User Tag List

Sayfa 65/68 İlkİlk ... 15556364656667 ... SonSon
1290 sonuçtan 1.217 ile 1.235 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun üstadım, iş kazaları işin olmazsa olmazı. Eldiven, gözlük takalım diyoruz ama bazen gevşeklik ediyoruz.
    Swirl flap iptal işi, flapler sıkışmış veya motoru/vakumu çalışmıyorsa mantıklı. Saablarda ve bir iki opel arabada yaptım müşteri isteği üzerine. Asıl korkuları kırılan veya dağılan kanatçıkların yanma odasına girmesiydi. Kimse çok iyi ya da çok kötü oldu demedi sonuçta. Bilemiyorum...
    Flapları sökmeden önce motorunu söktüm, flaplar çok rahat hareket etmiyordu.

Bağlı oldukları metali komple çıkarmayı başaramadım, baktım malzeme plastik dremel ile sonuca gittim.

Mühendis değilim yanılıyor olabilirim ama emme portuna dik duran bir flap çember içini ne kadar genişletse de yine de hava akışına negatif etki ediyordur gibi geliyor bana.

Bence asıl katkı egr körlemekten geldi. Çünkü ilk tapa denememde başarılı olamayıp hava kaçırtmıştım dışarı, gelen hava da ılık bir havaydı.

Yarın bir de kaçak göçek kontrolü yaparız bir sorun yoksa eğer diğer işlere devam ederiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün catch can kafama takılmıştı, sabah bi gazla çizdim. İlgilenen dosyaları şuradan indirip değiştirebilir yada aynen basabilir.

Tabi önce ben bi basayım ölçü hatası yoksa indirin

Update your browser to use Google Drive and other apps - Google Drive Help

90x90 ölçüde dış çapı 16mm olan bir catch can çizdim.

Neden 16 mm ? Çünkü 16 mm lik lpg hortumu araç tarafındaki deliklere tam oturuyor.

2 tarafta da aynı şekilde 3mm genişlikte delikler açtım, elimde şu lehim makinası ile takılabilen somunlardan var.

bu da separatör, delikler alta doğru gelecek. Bunu da gövde içinde açtığım çentik içine takacağım, geçmeli bir parça olacak.

kapak ve bu tam iç yükseklik kadar oluyor arada sızdırma olmayacak. Yine altına bulaşık teli koyarım.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göz kapağı mı delindi?

Aman üstad, çok geçmiş olsun, göz o manada en geri dönüşü olmayan organ *****.

Bu kelepçelerden nefret ediyorum, cooperın hava filtre kutusunu ayırırken karga burundan fırlayıp parmaktan ince bir et almıştı benden de.

Normal kelepçeye dönecektim unutmuştum gitmişti, görünce hem hatırladım hem yine sinir oldum

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Catch can tasarimi 10 numara.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Göz kapağı mı delindi?

Aman üstad, çok geçmiş olsun, göz o manada en geri dönüşü olmayan organ *****.

Bu kelepçelerden nefret ediyorum, cooperın hava filtre kutusunu ayırırken karga burundan fırlayıp parmaktan ince bir et almıştı benden de.

Normal kelepçeye dönecektim unutmuştum gitmişti, görünce hem hatırladım hem yine sinir oldum
    Ucuz bir kelepçe pensesi işinizi görecektir. Normal pense, kargaburun vs kullanmak çok riskli.

6040 Otomotiv Yaylı Hortum Kelepce Pensesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucuz bir kelepçe pensesi işinizi görecektir. Normal pense, kargaburun vs kullanmak çok riskli.

6040 Otomotiv Yaylı Hortum Kelepce Pensesi
    Abi var aslında kelepçe pensesi. Mevzu şöyle gelişti. Ben turbo dan çıkıp hava filtresine bağlanan boruyu söktüm, sökmüşken üstünden bu yaylı kelepçeyi dışarı aldım.

o arada kelepçe boruda olmadıği için iyica daraldı. Hortum kelepçe ağzı da bunu erişecek kadar geniş değil. Haliyle papağan pense ile sıkıp daha az genişeyeceği bir yuvarlak nesne üzerine takmaya çalışırken papağan pense den kurtuldu. Büyük bir hasar yok ama göze de gelebilirdi. Bundan sonra dersimizi aldık ne olursa olsun o gözlük takılacak.

