Distribütör - dispitör, düspütör, distiritör, vs
Printable View
Distribütör - dispitör, düspütör, distiritör, vs
Kick down-roketlemek :)
blow off - blof
Hahah doktor ne ince gormusun be :P
Bu arada millet sapitip durmayin Type R Tayp Ar diye okunur. Tiip filan kim nereden turetiyorsa soyleyin yapmasin oyle seyler :)
Bu arada amerikalilar ingilizce bilmez gotlerinden uydururlar her boku, o yuzden hizanizi amerikadan almayin lisanin adi belli zaten Ingilizce, Amerikanca degil...
Su marka modelleri konusunda cok tribe de girmeye gerek yok, ozel isim olmayan hatta kelime bile olmayan model isimlerini dunyada herkes kendi dilinde okur.
M3 turkiyede EM üç *(me üç olması lazım ama yanlış er etmis dilimizde), ingilterede EM tri, Fransada EM Trua diye okunur yani, kasmayin bosuna.
Keza A4 te oyle, bunlar ozel bir isim degil, biz a dört deriz ingiliz ey for der fransiz a katr der.
Ha ama coupe fransizca bir kelimedir, ve kupe diye okunur. Tanganikayada gitsen gene kupe okunur. Ama CSL bir kelime degildir, turkcesi cesele, ingilizcesi siesel fransizcasi seesel diye okunabilir, bunda bir anormallik yok.
Kisaca kelime degil kisaltma ya da sayi filansa herkes kendi dilinde okur, rahat olun o konuda yani.
Ama kalkip em üç deyince kendi içinde tutarsız olduğu için hatalı olur, hepimiz em üç diyoruz yanlış diyoruz orası ayrı...
throttle body - trotul badi :D
Coilover'a koyvayvır diyen adam var yahu..
bende dükkanın isminde çok sorun yaşıyorum telefonda sorana (high power tuning ) hay pavır tuning diye okunduğu gibi söylüyorum hay tavır (polis akademisi ) cevabı geliyor hemen sonra çaresiz hig pover diyorum
Arkadasın birine arabama nasıl jant yakısır dedim cevap :
ikionbeş cms tak dedi..Sanırım demek istediği 215 tabanlı bi lastikle jant takmam
Vanos'a vanus,fanus diyen galerici çok yaşa
ilan sitesi cok iyi bu konuda:
mesaclara cevap verilmeyecektir.
wolswogen, fosfogen, volsvogen vb. (VolksWagen diye yazılır, folksvaagın diye okunur aslında)
abartı egsoz (Abarth marka demek istiyorlar sanırım?)
atmak kelimesini modifiye camiasında ilk kim kullandıysa edebiyat öğretmeni ile görüşmek istiyorum.
"gardaş badi kit attık."
"cant attık"
"tesisat attık"
ne biçim kelime lan bu :D
Nokta.net der susarım abi :D
Ek olarak tekrarlamak lazım piyasada JDM stickerlı şahinler mi dersin , 106lar mı dersin çok değişik araçlar görüyorum :D :icon_wack
Kick down : roketleme de çok ince :D Arkadaşın babası övüyordu ies ini 4 ileri ama roketleme var böyle çıldır çıldır gidiyo araba capon yapıyor ya şekli :)
ies ayes diye okunamaz parantez olsun , ay i es olarak okursun , ay es is in okunuşudur.
Yalnız konu çok sıkıntılı :) Yazım hataları bulunur da okunuşları yazmak garip oluyor sonuçta telaffuz diye yazıyla yazılmayan incelikleri var her dilin..
comfortline- kunfurtlayn en fulü
abarth egzoz-gabart eksoz :D
bombayı patlatayım
scirocco doğru okunuşu şiroko. şirokkkko değil.
Bizde;
- şeroko
- sikirokko
- şarokko
- şokorokko
- şırakko
- Genel olarak ta şiruko
Porsche - porş
xenon - zenon
aks - akıs
dump valve - down valve veya dump pipe ( genelde downpipe ile karıştırılıyor )
lamborghini - lombarcini :D :D :D :D
Vanos - faunus..
headers- hayders duydum sanayide.
lamborcini denir genelde ama esas lamborgini 'dir.
Sunroof a şipidak dendiğini duymuştum birde debriyaja deprej der bazıları :D
porşe - porş :)
Doğrusu porşe dir.
sunroof un eski elle açılan manuel modeli şıpıdak dır zaten orjinali öyle :D
lanbordini var bide
Bugun alfa röno duydum
Slincer - slazencır
Stepne konusuna hiç girmiyorum...
50 farkli varyasyonunu duydum
çocukluğumdan beri tanıdığım biri var oda bana yakın bi yerde çalışıyor, bu suratına kol patlayan, bu hafta yine geldi ne güldük eski günlerden konuşup, abimle çok zıt karakterleriz abin ne kadar uysalsa sende o kadar itsin diyodu ama o günü hiç unutmam çay kenarında yolda motor duruyor, çevirmeye başladı pat pat derken zbam diye geldi burnunun üstüne gözlerin altları falan kanlandı bi kaç gün of of iyi gülmüştüm:D
bi arkadaşımda okulda koşarken ittik o zaman hangi yıl bilmiyorumda, sınıfta ilk sırayı pas geçti ikincisine burun üstü çakıldı burnumu kırdınız dedi bi gün sonra geldi gözler kapalı komple bisiklet veriyoruz gidip duvara çarpıyo o şekil:D
"modifiyeli"
söylenişi geç komple yanlış. sallama bi kelime. bayaa yayıldı da.
modifiye = "modifikasyonlu" anlamına gelir.
yani modifiyeli araba diyince "modifikasyonlulu araba" demiş oluyoruz. hatta tüm ülke söylüyo bunu :D
modifiyeli araba olmaz modifiye araba olur.
modifiye yapılmaz , modifiye edilir :)
Ne lombardiniymiş arkadaş herkesin bi hikayesi var:) benim de kolla dudağımı patlatmışlığım var.