Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Motor Modifiyesi
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
Turbo büyütünce tekrar yazilim oluyor ona göre performans isteyeksiniz gene duman olur :D
Ama turbo büyütülüp pek bi güç istemilmezse dumanda olmaz diye düşünüyorum
Tekrar yazilm yaptirmak istiyor insan ama yaptirmican yada 3 5 bglik yaptircan:)
65 liklerde sanirm cooler yok chip yaptircaksan cooler olmadigindan turbo zorlaniyo diye duydum clioculardan onlar yazarlar devir dizelde uzamiyor anca chipte guc 4000 dd de bitiyorsa o uzatilablir baskada ugrasma bosuna derim daha guclu kango al:)
Öncelikle Selamın Aleyküm :)
Arkadaşlar bende 2008 1.5 65 hp DCI Kangoo var
Buna performans attırmak istiyorum neler yapabilirim ?
Blow off ve Upsolute Yazılım yazmışlar arkadaşlar ama sadece bunula sınırlı mı ?
Devir 5000 de kitleniyo bunu artırmak mümkün mü yapılacak işlemlerle ve kaça çıkar ?
Yapılacak bişeyler ama siz bu işi bilenlerden bilgi almak lazım :) Ayrıca yazacak arkadaşlar kaç TL ye çıkar onlarıda tahminen yazsınlar Teşekkür ederim :))
kesıcıyı 6000 e de alsan ustundekı turbonun cıgerı ne onemlı olan o.Dızelde stock motorda haybeden devır donmenın b getırısı olmadıgını dynolar acıklıyor zaten.Yazılımını yaptır keyfıne bak blow off flan da takma dızel arabaya geregı yok
Haff dumanli yazilimdan sonra kucuk bir turbo buyutme islemi bu duman
İn onune gecermi?
o mantıkla zengın karısımdan fakıre cekmek gıbı bsy oluyor aslında
o mantıkla zengın karısımdan fakıre cekmek gıbı bsy oluyor aslında
Simdi soyle anlatayim uyduruyorum tutarmi bilememde.diyelim kndi aracim pd 130 pschiptuning yaptim 165 bg oldu biraz dumanli (pschipte bol dumanli deger degil bunlar diye biliyorum daha onceki aracimda gordum) chipi yaptik 165 bg aldik turbo buyutme col degil revize diyelim kac bg yenkadar cikacakki diyelim 230bg yi rahat gorebilecek turbO olsun uzerindeki zaten 200 e kadar diye biliyorum neyse 230 bg rahat cikabilen turbomuz olsun ama dumanli olacak dimi simdi bu gucu 220 yada 210 da sinirli tutsak dumansiz hallettmis olablirmiyiz bunu merak ediyorum enjektor gucu vs ise katmadim:))
aliergun
26-04-2011, 22:40
boost controller taktık geçen gün. 2. tıktan sonra devir çevirirse korumaya geçiyor araba:)
5 tık açıp fazla devir çevirttirmeden torklu torklu kullanmakta çok zevkli oluyor :)
Mehmet Gazihan
26-04-2011, 22:47
kesmemesi için map emülator baglaman lazım..
ama orj turbo fazla devre gelemiyor kırılabilir dikkat et..
aliergun
26-04-2011, 23:57
Yakın zamanda seni tekrar rahatsız edicem mehmet usta :)
By_HaNNibaLL
27-04-2011, 12:47
Blow off ve Upsolute Yazılım yazmışlar arkadaşlar ama sadece bunula sınırlı mı ?
Devir 5000 de kitleniyo bunu artırmak mümkün mü yapılacak işlemlerle ve kaça çıkar ?
Yapılacak bişeyler ama siz bu işi bilenlerden bilgi almak lazım :) Ayrıca yazacak arkadaşlar kaç TL ye çıkar onlarıda tahminen yazsınlar Teşekkür ederim :))
Normal TD araçlar için yapanlari sizin aracinizada yapilabilir farkda yaratir.
Yazilim+kat iptali+kutu içi filtre
Simdi soyle anlatayim uyduruyorum tutarmi bilememde.diyelim kndi aracim pd 130 pschiptuning yaptim 165 bg oldu biraz dumanli (pschipte bol dumanli deger degil bunlar diye biliyorum daha onceki aracimda gordum) chipi yaptik 165 bg aldik turbo buyutme col degil revize diyelim kac bg yenkadar cikacakki diyelim 230bg yi rahat gorebilecek turbO olsun uzerindeki zaten 200 e kadar diye biliyorum neyse 230 bg rahat cikabilen turbomuz olsun ama dumanli olacak dimi simdi bu gucu 220 yada 210 da sinirli tutsak dumansiz hallettmis olablirmiyiz bunu merak ediyorum enjektor gucu vs ise katmadim:))
Soyle soylim arkadasimin 1.8t sinde wimmer rst yazilim vardi k03s e gecti ve hala ayni yazilim var arabada,basinc 1,1 e cikti hic bsy yapmadan ve af si de 11,5 12 arasinda.ayni mantikla pd130 a gt1749vb takicak olsak ayni yazilimla daha dumansiz gidebilir cunku basinc articak mudahale etmezsen hani b nevi yazilimli hali pd160 in yazilimiymis gibi olcak ve pd160 turbosu gelmis olcak bence duman azalir.scn de dumansiz calistirmak adina buyuk turboda buyuk enjektor kullanip duty i dusuk tutuyorlar
Kadir turboyu kurcalayarak 230 hp çıkmaz.. 210 hp falan olursun fazlası haram ;)
Oladarda gozum
Olmazda merak ettim 200 hp revizeli turbo ile helaldir:D
lan dou yazsana duman var mi yok mu suan en iyi ornek senin araba =)
Mehmet Gazihan
27-04-2011, 14:06
PD130 dan 275 hp çıkar doğru turboyla 2.5 bar da..
Stock turbo seat sport intercooler komple egzoz ve cok az dumanlı yazılımla 190 kusur çıktı güç.. 2260 taktım ama yazılım haftasonu yapılacak.. Bakalım gorecez kaç hp çıkacak :)
herşeyden önce aracına uygun litrede bir intercooler bul ve boruları en az dolandıralak gerekli bağlantıları yap sonra güzel bir remap farkının görürsün.
Stock turbo seat sport intercooler komple egzoz ve cok az dumanlı yazılımla 190 kusur çıktı güç.. 2260 taktım ama yazılım haftasonu yapılacak.. Bakalım gorecez kaç hp çıkacak :)
Dostum 160 ligin turbo kodu ney benimki 1749 du sanirim
Mehmet Gazihan
30-04-2011, 13:20
PASSENGER CARS SEAT Ibiza Cupra 04-08 1.9LD 158HP BPX/BUK8vEuro3 GT17 VNT 742614-5003S 03G253014G
Mehmet Ç.
30-04-2011, 16:07
Bu siteden öğreneceğim çok şey var anlaşılan. Ben de yazılımla motor modifiyesi yaptığımı sanıyordum :)) Passat olunca güvenemedim diğerlerine. Çevremde passatı mdor modifiyesi yapan yok ve motor modifiyesi yapıl da motoru kucaklayan ilk passat sahibi olmak istemem.
Mehmet Gazihan
01-05-2011, 13:57
passat 12 senedir modlanıyor 12 senedir motoru eline alan adam görmedim, duymadım ben.. Turbo ıvır zıvır kronikler var modeline gore motoruna gore ama motor kıran yok..
VAG diesel de gerçekten iyi..
Aynen oyle abi bende duymadim:)
Manuel boost controller var isteyen olursa cok uyguna verecegim ;)
tork nedir hocam?tamhatırlamıom 285 nm olabılır
nakayama
20-05-2011, 14:35
Selam bikaç sorum olucak ilk defa dizel bi araca biniyorum.Daha önce kullandım fakat kendimin değildi.2008 Dodge nitro 2.8 dizel aracı yeni aldık 1 hafta önce yakıtı biraz fazla gibi geldi bana şehir içi 12.5 şehirler arası 11.7 civarı yakıyor normalde bukadar yakmaması lazım sebebi ne olablir Araba 94 bin kmde.
Bir başka sorum ise bu araca yazılım yaptırsam nekadar sağlıklı olur ilerde problem yaşarmıyım yakıtı düşermi veya motora bir zararı olurmu. :)
tdipower
20-05-2011, 15:21
yazılım öncesi aracınızı ilk günki kondisyona yaklaştırırsanız çok daha iyi verim alırsınız yakıtınız biraz fazla gibi geldi bana işin ehli birine emme manifoldunu temizletin muhtemelen içi kurumla doludur :) sonrasında katalitik konvertör var ise onu iptal etme yoluna gidin muhtemelen oda dolmuştur filtreleri yenileyin özellikle hava filtresi çok önemli dizel araç için :) birde turbo basıncını check ettirin geriye pek birşey kalmıyor işte kafası basan birisi güzelce kontrol eder zaten :)
Mehmet Gazihan
20-05-2011, 15:36
Yazılım bu arabada ciddi verimli .. en az %20 oranında şehir içi yakıt ekonomisi sağlanabilir.. Tabiki doğru kullanısan..
<<buğra>>
22-05-2011, 01:02
2008 astra h 1.3 ne yakıtından ne çekişinden memnunum...
herşeye arıza ışığı yaktığından chip turbo vs korkudan giremedim
ama chip kesin yaptıracağım ay başında, bunun haricinde ne öneriniz var?
kutu içi filtre dizelde etkili mi?
Birde orjinal yazılımı güncelledikten sonra avans vurur gibi ara ara sektiriyor arabayı. Yakıt dediler, shell'den opet'e geçtim düzelme yok :(
<<buğra>>
25-05-2011, 00:34
güncel....
Mehmet Gazihan
25-05-2011, 10:38
Bu güncel çekilcek konumuydu ((:
passat 12 senedir modlanıyor 12 senedir motoru eline alan adam görmedim, duymadım ben.. Turbo ıvır zıvır kronikler var modeline gore motoruna gore ama motor kıran yok..
VAG diesel de gerçekten iyi..
nos basan var mi?
nos basan var mi?
kendısı basıyo zaten :)
Mehmet Gazihan
25-05-2011, 10:50
3-4 saat lik drag yarışı boyunca 2 tüp bitirdim hatta özgün yanıma gelip yatakmı vuruyor diye bile sormuştu o kdr büzüşmüştü pistonlar ((:
seninki 1749va , 160 lık turbosu 1749vb ikisi de garrett kadir.
baymustang
25-05-2011, 10:52
3-4 saat lik drag yarışı boyunca 2 tüp bitirdim hatta özgün yanıma gelip yatakmı vuruyor diye bile sormuştu o kdr büzüşmüştü pistonlar ((:
cupra ile var mı denemen abi?
