Konuyu kaldırın başınız ağrımasın derim.
Printable View
Konuyu kaldırın başınız ağrımasın derim.
Yazılımdan motor kırıp 45 binlira masraf çıkaran birisini daha okumuştum. Bu olaydan sonra tamamen vazgeçtim. Geçmiş olsun
Yazılımdan yana sıkıntı olur mu bilmiyorum ama koyulan yağ ne, uygunmu diye bakacaklardır muhtemelen. Yazılımda beyni kilitlenen clio4ün beynini reno garantiden değiştiriyorsa borusanda bu durumu garantiden halledecektir diye düşünüyorum ben ama en kötü ihtimali düşünürsek araç garantiye girmedi diyelim, motoru sıfır sandık motor olarak dışardan temin edip özel bir serviste yaptırmaya bakın derim ben. Servisin 16.000 masraf çıkardığı aracın motorunu 3500E dolu halde sıfır faturalı bulup, 1000-2000 lira işçilikle değiştirmiştik. Alıcağınız motorun dolu olmasına bile gerek yok aslında, direk faturalı blok alıpta yaptırabilirsiniz dışarda. Ama temiz garanti iş olsun derseniz direk sök tak şeklinde dolu motor almak daha mantıklı.
bakın bilmeden sallıyorsunuz
yazılım ile araç blok kırmaz
piston yada segman kırar, grapej yapar bişeyler olabilir (çok kötü yapılmış bir yazılım var diyelim)
ama blok kırmak demek %90 öncesinde yatak sarmak demektir
yağlama problemidir, kolay kolay başka bir nedenden olmaz
önce kranka bağlı piston kolları yatak sarar (gelen tıkırtı) sonra kilitlenir ve piston kolu kırılır
hala dönmeye devam eden krankta bağlı olan kırılmış piston kolu, blok ile araya sıkışır
o güçle blok içeriden dışarı doğru çatlar yada patlar yada kırılır.
yağın çoğu o delikten yere akar
işte o patlama sesi bu kırılma sırasında duyulur..
kısacası söz konusu problem çok büyük ihtimalle yağlama problemidir.
edit:
yağlama problemi derken şunu kastediyorum yanlış anlamalar olmasın
yani 5-30 yerine koydun 10-40 yada 5-40 birşey olmaz, yada 10-60 koydun birşey olmaz
bu gibi yağ değişiklikleri çooooook uzun vadede sorun olabilecek şeyler.
benim demek istediğim eksik yağ, işte 6 litredir kapasite ama 3 litre yağ vardır, sorun..
yağ pompası basıncı düşmüştür, sorun
sahte yağ!
evet günümüzde herşeyin sahtesi var, yağın niye olmasın?
tabi son olarak, üretim hatasıda mümkün
olabilir yani
60 bin liramı? o ney lan? :( ohaa
Motorun parası 60 bin tl mi şimdi ? Arabanın parası kaç zaten yuh yani.
Umarım garantiden sorun çözülür. Çok geçmiş olsun
Alindigindan beri ses varsa yazilimla ilgili yazimi geri cekiyorum,tekrar gecmis olsun
Öncelikle geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla servis dışında da bakım yapılmış. Servis iyne iyi niyetle yaklaşıp sizden faturaları istemiş. Bu süreçte serviste de bakımlar yapıldı mı? iyi niyetle yaklaşmazlarsa rahatlıkla sizin üstünüze yıkabilirler. bu durum başkasının başına gelmiş mi bir de onu araştırın isterseniz.
Yazılım yapılıp silinmesi birsey degil de.
Yetkili servis disi bakım garanti dışı demektir.
Tespit edilmesi kolay artik f serisinde özellikle
Soğuk su bu işin sonu ins yirttarsiniz...
Bilmediğimden soruyorum abi mesela benim arabam 4.5 lt yağ alıyor yaklaşık 0.750 ml yağ eksiltince yağ lambası yanıyor bu 0.750 ml den motor yatak sarar mı? Yada f30 da da benzer uyarı vardır illa ki yağ seviyesi görülüyor yanlış hatırlamıyorsam board computerdan f30 da.Yani hani kısacası sorum yeni çoğu güncel araçta 0.750ml 1lt gibi değerlerde yağ lambası yanıyor yanılmıyorsam, bu kadar yağsız binmek yatak sardırır mı?
Ayrıca borusan bunu kendi bünyesinde yaparsa helal olsun aynı şey bizim doğuşta olsa araba servis bakımlıda olsa 40 takla atarlar yapmamak için
Geçmiş olsun, yine de nasibin varmış ki otoyolda hızla giderken olmadı. Cana geleceğine mala gelsin, çözülür bir şekilde. silinen yazılımı kim yapmıştı?
Gecmıs olsun cok
bence arabanın yazılım yapıldıgı fırmada plakaları acık fotografları var ıse kaldırt problem cıkarabılır sana
Arkadaşlar öncelikle aracı 2. el aldım 30.000flndı tam hatılamıyorum. 41.xxx deyken klimadaki titreme ve direksiyondaki ses yüzünden aracı borusana bırkatım ayrıca yağını suyunu kontrol edin diye konuştuk. Aracı teslim aldığımda hiç bir sıkıntısı yok klima içinde kalibrasyon yaptık dediler. Bu tıkırtı hala vardı fakat sesi sadece gece sokak aralarında ben duyuyordum. Neyse 45.000 bakımını yaptırdım bujilerini değiştirdim belki ses gider diye (özel servis) fakat ses gitmedi borusna gittik yetkili arkdaş bi adam çağırdı yol testine çıktık adamda sesi duydu. giderken motur elime almam yolda kalmam diye makara yaptık hatta yok bir sıkıntı olmaz dediler. bu olay bundan 1 ay önce oluyor 2 hafta oncesine randevu vermişlerdi daha sonra dün gittim tekrar randevu aldım bu tıkırtı olayı ve bakım yapılması için. kapıdan çıktım olan oldu.
Yazılım firması ismi vermek doğru değil nedeni sanki onlar yapmış gibi gözükecek yazılımlı cok az bir süre bindim zaten Ayrıca niye borusanda servise girmedin diyenler fren diski balatsı bakımına 2500 civarı verdiklerini biliyorlar mı.
Aracın son bakımı 45.000de yapılmış borusana bu ses için gidip konuşulmuş kayıt açılmış. 9 aralıka randevu vermişler. Sourunu usta bile duymuş tamam bi bakalım demiş.
Aracın yağsız kalma bir durum söz konusu değil.5000 km olmuş yağı yağ filtresi bujisi değişeli değişeli. Bir servis nasıl diyebilirki bende yaptırmadın dışarda yaptırdın sanki konulan yağ çok çok farklı?
2-3 gün içinde haber verecekler eğer yapmıyoruz derlerse açıkçası biraz çirkefleşicem olmazsa pamuk eller cebe. Hakkımızda hayırlısı yani.
Geçmiş olsun.
Şu arabalara şu kadar paralar veriyorsunuz bari belli bir kmye kadar, garantiden faydalanabilir durumdayken yetkili servise gidin.
Ben de doğuşa keyfimden gitmiyorum, fazladan para bayılıyorum her seferinde ama biryerden birşey çıktı mı ücretsiz herşeyi hallediyorlar.
Borusan doğuştan daha iyi hizmet veriyor Dragger. Dışarıda da yaptırsan bariz bir hata yoksa iyinet garantisine sokup değiştiriyor.
Arkadaşın aracıda %90 öyle olacaktır. Ama maxi çok güzel bir noktaya değinmiş aracın motor içindeki yağ %50 nin altında olmadan yatak sarma üstüne blok çatlatma çok zor olan şeyler.
Aracı tamamen inceleyecekler inşallah sizden yana olur sonuç.
Konu iyi hizmet kötü hizmet değil, ben kendi bindiğim markadan örnek verdim.
İnşallah hiçbir extra maliyet çıkarmadan hallederler, ne olursa olsun garanti bitene kadar yetkili servise gitmek daha mantıklı.
Sen şikayeti bildirmişsin ve eğer motor kırma olayı o ses yüzünden tespit edilirse garanti olmak zorunda.
Yıllarca yetkili serviste çalışmış biri olarak eğer sana şu veya bu nedenden dolayı garantiden olmaz negatif cevaplar verirlerse sadece servis müdürü veya satış sonrası hizmetler müdürü ile görüş ve aracı teknik üniversitede kontrol ettireceğini ve çıkan sonuca ve aracın bakım kayıtlarına göre teknik raporla birlikte hukuksal haklarını arayacağını bildir.
Sakın servis danışmanı veya formen usta vb kişilerle ağız dalaşına girme. Su yazdıklarımı genelde onlar bilmez.
Tekrar geçmiş olsun.
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yapmıyoruz derlerse almanyaya mail dava açma tüketici haklarına mahkeme nasıl bir yol izlemeliyim.İlk defa başıma geliyor.
Hiç bir şekilde yol alamadık desek komple motoru dışarıda ne kadara bulurum. Yada sadece blok bulup halletmek. Satarken zarar etme durumu söz konusu bide dimi ?
Hallolur diye düşünüyorum. Olmadı motoru kendin getirtmek için uğraşacaksın. 7K$ ~ 10K$ a çözülür diye düşünüyorum kargosu cartı curtu vergisi herşeyi dahil.
Ama garantiden değişecektir %90. Sıkma canını iyi düşün ki iyi olsun. Dava açarsın farklı sonuçlanırsa.
Aracın yaşı nedir? Normal garantisi devam ediyor mu?
Araç 2014 model eylül çışkı daha neredeyse 1 senelik 50.450kmde.
son olarak bir aracın motor bloğu nasıl kırılır?. Arabada yağ yok desek bpşalttığı yağ neyin yağı. Yanlış vites attım desem araç otomatik. Biyere vurdum motora kadar girdim desem borusana giriyorum birşey yok çıkıyorum elimde motor. hadi diyelim yağ eksik arabada hiç bir uyarı yok anlmadım walla .
Bu arada çok teşekkürler içimi bir nebze olsada rahtlattınız.
Yağ eksik olabilir boşaltılan yağın kaç litre olduğunu anlayamazsın ki yere gitti çünkü. %99 garantiden değişir 2014 model araç. Öpe öpe değiştirmek durumundalar yani.
Mahkemeye taşınsa araç kusurlu bulunur çünkü.
bakım evrağı olduğu surece yetklili serviste yapılmasa bile evraklarınız varsa yapıldığına dahil sorun yapmıyorlar yada yapamazlar diyelim, ben daha 5-6 ay once ikinci el aldığım araçta en son 40bin bakımı serviste yapılmışken , 100bin bakıma goturdum, evrakları tamdı, garantiden birsuru işlem yapıldı şikayetlerime gore normal bakıma bıraktığım sırada
ki olay denilen gibi motor bloğu olduğundan bir hata olduğunu duşunuyorum 1 senelik araç sonuçta
geçmiş olsun. 50 bin de motorun blok patlatması çok saçma gerçekten. Bence de garantiye girecektir
Bu heralde duyduğum 10. Blok kıran N13 :(. Malesef avanstan da kırmış olabilirsiniz geçmiş olsun geçen burdada bir N13 x bir firmaya yazılım yaptırdıktan sonra kırdı.
Utku selam 3-4 ay önce whatsaptan konuşmuştuk hatırlarsın belki. Fakat malasef olay yazılımsal değil.Yazılımsal olsa inan bukadar dert etmicem kaşındım dicem oturcam köşeme. Aracı aldığım ilk gün bu tıkırtı avans mıdır artık nedşr bu sorunu sorduğumda çoğu araçta bu ses mevcut olduğunu söyledi arkadaşlar.Borusanada gittim sıkıntı yok saat gibi maşakllah dediler :) bide Yazılımı haldeyken bile sürekli yakıt ne kadar az yakarım diye hep kovaladım. devir zorlmadım yanlmadım. Eğer benim araçta bufotodaki haldeyse vay halime.
Bu blok kıran arkadaşlardan garntiye sokmaya çalışan var mı belki süreç ile ilgili emsal olarak ne yaşadıklarını ne yaptıklarını öğrenmiş olurum.
1- Borusan kendisi hariç hiç bir özel servisi yetkili saymıyor, binlerce dava açtı yüzlercesini kazandı, yani İzmir Antalya vs bir k. servis haricindeki hiç bir servisin yaptığı hizmeti kabul etmek zorunda değil... bu tip durumlarda direk Almanya BMW AG ile iletişime geçmek gerekiyor, %90 iyi niyetten Borusana talimat vererek hallettiriyor...
2- Arkadaşımın servisinde en az 10 tane N13 gördüm motoru değişen hatta arkadaşım 7-8 tane motor ithal etti 1-2 ayda hepsi ya satıldı ya takıldı...
3- Yazılımdan sonra motor kıranı ben hiç duymamıştım, kim yapıyor neden oluyor ona yorum yapabilecek var mı? avans vuruyorsa basıncı mı fazla açıyorlar? knock sensör düzeltme yapmıyor mu yoksa sensörü devreden mi çıkartıyorlar? basınç kaç oluyor?
4- özel serviste sıfır motoru 25-27 bin lira civarına faturalı taktırabilirsin, eğer Borusan garantiyi kabul etmezse bir düşünün...
geçmiş olsun...
