User Tag List

Sayfa 4/12 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
223 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar 20/25/30 TL bır araba ıcın yıkama ucreti pahalı degılmı? Hergun kullnana ınsan hafta 1 yıkatsa mın 100 TL eder.

Bence kesınlıkle farkların olacagı sılver/gold bır uygulama sart.Ayrı olarak kuyu suyunun ya arıtmalı veyada sebeke olması daha gzl olur fakat buda malıyet
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün bu sektörün bana göre EN BÜYÜK eksikliği tüm yatırımların mekana,demirbaşa vb yapılıması çalışanların kişisel gelişiminin en az düzeyde düşünülmesi sonucu sürekli müşterinin bir türlü istenilen düzeye gelememesi ve işgücünde srekli bir turn-over oluşmasıdır.
    Kilit nokta bu

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Dünya kadar para alıyorlar ama ucuz işçi çalıştırıyorlar.
    Elemanlara eğitim vermiyorlar, eğitim alan da gidip kendi "kuaför" dükkanını açıyor zaten.

Rezervasyon ile çalışılsa çok iyi olur, telefon yada basit bir telefon uygulaması ile, dükkan ne zaman boş önceden göreiblirsin.

Bazen gidiyorum bomboş oluyor bazen 3 saat sıra oluyor, önceden görebilsem ona göre giderim yıkamaya.
    UFacık bir yoğunluk ve rezervasyon programı, yada telefonla sormaca..
    Built to fall....

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çoğu zaten türkmen çalıştırıyor hangi elemanı eğiticeklerki..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ufak beklentilerim var sadece yıkamacılardan ehliyet siz çalışanlara araba çektirmesinler kaç kere sıra beklerken araba kullanmayı bilmeyen çocuğa sahibi başında yokken arabanın arabayı çektirmeye çalıştılar. birde fiyatı 10 tl falan olsun son isteğim ise arabayı silerken müzik açıyolar beğenerek dinlediğim radyo kanalını kaybediyolar sinir basıyo sonra
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Mert Safa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işten anlayan birilerinin kesinlikle bu işe güzel bir şekilde girmesi gerekir bence öncü olursanırz ne mutlu otomobil sevenlere
    bence;
    1. Kendin Yıka kısmı 5 liraya 10 liraya belli dakikalık su ve FL verilip kurulama alanı falan yapılıp bi sistem yapılabilir ama çoook büyük bir mekan olması gerekicek
    2. olarak elbette ürünleriniz vs kaliteli olucaktır bu yuzden tek gerekli olan o ürünleri kullanmasını bilicek personel lazım olucaktır.
    3. olarak bence bekleme alanı çok aman aman önemli değil çünkü herkes arabasını gormek-başında beklemek isticektir ama tabi mekan ve bütçe müsait olursa hoş otomobil dizaynlı bir yer yapılabilir.
    Umarım hayaliniz güzel bir şekilde gerçekleşir ve daimi müşteriniz oluruz.

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğitme konusunda haklısınız arkadaslar .ama sızın ucuz ıscı dedıgınız türkmen vb adamlar haftalık 250 -300 den asagı çalışmıyorlar artı yemek su sıtede calısan cogu ınsanla ya aynı yada fazla alıyordur : )

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar 300-350 m2 boş arsa satın aldık bu alana yıkama açmak istiyoruz güzel yıkama dükkanlarının örnek fotoları varsa paylaşabilirmisiniz bekleme salonu vs. olarak güzel elit bir mekan açmak istiyorum eğer örnekler olursa daha iyi olur bizim için.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi herkes müşteri gözüyle yaklaşmış olaya haliyle, haklılarda.

5 - 6 ay kadar bu işi yapan birisi olarak birkaç ekleme yapmak istiyorum.

