Ben hiç görmedim transponderlı süreni bunu yazabilmek için önce birseyler yapmış olmak gerekir sanırım biraz kuru sıkı olmuş gibi
Printable View
transponderlı süremi yayınlamadık çünkü katılımcı değildim. Bütün seanslar sonunda çıktığım zaman transponderlar benim arabamın bagajındayken ölçülen süredir. Yani transponerlı süredir ama official süre değildir katılmcı olmadığım için.
Süre kaçtı peki ?
Orçun o pistte hızlı araba her zaman avantajlı mıdır. Evet. Düzlükte geçiyorum ve duruyorum. Geçmesine izin veriyorum sonra yakalayıp yeniden geçiyorum. Nasıl geçmemi bekliyorsun. Süre olarak diyorsan Zekinin ve Ahmetin arabasından çok çok daha iyi süre çıkarırdım kendi arabamla. Bu da şu demek yaysız araba ileen az onlar kadar hızlı dönüp düzlüklerde de geçerim demek. Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım.
Bende durup geçerim diyince 2.25 falan denilcek sandım :)
Yayın yol tutuşa hissiyat dışında pozitif bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, top gear da spor yay testi yapmışlardı geçmiş yıllarda renault' nun minivan tarzı bir aracı üzerinde, yaysız daha iyi tur zamanı yapmıştı ki düzlüğü bol olan havaalanından bozma bir pist üzerinde.
Çıkarırdım , çıkaracaktım, çıkarmıştım olmuyor malesef resmi sürelere bakıyorum yok pistte hiç görmedim düzlükte geçebilirsin ama bırak durmayı gazdan ayağını çek 2 viraj sonra görme şansın yok herkes atıyor bende atıyım bende çok kuvvetlı araçlarla çıktım sürelere bakıyorum o iş öyle olmuyor işte
:D sonra yakalayıp geriden gelip nasıl geçiyorsun sen yaysız mükemmel dönüyorsunda bir yeşil alandan incir mi topluyoruz yaylı aracımızla komikleşmeyelim yada komikleşelim konu eğlenceli kalsın.Çok güvenen önce çıkar yapar sonra der ki arkadaşlar düzlüklerde aracım hızlı ortalama şu kadar süre kazandım virajlarda bu çömezlerden daha iyi dönüyorum yaysız rs imin ağırlık transferi şöyle iyi dersin videonu koyar gösterirsin viraj hızlarını görülür biçimde yazarsın derizki adam haklı beyler dağılın.Havaya konuşuyosun bende bugün körfezde senin 54.9 unun içinden geçerdim satmasaydım.Sen nasıl yapmadan yapardım ederdim diyosun al aynı cevap sana.
şunu anlayamıosun 20 kere anlattım. Benim süre yapmak gibi hırsım olsaydı emin ol çıkar rekoru kırar bırakırdım. Ben iki piste de arabamın tepkilerini ve sınırını öğrenmek için çıktım. İkisinde de yaylı ve yaysız çıktım. Yani kendimi geliştiriim ya da pisti göriim diye çıkmadım. Kendi arabamda kendimi geliştirebileceğim birşey yoktu çünkü. Prof muyum hayır değillim. Ama istanbul parka çok çok daha hızlı arabalarla çıktığım için bunu diyorum.
Pist maliyet demektir. Arabanı yorar masraf çıkarttırır. Ben günlük işe kullandığım arabayı neden hunharca yoriiim. Audi de aynı. Utkuya söyledim. Biliyorum session dışında çıkamam ama normal müsait olduğun zaman Audiyi alıp bi çıkar mısın diye rica ettim. Sadece 2 tur atsa benim yanımda zaten anlayacağım ne olduğunu ne kadar tutunduğunu. Sizin derdinizle benimki aynı değil.