Öncelilke Teşekkür ederim.
Şimdi kafam karıştı ama borusan halleder mi halledemez mi.? Bu araç abi 2014 model 1 senelik araç yağsız kalmadı ki? Turbo arızası vs birşey olsa anlıcamda blok kırmış araçtan bahsediyoruz. bu akşam bmw ye bir mail atayım ozman. Bugün babam servis kağıtlarını bırakmak için gittiğinde zaten almanyaya belgeri sunacağız demiş ayrıca bir mail atmam mı greekiyor.
ebay almanya adresine baktım birçok n13 motor var satılık
http://www.ebay.de/itm/BMW-116i-F20-...IAAMXQydtTPTOQ
http://www.ebay.de/itm/BMW-116i-116-...sAAOSwBahVUa92
blok kıran arkadaşlardan garantiye sokabilen malesef hiç yok çünkü genel olarak beyinler açıldıgı için iyi niyet garantisi dahi alınmıyor. Bu avans sorunu genel olarka knock sensorlerı disabled veya avans biraz fazla geri çeklior çatır çutur avans sesi duymuyorsun fakat akabinde araç avans vuruor birazda fakire çektiği an işte bu görüntü çıkıyor ortaya. Orçun belkide yazlımlı haliyleyken bunun bir başlangıcı vardı bu olay aracı zorlamanla pek alakası yok yanlış bir yazılım kalbirasyonu malesef birçok kötü şeye neden olabiliyor. Tekrar geçmiş olsun umarım sıkıntısız bir şekilde çözersin
Bu durumu yazılım yokkende vardı ama sadece sesi biraz daha azdı daha sonradan yakıt buji gibi nedenler yazınca yakıtı değiştirerek srekli denedim yazılımı o sürede zaten sildirmiştim. Eğer beyini açarlarsa zaten kanıtlaycak birşeyleri olmaz inkar ederim:) Sanmıyorum okadar ileri gideceklerini en iyisi beklmek Utku yoksa yine burdan en ucuza nasıl hallederiz diye yardımlarınızı isteyeceğim. Teşekkürler
sandık motor konusunda yardımcı olurum çok uygun bir şekilde fakat inşallah onlara gerek kalmazda hallolur garantiden :)
Avans vuruntusu sonucu yatak dökmüşsünüz ve kol bloktan çıkmış.. Ben bu tarz durumlarda vicdanen rahatsız olmamak adına cebimden yaptırmayı düşünürdüm ama yinede siz bilirsiniz.. Rakam çok büyük ama cana gelmemiş ki önemli olan bu.. 200 ile giderken de olabilirdi
Geçmiş olsun öncelikle, umarım minimum maliyet ile atlatırsınız diyeyim.
Bakım muhabbetine takıldım ben, 2014 Eylül çıkışlı diyorsunuz araç için, belli bir km / yıl olarak bakım paketi satın alınıyor sıfır km iken veya hediye ediliyor (arkadaşım 218 aldı 3 yıl 60k km paket hediye ettiler örneğin). Sizin aracınızda bu yok muydu acaba ki dışarıda bakım yaptırma ihtiyacı duydunuz?
utku yazilim firmasinin avukati degilim Bi bagimda kazancim da yok ancak ayni firmanin yaptigi 316 var arkadasimda hicbir sorunu yok neredeyse bir sene olacak, aracta yazilim da yokmus. Bu motorlarda genel olarak bi sikinti var heralde, eski sahibinde belki de biseyler oldu gecmisi muamma ancak kiran cokmus ghibli06 nin dedigine gore , senin kirildigini bildigin araclarin hepsinde yazilim varmiydi? ayrica caesar servis olarak garanti konusunda borusanin dogustan iyi olduguna gulerim :) sanz bozan audi vw neredeyse bedavaya sanzimani yapiyor, bmwde en kotu zar zor almanyaya yazi yazdik full yetkili servis bakimli aracimiza yine 10 bin tl odedik , ampulu bile borusanda degisen aracti yolda bi anda sanziman kirdi.Yuzde 30 yine bize itelediler, audi vw olsaydi bedavaya yaparlardi.
bu olay yazılımdan olmaz, daha öncesinde piston-segman kırarsın
daha önce yazıldı
ama şöyle bir gerçek varki eğer firma yazılım yapıldığını kanıtlarsa geçmiş olsun, hiç birşey alamazsın
ellerindeki en büyük koz o
Sen aracı almadan önce de yazılım varmıydı?Yada alırken yetkili serviste mekanik kontrol yaptırdın mı?