Mehmet Gazihan
25-05-2011, 10:54
cupra ya henuz elimi sürmedim.. işler biraz yoğun
baymustang
25-05-2011, 11:03
egzozcu arkadaşım ile görüştüm kendisi bana özel bir katilazör vermişti ve kendisine sordum down pipe yaptırıcam seninki boşa çıkıcak haberin olsun diye ve direk manyakmısın olm sen dedi?
sebep;
zaten seninki down pipe neden yaptırıyorsunki biz sadece muayenede problem olmasın diye katilazör görünümü yaptık onun içinde down pipe uygulaması yaptık ve cızıltı ses yapmasın diyede borunun etrafına elyaf dizdirdik.
ozaman down pipe olan araca benim bildiğim başka bir uygulamada daha yapıyor dimi sadece down pipe yaptım bitti değil. turbo ile bişey vardı sanki ama aklıma gelmiyor mehmet ustaaaa
baymustang
25-05-2011, 11:04
cupra ya henuz elimi sürmedim.. işler biraz yoğun
polon eyiydi abi cuprada ne fark gördün bilmiyorum ama en sonra süpriz yumurta motor yapacaktın. son etiket vari :)
seninki 1749va , 160 lık turbosu 1749vb ikisi de garrett kadir.
Para olacak koycan direk 160lik turbosu yola dvam:) tesekkur ederim dostum bilgin icin
Yazılım bu arabada ciddi verimli .. en az %20 oranında şehir içi yakıt ekonomisi sağlanabilir.. Tabiki doğru kullanısan..
Hocam bendede 1.7 Corsa DTİ var yazılım attırmak istiyorumda faydaları zararları fiyat vs bilgi verirmisin.
Mehmet Gazihan
26-05-2011, 09:11
Hocam bendede 1.7 Corsa DTİ var yazılım attırmak istiyorumda faydaları zararları fiyat vs bilgi verirmisin.
araçlar yaşlandı ve ciddi km lere geldiler.. once bi check up yapmam lazım.. kurum seviyesi , turbo kapasitesi v.s. olculdukten sonra motorundaki potansiyeli görürüz.. 120 hp alınan araçlar var stoc..
600tl benim yazılım ücretim.
vay mehmet abi nerdesin sen ya bi,r türlü görüşemedik müsait bir zamanda uğrayacagım yeni dükkana abi benim aracıda bir gözden geçirmen gerekecek
Mehmet Gazihan
26-05-2011, 09:13
Olur buyur gel ne zmn istersen..
Olur buyur gel ne zmn istersen..
Bizde gelek mi? :D
Mehmet Gazihan
26-05-2011, 12:33
Bizde gelek mi? :D
yok arkadas siz gelmeyin..
ben gelirim sizin yanınıza..
Şu EGR ve katalizör hakkında sağlam ve doğru bi bilgiye ihtiyacım var beyler abiler :):) Kime sorsam nerde arastırsam farklı farklı seyler yada kulaktan dolma bilgiler.Simdi tam olarak merak ettiğim olay.
EGR;
1-Egzozdaki havanın bi kısmını silindirlere vererek aracın biraz daha cabuk ısınmasını sağlıyor.En azından ben böyle biliyorum..Kimisi yanmayan mazotun tekrar dönerek yanmasını sağlıyor falan diyor.Tam olarak nedir bu olay?
2-EGR iptali yazılımla iptal edildiginde arabanın biraz gec ısınmasından baska bir sorun cıkarırmı? emisyon ölçümlerinde yada arıza ısıgı yakıp motorda bi takım sorunlar gibi ?
Katalizör; iptal etmek istesek en iyi yöntem hangisidir? İçi bosaltılıyor deniyor oraya düz boru takılıyor deniyor falan fişman.
-Tabi söküldükten sonra ses yaptıgıda söyleniyor.
-Alt devirler cansızlasıyor deniyor?
Kıl bi insanımdır sürekli sorun cıkarıp egsozcu servisçi falan dolasmak istemem acıkcası:):) İptal sonrası muayenede sorunda oluyor deniyor..Nedir bu söylenenler,yazılanlar işi bilenlerden ögrenmek istiyorum tam anlamıyla..
Ve son olarakta bu katalizör tam olarak hangi parça...Bi turboya baglı paslı paslı küçük kazan gibi zamazingo var ordan egzoza baglanıyor..Birde celik telle sarılı egzoza baglı bisey var?? Hatta üşenmeyip gidip fotograf cektim bi baktım ki akü bitmiş.Teyp kendi kendine calısıp anfi yemiş bütün aküyü :):):)
Arac grande öncesi punto 1.3 mjet. Ayrıca bi performans,hp falan istemiyorum rahat nefes alsın,isteksiz gitmesin yeter:) Biraz uzun oldu kusura bakmayın simdiden tesekkür ederim cevap verenlere :o
http://i56.tinypic.com/33xc1z6.jpg
http://i51.tinypic.com/2ns53de.jpg
http://i54.tinypic.com/4iyp9i.jpg
Mehmet Gazihan
26-05-2011, 14:45
dizelim.com a gir bisürü makalem var mutlaka işine yarar..
Para olacak koycan direk 160lik turbosu yola dvam:) tesekkur ederim dostum bilgin icin
Verim Kadir 130luk turbosu büyüt icini tak :)
Du bismillah is guc olayi var suan bi kurtulayim nevsehirden bu arabaya bisiler yapmadan satmicam:D
baymustang
28-05-2011, 10:20
arkadaşlar down pipetan sonra yapılması gerekn bir işlem var mı?
Verim Kadir 130luk turbosu büyüt icini tak :)
130 luk turbosunun fiyatı nedir?
Mehmet Gazihan
28-05-2011, 10:35
Benim PD130 polonun 10k km de sokulen orj KKK turbosunu 750tl den veririm.. Muayyer.
@Mehmet Gazihan
Henüz üye olamadım pek kurcalayamadım siteyi o nedenle.
Baska bilgisi fikri olanlar için güncel olsun
BlackEmperor
28-05-2011, 15:59
@Mehmet Gazihan
Henüz üye olamadım pek kurcalayamadım siteyi o nedenle.
Baska bilgisi fikri olanlar için güncel olsun
http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/37589-egr-iptali-ve-faydalari.html
forumdaki arama butonunu kullanabilirsin : )
Bu konuyu zaten zamanında okumustum ama benim tam olarak ögrenmek istediğim hani bu makale yada arastırmalardan ziyade,sordugum araclarda gündelik kullanımlarda ne gibi sorunlarla karsılasıldıgı,hangi pozitif ve negatif sonuclarıyla karsılasıldıgı.
Mesela aracın egr hararet motor sıcaklıgınada etki ediyormuş.Gündelik hayatta bunlarla karsılasıldımı gibi gibi gibi :):) Baska seyleride okudukca kafam allak bullak oldu iyice karıstı :) Tesekkür ederim yinede.
BlackEmperor
29-05-2011, 02:43
egr iptali gereksiz bi modifiye 2500 devır ustu zaten kapalı kalıyor acılmıyor, emeyı sok temizlet daha işe yarar. egr sehır ıcı kullanımda dusuk devırde acık kalıyor. ıptal edersen motor sıkcalıgın yukselebilir sehır ıcı kullanımda
By_HaNNibaLL
29-05-2011, 09:30
Tofaşta staj yaparken sorunlu bi mjet motor geldi komple sekman piston sıfırladik taktik fiorinoya koyacaktik bölümde kullanmak için baktim egr valfinin söketini takmadi usta söyledim zaten 2004ve sonrasi araçlarda egr valfini fabrika yazilimsal olarak iptal ediyor yakit kalitesinden dolayi kurum yapiyor sonra motor arizalaniyor dedi
bişey sormak istiyorum..
pejo partner tepe 1.6 hdi 110 luk araca chip uygulaması yapan varmı ?
garantisi bitince yapmayı düşünüyorum yararı zararı nedir acaba ?
egr iptali gereksiz bi modifiye 2500 devır ustu zaten kapalı kalıyor acılmıyor, emeyı sok temizlet daha işe yarar. egr sehır ıcı kullanımda dusuk devırde acık kalıyor. ıptal edersen motor sıkcalıgın yukselebilir sehır ıcı kullanımda
Zaten emme temizlencek carbon clean yapılcak,manifold temizlencek.Hazır olmusken egr ve katalizörde yapılsın diye istemiştim..
Ozaman hiç elleşmeden egr temizleteyim,katalizörde sanırım biraz sorunlu olcak yok düz boru,yok muaynede sorun falan oda temizleniyosa temizlenmeyle hallolcak bu gidişle..
BlackEmperor
29-05-2011, 16:15
katı iptal edebilirsin faydası olur ben muayende sorun yaşamadım sadece kat iptali ile corolla hb d4d vardı o zaman
ford focus aracımda kat ve egr iptali yapmayı düşünüorum. egr yi beyinden iptal etsek yeterli olurmu.mekanik işlem yapmak illaki gereklimi(metal bi conta ile gecişi kapamak gibi)???
katı iptal edebilirsin faydası olur ben muayende sorun yaşamadım sadece kat iptali ile corolla hb d4d vardı o zaman
Peki ne sekilde iptal ettirdiniz? Tüvdekiler kat'ı orda görmeyince geçirmiyorlar diyor herkes.Nedir tam olarak peki bu durum?
Eyup Duygun
29-05-2011, 22:49
Peki ne sekilde iptal ettirdiniz? Tüvdekiler kat'ı orda görmeyince geçirmiyorlar diyor herkes.Nedir tam olarak peki bu durum?
Aracın kendı speclerine göre katalızorun yerıne bildiginiz düz boru.Tüv kesinlikle kat istiyor tecrübe edilmiştir ben kendim olarak geciremedim.
Ama piyasada ıcı duz boru olup dısı kat seklınde olan parcalarda var.İc capı 60mm örnek veriyorum bunu takıyorsunuz dıstan kat ıcten duz boru oluyor.
İşte tam olarak istedigim,merak ettiğim cevap buydu cok tesekkür ederim.Bi arastırayım bu parcayı bakim..Ayrıca şu kat dediğimiz dalga dısı celik örgü seklinde olan parcamı önceki sayfada resmini koymustum ??
BlackEmperor
30-05-2011, 11:54
ben geçtim kat iptali ile :) yukarda bahsedilen parça daha guvenli şüpheniz varsa
Mehmet Gazihan
30-05-2011, 13:53
yahu dursun kenarda muayeneye giderken taktır 2 dk da.. Bu kadar mı mesele..
Tesekkürler bilgiler için ;)
Onur1984
04-06-2011, 20:29
Mehmet Gazihan ustanın garajında en son yapılan işlemler,
Egr iptali (mekanik) + dizel partikül filtre iptali + turbo revizyonu + manifold temizliği + carbon clean + kutu içi k&n filtre.
