyorum birde bu sekilde kullanan varmi ??
1.3 büyük turbo hard yazilim ve box birlikte yürüyen bi arac vardi adanadamiydi neydi boxu kapatip denemeyip sonra acip deniyordu falan
Baska araclarlami deniyordu box u takip :)
Hem yazilim hem box yokmu kullanan :)
Of of 130 bg yetmiyor chip lazim para lazim baba:D
Eyup Duygun
18-09-2011, 19:20
1.5 DCİ Megane3 coupe araçta yazılım+box,sadece box,sadece yazılım olarak bircok secenek denedık.
Yazılım+box sadece yazılımlı olan bir arac ile denkde gidebilir cokda gecebilir tamamen yazılımı yapanın insiyatifinde.
Box'un yapabildiklerinin hepsini ve daha fazlasını yazılım ile yaptırabilir.
Bana göre sanki box'lu arac gaz tepkisi daha iyi gibiydi.(Sadece yazılımlı,Sadece box'lu aracla denerken).Ancak buda yazılım üzeri hal edilebilir.
Mehmet Gazihan
18-09-2011, 22:28
Emre yazılımdan istedigimiz basınca ayarlıyabiliyoruz neden box takılsın ki senin araca ..
ben boxı istenildiğinde bir dügme ile extra mazot basmak gerektiğinde kullanıyorum
Tholl-ga
19-09-2011, 15:06
benim araçla
denermisin stock :)))
Tholl-ga
19-09-2011, 15:29
persembe akşami sanayide denk geldiginn arac :) :d :p
hahaa :D denicez tabiki abi bi bitiriyimde iki stock dizel denemesi olucak :D
Mehmet Gazihan
19-09-2011, 18:26
inş zevkli bi deneme olur ((:
Cuma aksam bizde yazlimli passat b5 yazilimsiz 130 bg b5.5 ile denicez aksilik olmassa bakalm ne olcak
Tholl-ga
20-09-2011, 08:31
inş zevkli bi deneme olur ((:
olur olur ...
arkadaslar arastırmadım eski sayfaları ama
2011 model sıfır astra h aldık 1.3 cdti 90 bg.bunda kat iptal etmeden,ne yaparsak ne kadar güç alırız back pressure severmi?
Joseph23
20-09-2011, 18:16
arkadaslar arastırmadım eski sayfaları ama
2011 model sıfır astra h aldık 1.3 cdti 90 bg.bunda kat iptal etmeden,ne yaparsak ne kadar güç alırız back pressure severmi?
kardesım yazılımla 117 bg e kadar guc alablırsın o aractan ve saglıklı olur aracın kac km de?
kardesım yazılımla 117 bg e kadar guc alablırsın o aractan ve saglıklı olur aracın kac km de?
tsk ederim,arac 1500 kmde ,kutu içi filtre filan koyabiliriz faydası olursa,gerçek güçmüdür o peki ,bende 1.4 tsi var 122 hp, 160 hp ler söz konusuydu ama 155 i geçemiyorsun ötesi zorluyor pek yapamıyorlar maalesef
Joseph23
20-09-2011, 19:13
ben yazılım yaptırdıgım zman soledıgın aracın aynısı geldı oraya 117 bg almıs cocuk bızzat konustum cok memnundu kutu ıcı kn koyarsan 1 2 bg de o vereblırım keyıflı hale gelır.
Maksimum 120 hp olur araciniz yazilim ve kutu ici filtre ile ama kesinlikle cok cok fark eder suanki haline gore ama ilk bakimdan sonra yazilim yapilsa daha iyi olur bence
110 filan diyorlardı ama 120 olcaksa iyiymiş.
Mehmet Gazihan
21-09-2011, 10:44
110 filan diyorlardı ama 120 olcaksa iyiymiş.
O 120hp nin dumanı seni çabuk sıkar, kısında dumansız geziyim dersin..
atsın duman ya abi dizel=duman=güç senden öğrendim :P
:D
By_HaNNibaLL
21-09-2011, 13:05
atsın duman ya abi dizel=duman=güç senden öğrendim :P
:D
cok tok ve devamli duman atiyor aşiri yüklendiğinde :D
Bilmezmiyim en sevdigim valla :D
plekumat
22-09-2011, 00:40
Şu chip/yazılımlı araçlarda düşük devirde Turbo sarma efsanesi var mı gerçekte??
Zamanında, "turbo basıncı arttırıp, düşük devirde yağ basıncı yetmediğinden pal/mil eğriltme kırma" vs. olarak anlatmışlardı..
Geçenlerde yazılımlı bir Astraya bindim, moralim bozuldu biraz. Güzel gidiyordu.
Ama korkuyorum iş açmayalım durduk yere diye..
benim yakın arkadaşımda astra var 1.3 cdti ilk başlarda box vardı sonra box söküldü komple egzost yapıldı yazılım kutu içi filtre cooler boruları genişletti araç gayet iyi ve hiç bir sorunu çıkmadı turbosu değişti evet ama zamanı geldiği için şimdi turbosu baya oldu alalı tık yok maşallah :)
biraz dumanlı olabilir ortası da olabilir sorun değil 115 olsun bari.tork bi yere kadarmıs sanırım çünkü debriyaj kacırıyor denildi bana
BerkayKamaci
24-09-2011, 11:45
................
mert_leon
24-09-2011, 11:54
Dün mehmet abının yanındaydık bobla :)
guzel bı gundu aracımın ılk sahıbıyle tanısma fırsatı yakaladım :) neyse gelelım konuya.
mehmet abıyle map uzerınde bırazcık oynadık alt devırlerı canlandırdık.
aracın gıdısı baya farkettı. Karşıdan gelene kadar sürekli sıktım 40liralık mazotu bitirmişim :p
yanlız dumanım arttı sanırım arabamın arkası sımsıyah olmus :p mehmet abı cok ılgılendı sagolsun.
