Abi sen kullandin mi stok motorda kullancam sorun cikmaz umarim
Bide nerde bulabiliriz bunlari
Printable View
bende servisten orijinal aldım sorun yok yani, tanesi 36 tl+kdv
serviste farklı bir buji daha var aslına bakarsanız bosch +50 bile iş görüyo da bakma işte psikolojik.ben hepsini kullandım bkr7 8 şu an aracın ustunde olan başka bir bujı var bosch + 50 hepsiyle de dbn aldım hepsi aynı
PFR8 iyidir :D 7 de gap ayarlamam gerekiyordu. 8i direk taktım hiç bi sorun yok.Bulması biraz zor ama :)
PFR7S8EG k04 turboda
PFR8S8EG gtx serisi
Biz bu sekilde kullaniyoduk araliklarini da 7 yapmak kaydiyla... Bu buji missfire problemine kokten cozum
No lift shift i kesinlikle onermekteyim :)
ayagı gazdan cekmeden vıtes atma gibi bişi mi o ?
tfsi ci abiler bir sorum var.
tfsi lerin kol boyu 144mm, big end bore 50.6, small end bore 20mm ve kol et kalinligi 24.9mm degil mi?
yani tfsi kollari 1.8t veya 1.816v kr ile ayni degil mi?
simdi bu bazi tfsi lerin kollarinin daha dayanikli oldugu, aftermarket forged kollar gibi oldugu soyleniyor, motor kodlarini unuttum bunlarin.
bu bahsi gecen kollar ne kadar basinca dayaniklilar?
ya da kac hp guclere kadar sorunsuz kullanilabilirler?
piston icin de ayni yorumu alabilirmiyim?
konu epey uzun, hepsine bakamadim, onceki sayfalarda konusulduysa ozur dilerim.
edit:
konuyu bastan sona okudum, burdan da cikmamis bu mevzunun net cevabi sanirim.
farkli diyen var farkli degil diyen var.
saniyorumki golf r ve tts lerin internalleri digerlerinden daha saglammis.
ama ne kadar guce torka yada basinca dayanacaklarini henuz ogrenemedim, devam ediyorum arastirmaya.
bu kollarin fiyatini bilen varmi?
pistonlarinda?
bu arada bu konu icinde isinize yarayacagini dusundugum bir link ekliyorum.
bu platformdaki motorlarin aralarindaki farklarla alakali.
http://bd8ba3c866c8cbc330ab-7b26c6f3...om/FSIvTSI.pdf
Elimde tfsi icin je piston ve kol var..sadece sekmanları eksik.
ihtiyacınız varsa uygun vereceğim.
düşünürseniz model numaralarını paylaşayım
ayrıca k04 komple kit de mevcut ..
:) video yu izleyin bizim gaz kelebekleri kapanmakta normalde ama artik gaz kelebegi kapanmadan bir nevi gaz kelebegi kapanmadan dolayi guc kaybi oluyor ozellikle dragtaki yasanan kayiplar kalkiyor
aynen oyle ayrica fark olarak basinc i en son devirde ne ise ona yakin degerde tutmakta
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
revo sps cıhazı neden çalışmaz,başına gelen var mı içimizde?
ya bazen ince ince ses yapardı bi türlü o moda gecmezdi.. bence usb kablo ile pc ye baglayın ve cihazın içindeki ayarlara ulaşıp ulaşamadığınıza bir bakın.. silinmiş vs olmasın diye..
revo nun sitesinde var program
istanbulda nerde yaptırabılırz bunu bılen bı arkdas varmı?bıde malıyet pm lerse makbule gecer..
