Megane nin yol tutuşunu beğenmeyenlerin bmw mercedes araçları var garajda sanırım
Printable View
Megane nin yol tutuşunu beğenmeyenlerin bmw mercedes araçları var garajda sanırım
ıslakta çok dikkatli olun
Arabanın stock haliyle yol tutuşunu sınırlarda test edebilmek için son yapılan pist günlerine katıldım Körfez'de. Standart 16' michelin energy saver lastiklerle pistte döndüm. Bir çoğunuzun aracında standart olan conti sport contactlar bile yok bende. Buna karşın oldukça kontrollü olduğunu düşünüyorum standart haliyle bile aracın pistte. Hiç bir virajda bırakın spin atmayı araç arkasını bile bırakmadı, burundan çizgisini kaybettiği yerlerde bile gayet rahat kontol altına alınabilir olduğu kanaatini edindim.
Elbette pistin temiz ve taze asfaltının da olumlu etkisi olmuştur bu tecrübemde. Çukurlu veya tümsekli virajlarda benim de düşüncem arabanın arkasını bırakmaya meyilli olduğunu yönünde, bir çok HB araçta var bu durum. Neticede iyi lastiklerle aracın yol tutuşunun sınıf ortalamasının üzerinde olduğu düşüncesindeyim.
Lastiğin en az yay kadar etkili olduğunu söyleyebilirim..Eskiden kontrollü şekilde arka bırakıyordu ESP de geç devreye giriyordu ama Pirelli taktıktan sonra arka bırakma şuan sıfır..bunda arkaların 255 olmasının etkisi de cok fazladır :)
255 :D hey maşallah :D
megane 3 coupe'ler Bursa'da mı üretiliyor, yurt dışında mı?
Coupe ve sport tourerler fransiz gerisi yerli
Coille stock arasında uçurum var abi dediğin gibi şeritte sağ sol çek arabayı sanki go-kart yapıyomuşsun gibi kafa nereye çekersen oraya geliyor gerçi şuan lastiklerin durumu iyice kötü oldu o yüzden oynamıyorum :)
Tarıks kullandı gerçekten aklımı almıştı
Dou da kullandı çok kısa bir mesafe yaptı o yüzden birşey anlamamıştır ama ben ona rahat davran demiştim :D
Dou ya rahat davran denirmi laaa onun psikolojik sorunları var,virajlarda sanırım boşalıyor... :D
Kanka ben emanet arabayla gazlamayı sevmiyorum, hatta mümkün olduğunca emanet araba kullanmıyorum. Emre'nin aracını başka bir sebepten ötürü kullandım sakin sakin konforu falan gayet başarılı.
Megane ile viraj kasmayalı baya oldu, lastikler son demini yaşıyor riske atmıyorum. Hele type-r ile piste çıktıktan sonra gazımı baya aldım :D
Guzel lastikle BY Megane otoyollu gunluk kullanim icin fazlasiyla tatminkar bir araba olur :) Salinim falan yok, cok guzel de gidiyor, ahh canim cekti :hahaha:
Izmir'de cevreyollari haricinde vasat bile denebilecek bir yol yok sanirim, her yer mi berbat olur :) O yuzden de cok korkarak kullanmaniz normal bence
Günce diyelim ;
Bu aksam bizi kırmayıp gelen Bugra ( by alex) tesekkurler , aracımızın ne kadar daha hızlandıgını görmüs olduk.
GY Coupe:Yazılım+sprintbooster ( 16" sac jant , sürücü + 80kg)
BY Coupe:Yazılım ( 18" bbs ch 245 lastık , sürücü + 105 kg )(Yazılım update edildi)
Durum eşit gibi sayılır.Fark yarım boy oluyor olmuyor 180 km/h gibi BY yarım bir boya dogru gıdıyordu bırakmak zorunda kaldık.( Eski denemede 3-4 boy civarı GY önde ıdı , GY aynı halde her iki denemede de )
abi biz geride kaldık pro ceed ile deneme oldumu?
gelemedim bende dükkanda durmak zorunda kaldım yılbaşı nedeniyle yoğundu..
180 lere çıktımda top speed nedir bilmiyorum araba 6000 km de diye tırsmıyorm değil motor iyice çok yakacak diye
@Darkmann
Proceed ile de denedık gariptir baya kopmuyoruz 160-170 gibi 1-2 boy civarı oluyor..
Sanırım onda da sac jant var , ilk denedigimiz haldemi speclerı bilmiyorum.
@Alpello
İnşallah baska sefere , zaten hava cok sogukdu fazla muhabbet edemedik.
By ile bizde en fazla 205 kmh/h gördük üzeri az daha gider.Zorlamanın anlamı yok sanzumanı cok kısa aracın.Top speed konusunda Dou daha bilgili kendisi bir cok kez denemiştir :):)
ceed'de değişiklik yoktu yine standart jant lastiğiyle çıktı yazılımındada değişiklik yokmuş
Buğraya ve proceed e geldiği için teşekkürler aracımızı görmüş olduk sonuç beni gayet tatmin etti.BY yürümüyo diyenlerinde tezini yıkmış olduk ;) Gelen herkesin ayağına sağlık.
BY'nin yazılımı bana yükleyek hadi:D
Arkadaslar katilamadim gene ama 45 dakika evvel sahilde biriyle deneme firsati oldum bi kere bizden birimiydi. Beyaz color edition yanlis gormediysem cam tavandi ve camlari baya koyuydu
emre işte bu haldeyken 1 dyno yapılmalı
Ben 214 gordum hafif rampa asagi ankara istanbul otobaninda
fotoğraf çekimi yapanlara bir sorum var sabahın köründe sahilde çekim yapılmış mesela orda gelen geçen laf ediyormu acaba? :D yada ne bileyim garip bi durum oluşuyormu hiç