kendısı cok ıyı bırı ınsallah Allah ızın verırse bırlıkte calısıcaz. Aracımızı 140lı beygırlere cıkartmayı basarabılırsek ne mutlu bıze :)
yapmayı dusundugumuz ıslemler ;
-Bronz Baskı Balata
-Downpipe
-Emulatorle birlikte basınç yükseltme
-Cai
-EGR iptali
böyle bir liste çıkarttık imkanlar dahilinde bakalım ne kadar basarılı olabılıcez :)
kanacım turboda ve intercooler da değişikliğe gitseniz faydası olmazmı acaba :)
BerkayKamaci
24-09-2011, 11:55
ıntercoolerımız yeterlıymıs turbo degısıklıgı ıyı gıder ama ogrencı spec bu kadar oluyo kanki :D
Listen guzel ama basinc ne kadar acabileceksinki ? Standart turbonla
BerkayKamaci
24-09-2011, 12:12
Listen guzel ama basinc ne kadar acabileceksinki ? Standart turbonla
valla mehmet abının dedıgıne gore turbonun kaldırabılecegı kadar acıcaz
Peki bu islemler ne kadar sure icerisinde yapilacak benimkide bitince deneme yapabilir :)
o kadar yapılmışken hybrid bir turbo toplayın bence. Legend olur. :)
By_HaNNibaLL
25-09-2011, 15:58
mehmet abi orjinal turbo ya basinc acmaya en fazla karşi cıkan insandir nasil oluyor bu iş ya :(
merakımdan soruyorum bizim passatın turbo 1749v sanırım bu kaç bg sıkıntısız çaışabilir.hadi chip yaptık diyelim(160bg civarı) biraz duman olcak turboyu ufaktan revize etsek dumanı azaltmak için bu seferde enjetorler zorlanırmı? enjektorlerı kac bg dayanıyor bu aracın?
Mehmet Gazihan
01-10-2011, 15:40
ben 350hp olctum orj enjektorle.
ben 200 falan basabılır dıye dusunuyordum.neyle destekledın ?
Mehmet Gazihan
01-10-2011, 16:59
gt26 turbo 200shot NOS
ben 200 falan basabılır dıye dusunuyordum.neyle destekledın ?
Nos olmadan Meth inj kit ile 275-280 civarı alanlar var ingiltere'de bolca :)
İyi basiyomus:) chip turboda skinti yok ozaman:)
140 hp 1.3 multijet bende basınçla yazılımla olcak iş değil 140 :)
Mehmet Gazihan
02-10-2011, 00:14
Nos olmadan Meth inj kit ile 275-280 civarı alanlar var ingiltere'de bolca :)
Nossuz 275 hp
2.5 - 2.8 gibi basınc..
Mehmet Gazihan
02-10-2011, 00:27
senin arabanın orj basıncımı ?
Evet abi.birde sadece chipte 160 bglik dersek turbo basinci artiyormu sabitmi kaliyor
Dizel aracda methanol kit kullanan varmi ?
Kit fiyatlari ne durumda varmi bilgisi olan ?
Mehmet Gazihan
02-10-2011, 23:52
Evet abi.birde sadece chipte 160 bglik dersek turbo basinci artiyormu sabitmi kaliyor
160hp için 0.3 bar kadar basınc arttırmak gerekir..
TR 'de görmedim fakat yurt dışında Snow Performance Water Methanol kit kullanan bir çok PD makine var.
10 ila 20 hp arası güç alınabiliyor.
dizel hdi makinamda oil cath tankın faydası olurmu katacağı birşey ? ne işe yaradığını biliyorum ama etkisi olurmu onu kestiremiyorum :)
Etkisiz,
Ben direk yere kadar hortum uzattım (: hiç uğraşamam :D
http://gt-suite.us/confarch/SherbrookeWaterInjection2010.pdf
arkadaslar 2011 model astra h aldım.bununla ugrassam olacağı nedir?pek yüklenilemiyormus debriyaj kacırdığı için.bronz balata yaptırsam.bunun turbosunun dayanıklılığı nedir?hyundai ler gibi ucuyormu turboları?üzerindeki turbonun max basabileceği basınc nedir?
bronz balata ile 280 nm leri görmek mümkünmüdür overboostlu bi yazılım ile
max görebileceğimiz nedir intercoolerı da var 130 hp civarı mümkün denildi bana baskı balata sıkıntısı olmaz ise.. port polish nasıl oluyor dizellerde?faydası nedir?1.3 90 lık cdti dan turbo ellenmeden elde edilmiş max güc ve tork nedir su ana kadar?
eski astra vardı arkadaşımda 1,3 90 lık yazılım +kutuiçi filtre+komple egzost+krom cooler boruları +egr iptali orjinal turbosu ile 130 hp gibi güce ulaştı ancak turbosunun ömrü kısa oldu onu söliyeyim ama araçdan öyle çok iyi bir çekiş beklemeyin kasası çok hantal birde bizdekinde 17 jantlar vardı :) ama genede tatminkardı
eski astra vardı arkadaşımda 1,3 90 lık yazılım +kutuiçi filtre+komple egzost+krom cooler boruları +egr iptali orjinal turbosu ile 130 hp gibi güce ulaştı ancak turbosunun ömrü kısa oldu onu söliyeyim ama araçdan öyle çok iyi bir çekiş beklemeyin kasası çok hantal birde bizdekinde 17 jantlar vardı :) ama genede tatminkardı
su halinden cok cok iyidir yine :) turbosu dayanıklı değil heralde.sorunsuz güçlü güçlü binemeyecekmiyiz buna.jant takmayı düşünmüyorum hatta katı da üstünde durursa güzel olur dumandan dolayı
turbo büyüt:D
zaten o aracı o motorla nasıl alırlar anlamam.hadı bey amcalar az yakar diye alıyorda sen nasıl buna duştun :D
Bir dönem sürekli seyehat yaptığımız bir arkadaşımın kiralık 1.3 dizel Astrası vardı. Sanırım 2005 veya 2006 model.
Araç sürekli hızlı kullanımlarda turbo borusundan kaynaklı bir sorun yaşıyordu. Tam nedir bilmiyorum ama o arızayı verdikten sonra 90 km hızla yolun geri kalanını gitmek zorunda kalıyorduk, muhtemelen araç safe mode'a geçiyordu. 4-5 kez bu hatayı aldıktan sonra ve şirketteki aynı araçlarda aynı hatalarla karşılaştıkları için tüm kiralık arabaları dizel megane ile değiştirmişlerdi.
Misal Klima açıkken yokuşta araba kalkmıyordu :)
turbo büyüt:D
zaten o aracı o motorla nasıl alırlar anlamam.hadı bey amcalar az yakar diye alıyorda sen nasıl buna duştun :D
kardeşim aldı kırmızı corsa alalım dedim astra daha iyiymiş daha cok begenmiş değişelim filan diyo artık cocuk biraz sevsin arabasını :D
klimayı açmadık arkadaslar daha bi kere giderken açtık.klima açıkken rampa kalkısı yapmaya yemedi :D:D
plekumat
07-10-2011, 10:00
Bu yaz '06 Astra CDTi'yle 2 + Ful bagaj, EGR problemime rağmen Kula rampasını (4. vites klima 3. seviye) hız kesmeden çıkabildim.
4 kişi varken bile klimalı rampa kalkışları yapıyorum, debriyaj kokusu getirmeden.
