öyle his mi olur yaa =)
Printable View
öyle his mi olur yaa =)
ya beni korkutmayın bozduruyummu altını ??
Gramı 50 liraya düşsede bozdurmam. Altından huni yaptırıp kafama takarım ama yinede bozdurmam :D
beyler düşmeye başladı ne yapalım birşey diyin :)
dolar 1.7748
euro 2.3446
altın ons 1,643
dolar euro sabahdan beri düşüşte altın yükselişte bakalım ne olucak
yapıkredinin internet bankacılıgı coktu altın ne durumda şu anda?
doviz.com dan takip edebilirsin.
FED akşam ne yapacak?
Piyasalar için yine bir FED günü ve faiz kararı… Merakla beklenen FED faiz kararı için açıklamalar beklenecek.
Fed’in dün başlayan faiz toplantısı bu akşam sonlanıyor ve sonuçlar 19:30’da açıklanacak. Fed’in kısa ve uzun vadeli faiz politikasında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Fed üyelerinin ekonomik tahminleri ise 21:00’da açıklanacak. Üyelerin ve dolayısıyla Fed’in büyüme, enflasyon ve istihdam tahminleri Fed’in ilerleyen günlerde atacağı adımlara dair de mesajlar barındıracaktır. Bu nedenle bu tahminler piyasalarda hareketliliğe neden olabilir.
Saat 21:15’te ise FED Başkanı Bernanke konuşacak. Alışıldığı üzere piyasalar bu konuşmadan parasal genişleme söylemini arayacak. Başta istihdam verileri olmak üzere açıklanan son birkaç veri moralleri bozsa da Fed’in parasal genişleme mesajı vermek için yeterli argümana sahip olmadığını düşünüyoruz. Buna karşın parasal genişleme beklentisi piyasaların beklentisi olmaktan tam olarak çıkmış değil. Fakat Fed ve Bernanke’nin bugün parasal genişleme beklentisi oluşturacak bir açıklama yapma olasılığını oldukça düşük görüyoruz, bu da beklenti içinde olan ya da en azından umut edenlerin satışa geçmesine neden olabilir.
Özetle bu akşamki Fed toplantısı sonrası yapılacak açıklamaların piyasalar için çok olumlu olmayacağı beklentisi içindeyiz. Bu nedenle de bu akşamki açıklamaların ardından hisse senedi ve emtia fiyatlarında düşüşlerin yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Fakat Fed beklentimizin aksine piyasalara umut verecek olursa da sert yükselişler yaşanması kaçınılmaz. Bu nedenle biz olumsuz tarafa ağırlık versek de bu akşam yapılacak açıklamalar her iki yönde de çok sert hareketlere neden olabilir. Bu nedenle bu akşam taşınacak pozisyon riski sınırlı tutulmalı.
(Alıntıdır :( )
bu gün akşam a kadar çok sert düşüşler olmasa barede önümüzü görsek
typh10 bu gün için düşünceniz ? :)
http://e1204.hizliresim.com/w/t/4vz8w.png
Anlık durum bu.1 saat evvel tam pivot noktadaydık sert bir düşüşle kapadık saati desteğe dayandı,denedi kıramadı.Şu noktada alış yapayım dersem düşer,satış yapayım dersem yükselir ilginç bir tablodayız.Bugün gelecek kararlara yönelik tedirginlik hafta başından beri sürüyor.
Bugün Amerikadan gelecek 5 veri var 14:00-15:30(*2)-17:30 ve 19:30da bunlardan özellikle 15:30daki bir veri ve 19:30daki faiz kararı çok önemli.Açıkcası faiz kararına kadar ki verilerde altında yukarı hareketlenmeler gözlemlenebileceğini düşünüyorum ama her zaman dediğim gibi amerikanın ne halt edeceği belli olmuyor bütün verileri beklenti tersi geliyor :D
Faiz kararında ise %0.25di zaten sabit tutulacak gibi duruyor..Faizlerin artış durumunda ise ki bu düşük bir ihtimal altın ve eur/usdde baya baya sert düşüşler gelebilir.Çok çok dikkatli olmak lazım.
Bu da Bernankenin son açıklama yaptığı gündü sanırım 13 nisan cuma.Fikir olması açısından bakabilirsiniz.
http://e1204.hizliresim.com/w/t/4vzvv.png
hmm napsakkk
dağhan bu herifin yaptığı açıklama gerçekten kötü gelmiş yani satmak mantıklı şu anda gözüküyor dimi?
Abi yanlış anlaşılmasın o 13 nisandaki açıklama,bugün aynı yönde olması gibi bir şart yok sadece açıklamadan sonra nasıl bir hacimle alış ya da satış olabilir onu örneklendirmek istedim.
Şu an al,sat,bekle kararları baya baya zor benim böyle birşey söylemem maalesef mümkün değil abi.Kendim bile ne yapacağımı bilmiyorum şu an :)
Esad altınlarını satıyor!
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin, mali krizi aşmak için devlet tahvilleri hamlesi tutmayınca yeni hamle olarak altınları satışa çıkardığı iddia edildi.
Beşşar Esad rejiminin, mali krizi aşmak için milyarlarca dolar değerindeki devlet tahvillerini Çin'e satmayı denediği, ret cevabı alınca da altın rezervlerini Dubai piyasasında satışa çıkardığı iddia edildi.
ÇİN'DEN ESAD'A RET
Muhaliflere yönelik baskıcı tutumu nedeniyle uluslararası çevrelerin ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Beşşar Esad yönetiminin, içine düştüğü mali krizi aşabilmek ve askeri operasyonları finanse edecek kaynak yaratabilmek için milyarlarca dolar değerindeki devlet tahlillerini Çin'e satmayı denediği, ancak Pekin yönetiminin bunu reddettiği iddia edildi.
Esad yönetiminin, bunun üzerine Suriye Ulusal Bankası'nda muhafaza edilen altın rezervlerini Dubai finans piyasasında satışa çıkardığı kaydedildi.
ÇİN'DEN ESAD'A MESAFE SİNYALİ
İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen ve sansasyonel haberler yapmasıyla ünlenen DEBKAfile sitesinin haberine göre, Çin yönetimi, Suriye rejimiyle arasına net bir mesafe koyduğunu göstermek için söz konusu teklifi reddetti.
Çin yönetiminin Suriye konusunda tamamen ABD ile koordineli bir şekilde siyaset ürettiğine dikkat çeken DEBKAfile, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde 21 Nisan günü düzenlenen oturumda Çin'i temsil eden Li Baodong'un sözlerini hatırlattı.
Baodong "Biz uluslararası topluma Kofi Annan'ın çabalarının en güzel sonuçlara ulaşması için yardım teklifinde bulunuyoruz. Ancak biz, Suriye'nin egemenliğine, onuruna ve birliğine vurgu yaparken, aynı zamanda Suriye halkına da saygı gösterilmesini istiyoruz" demişti.
Son gelişmelerin, Çin'in siyasi ve ekonomik yönden Esad rejimini desteklemeyi bıraktığı anlamına geldiğini kaydeden DEBKAfile'a göre, ABD'nin BM'de Suriye konusunda önünde tek engel olarak Rusya kaldı.
TUNUS DEVLET BAŞKANI: ESAD ÖLÜ YA DA DİRİ GİDECEK
Tunus Devlet Başkanı Munsif Marzuki, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a iktidarı bırakma çağrısında bulundu. El Hayat gazetesine bir röportaj veren Marzuki, Esad'ın tükendiğini belirterek, Suriye liderini eninde sonunda "ölü ya da diri" gideceğini söyledi. Marzuki "Esad'ı savunmak mümkün değil, kendisi de artık bittiğini anlamalı" dedi.
Öte yandan, Suriye ordusunun dün ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlediği operasyonlarda en az 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. AA)
Alıntı Milliyet
gittikce düşüyor pek mantıklı değil altın hareketlerine göre napmaya çalışıyorlar çözemedim bir türlü,durumlar kötü tam tersine yükselmesi gerekirken düşüyor bu nasıl bir mantık
Şuanda 93 civarı zaten. En fazla 91 e düşer bence. Onun içinde satmaya değmez. En iyisi beklemek.
dağhan 14:00 daki haber ne alemde dostum bilgi ver bize bilgisiz bırkmaın :)