Araç hissedilir derecede rahatladı, duman yok denecek kadar az. Turbo lag sorununu da inşallah yakında güzel bir MegaChip ile ortadan kaldıracak Mehmet usta, sonra tadından yenmez artık...
Hayirli olsun sikintisiz binersin ins
Onur1984
04-06-2011, 20:44
Çok teşekkür ederim, inşallah diyelim...
Bakımdan önceki son durum , benim açımdan, oldukça can sıkıcıydı. Abimin umurun da değil arabanın turbosu bozulmuş, manifoldu tıkanmış, arıza ışığı yakmış vs vs... Kurtarcam Saab'ı ondan az kaldı : ))
ChtArdARSL
09-06-2011, 10:50
Down pipe ve duz boru yaptırıcak arkadaslara yardımcı olur ıns.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/85288-14-hdi-istanbul-dowmpipe-sorunsali.html
Ahmet_28
18-06-2011, 08:43
ww 1.9 tdi motorlarda blow of kullanılıyormu sıkıntı yaratıyormu arkadaşlar
Mehmet Gazihan
18-06-2011, 08:59
ben 1 sene boyunca kullandım.. bütün ataşehire kabullendirdim o sesi ((:
Ahmet_28
18-06-2011, 09:20
ben 1 sene boyunca kullandım.. bütün ataşehire kabullendirdim o sesi ((:
problem yok diyosun yani:) senin bide arka lastiğin arkasında vardı çuflayan bişey :D
Mehmet Gazihan
18-06-2011, 09:21
bilemedim ben onu
tdipower
19-06-2011, 20:01
ww 1.9 tdi motorlarda blow of kullanılıyormu sıkıntı yaratıyormu arkadaşlar
bende uzun zaman kullandım otobüs duraklarının yanından geçerken millet yerinden sıçrıyordu :D
Duymak isterim duzgun bi hks nasil otuyour 1.9 da:)
berkay_aydin
19-06-2011, 20:46
1.7 dti 150 bin'de bugüne kadar carbon clean yapıldığını düşünmüyorum internette yapmayın gibi bilgiler var yaptırsam bir zararı olur mu?
Mehmet Gazihan
19-06-2011, 21:19
Emme manifoldunu açıp bi içine bakıver.. napman gerektiğini anlarsın hmn ((:
Mehmet Gazihan
19-06-2011, 21:20
Duymak isterim duzgun bi hks nasil otuyour 1.9 da:)
ötmesini istedigin sekilde ayarlıyabilirsin.. uzun kısa yüksek ses düşük ses..
berkay_aydin
19-06-2011, 22:06
Emme manifoldunu açıp bi içine bakıver.. napman gerektiğini anlarsın hmn ((:
Abi açmam mümkün değil bakmadan yaptırmam gerektiğini anlıyorum ama :) tereddütlerim var..
Mehmet Gazihan
19-06-2011, 23:45
durumun bundan farklı olcağını sanmıyorum..
http://img12.imageshack.us/img12/584/adszkan.jpg
bian once kurtul bu kurumdan derim..
Ahmet Saraçoğlu
19-06-2011, 23:55
mehmet abi c4 hdi alıyorum yarın kısmetse , 110luk , 80ooode , neler yapabiliriz soft , hard , orta vss:D
berkay_aydin
20-06-2011, 00:08
durumun bundan farklı olcağını sanmıyorum..
http://img12.imageshack.us/img12/584/adszkan.jpg
bian once kurtul bu kurumdan derim..
İlgilendiğin için sağol Mehmet abi.. Yakın zamanda iletişim kurarım..
Mehmet Gazihan
20-06-2011, 08:47
mehmet abi c4 hdi alıyorum yarın kısmetse , 110luk , 80ooode , neler yapabiliriz soft , hard , orta vss:D
Hayırlı olur inş.
CC manifold kontrolü EGR iptali hatta biniceksen uzun uzun bi turbo bakımı öneririm..
optimum bi program var.. 500 adet 1.6 PSA yapmışsam 450 si o yazılımı kullanır..
yakıt düşer çok daha rahat hızlanır..
burak_skry
21-06-2011, 16:54
Mehmet ustam 2 sene önce aracıma chip uygulaması yapmıştın ozaman aracım 87bin km idi şuan 122binlerde çokta memnumum.şuanda kutu içi kn filtre ile kullanıyorum ama birazda ses almak adına açık hava filtresine geçmek istiyorum sence performansı etkilermi alt veya üst devirlerde düşme olurmu marka olarak kn 57i modelini düşünüyorum bu arada aracım astra 1.3 cdti.
burak_skry
22-06-2011, 22:31
dizelci arkadaşlar yokmu açık hava filtresi kullanıpta memnun olan hiç acaba?
tdipower
23-06-2011, 00:14
yaklaşık 4 senedir kullanırım sıkıntı yaşamadım :)
normal performans acık hava filtresiiimi ? marka,ses nasıl ?
bu manifoldları nasıl temizleriz ? Direk söküp temizlemeyi düşünüyorum var mı bi formülü olan :)
tdipower
23-06-2011, 00:21
bu manifoldları nasıl temizleriz ? Direk söküp temizlemeyi düşünüyorum var mı bi formülü olan :)
önce güzelce sökmelisin sonra benzin veya tiner içinde birsüre beklettikden sonra fırça yardımıyla veya derinlemesine ulaşabileceğin benzer zımbırtılarla güzelce çiteleyeceksin akan pisliğe elini vurma muhtemelen 1 hafta parmaklarından çıkartamazsın :) eldiven kullan mutlaka eğer yakınlarda oto yıkama varsa temizlik sonrası götür sıcak su bastır içine güzelce kurut ve geri tak hepsi bu
Cglrgncl
23-06-2011, 00:25
1.3 dizel multijet Lineaya,sona kadar düz boru geçsek sıkıntı olurmu?
Yani alt devirleri kaybedermiyiz ?
Yani alt devirleri kaybedermiyiz ?
sona kadar düzboruyla kim kazanmışki :) elbet sende kaybedersin kanımca
sona kadar düzboruyla kim kazanmışki :) elbet sende kaybedersin kanımca
Ben değil Linea kaybedicek :D
Mehmet Gazihan
23-06-2011, 09:36
doğru boru capı tercihi ile sıkıntı yasamazsın..
burak_skry
23-06-2011, 09:42
ozaman en kısa zamanda güzel bi filtre siparişi vermeli:)
corsa 1.7 dti'a kaç mm lik boru çekilmesi gerekir?
By_HaNNibaLL
23-06-2011, 10:37
port polish abi :D
Ahmet_28
27-06-2011, 15:00
bende uzun zaman kullandım otobüs duraklarının yanından geçerken millet yerinden sıçrıyordu :D
şimdi kullanmıyormusun bow ? ne marka kullanmıştın tavsiyelerini bekliyorum.
palio 1.3 mjt kp37 turbo,simota kutu içi filtre, downpipe, bükümsüz 55 mm komple krom borular isotta combat çift tüp son susturucu, ve yazılım var keyfi paha biçilemez ortalama 100 +- 5 hp
tdipower
27-06-2011, 21:26
şimdi kullanmıyormusun bow ? ne marka kullanmıştın tavsiyelerini bekliyorum.
şuan kullanmıyorum, çıkarttım. HKS kullanmıştım ses olarak fazlasıyla tatmin eder :)
dizel araçda yazılım,filtre,egzost,turbo büyütme işleminden sonra arabayı biraz daha yürütmek için nasıl bir yol izlemeliyim neler yapabilirim başka maliyeti uçurmadan acilllll yardım :)
pd 130 motorda hangi yağ kullanılıyor ?
http://img695.imageshack.us/img695/4152/liquimoly5w40toptec4100.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/695/liquimoly5w40toptec4100.jpg/)
:icon_tup:
Peki 1.3 multijet 70-75 hp lerden maksimum konforlu gücü alan kim şuan? vede specleri tam olarak nedir?
Mesela bana bir teklif geldi Tuner bir kardeşimden. Büyük Turbo+dp ve komple eksoz+yazılım ile 115 hp alınabileceğine dair. Bu hali ile sitemizde kullanan varmıdır? Hangi araçlarla kendini deneyebildi.
5w30 liqui moly.. 505.01 kodlu olan
veya fotodaki 5w40 top tech :icon_tup:
Peki 1.3 multijet 70-75 hp lerden maksimum konforlu gücü alan kim şuan? vede specleri tam olarak nedir?
Mesela bana bir teklif geldi Tuner bir kardeşimden. Büyük Turbo+dp ve komple eksoz+yazılım ile 115 hp alınabileceğine dair. Bu hali ile sitemizde kullanan varmıdır? Hangi araçlarla kendini deneyebildi.
boost olmadan o değerleri görmen imkansız, bende aynı specler var
boost olmadan o değerleri görmen imkansız, bende aynı specler var
boost olsada alcağını sanmıyorum onurum
hybrid turbo güç güç vermiyo devir bandını sabitliyo sadece sende biliyosun
tdipower
13-07-2011, 23:44
boost olsada alcağını sanmıyorum onurum
hybrid turbo güç güç vermiyo devir bandını sabitliyo sadece sende biliyosun
ben hybrid turbo ile güç aldım neden alınmasın? tüm dünya alıyor bizim memlekette kıtlıkmı var acaba
hala en güçlü 1.3 multijet sorusuna cevap gelmedi. Kaç hp lere gelinebiliyor?
Mehmet Gazihan
14-07-2011, 09:24
ben 135 e 285 gördüm en cok.. NOS la 155-160 olurdu sanırım..
Benim eski aracımı (Grande Punto 1.3 90 hp ) Mehmet GAZİHAN yapmıştı. Standart chip + Box ile 127 hp 265 nm almıştık bol dumanlı...
dizel araçda yazılım,filtre,egzost,turbo büyütme işleminden sonra arabayı biraz daha yürütmek için nasıl bir yol izlemeliyim neler yapabilirim başka maliyeti uçurmadan acilllll yardım :)
egzantrik mili yapılıyor multijetlere HDİ 1.4lt lere varmı bilemem ama doğru dereceleri biliyorsunuz hünkar kamşaft custom olarak imalatını yapıyor biliyorum. (reklama girdi k.bakmayın :D ) Bundan sonra yine yazılımın güncellenmesinde fayda var. Ayrıca enjektör nozzle lerinin büyütülmesi var.
ben hybrid turbo ile güç aldım neden alınmasın? tüm dünya alıyor bizim memlekette kıtlıkmı var acaba
ben kullandım yukaza nickli olan arkadaşımda kullanıyo ben kendi şahsıma konuşmam gerekirse alamadım sadece yazılımla aldığım değerle aynı değeri aldım hatta daha düşük
ben boost açmadan yorum getirmicem bu konuya hele bi boostumuzu 22-23 psi lara getirelim 1-2 deniyelim memnun kalmazsam sökerim
polo 1.6 TDI Comfort Henüz ne yapacağımı bulamadım ... Henüz araç için yazılmış bi yazılımda yok :( mutsuzum 90 hp'yim
tdipower
20-07-2011, 21:56
polo 1.6 TDI Comfort Henüz ne yapacağımı bulamadım ... Henüz araç için yazılmış bi yazılımda yok :( mutsuzum 90 hp'yim
gel kanka gazlayalım mutlu etcem ben seni :D
200 hp passatcılar benimle dalga geçior aracım girmiyor hala mutsuzum :(
tdipower
20-07-2011, 22:05
200 hp passatcılar benimle dalga geçior aracım girmiyor hala mutsuzum :(
ahahah olum yürütürüm arabanı ama garantiden çıkar karışmam :D
şanzumanım hariç arabam senindir pampa :D
Mehmet Gazihan
21-07-2011, 08:40
Az kaldı hepsi nal toplıcak ((:
corsa 1.7 dti hangi yağı koymak gerekir?