Bu gün 150 km kadar yok yaptım. Performans gayet güzel, sabah araca binmeden önce de kaçak kontrolü yaptım, temizlediğim her yer hala tertemiz. Düzgünce toplamışım demekki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DPF işini hallettik, firmanın izmit bayisinde araç okundu, tekrar yazıldı sorun çözüldü.

3. viteste araç esp yakıyor şuanda, dizel ve tork birleşimi keyifli hale geldi.

Şöyle kırmızı beyaz ve gri bir foto olsun, ufak bir işlem için garajın misafiri oldu golf.. Kırmızı severiz.

C5 i de bayadır foto çekmemiştim, ihtyaç olduğunda kullanıyordum onu.

Ufak eksiklerimiz kalsa da şuan günlük biniyoruz cc ye. C5 de zaten bir eksik yoktu.

Bu arada 3 araç da satılık ilgilenen olursa ulaşabilir bana.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hareketli bir gün oldu benim için bu gün.

Öncelikle motorun aküsü şarj tutmamaya başlamıştı onu daha iyi bir marka ürün ile değiştirdim.

Sonra 1.4 benzinli bir 206 ya yağ su filtre bakımı yaptım. Filtreleri şaseye göre aldık ama hava filtresi hatalı geldi, sanayiden gidip onu aldım.

şasesinde kfw geçen bir 206 alacaksanız bir gün yağ filtresi kodu budur.

Soldaki çıkan filtre, sağdaki gelen. Aynı şase 2 filtreyi de veriyormuş enteresan.

Yağ filtresi kapağını yine torkla sıkıyoruz elbette. Söktüğümde bu filtre kapağından telfon çıktı maalesef.

Yağ koyma yeri çok saçma bu arabanın sevmedim. Kapağın altında hemen bir metal parça var.

Aslında arabaya su bakımı yapmayacaktım, fakat suyun durumunu görünce dayanamadım.

Söktüm kabı temizledim,

Total glacelf turuncu iyi bir ürün hep kullanıyorum.

Polen filtresi garip bir yerde arabada, amortisör kulesi arkasında, filtreyi atıp kaçıyorsun

206 Eşimin babasına ait, yakın zamanda aldılar sağa sola gitmek için, alırken de bakmıştım. Motor içi kurcalanmamış bir araç. Soketleri kabloları yerli yerinde.

Bazı manasız işler illa çıktı onları da güzelde düzelttim. En can sıkıcı kısım, lpg enjektörlerinden emme manifolduna giren borularda kelepçe yoktu.

O keleçeleri temin ettim ve taktım.

CC ye catch can yapacaktım uygun boruyu almıştım ama kap bulamıyordum bir türlü. C5 de kullandığım bebek maması kabını cc de koyacak yer yoktu, sığmadı.

Garajı kurcalarken bi gün bi işe yarar diye kenara attığım kakao kabı gözüme ilişti, sonrası aşağıda.

Öncelikle motor içinde kabı koyacağım yeri belirledim, sonra boruları bükülmeyecek şekilde buraya nasıl getirirm diye prova yaptım ve rekorları takacağım yerleri göz kararı belirledim.

Rekoarların arkasında somunları var, altlarına da sıvı conta sürdüm kaçak göçek olmayacak.

En yakın markette bulduğum 4 lü musfak tellerini aldım, elle bunlar biraz mıncıklayarak hacimlerini büyüttüm. 4 Tanesi bu kap için sıkı sıkıya uyum sağladı.

Isıdan uzak bir yere koymak istedim, mazot filtresi yanı çok uygun bir alan oldu.

kullandığım hortumlar lpg için su hortumu haliyle ısıya dayanıklı. Motor altında bize sorun yaratmayacaklar.

