User Tag List

Sayfa 30/33 İlkİlk ... 202829303132 ... SonSon
616 sonuçtan 552 ile 570 arası

Konu: Koray Karaman - 1000 TL için karakterinden vazgeçti (Dolandırıcılık hikayesi)

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşı taraf dolandırıcı olsa bile Techturkey üyeleri hak hukuk bilir. Bende katılıyorum madem dava ettin ailesiyle işin ne karşındaki çocuk değilki kocaman bir birey senin derdin onunla. Ailesini zerre kadar bağlamaz bu durum.

Haklıyken haksız duruma düşürdün kendini. O yazdığını okuyunca istemsiz bi bulantı geldi resmen içime. Davanı açtıysan gerekli evrakları koy buraya konu açık kalsın ama açmadıysan daha fazla konu çirkinleşmemesi için kapatacağım.

Dava ile ilgili evrakları ya konuya yada özel mesaj olarak bekliyorum.

Saygılar.

sem2.2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sana nacizane arkadaş/abi olarak eksiklerini söyleyeyim sen gerisini kendin otur düşün hallet.

1-) Sen malı Koray KARAMAN'dan aldın. Dolayısıyla senin tüm olayın bu adamla. Anası /babsı /abisi / kardeşi senin muhattabın değil.

2-) Bahsettiğin adam kanun önünde reşit sayılıyor. Sana göre çocuk olması işlediği fiilden ötürü sorumlu olmadığı anlamına gelmez.

3-) Babasından aldığın cevaba takılma, kim olsa önce evladına inanır. Evine gitmek yanlış, hele ki evde yalnız bir bayanın kapısını çalmak onu rahatsız etmek delikanlılığa yakışmaz, ben sana da yakıştırmadım. İstersen elinde gül ile git. Ne olursa olsun bir anne bu şekilde rencide edilmemeli. Anladığım kadarıyla itikat sahibisin sürekli Allah / kitap kelimeleri kullanıyorsun. Bizim inancımızda "sen birinin ayıbını ört ki senin de ayıbın örtülsün" düşüncesi vardır.

4-) 1000 TL lik borç için zaten dava açsan da bir sonuç çıkmaz, buradaki amaç zaten para değil. Yaptığının yanına kalmayacağını yasal olarak hissettirmek.

5-) Pervasız bir adam değilsin ama tabir-i caiz ise cahil cesaretine sahipsin.

Bak açık yazayım bir adamın kapısına alacak için gidiyorsan başına gelecekleri kabullenmiş sayılırsın. 2 kelime ile bu ülkede insanlar ipe gitti / ipten döndü. Düşüncesiz hareket etmişsin maalesef.

6-) Korktun kaçtın demek kimsenin haddi değil, ama sen adama "evinin önündeyim gel" diyorsan eğer karşındaki da oraya gelecekse boş gelmez. Aynısı başıma gelse iyi niyetli gitmem, gittiğimde de o adam orada değilse bu işin piyasadaki adı bellidir.
    He bence akıllılık etmişsin ayrılmışsın mekandan başına iş gelmemiş.

7-) Deplasmana gitmişsin ama yanlış adrese, evine değil adamın ofisine gidersin derdini orada anlatırsın. Muhatabın anne/baba değil. Çocukları. Görüştüm diyorsun o zaman ver adresini geliyorum demen daha doğru olurdu.

8-) Burada yazdığın postlarını avukatına okut, bak ben bunu bunu yazdım, hakim bunları okursa nasıl algılar diye sor. Sonra alacağın cevabı lütfen burada paylaş.

9-) Sana malı satan adamın tutar yanı yok, ama yaptıkların ile ahalinin üzerindeki olumlu etkisini şuan yerle bir ettin.

10-) Nacizane tavsiyem bir süre bu konuya yazma. 1000 TL içinde kaza yaptım / arabayı yaptırdım de geç.

Daha sakin ve aklı selim davran. Biz de geçtik o yaşlardan el freni çekip servis arabalarının önünü kesip camları yumrukladık.

Bunlar gereksiz hareketler. 5 sene sonra bunlar aklına gelince gülüp geçersin. Hayatına devam et.
    1 değerli abicim bir kaç yoruma göz gezdirdim. senin yorumun sayesinde biraz daha acıklamada bulunmak en dogrusu diye düşündüm. ilk önce sunu acıklıga kavusturalım. ben bu arkadası ayni KORAY KARAMANI cocuk olarak gördüğüm için oraya kadar gittik babası ( veya ebeveyni ama baba ile görüşmek daha doğrudur diye baba yazıyorum ) ile görüşmeye. oğlunuz böyle böyle yaptı bakın demeye. çünkü bu arkadas kimden veya neyden akıl alıyorsa ANNE / BABA nasihatı daha etkilidir diye düşündüğümüz için. tabi ki ben malı koray karamandan aldım. tabi ki muhattabım odur. ama belirttiğim gibi cocuk olarak gördüğüm için ve telefonları dısında sadece adresine ulasabıldıgımız için oraya kadar gitmişken kalktık gittik. he bu arada 118 80 den babasının ismi ile 1 adet numara cıktı. aradıgımız şahıs da cocugu olmadıgını söyledi böylece gittik oraya

2-kesinlikle haklısınız. fiilen reşit ve bu yüzden dava konusu olacaktır.

