Opel Calibra SFI [ C20XE Efsanesi ]

Thread: Opel Calibra SFI [ C20XE Efsanesi ]

1. sasuta's Avatar

sasuta said:
    28.02.2013 Direksiyon İngiltereden elime ulaştı lakin airbag bulamadığım için bir süre airbag için ebay kovalamacasına başladım...

Uzun bir arayışa rağmen airbag bulamamıştım. Bu nedenle arkadaşıma direksiyonun resimlerini ve logo ölçülerini verip cnc'de göbek yaptırdım. (yapım aşaması işlerin yoğunluğundan dolayı yaklaşık 1 sene sürmüştür )

Örnek resimler...

Aynı direksiyon Lotus Elise'de de kullanılıyor. Zaten Opel ve Lotus geçmişten beri paslaşıyorlar...

Last edited by sasuta; 02-12-2018 at 17:11.

2. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Kaldığımız yerden devam...

Değişim

Last edited by sasuta; 02-12-2018 at 17:17.

3. x20xev's Avatar

x20xev said:
    helall .) kolay bulamasakta bunları bizden kaçar mı oyle ve ya böyle tertemiz yapmışınız biz bunların kaynağında olsak ortaya ne sonuçlar çıkar diye merak ediyorum vala güle güle binin gerçekten opelim.netden de takip ediyordm sizi yani gerçek bi otomobil aşkı bu bence bende öyle vectanın airbag i naptınız bu arada

4. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Airbag duruyor öyle kenarda

5. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Bu hafta sonu Körfez'de drag yarışındaydık. 3 Kupa ile döndük. İki atmosferik kadett ve bir Turbo GSI ile katıldık. Kadet'leri aynı kişi sürdüğü için birtanesi 2.0 atmosferik sınıfında diğeri Turbo sınıfındaydı. Atmosferikte Final yarışında şanzuman arızası nedeniyle ikinci olurken. Turbo sınıfında Astra GSI birinci Kadett ise 3. oldu.

4x4 Turbo Corsa A

Turbo GSI ile...

Opel Ailesi...

6. Opel Calibra SFI [ C20XE Efsanesi ]

GTD35 said:
    Quote Originally Posted by sasuta View Post
    Azıcık PS'li...

Yani ne denibelir ki hocam muhteşem TR de ki en yakışıklı Calibra keyifle binin

7. bulenthaliloglu's Avatar

bulenthaliloglu said:
    Çok temiz bir araç ama içine tasrlıyarak taktığın 3 lü pod bir fecaat...

Gece iyi gözükür lakin gündüz????

2. direksiyon ve rieger tampon bir harika...

255 km'lik ceza makbuzu korkunç
    nazar duası بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا"" وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ ح

8. 41DN370's Avatar

41DN370 said:
    Resimler 10 numara olmuş baya bi yakışıklı çıkmışız suat abi
    C 20 XE POWER...

9. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Evet araçtaki son "Opel" kalesi de düştü

Geçenlerde korna zembereği bozulmuştu bende içini açtım baktım oldukça basit bir sistem olduğunu gördüm. İletken şerit dip kısımdan kırılmış, ben de komple kesip yerine kablo sardım oldu bitti

10. Ertekin's Avatar

Ertekin said:
    Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence alındığı gün çok güzelmiş git gide apachi liğe doğru yol almış..Vites tutacağı kırmızı bantlar direksiyon 4 çıkış egsoz kanat 3m karbonlar göstergeler orjinallliği yapıştıra yapıştıra gitmiş..İyi günlerde kullanın.

11. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Şu yazdığınız yazıdan konunun son mesajlarına bakmadığınızı düşünüyorum. Size göre apaçilik olabilir tabi ki buna bişi demiyorum. Spoyler 1990larda rieger tarafından Calibra'ya özel üretilmiş bir spoylerdir. 4 çıkış ekzoz zaten çok fazla kullanılmadı şu anda tamamen orjinal GM Calibra Turbo ekzozu var üzerinde. 3m karbon sadece ve sadece kadran iç çerçevesinde kullandım. Göstergeler mecbur lazım (Turbo projesi var önümüzdeki aylarda) üstelik teybin altındakiler orjinalinde var zaten.

Bir de anlayamadığım "Vites tutacağı"ndan kastınız nedir?

12. Ertekin's Avatar

Ertekin said:
    Quote Originally Posted by sasuta View Post
    Şu yazdığınız yazıdan konunun son mesajlarına bakmadığınızı düşünüyorum. Size göre apaçilik olabilir tabi ki buna bişi demiyorum. Spoyler 1990larda rieger tarafından Calibra'ya özel üretilmiş bir spoylerdir. 4 çıkış ekzoz zaten çok fazla kullanılmadı şu anda tamamen orjinal GM Calibra Turbo ekzozu var üzerinde. 3m karbon sadece ve sadece kadran iç çerçevesinde kullandım. Göstergeler mecbur lazım (Turbo projesi var önümüzdeki aylarda) üstelik teybin altındakiler orjinalinde var zaten.

Bir de anlayamadığım "Vites tutacağı"ndan kastınız nedir?
    Yoo keyifle tek tek okudum.anlatım biçiminiz çok güzel. Vites topuzundan bahsettim el freni tutacağı kırmızı şeritler hele jant BENCE hiç hoş olmamış.İlk msj daki ilk fotoğraflar çok güzel.alındığı zamanlar çok orjinal çok temiz kurcalanmamış duruyordu.

13. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Zaten şu anda vites ile el freni orjinal Ayrıca bir çok yerde jant konusundan bahsetmiştim. Şu an için frenleri iyileştirme projem var. 5bijon turbo poryaları ve 4 piston brembo kaliperler hazır. 330mm fren diski bulmam gerekiyor. Haliyle bunlardan sonra zaten jantlar mecburen değişecek bu nedenle jantları gövde rengine boyatmayı uygun gördüm. Üstelik jantları beğenmeyenler kadar beğenenler de var ben şahsen nötrüm bu konuda

Ahhh ahh bir de polislerle sıkıntı yaşamasak ben camlarıda simsiyah yapıp aracı komple gölge haline getireceğim de işte sıkıntı olmasın diye camlara dokunamıyorum. Bu halde her şey orjinal olduğu için polisler bağlayacak bahane bulamıyor camlara film çektirirsem bahaneleri olacak

14. weST.27's Avatar

weST.27 said:
    apaçilikle alakası bile yok gayet profesyonel şekilde ilerliyor bizim milletimiz alıştığı için kapağı boyayıp dip basmaya modifiye denildiği için bazı araçlar için özel hazırlanmış body kitlere iç aksam aksesuarlara apaçilik gözüyle bakılıyor zaman geçtikçe

araç çok çok iyi gidiyor güzel bi jant ile nokta olacak hala aynı düşüncedeyim

15. fatih2606's Avatar

fatih2606 said:
    Suat abi bende ilk gsi alma serüvenimi anlatayım sana yan yana geldigimizde benimde oldukca uzun Astra F aşkının geçmişi=)

16. sasuta's Avatar

sasuta said:
    Quote Originally Posted by fatih2606 View Post
    Suat abi bende ilk gsi alma serüvenimi anlatayım sana yan yana geldigimizde benimde oldukca uzun Astra F aşkının geçmişi=)
    Tabi neden olmasın

17. orkn's Avatar

orkn said:
    Süper olmuş arma kimyasını değiştirmiş aracın kazasız belasız .

18. zOnstyLe's Avatar

zOnstyLe said:
    Göze batan şeyleri zaten zamanla değiştirmişsiniz ve değiştireceğinizi söylemişsiniz, yalnızca bir sonraki jant seciminiz nokta atışı olmalı. Maşşallah emeğinize, azminize, aracınıza.

19. NakkaSss's Avatar

NakkaSss said:
    hey maşallah böle forumda değilde canlı kanlı görmek daha da güzel. Benim 172 rs le ateş ede ede gazladığımız günleri özledim hacı..