10-40 yağ tavsiye edilmiş başka fikri olan varmıdır?
tdipower
21-07-2011, 11:13
5w40 tam sentetik çok daha iyi olur
benzinli yağı koysak ne fark eder tamamen merakımdan soruyorum
Az kaldı hepsi nal toplıcak ((:
Abi haberleri bekliyorum...
turbo dizel araçlarda genel olarak düşük kmlilerde 5*30 km daha yükseklerde ise 5*40 sağlıklı oluyor diye biliyorum ben sahsen 5*40 mobil kullanıyorum :)
Castrol Türkiye - CASTROL EDGE 5W-40 (http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9010163&contentId=7019161)
Castrol Türkiye - CASTROL MAGNATEC 5W-40 (http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9022666&contentId=7041813)
bu iki castrol arasından hangisini seçmeliyim?
birde diğer markaların 5-40 larını kullansam ne olur bayaa bir fiyat farkı var çünkü
P.Ofisi Maxima Benzinli 5W/40 4 Litre Motor Yağı 841495 - Oto Bakım Koruma (http://www.modacar.com.tr/urun/pofisi-maxima-benzinli-5w40-4-litre-motor-yagi-841495.aspx)
SeaHorse Motor Yağı 5W/40 4 Litre 85c072 - Oto Bakım Koruma (http://www.modacar.com.tr/urun/seahorse-motor-yagi-5w40-4-litre-85c072.aspx)
Castrol Türkiye - CASTROL EDGE 5W-40 (http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9010163&contentId=7019161)
Castrol Türkiye - CASTROL MAGNATEC 5W-40 (http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9022666&contentId=7041813)
bu iki castrol arasından hangisini seçmeliyim?
birde diğer markaların 5-40 larını kullansam ne olur bayaa bir fiyat farkı var çünkü
P.Ofisi Maxima Benzinli 5W/40 4 Litre Motor Yağı 841495 - Oto Bakım Koruma (http://www.modacar.com.tr/urun/pofisi-maxima-benzinli-5w40-4-litre-motor-yagi-841495.aspx)
SeaHorse Motor Yağı 5W/40 4 Litre 85c072 - Oto Bakım Koruma (http://www.modacar.com.tr/urun/seahorse-motor-yagi-5w40-4-litre-85c072.aspx)
Arda sen zaten kırsal kullanmıyor musun? Yağa niye takıldın bu kadar abi :D
Mehmet Gazihan
22-07-2011, 09:43
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx2/3707.jpg/$file/3707.jpg
liqui moly favorim bu aralar..
Arda sen zaten kırsal kullanmıyor musun? Yağa niye takıldın bu kadar abi :D
abi kırsalı kaldırdılar depresyondayım:D
ama bir benzin istasyonunda pompacıyı kandırdım 100 liraya 1 lira weren kartları adam kullanıyo biriktiriyo puanları ben geçen 125 liralık mazotu 90 liraya aldım:)
böyle böyle ucuza mazot alıyorum
liqui moly favorim bu aralar..
fiyatı nedir bu yağın?
Mehmet Gazihan
22-07-2011, 09:53
5 lt 160 tl
plekumat
02-08-2011, 00:24
Selamlar
Emek verilmiş araçlar var, Maşallah.
Benimki biraz komik kalacak yanlarında :)
Halil Keskin
Stock Astra H 1.3 CDTi(Ecoflex yazılım) 94k km
Canını Dişine Takan İnjection'ı ellemeye korkuyorum ama
Yazılımsız olarak turboback 51mm düz boru yapsam nasıl olur?? (Son susturucu ne koymak gerekir??)
Ses durumu nasıl olur??
EGR iptali yazılımsız olarak mümkün mü?
Şuan Enjektörlerle ilgili düşük basın arızası veriyor canı sıkılınca, onu çözdükten sonra egzoz işiyle başlayacağım birşeyler yapmaya
!!Veya hiç uğramayayım, yağını koyup, filtresini değiştirip devam mı edeyim??(Öğrenci sipek :))
berkay_aydin
02-08-2011, 00:54
Ben deneme amaçlı monza açık filtre taktım sözde deneyip çıkartmayı düşünüyordum.. arabanın çekişi değişti neredeyse zararı olur mu bilmiyorum ancak kamyon sesinin yerini tok bir traktör sesi aldı :D 4 gündür filtreli kullanıyorum şimdi yalıtım yapmayı planlıyorum.. denerseniz farkı görürsünüz :)
EDİT:
liste hala güncel ise benide yazın :)
Berkay Aydın ..... Opel Corsa 1.7 dti comfort
Stock + monza filtre
plekumat
02-08-2011, 00:59
Elimde AEM Dryflow vardı daha 5bin kmlik, Turboya toz çeker, yağlıysa debimetreyi bozarsın demişlerdi; macera aramamak adına satmıştım..
Ama bende çekilen hava direk turboya gitmiyor, önce intercooler'a uğruyor, int. belirli aralıkta temziledikçe bir sıkıntı olmaz düşüncesindeyim..
Ben deneme amaçlı monza açık filtre taktım sözde deneyip çıkartmayı düşünüyordum.. arabanın çekişi değişti neredeyse zararı olur mu bilmiyorum ancak kamyon sesinin yerini tok bir traktör sesi aldı :D 4 gündür filtreli kullanıyorum şimdi yalıtım yapmayı planlıyorum.. denerseniz farkı görürsünüz :)
EDİT:
Stock + monza filtre
Ses olarak çok değişmiş o zaman :D
Psikolojik olarak mı değişti performans gerçekten fark var mı?
berkay_aydin
02-08-2011, 01:10
Ses olarak çok değişmiş o zaman :D
Psikolojik olarak mı değişti performans gerçekten fark var mı?
Psikolojik de olabilir ancak "0" performans bekliyordum .. Normalde aynı yokuşta 2.viteste bayılırken tık demedi fark olduğu kesin ses 2200 rpm'de gerçekten güzel çıkıyor :) Bu arada eski filtrem de yeniydi
35 CJR 33
07-08-2011, 09:13
Selamlar
Halil Keskin
Yazılımsız olarak turboback 51mm düz boru yapsam nasıl olur?? (Son susturucu ne koymak gerekir??)
Ses durumu nasıl olur??
Şuan Enjektörlerle ilgili düşük basın arızası veriyor canı sıkılınca, onu çözdükten sonra egzoz işiyle başlayacağım birşeyler yapmaya
!!Veya hiç uğramayayım, yağını koyup, filtresini değiştirip devam mı edeyim??(Öğrenci sipek :))
ben drake box 2 chip takmıştım araca. düşük basınç arızası verince çıkardım tekrarda. yalnız box'ın 9 kademesi vardı ve 5. kademeye kadar sorunsuz çalışıyordu. 6. kademe ve üzerinde arıza veriyordu sadece. Bu düşük basınç için çözüm bulabilir miyiz? Eğer düşük maliyetli bir çözümü var ise tekrardan takmayı düşünüyorum box'ı.
Mehmet Gazihan
07-08-2011, 14:29
boxına karşılık chiptuning uygulayabilirim aracına..
ufak bi fark odersin..
<<buğra>>
07-08-2011, 16:29
Elimde AEM Dryflow vardı daha 5bin kmlik, Turboya toz çeker, yağlıysa debimetreyi bozarsın demişlerdi; macera aramamak adına satmıştım..
Ama bende çekilen hava direk turboya gitmiyor, önce intercooler'a uğruyor, int. belirli aralıkta temziledikçe bir sıkıntı olmaz düşüncesindeyim..
ben chip yaptırdım, 60k km deydi. 10 dk kullandım zevkli hale gelmişti ama,
Verdiği arızalar; debriyaj kaçırdı, turbo yüksek basınç arızası,enjektör basınç arızası,selenoid vs vs...
baskı balata değişti,selenoid 3. defa değişti, orjinal yazılım için sps yapıldı, şimdi de enjektör kütüğünden mazot kaçırıyor, kısaca binpişman oldum. bence astra'lar elektronik konuda zaten sorunlu araçlar, durduk yere kaşınmaya gerek yok...
chip yapıldığında arıza verince orjinale ddönüyorsun ama arızalar düzelmiyor, chip'i yapan firma arızalarını çözmüyor ve kendi derdini çözmeye çalışıyorsun, firma hiçbir şekilde bu konuda yardımcı olmuyor, bu şekilde işleyişten dolayı chip yaptırmıyorum...
35 CJR 33
08-08-2011, 00:48
boxına karşılık chiptuning uygulayabilirim aracına..
ufak bi fark odersin..
Valla Mehmet Usta gec kaldin. Bu aksam aracimla takla attim neyse ki kolumdaki ufak siyriklar disinda bana bisey olmadi. Arac cok cok buyuk ihtimalle perte cikacak. Yeni alacagim arac icin de bu teklifin gecerli olursa memnuniyetle ;)
Mehmet Gazihan
08-08-2011, 10:38
Çok geçmiş olsun..
plekumat
08-08-2011, 12:25
Düşük basınç arızasının uygun yolunu arıyorum bende ama enjektör değişecek gibi duruyor..
Bakalım uygun vakitte temizletip deneyeceğiz..
Chip'e pek sıcak bakamıyorum pek. Benim altından kalkabileceğim bir iş değil, sınırlı bütçeyle biniyorum..
Psikolojik de olabilir ancak "0" performans bekliyordum .. Normalde aynı yokuşta 2.viteste bayılırken tık demedi fark olduğu kesin ses 2200 rpm'de gerçekten güzel çıkıyor :) Bu arada eski filtrem de yeniydi
2200 devir civarı bir ses değişikliği ani basınç kaybı gibi bir şey oluyormu?