Üstten böyle görünmekte..

Oldukça uzun bir aradan sonra içini temizledim. K2 letan ile koltukların deri kısımlarına, k2 satina ile de plastik yüzeylere uygulama yaptım.

Bu arabanın koltuk formu c5 e göre daha sade olsa da c5 in koltuklarına göre daha rahat.

Sonra dıştan yıkayıp sildim şu kareleri çektim. Büyük sedan yıkamak çok yorucu oluyor. RS olsaydı yarı eforla yıkamıştım.

Yapar mıyım bilmiyorum ama ses yaıtımı kenarda bekliyor. Sürücü kapısındaki kapı kolunu hafif çekince camı aşağı indiren sensör arızalandı sanırım bu işlev sadece kapı kolunu çekince çalışmıyor. Kalan durumlarda yani kumanda dan kilit açmaya basınca camlar iniyor. Aracı stop edince camlar iniyor.

CC ya da c5 ile vedalaşınca hep elektrikli bir araç alırım gibi düşünüyordum ama sanırım öyle olmayacak, hothatch tarzı bir araca geri dönebilirim.
    Konu KÖROĞLU tarafından (22-03-2025 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ yakalama tankı yeri itibariyle sanki fabrika çıkışı varmış gibi olmuş.
    Pejo'larda şaseden birkaç seçenek çıkma mevcuttu hep, bu da bilgi olmuş olsun.
    Elektrikli kısmına gelince, bir gece ortama gelmen yeterli, bu gecenin anısı

Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel kare favorim enes
    Furkan ve mete de güzel insanlar.. Laci rs i ilk gördüğümde kendi arabamdan soğumuştum müthişti.
    Trophy noter sonrası geldi bi denedim gerçekten nefis.. Bi clioları denemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...

kullandığım hortumlar lpg için su hortumu haliyle ısıya dayanıklı. Motor altında bize sorun yaratmayacaklar...
    Dayanmaz üstadım, sıcak yağ buharı birkaç ayda haşat eder o hortumları.
    Konu livaneli tarafından (23-03-2025 Saat 09:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: karakter sorunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dayanmaz üstadım, sıcak yağ buharı birkaç ayda haşat eder o hortumları.
    C5 de 8 aydır kullanıyorum bir sorun yaşamadım ama yine kontrol ederim.

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yag hortumu olarak bir kez tak ve yillarca unut spek hortumu takdim ediyorum:

1/4 R6 ULTİMATE HİDROLİK HORTUM 135 DERECE MAVİ
    – Hidrotek Hortum

Piyasada mavi ultimate serisi olarak bilinir. Cift kat korumali olanlari tercih etme, resmen kivrilmiyor onlar. Linkteki gibi tek kat metal korumali yeter de artar bile.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel ama şu yağ yakalama tankında bebek maması kabı ve türk kahvesi kabı görünce yıllar önce forumda Mehmet Gazihan linçlenmişti benzer bir yağ yakalama tankı için hep o gelir aklıma.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel ama şu yağ yakalama tankında bebek maması kabı ve türk kahvesi kabı görünce yıllar önce forumda Mehmet Gazihan linçlenmişti benzer bir yağ yakalama tankı için hep o gelir aklıma.
    eskiler belli ediyor kendi

aynısı gelmişti aklıma o icetea kabıydı sanki demi

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de hatirladim onu ama burada amatör bir is varken orada profesyonel bir dükkanin böyle bir ürünle ortaya cikmasi durumu vardi. Ondan baya gömülmüstü

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç smokemotion un golfüydü, yağ yakalama kabı da çay kabıydı daha köşeli formda. burada Tolga kendine bir şeyler yapıyor isterse kutu koladan bile yapabilir fakat Gazihan baya ücret aldığı müşterisine yapmıştı o tankı, esnaflığa uygun bir hareket değildi.
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yag hortumu olarak bir kez tak ve yillarca unut spek hortumu takdim ediyorum:

1/4 R6 ULTİMATE HİDROLİK HORTUM 135 DERECE MAVİ
    – Hidrotek Hortum

Piyasada mavi ultimate serisi olarak bilinir. Cift kat korumali olanlari tercih etme, resmen kivrilmiyor onlar. Linkteki gibi tek kat metal korumali yeter de artar bile.
    Atıyorum bunu favoriye, lazım olursa alır kullanırız, teşekkür ederim.

Ben olaya fonksiyonellik olarak bakıyorum. İşini yapıyor mu ? Evet, Kendim imal edebiliyor muyum ? Evet

Beklediğim neticeye ulaşıyor muyum ? Evet o zaman devam

Daha önceki safyada sanırım kendi tasarımım catch can'i koymuştum bir daha koyayım.

3d yazıcım saçmaladığı için bu ara basamıyorum bunu. Sistemi buna uygun kurdum, bastığımda bunu takıp, görsel olarak daha hoş bir dizyana ulaşmış olacağım.

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eskiler belli ediyor kendi

aynısı gelmişti aklıma o icetea kabıydı sanki demi
    Yok o çaykurdu diye hatırlıyorum bende. Sanırım şuna benzer bir şeydi.

Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de hatirladim onu ama burada amatör bir is varken orada profesyonel bir dükkanin böyle bir ürünle ortaya cikmasi durumu vardi. Ondan baya gömülmüstü
    Bunu müşterim istese önermem, al gel catch can takarım derim. Araç bana ait olduğu için doğaçlama takılıyorum, netice beni menun ettiği sürece mama kabı çay kabı yoğurt kabı ile devam edebilirim. Erimesin yeterli

Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç smokemotion un golfüydü, yağ yakalama kabı da çay kabıydı daha köşeli formda. burada Tolga kendine bir şeyler yapıyor isterse kutu koladan bile yapabilir fakat Gazihan baya ücret aldığı müşterisine yapmıştı o tankı, esnaflığa uygun bir hareket değildi.
    İş görür mü diye düşünürsek her türlü iş görür aslında. Ama bu iş için üretilmiş özel ekipmanlara ulaşmak bu gün çok daha kolay.

Kesinlikle ben tamamen kendi emeğime yapabildiğim şeylere ekstra ödemek konusunda eli kapalı bi adamım. Bakıyorum ben bunu yaparım diye gözüm kesiyorsa yapıp geçiyorum.

Görsel olarak motor içinde kalan ve görevi yağlı buharı ayırıp yağı hapseden bir icat için çok görsel kaygılarım yok. 3d yazıcımı bi ayağa kaldırırsam eğer daha görseli güzel fotolar paylaşırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    23.03.2025 de Tekirdağ uçmakdere yaptık güzel bi gazladık stres attık dolaştık iftar yaptık geldik. 1 gün için 700+ km lik uzun bir road trip olsa da çok keyifliydi.

Uçmakdere yolları çok güzel, viraj dönmeyi seven adam için müthiş bir yer. Ama dikkatli olmakda lazım tabi, 5 metre arabayla 208 ve 205 kadar dönemesek de cc yi ilk defa bu kadar zorladığım bir gün oldu.

Yol tutuşunun özellikle lastikler ısındıktan sonra beklediğimden daha iyi olduğunu fark ettim. SOğuk lastikle yoncalarda arkadan kopan arabayı dün sağa sola yatırdım ama kopmadı.

Güzel tempolu sürüşlerin ardından göstergedeki yakıt ortalaması da güzel oldu. 205 gti ile keyifli denemeler yaptık, içimizdeki roll cüler dışarı çıktı çok eğlendik.

hothatch aşkı bir tur daha kabardı, cc den sonra erişebilirsem eğer bir tt gelsin bize misafir olsun istiyorum.

Arabayı bu gün yayımlanan servis bülteni kapsamında airbag ile ilgili bir durum için servise bıraktım. Vag arabası olanlar aşağıdaki linkten sorgulama yapabilir.

Gonullu Geri Cağırma | Volkswagen

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler