Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Otomobiller Geliyor!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

DOHC
09-08-2019, 13:02
Rakip olarak kendine linea, reno sümbül gibi arabaları alacaksa satabilir.
Bu arabalar da sattığına göre bunları alanlar "Aman bunun yerine gideyim 5-7 yaşında merso bmw alayım" dememiş/demiyor.
Segment ve belirlediği rakipler önemli.
Türkiye için C sınıfı, bagaj ulaşımı/verimli kullanımı için liftback bir araba iyidir.
Esas soru, arabada köşeler yıllar öncesindne kapılmış. Bizim en azından endüstri 4.0 gibi yazılım tarafında çalışma yapıp ihracat yapmamız lazım.

mirafiori
09-08-2019, 13:24
Rakip olarak kendine linea, reno sümbül gibi arabaları alacaksa satabilir.
Bu arabalar da sattığına göre bunları alanlar "Aman bunun yerine gideyim 5-7 yaşında merso bmw alayım" dememiş/demiyor.
Segment ve belirlediği rakipler önemli.
Türkiye için C sınıfı, bagaj ulaşımı/verimli kullanımı için liftback bir araba iyidir.
Esas soru, arabada köşeler yıllar öncesindne kapılmış. Bizim en azından endüstri 4.0 gibi yazılım tarafında çalışma yapıp ihracat yapmamız lazım.
2016 model Dacia Sandero Stapway kullanıyorum, piyasadaki en kötülerden, sitedeki bir çok kişi otomobil gözüyle bile bakmaz, bu aracı aldığım paralara, orta halli Cooper, biraz eski Mercedes, Bmw yada farklı markaların orta, üst segmentlerini alabilirdim ama almadım, almamamın tek sebebi sonrasını düşünmem, Dacia yı bile almadan parça fiyatlarına baktım öyle aldım, işçiği ucuz parça bol. Ama diğer almadığım araçlarda ilk arıza yada bakımda altından kalmam pek mümkün olmazdı. Çünkü bütçem buna uygun değil, benim bütçemi aldığım ve saydıklarınız dışındakiler aşar mesela.
O günler gelirse, yukarıda ki mantıkta bende neden yerliyi tercih etmeyeyim ki !

mkerim
09-08-2019, 13:41
2016 model Dacia Sandero Stapway kullanıyorum, piyasadaki en kötülerden, sitedeki bir çok kişi otomobil gözüyle bile bakmaz, bu aracı aldığım paralara, orta halli Cooper, biraz eski Mercedes, Bmw yada farklı markaların orta, üst segmentlerini alabilirdim ama almadım, almamamın tek sebebi sonrasını düşünmem, Dacia yı bile almadan parça fiyatlarına baktım öyle aldım, işçiği ucuz parça bol. Ama diğer almadığım araçlarda ilk arıza yada bakımda altından kalmam pek mümkün olmazdı. Çünkü bütçem buna uygun değil, benim bütçemi aldığım ve saydıklarınız dışındakiler aşar mesela.
O günler gelirse, yukarıda ki mantıkta bende neden yerliyi tercih etmeyeyim ki !

sana bir tane yazdık o zaman..........

VETTE
09-08-2019, 15:14
Walla bizim şirket aynı milli duygularla vestel venüs cep telefonu aldı personele 7 adet hepsi 3 ay geçmeden şarj problemiyle çöp.Ben sadece sarjı uzun gitsin diye asus zenfone aldım hemen hemen aynı fiyattı.Hala kullanıyorum.Bu tecrübeden sonra sembol alırım ama bu aracı almam.Bu arada şirket aracım 2013 symbol 295.000km de 3 kez turbo hortumu değişti başka da masraf etmedim.debriyaj balatası 200.000 de değişti vs...

VETTE
09-08-2019, 15:16
Edit yok.Turbo hortumu da yetkili servis hatasından dolayı 3 kez değişti.sonuncuyu sanayide değiştirdim.Akışmetreye takıldığı yer bozulmuş dışarda halledip taktık.

GokhanRS
09-08-2019, 16:33
2015 den beri parasını hazır ettik alacaz diye bekliyoruz, paranın değeri öldü araba çıkmadı piyasaya :D

hayır bir çıkarsalar milyon tane alacağız tüm ülkücü solcu sağcı gençlikler olarak. vatan millet sakarya mehter ya istiklal ya ölüm diyerekten ama işte dış güçler izin vermiyor. bunların hepsi amerikanın oyunu. arkasında kim var? israil.

Quantum
09-08-2019, 16:53
Kendi içinde çelişiyorsun.
Senin kriterin de bu bold ile yazdığım kısım mesela..
ikinci elde de senin gibi düşünen çok kişi olacağı için elinden çıkarabileceksin.
Dacia renault servis ağını kullanıyor çünkü.

OK, oyunu senin kurallarınla oynayalım..

Şu anda araba alacak olsan.. Cebinde de 60 bin TL var. Şu an kullandığın Dacia Sandero Stepway ı mı alırsın, yoksa yine aynı sınıfta, aynı tarzda aynı sınıfta olacak olan yerli otomobil olan markayı (mesela ANTOR) mı alırsın..

Araştırmaz mısın servisi var mı yok mu.. Yedek parçası bol mu.. İşçiliği ucuz mu.. yakıtı iyi mi..