3- burada da kesinlikle haklısınız. babası elbet ogluna inanacaktır. yoldan gecen yabancı birine değil. ama bir nebze sorgular ümidi ile görüştük. amacımıza ulastık/ ulasamadık orası muallak ama babasıda hakkaniyetli birine benziyordu( bize verdiği cevaba kadar ) umarım gerekli nasihatı vermiştir. bu arada ben rahatsız etme maksadıyla gitmediğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. zaten öyle bir niyetimiz olsa hitap şeklimiz orada da farklı olurdu. ANNELİK sıfatına saygımız herkes gibi sonsuz. bunda kimsenin şüphesi bu olmasın ki konu ANNENE BÖYLE DEMİŞ BÖYLE YAZMIS BÖYLE YAPMISA DOGRU GİDİYOR üzülerek görmekteyim

4 kesinlikle haklısınız. burada ki amaç para değil. bu ve benzeri olaylardan sakınarak baskasının da canını sıkmaması. zaten caydırıcılık da bu yüzden değil midir?
    5 evet haklı olabilirsiniz. ama dediğim gibi ben bayrampasadan araba aldım döndüm, gittiğimizde de cocuk olarak gördüğümüz şahsın ebeveynlerine ulaşmanın ve olayları anlatmanın doğru oldugunu düşündük. durum bundan ibaret.

6- kesinlikle haklısınız. bir anlık sinir ile neler olabiliyor. ben tek olsam yine cocukla görüşmek için beklerdim ama arkadasıma ve yeni aldıgı araca zarar gelir ve daha sonra kuzenımın bize katılması ile bu düşünceden vazgectık. zaten farklı bir niyetimiz olsa bende hazırlıklı giderdim. işi oralara götürmek istesem ki forumdan tanımadıgım arkadaslar bile mesaj atmıs durumdalar bize neden haber vermedin / birşeye ihtiyac olursa ara bizde oralardayız vs diye . belirttiğim gibi iş adam toplayıp kavga etmekse kendimi geçtim , baskalarının vebali için bile bu sıfatı almaya razıyımdır. ki yanımda olan arkadasım telefonumu bile elimden aldı ki yeter artık diye. heee buna inanılır inanılmaz. baskalarının düşüncesine elbet saygı duyarım fakat akıl/mantık çerçevesinde hareket ettiğimiz biraz sakin olduktan sonra farkına varmıs bulunmaktayım . belki de kendimi veya baskalarını veya şahsı baska bir beladan daha kurtardık/ kurtardılar ....

7 tekrar belirteceğim gibi , ben KORAY KARAMAN isimli şahsı cocuk olarak gördüğüm için gittik ebeveynleri ile görüşmeye. zaten aklı basında biri olsa hatasından dönerdi . hee su da var gercekten yasıtım veya benden buyuk olsa bırakın iş yerine gitmeyi dısarıda gel kardesım/ abıcım oturalım bi çay içelim bak böyle böyle diyecek kapasiteye de sahibimdir.

8 en kısa zamanda bunu yapacagım ki soru işareti ne sizlerde ne de bende kalmasın .

9 daha öncelerde de belirttiğim gibi. cocugun evet hatası sıkıntısı belli . ancak şunu da beklemiyorum .. ''aa evet semih sen haklısın kardeş herkes senin haklı oldguunu düşünüyor '' zaten olay apacık ortada , adama sunu anlatamıyoruz.SEN BANA FARKLI RESİM FARKLI ÜRÜN GÖNDERDİN . babasına da sanırım aynısı demıs. o parça arabasına uyuyor diye. ...ben sadece gelişmeleri arabasını aldıgım arkadas da dahil olarak merak ettiği için buraya yazma gereği duydum. zaten farklı bir amacım olsa farklı yazılar olurdu takdir ederrsiniz ki .

10 - temenni ve düşünceleriniz için gerçekten teşekkür ederim.

yorumlarınız için ayrıca teşekkürler .

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazının sonunu okumamıştım. Keşke o şekilde yazmasaydın
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Semih bak kardeşim, davanda seni haklı görüyorum.

Bu forumda 26 sayfa nasıl ki biz bu arkadaşı satmayı taahhüt ettiğin mal ile gönderdiğin mal farklı diye ikna edemediysek,

Şuan seni de " ben arkadaşı çocuk görüyorum ondan gittim" cümlene karşı "yanlış" olduğu konusunda ikna edemiyoruz.