2200 gibi araba sanki vtec açıyomuş gibi sesi değişiyodu birden.(vtec gibi derken ton farkı anlamında dedim)
map sensöründen basıncı okumaya başladıkdan sonraki denemelerimde 2150 devir ciwarı araba nerdeyse butun basıncı bırakıyo sonra tekrar basınç artıyo
berkay_aydin
08-08-2011, 13:48
2200 devir civarı bir ses değişikliği ani basınç kaybı gibi bir şey oluyormu?
2200 gibi araba sanki vtec açıyomuş gibi sesi değişiyodu birden.(vtec gibi derken ton farkı anlamında dedim)
map sensöründen basıncı okumaya başladıkdan sonraki denemelerimde 2150 devir ciwarı araba nerdeyse butun basıncı bırakıyo sonra tekrar basınç artıyo
1 ve 2. viteslerde oluyor 2500rpm de ses değişiyor birden fırlıyor araba sanki turbo doluyor ancak 3-4-5 bir fark olmuyor..
Onur1984
08-08-2011, 16:29
Valla Mehmet Usta gec kaldin. Bu aksam aracimla takla attim neyse ki kolumdaki ufak siyriklar disinda bana bisey olmadi. Arac cok cok buyuk ihtimalle perte cikacak. Yeni alacagim arac icin de bu teklifin gecerli olursa memnuniyetle ;)
Çok büyük geçmiş olsun öncelikle. Allah beterinden korusun.
Aramızda box tuning kullanan var mı arkadaşlar? Eğer varsa ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Araçlarınız neler, artı ve eksi yanlarını paylaşırsanız memnun olurum.
1.5 aydır sorunsuz birşekilde biniyordum geçen haftalarda 2000 ve 3000 devirlerde araba yığılıyor egzoz patlıyo gibi ses geliyor sonra atıyor kendini hatta düz yolda pek fark edilmiyor ama rampa çıkarken çok belli oluyor.
Yağ-filtre bakımı yeni yapıldı debimetre temizlendi farketmedi sizce ne olabilir yaşayan var mı daha önce?
Yazılım yok egzoz var acaba büyük mü geliyor egzoz?
tdipower
08-08-2011, 23:52
1.5 aydır sorunsuz birşekilde biniyordum geçen haftalarda 2000 ve 3000 devirlerde araba yığılıyor egzoz patlıyo gibi ses geliyor sonra atıyor kendini hatta düz yolda pek fark edilmiyor ama rampa çıkarken çok belli oluyor.
Yağ-filtre bakımı yeni yapıldı debimetre temizlendi farketmedi sizce ne olabilir yaşayan var mı daha önce?
Yazılım yok egzoz var acaba büyük mü geliyor egzoz?
duman atıyormu egzoz patlıyor gibi olurken?
duman atıyormu egzoz patlıyor gibi olurken?
Aynadan görebildiğim kadarıyla atmıyor
tdipower
09-08-2011, 00:02
box sökük denedinmi peki
box sökük denedinmi peki
box da yok ki
Filtre kapağını söktüm denedim ama sonuç değişmedi :)
tdipower
09-08-2011, 00:07
erhan uğraşıyordu 1.7 opelle o görürse yazar :) box var sandım ben obd bağlanıp arıza kaydına bakmak gerek
burak_skry
10-08-2011, 13:59
arkadaşlar 1.3 cdti aracım için bu kiti almak üzereyim sizce iyimi ederim yoksa boşuna masrafmı dersiniz?şuanda kn kutu içi kullanıyorum yurtdışından gelicek bi yakınım bu kiti getiricek faydasını görürmüyüm artısı eksisi ne olur alt devirlede bayılma veya aracın rahatlaması gibi?
burak_skry
10-08-2011, 14:37
EDİT:
Stock + monza filtre
bende kn 57i istedim gelirse takıcaz hatta şimdi aradı bulmuş sanırsam dayım 1.7 dizel astra için ama 1.3te deniycez inşallah aynı farkı bende görürüm.
Selamlar
Halil Keskin
Ses durumu nasıl olur??
bu turboback tam olarak nasıl birşey oluyor maliyetli bir uygulama mı artıları eksileri ndir acaba bizim araçlar backpressure ihtiyaç duyan araçlar diye biliyorum onun için uygun bir sistemdir sanırsam?
bu tarz bir arızayı bende arkadaşımdan duymuştum filtreden dolayı başı baya ağrımış çocuğun bende kutu içini daha kmsi dolmadan söküp kendi temizleme kitiyle temizleyip yağlayıp takıyorum özellikle yaz aylarında daha da sık yapıyorum her seferinde filtre simsiyah çıkıyor ama temizlenince eski halini alıyor.şimdiye kadar bi sıkıntı olmadı çok şükür:)
ben chip yaptırdım, 60k km deydi. 10 dk kullandım zevkli hale gelmişti ama,
Verdiği arızalar; debriyaj kaçırdı, turbo yüksek basınç arızası,enjektör basınç arızası,selenoid vs vs...
baskı balata değişti,selenoid 3. defa değişti, orjinal yazılım için sps yapıldı, şimdi de enjektör kütüğünden mazot kaçırıyor, kısaca binpişman oldum. bence astra'lar elektronik konuda zaten sorunlu araçlar, durduk yere kaşınmaya gerek yok...
chip yapıldığında arıza verince orjinale ddönüyorsun ama arızalar düzelmiyor, chip'i yapan firma arızalarını çözmüyor ve kendi derdini çözmeye çalışıyorsun, firma hiçbir şekilde bu konuda yardımcı olmuyor, bu şekilde işleyişten dolayı chip yaptırmıyorum...
ben chip yaptırdığımda aracım 90bin km olmak üzereydi Mehmet Gazihan ustanın yazılımını izmirde best serviste Muzahfer usta uyguladı şuan araç 127binlerde bugüne kadar bi sorun yaşamadım sadece mayıs ayında askerden geldiğimde araç debriyaja basınca takır tukur ses yapıyodu baskı balata rulman volan hepsi değişti baskı balata hiç değişmemişti zaten bitmiş balatalar rulman bilyalarıda dağılmak üzereymiş arıza nedenini sorduğumda araç suda kalmış veya buna benzer başka bişey olmuş olabilir dediler ondan chiple ilgili bi durum olucağı gelmedi aklıma hiç kimsede ondanıdır demedi şuan maşallahı var baskı balata değişince eskisinden daha iyi oldu ama alt devirler biraz öldü gibi sıcak havalardan da olabilirmi acaba diyorum 2. viteste araba bazen zor gaz yiyor 2500-3000 devire kadar.
Mehmet Gazihan
10-08-2011, 14:48
box da yok ki
Filtre kapağını söktüm denedim ama sonuç değişmedi :)
pompa beyni probleminin ilk belirtileri..
ilerlediginde yolda kalırsın..
istersen yedek pompa beynimi gönderiyim dene..
<<buğra>>
10-08-2011, 22:54
Düşük basınç arızasının uygun yolunu arıyorum bende ama enjektör değişecek gibi duruyor..
Bakalım uygun vakitte temizletip deneyeceğiz..
Chip'e pek sıcak bakamıyorum pek. Benim altından kalkabileceğim bir iş değil, sınırlı bütçeyle biniyorum..
chip denemesinden ötürü yaşadığım sorunları anlattım, daha kötüsü de olabilirdi.
Tekrar yaşamamak için maalesef chip yaptırmıyorum, bugün booster takılmış 1,3 astra kullandım, beklediğimden iyi hızlanıyordu özellikle düşük devirlerde...
Bugün enjektör temizliği yaptırdım, ayarları ve bosch serviste ikisi tamir edildi 130 tl, sonuç çekişi hissedilir derecede düzeldi, enjektör şakırdaması kesildi, en kısa zamnda baktır bence. (enjektör demontajına dikkat bu arada:)
pompa beyni probleminin ilk belirtileri..
ilerlediginde yolda kalırsın..
istersen yedek pompa beynimi gönderiyim dene..
Dayım haftaya İstanbul'dan gelicek ararım duruma göre seni Mehmet abi
Mehmet Gazihan
11-08-2011, 11:51
chip denemesinden ötürü yaşadığım sorunları anlattım, daha kötüsü de olabilirdi.
Tekrar yaşamamak için maalesef chip yaptırmıyorum, bugün booster takılmış 1,3 astra kullandım, beklediğimden iyi hızlanıyordu özellikle düşük devirlerde...
Bugün enjektör temizliği yaptırdım, ayarları ve bosch serviste ikisi tamir edildi 130 tl, sonuç çekişi hissedilir derecede düzeldi, enjektör şakırdaması kesildi, en kısa zamnda baktır bence. (enjektör demontajına dikkat bu arada:)
Booster ın aracı güçlendirdiğini düşünmüyorsun dimi ?
Mehmet Gazihan
11-08-2011, 12:32
Dayım haftaya İstanbul'dan gelicek ararım duruma göre seni Mehmet abi
bir gün önceden haber verirsen sevinirim..
beyin burda atolyede.. Gerçi denemek için ısıtmak gerekecek beyni..
By_HaNNibaLL
11-08-2011, 17:22
Elimde 2 adet aracim için yazilim var stage 1 ve stage 2 olarak bunlari hangi programlarla acip aralarindaki farklari görmek istiyorum
<<buğra>>
12-08-2011, 17:20
Booster ın aracı güçlendirdiğini düşünmüyorsun dimi ?
güçlendirmedğini biliyorum ama gaz tepkimesi güzel olmuştu, 500 tl kesinlikle verilmez. chip'den ağzım yandığı için booster fiyatı uygun olsa yaptırırdım.
Mehmet Gazihan
12-08-2011, 17:48
Elimde 2 adet aracim için yazilim var stage 1 ve stage 2 olarak bunlari hangi programlarla acip aralarindaki farklari görmek istiyorum
swiftec işini görür
Pardon bu bilgisayar programimi acaba windows icin swiftec..
Bende aracimin orj. Haritasi var ama acamiyorum :D uzantisi yok pdf felan saniyordum bende olmadi:DD
orhansah
15-08-2011, 20:39
1.7 dti güçlendirmek için maliyetleri ile birlikte kısa bir reçete verebilecek olan var mı :) alınacak güç de belirtilirse tadından yenmez :)
chip yani en basit güç artışı. +25 hp +40.50 nm tork artış oluyor.
peki atmosferik dizeli?:D
peki atmosferik dizeli?:D
iyi bir hava emiş sistemi
enjektör memelerini büyütme
Pompa'dan yakıt basıncını açtırma.
egr iptali.
50,75hp lik nos
ya da 2.el temiz bir turbo bulup ecu suz sensörsüz kara düzen turbolamak. :D
1.4 hdi arabamda duz boru var 51lik en sondada spor son susturucu sonu sokup boruyu biraksam sadece zarari olurmi yada faydasi ??
Baglattimda arabayi :) pesimden kosan polislere :D
düz boru hiç susturucusuz mu yoksa bişe olmalımı :)
1.4 hdi arabamda duz boru var 51lik en sondada spor son susturucu sonu sokup boruyu biraksam sadece zarari olurmi yada faydasi ??
Baglattimda arabayi :) pesimden kosan polislere :D
O motorda sadece son susturucuyla iğrenç ses çıkıyor düz boruyla felan değişim oldu mu?
İgrencmi son susturucuyla benim arabamdan cikan sese herkez hasta valla :) heleki ust devirlerde dizel demessin o derece ama simdi duz boru yapicam susturucuyu sokup boru olunca igrenclesebilir
2010 astra H 1.3 cdti easytronic aracima yazilim yaptirmayi en sonunda karar verdim :) gitmeyisi beni hasta etmeye basladi, en sonunda yazilim sonrasi kat iptali egr iptali yaptirmamin sakincasi olurmu kat i kesin sokturcem isik falan yakmasindan korkuyorum sadece alt devirler acisindan ne tavsiye edersiniz
bulenthaliloglu
16-08-2011, 13:49
Bence kat iptal etme muayenede sorun yaşarsın.. :(
Mehmet Gazihan
16-08-2011, 14:39
2010 Astra H 1.3 cdti easytronic aracima yazilim yaptirmayi en sonunda karar verdim :) gitmeyisi beni hasta etmeye basladi, en sonunda yazilim sonrasi kat iptali egr iptali yaptirmamin sakincasi olurmu kat i kesin sokturcem isik falan yakmasindan korkuyorum sadece alt devirler acisindan ne tavsiye edersiniz
KAT yerine 48mm düz boru cektirebilirsin.. bende hazır istersen al tak calıstır..
her türlü probleme karsı garantili..
Chiptuning konusunda da programımı denemeni isterim..
Upsolute chip nasıldır ve türkiyede bulabileceğim bir yer varımıdır itesine baktım türkiyede satış yeri yok ?
berkay_aydin
16-08-2011, 17:27
Upsolute chip nasıldır ve türkiyede bulabileceğim bir yer varımıdır itesine baktım türkiyede satış yeri yok ?
Ben önermiyorum zamanında gerçek upsolute mudur bilmiyorum ancak başımız yanmıştı...Hemde çok yakın bir km'de.. Corsa d için ecufast çok öneriyorlar.. Ecufast , Megachips :icon_tup:
Ben önermiyorum zamanında gerçek upsolute mudur bilmiyorum ancak başımız yanmıştı...Hemde çok yakın bir km'de.. Corsa d için ecufast çok öneriyorlar.. Ecufast , Megachips :icon_tup:
siteden gördüm bir kaç kişi bu chip kullanmış bende merak ettim. ünlü birşeye benzio gibi halbuki :)
siteden gördüm bir kaç kişi bu chip kullanmış bende merak ettim. ünlü birşeye benzio gibi halbuki :)
upsolute ile ilgili muammalar söz konusu ayrıca yazılım işini çok daha iyi yapan yerler var hiç düşünme yapıcaksan git ecufast yazılım yaptır:icon_tup:
Susturucusuz duz boru isinde ne yapayim zarari olurmu faydasi olurmu ??
Bugün arkadaşa 1.3 corsa baktık göstermeye götürdük yağ çubuğunda çok az üfleme var (buhar gibi renk yok) sonra motor kapağın altında bi boruyu çıkarttı yerinden ordan daha fazla duman çıktı motor üflüyor yaramaz dediler turbo hortumu değişcek dediler birde.
Ama arabanın yürüyeni çok güzel hakkıyla gidiyor egzozda duman atma vs yok.
Üfleme normal mi değil mi bazı forumlarda dizellerde normal yazanlar.
araba 140,000km'de corsa c
Dizel araba ufleme yapar dogru ama miktar az olmali ve yag cubugundaki ufleme pufpuf etmemeli yag kapagindaki ufleme normal ama birde motoru bitik yada bitmeye yakin araba cekisten dusmez hatta yag yakiyorsa daha fazla his bile verebilir
Susturucusuz duz boru isinde ne yapayim zarari olurmu faydasi olurmu ??
ben yaptırmıştım performansı değişti ama acaip fazla ses çıkartıyodu geri taktırdım
<<buğra>>
19-08-2011, 12:29
2010 astra H 1.3 cdti easytronic aracima yazilim yaptirmayi en sonunda karar verdim :) gitmeyisi beni hasta etmeye basladi, en sonunda yazilim sonrasi kat iptali egr iptali yaptirmamin sakincasi olurmu kat i kesin sokturcem isik falan yakmasindan korkuyorum sadece alt devirler acisindan ne tavsiye edersiniz
mert yaptırdıktan sonra bana da bilgi veriri misin :)
Mehmet Gazihan
20-08-2011, 03:06
düşük hacimli motorlarda düz boru yapılıp alt devirlerin ciddi zayıfladığı ve yakıt tüketiminin arttığını söyleyen müşterilerle karşılağıyorum..
eksoz sistemindeki basıncı koruyabilmek adına küçükte olsa arkayahttp://img1.willyfogg.com/thumb.php?pid=27654460&pref=t&it=2&mod=Thu%2C+07+May+2009+17%3A22%3A54+GMT&url=http%3A%2F%2Fatlasteam.gr%2Feshop%2Fcatalog%2F images%2Fcatalytic+converter.gifbu tarz bi tüp koyulmalı..
Mehmet abi şu 1.6 TDI larda yazılım konusunda bir gelişme yok mu neredeyse 3 sene olacak bu motor çıkalı hala 105 hp en güçlüsü :)
Mehmet Gazihan
20-08-2011, 03:16
Kullandığımız chip donanımında okuma modunu aktifleştirdiler, şimdi yazma modunun aktifleşmesini bekliyoruz.. az kaldı, bu motorun limitlerini bulabilmek için araba bile aldım sayılır ((:
plekumat
21-08-2011, 00:40
Turbo Back düz boru neden düşükte çok etkiliyor ki??
Sonuçta önde turbo var. Back pressure için yeterli basınç oluşmuyor mu Turbo, blok arasında??
Veya perf. düşüklüğü, çok yakmasının başka bir sebebi mi var??
Bende kat iptali yaptırmak istiyorum fakat sürekli düşük devir kullanıcısıyım.
Mehmet Abi bu konuya bir açıklık getirir misin??
volkan_gs
21-08-2011, 01:05
d4d auris düz boruyla kullanıyoruz ama alt devirler çook cansız ne yapmamız lazım susturucu mu gerek sona?
Kaclik boru kullaniyorsunuz ?
volkan_gs
21-08-2011, 01:31
ölçüsünü bilmiyorum maalesef..
51 lik olabilir bende ayni sekilde kullaniyorum fakat mehmet abi tup koyulmali geri donusu yakalamak icin dedi ki benim alt devirde zayiflama oldu ama ustlerde fena bise oldu :)
Mehmet Gazihan
21-08-2011, 03:38
Turbo Back düz boru neden düşükte çok etkiliyor ki??
Sonuçta önde turbo var. Back pressure için yeterli basınç oluşmuyor mu Turbo, blok arasında??
Veya perf. düşüklüğü, çok yakmasının başka bir sebebi mi var??
Bende kat iptali yaptırmak istiyorum fakat sürekli düşük devir kullanıcısıyım.
Mehmet Abi bu konuya bir açıklık getirir misin??
eksoz sisteminin en sonuna hafif basınc olusturacak bir tüp konulduğunda borularda olusacak basınc gazın istikrarlı devamlı ileri doğru yol almasına sebeb olur.. bunu yapmazsak gaz serbest halde bir ileri bir geri hareket eder ve borulardaki karmasa turboyu gec spool ettirir..
bu kabaca bi acıklama cok daha detay anlatılması lazım aslında..
yakıt tüketimi perf. kaybından kaynaklanıyor, perf kaybıda turbunun biraz daha gec dolmasından..
bu durum biçoğunuz tarafından tecrübede edilmiş zaten.. yapmamak lazım..
o tüpü koymak üstleri de negatif etkilemez zaten..
düşük devir kullanıyorsan KAT la ugrasma derim.
Back pressure ile Ex. Man. Pressure ü karıştırmayalım..
düşük hacimli motorlarda düz boru yapılıp alt devirlerin ciddi zayıfladığı ve yakıt tüketiminin arttığını söyleyen müşterilerle karşılağıyorum..
eksoz sistemindeki basıncı koruyabilmek adına küçükte olsa arkayahttp://img1.willyfogg.com/thumb.php?pid=27654460&pref=t&it=2&mod=Thu%2C+07+May+2009+17%3A22%3A54+GMT&url=http%3A%2F%2Fatlasteam.gr%2Feshop%2Fcatalog%2F images%2Fcatalytic+converter.gifbu tarz bi tüp koyulmalı..
1.3 cdti da 75 lik makinada kat iptali ve düz boru 51 lik olsa sıkıntı olurmu bir de kampanya devam ediyormu chip tunnigle ilgili:)
Mehmet Gazihan
21-08-2011, 03:59
sona küçük bi tüp şart diyorum arkadaşlar.. düz boru altları öldürüyor diyorum..
51 48 çok farketmez..
kampanyamı varmış ?
Onur1984
21-08-2011, 12:20
sona küçük bi tüp şart diyorum arkadaşlar.. düz boru altları öldürüyor diyorum..
51 48 çok farketmez..
kampanyamı varmış ?
Mehmet abi bu düz boru olayı bizim araçta da alt devirleri olumsuz etkiliyor o zaman yanlış anlamadıysam? Ve bizim asıl canlanmasını istediğimiz devirler alt devirlerdi. Bu bahsettiğin tüp uygulamasını yapabilir miyiz? Maliyeti nedir bunun?
51 48 çok farketmez..
kampanyamı varmış ?
valla başka bir sitede corsa d lere chip 375 tl okumuştum devammı diye onu sordum..
Mehmet Gazihan
22-08-2011, 03:43
Mehmet abi bu düz boru olayı bizim araçta da alt devirleri olumsuz etkiliyor o zaman yanlış anlamadıysam? Ve bizim asıl canlanmasını istediğimiz devirler alt devirlerdi. Bu bahsettiğin tüp uygulamasını yapabilir miyiz? Maliyeti nedir bunun?
senin son susturucun duruyor onur..
Mehmet Gazihan
22-08-2011, 03:54
valla başka bir sitede corsa d lere chip 375 tl okumuştum devammı diye onu sordum..
2 sene oncesiydi sanırım..
Su an 600tl
2 sene oncesiydi sanırım..