O aldığın arabanın markasının kuruluşu 1966 Romanya.. ilk üretim otomobillerinin tüm parçalarını Renault yaptı. 1999 yılına kadar renault parçaları kullanıldı tamamında. 1999 yılından sonra Renault satın aldı, bünyesine kattı. Aynen WV nin Seat ve Skoda yı satın alması gibi..
Renault un 1-2 sınıf alt kalitede bir otomobilidir Dacia. Türkiye de Renault servisleri tarafından kabul edilmeye başlandıktan sonra (1999) satışlarını artırabildi.

Motorundan kapı koluna, fitilinden krank bilyasına egsoz contasına kadar tamamı Türk yapımı olan bir otomobili nereye Dacia rakamlarına alacaksın zaten.. Velev ki rakamlar oralarda oldu, yine almazsın.. Alacak adam rahat para kazanıyordur.. O yüzden ben alırım vs cümlelerine gerek yok..

Etox var mesela.. Adamlar tarih oldu gitti galiba.. Cep telefonu almaya benzemediğini herkes biliyor da, içinizdeki "farklı olacağım ben" kafasını bir türlü aşamıyorsunuz..

İnternetteki şu video aklıma geldi.. konuşmaya gelince güldür güldür, iş başa gelince çevir kazı yanmasın olur bu işler..

https://www.youtube.com/watch?v=SiRuWlkMCkM

kado
09-08-2019, 17:35
Marka işini çoktan kaçırdık. Aslında yapılması gerekn sıfırdan marka yaratmak yerine hazır markalardan birini satın almaktı. Örneğin Opel'i Peugeot kaç paraya satın aldı. Yapmamız gereken Opel'i satın alıp araçları burda üretmeye başlayıp o sırada elektrikli motor üzerine denemeler yapmaktı.

Quantum
09-08-2019, 18:11
Marka işini çoktan kaçırdık. Aslında yapılması gerekn sıfırdan marka yaratmak yerine hazır markalardan birini satın almaktı. Örneğin Opel'i Peugeot kaç paraya satın aldı. Yapmamız gereken Opel'i satın alıp araçları burda üretmeye başlayıp o sırada elektrikli motor üzerine denemeler yapmaktı.

Bilirsiniz.. Tata denedi bunu.. Tata markasıyla otomobiller çıkardı, Yemedi.. Gitti Amerikadan LandRover ı, İngiltereden Jaguar ı satın aldı.. Aynen devam..
RangeRover alanların umrunda değil hint malı arabaya biniyoruz mu diyorlar? Yoo.. Koçlar gibi binilmeye devam ediliyor.

Ama olmaz ki bu şekilde.. Her ikisi de Hintli olamadı.. İkisi de ingiliz markası hala..

Bizimki de illa "yerli olacak".

"Yerli & milli" olmak ekonomiye bir katma değeri olmasından daha önemli çünkü.. Yaparız diyenler de kuru gürültü, yapılsın alırız diyenler de kuru gürültü..
Neyse..

ghibli06
09-08-2019, 18:23
80 ilde en az 10ar tane parçacı desek 800 tane yeni parçacı açmak gerekecek, en az 8o tane de yetkili servis, bunun eğitimi vs de var... madem böyle bir işe ciddi girişiyoruz bunun parça-lojistik ve servisiyle alakalı neler yapılıyor merak ediyorum, 20-25 tane de ana bayii sözleşmesi yapmak lazım satış için de... paardon bu şirketin ana merkezi nerede? üretim hangi fabrikada yapılacak? satışa kim bakacak ayrıca üretim hattının kurulması için extradan ne kadar zaman ve para harcanacak? ellimizde bir tane saab var dışı kaplanmış bir tane de maket...

DOHC
10-08-2019, 09:29
Dunya Otomotiv Konferansı - 17 Ekim 2019, Wyndham Levent İstanbul (https://dunyaotomotivkonferansi.com/?fbclid=IwAR14UjiWeXWBnRkLInp_P69HrmUpJttqzZAxcxH8 IDAqhxgeqCwhcPE62Xc)

EnesAksu
01-10-2019, 12:02
80 ilde en az 10ar tane parçacı desek 800 tane yeni parçacı açmak gerekecek, en az 8o tane de yetkili servis, bunun eğitimi vs de var... madem böyle bir işe ciddi girişiyoruz bunun parça-lojistik ve servisiyle alakalı neler yapılıyor merak ediyorum, 20-25 tane de ana bayii sözleşmesi yapmak lazım satış için de... paardon bu şirketin ana merkezi nerede? üretim hangi fabrikada yapılacak? satışa kim bakacak ayrıca üretim hattının kurulması için extradan ne kadar zaman ve para harcanacak? ellimizde bir tane saab var dışı kaplanmış bir tane de maket...

Ben başımızdakilere çok hata bulmuyorum. Bizim miletimizde de kabahat var. %50 %50 Volkswagenin türkiyeye gelmesini bir kesim heyecanla karşıladı. Elbette istihdam açısından bir fırsattır. Peki bu yatırım Volkswagen ne anlam ifade ettiğini bilmiyor. Arabası Volkswagen parça ucuzlar derdinde bu forumda o kadar araba konusunda bilgiliyim diyen var ki konuyu hep bireysel düşünüyor.

EU emisyon regülasyonu göre OEMler 2020den itibaren sattıkları binek araçların %95 inde 95g/km CO2 emisyon seviyesini tutturmak zorunda. 2021 den itibaren de satılan tüm araçların bu seviyede olması zorunlu olacak.
Hiç kimse bu değerlere ulaşamadığı için üreticilerin ödeyeceği ceza 64 milyar euro civarında.
Bunun en büyük payı yaklaşık 9-10 milyar euro ile VW e ait olacak gibi duruyor. Gelelim asıl konuya;
VW fosil yakıtlı araç üretecek elektrikli araç üretmeyeceği için bu araçları avrupaya satması çok zor. En büyük potansiyel pazar Türkiye pazarı alım gücü ve emisyon standartlarını düşününce mantıklı Neden bir ceza ödeme parasıyla satabileceğim ülkede fabrika açmıyım.
Bu araçların emisyonun insanlara zararını ayrı bir konuda tartışmak gerekir. Hem araba yerli araç üreticem diyorsun hem pazarda satabileceğini arabanın satışını etkileyecek markayı ülkene getiriyorsun. anlamak zor gerçekten.

GokhanRS
01-10-2019, 12:48
Bilirsiniz.. Tata denedi bunu.. Tata markasıyla otomobiller çıkardı, Yemedi.. Gitti Amerikadan LandRover ı, İngiltereden Jaguar ı satın aldı.. Aynen devam..
RangeRover alanların umrunda değil hint malı arabaya biniyoruz mu diyorlar? Yoo.. Koçlar gibi binilmeye devam ediliyor.

Ama olmaz ki bu şekilde.. Her ikisi de Hintli olamadı.. İkisi de ingiliz markası hala..

Bizimki de illa "yerli olacak".

"Yerli & milli" olmak ekonomiye bir katma değeri olmasından daha önemli çünkü.. Yaparız diyenler de kuru gürültü, yapılsın alırız diyenler de kuru gürültü..
Neyse..

sen bana hangi hakla kuru gürültü diyorsun, alacam param hazır bekliyorum dediysem alacağımdır. sanırsın ki reis bizi afrine götür diye slogan atıp, daha sonra bedelipara olan askerlik yaptık. delikanlı adamız biz. bir çıksın 3er 5er alırız :D

:D :D Sonra işte sabah oldu uyandım... bende kesinlikle opel gibi bir markayı almalıydık diye düşünenlerdenim.

thedevil
03-10-2019, 15:36
Lan arkadaş be arabası amk yaaa dünya uçan araba peşinde elektrikli araba peşinde araba yapsanız ne olur yapmasanız ne olur, sadece tarıma geniş çaplı önem verilse ben razıyım araba uçak tayyare geri dursun.

tiMachine
03-10-2019, 21:08
Bence yerli otomobil konusuna bu kadar odaklanmışken daha da önemlisi yerli savunmaya önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugünden itibaren savunma araçlarında elektrikli motor devrimine doğru yol almamız gerekiyor. Daha sonra binek araçlarda bir üretim bandı kurulmalı. Bu kadar sıkıntılı bir coğrafya içerisinde kendi savunma özerkliğimizi sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Quantum
04-10-2019, 15:54
sen bana hangi hakla kuru gürültü diyorsun, alacam param hazır bekliyorum dediysem alacağımdır. sanırsın ki reis bizi afrine götür diye slogan atıp, daha sonra bedelipara olan askerlik yaptık. delikanlı adamız biz. bir çıksın 3er 5er alırız :D

:D :D Sonra işte sabah oldu uyandım... bende kesinlikle opel gibi bir markayı almalıydık diye düşünenlerdenim.

ıslak gürültü yapma o zaman :D

VETTE
22-12-2019, 17:02
SON DAKİKA! Yerli oto yuzunu gosterdi! İşte Turkiye'nin yerli otomobili (https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/yerli-oto-yuzunu-gosterdi-2551757-amp)
Bakalım...

ruudvan
22-12-2019, 20:19
örtü altında yapısı , proporsiyonunu ben beğendim. ama pininfarinanın platformunu kullanacağı söyleniyor. ilk etap için mantıklı olabilir ama daha yerlisi taraftarıyım.
ekonomik, sorunsuz ,yakışıklı olması dileğiyle.

ruudvan
22-12-2019, 21:53
kendi imkanlarımla tasarıma yorum kattım. umarım pininfarinanın dikkatini çekebilirim.

https://i.hizliresim.com/jqodXD.jpg (https://hizliresim.com/jqodXD)

free-hifi
22-12-2019, 22:06
Rıdvan bir resim dolanıyor sonra aynı aracı 2bfirma fuarda çıkış göstermiş onlarda benziyor

ruudvan
22-12-2019, 22:11
Rıdvan bir resim dolanıyor sonra aynı aracı 2bfirma fuarda çıkış göstermiş onlarda benziyor

zaten pininfarınanın tasarımı.
adamın platformunu 2 ülke kullanıyor bide biz kullanıcaz iste.
nemo , fiorino , bipper gibi

VETTE
23-12-2019, 08:15
Ama yerli.......!!

VETTE
23-12-2019, 08:18
Tofaş kuş serisi gibi yerli.adamlar 70 lerde üretimi bitirdi bizde 2001 modeli 25-30 bin ediyor slx in

free-hifi
23-12-2019, 08:19
BU Araç 27 sinde osmangazi de yürüyecek. yürüyecek mekanizma yı kim yaptı o ne durumda ?motor ne motor da koç grubu fiat ile mi karşılandı.

son günlerde baya samimiler teşvikler hibeler peşkeşler havada uçtu

Tunacan
23-12-2019, 11:16
Fabrikasız yerli araba yapan yeryüzündeki tek millet ve devletiz. Harika birşey değil mi sizce bu?

BARR
23-12-2019, 12:06
K350 ve H500 mü yani şimdi ? Bence iyi o zaman biraz satsın zamanla yerlilik oranları artar zaten.

yigitblr
23-12-2019, 12:18
Zor olan bu arabayı üretmek değil, satabilmek. Sadece Türkiye pazarıyla bu çark döndürülemez. İlk üretilecek araçların ihracat göz önüne alınarak en azından tasarım ve motor ünitesinin yerli olması satışlarını baltalardı. Ben motor ve pil kısmının jest minibüslerde olduğu gibi bmw den geleceğini düşünüyorum

Cimmeria
23-12-2019, 13:02
cok anlamsiz ve populist yaklasim...

80 milyonluk ulke icin araba uretmek kadar fayda maliyet zarar yazacak is zor bulunur.

globalde rekabet etme sansin olamayacagina gore yine bosa giden paralar...

Carmageddon
23-12-2019, 13:13
Umarım köprülerde olduğu gibi araç satış garantisi falan verilmemiştir firmalara. Binmediğimiz arabaların paralarını da ödemeyelim yıllarca!

ghibli06
23-12-2019, 14:21
Umarım köprülerde olduğu gibi araç satış garantisi falan verilmemiştir firmalara. Binmediğimiz arabaların paralarını da ödemeyelim yıllarca!

günümüz şartlarında hiç bir firma bu işe güvence almadan girmez...

KÖROĞLU
23-12-2019, 14:45
Üretmenin değil de yürütmenin asıl olay olduğunu piyasada 1-2 sene geçince göreceğiz.

Yapılsın tabi ama 1 araç alan vatandaştan suya sabuna dokunmadan 1 araç bedeli tahsil eden devletin ille de yerli ve milli diyerek araç üretmek istemesi bana çok ironik geliyor.

Hani bundan bir kazanç bekliyorsa eğer zaten hata, hadi ürettin 100 bin adet saldın sokağa. Bunun servisi, yedek parçası, tedariği, ustası vs derken bu sistemi kurmak az buz zaman değil.

Kaldı ki uzun süreli parça durumunu daha düşünmedik.

Süreci merak ediyorum, umarım bunları tas tamam çözerler de ben utanırım bu eleştirimden.

|KaAn|
23-12-2019, 15:15
Henüz gizli bilgiler olduğu için pek bir şey söyleyemem ancak, bir modelde konsol full led ekran olacak gibi düşünün. Ancak bu model fiyat olarak pek "yerli" olmayacak maalesef.
Tusiad üyesi olup reyize alkış tutanların alacağı düzey diyim..

Biz her zaman en iyisi biziz, biz olduk delisiyizdir. Herşeyin en iyisini biz bilir, 2 maç kazanınca dünya şampiyonu olcaz havalarına gireriz ama sonu hüsran olur.. Umarım bu proje geçmiş tecrübelerin tersini yaşar başarılı olur..Ancak;

Adolf Hitler, 2.dünya savaşı sırasında sovyetlerde sorun çıkarmayacak 2-3yetişkini hızlıca taşıyabilecek "basit ve ulaşılabilir" bir araç tasarlanmasını istediği için Vw beetle doğdu. Araç basitti,sağlamdı,halkın ulaşabileceği bir araçtı. En güzeli olsun, en teknolojiği olsun değildi.
Türkiye Devrim otomobilinden sonra ilk kez bir maceraya giriyo (Jet Fadıl'ın gömçürmesine ayrıca selamlar) neden bu yola başvurulmadı çok merak ediyorum. Ar-ge için harcanan paraların bile çıkması 300-400bin tllik bir aracın satışıyla zor görünüyor.
İlk hedef Clio,symbol,accent olmalıydı bence. Önce bunu dene,sonra açıl.İnsanların güvenini kazanki daha çok satış yapabil.. Ama biz en iyiyiz,en iyisini biz yaparız..Çünkü Türk'üz.

ardicli2000
23-12-2019, 15:37
Henüz gizli bilgiler olduğu için pek bir şey söyleyemem ancak, bir modelde konsol full led ekran olacak gibi düşünün. Ancak bu model fiyat olarak pek "yerli" olmayacak maalesef.
Tusiad üyesi olup reyize alkış tutanların alacağı düzey diyim..

Biz her zaman en iyisi biziz, biz olduk delisiyizdir. Herşeyin en iyisini biz bilir, 2 maç kazanınca dünya şampiyonu olcaz havalarına gireriz ama sonu hüsran olur.. Umarım bu proje geçmiş tecrübelerin tersini yaşar başarılı olur..Ancak;

Adolf Hitler, 2.dünya savaşı sırasında sovyetlerde sorun çıkarmayacak 2-3yetişkini hızlıca taşıyabilecek "basit ve ulaşılabilir" bir araç tasarlanmasını istediği için Vw beetle doğdu. Araç basitti,sağlamdı,halkın ulaşabileceği bir araçtı. En güzeli olsun, en teknolojiği olsun değildi.
Türkiye Devrim otomobilinden sonra ilk kez bir maceraya giriyo (Jet Fadıl'ın gömçürmesine ayrıca selamlar) neden bu yola başvurulmadı çok merak ediyorum. Ar-ge için harcanan paraların bile çıkması 300-400bin tllik bir aracın satışıyla zor görünüyor.
İlk hedef Clio,symbol,accent olmalıydı bence. Önce bunu dene,sonra açıl.İnsanların güvenini kazanki daha çok satış yapabil.. Ama biz en iyiyiz,en iyisini biz yaparız..Çünkü Türk'üz.

Abi EGEA var ya.... Milyar dolarlık yatırım yapılmış. Hem de kendi ülkende. Bak FIAT da arayış içindeymiş. At imzayı. Yarısını al. Elektrikli motor ve pil üzerine para harca. Şasi hazır, tasarım hazır, tecrübe hazır, altyapı hazır, servis ağı hazır, topluma uygun sınıf hazır, hepsi hazır. Şu ana kadar düşündüğün, bundan sonra düşüneceğin her şey elinin altında hazır olacaktı. Üniversitelerle TUBİTAK la bilmem neyle çalışarak geleceğin teknolojisi olan elektrikli motor, pil ve şarj üzerine 5 yıl çalışacaktın. Bak nasıl drone lar İHA lar SİHA lar uçuyor, 10 yıla yollarda senin motoruna, piline, şarj ünitesine sahip araçların dolaşacaktı.

Bence zor değildi....

ruudvan
23-12-2019, 18:57
ben forum olarak zeka seviyemizin özellikle araç konusunda normalde çok üstte olduğunu düşünüyorum.
sırf şuradan 100 kişi toplansa argesi , tasarımı , mekaniği vs hallolur .keşke fırsat verilse . o projenin kıyısında köşesinde olabilsek.

livaneli
23-12-2019, 22:30
Ama yerli.......!!

Yer-sen yerli.

livaneli
23-12-2019, 22:33
Fabrikasız yerli araba yapan yeryüzündeki tek millet ve devletiz. Harika birşey değil mi sizce bu?

Ekşi'deydi galiba.Yerli araç üretecek fabrikanın temellerini atmak için gereken yerli kazma ve kürek üretimi...

|KaAn|
23-12-2019, 23:29
Abi EGEA var ya.... Milyar dolarlık yatırım yapılmış. Hem de kendi ülkende. Bak FIAT da arayış içindeymiş. At imzayı. Yarısını al. Elektrikli motor ve pil üzerine para harca. Şasi hazır, tasarım hazır, tecrübe hazır, altyapı hazır, servis ağı hazır, topluma uygun sınıf hazır, hepsi hazır. Şu ana kadar düşündüğün, bundan sonra düşüneceğin her şey elinin altında hazır olacaktı. Üniversitelerle TUBİTAK la bilmem neyle çalışarak geleceğin teknolojisi olan elektrikli motor, pil ve şarj üzerine 5 yıl çalışacaktın. Bak nasıl drone lar İHA lar SİHA lar uçuyor, 10 yıla yollarda senin motoruna, piline, şarj ünitesine sahip araçların dolaşacaktı.

Bence zor değildi....

Olabilir-di,yapılabilir-di.. Ama maalesef yukarıda bahsettiğim zihniyetin ürünü bir araç geliyor. Yollarda yeteri kadar denenmemiş, yatırımın değil belki ama teknolojinin fazlaca göz boyadığı bir araç. Umarım fiyasko olmaz dicem ama en azından yeteri kadar satamayacak kendini kanıtlamadığı için. Fiat bir örnek, Saab gibi üretimi durmuş ama çizimleri elinde olan bir isim edinmiş bir marka tekrar ayağa kaldırılabilirdi(tarihte örnekleri mevcut) ama yapılmadı. Hee yapılsa "aaa bak adamlar yerli yapcaz dendi hazıra kondular" denirdi onda da..
Keşkelerle bir yere varılmıyor ama, yolu açık olur inşallah. Göz boyayanların biz yaptık diyenlerin değil ama projede emek veren teknikerin,boyacının,yazılımcının sonu olmaz.

ghibli06
24-12-2019, 09:35

Bence zor değildi....

simit sarayı gibi karlı bir yatırım mı alıyorsun??? simit yiyeceksin ki karbonhidrattan beynin çalışmayacak ne işin var o paralara otomobil şirketi alıyorsun...

Carmageddon
24-12-2019, 10:24
günümüz şartlarında hiç bir firma bu işe güvence almadan girmez...

Abi fiyatları uygun olursa insanlar zaten alır diye düşünüyorum. Ne arabalara ne paralar veriliyor şu an.

Ama elektirikl yaptık, SUV yaptık ayağına ithal araç parasına satarlarsa giren çıkan yine millete olur.

Son 5-10 yılda yeni bir proje, yatırım açıklandığı zaman tüylerim ürperiyor. Adamlar çocuklarımızın geleceğini bile satmışlar.

R.S.C
24-12-2019, 14:26
Hatları belli olmaya başladı yerli araba karlo bir yatırım midir onu zaman gösterecek şimdiden filiz vermeye çalışan bir işi tepesinden kesmek yerine muhtemel faydalarından özelikle sarj istasyonu ve nu teknolojiye yapılacak yatırımlar ile oluşturulacak ekosistem arabadan çok daha karlı olacağı kanaatindeyim

KÖROĞLU
24-12-2019, 16:00
500 bin satış garantisi verip fason ürettirmesinler bir yere. O değil de fotosu ne zaman çıkıyor bunun şimdi ?

Elektrikliyse umarım şarj etmişlerdir, sonu devrim gibi olmasın.

Quantum
24-12-2019, 17:12
Tüm dünya liderleri kendi ülkesinin bir otomobil markası varsa başka marka kullanmıyor.
İsveç, Çin, Çekya, Japonya, Amerika, Almanya, İngiltere, Rusya hepsi..
Donanım paketi "Makam" olanından da isterük.

Emre-Dylan
25-12-2019, 01:34
Tüm dünya liderleri kendi ülkesinin bir otomobil markası varsa başka marka kullanmıyor.
İsveç, Çin, Çekya, Japonya, Amerika, Almanya, İngiltere, Rusya hepsi..
Donanım paketi "Makam" olanından da isterük.

Limuzin b999 zırhlı Reisline paketi hazırmış abi zaten...

ErkanCanS
25-12-2019, 02:55
Kamuya, yandaşlara, ihale şartnamelerine, torpil dönerken '' bir miktar para + holosko + 2 yerli araba '' falan diye koşul koyarak projenin bir miktar tutunmasını sağlarlar. Yerli denilen atak helikopterini Pakistan'a bile satamadık motoru yerli değilmiş :) Bu araç içinde aynı şeyler olursa geleceği çok parlak değil. Biz yaptık siz almadınız diyip topu vatandaşa atarlar.

GokhanRS
25-12-2019, 10:39
putinin arabası da güzel be, bizimkiler yaptı da başkan binmedi mi :D

Главная | AURUS (http://www.aurusmotors.com/)

Emre İlbi
25-12-2019, 16:09

Ğ“Ğ»Ğ°Ğ²Ğ½Ğ°Ñ | AURUS (http://www.aurusmotors.com/)

Erdal bakkalın yuh arkadaş tepkisi aklıma geldi abi :D

link: YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=c1SOL_wBkB4)

free-hifi
25-12-2019, 20:17
Panjur da lale arması ne alaka ya

2jz
25-12-2019, 20:43
Lansmanı yapılacak yerli otomobil nerede üretildi?

Milyonlarca dolar bayıldığımız Gm EPSILON platformu yani Cadillac BLS ve Saab 9-3'ün platformu neden iptal edildi?

Ortada bir fabrika yok gördüğüm kadarıyla. Üretim tesisi kuruluş süreci yılda neredeyse 10 milyonun üzerinde satış yapan, çok büyük tedarik ağına ve ciddi tecrübeye sahip Vw,Toyota, Ford... gibi firmalarda bile 3 yılı buluyor. Hadi işler yolunda gitti 3 yıl sonraya üretime geçtik. 2 yıldır geliştirildiğini düşünürsek 5 yaşında bir platformun dünyaya satılması için regulasyonlardan geçmesinde sorun olmayacak mı? Örneklendirmek gerekirse 10 yıl önce euro n-cap'a girip 5 yıldız alan markanın modeli bugün teste girdiğinde 1-2 yıldız anca alabiliyor.

Keşke güzel bir şey çıksa ortaya. Ama bunca yapılan şeyden sonra ve geçmişteki tecrübelerize dayanarak sadece seçim yatırımı gibi geliyor insana.

Kahn23
25-12-2019, 21:02

Ğ“Ğ»Ğ°Ğ²Ğ½Ğ°Ñ | AURUS (http://www.aurusmotors.com/)

Ben bayılmıştım buna. Keşke herkes böyle bişey yapabilse ama baya baya lüks sınıfı.

fthdrn
25-12-2019, 21:27
Çocuğuna yiyecek getiremediği için intihar edenlerin olduğu memleketimde konuştuğumuz şeylere bak.

opamp
26-12-2019, 10:29
Bu ne yahu böyle :soru:

https://i.hizliresim.com/AOW69p.jpg

stlegal
26-12-2019, 11:14

sağ alttaki qr kodu okutun bakın ne çıkıyor?

opamp
26-12-2019, 13:13
Hindistan ?

ardicli2000
26-12-2019, 13:52
Ön ve arkadan 2 elektrikli model tanıtılacak gibi. Sanırsam en üst model olacak ve 300 bin tl den aşağı olacağını sanmıyorum.

arabasızadam
26-12-2019, 14:12
Yurtdışında üretilicek bir araç nasıl yerli oluyor, tasarımımı bize ait çözemedim konuyu ?

Alpii
26-12-2019, 14:22
Turkiye’nin Otomobili auf Twitter: "Sizi dinledik, 14.53’te geldik.

#TurkiyeninOtomobili dunyaya acılacak, #GonulleriFethedecek

Saat 19.23’te yine buluşalım.

#YeniliğeYolculuk
#TOGG

https://t.co/JKIdgmkU8Y… (https://twitter.com/TOGG2022/status/1210166689477865473?s=19) https://t.co/WNc93kcL6a"

FD6'yı sattırır bu :DD

R.S.C
26-12-2019, 14:23
Kokpit fotosu heyecan verici kim ne derse desin güzel biseyler geliyor gibo

karsiyakaliozi
26-12-2019, 14:29
Yerli kısmı çok manidar bence ...

_opeth
26-12-2019, 14:35
yarın dananın kuyruğu kopacak bakalım.

fthdrn
26-12-2019, 14:38
İsmi ne olcak simdi bunun payitaht falan mı ya da 15 temmuz sehitler arabasi mi ?

Frid
26-12-2019, 14:53
direksiyonun göbek kısmı gora da ki halıyı dokuyan kör usta tarafından mı yapılmış acaba :D

TarikS
26-12-2019, 14:54
İsmi ne olcak simdi bunun payitaht falan mı ya da 15 temmuz sehitler arabasi mi ?

Re-Jeep

twitterdan alıntı :D

Alpii
26-12-2019, 15:17
Ekşi'de detaylar için şöyle bir flood paylaşmışlar; Baran Kucuk auf Twitter: "Şu yerli araba konusunu artık tum detayları ile ne nedir neden italyada prototip yapıldı, tasarım ne demek, saaba ne oldu tum hatları ile madem devlet bilgilendirme yapmıyor biz adım adım anlatalım bir flood ile..." (https://twitter.com/BaranKk20/status/1209774546443788288?s=19)

Frid
26-12-2019, 19:18
Turkiye’nin Otomobili auf Twitter: "Direksiyonunda biz varız! #HerşeyiyleBizim

#YeniliğeYolculuk
#TurkiyeninOtomobili
#TOGG

https://t.co/JKIdgmkU8Y… (https://twitter.com/TOGG2022/status/1210234769902067715) "

Direksiyonunda biz varız! #HerşeyiyleBizim

marikan
26-12-2019, 19:32
Siyasi kafa ile yorum yapanlara çok üzülüyorum.
Yapmayın etmeyin. Sahip çıkmak gerek. Eleştiri olacaksa en azından yapıcı olsun.
Herkes yerliye takılmış. Gerçekten okudukça kahroldum.

ghibli06
26-12-2019, 20:05
Yapmayın etmeyin. Sahip çıkmak gerek. Eleştiri olacaksa en azından yapıcı olsun.

2023 vurgusu, 1923 , 14:53 paylaşımı, siyasi tanıtım vs varken işin içine siyasetin girmemesi mümkün mü? bu yerli otoyu 3 dönemdir siyasi malzeme konusu yapanlar var

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjr2fia89PmAhXRZlAKHe54CjEQjRx6BAgBEAQ&url=https%3A%2F%2Fodatv.com%2Fonlar-konustu-akp-yapamadi-2605151200.html&psig=AOvVaw1theMo66QloCvwM-4fktEn&ust=1577469816775483

bu sebeptendir ki muhalif olanların eleştirisi gayet normal, ben işin üretim ve teknoloji tarafındayım ve de herşeyin düzgünce yapılıp adam gibi bir sonucun çıkmasını ümit ediyorum...

rebelh
26-12-2019, 20:06

Neye kahroluyor Allah aşkına
Adamlar italyada costum bir araba üretim seçim seçim gezdirmek için ülkeye getirdiler en az 10 sene sokak sokak dolaştıracaklar
Sanki bana 20 yıldır ülkeyi başkası yönetiyor da zihniyetlerin bilmioz
Gördük 3. Köprünün de 3. Havalimanının da şehir hastanelerinin de maliyetini
Sanki bana fizibiitesi yapıldı da servisi maliyeti karı yatırımı üretim bandı yedek parçası planlandı da pazwrda alınabilecek pay ve karlılık hesaplandı da italyada gelecek bitane costum arabayı alkışlicam
Ne zaman ki seri üretime geçerler(hiç sanmıyorum) ve diğer araçlardan uyguna mal edip pazwrda pay kaparlar o zaman alkışlarım
Ama 2 kere 2 4 ki otomobil pazarına girmek için avantajlı bir ülke değiliz en başta bu işin içinden alnının akıyla çıkacak yöneticilerimiz bilgili adamlarımız yok TV'lerde görüyoruz yeni nesil sermayedarları Türkçeyi bile düzgün konuşmaktan acizler

ghibli06
26-12-2019, 20:35
Neye kahroluyor Allah aşkına
Adamlar italyada costum bir araba üretim seçim seçim gezdirmek için ülkeye getirdiler en az 10 sene sokak sokak dolaştıracaklar
Sanki bana 20 yıldır ülkeyi başkası yönetiyor da zihniyetlerin bilmioz
Gördük 3. Köprünün de 3. Havalimanının da şehir hastanelerinin de maliyetini
Sanki bana fizibiitesi yapıldı da servisi maliyeti karı yatırımı üretim bandı yedek parçası planlandı da pazwrda alınabilecek pay ve karlılık hesaplandı da italyada gelecek bitane costum arabayı alkışlicam
Ne zaman ki seri üretime geçerler(hiç sanmıyorum) ve diğer araçlardan uyguna mal edip pazwrda pay kaparlar o zaman alkışlarım
Ama 2 kere 2 4 ki otomobil pazarına girmek için avantajlı bir ülke değiliz en başta bu işin içinden alnının akıyla çıkacak yöneticilerimiz bilgili adamlarımız yok TV'lerde görüyoruz yeni nesil sermayedarları Türkçeyi bile düzgün konuşmaktan acizler

bence pazar olarak TR çok avantajlı, yerliden vergi demiyorum dese, görselin olduğu segmentte kafadan 150 bin avantajı olur...

rebelh
26-12-2019, 21:44
bence pazar olarak TR çok avantajlı, yerliden vergi demiyorum dese, görselin olduğu segmentte kafadan 150 bin avantajı olur...

Yerliden vergi almasa herkes yerli alır
Bütçeye baktığımız zaman bu bindiğin dalı kesmek olur
Kaldı ki birde wv fabrika açsın diye verdiğin onca teşvik satın alma sözü var
Hangi birini yicez çok merak ediyorum da biz hiç birini yetmezken bazıları hepsini yiyor maşallah

overblack
26-12-2019, 21:55
Araç elektirikli sanırım,iç mekan fotolarını da gördüm.Şunları merak ediyorum..
-Digital anlamda üretebildiğimiz ve bir otomobilde çalışan ekipmanlar nelerdir? Verimlilik çalışması hangi şartlarda test edilmiştir.?
-Araç işletim sistemi üretebilen bir ülkemiyiz?
-Ülkemizde taşıtlar için batarya ve elektirik motorları üretebiliyorsak bunları neden hep ithal ediyoruz.?
-Aracın yazılımını Dr.Ecu'mu yazacak?
-Yukardaki üretimleri yapamıyorsak araç %100 nasıl yerli oluyor?