Olayın tarafı sensiz, biz ise 3. kişiler olarak senin paylaşımlarına istinaden yorum yapıyoruz.

Dolayısıyla bizim taraf olmak gibi bir niyetimiz yok, sadece "hak" yerini bulsun diye yorum yapıyorum şahsım adına.

Nasıl ki satıcı ya sen hatalısın diyor isek bu konuda da (Ailesinin evine gitmen) seni hatalı buluyorum.

Dolayısı ile bunu kabul edip etmemek tamamen senin insiyatifinde. Sen haklı olduğunu düşünüyorsan bize laf düşmez.

Ama bir olaya içeriden bakmak ile 3. kişi olarak bakmak çok farklıdır. Basit bir senaryo yaz kafanda.

Evinin önündesin adam geldi 10 kişi sizi darp etti. Değer mi ? Ya da sen vurdun birine düştü öldü.

Anlık olaylar insanın hayatının geri kalanını zehir edebilir. Bu mevzuyu bence uzatma, (haksız olduğundan değil) elindeki ürünü sat, aldığını koy cebine.

Kalanı da "başımın gözümün" sadakası olsun de geçsin gitsin. Büyükler ne derse doğru der " ite bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır."

Sen bu gün bu çiti dolaş, gün gelir cebinden çıkan 1000 TL sana fazlasıyla geri döner. İlk kandırılan sen değilsin, son da olmayacaksın.

1000 TL ye hayatının kalanı için unutulmaz bir tecrübe edindin diye düşün. Selametle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler medya gibi yazılan cümleleri seçerek konuşmayın.. sem2.2 nick li arkadaşın ne demek istediğini anlamayacak kadar mantıksız olmadığınızı biliyorum. Siz neden bahsediyorsunuz annesine iş mi atmış bu adam. Bu söylemler nekadar ayıp şeyler. Siz Anneliğe nasıl saygı gösteriyorsanız başkalarıda gösterir. Adam tamamen saf temiz bi şekilde gidip oğlunuz böyle böyle adam dolandırıyor demiş. Madem evde yok bu kartım bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz demiş. Neyin peşindesiniz.. Kartvizit nedir.? Sana ulaşabilsinler diye adını soyadını telefon numaranı bilsinler diye bırakılan kart lardır. E burda yanlış olan nedir.

En önemlisi yazılan yazılardan kişinin yüz ifadesini tavrını görüyormuş gibi yorum çıkarmakta nasıl bir başarıdır.
    ''Kartımı alın, adresimde yazılı ihtiyacınız olursa arayabilirsiniz'' Cümlesini Etkileyici ses tonuyla ve hafif gülümseyerek gözleri hafif kısık bi şekilde söylemiştir kesin hımmmm.. Düşünce bu mudur..

Kimse kimseyi haklı haksız çıkarmaya çalışmasın. Durumun ne olduğu belli. adam buraya gelişmeleri detaylarıyla yazıyor. Millet aynı hataya düşmesin diye. Ama bazılarına müstahak bu dolandırıcılar..

Sapkın zihniyetli insanlaradır sözüm. Bu düşüncedekiler üzerlerine alınabilir..
    Alıntı sweap07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu sahibinin o kelimeyi kötü anlamda söylediğini sanmıyorum konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmayalım koray kahramanın yandasları meydana cıkmaya baslıyor
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerden biliyorsun belkide abla bu benim kartım bak senin çocuğuna ulaşamıyorum durum böyleyken böyle dedi ve çıktı
    sonrasında da geldi buraya ukalaca annesine kartımı verdim ihtiyacın olursa ara yazdı

genelde hepimiz öyle değilmiyiz? normal bir olayı abartarak anlatmazmıyız? burdaki abartı çok yanlış olmuş kimse kusura bakmasın

ayrıca mağdur gibi gösterilen kişi her fırsatta ben 1000 TL nin derdinde değilim ben 1000 TL yi unuttum ben 1000 TL yi salladım diyor sözde ama icraatta görünen hiçte öyle değil!!!
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadar iyi niyetli arkadaşlar varmış aramızda sapık çıkarmışlar milleti

HEE BEN ANNESİNE KARTIMIDA VERDİM. OFİSİMİN ADRESİ BİLE YAZILI . BELKİ İHTİYACI OLUR

Bu cümlenin yazılış amacı çok net belli kimse kusura bakmasın ama gereksiz olmuş. Bence hiç başka manalar yüklemeye çalışma ya sildir o cümleyi oradan ya da evet sinirle söyledim de geç , bu şekilde hiç samimi olmuyor.
    Alıntı pejoemre07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forumdaki abilerim yaşıtlarım ve benden küçük olan forum üyelerinden birazdan söyliyebileceğim ve sizin yanlış anlamaya meilli olacağınız sözler için özür diliyorum baştan.İlk öncelikle Abilerim sizinde başınıza illaki ticarette böyle şeyler gelmiştir.Hukukun ve yargının biraz geç işlediği ükemizde ki bu ülkede kolay para kazanılmıyor birilerinin sizi salak gerizekalı embesil yerine koyması sonucunda yukardaki yorumlardan birinde okuduğum gibi el freni çekip araç camı yumruklamak filan denmiş yani yaşanmış bir olay neden haksızlık yüzünden konu sahibi arkadaş bence hatalı değil hatalı olmasıda şu yönde olabilir bence hiç bu konuyu açmayıp gidip adamı dövüp parasını alsaydı şimdi burda 29 sayfalık bir konu olmıyacaktı.Şuraya yorum yapanlardan 1 i bile kazıklandığı zaman ki kimse bunu kendine yediremez ki konunun odağındaki arkadaş baya bi geniş olduğu için bu kadar konuşmaya rağmen kendisini savunamıyor siz nasıl o arkadaşı savunuyorsunz ben anlamış değilim gerçekten şu yorumları okuduğum zaman sinirleniyorum.Bari siz konu sahibinin yanında olunda bu olay daha fazla büyümesin.Konu sahibini tanımam etmem.Forumda benden yaşı büyük saygı duyarım ama burda size bilgi vermek için konu açıyor başından geçenleri anlatıyor siz kalkıp adamı haksız çıkartıyosunuz.Forumda durumu olan arkadaşlar olabilir size 1.000 tl küçük gözüküyor ama bu ülkede 1.000 tl için 1 ay çalışan insanlar var bunuda unutmayın.İyi Forumlar...
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Semih bak kardeşim, davanda seni haklı görüyorum.

Bu forumda 26 sayfa nasıl ki biz bu arkadaşı satmayı taahhüt ettiğin mal ile gönderdiğin mal farklı diye ikna edemediysek,

Şuan seni de " ben arkadaşı çocuk görüyorum ondan gittim" cümlene karşı "yanlış" olduğu konusunda ikna edemiyoruz.

Olayın tarafı sensiz, biz ise 3. kişiler olarak senin paylaşımlarına istinaden yorum yapıyoruz.

Dolayısıyla bizim taraf olmak gibi bir niyetimiz yok, sadece "hak" yerini bulsun diye yorum yapıyorum şahsım adına.

Nasıl ki satıcı ya sen hatalısın diyor isek bu konuda da (Ailesinin evine gitmen) seni hatalı buluyorum.

Dolayısı ile bunu kabul edip etmemek tamamen senin insiyatifinde. Sen haklı olduğunu düşünüyorsan bize laf düşmez.

Ama bir olaya içeriden bakmak ile 3. kişi olarak bakmak çok farklıdır. Basit bir senaryo yaz kafanda.

Evinin önündesin adam geldi 10 kişi sizi darp etti. Değer mi ? Ya da sen vurdun birine düştü öldü.

Anlık olaylar insanın hayatının geri kalanını zehir edebilir. Bu mevzuyu bence uzatma, (haksız olduğundan değil) elindeki ürünü sat, aldığını koy cebine.

Kalanı da "başımın gözümün" sadakası olsun de geçsin gitsin. Büyükler ne derse doğru der " ite bulaşmaktansa çiti dolaşmak evladır."

Sen bu gün bu çiti dolaş, gün gelir cebinden çıkan 1000 TL sana fazlasıyla geri döner. İlk kandırılan sen değilsin, son da olmayacaksın.

1000 TL ye hayatının kalanı için unutulmaz bir tecrübe edindin diye düşün. Selametle
    değerli arkadasım . sizin yazınız vasıtası ile de bir cevap vermiş olayım. ben öyle kastetmedim ancak yazımda bir anlam hatası var ve öyle anlasılıyor ise ; arkadastan , annesinden ve sizlerden özür diliyorum . ancak dediğim gibi amacım maksadım o değil idi. bunu açıklıga kavusturmayı bir borç bildim şu ana kadar. bundan sonraki duruma gelince. evet haklısınzı belki de hataydı gitmek ama dedik ebeveyni ile görüşelim yağtıgının yanlıs oldugunu babasından dinlesin. bunda da bir hatamız var ise affola ... kesinlikle ilk ve son olmayacagım için de hem biraz daha dikkatli olalım hem de bu arkadasa bir ders olsun diye zaten 26 sayfa yazılmadı mı ? tekrar belirtmek istediğim gibi , benim evine gitme maksadım bu idi. ancak farklı anlamlar ve hatam için sizin mesajınız vasıtasıyla özür dilemekteyim. AMA SUNU DA BELİRTMEK İSTERİM . BENİM AMACIM GAYET AÇIK BU ÖZÜR HAKLI / HAKSIZ ÇIKMAK / ÇIKARTMAK İÇİN DEĞİL. BU ÖZÜR YANLIS ANLASILMALAR VE YANLIS ANLAM YÜKLENEN KELİMELER İÇİNDİR. ARKADASIN YANI KORAY KARAMANIN YAPTIGI YANLIŞ DEVAM ETMEKTEDİR. yorumunuz ve zamanınız için ayrıca teşekkürlerimi belirtmek isterim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazının sonunu okumamıştım. Keşke o şekilde yazmasaydın
    Selamlar... evet haklısınız keşke 1 kez daha okuyup gönder tusuna bassaymısım. ister düzeltirler ister kalır problem yok ancak ben o maksatta demediğim için vicdanen rahatım . yorumunuz için teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce de dediğim gibi her iki tarafı tanımam.