bı de arkadaslar bı sorum olacak..hava fıltre kıtı yaptım kendım..motor ust korumayı soktuk..76 lık krom borudan ara boruları yaptık..kıvrımlar ıcın turbo hortumu aldım..turbonun ordan cıkıs 60 mm adaptorle gerı kalanını 76 lık yaptık..akısmetrenın yerı krom borunun uzerıne mılımı mılımıne tornacıda yapıldı..ortalama bı hava fıltresı taktık..sorun su arabanın rolantısı dengesızlesıyo kıtı taktıgımda..torque programından baktıgımda afr 16.. kusur olarak verıyo fıltre gırıs sıcaklıgı 43 derecelerde gezıyo..sokup orjınal halıne getırdıgımde afr 14,6 rolantıde sıcaklık 40 derece gıbı oluyo..bujıler bobınler 6000 km once degıstı..her hangı bı arıza kaydıda yok aracda..taktıgım fıltredenmı krom malzemedenmı sorun bı turlu anlayamadım..yada yazılımlamı ayarlanması lazım..arabada her hangı bı yazılım yok bu arada..
Uygun fiyatlı bizim motora uygun maf yuvası nerden temin edebiliriz ?
Yada elinde olan varsa ikinci el onuda alabilirim
sensor orjınal yerıne aynı dengede bı yere koyduk..kacak testı yapmadım ama olucagını zannetmıyorum malzemeler gayet kalıtelı ve sıkı bı sekılde yerıne oturtuldu..hava fıltresı bıraz dandık bısı koymustum deneme amaclı ondan olabılırmı?fıltreyı cıkardıgımda ve takdıgımda pek bı degısıklık olmadı cunku?
merhaba. ben noliftshift uygulayabilirim aracınıza. gayet zevkli hale gelir..
rolantinin dengesizleşmesi tamamen kullandığınız maf housing ten kaynaklanıyor. yaptıgınız filtre kitinin detaylı resimlerini atarsanız size kesinlikle yardımcı olabilirim..
akışmetreyi (maf housing) tornacıda tutturma şansınız yok. cnc tezgahlarında özel olarak yapılan bi parça. dünyada bir kaç firma üretiyor....
Elimde dblias flowmaster filtre kiti mevcut ihtayaci olan pm atabilir.
Launchmu dedi biri :)
https://www.facebook.com/photo.php?v...nch_main_video
seninki Revo sanrım Revoya söylersen yaparlar galiba yapamasssan ben yaparım :)
Bir haftadır kafayı kırdığım bir sorunum var bu hafta aslında parca degistirerek denemeyi planlıyordum ama denemelik olarak dv ya da wg bulup bulamama bağlı bu durum ..
Belki benzer sorunu yaşamış kimse vardır ya da başına gelmiş vs..
K04 turbo var aracımda..
Basıncı n75 ile kontrol ediyorum..
3500 4000 devirden bastığımda 1 bar 1.1 görüyor max.. forge wg var
yarım gazda k04 ün zaman zaman yaptığı sorun olan basıncın peaklemesi olayı gercekleşene kadar 1.1 bar üstüne cıkmıyor.. ne zaman bunu yaparsam herşey duzeliyor ve istediğim 1.8bar basıncları görebiliyorum.. yani turbo basıncı bir kere alttan doldurup peak yaptırmazsam sanki bir şey devreye girmiyor vs calısmıyor gibi ... bunu yaptıktan sonra herşey düzgün.. eskiden sorun yoktu son 1 2haftadır bunu yapıyor..
Forge Dv ya da forge wg bozuldugunda boyle bir sorun çıkartır mı ? sanki basınc hattında biryer acıyor ve basıncın yükselmesine müsade etmiyor normal kullandığımda ama alttan bir kere doldurduktan sonra 2.1 falan peak gordukden sonra hersey güllük gülüstanlık... aracı kapatım 10 dk sonra tekrar yola koyulım eski haline geliyor..
Fikri ya da tecrübesi olan varsa bu konuyla ilgili yazarsa sevinirim.
ben de profec de var..
profec baglı olarak kullandığımda basınc basıyor misfire yapıyor.. bu dediğim peak olayını yarım gazda yaparsam misfire yapması kesiliyor ve gayet hersey duzgun calısıyor..
hersey bi kere peak yapmasına bağlı n75 ya da profec hangisi baglı olursa olsun bi kere 2 bar gorim hersey 4 4 lük..
ben de dv ya da wg den suphelenıyorum acıkcası.