Hırsım yok diyip ben çıksaydım hepinizi geçerdim rekor kırardım demek ne demek kimse kabul etmiyor geçseydin yapsaydın bende günlük biniyordum pistede çıkıyordum ertesi gün işe gidiyordum hiçte bişey olmuyordu zaten 20 dakika dayanamıcaksa araç ne yapıyım öyle arabayı ben
Bizim bi derdimiz olsaydı 2. çıkmadan sonra arabayı satıp huzur spec takılmazdım sadece sağa sola laf yetiştirirdim birileri gibi.Yeterince özgüvenimiz yüksek ki o kadar video koyup her türlü ''tatava'' yı dinledik ama hiç birşeyi doğru yapamadık bilemedik.Kendini her zaman geliştirecek birşey vardır o kadar yukardan bakma olaya.Ederdim edecektim yapacakmıydım yapmışmıydım la olsaydı ohooo ben çok şey yapmıştım şimdi.Sen yukarıdaki alıntı yaptığım mesajına cevap ver ''20 kere söylediğin çok iyi bildiğin'' konudaki daha birşey demeyeceğim.Hadi yazdın birşey açıklamasını yap adamlar gerizekalı ben akıllıydım ya....He bide aklıma gelmişken arabana kıymıyordun da İzmitte o ağır araçla 54.9 u kahve yudumlarken mi dönebildin sürem bu içinizden geçerim diyebildiğin resmi olduğu söylenen tek süren?Herkes herşeyi görüyor bırakalım bazı şeylerden vazgeçelim artık.
Renault neden benim yazilimimla mi cikarmiyor. Cok basit uzerinde 3 kurusluk intercooler ile basinc ve avans acamiyorsun. O guce uzerine koydugun volan ve debriyaj dayanmiyor. Turbon o kadar yuksek basinca garanti kapsaminda dayanamiyor. Yani arabanin risk maliyeti artiyor. Degistirdigi zamanda uretim maliyeti tirmaniyor. Bunu bilememek icin bisey bilmemek gerekiyor. Sende bilmedigin icin bana bu soruyu soruosun.
Haa dogru ya sana benim yapilan yazilimi kullanma intercoolerin yok kirarsin dedigimiz halde alpere o yazilimi attirip sekman kirdigini unuttuk ya.kusura bakma.
Ben ne diyorum sen nereye çekiyosun konuyu cevap bulamayınca böyle oluyor demek :) senin yazılımınla kırılmadı o doğru bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmaya bayılıyorsun.6-7 tane farklı harita vardı Alper abide benim arabamla alakalı bunun amortisör yaydan sekmana gelmesi ne kadar beklenir bi hamle oldu senden.Neyse yaysız yaylı tutuşunu yeterince tecrübe etmediğin için (rs için konuşuyorum) fabrika buna tölerans payı bırakmış öyle çıkartıp konforu rakiplerinden geri çekmek istememiş ve ömründen kısmak istememiş diyebilecek bi yapın olmadığı için boşa tartiştık yine.İyi oldu yay takmak isteyenler içinde biraz ön bilgi oldu işte.
Amortisor hasarlari garanti kapsamina girmez. Arabani cukura atarsan amortisorunu patlatirsan fabrika bundan sorumlu degil. Denemesi bedava. Arabanin garantisi vardir. Sok cukurs patlat amortisoru degistirin bunu de bakalim ne diolar. Her amortisor uygun yay ile dogru calisir. Ikimiz bir fidanin guller acan daliyiz seklinde calisir amortisor ve yay. O yayi koysaydi ona uygun amortisor takardi. Anlattim audi sline da arabaya yay takip verirdi komple amortisor degistirmezdi .
O tur zamanında yanlış hatırlamıyorsam depoda berryman oktan arttırıcı vardı arka koltuklar söküktü. Ben takılı pompa benzini ve 2 kişi ile 37 civarı felan dönerim stock hali ile, normal sayılır o da. Yayları orjinale çevirip denerim olmadı, ona göre görüşlerimi yazarım tekrardan.
Makinası stok arabada berryman oktan arttırıcı en fazla 1 tur avans vurmaya başlamasını engellemiştir süreyi indirdiğini sanmıyorum kaldıki standart yazılımda geri götürmese bile ileri götürme şansı yok.Arkası sökük 50 kg fark ediyor en fazla 1-1.5 saniye diyelim onada ki arkası kalkınca ağırlık dengesi bozulup önden kaymayı arttırıp geri götürmüş bile olabilir rolling değil sonuçta.Yaylı yaysız denersen aynı sıcaklıkta aynı benzin seviyesinde daha net görürüz ama 1önceki çıktığından daha tecrübeli olacaksın bir dahaki çıkışında yanıltacak.Yinede işkembeden sallamamış olursun fikir verir sende görürsün nasıl tutunduğunu pistte.Fabrikadan akıllıyız ki yazılım yapabiliyoruz ve eskisinden daha hızlı daha kısa ömürlü oluyor ama adamlar daha akıllıki biz yay takınca performans kullanımı için eskisinden daha hızlı olamıyor pistte çünkü ''gerzekçe'' düşünceler bunlar.
allah askina bir ayda kac bin km yaptigimi biliyor musun da yeteri kadar kullanmadigin icin diyebiliosun. Senede 40 bin km ortalama yapiorum. Iki piste de yayli ve yaysiz olarak cikardim yayin o arabanin karakterine uygun olmadigini gordugum icinde cikardim.
Zeki tartismaya gerek yok anlamayacaksin cunku.
Evet abi hızlı araba düzlükte avantajlıdır. Pistte düzlükte hızlı gitmek işin yarısından bile azıdır ama. Bilmiyorum zeki'nin video'ları izledin mi ama öyle durup tekrar geçerim çok ama çok abartılı olmuş. Ha ayrıca böyle iddialarda bulunman için önce bir sürenin yada bir video'nun falan olması lazım. O zaman benimde yeni iddiam 1.5dci'm ile seni İstanbul Park'ta durur tekrar geçerim, sonra bir daha sonra bir daha. Anlatabildim mi? Sidik yarışına dönüyor olay ondan sonra. Böyle bir iddian olmasını istiyorsan resmi sürelere adını yazdırman gerek. Geri kalan yorumlarınız için gıkımı çıkarmadım farkındaysan ama 'senin içinden geçerim'e çıkan ve temeli olmayan yazına karşı çıkmak zorundaydım.
Senin senede yaptığın km kadar km yi ben hiç ayağımı kaldırmadan gezerek yaptım o arabada bırakta dinamikleri hakkında biraz fikrimiz olsun.Yaktığım benzinin fişlerini atmasaydım 3.köprüye yol olurdu kaç km yaptığın kadar nasıl tecrübe ettiğinde önemli.Anlamayacak olan bilmediği şeyi iddia ederek sen oluyorsun her zaman her konuda ya neyse.
Millete malzeme olmayın,atısmak yakısmıyor. Zaten pıst hakkında konusucak az kısıyız...
Konu Megane 275 ıdı,bıara seat'a kaydı,sonra honda domıne ettı,sımdı bu...
Ne yazmak gerekde,konu baslıgına gerı donsun?
Yok murat ben daha fazla yazmiorum baksana benim yaptigim km yi ayagini gazdan cekmeden yapmis. Sonra benzincide beni gorunce yanima gelip kusura bakmayin arabayi daha yeni aldim tanimiyorum sizin de arabanizi biliyorum sunlar bunlar var ne yapabiliriz diodu.1 sene sonrada arabayi satti. Ben megane uzerinde 85 bin km yapmisim bi senede nasil yapti o kmyi acaba. Daha fazla tartismaya gerek yok. Insanlik ettik yardim ettik. Hata bizde. Simdi tepemize cikiolar.
Haklısınız Murat bey kusura bakmayın konu yörüngesinden başka araçla alakalı kaydı biraz.Pist konusunda birşeyler yazınca konu uçuyor kitleniyor vs vs bizde bilgimizi fırsat bulduğumuz yerde paylaşmaya çalışıyoruz.Kafamız güzel oluyor gerzek oluyoruz tatava yapıyoruz hiç birşeyi bilmiyor oluyoruz yaşımız nispeten genç olduğu için ama bunları diyen karşı tarafta elle tutulur en ufak bir veri yok sadece havaya konuşuyor her zaman yaptığı şey zaten aşağılayıcı konuşunca haklı olduğunu zannedeceğimizi düşünüyor.Kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değil durum böyle olunca insanın cevap verme zorunluluğu doğuyor ki hala saygıda kusur etmemek için kastırıyoruz.Ben istemiyormuyum konuşalım pist konularını tartışalım sırf bu iş için bi konu olsun herkes fikrini paylaşsın ama bu şekilde hakaretle konuyu işine geldiği yere çekerek yazmakla değil.Bir sürü kişi var aslında sırf bu şekilde başını ağrıtmamak için yazmıyor.Bizde çekince olmadığı için muhalefet gibi gözüküyoruz.Sonuç olarak trophy r güzel olmuş :)
Nereye yeni almışım arabayı ne diyorsun Alper abi ayıp etmeye başladın???Ben 1 senedir barbaros yazılımlı binmiştim arabaya o günden 2 sene sonrada aracı sattım 3 sene bindim benim arabama ne süre nasıl bindiğimi benden iyimi biliyorsun 1 sene sonra satmışmışım pist günlerine hangi tarihlerde girmişim hangi yıl hepsi ortada gerçekten komiksin ve kusura bakmada 'yanlış' konuşuyorsun :).Sen senede 40.000 yapabiliyorsunda biz 3 senede 40.000yaptık arabayı 51.000kmde aldım 91.000km de sattım nesini nasıl yaptım hakkaten boyut atladın artık.İyiki bilgi verdin bizde yardımsever biri sandık buraya yaptır dedin çok bi lütuf değil yaptığın tepene çıktığımız falan yokda gittikçe acayip şeyler üretmeye başladın yine hayretle izliyorum :)
Herkesten özür dilerim benim aracımı ne zaman alıp ne zaman sattığımı benden iyi bilen km yi falan bilen noterde burda olduktan sonra iş acayip boyuta geçti hakkaten bazı şeylerden emin oldum.Birde yalancı çıkartılmaya çalıştım sanki araca kaç km bindiğimi yalan söylemeye ihtiyacım varmış çok umrumdaymış gibi :):) herkese keyifli forumlar..
Ya kelalper abi sen ne çok biliyormuşsun ya bu arabaları. Bir de adamı belden aşağı vurmaya çalışıyosun segman kırdın diyerek..Madem bu kadar işi biliyordun kendi arabanda niye sorunları halledemedin.Duman atıyormuşsun turbo yaptığrdığn halde..Kaputun altı cehennem gibi yanıyormuş..Büyük enjektöre ayar yaptıramamışsın vs vs diye gidiyor yapamadıkların... Madem biliyordun bu arabaları ağlama duvarı gibi nedn yabancılara döküldün linkteki gibi;
injectors calibration
Bu arada bu linkteki yazdıklarını da ilk yazdığın zamandan itibaren birçok kişi biliyordu..Hatta o uzak diyarlardan hiçbir bilgi vermeyen sadece arabm en hızlı diyen kişi bile biliyordur muhtemeln :)
or kalibrasy nu yapamam benimle nasil bir ilgisi olabilir. Ozgun bilmiyordu. Ugrasmadi. Disaridan alalim dedi. Turboyu yaptirdigimizi sandik candan aldi bir daha yapildi duzeldi. Kaput altinin yanmasinin nedenide buyuk enjektorlerin kalibrasyon yuzunden ayarsiz calismasi. Enjektor disinda hepsi cozuldu. Candan turboyu bir daha yaptirdi ayni yere para odemedi problem kalmadi. Arabayida sorunsuz olarak satti. Sadece intercooler i cikardigi icin avans vurup ariza veriodu geldi stock yazilimini attikd
Ne yalan söyleyim güldüm:D
Herkes biliyordu dememdeki sebep dv megane rs satılık olduğu halde kimse gidip bu bildiklerini sorunları konuşmadı yazıp çizmedi..Ama burda kelalper bir tartışma oldumu başkasının sorununu suratına vuruyor..Dikkat çekmek istediğim nokta orasıydı :)
Dv'nin bir ara sahibi olmuş biri olarak yazayım. Aldığımda duman atma sorunu vardı doğrudur. Alper abi kendi ilgilendi araçla satmış olmasına rağmen, telefonla da arayıp bilgi aldı benden hep. Turbo tekrar revize edildi, Oil catch tank'a ufak bir filtre ekledik, toptan çözdük sorunu. Hatta araç stg1 yazılımlı ve downpipesızken 11.5L uzun yol ortalaması ile bodruma gidip geldi, sıfır sıkıntı ile(gazlaya gazlaya yani). Bunları yazıyorum, yarın birgün sattığım arkadaş yazdıklarınızı okuyup problemi aracı almışım diye kendini ve beni suçlamasın diye. Beyler bunları yazıp çiziyorsunuz eyvallah ama araç karalamak güzel birşey değildir.
Ekzou ben orjinale çevirdim, muayne yüzünden. Sonra bize yeterli olduğu için bıraktım öylece hatta şuan kendi aracıma takılı(downpipedan bahsediyorum iskender cutout araç üzerinde gitti). Alper abi bana deka enjektör, yedek disk dahil herşeyi bıraktı zaten.
Bak hala ters yazıyorsun bunu yapma. Ve cahilce bilmeden yazıyorsun. Gel bana sor söyleyeyim bilgi kirliliği yapma.