Kapısına kadar gitmen ve babası ile görüşmen konusuna kimi doğru kimi yanlış demiş. Doğru veya yanlış diyenlere saygım olmakla beraber ve hatta satıcının reşit biri olduğunu dolayısı ile yaptığı hareketten sorumlu kişinin kendisi olduğunu düşünmekle beraber eğer benim oğlum böyle bir olaya karışsaydı mahkemeye verilmeden önce suçlayan kişinin benimle görüşmesinden memnun olurdum. Tarafsız gözle bakabilirmiydim bir baba olarak bilemiyorum ama her ne kadar reşit de olsa mahkemeye verilmesi - hem de dolandırıcıktan/sahtekarlıktan- aileyi de ilgilendirir elbette.

Kart verme hikayesine gelince; kart vermenin bu kadar sapıkça ve -kimse kusura bakmasın- adice anlamlar çıkartıldığı bir memlekette bundan sonra karşımdakine kart uzatırken 2 kere düşünmem gerek herhalde.

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kapısına kadar gitmen ve babası ile görüşmen konusuna kimi doğru kimi yanlış demiş. Doğru veya yanlış diyenlere saygım olmakla beraber ve hatta satıcının reşit biri olduğunu dolayısı ile yaptığı hareketten sorumlu kişinin kendisi olduğunu düşünmekle beraber eğer benim oğlum böyle bir olaya karışsaydı mahkemeye verilmeden önce suçlayan kişinin benimle görüşmesinden memnun olurdum. Tarafsız gözle bakabilirmiydim bir baba olarak bilemiyorum ama her ne kadar reşit de olsa mahkemeye verilmesi - hem de dolandırıcıktan/sahtekarlıktan- aileyi de ilgilendirir elbette.

Kart verme hikayesine gelince; kart vermenin bu kadar sapıkça ve -kimse kusura bakmasın- adice anlamlar çıkartıldığı bir memlekette bundan sonra karşımdakine kart uzatırken 2 kere düşünmem gerek herhalde.
    işin ile alakalı olmayan birinin annesine kartını uzatıp ihtiyacın olduğunda ararsın diyerek ve sırıtarak veriyorsan o kartı 2 değil çok daha fazla düşün bence
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

değerli abicim yorumun için teşekkürler... insanlar benim elimde puro , viski ve sabahlık giymiş şekilde kart uzattgımı mı zannettiler anlamıyorum. gerçekten yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum . bütün amacımı özetleyen yazınız için de ayrı teşekkür ediyorum . herkesin yorumu / düşüncesine muhakkak saygım var ancak , nasıl hayal edildiği konusunda cok şaşırdım. kesinlikle bende kartvizit verirken 2 kere düşüneceğim . tekrardan teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin ile alakalı olmayan birinin annesine kartını uzatıp ihtiyacın olduğunda ararsın diyerek ve sırıtarak veriyorsan o kartı 2 değil çok daha fazla düşün bence
    tekrar etmekte fayda var sanırım. bildiğim kadarı ile kartvizi demek : Üzerinde bir kimsenin ad, soyad, ünvan, adres, telefon vb. bilgileri bulunan kart. . doğru mu ? bunu annesine değil de babasına verseydim problem olur muydu ? verme amacımı belirttim mi ? diğer cıkan anlamları dusunemediğim için özür diledim mi ? haklı yada haksız durumda olmamın bi anlamı yokken hemde. daha nasıl buralara cekılıyor konu hayret ediyorum . siz benim bir elimde viski bir elimde puro sabahlık giymiş nuri alço gibi kartvizit uzattgımı mı hayal ediyorsunuz ? yapmayın allah askına tövbe estafirullah. gercekten saygım sonsuz ancak sasırmamak elde değil bu tarz dusuncelere. ben eğer bir şey olurda bana ulasmaya calısırlarsa diye kimsin nesin sormasınlar diye yerim yurdum bellidir benim buyrun diye verdiğim kart vizit herşeyin ötesine geçti en çok buna şaşırtmaktayım. neyse yorumunuz için tesekkur ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadas bu kart verme mevzusunu ne kadar buyuttunuz siz boyle. Demekki bu kart verme mevzusunu abartan arkadaslar her kart verdileri kisi ile alakalı sapık dusunceler beslıyorlar ayıp yahu hiç tanımadıgım birine bana ulasmasını istiyorsam bende veririm kartımı ne var bunda ?