Araçta sadece servisin kendi yüklediği Ecoflex yazılım var
Benimki ciğer o zaman :D
sonunda turbom büyüyor :)
Gokhan43
07-10-2011, 23:03
Oh süper :)
http://www.superchips.co.uk/curves/Saab9319TTiD.pdf
aşık oldum cok guzelmis :(
Bu yaz '06 Astra CDTi'yle 2 + Ful bagaj, EGR problemime rağmen Kula rampasını (4. vites klima 3. seviye) hız kesmeden çıkabildim.
4 kişi varken bile klimalı rampa kalkışları yapıyorum, debriyaj kokusu getirmeden.
Araçta sadece servisin kendi yüklediği Ecoflex yazılım var
Benimki ciğer o zaman :D
benim sirket aracı 60k km bakıma girecek yakında rica etsek ecoflex i yuklerlermi ve bir farkı olurmu ben bu arada inanılmaz memnunum 40 a olsa aynısı eşime alırım ..
http://www.superchips.co.uk/curves/Saab9319TTiD.pdf
aşık oldum cok guzelmis :(
bence çift turbo için başarısız güç artışı
kazım2002
08-10-2011, 08:48
gelişmelerden haberdar et kanka ii olursa :)) anladın sen
Nasil neydi neyle buyutuyosun:)
Hadi bakalim ne takiyosun hdi a :D ,
Cok iddali bir turbo degil :) Kendi turbom acaip islik caliyor su anda amac ondan kurtulup azda olsa motoru zorlamadan biraz guc almak,etp arda bisiler yapacak bakalim komple sifir hybrid bir turbo takicaz, ayrintilari kendisinden alicam.
Mehmet Gazihan
08-10-2011, 13:05
Çok iddalı değil se hiç bozma turbonun dengesini..
ya herro ya merro derim...
Çok iddalı değil se hiç bozma turbonun dengesini..
ya herro ya merro derim...
Mehmet'im yapacak bişi yok, arabayı satıcam zaten yakında.Orjinal turbosuna dokunmuyoruz sıfır bir turbo yapıyor arda.Sen onu bunu boşverde güzel bir yazılım ayarla buna :heyoo:
Mehmet'im yapacak bişi yok, arabayı satıcam zaten yakında.Orjinal turbosuna dokunmuyoruz sıfır bir turbo yapıyor arda.Sen onu bunu boşverde güzel bir yazılım ayarla buna :heyoo:
yapmışken 17/20 yapsaydınız abi , çok keyifli olurdu sanki :)
yapmışken 17/20 yapsaydınız abi , çok keyifli olurdu sanki :)
abi o fikri bana versene sen yahu :D
boost açmayacaksan çok bir faydasını görmeyeceksin hatta biraz daha geç dolacak daha uzun süre basacak tek farkı bu kağıt üstünde bişey göremezsin boost açmadan
Acar acar boost :D durter dizel onu :D
kazım2002
09-10-2011, 10:29
merakla bekliyoruz faberge ..
Turbomuz hazır :) İzmir'e gidip alması kaldı sadece. Bayram öncesi gitmeyi düşünüyorum, gidemezsemde kargo ile buraya isterim en kötü. Turbo büyüdükten sonra nelere dikkat etmek gerekir ? Motorun durumunu saatler ile gözetlemek istiyorum. Yağ sıcaklığı ile EGT mantıklı olur mu acaba ?
kankacım boost egt ve oil press şart ;)
tdipower
29-10-2011, 00:47
egt ve boost kesinlikle olmalı en azından :)
Boost var zaten, EGT ve oil press bende düşünmüştüm. Bizde EGT ne seviyelerde olmalı, ayrıca en önemli olay montajı nasıl yapılıyor ? ***** Kütahya'dayız :)
Merhaba.
Şimdi 207 hdi 1.4 70hp ye
Hybrid turbo uygulaması ve yazılım ile ortalama 35 40 hp alabileceğimiz söylendi bir kaç yerde hatta ege turbo arda olması lazım :D
Bu işlemden sonra duman olayı ne durumda olur.
Birde zaten araçta fransadan gelen orjinal beyin var yani turkiyedekilerden farklı araç bu boş hali ile 190 km gibi güzel bir hızı görebiliyor.
Benim istediğim arabanın top speedini artırmaktan ziyada hızlanmayı artırmak.
tdipower
29-10-2011, 00:59
Boost var zaten, EGT ve oil press bende düşünmüştüm. Bizde EGT ne seviyelerde olmalı, ayrıca en önemli olay montajı nasıl yapılıyor ? ***** Kütahya'dayız :)
emre ye apexi egt göndermiştim ben 206 ya taktı :) montajı çok zor değil egzozcunun yapacağı minik bir kaynak işlemi var sensörü için gerisi eliniz yatkınsa basit elektrik işleri işte
Kanka sür Ankara'ya git taksınlar. 700-750 derece cok gecmiceksin bebisim :)
Merhaba.
Hybrid turbo uygulaması ve yazılım ile ortalama 35 40 hp alabileceğimiz söylendi bir kaç yerde hatta ege turbo arda olması lazım :D
Birde zaten araçta fransadan gelen orjinal beyin var yani turkiyedekilerden farklı araç bu boş hali ile 190 km gibi güzel bir hızı görebiliyor.
Ayni motora sahip 206 var bende ama turbo yazilimla 40 hp alamazsin soliyim :D en fazla 25 30 onuda egzostla desteklersen bi derece verim artar
emre ye apexi egt göndermiştim ben 206 ya taktı :) montajı çok zor değil egzozcunun yapacağı minik bir kaynak işlemi var sensörü için gerisi eliniz yatkınsa basit elektrik işleri işte
Elektrikciyle beraber bagladik :D o yaPicakti sozde baktim olmucak el attim sensorude dp in en tepesine 2cm iceri monte ettim 1.3 bardayken araba 5i gecmedi daha :D serdar cokda guzel oldu :)
<<buğra>>
29-10-2011, 08:43
arkadaslar 2011 model astra h aldım.bununla ugrassam olacağı nedir?pek yüklenilemiyormus debriyaj kacırdığı için.bronz balata yaptırsam.bunun turbosunun dayanıklılığı nedir?hyundai ler gibi ucuyormu turboları?üzerindeki turbonun max basabileceği basınc nedir?
bronz balata ile 280 nm leri görmek mümkünmüdür overboostlu bi yazılım ile
max görebileceğimiz nedir intercoolerı da var 130 hp civarı mümkün denildi bana baskı balata sıkıntısı olmaz ise.. port polish nasıl oluyor dizellerde?faydası nedir?1.3 90 lık cdti dan turbo ellenmeden elde edilmiş max güc ve tork nedir su ana kadar?
orjinal baskı balatası yazılım yükledikten 10 dk sonra bende sıyırmıştı ve 1 hafta sonra değiştirmek zorunda kalmıştım...
