maşşallah bu araç olmuş ibo abi![]()
Bakalım yarın İyn-RS İbo kardeşimiz log ve afr değerlerini bizle paylaşsın ne kadar verim almış net görürüz
16.90 gibi max bir değer okunuyor injection time da
Knock log dediğin tam olarak ne ?
Knock signal(avarage) ise o max. 125 gibi bir değer okunuyor bende
vuruntu ...
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
Olayın alakası yok ama bende kaç defa tekrarladım
Alakasız cevaplar aldım Ne alaka mı dedim ?
Gayet açık demek istediğim
Ben bu işi denedim yazılım attım
Fakat şöyle bir durum var
OEM yazılımla duty cycle ım 95 lere çıkıyor AFR - 11.5 larda tamam mıyız ?
Ben 2 tane yazılım denedim
İkisindede farkettim ki duty cyclım 110-120 lere çıkıyor AFR ise 12.8 -13 lere geliyor
Sabahtan beri anlatmak istediğim bu
Fakat sizdende net bir cevap alamadıgım gibi birde alakalı alakasız şeyler söyleniliyor
ok sımdı anlatayım bıldıgım kadarı ıle
enjektor yada herhangı bır cıhaz %100 dutyden fazla calısamaz dımı yanı mantık olarak ımkansızsen %120 ıs yapabılırmısın yapamazsın. enjektorde eger %90ların uzerıne cıkmaya baslarsa efektıf calısamaz. eger sanslıysan acılmaz ve yeterı kadar benzın ıseyemez o zaman fakıre dusersın, ama colde kı bedevıysen ıste o zaman acık kalır sende kol cıkarırsın
hydrolock dedıgımız olay budur
aracına kımın yazdıgı hangı specler ıcın hazırladıgı nerelerınde degısıklıkler yaptıgını bılmedıgın tamamen körlemesıne yazılım yukluyorsun ve aracını calıstırıyorsun bu aracına yapabılecegın en tehlıkelı sey buna nasıl cesaret edebılıyorsunuz anlamıyorum
![]()
Bu yazılım Wimmer denilen yazılım
Türkiye sınırları içerisinde 35 adet Clio Rs varsa 20 adeti bu yazılımı yükleyip kırmadan dolaştılar dolaşmayada devam ediyorlar.
Bugüne kadar diğer köprü altı veya değişik yazılımları deneyenler tek tek kırdılar fakat Wimmer dediğim gibi agresif olmasına rağmen ben 3 senedir 1 tane wimmerdan kıran bir Clio Rs görmedim
Bence burda benim bu değerleri canlı olarak kaydettiğim bizim araçlara göre özel üretilmiş olan RSTUNER aletinin verdiği parametreler hatalı
Veya duty cycle değerlerinin neye göre bize (kullanıcılara) verildiği değişik açıdan söyleniyor.
Benim anladığım ve sizin anlatmak istedikleriniz paraleli doğrultusunda ben bu RSTUNER aletinden okuduğum değerlerin gerçeği yansıtmadığıdır.
Niye bu kadar gerginlik oldu anlamadımRS Tuner yanlış okuyor olabilir çünkü fabrikadan %94 duty cycle ile çıktığını sanmıyorum..
Selçuk abi Wideband var mı? Senin kendi aracından koyduğun log a göre, 6800 den sonra aracın fakire gitmesi gerek.. Bunu görebiliyor musun? Stock RS'lerde zengin üstte dediniz sanki ben mi yanlış okudum?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)