User Tag List

Sayfa 78/78 İlkİlk ... 2868767778
1466 sonuçtan 1.464 ile 1.466 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, bunların sonunda yepyeni hissettirir eminim hem trim sesleri hem toz pislik kokusu gittikten sonra. Bir aydır benimkinin de içi söküktü elimi attığım her yeri tamir ederek boyayarak yeni klipslerle topladım araba çok sessiz güzel bir hal aldı kapı gergilerini de değiştirdim. Eksik vidalar klipsler yapıştırılmamış kırık trimler vb birçok yanlış çıkıyor söktükçe.

Direksiyonu kaplatmak yerine çıkma iyi durumda bir direksiyon da bulabilirsin sanıyorum, bence hem saxo hem 106nin plastik direksiyonlarinin hissi çok güzel hem de daha uygun olur belki şu an gerçek deri kaplatma maliyeti ne çıkıyor hiçbir fikrim yok gerçi. Bendekini deri kaplamışlar kalın oluyor, şu an 30cm momo kullanıyorum böyle de keyifli.

Yeni frenler kaç mm bilmiyorum ama büyük fren aracın gidişini çok kesebilirr bilgin olsun abi, üzerindeki ölçülerde bir çözüm de düşünebilirsin.

Hazır sökmüşken ön direklerin içinde ve bagaj fitilinin tavan tarafında içlerde paslanmalar var mı kontrol edebilirsin varsa tedavisini yaparsın çok ilerlemiş olacağını sanmam da.

Yeni frenler 283 mm çapında olacak. Kaliperler al tak şekilde Peugeot 307 kullanıyorum.

Orjinal sistem çapı 247 MM 283 MM çıkınca toplamda %31 lik bir yüzey alanı artışı oluyor.

Tabi burada hem ısı konusunda iyileşme olacak, hem de kaliperin uyguladığı baskı merkezden uzaklaştığı için frenleme torku da artacak.

Tabi bunu götürüsü de olacak her tekerde ekstra ağırlık olacak.

20 li yaşlarda olsak sadece gitsin diye düşünürdük, şuan daha çok durması mühim benim için.

Direksiyon böyle kalmayacak, elde kalan bir malzeme ile yaptığım başarısız bir deneme oldu bu. Orjinal deri direksiyon gibi bir kaplama yaptıracağım buraya.

Kadranım şuan yapım aşamasında orj beyaz kadran üzeri kırmızı ibreler ve orjinali gibi yeşil aydınlatma olacak şekilde revize ediliyor.

Sonrasında boya işimiz var, dıştan komple boyatıyorum. Zaten %50 si sökük durumda, kalanları da söküp götüreceğim güzel aynı renge boyansın.

Kapporta da çok fazla iş yok bu yüzden boya işi uzun sürmeyecek muhtemelen.

Hedef olabildiğinde düzgün bir araca sahip olup elde tutmak. Hem bu işlerden yoruldum hem de yapım maliyetleri artık mental olarak zorlamaya başladı.
    Konu KÖROĞLU tarafından (18-02-2026 Saat 08:21 ) değiştirilmiştir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    21.02.2026 günceli olsun.

Bu gün çok zaman alan ama çıktısı az olan işler yaptık. Güzel havanın verdiği fırsat ile günü garajda tamamladık.

Öncelikle kapı gergilerini taktım, 2 kapıda da gergiler aktif olmadığı için kapılar ahenkle dans ediyordu.

Bir gergiyi takmak ne kadar zor olabilir ki diyerek işe daldım ve ufak çaplı bi sinir krizi geçirerek işi tamamladım.

Hatta bi ara sinirden bağırmışım, o arada kızım da garajdaydı. Aha reis delirdi diye arkamdan söylenirken duyunca durumun vehametini anladım sonra sakince elimdekini yere bırakıp bir mola verdim ve sonra devam ettim

Bu vts & gti arkadaşlarda bu gerginin kap sacını koparma işi kronikmiş, ben sökmeye çalışana kadar gerginin kapıya bağlandığı sac parçanın kopuk olacağını düşünmemiştim.

Gergiyi tek somun ile elbette takmayacaktım, alt kısımdaki kopuk sol kapı için büyük olunca, oraya 2mm+ kalınlıkta bir parça ayarladım, boyunu vs kısalttım ve yükün kapının yanlarına dağılacağı şekilde monte ettim. Bence sağlam oldu, görsel olarak iyi olmasa da.

Kapıyı sök oraya sac kaynat boyat işi çok uzun süreceğinden kestirmeden gittik.

Bu da sağ kapımız

Buna da kalın bir pul koydum, kapı gerildiğinde somuna binen yükü dağıtsın diye düşündüm.

Belanın beni bulma hızı genel olarka ışık hızında olduğundan, binbir zorlukla sokup taktığım gergiyi kapı direğine monte edemedim

Gelen gergilerin delikleri denk gelmiyor, 2-3mm kadar dış kısımlarından matkapla çürütmek zorunda kaldım.

Mesele çürütmek değil ama gergiyi kapıdan geçirmek çok zor.

Üstteki orj delik alttaki genişlettiğim.

Kurt kışı geçirir yediğ ayazı unutmaz misali, önce kapıdan geçirmeden dışarıda bir tur sıkıp söküyorum.

Bu işler bittikten sonra araç içindeki yalıtımı sökmeye başladım. İlk hali böyleydi.

Arka koltuk altına daha önce yalıtım yapılmış sökülmüş.

Uygulama ve malzeme seçimi net hatalı. Ağır bitüm bariyer olmadan bu sünger beklenen faydayı asla sağlamaz.

Zaten aracın üstüne de atıp kaçmışlar malzemeleri.

Önce spatula yardımı ile süngerden kurtuldum,

Reklam değildir ama memnun kaldığım bir ürün oldu, bu zemindeki yapışkanları sökme işi zaten bu ürün olmasa olmazdı.

Luxor Kimya Yapışkan Izi Sokucu , Etiket İzi Sokucu 1 lt - Fiyatı, Yorumları

Ayak altına gelen yerde bir yağ vardı, araç içinde de hoş olmayan bir koku vardı %99 bu sebeple.

Neyse, zemindeki sünger kalıntılarını temizledim ama aracın orjinal ses bariyerini ısıtarak çıkarmayı denediysem de olmadı.

Aklıma hilti geldi, dedim bir deneme yapayım. 10 dk da 10x10 bir alanı ısıtarak ancak kaldırabilmişken hilti ile 3 dk da tüm zemini çıkarmayı başardım.

Hilti ile hızlıca kaldırdığım zemin altında kalan yapışkanları da zor zahmet temizledim. Sol kısım 3 saat civarı sürdü komple.

Ve yapışkanlarda da oldukça kurtulduğumuz bir foto olsun.

Sonra aynı işlemler için sağ tarafa geçtik, burada ufak bir sürpriz ile kaşılaştık. Ön tekeri içeriden görebileceğimiz ölçüde bir pencere keşfettim.

Daha önce buraya bir işlem yapılmış, zira deliğin ön kısmında elastik bir malzeme var.

Tüm zemindeki yapışkanlar kalktıktan sonra.

Tabi zeminde bir çok delik var, bu deliklerden zamanla su girmiş, 98 model yani 28 yaşında bir araç için zemin kabul edilebilir düzeyde bana kalsa.

En çok pas başlangıcı olan alan arka sağ kısımdaydı.

Matkap ucuna takılan tel fırçalar ile zemini saca kadar aşındırdım.

Üzerine pas dönüştürücü uyguladım. Antipas boya sürerek işi tamamlayacağım.

Sonra içini de güzelce temizledim. Ön sağ teker arkası deliği onardıktan sonra aracı boyay götüreceğim. Sonrasında yalıtım yapıp toplamaya başlayacağım.

Bu arada kadranımız bitti, görsel olarak şöyle oldu.

Yapan arkadaştan gelen videoyu da aşağıya ekliyorum.

https://youtube.com/shorts/LLW7WDPpf...mf_ujdt-inMpIi

İşimiz hala çok, kadran gelsin takıp aracı boyaya götüreceğim. Sonrasında iç yalıtım yapacağım.

O arada koltukların süngerlerini elden geçirtip direksiyonu kaplatacağım. İç trimlerde boyanacak yerler var onları halledeceğim.

Fren sistemimiz hafta içi elime ulaşır muhtemelen boya öncesi bunları takarm çünkü boyadadan sonra sök tak iş illa bir yerin çizillmesine sebep oluyor.

Devam edecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu haftaki dozumu aldığıma göre sakince yatabilirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler