Sorun insanlardaki yag yakan araba motor ister algisi. Dedigim gibi 300v 5-30ile 0 eksiltme. Ki eksiltseydi bile Orcunun dedigi gibi alt tarafi biraz ekler devam ederdim. Az yakar, performansli, kaliteli, guvenli, vergisi ve bakim maliyetleri dusuk 2.bir alternatifi hala yok.
bende diyorum kine denedik MOTUL gibi olmadı demek istiyorum ELF de koydum SERVİSİN KATTIĞIDA aynı demek istiyorum anlata bildim mi ELF 5-40 MOLİGRAF filan MOTUL Gibi olamadı demek istiyorum eğitim şart sayın büyüklerim. Yanlış anlaşıldı herhalde kusura bakmayın anlatamadım
Arkadaşlar bu yağ ikaz ışığı ile ilgili benim ciddi şüphelerim var,golf te diyorsunuzki 1lt eksilttiği zaman yağ ikaz uyarısı verir peki diğer spor otomobillerde bu aynı mı?
markadan markaya spor otomobillerde değişiyor olamaz bu ikaz?? 2009 cooperda hiçbir ikaz vermedi mesela yağ sınırına gelmiş az daha sakatlık çıkıyordu çok ilginç yani? fikirleriniz nelerdir? konuyuda baltalamak istemem.
Çoğu araçta (belkide hepsinde) çubuk tam doludan aşağı 1 litrelik kısmı gösteriyor. Çubuk dibe indiğinde yağsız kalmıyorsunuz ama daha fazla inmemesi gereken sınıra geliyorsunuz. Sizin yağ sınırı dediğiniz çubuğun en alt seviyesi ise ya az daha payı vardır ya da yanmak üzeredir ışık.
motul koyun 1 gr eksiltmez.denendi.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Cogunluk 5000kmde yag degistirip sonra eksiltmiyor diyor
Hic gazlamadan orjinal yagi 7000-8000km de eksilttigimi bilirim.
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
300v gereksiz pahalı![]()
Ayni sey tekrar tekrar bir cok kez yazildi cizildi. Yag eksiltiyor mu evet eksiltiyor. Sorun mu motor icinde bir soruna isaret degil ama kullanici icin sorun. Peki eksiltmeme ihtimali nedir? Motul 300v. Ee ama pahali. E o zaman eksiltecek servisteki yag ile. Ayni soru ve cevaplar tekrarlaniyor. Isteyen servis yagi koyar sinir harbi yasar her gun kontrol eder isteyen 300v koyar yoluna devam eder cubugun yerini unutur. Devlet meselesine dondu is cok basit bir mevzuyken.
Arkadaş lar ben kendi aracıma MOTUL 300v40 kullandım gayet memnunum araç sizin aracınız biz sadece öneriyoruz. Kendimde var sizlerin kararı isterseniz 10 numara yağ koyun ama ASLAN besliyorsan yemesine karışmayacaksın artık...
Şu sıralar 185hp a1 kullanıyorum. Yaklaşık her 4k-5k km arasında bir yağ ekliyoruz. GTI' daki olayın biraz daha düşük hali A1 185hp' de de mevcut.
Bildiğim kadarıyla yağ eksiltme durumu Seat İbiza Cupra ve Polo Gtlerde kronik bir vaka .
TSi'ların geneli yağ eksiltiyor ama fazla, ama az. eksiltmiyor diyeni Allah çarpar
benim için yağ eksiltmesi hiç problem değil. castrol 5w-30 kullanmadıkça, yağ eksiltme sorunu baya baya azalıyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)