Su an 600tl
bence arasıra nostalji yapmak lazım:):)
1.soru bende gepardo modül vardı şimdi çıkardım nedeni sabahları geç çalısma cıkarınca bitti acaba neden oldu
2 soru chiple kaç bg olur dumansız 75bg lik makina benimki:)
Mehmet Gazihan
22-08-2011, 04:37
bence arasıra nostalji yapmak lazım:):)
1.soru bende gepardo modül vardı şimdi çıkardım nedeni sabahları geç çalısma cıkarınca bitti acaba neden oldu
2 soru chiple kaç bg olur dumansız 75bg lik makina benimki:)
gepardoysa olur.. muhtemelen aracında %100 uyumlu değildi..
88-90 hp
SHOCKİNG
22-08-2011, 11:47
Konuyla pek alakası yok ama 1.9 tdi 103.000 jetta marşa basınca neden kara duman atar? marştan sonra gaz verdiğimde duman yok, gidişince çekişindede herhangi bi problem yok ?...
Mehmet Gazihan
22-08-2011, 11:49
Konuyla pek alakası yok ama 1.9 tdi 103.000 jetta marşa basınca neden kara duman atar? marştan sonra gaz verdiğimde duman yok, gidişince çekişindede herhangi bi problem yok ?...
Dizellerin ilk marşları genelde zengin karışımla olur.. anlık fazla yakıt kısa süre duman attırır..
ben direk 55 mm krom yaptırmıştım egzos sistemini, sanırım bu bize - olarak geri dönüyor yanılmıyorsam bide büyük turboda var
SHOCKİNG
22-08-2011, 11:58
Dizellerin ilk marşları genelde zengin karışımla olur.. anlık fazla yakıt kısa süre duman attırır..
O zaman bi sıkıntı yok ... Tekrar teşekkürler.
Bende borularimi degistim 51mm krom tamamen potsuz en sondada bu tarz bir (Mehmet abinin onerdigi gibi) freeflow tup var suanda gayet memnunum
By_HaNNibaLL
22-08-2011, 15:12
Bende borularimi degistim 51mm krom tamamen potsuz en sondada bu tarz bir (Mehmet abinin onerdigi gibi) freeflow tup var suanda gayet memnunum
freeflow tüp fiyati nedir aracima magnex i taktiracağimda kat iptal etmeden tüp ve borulari büyütsek fark olur mu
Henuz konu acmadimda bayramdan sonra tdi 110 luk cipli passatla bizim 130 lugu denicez sizce sonuc ne olur soft yazilim varmis bide orta ile kat yok dedi arkadasim :)
büyük ihtimalle yazılımlı 110 luk geçebilir yazılımı ne kdr harcore onu bilemem
freeflow tüp fiyati nedir aracima magnex i taktiracağimda kat iptal etmeden tüp ve borulari büyütsek fark olur mu
tüp ve borular büyürse tabiki fark olur ama kat iptal olursa dahada bi fark olur ama o tamamen tercihe kalmış alt devirlerde ufaktan olumsuz etkisi oluyor kat iptalinin alt devir ağırlıklı kullananlara pek tavsiy edilmiyo
By_HaNNibaLL
22-08-2011, 23:59
tüp ve borular büyürse tabiki fark olur ama kat iptal olursa dahada bi fark olur ama o tamamen tercihe kalmış alt devirlerde ufaktan olumsuz etkisi oluyor kat iptalinin alt devir ağırlıklı kullananlara pek tavsiy edilmiyo
kat iptalide artik muayeneden geçmiyormus
kat iptalide artik muayeneden geçmiyormus
Dizelde sorun olmuyor diye biliyorum sormuştum hatta muayene yapılırken.
çok iyi ya o zmn artık son susturucuyu takıp gidicez :D
By_HaNNibaLL
23-08-2011, 13:49
Dizelde sorun olmuyor diye biliyorum sormuştum hatta muayene yapılırken.
Cidden mi bende araştirdim ama kat iptali geçmiyor dediler eğer öyle bişey varsa hemen gidiyorum :)
baymustang
28-08-2011, 02:48
arkadaşlar en verimli dizel motor hangi markaya ait.
yüklenmesine en iyi cevap verende olabilir tabii.
signım hayranı olarak signum araçlarda 3.0 cdti var fakat ortak kullanımlı bir motor mu bulamadım. ve fiyatı ise 30binlerde o paraya yok normalde. onun sorum şu 3.0 cdti iyimi? veya en verimli bol hacimli dizel nedir?
twinturbo dizel varmıdır uygun
tlgylmz106
28-08-2011, 12:47
Tolga Yılmaz .. 2008 Kangoo 1.5 DCI 65 Hp ~ Stock
Beni ilgilendiren bir bölüm gibi görünüyor :)
berkay_aydin
28-08-2011, 17:09
Mehmet abi ilk marşta belirli aralıklarla çok nadir sadece 1-2 sn beyaz duman atması nedir?
signım hayranı olarak signum araçlarda 3.0 cdti var fakat ortak kullanımlı bir motor mu bulamadım. ve fiyatı ise 30binlerde o paraya yok normalde. onun sorum şu 3.0 cdti iyimi? veya en verimli bol hacimli dizel nedir?
En verimli BMW bence güncel motor gamına bakarak yeni geliceklere de bakarak.
Çift turbo dizel Saab 9-3'de var.
embiya26
01-09-2011, 13:37
arkaslar eskı aracım belkı bılrıısnız partner 1,6 hdı dı yapılan ıslemler
gazıhan yazılım
egr+kat ıptalı
60 duz boru
aem acık fıltre vardı
ama fazla tad alamadım aractan su anda aıle ıcın partner tepe aldık ve kendıme garj arabası yuklemek ıcın tıcarı aarac yapıcam ve bı ark 2,00 hdı yazılım attırdı mukemmel bı sekılde yuru var aracın sadece yazılım la ve vıtes oranları 1,6 ya gore fazlasıyla uzun
sızce bu arac yuklenırmı 2,00 hdı yukleyen varmı sıkıntı ayaratımı buyuk turbo ıntercol aklınanıza gelebılıcek her konuda gıtlak yapmak ıstıorum gerekırse nosuna kadar bu konuda yorumlarını beklıorum
2.0 Mjet Doblo yükledik.
Specleri; Chip, Filtre, Downpipe, Komple Düz Boru, Rapid Box
Verdiği güç oldukça tatminkardı. Dyno verisi 190 hp civarındaydı.
Size bu konuda en net cevabı Mehmet GAZIHAN verecektir.
initial-D
02-09-2011, 11:25
yeni bmw 2,0 dizellerde 218 bg motor var.maşallah
benim yeni traktöre neler yapabiliriz
evet multijetçiler öneriler :D
BerkayKamaci
02-09-2011, 12:17
Benm corsamın su an debrıyajı gumlemek uzere.
debrıyaj setını degıstırdıkten sonra kat ıptalı yapmak ıstıyorum dızelde kat ıptalı ıcın sanırım downpipe gerekiyormuş? bunun olumlu etkisini görürmüyüm?
ve debrıyajdan sonra yazılım ıcın ayara gıtmem lazım mı?
By_HaNNibaLL
02-09-2011, 18:23
Benm corsamın su an debrıyajı gumlemek uzere.
debrıyaj setını degıstırdıkten sonra kat ıptalı yapmak ıstıyorum dızelde kat ıptalı ıcın sanırım downpipe gerekiyormuş? bunun olumlu etkisini görürmüyüm?
ve debrıyajdan sonra yazılım ıcın ayara gıtmem lazım mı?
yazilimla ilgili herhangi bir sıkıntı olmaz debriyaji değiştirin devam
By_HaNNibaLL
02-09-2011, 18:24
benim yeni traktöre neler yapabiliriz
evet multijetçiler öneriler :D
ilk önce güzel bir yazilimla başlamalisiniz zaten tatminkar olacaktir
twin turbo dizel bide lancia delta 1.9 dizellerinde var :)
darkmann
02-09-2011, 18:28
1.3 dizel 75 hp corsa d ye haftaya ecufastte yazılım yükleticem 100 hp olucak dendi farkı nasıl hissettiricek bakalım
Eyup Duygun
02-09-2011, 19:06
Multijetler güzel araclar.Farkı cok rahat hissedersiniz özellikle alt devirlerde.Eglenceli bir arac olur.
darkmann
02-09-2011, 19:26
Multijetler güzel araclar.Farkı cok rahat hissedersiniz özellikle alt devirlerde.Eglenceli bir arac olur.
inş. arabada 4 kişi oldukmu bide klima açık oldumu hızlanma 80 den sonra yok gibi :D
embiya26
03-09-2011, 01:32
2.0 Mjet Doblo yükledik.
Specleri; Chip, Filtre, Downpipe, Komple Düz Boru, Rapid Box
Verdiği güç oldukça tatminkardı. Dyno verisi 190 hp civarındaydı.
Size bu konuda en net cevabı Mehmet GAZIHAN verecektir.
doblalardan o kadar guc alındıgını duydum eger fıat motorundan o kadar guc cıckıosa ve asısırı yuklenmedın partner 2,00 hdı daha ıyı verım alınır dıe dusunuorum
eet mehmet ustamla konustum sordum bunu ww grubuna bak dedı ama butce meselesı bıde partnere karsı bı ılgım sempatım var oncekı aracımda partnerdı ama 1,6 olunca sınırlı yukleme yaptık hacımın kucuk olması korkutuodu benı mehmet ustamın bu konuya sıkı bı acıkmala ne gıbı ıslemler yapılıp ne kadar guc alıabılır bu koonuda bılgısını belıorum
ilk önce güzel bir yazilimla başlamalisiniz zaten tatminkar olacaktir
benim bora kadar tatmin eder mi beni peki :D
ortalama neler çıkıyor
doblalardan o kadar guc alındıgını duydum eger fıat motorundan o kadar guc cıckıosa ve asısırı yuklenmedın partner 2,00 hdı daha ıyı verım alınır dıe dusunuorum
eet mehmet ustamla konustum sordum bunu ww grubuna bak dedı ama butce meselesı bıde partnere karsı bı ılgım sempatım var oncekı aracımda partnerdı ama 1,6 olunca sınırlı yukleme yaptık hacımın kucuk olması korkutuodu benı mehmet ustamın bu konuya sıkı bı acıkmala ne gıbı ıslemler yapılıp ne kadar guc alıabılır bu koonuda bılgısını belıorum
partnerden neden daha iyi verim alınacağını düşündünüz?
BlackEmperor
03-09-2011, 10:24
beyler suan yazılımla en tehlikeli hale gelecek 1.6 dizel hangisi ?
By_HaNNibaLL
03-09-2011, 14:28
Yüklenmiş 1.3 70 75 90lik var etmez 1.3 motorlarda yüklenmiş ve yürüyen örnekler varmi büyük turbo dowpipe+++ Bende yaptirmak istiyorum hafta içi belki büyük turboyu takacağim bilgi alişverişi yapip ne kadar gideri olacak onu görmek istiyorum
1300cc'ye bosa para dokmeyin derim ben
128ps lik kia cee'd güzel olur gibime geliyor :)
120 lik bravolar var
var mı başka?
Mehmet Gazihan
03-09-2011, 15:50
1300cc'ye bosa para dokmeyin derim ben
Chiptuning bi 1.3 ün olmazsa olmazı gibi nerdeyse.. Tabi doğru düzgün bi programla.. Max. güce odaklı low throttle da hiçbi işe yaramayan yazılımlarla ne kdr fayda saglanabilir...
Mehmet Gazihan
03-09-2011, 15:51
128ps lik kia cee'd güzel olur gibime geliyor :)
120 lik bravolar var
var mı başka?
Kore grubu motoru en yüksek toknolojiyi barındırıyor..
VAG 1.6 TDI ezicek gecicek ama remaping i bekliyoruz..
embiya26
03-09-2011, 15:52
partnerden neden daha iyi verim alınacağını düşündünüz?
arkadasımda 2,00 hdı berlıngo var ve standart dumansız bı yazılım yaptırdı aracını kullandım ve muthıc yururu var aracın sadce bı standat bı yazılımla o kadar yuruyosa cıddı bı yuklme yapıldıgında saglam bı gıderı olucagını dusunuorum
Chiptuning bi 1.3 ün olmazsa olmazı gibi nerdeyse.. Tabi doğru düzgün bi programla.. Max. güce odaklı low throttle da hiçbi işe yaramayan yazılımlarla ne kdr fayda saglanabilir...
Tabi ki yazilim her dizelin hakkidir bence de ama arkadas 'vurucam kirbaci' modunda yaklasiyorsa az daha hacimli bir motora yatirim yapmak daha mantikli degil mi :soru:
Mehmet Gazihan
03-09-2011, 16:11
Tabi ki yazilim her dizelin hakkidir bence de ama arkadas 'vurucam kirbaci' modunda yaklasiyorsa az daha hacimli bir motora yatirim yapmak daha mantikli degil mi :soru:
tarık bana araba chipleten insanların %70 i 35-40 yas ustu..
bu insanların derdi yerinden kalkmayan ilerlemek hızlanmak istemeyen araçlarını bi nebze canlandırmak.. ALT DEVİRLERDE.. bu insanlar 3000 devri cok nadir geciyorlar..
duruma bakıs acını degistir accik anlıcaksın..
tabiki amac fazla güç ise ne kadar hacim okadar verim..
bunun maliyeti, vergisi var, tüketimi var v.s. herkes tercih edemiyor haliyle..
tarık bana araba chipleten insanların %70 i 35-40 yas ustu..
bu insanların derdi yerinden kalkmayan ilerlemek hızlanmak istemeyen araçlarını bi nebze canlandırmak.. ALT DEVİRLERDE.. bu insanlar 3000 devri cok nadir geciyorlar..
duruma bakıs acını degistir accik anlıcaksın..
tabiki amac fazla güç ise ne kadar hacim okadar verim..
bunun maliyeti, vergisi var, tüketimi var v.s. herkes tercih edemiyor haliyle..
Yav onu anladim tabi ki 1.6 hacimli arabalar zaten genelde cok da ucuz degil, ben burada sadece hemen altina cevap yazdigim mesaja yonelik fikrimi belirttim 'para dokmeyin' diye, yazilim yaptirma olayini destekliyorum zaten ve 1.3 Corsa'mda yaptirmistim da, simdi 1.6 Polo'ya yazilim ciksin imkanim olursa o gun yaptiririm yine :icon_tup:
BerkayKamaci
03-09-2011, 16:40
Benım aracımda 1.3cdti ama aşırı memnunum. ılk defa yazılımlı bır dızel arac kullanıyorum ve bundan sonrada yazılımsız bınecegımı zannetmıyorum ;) bence herkesın yaptırması gereken bır modıfıye :)
Mehmet Gazihan
04-09-2011, 01:38
kendimin yasadığı en son örneği paylaşıyım,
aldığım 86hplik 1.9 TDI Transporter 36-38 krş yakıyordu, ekonomiye yönelik max gücü arttırmadan yüklediğim yazılımla şuan 28 krş lara kadar düştü.. 2. vites 2500 devirde tırmandığım sokağı 3. vites 2000-2100 lerle çok rahat çıkabiliyorum artık.. üstelik gaza daha az basıyorum..
bayram arefesi yazılım uyguladığmız bi müşterinn bayramda paylastığı post,
rio ya yazılım yaptırdım değerler söyle;
--------------------------------------------------------------------------------
Herkese selamlar
Daha önce EGR valfi iptaliyle ilgili soruma kimse cevap yazmadı bende bunu arastırırken egr ventilinin yazılımla kapatılabildiğini sitesinden yazıyı alıntı yaptığım arkadaştan öğrendim ve kendisiyle sohbetimin neticesi eğer istersem extra tork ve yakıt tüketiminde iyileştirme için için yazılım yapılabildiğini öğrenmiş oldum (ismini yazmam doğru olup olmayacağını kestiremediğim için burada yazmıyorum)
İşleme onay verdikten sonra 45 dakika içerisinde işlem yapıldı ve test sürüşünde ciddi güç artışını hissetmemek mümkün değildi.
Depomu doldurdum çok sakin sürüşle Istanbuldan Körfez üzerinden Balıkesir Manisa(Akhisar) ordan İzmire ve ordan Çanakkale istikametine doğru giderken yakıt lambam yandı.1152km!!! depomu tekrar doldurdum 42.7 litre yakıt aldı
sürüşle ilgili notlar;
yazılımdan önce devir saati 1850 devire ulaşmadan aracım cansız yürümek istemezken
yazılımdan sonra 1450 devirden itibaren güç üretimini hissediyorsunuz doğal olarak vites değiştirme devirleri aşağıya düştüğü için gaz pedalına daha az abanıyorsunuz ve doğal olarak yakıt tüketimi iyilesiyor
yazılımdan önce 80 den 100 km ye çıkmak için vitesi 4 e atıp devir yüksletmem gerekirken sadece gaza hafif bir dokunmamla neredeyse vites küçültmüş gibi bir ivmeyle 100e çok kolay tırmanıyor
daha önceleri 80km 5. viteste detenasyonlu sürüş yaparken simdi aynı hissi 65km 5. viteste hissetmeye başladım
yol bilg sıfırladığımda düzyolda 70-75km hızda 5.viteste 2.7-2.9l
75-90km arası 3.7l
110-125 arası düz yolda 4.5-4.7l gibi değerler okuyorum
Ben bu tür yazılımları SAFECHIP die isimlendiriyorum.. genelde gaz pedalının ilk %50 si ile aracını süren kullanıcılar tercih ediyorlar ve max güç çok fazla artmıyor.. haliyle motoru terleten bi durum da gelişmiyor..
kendimin yasadığı en son örneği paylaşıyım,
aldığım 86hplik 1.9 TDI Transporter 36-38 krş yakıyordu, ekonomiye yönelik max gücü arttırmadan yüklediğim yazılımla şuan 28 krş lara kadar düştü.. 2. vites 2500 devirde tırmandığım sokağı 3. vites 2000-2100 lerle çok rahat çıkabiliyorum artık.. üstelik gaza daha az basıyorum..
bayram arefesi yazılım uyguladığmız bi müşterinn bayramda paylastığı post,
rio ya yazılım yaptırdım değerler söyle;
--------------------------------------------------------------------------------
Herkese selamlar
Daha önce EGR valfi iptaliyle ilgili soruma kimse cevap yazmadı bende bunu arastırırken egr ventilinin yazılımla kapatılabildiğini sitesinden yazıyı alıntı yaptığım arkadaştan öğrendim ve kendisiyle sohbetimin neticesi eğer istersem extra tork ve yakıt tüketiminde iyileştirme için için yazılım yapılabildiğini öğrenmiş oldum (ismini yazmam doğru olup olmayacağını kestiremediğim için burada yazmıyorum)
İşleme onay verdikten sonra 45 dakika içerisinde işlem yapıldı ve test sürüşünde ciddi güç artışını hissetmemek mümkün değildi.
Depomu doldurdum çok sakin sürüşle Istanbuldan Körfez üzerinden Balıkesir Manisa(Akhisar) ordan İzmire ve ordan Çanakkale istikametine doğru giderken yakıt lambam yandı.1152km!!! depomu tekrar doldurdum 42.7 litre yakıt aldı
sürüşle ilgili notlar;
yazılımdan önce devir saati 1850 devire ulaşmadan aracım cansız yürümek istemezken
yazılımdan sonra 1450 devirden itibaren güç üretimini hissediyorsunuz doğal olarak vites değiştirme devirleri aşağıya düştüğü için gaz pedalına daha az abanıyorsunuz ve doğal olarak yakıt tüketimi iyilesiyor
yazılımdan önce 80 den 100 km ye çıkmak için vitesi 4 e atıp devir yüksletmem gerekirken sadece gaza hafif bir dokunmamla neredeyse vites küçültmüş gibi bir ivmeyle 100e çok kolay tırmanıyor
daha önceleri 80km 5. viteste detenasyonlu sürüş yaparken simdi aynı hissi 65km 5. viteste hissetmeye başladım
yol bilg sıfırladığımda düzyolda 70-75km hızda 5.viteste 2.7-2.9l
75-90km arası 3.7l
110-125 arası düz yolda 4.5-4.7l gibi değerler okuyorum
Ben bu tür yazılımları SAFECHIP die isimlendiriyorum.. genelde gaz pedalının ilk %50 si ile aracını süren kullanıcılar tercih ediyorlar ve max güç çok fazla artmıyor.. haliyle motoru terleten bi durum da gelişmiyor..
ben chiplerle pek ilgili değilim ama EDC megane coupe ye yapılıyorsa yapabilirim diye düşünüyorum ilerde... max güç çok çok önemli değil zaten hızlanması falan iyi olsa yeter top speed takılınca turboyu alıyomuşuz elimizede :D
initial-D
06-09-2011, 15:10
chip top speedi arttırmaz.sen top speedini kesicide yapıyorsan eğer.
ama son viteste 3000 devirden yukarı çıkamıyorken 200 yapıyorsan, yazılım sonrası gelen güçle 4000 çevirirsin ve 220 yaparsın mesela
HEARTBREAKER
06-09-2011, 17:26
Kesinlikle Ford Focus TDCi tavsiye ederim
Çiple 147 beygir, 321 nm tork oldu benimkisi
Uzun yolda yakıt tüketimi de 3.9 lt / 100 km !