ayrıca bu tatsız durumdan korayın ailesinin haberi olması kadar normal bir durum yok. evine mahkeme celbi geldiginde ilk öğrenecek kisi annesi olacak ? konu sahibi arkadas onceden bilgilendirme yapmıs bence iyi de yapmıs belki ailesi bu işin mahkemelere tasınmasını ogullarının boylesine bir iddaa ile karsı karsıya kalmalarını istemeyecek kim ister evladı dolandırıcılıktan mahkemeye verilsin.

sırf ortalık iyice karıssın diye yorum yapıosunuz bırakın mahkeme sonucu bekleyelim arkadas yapılacak herseyi yapmıs geriye baska birsey kalmamıs bekleyelim görelim hepimiz burdayız...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
    Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.

Bak benim yaşadığım bir şeyi anlatayım sana..
    Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
    Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..

Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..

Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..

Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..

Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..

Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..

Sana sözüm, alacaklının evine gi-dil-mez.

Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sem2.2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tekrar etmekte fayda var sanırım. bildiğim kadarı ile kartvizi demek : Üzerinde bir kimsenin ad, soyad, ünvan, adres, telefon vb. bilgileri bulunan kart. . doğru mu ? bunu annesine değil de babasına verseydim problem olur muydu ? verme amacımı belirttim mi ? diğer cıkan anlamları dusunemediğim için özür diledim mi ? haklı yada haksız durumda olmamın bi anlamı yokken hemde. daha nasıl buralara cekılıyor konu hayret ediyorum . siz benim bir elimde viski bir elimde puro sabahlık giymiş nuri alço gibi kartvizit uzattgımı mı hayal ediyorsunuz ? yapmayın allah askına tövbe estafirullah. gercekten saygım sonsuz ancak sasırmamak elde değil bu tarz dusuncelere. ben eğer bir şey olurda bana ulasmaya calısırlarsa diye kimsin nesin sormasınlar diye yerim yurdum bellidir benim buyrun diye verdiğim kart vizit herşeyin ötesine geçti en çok buna şaşırtmaktayım. neyse yorumunuz için tesekkur ediyorum
    sen açıklamanı yapıp özrünü dilediğin an konu benim için kapandı fakat arkadaş hala bu yorumun üzerine 2 kere düşünelim 3 kere hareket edelim derse o lafı söylerim
    sonuç olarak her konuya giren her yorumu okumuyor en son yoruma bakıp gönlüne göre yorum yapıyor
    ben konuyu en başından beri satır satır okuyordum ve o talihsiz cümlene kadar seni savunup haklı görüyordum

bazı çocuklar sadece son yorumumla bizi alici velici yapmış.bende çoğu insan gibi tarfları tanımam yazılan çizilenler doğrultusunda yorumumu yapıyorum

daha önceki yorumumda ne yazdım? belki arkadaş; Abla senin oğlun bana böyle böyle yaptı bakın bu benim kartım bana burdan ulaşabiilirsiniz diyerek verdi kartını
    ama buraya gelim annesine verdim iş adresimde var ihtiyacı olursa arar demek BÜYÜK HATA.. karşı taraf sırf bu yazınla seni ipe götürür

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadas bu kart verme mevzusunu ne kadar buyuttunuz siz boyle. Demekki bu kart verme mevzusunu abartan arkadaslar her kart verdileri kisi ile alakalı sapık dusunceler beslıyorlar ayıp yahu hiç tanımadıgım birine bana ulasmasını istiyorsam bende veririm kartımı ne var bunda ?

ayrıca bu tatsız durumdan korayın ailesinin haberi olması kadar normal bir durum yok. evine mahkeme celbi geldiginde ilk öğrenecek kisi annesi olacak ? konu sahibi arkadas onceden bilgilendirme yapmıs bence iyi de yapmıs belki ailesi bu işin mahkemelere tasınmasını ogullarının boylesine bir iddaa ile karsı karsıya kalmalarını istemeyecek kim ister evladı dolandırıcılıktan mahkemeye verilsin.

sırf ortalık iyice karıssın diye yorum yapıosunuz bırakın mahkeme sonucu bekleyelim arkadas yapılacak herseyi yapmıs geriye baska birsey kalmamıs bekleyelim görelim hepimiz burdayız...
    mahkemeye verilmiş mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

abi çok şükür ki beni anlayan ve durumu özetleyen bir başka büyüğümüzsünüz . umarım arkadaslar cevapları tek tek okuyarak yola cıkıyordur. yukarıda ALLAH var . herkesin niyeti kendine. zaten ben coolera verdiğim parayı geçmişim bunu anlatamıyorum. artistlik olsun diye değil. ben dava edeceğim ve zaten bu ürünü satmayacagım. zaten ayıplı bir ürün de değil. sonuc olsun olmasın baska aracıma takarım baska araba yaparım problem bu değil ki . ailesinin haberi olsun çözülürse zararın neresinden dönersek kardır diye yola cıktık.babası iki nasihat eder , belki de paramızı alırız uzamadan dedik. benım oglum bi hata yapsa ilk önce benım haberım olsun isterim iş büyümeden. bunu düşünmek, bunu anlamak cok mu zor şaştım kaldım . teşekkürler değerli yorumunuz için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kartı veren arkadaşın kartı verirken sırıtıp sırıtmadığını bilemiyorum tabii, yanında değildim o anda.
    kendimi sem2 yerine koyarak cevap vermek gerekirse; dediğiniz işin ile alakalı olmayan birisi tabiri bu konuda çok yanlış bir tabir. Adamı sahtekarlık ve dolandırıcılıkla suçlayıp mahkemeye vermeyi düşünürken nasıl işimle alakalı olmaz bu kişi.
    Ayrıca kartvizitimin üstüne cep telefonum, mail adresim yazar benim. kartımı illa işimle alakalı kullanmam. Sizinle sokakta sanayide karşılaşsak ve telefon numaramı istesiniz çıkarır sizde kartımı veririm.

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak yaşın daha geç.. Bu konuda yaşadıkların, ailesinin yanına, evine gitmekle ilgili yaptığın şeyler kulağına küpe olsun. Burada herkes aynı fikirde eve gitme konusunda..
    Alacağından dolayı bir daha kimsenin evine gitme.. Alacaklı olduğun kişinin ailesini arkadaşını vs karıştırma. Tertemiz mahkemeye git, bitir işi.

Tokatta, babamla da aynı işi yapan bir aile dostumuz vardı, Onun oğlu.. Mustafa.. Benim de 20li yaşlardaki arkadaşım.. Üniversiteden yeni mezun olmuşuz yahu, kıpır kıpırız.. İkimiz de Tokatta babalarımızın işlerini takip etmeye çalışıyoruz vs..
    Günün birinde bir hafta sonu 2 arkadaş yaylaya çıkıyorlar altlarında güzel bir araba.. Sıfır km Grand Cherokee almış babası Üniversite mezuniyeti diye.. Bunlar gezmeye gitmişler dağ taş.. Biraz da arazi aracı almış ya babası.. Hakkını da vermek istiyorlar tabi..

Bir köyün önünden geçerken bir müşterileri akıllarına gelmiş.. Pek severmiş onu da Mustafa.. X amca (ismini hatırlayamadım amcanın) bu köylü değil miydi hadi bi çayını içelim görmüş oluruz vs demişler. Bunları beraber gittikleri arkadaşı anlatıyor Mustafa'nın.. Ben tanışmamıştım o güne kadar onunla..

Herneyse, varmışlar bu amcanın evine.. Adam karşılamış bunları, hoş sohbet vs, çaylar da sohbet de demlenmiş..

Ansızın köylü amcanın oğlu tarladan çıkmış gelmiş eve.. Bakmış misafir var evde.. Kapıda son model bi jip, içeride iki delikanlı. Amcanın oğlunun Mustafanın babasına borcu var ama.. Traktörlerine lastik almış zamanında.. Baya da uzatmış vadesini.. 1 sene vs geçmiş üstünden. Ama bizim Mustafanın bu borçtan haberi yok.. Bunlar çay içip sohbet etmeye gitmişler sadece..

Oğlan, bizimkileri görür görmez sinirlenmiş, içeri gidip av tüfeğini getirmiş. Benim borcum için evimi mi mekanımı mı basmaya geldiniz lan diye Mustafa'yı orada indirmiş yere.. Mustafanın arkadaşı omzuna da bi kaç saçma isabet etmiş, yaralı kaçmış evden.. Sonra Mustafa toprağa, eli tüfekli oğlan hapishaneye..

Ailenin tek oğlu vardı, Mustafanın babası oğlundan sonra kanser oldu vefat etti, dükkan bitti gitti, tasfiye edildi. İçerideki mallardan hiç bişey kalmadı, vadesi gelmeyen giriş faturaları bile raftaki mallarla ödenmek zorunda kalındı. Aile tokattan taşındı gitti nereye o bile belli değil. Niye? Bizim Mustafa bilmeden de olsa alacaklının evine gitti diye.. Çok üzüldük.. Herkes çok üzüldü..

Bu yaşananlar da herkesin kulağına küpe olsun. durduk yere cahil cesareti ile işgüzarlık yapmayın..
    Çok güzel fakat bir o kadar da üzücü bir örnek vermişsiniz(Allah rahmet eylesin)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kartı veren arkadaşın kartı verirken sırıtıp sırıtmadığını bilemiyorum tabii, yanında değildim o anda.
    kendimi sem2 yerine koyarak cevap vermek gerekirse; dediğiniz işin ile alakalı olmayan birisi tabiri bu konuda çok yanlış bir tabir. Adamı sahtekarlık ve dolandırıcılıkla suçlayıp mahkemeye vermeyi düşünürken nasıl işimle alakalı olmaz bu kişi.
    Ayrıca kartvizitimin üstüne cep telefonum, mail adresim yazar benim. kartımı illa işimle alakalı kullanmam. Sizinle sokakta sanayide karşılaşsak ve telefon numaramı istesiniz çıkarır sizde kartımı veririm.
    Hala iki erkek olarak düşünüyorsanız durumu evet sen bana verirsin bende alırım kullanırım he sen bana buraya yazdığın gibi sırıta sırıta ihtiyacın olduğunda ara dersen hemen ihtiyacımı gidermeni isterim emin ol.99 senesinden beri resmi olarak ticaretle uğraşıyorum binlerce kartvizit verdim az çok nasıl verilmesi gerektiğini biliyorum.

Konu benim tarafımdan daha uzamasın son yorumumu yapayım

Tamam beyler siz haklısınız umarım bir gün hiç alakasız biri annenize bu tarzda ( BU TAVIRDA ) bir kart verir sizde böyle olgun karşılarsınız

ben kötüyüm ben sapığım sizler adamsınız

iyi günler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen açıklamanı yapıp özrünü dilediğin an konu benim için kapandı fakat arkadaş hala bu yorumun üzerine 2 kere düşünelim 3 kere hareket edelim derse o lafı söylerim
    sonuç olarak her konuya giren her yorumu okumuyor en son yoruma bakıp gönlüne göre yorum yapıyor
    ben konuyu en başından beri satır satır okuyordum ve o talihsiz cümlene kadar seni savunup haklı görüyordum

bazı çocuklar sadece son yorumumla bizi alici velici yapmış.bende çoğu insan gibi tarfları tanımam yazılan çizilenler doğrultusunda yorumumu yapıyorum

daha önceki yorumumda ne yazdım? belki arkadaş; Abla senin oğlun bana böyle böyle yaptı bakın bu benim kartım bana burdan ulaşabiilirsiniz diyerek verdi kartını
    ama buraya gelim annesine verdim iş adresimde var ihtiyacı olursa arar demek BÜYÜK HATA.. karşı taraf sırf bu yazınla seni ipe götürür
    şöyle bir şey belirteyim . son cümleyi tek basına nereye isterseniz çekin oraya gider. maalesef ki bu da türkcenin ve biraz acele yazmamın yüzündendir diyebilirim.sunu da acık yüreklilikle belirttim .kimsenin annesine babasına yada kendisine milletin önünde hakaret etmek vs gibi haraketleri doğru bulan biri değilimdir ki bu forumdakiler bence hiç değildir. bunu çözdüğümüzü varsayarak bunları yazmaktayım. umarım bir nebze olsun anlasılmıstır. yorumlarınız için tesekkurler
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

değerli abicim . bu hikaye benim değil de yanımdaki arkdasımın ve sonradan bize katılan kuzenımın belkide aklına geldiği için geri göndermediler beni, hoş iyi ki de dönmedik işler sarpa sarmadan. işgüzarlık kelimesi sanıyorum biraz ağır olur. böyle bir niyetimin olmadıgını acıklayarak üzerime almadıgımı belirtmek isterim . bazı arkdasların dedıgı gibi , yanına 3 5 adam alıp şahsı darp edip paramızı alsaydık şu kelimeleri yazmaktan daha kolay olurdu takdir edersiniz ki . ancak yol yordam , yer/zaman bilen insanlarız. ben zor yolu seçtim. bunun içinde olabildiğince acıklayıcı olmaya calısıyorum . yorumunuz için tesekkurler

mahkemeye verilmiş mi?
    ben avukat arkdasım dogrultusunda gerekli ddüzenlemeleri yapması için olayın anlatıldıgı ve dökümanların oldugu bilgileri kendisine teslim ettim. işinin yogunlugundan dolayı düzenleyip bana geri gönderemedi. sanıyorum bir kaç güne işlemler başlatılacaktır. bunu da sizin aracılıgınız ile acıklama fırsatı bulmus oldum .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler