Golf bence bu sınıfın en iyi aracı. Başta segmentinin yaratıcısı ve her markanın kendine gösterdiği hedef araçtır. Birmarka bu sınıfta yeni aracını çıkarttığı zaman ilk satıcılarına işte rakibiniz bu diye Golf'le testlere tabi tutar. Bende 2013 BMW 1.16d varkende saygı duyduğum bir araçtı ve bindiğimde benim BMW'den daha iyi olduğunu hissettiğim ama kendimde bu görüşümü dışarı vurmamaya çalıştığım bir araçtı

Her araç her araçla kıyaslanır bunda sorun yok. Golf Ceed'le veya Golf 1 serisi ile.
Ama bence BMW, Mercedes veya Audi bu kadar abartmayın. Benim BMW'nin koltukları, konforu ve iç mekanı, görselliği bana göre Golf'ün çok gerisindeydi. Sadece sürüş keyfi ve arkadan itiş olması güzeldi. Audi'de de durum çok farklı değil. Son incelediğimde o koltukların Polo koltuğundan farkı yoktu. Abartmayın bence bu kadar. Gerçek bir BMW ve ya Audi'ye binmek bu sınıftan başlamıyor malesef.(Özeleştirimdir kendime de) Ve bence bu segmentin yıldızı da GOLF'tür.
Bu kadar para verilir mi konusunda da artık piyasanın durumu belli. Bir Polo, Clio vs. olmuş 60 bin. Bırakında Golf'te biraz para etsin. Hem satarken o parayı en az zararla veya bazen karlada geri aldığınıda hiç kimse yazmamış. Başka kaç marka bu imkanı size sunar. Yoksa her sene satışlarda neden 1. çıksın bu kadar kötü ve sorunlu bir araç. Herkes gidip 1 veya A alsaydı fiyatları yakıkende. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Golf'üm olmadığı halde bu araca böyle komik şeyler yazılınca duramadım malesef

Beni de VW' ci yaptınız ya daha ne deyim