Küçükken komşunun arabaya yaslandım diye azar işitmiştim babamdan. Böyle bir durumda yüzüme bakmaz herhalde
Kendisi neyse anası babası da oymuş.. Öyle bir ana babadan böyle evlat çıkmasına şaşmamak gerekir..
Yav şu duruma bak kendimi şuan onun durumuna koyuyorum,düşüncesi bile ağır geliyor.1000 lira yav 1000 lira için insan kendini,ailesini bu duruma sürükler mi?Yazık vallahi
Benim aileme laf edilmesi bana laf edilmesinden cok daha gucume gider ozellikle anneye laf getirmek nasil bir terbiye anlamiyorum gercekten. Insanin kendi yaptigi hatalardan dogan bir seye ailesine laf gelmesi cok utanc duyulacak bir olay simdi empati yapmaya calisiyorum da gercekten cok utanirdim benim kapima biri dayansa 1000 lira icin aileme hic bilmedigim insanlar bir ton laf etse. Hadi baskalari umrunda degilse bile insanin ailesi gozunde dustugu durum icler acisi olmasi gerek.
Ama ailesinin davranisinda da savunulacak bir taraf goremiyorum. Ister resit ister degil senin cocugunsa senin cocugun yaptiklarinin sorumlulugunu almalisin. Yakin arkadasimin evine hirsiz girdi evden tv saat para caldi vs biz takip ettik bulduk vs cocuk zaten hirsiz olunca ailesine gittik kapilarina anlattik durumlari olay buyumeden cozulsun diye babasi hic orali bile olmadi hallederiz ederiz derken hirsizin abisi allahtan adam cikti da olay buyumeden kapandi. Is ailede bitiyor acikcasi iclerinden zaten adam gibi biri ciksa demek ki bu is orada cozulurdu.
15-16 yaşlarındayken bilgisayarcıya 40 lira borcum kalmış unutmuşum adama da zamanında babamın dükkanını tarif etmişim muhabbet arasında.. Adam babamın dükkana gidip oğlunun 40 lira borcu var gelmiyor 3 ay oldu demiş haliyle parasını almış gitmiş..
Para miktarı için falan değil borç sebebiyle birisini dükkanına kadar geldiği için yedim tokatı..
Aile Terbiyesi çok önemli..
Bu iş güzel yoldan çözülmeyecek belli Allah sabır versin sana dostum..
Bende 11-12 yaşlarında mahallenin bakkalına 9-10 Tl borc yapmıştım ailem öğrenince baya tantana olmuştu evde iyikide olmuş o günden beri Bana borcu olan cok ama allahtan kimseye borcum yokBorc demişken bende peşine düşeyim alacaklarımın
![]()
Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01
Ben. Bu paralardan dolayı şahsen kimsenin kapısına dayanmam. Babasına sormadımki malı alırken babasından talep edeyim . Benim muhattap olduğum kimse o kişiyle işimi çözerim ne gerekiyorsa onu yaparım ailenin huzurunu bozmaya hakkım yok . sonuçta bi mal var para ediyor elde sıfır yok.
Dr.ECU
Adam karşı dava açsa deseki kapıma dayandı benden zorla para istedi ve birazda abarttsa kapıyı zorladı tehdit etti dese ??
Dr.ECU
Bu cocuk yine 1000 lira icin vazgeçmiş karakterinden Bursa k.sanayi esnafı arasinda 20 lira icin karakterinden vazgeçenler var gun gelcek hepsini ifşa edicem ama bakalim ne zaman
Yazık günah ya al geriye ürünü ver parasını konu kapansın Zararın kargo ücreti olsun git baska birine sat cooleri. Ne durumlara düşmüşüz ya. Allah yardımcınız olsun en doğrusunu yapmışsınız baskada bisey kalmamış yapilicak.
Benim gözümde kapıya dayanmak da doğru değil evet ama şöyle düşünün. Örnek veriyorum sokakta arabanız park halinde çocuğun biri top oynarken camını kırdı. Siz bunu polise deği gidip anne babasına şikayet edersiniz, zararınızı ailesinden istersiniz değil mi? Yada sokakta çocuklar kavga edince polise gidilmez, aileler görüşür. Konu sahibi de karşısındaki kişiyi reşit olarak değil çocuk olarak gördüğü için hala daha iyi niyetiyle davranmaya çalışıyor. Sicil bu, ömrün boyunca her yerde karşına çıkacak bir şey ki üstelik dolandırıcı sıfatı bu. Dava açılıp sonuçlandıktan sonra isterseler altındaki s3'ü hediye etsin bir şey ifade etmeyecek. Bunu burada konuyu okuyan herkes biliyor, konu sahibi de biliyor ama malı satan kişi bilmiyor, babası belki biliyordur diye gitmişler, o da bilmiyormuş. Bundan sonra yapılacak bir şey kalmadı bence konu sahibi ya dava açacak yada bela olacak. Kötü bir durum maalesef, her zaman olduğu gibi iyiler hep kaybediyor bu dünyada.
Kapısına kadar gitmen sorunu çözmen herşeye saygılıyım evet mağdursun ama annesine kartımı verdim lazım olur yazıp gülücük koymak hoş değil evladı ne olursa olsun bir kadın için böyle şeyler yazmak hoş değil bu yazını düzeltmeni rica ederim bu arada kimseyi tanımıyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)