<<buğra>>
29-10-2011, 08:44
bu işlemler nerede yapıldı peki, biliyor musunuz?
Ayni motora sahip 206 var bende ama turbo yazilimla 40 hp alamazsin soliyim :D en fazla 25 30 onuda egzostla desteklersen bi derece verim artar
HybriD Turbo Yeni Yazılım ve downpipe ne kadar katkı sağlar araca?
Aracinizda intercooler yok eger cooler turbo egzost yaparasaniz ama turbodaki buyumenin derecesi onemli olmakla beraber o zaman 100 105 civarlarinda olur
bu işlemler nerede yapıldı peki, biliyor musunuz?
İslemleri yazilim modifiyepitte egzost bizim egzostcumuzda cooler borularida egzostcuda birde filtre vardi
egeturbo
29-10-2011, 11:21
35 40 hp büyük turbo ve yazılımla alınmazmı yapma emre abi gözünü seveyim sen yazılımla kaç hp alıyorsun ?
egeturbo
29-10-2011, 11:33
Merhaba.
zaten top speed olarak düşünme derim ben.
Sadece hızlanmayı düşün sonuçta dizel ve düşük hacimli bi araç 1.4
35 40 hp büyük turbo ve yazılımla alınmazmı yapma emre abi gözünü seveyim sen yazılımla kaç hp alıyorsun ?
Arda motor verimsiz kaliyo :)
egeturbo
29-10-2011, 11:47
Arda motor verimsiz kaliyo :)
emre abi yanlış anlama burda seni yalanlamak değil amacım bence
sadece dikkat edilmesi gereken kullanılan kanatlar ve yazılım yani ele alınan ilk kanadın takılması değil 1.4 hdi larda takılacak kanat çok önemli ben kayseriye erhan şigana yaptım kendileri hem siteye üye ve yazılımda hazırlayan bi öz abim gibi bi insandır.Bu konuyu onunlada tartıştık yazılım çoook önemli ve kendiside yazılımda bi kaç farklı yazılımı hazırladıktan sonra kendi bu problemi aştı
Bende turboya Ozellikle dikkatini cektim arkadasin cunku zaten motor narin ama cooler turbo egzost alicagi en fazla 110 arda denersiniz :)
yok neden yalanci cikartasin beni kardesim :D
Mehmet Gazihan
29-10-2011, 12:52
yaşlı 1.6 PSA makinelerde turbo girişi oil press olçülmesi çok önemlidir.. yağın katranı zamanla turbo yağ giriş rekorunun deliklerini tıkar ve yağsızlıktan turbo klopaj yapar..
boşver egt yi emp çok daha önemli.. bakalım yapılan turbo işe yarıyormu ?
egeturbo
29-10-2011, 13:48
yaşlı 1.6 PSA makinelerde turbo girişi oil press olçülmesi çok önemlidir.. yağın katranı zamanla turbo yağ giriş rekorunun deliklerini tıkar ve yağsızlıktan turbo klopaj yapar..
boşver egt yi emp çok daha önemli.. bakalım yapılan turbo işe yarıyormu ?
:icon_tup: kesinlikle doğru biz gelen bütün 1.6 psa motorlarda yağ süzgeci ve yağ rekorunu değiştiriyoruz serviste 14 tl yağ rekorunun fiyatı
turbo kesinlikle işe yarıyor ilk kendimiz test ettik satışa sunuyoruz site üzerinde emre abi büyütüp takmış biz erhan abilere büyüttük onlar uyguladı yani bir çok deneyen var ki takmak istiyorlar mehmet abi
Ege Turbo - Turbocharger Satış ve Servis (http://www.egeturbo.com/aracariza.html) okumanızı tavsiye ederim.
egeturbo
29-10-2011, 13:51
Bende turboya Ozellikle dikkatini cektim arkadasin cunku zaten motor narin ama cooler turbo egzost alicagi en fazla 110 arda denersiniz :)
yok neden yalanci cikartasin beni kardesim :D
sağolasın emre abi beni anladığın için
evet cooler olmadığı için yüksek hplerde kesinlikle sorun cıkartır motora sıcak hava üflediği için 1.6 hdi intercoolerı iş görebilir bence
Mehmet Gazihan
29-10-2011, 13:52
turbo büyüdüğünde eksoz manifold basıncı düşmesi gerekir, ben EMP gauge bu yüzden önerdim.. tak bak bakalım düşecekmi diye..
EMP yi arttırıp güç çıkartmak torkla göz boyamak dır..
Ne gerekiyorsa yaptırırız sorun değil, ama bu işlemler nasıl yapılacak, ***** Kütahya'da yaşıyoruz şanzımanı bile açamıyorlar :o
egeturbo
29-10-2011, 13:59
Ne gerekiyorsa yaptırırız sorun değil, ama bu işlemler nasıl yapılacak, ***** Kütahya'da yaşıyoruz şanzımanı bile açamıyorlar :o
az sabır askeriyeye yakınlarda boş dükkan bulayım burda ufak tefek işlerim var sanayiye gidip dünya para vermeye bıktım.sana burdan hazır bi bolt on kit yapar yollarım ben
metinmat33
07-11-2011, 17:33
arkadaşlar 1.3 multijet albeam war bu emme ve egzos manifoltunu nasıl temizlediniz veya nasıl temizleriz yardımcı olursanız sewinirm
metinmat33
07-11-2011, 17:50
kardesım bu temizleme işini kendin mi yaptın yoksa yaptırdın mı ? aslında merak ettiğim herhangi bir tamircide bu işi yapabilirmi?
samet_61
07-11-2011, 19:20
arkadsım hosgeldın oncelıkle üye tanıtım kısmında kendınızı tanıtır mınız?:)))))
Bu parcalarin temizligini tamircin yaparsa daha iyi olur kendi elinizden gelebiliyorsada olabilir ama emme manifoldunu temizlemek cok faydali ;)
Bu parcalarin temizligini tamircin yaparsa daha iyi olur kendi elinizden gelebiliyorsada olabilir ama emme manifoldunu temizlemek cok faydali ;)
oooooo emre sen işi biliyosun banada öğretsene su bildiklerinden dizel bilgi sahibi olayım:):hahaha:
oooooo emre sen işi biliyosun banada öğretsene su bildiklerinden dizel bilgi sahibi olayım:):hahaha:
kardeşim biliyosun 206 sayesinde kendimi aştım :D
metinmat33
08-11-2011, 09:50
elbette bilen birilerine yaptırırz demek belirgin fayda gördünüz bu olayı hemen yaptırsak ii olacak o zamn 110bin de aracım çekişden azalmalar başladı artık...
emme manifoldunu temizlet birde egr valfini ;) iptalde edebilirsin egr yi
jetta 2.0 tdi ecu fast yazılımlı aracım var 185 hp oldu kat iptali ve down pipe yaptırcam bilgisi olan varmı ?
onn_dear
04-12-2011, 07:36
onn_dear - focus TDCİ ghia 1.6 109hp 240nm (stock)
önder seni buralarda görürmüydük :D
jetta 2.0 tdi ecu fast yazılımlı aracım var 185 hp oldu kat iptali ve down pipe yaptırcam bilgisi olan varmı ?
Custom Garage'ın yolunu tutabilirsiniz :)
Birde ben bişi sormak istiyorum, eminim çok defa sorulmuştur ama hala net cevaba sahip değilim. bildiğiniz gibi aracımda yazılım komple egsoz ve filtre var, egr'de iptal. Castrol edge 5-30 yağ atıyorum, 6-7binde değiştiriyorum yağımı. Yağı değiştirirken yağın hamurlaşmaya başladığını görüyorum, o yüzden hiç memnun değilim yağdan sizce ne yağ atayım ? ***** turboda değişecek Arda'yı bekliyoruz :D
Ne yaparsan yap mobil 5/30 espden sasma ;)
Mehmet Gazihan
10-12-2011, 13:25
Lique Moly öneririm.. özellikle DPF li araçlar için geliştirilmiş yağlar çok geç bozuluyorlar..
http://www.motoroel.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/5/w/5w30_liqui_moli_motoroel_toptec_4200_1.jpg
By_HaNNibaLL
10-12-2011, 14:22
Aracim 51bin k oldu servis bakimli ama artik bakimlarini kendim yapmak istiyorum 1.3 mjet yağ olarak selenia ya devam mi edeyim yoksa farkli bi yağ mi kullanayim
Lique molly de cok guzel
Mobil esp de bende binlardan birini kullan derim ;)
By_HaNNibaLL
10-12-2011, 14:45
Lique molly de cok guzel
Mobil esp de bende binlardan birini kullan derim ;)
yağ değişikliği pek iyi değil diye biliyorum ama bakalim fiyatlari ne arada bu yağlarin
Mehmet Gazihan
10-12-2011, 15:02
4lt toptec 125tl
onn_dear
17-12-2011, 01:40
önder seni buralarda görürmüydük :D
gördünüz bile :D hondadan sonra alışmaya çalışıyoruz focusa bakalım hayırlısı :D
merhaba arkadaslar bende dizel giulietta varda bilgidiniz üzere 16. 105 bg liklerden ...
yaızlım ,aem acık filtre , kat ve partekül iptali , son susuturucu cıkarıldı ortaya tüp atıldı , simdi turboya girmek istiorum birazcık ... manifold la ugrasmak istemedigim icin vede kendi turbo mu elletmeden bi tane hybrid tubo toplayım diorum ne dersiniz , ne önerirsiniz , turbo modelleri hakkında cok bilgim olmadıgı icin sizede bi soruyum dedim ???
olabilitesi var güzel bi hibridlenip iyi basınçlarla doyurur seni
olabilitesi var güzel bi hibridlenip iyi basınçlarla doyurur seni
bende öle düsünüorum ztn daha fazla basınc acmayıda pek düsünmüoruz turbo cok kısa süreligine 1.7 bar basıo daha sonra 1.6 3.700 den sonrada 1.3-1.4 lere düsüo bnm isstedigim büyük turboyla 1.7 bar acıp , 4000 devir e kdr stabilite saglayabilmek ...
stabilite sağlıyamazsın
nedenininde alabilirmiyim tesekkkürler ...
basıncı stabil tutamazsın kalite bi boost cont. ile bile olsa yükselip sonra düşüşe geçecektir ext. wastgate kullanırsan bi nebze daha iyi olur
bu aem dryflow hakkında ne düşünüyorsunuz ? Benim aracımda dryflow var ama acaba hks mantar daha mı iyi olur ?
hks mantar daha iyidir turbolu araçta
Hks mantar siddetle tavsiye edilir ;)
bu aem dryflow hakkında ne düşünüyorsunuz ? Benim aracımda dryflow var ama acaba hks mantar daha mı iyi olur ?
hks daha iyi bi filtre ama aem e göre de daha pahalı ... 1.6 hdi sanırım motorunuz , simdi sunu düsünmek lazım ... sizin aracınıza aem in cektigi hava yetersiz mi kalıcaktır ??? bence gerekli havayı rahatlıkla cekebilicektir bu yuzdende bosu bosuna hks ye para vermeye gerek yok ... diye düsünüorum
Clio 1.5 dci 65 hp
Kat iptali
QTP
Megachip
Race chip box
K&N filtre
------ 98 hp 260 nm torq
Mehmet Gazihan
16-01-2012, 09:23
Clio 1.5 dci 65 hp
Kat iptali
QTP
Megachip
Race chip box
K&N filtre
------ 98 hp 260 nm torq
Turbonu az biraz kurcalasak çok daha iyi güçler çıkar..
Güle güle kullan..
Selam arkadaşlar, konuyu uzun uzun okudum, aracım 99 passat TDI 110 luk öncelikle emme manifoldunu söküp temizliğini yapmayı düşünüyorum.
daha sonra kat iptali ve egr iptali kat ı iptal ederken kalın düz boru indirteceğim aşağıya ve sona kadar 60 lık boru çekip sona düz çıkışlı bir susturucu taktırmayı planlıyorum.
soracaklarım kafama takılanlar daha doğrusu
1.katı iptal edince muayenede sorun oluyormu? ( tüv de ve egzos muayenesinde)
2. egr yi söküp bağlantı yerleri körlense arıza ışığı yakarmı?
3. 60 lık düz boru ile çıkacak olan ses ne derece olacaktır çok rahatsız edici bir ses olmasını istemiyorum.
4. ve en önemlisi yazılım yapmadan bu söyledikleri yaptığımda güçte herhangi bir fark olacakmıdır (sürüş esnasında hissedilecek kadar)
Mehmet Gazihan
20-01-2012, 11:07
Selam arkadaşlar, konuyu uzun uzun okudum, aracım 99 passat TDI 110 luk öncelikle emme manifoldunu söküp temizliğini yapmayı düşünüyorum.
daha sonra kat iptali ve egr iptali kat ı iptal ederken kalın düz boru indirteceğim aşağıya ve sona kadar 60 lık boru çekip sona düz çıkışlı bir susturucu taktırmayı planlıyorum.
3. 60 lık düz boru ile çıkacak olan ses ne derece olacaktır çok rahatsız edici bir ses olmasını istemiyorum.
