User Tag List

Sayfa 78/78 İlkİlk ... 2868767778
1464 sonuçtan 1.464 ile 1.464 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, bunların sonunda yepyeni hissettirir eminim hem trim sesleri hem toz pislik kokusu gittikten sonra. Bir aydır benimkinin de içi söküktü elimi attığım her yeri tamir ederek boyayarak yeni klipslerle topladım araba çok sessiz güzel bir hal aldı kapı gergilerini de değiştirdim. Eksik vidalar klipsler yapıştırılmamış kırık trimler vb birçok yanlış çıkıyor söktükçe.

Direksiyonu kaplatmak yerine çıkma iyi durumda bir direksiyon da bulabilirsin sanıyorum, bence hem saxo hem 106nin plastik direksiyonlarinin hissi çok güzel hem de daha uygun olur belki şu an gerçek deri kaplatma maliyeti ne çıkıyor hiçbir fikrim yok gerçi. Bendekini deri kaplamışlar kalın oluyor, şu an 30cm momo kullanıyorum böyle de keyifli.

Yeni frenler kaç mm bilmiyorum ama büyük fren aracın gidişini çok kesebilirr bilgin olsun abi, üzerindeki ölçülerde bir çözüm de düşünebilirsin.

Hazır sökmüşken ön direklerin içinde ve bagaj fitilinin tavan tarafında içlerde paslanmalar var mı kontrol edebilirsin varsa tedavisini yaparsın çok ilerlemiş olacağını sanmam da.

Yeni frenler 283 mm çapında olacak. Kaliperler al tak şekilde Peugeot 307 kullanıyorum.

Orjinal sistem çapı 247 MM 283 MM çıkınca toplamda %31 lik bir yüzey alanı artışı oluyor.

Tabi burada hem ısı konusunda iyileşme olacak, hem de kaliperin uyguladığı baskı merkezden uzaklaştığı için frenleme torku da artacak.

Tabi bunu götürüsü de olacak her tekerde ekstra ağırlık olacak.

20 li yaşlarda olsak sadece gitsin diye düşünürdük, şuan daha çok durması mühim benim için.

Direksiyon böyle kalmayacak, elde kalan bir malzeme ile yaptığım başarısız bir deneme oldu bu. Orjinal deri direksiyon gibi bir kaplama yaptıracağım buraya.

Kadranım şuan yapım aşamasında orj beyaz kadran üzeri kırmızı ibreler ve orjinali gibi yeşil aydınlatma olacak şekilde revize ediliyor.

Sonrasında boya işimiz var, dıştan komple boyatıyorum. Zaten %50 si sökük durumda, kalanları da söküp götüreceğim güzel aynı renge boyansın.

Kapporta da çok fazla iş yok bu yüzden boya işi uzun sürmeyecek muhtemelen.

Hedef olabildiğinde düzgün bir araca sahip olup elde tutmak. Hem bu işlerden yoruldum hem de yapım maliyetleri artık mental olarak zorlamaya başladı.
    Konu KÖROĞLU tarafından (Bugün Saat 08:21 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. mega

Bu Konudaki Etiketler