1- ) Bu işt çalışanlar genelde vasıfsız ve eğitimsiz olan insanlar, dolayısıyla aldıkları ücret ve müşteri memnuniyeti az oluyor. Ne kadar anlatırsan anlat maalesef çoğu kapasite yoksunu olduğundan anlamıyor, Müşterinin BMW ile adama gözümün önünde patinaj çekiyor çakıllı zeminde. Sonuç veriyorsun yolu gidiyor.

2-) İş için en büyük gider kalemi kira dır, sonra personeldir. Malzeme maliyeti bunların yanında devede kulak kalır.

3-) Öyle sizin yıkadığınız gibi 2 - 2.5 saatte araba yıkayıp müşteriyi memnun etmeye çalışan esnaf aç kalır.

4-) Özel alan tahsisleme olayı kulağa hoş geliyor ama suistimal edecek insan çok olur. kaldı ki 15 TL verip araç yıkatan bi çok insanın beklentisi detaylı temizlik hizmeti almak.

5-) Hizmet sektörü zor, hele ki insanları memnun etmek çok çok zor. Kapısındaki 25 - 30 cm lik (eski olduğu kaportanın halinden belli olan) ciziği size yıkmaya çalışan insanlar bile var. Bazen öyle araçlar geliyordu külçe külçe çamur içinde gerisini siz düşünün.

7-) Bekleme salonu, oyun ps alanı vs gibi alanlar yaparsan (ki olmalı) alandan çalacağın için 3 araçlık yerde 2 araç yıkarsın, mekan faydasını öldürür.

8-) Bence işi yapacağın mekan sana ait kira derdin yoksa çok para kazanayım derdin yoksa hobi için yapılır, ama diğer türlü çok yıpratıcı.

9-) Araba yıkama deyip geçmemekte lazım, sabah ilk yıkanan araba ile son yıkanan araba sanmıyorum ki aynı nispette önemle temizlensin, insansın bi yerde pil bitiyor.

10-) Bezlerin yere atılıp yıkanmasına ben de sinir oluyordum, araç kapısına sıkıştırıp yıkıyorduk, araç sahibine ne hissettirir bilmem ama yerde yıkanmasından iyidir.

11-) Tampon - ayna altı - davlumbaz içine özen gösteriyorduk birkaç müşteriden olumlu geri dönüş aldık.

12-) Oto yıkamacıda jant söküp temizleme olayı bence hayal, hiçbir işletmeci sizi orda o kadar süre tutmayı istemez.

Bu işi yapacak arkadaşlar ciddi fizibilite yapıp, alacakları personele özen göstersinler.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes yıkama için yazmış. ben detailng iin yazaym; her işlemin lcd de örneği izletilebilir. yani kumaş koruma b, deri koruma bu, boya koruma bu diye
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka bir kac öneri calışan la ilgili En iyi calışanlar askeriyeden cıkar yeni askeri bitmiş oto ulaştırma bölüğünde kişileri bulun bu kişiler arabayı en temiz en hızlı şekilde yıkamayı bilen kişilerdir Ben askeriye zamanı 5 7 dk arasi ic dış megane 2 yi camur yagardı izmir e tertemiz cıkarır kokusuna ikramlarına kadar hazır tutardım
    Ayrica 3 arac deneme yıkattır alacagın eleman hep aynı şekildemi yıkıyor dikkat et ozellikle damblumbaz ici temziliyormu jantları iyi temizliyormu vs vs
    bunun dısında
    Randevu sistemi
    Sticker kokulu
    aksesuarlar siz neler gidecegini düşünün ona göre yerleştirin
    Müşteri memnuniyetini ön planda tutun yıkama ücretini ona göre ayarlayın sürümden kazanmak zordur hizli bir ekip ile ancak elde edebilirisiniz
    Hayirlisi ile bol kazanc kazanırsınız inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    insanı mümkün olduğunca devreden çıkartmak lazım, duş gibi otm. foam lance kabinleri yapılabilir, hem her araca giden köpük kontrol altında olur hem de elemanın insiyatifinde kalmaz... kurutma bile havalı makineyle otm. yapılabilir, 2000 li yılların başında Ankara'da vardı tam otm. sistem ama hat eski olduğu için başarılı olmadı...
    Abi Belirttiğin şekilde bir yıkama Ümraniye / Şerifalide var aracı bir kabine sokuyorsun kendi köpük atıyor , suyla duruluyor hava ile kurutuyor en son detayı kabinin sonunda 2 yıkamacı hallediyor... İç temizlik için karşıdaki ayrı bir kısma alıyorsun ve 2 kişi tek kullanımlık bezlerle yapıyor.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben benzincide 1 tl su yikama benden olayina devam edeyim ortam musayitse tabi.kurulamasinida kendim bir saatte yaparim
    Bide abi denilmesin yazilmis. K bakmada sen bilmem nerde mudur olsan bile sokakta siradan birisin.senden kucukse abi der buyukse ben abi derim.boyle egolara gerek yok

He birde asiri cok asiri les gibi kirli arabalar geliyor ben dukkan sahibi olsam yikamiyoruz derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilker_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi Belirttiğin şekilde bir yıkama Ümraniye / Şerifalide var aracı bir kabine sokuyorsun kendi köpük atıyor , suyla duruluyor hava ile kurutuyor en son detayı kabinin sonunda 2 yıkamacı hallediyor... İç temizlik için karşıdaki ayrı bir kısma alıyorsun ve 2 kişi tek kullanımlık bezlerle yapıyor.
    nerede abi burası?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerede abi burası?
    Sonaxın arka tarafında kalıyor hemen yeşil tabelası vardı ama ismi aklımda maalesef. Eski aracımı götürmüştüm bir keresinde... Çalışan personeli o zaman kibar ve doğru çalışan insanlardı.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle sadece iki koltuk koymakla olmasın sonradan gelen müşteriler ayakta kalıyor sıkıntı oluyor,araçlar deneyimsiz çalışanlara verilmesin sonra patinaj çekmeler egzoz bağırtmalar sıkıntılı oluyor,yıkandıktan sonra kesinlikle aynaların oraya veya su akacak yerlere hava vurulmalı ki yolda giderken su damlamamalı,yıkamacılar gri ve beyaz araçları çok özen göstermeden yıkıyorlar bunlar zaten lekeyi çok belli etmez kabasını al mantığı olmamalı yıkamacıda çalıştım ordan biliyorum ,kapı altları filan iyice silinmeli,cam bezi kaporta bezi lastiği silen bezler farklı olmalı ki leke olmasın ve çok çok bez olmalı ki kirli bez işi olmasın konsept olarak iyi özenmeli ki etkileyici olsun temiz görünsün rahat bir ortam olsun,fiyatlar da çok uçuk olmaması lazım 20liraya araç yıkama mı olur makul olmalı ki her kesime hitap etsin
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı kurulamaya almadan hızlı cila sıkılsın öyle kurulansın ( her seferinde kendim sıkıyorum )

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    detailingde uygulamacı goproyla iş yapsın. araç sahibide yapılan işlemi ilemiş olur
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence detailing işi yapıcaksanız, boya göçük, rötüş işinide kapsamalı. mesela ben aracımı getirdim, siz pasta cila yaptınız verdiniz. eee kaybolmayan derin çizikler? profesyonel olarak rötüş yaparken tekrar profesyonel bir pasta uygulaması yapmak gerekli değil mi? bu noktada ikisi birleşse. veya ben dedim ki şu kapıda ki gamzeyide düzeltirmisiniz? yani opsiyonel olarak birleşebilir bunlar. diğer bir konu 250tl veriyosun neymiş detaylı iç temizlik. resmen ahtapot ve normal bir iç yıkama yapıp geri veriyolar. eeee ne anladım ben bu işten. ziebart, meguiars, sonax hepsi aynı. hepsi hikaye. inşallah güzel bir yer olurda hep geliriz onurcan, şimdiden kolay gelsin.
    Sakin güç...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)