Est. cahiilik olmaz. Bu 3 tekerlilerin olayı viraj kabiliyeti ve denge. Bazı 3 tekerli motorlarda ( Benim bir sonraki hedefim Piaggio mp3 250) aktif denge sistemi var, ışıklarda durdun diyelim kendisini kitliyor, bildiğin araba içinde oturur gibi sabit duruyorsun, yani ayaklarını yere koymana gerek yok.
Bu alette böyle bir özellik yok, ama xmax'e göre sele yüksekliği bizim boyumuza göre daha uygun. Ben dur kalk trafikte xmax ile bir süre sonra zorlanıyordum hem motor ağır 160+ kg (1.73 75 kg 'ım) hem de ayaklarımın sadece ucu yere basıyor.
Tricity de ayaklarım tamamen taban dahil yere basıyor, ve 3 teker üzerinde durduğundan düşme / yan yatma eğilimi xmax e göre çok daha az. Zaten xmax ten 1 defa düştüm, belli bir açıdan sonra tutsan da seni alır götürür o ağırlıkla.
Benim uzun zamandır merak ettiğim bir aletti bu, biraz nedir ne değildir diyerek almak istedim. O yüzden de takas işine girdik.
5-6km kullanımda viraj işi cidden farklı 2 tekerli alete göre, kullanım net şekilde daha rahat ( xmax e göre konforsuz).
Şehir içi için bence güzel ideal bir alet, motor yeni başlayanlar için dengeli olması açısından da tercih sebebi olabilir. Biraz daha kullanalım farkları daha net analiz eder yazarım.