4. ve en önemlisi yazılım yapmadan bu söyledikleri yaptığımda güçte herhangi bir fark olacakmıdır (sürüş esnasında hissedilecek kadar)
Muayene için KAT ı taktırırsın 5dk da..
EGR arıza ışığı yakmaz..
birsürü video var dinlersin 60 lık düz boru sesini..
aman aman bi fark hissetmeyeceksin.. Dizelde bütün modifiyeler mazot açmakla başlar..
tdipower
20-01-2012, 11:20
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/89901-passat-b5-tdi.html
bu benim aracın konusu aynı motor aynı araç belki fikir verir :)
Muayene için KAT ı taktırırsın 5dk da..
EGR arıza ışığı yakmaz..
birsürü video var dinlersin 60 lık düz boru sesini..
aman aman bi fark hissetmeyeceksin.. Dizelde bütün modifiyeler mazot açmakla başlar..
ustam bu dediğiniz işlem yazılımla oluyor galiba soft bir yazılımda yakıt durumumuz normalden fazlamı olacaktır o zaman
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/89901-passat-b5-tdi.html
bu benim aracın konusu aynı motor aynı araç belki fikir verir :)
günlerdir okuyorum :)
Mehmet Gazihan
20-01-2012, 13:06
99 passatlarda 2001 ve üzri olanlardan farklı bir kontrol unitesi var.. işler biraz farklı yürüyor..
Mehmet Gazihan
20-01-2012, 13:07
ustam bu dediğiniz işlem yazılımla oluyor galiba soft bir yazılımda yakıt durumumuz normalden fazlamı olacaktır o zaman
Yazılım iyi ekonomi yaptırır..
160hp olup da 120kmh sabitte 4.4lt yakan müşterim var..
Yazılım iyi ekonomi yaptırır..
160hp olup da 120kmh sabitte 4.4lt yakan müşterim var..
gayet başarılı o zaman fiyat ne kadar oluyor pm atabilirmisiniz
By CrAzY
27-04-2012, 15:31
Stock albea 1.3 mjet var 75 hp neler yapabiliriz fazla sıkıntıya sokmadan ..
2005 Corsa C 1.3 CDTI
Kat iptali Egr iptali(beyinden) Son susturmayıcı :)
Chip tuning
Tekerlekte 95bg 205Nm Tork yada 110bg 235nm tork krankta
TANIL TIMORCI
11-10-2012, 16:22
1.3 multijet 2006 punto aracım ıcın motor modıfıyesı ıstıyorum ve sızın fıkırlerınıze danısmak.aracta suan 51 duz boru kat ıptalı ve aem costum fılıtre mevcud yazılım olarak ecu fastte yaptırmayı dusunuyorum cok abartıya kacmadan turbo buyutme ıntercooller buyutme nerde yada ne projede yaparız ve turbo buyuturken pıstonlara zarar vermeden dızel ıcın forget var mıdır ? yardımcı olursanız sevınırım 75 hp stock motor
35AR5226
15-08-2013, 16:01
35AR5226
1.5 dci 65 hp kangoo
yazılım + chip box + intercooler + alüminyum borular + spor hava filtresi ve borusu + megane turbo pervanesi + boost controller + egr komple iptal + blow off + eksoz monifoldu genişletildi + kat iptali + vanalı eksoz
1.5 bar basıyo şuan en son 102 hp cıktı ama ondan sonra baya değişiklik yapıldı şuan 110+ hp tahminen yakında bittiğinde dyno verisini verebilirim
cem_subasi
13-09-2013, 13:36
Stock bi 1.7 corsa ilk aşamada kat iptali düz boru egr iptali ve gazihan yazılım ile hangi güçleri elde ederiz? Kat iptali ve düz borunun sonuna bişey koymak lazım mı ?
doncarlo
13-09-2013, 13:44
audi a4 2.5 v6 180 hp yazılım vs ile ne gibi sonuçlar alabiliriz ?
Eyup Duygun
14-09-2013, 12:03
Stock bi 1.7 corsa ilk aşamada kat iptali düz boru egr iptali ve gazihan yazılım ile hangi güçleri elde ederiz? Kat iptali ve düz borunun sonuna bişey koymak lazım mı ?
Yazılımı yapana göre degısır , kendimden ornek vereyim.
Full stock kat üzerinde aracda tekerlekte 100 beygir alıyoruz.
Mehmet Gazihan
14-09-2013, 12:30
düz boru yakıtı arttırır spool devrini uzatır. sonu inceden sıkıştırmak iyidir.
manifoldun ve kapağın tertemiz olduğunu varsayarsak 120hp alırım.
erdem325
18-09-2013, 04:54
dizelci abiler arkadaslar..
dizel yuklemeye kalktik biraz sancili olmaya basladi bu is..
1.7dti var corsa c..
booster yazilim, egr ve wastegate iptali ile kendi halimizde gazliyorduk, ta ki turbo nanay olana kadar..
dedikki madem kendi turbosunun mili koptu parcalandi vs, buyuk takalim..
once forumdan epey bi kisiye pm attim, bu motora ne takilir, neyle ne kadar guc aliriz, hangisi hangi devirde gelir nefesi nerde kesilir vs vs..
birisi dedi ben soylemem, birisi dedi ben artik yardimci olmuyorum musterim degilsen, birisi dedi biz yapariz soylemeyiz, birisi hic cvp bile atmadi vs vs..
acik soyleyim sinirlendim bende, nette arastirmaya basladim, cogu kisi 1749 takmis, inatla 1749 takmamak icin talan ettim interneti, en sonunda kendimce tf035 de karar kildim.
neyse aldik bi tf035, flanslar kesildi, komple duz 60mm krom eksoz falan filan..
araca taktik, dyno da (booster) 4. vites 124 5.vites 127hp guc aldik.
3bin rpm de basinc geliyor ve 4700 lere kadar stabil.
wastegate iptal etmeme ragmen 1.3 bar sabit.
yazilim olarakta orj turbosuyla olan yazilim duruyor.
lag da ciddi duman var, basinc gelincede yine bayaa dumanli..
yakit az degil yani..
ama 1.3 barin ustune cikamiyorum..
birseyler eksik yada yanlis sanirim ama anlayamiyorum hata nerde..
160-170 hp leri gorebiliriz diye dusunurken 130 bile goremedik..
tavsiyleriniz ne olur bana?
eksoz manifoldu mu yetmiyor?
emme manifoldumu yetmiyor?
cooler mi kucuk?
yakit mi az?
turbo mu yanlis secim?
not:
normalde orj turbosuyla 120 hp civari guc cikarilan yazilimla biz 99.7 aldik.
enjektorlerden killanmaya basladim, sokup pompacida olcturmeyi dusunuyorum.
berkay_aydin
18-09-2013, 07:02
Basınç yok ki ? Enjektörde sıkıntı yok turboda bir acaiplik var bence, tubo basar 2 bar arabada duman göremezsiniz yürürmez ben o zaman derim enjektör diye, neden 1749 veya 1549 değil ? insignia turbosu olabilirdi ? 2500/3000 arası doldurup 5 bin çevirmenin nesini söylemediler bende anlamadım :(
35AR5226
18-09-2013, 09:15
turbonun az basınç basması hiç normal gelmedi. benimki orjinal turbo sadece emme bıçağı büyültüldü 1.9 basabiliyo turbo ben 1.5 bar basıyorum cok hafif duman var görünmüyo bile ama araç fena yürüyo
Eyup Duygun
18-09-2013, 11:29
Cooler ı enjektoru motorun ıcı dısı sagı solu 200hpye kadar problem yok kullanabiliyorsunuz.Aynı sekılde döküm manıfoldu ve emmeyide.Sorun baska yerde.Turbo büyüklukten degil 3000rpmde tam spool diyorsunuz.
tdipower
18-09-2013, 20:33
turbonun az basınç basması hiç normal gelmedi. benimki orjinal turbo sadece emme bıçağı büyültüldü 1.9 basabiliyo turbo ben 1.5 bar basıyorum cok hafif duman var görünmüyo bile ama araç fena yürüyo
fena derken ne kadar güç aldın o basınçla?
erdem325
20-09-2013, 18:14
Basınç yok ki ? Enjektörde sıkıntı yok turboda bir acaiplik var bence, tubo basar 2 bar arabada duman göremezsiniz yürürmez ben o zaman derim enjektör diye, neden 1749 veya 1549 değil ? insignia turbosu olabilirdi ? 2500/3000 arası doldurup 5 bin çevirmenin nesini söylemediler bende anlamadım :(
bende anlamadım nesini söylemediler vs vs..
***** arabasını yürüten top secret takılmayı çok seviyor, neyse o konuya çok girmicem..
turbo da mı bi acayiplik var anlamadımki bende...
1.3 bar nedir ya..
Cooler ı enjektoru motorun ıcı dısı sagı solu 200hpye kadar problem yok kullanabiliyorsunuz.Aynı sekılde döküm manıfoldu ve emmeyide.Sorun baska yerde.Turbo büyüklukten degil 3000rpmde tam spool diyorsunuz.
aynen fantastik bi sorun var ama çözemedim..
3k devirde fullboost..
turbo boyutunda bi saçmalık olmamalı..
zaten 1749 ayarında bi turbo..
manifold değil, emme değil, yakıt değil....
turbodamı bi sıkıntı var ki acaba..
içini sıfır toplatıp aldım turboyu balansı falanda yapıldı..
35AR5226
20-09-2013, 18:47
120 hp aldım az dumanla orj 65 hp
35AR5226
20-09-2013, 18:52
eksoz monifoldundaki flanşlardan kaçırıyo olabilir intercooler ve borularından kaçırıyo olabilir ve emmedeki sensörde sorun olabilir basıncı normal ölçmezse aracı bi yerden sonra kesiyo
erdem325
20-09-2013, 19:48
eksoz monifoldundaki flanşlardan kaçırıyo olabilir intercooler ve borularından kaçırıyo olabilir ve emmedeki sensörde sorun olabilir basıncı normal ölçmezse aracı bi yerden sonra kesiyo
basıncı iki ayrı harici saat ile ölçtüm ben.
araçta basınç kaçağı da yok eminim.
Düz dizelde,sıkıştırma oranı en fazla kaça kadar çıkabilir?
tdipower
28-09-2013, 21:25
Düz dizelde,sıkıştırma oranı en fazla kaça kadar çıkabilir?
25 civarlarına çıkabilir
onursumer
28-09-2013, 21:39
kia picanto 1.1 crdi lerin motorları hakkında bilgisi olan varmı yakıtı arttırmadan abartmadan neler yapılabilir :D
25 civarlarına çıkabilir
Teşekkür ederim.23 sıkıştırma ile 58 hp veren bir motorun sıkıştırması 25'e çıkarıldığında tahmini ne kadar güç alınabilir? (1.5 motor)
tdipower
28-09-2013, 22:08
Teşekkür ederim.23 sıkıştırma ile 58 hp veren bir motorun sıkıştırması 25'e çıkarıldığında tahmini ne kadar güç alınabilir? (1.5 motor)
güç alamazsın o şekilde ben hiç sıkıştırmayı değiştirmeden 70hp alırım o motordan :)
güç alamazsın o şekilde ben hiç sıkıştırmayı değiştirmeden 70hp alırım o motordan :)
Daha önce de söylemiştim hatırlarsınız belki,araba alınca yanınıza uğrayacağım inşallah :),lakin daha çok yolumuz var gibi görünüyor.:o Ara sıra araştırmalara başlıyorum böyle ön hazırlık mahiyetinde.70 hp gayet güzel olur. :)
focus musty35
29-09-2013, 21:55
1.6 tdci focus aldım 109 hp olandan en yakın zamanda chiplıcem son hızda degısım olurmu motor 55 000 km de sıkıtnı yaratırmı artısı eksısı ne olur yanı
Birkan61
29-09-2013, 22:03
1.6 tdci focus aldım 109 hp olandan en yakın zamanda chiplıcem son hızda degısım olurmu motor 55 000 km de sıkıtnı yaratırmı artısı eksısı ne olur yanı
Son hızda ufak bi artış olur belki ama ara hızlanmalar harika olucak :)
Chip var diye anasını bellerseniz sıkıntı yaşarsınız tabi, gerektiği gibi düzgünce kullanırsanız motorada iyi bakarsanız yağ filtre bakımları falan bir sıkıntı olmaz
Son hiz soyle artiyor.suan 4000dd 200 yapiyorsa chiple güç bandı uzayacagi icin 4200dd 210 kmh olur misal.chiple sikinti yasamassin tabi yagini 10 bin yerine 15 binde degistirmessen
focus musty35
29-09-2013, 22:13
Son hiz soyle artiyor.suan 4000dd 200 yapiyorsa chiple güç bandı uzayacagi icin 4200dd 210 kmh olur misal.chiple sikinti yasamassin tabi yagini 10 bin yerine 15 binde degistirmessen
zaten 4000 km snra bakıma gırıcek ondan sonra yaptırırı o zaman komple egzozda yaptırcam daha ıyı umarm basınca bıraz gtsın yeter
Gider gider 109 lara herkes gidiyo diyo ama ben stok halimle onun chiplisini gecmistim oyuzde chip sart :)
focus musty35
29-09-2013, 22:17
Gider gider 109 lara herkes gidiyo diyo ama ben stok halimle onun chiplisini gecmistim oyuzde chip sart :)
pd 130 sa gecer zaten :D neyse bı yapalım bakalımda bıde dızel focusa bınelım az yaksın cok kacsın :D
Onur Fatih
30-09-2013, 00:36
pd 130 sa gecer zaten :D neyse bı yapalım bakalımda bıde dızel focusa bınelım az yaksın cok kacsın :D
senin focusta yazılım yokmuydu 116d ile denemiştiniz hatta stock bmw yazılımlı focusu geçiyor diye ???
düz boru + EcuTuned yazılım : ~152HP, ~325NM Tork
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/117125-16-byz-55-migane-iii-coupi.html
focus musty35
30-09-2013, 14:41
senin focusta yazılım yokmuydu 116d ile denemiştiniz hatta stock bmw yazılımlı focusu geçiyor diye ???
karıstırdın kardesım bu focusu yenı aldım 3. focus bu benım.. f10 a yapıcam yazılım garantiyi beklıyırm
düz boru + EcuTuned yazılım : ~152HP, ~325NM Tork
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/117125-16-byz-55-migane-iii-coupi.html
araç nerde denesekmi zevkine:)
arac istanbulda haftaici genellikle siledeyiz haftasonları ıstanbuldayız uygun bı aksam ayarlayalalım hem tanısıp muhabbet etmıs oluruz hemde aracları gormus oluruz sızın speclerınız nedır agır gelmesın ***** pd sıkıntı biraz :)
Sende iyice dizelci oldun :D
Roll olursa cam car olurum bende :D
Ateşin dediği gibi Anadolu yakasındayım genellikle. Bu hafta sonu ben uygunum sanada uyarsa makara muhabbet ederiz trafiğin durumuna görede ufak bi deneme yaparız :)
Bende pendikteyim 174 dyno var benimde bide kilo var tabi:D cuma aksamina haberleselim uygun olursak tanisiriz ozaman
kubilayk
01-10-2013, 13:05
Bizde geliriz :)
Bizde geliriz :)
200hp +400nm fazla kaçar bence abi :D
Sıkıntı olmaz. Maksat denemek
abi deneriz de ben stock turbo specler aynen yazdığı gibi dp + yazılım. 200hp lerden bahsediliyor en fazla drag yaparız ki değişen bişey olmaz :) farketmez gerçi denemek isterseniz buyrun gelin
abi deneriz de ben stock turbo specler aynen yazdığı gibi dp + yazılım. 200hp lerden bahsediliyor en fazla drag yaparız ki değişen bişey olmaz :) farketmez gerçi denemek isterseniz buyrun gelin
Kadirde gelirse, cuma gecesi deniyelim
Dd 133 hp arabamiz bakalim nasil gidicek 200 hp ye karsi
aliergun
01-10-2013, 20:25
yer netleşince pm atarmısınız?
Eyup Duygun
01-10-2013, 21:03
Bende gelebilir miyim , chipli ibizamla :)
Gelirsen Cupra hazir :)
Eyup Duygun
01-10-2013, 21:24
Gelirsen Cupra hazir :)
Birazcık fazla chipli :D
yazılmlı halıne bahsı gecen araclarda altda üstte yetısıcek araba yok.
Abı biz senle tek basarız.
Onur Fatih
01-10-2013, 21:34
megane ile benim güç aynı nerdeyse biraz torkum fazla passatla deneyin sonucu merak ediyorum hemen hemen benlede eşit olur sonuç :)
Ibiza turboyken nerdeydiniz demeni bekledim :D
O degilde dukkana bigun toplu gelelim su atesi bilek guresinde devirde karnimiz doysun :D :D
haznedarli
01-10-2013, 22:47
arkadaşlar abilerim kardeşlerim ( girişe bak yaa ) bana dizel motor modifiyesi hakkında yardımcı olabilecek hem teknik hemde fiat bakımından yorumlarınızı ve pm bekliyorum 105 sayfanın herhalde 65 sayfasını okudum fakat hala kararsız kaldığım noktalar ve soru işaretlerim var aracımı bugun aldım corsa c 1.7 dti 2003 230000 km değişensiz az dumanlı bi araç.. genel itibariyle herkesin ortak noktası chip+ turbo büyütülmesi+ düz boru + böyle devam ediyor liste uzuyor bana fiatlar hakkında ve tahmini alabileceğimiz hp ler hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden minnettarım...
arkadaşlar abilerim kardeşlerim ( girişe bak yaa ) bana dizel motor modifiyesi hakkında yardımcı olabilecek hem teknik hemde fiat bakımından yorumlarınızı ve pm bekliyorum 105 sayfanın herhalde 65 sayfasını okudum fakat hala kararsız kaldığım noktalar ve soru işaretlerim var aracımı bugun aldım corsa c 1.7 dti 2003 230000 km değişensiz az dumanlı bi araç.. genel itibariyle herkesin ortak noktası chip+ turbo büyütülmesi+ düz boru + böyle devam ediyor liste uzuyor bana fiatlar hakkında ve tahmini alabileceğimiz hp ler hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden minnettarım...
abi açıcan yazılımı basıcan dumanı genel mantaliten bu olsun gerisi hikaye :) 1.7 corsa güzel yürüyo başarılı bir seçim olmuş hayırlı olsun
Birazcık fazla chipli :D
yazılmlı halıne bahsı gecen araclarda altda üstte yetısıcek araba yok.
Abı biz senle tek basarız.
piste tunerim çıkarsa ben anahtarı bırakırım saygı duyarım kenara çekilirim :D
megane ile benim güç aynı nerdeyse biraz torkum fazla passatla deneyin sonucu merak ediyorum hemen hemen benlede eşit olur sonuç :)
sizin 1.9TDI ı üzebilirim ama diğer araçlar için bişey diyemiyorum kağıt üzerinde çok daha hızlılar ama bakıcaz görücez inşallah
haznedarli
01-10-2013, 23:09
yazılım yeterli diyorsun ? peki ne elde ediyoruz hp olarak..?
Üz kardesim kader kismet sikinti yok:) kilo farki ney bilmiyorum ama gecilirsem ben uzulurum iyi gitmiyo derim :D
Üz kardesim kader kismet sikinti yok:) kilo farki ney bilmiyorum ama gecilirsem ben uzulurum iyi gitmiyo derim :D
ben onur fatih'in 1.9TDI ı hakkında yazdım yanlış anlaşılmış ;) diğer araçlar derken sizin aracınız ve bravodan bahsediyorum