Bu iş jet fadıl'ın ingiltere'de prototip yaptırıp gelmesine ve milleti dolandırmasına benziyor.

Cimmeria
26-12-2019, 21:56
sadece turkiye pazari icin araba markasi yaratmak kadar kotu bir yatirim olamaz. hele ki bu gorsellerdeki gibi elektrikli, luks ve suv tarzinda bir arac.
mutlaka dis pazarlara acilabilecek bir marka olmasi lazim, onun da neden olamayacagini hepimiz biliyoruz.
milyar milyar dolarlari olanlar bile sifirdan marka yaratmaya calismak yerine marka satin aliyor.
bu saatten sonra marka yarat, imajini yarat, satis servis agi kur, dunyaya kendini ispat et araba sat. utopik ve gereksiz isler.
buna harcayacagin parayla yapay zeka uzerine yazilimci yetistir ulkede ayni 5-10 yillik surede daha cok para kazanirsin.

Evrenoz
26-12-2019, 22:27
Yerli konusuna neden takılıyorsunuz anlamıyorum..
Italyan yaptıysa yaptı.
Parasını Türk Lirası olarak ödedi isek, yerli ve millidir.

free-hifi
26-12-2019, 22:54

Bu alt salıncak ne kadar basit demo diye böyledir inşallah

KÖROĞLU
27-12-2019, 07:22
Cumhurbaşkanı kararı açıklanmış, fabrikası Bursada kurulacakmış, yan sanayiye ve yetişmiş iş gücüne yakın olması açısından seçildi muhtemelen.

Keşke daha fazla istihdam sağlayacak başka bir bölgeye katkı sağlayacak şekilde planlansaydı.

Oldukça sağlam teşvikler verilmiş, bu şartlarda yapılır gibi duruyor.

İlgilenen için karar tam metni linkte.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191227-2.pdf

YAS
27-12-2019, 07:45
Cumhurbaşkanı kararı açıklanmış, fabrikası Bursada kurulacakmış, yan sanayiye ve yetişmiş iş gücüne yakın olması açısından seçildi muhtemelen.

Keşke daha fazla istihdam sağlayacak başka bir bölgeye katkı sağlayacak şekilde planlansaydı.

Yan sanayi tedarikçilerin %75'i Tosb-Taysad'ta bulunuyor bizde bunlardan biriyiz.Transferler daha hızlı olması adına seçildi.Bursa'da otomotivde (T-F-R) işten çıkarımlar oldu yaklaşık 1/1,5 senelik dönemde.Umarım iş sıkıntısı çeken herkese ilaç olur.Bursa'da kıdemli çalışan kişi sayısı cidden çok.

Proje'den daha çok iş almak için canla başla çalışıyoruz.İnşallah her şey güzel ve doğru şekilde ilerler.

ardicli2000
27-12-2019, 08:07
Bursalı olarak Bursa'da yapılacak olmasına sevindim. Ancak, kalkınam konusunda geri kalmış başka bir bölge ili de tercih edilebilirdi.

Teşviklere gelecek olursak inanılmaz:
"Proje bazlı devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği, faiz ve kar payı desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak."

TarikS
27-12-2019, 08:36

Çıkarımlarımı yazayım, yanlışım varsa birisi düzeltebilir mi? Ortak firmalardan birinde çalışıyorum da bizim bütçeyi nasıl etkileyecek merak ettiğim için belgenin hepsini okudum :D

- "Yatırımın süresi: Başlangıç tarihinden itibaren 13 yıl olup" Yani Ekim 2019 itibariyle başlamış, 2032'de bitecek bu yatırım, doğru mu? rebelh diyordu galiba, gerçekten 10 yıl boyunca bu prototip seçimlerde meydan meydan gezecek galiba :D
- "Öngörülen sabit yatırım tutarı 220 Milyar TL" Yani 13 yılda bu rakam firmaların cebinden çıkacak heralde. Muhtemelen daha da üzerine gider? Bize %19'dan 41,8 Milyar TL düşüyor, vay babayın kemüğüne.. Firmaların tüm net kârları buralara gidecek neredeyse :D Devlet el atar buna yine
- Yılda 175bin adet, 5 farklı model üretilecekmiş. Bu da 13 yıl sonra başlansaaaa 5 yıl sonraya anca olur heralde. 45 yaşımda uzaktan izlerim inş. Tesla şu an yılda ~350-400 bin araç üretiyor
- Alım garantisi: Aralık 2035'e kadar 30 bin adet araçmış. E eşek değiller yılda 2-3 bin tane almazlar, 2032 sonrası 3 yılda 30 bindir diye düşünüyorum ben? :D
- Ortakların toplamda 3,5 Milyar TL sermayeyi şirkete yatırması için verilen süre 2023 SONU. Bu daha kuruluş süreci demek değil mi baktığınızda, yanlış mı yorumluyorum?

ardicli2000
27-12-2019, 08:53
Çıkarımlarımı yazayım, yanlışım varsa birisi düzeltebilir mi? Ortak firmalardan birinde çalışıyorum da bizim bütçeyi nasıl etkileyecek merak ettiğim için belgenin hepsini okudum :D

- "Yatırımın süresi: Başlangıç tarihinden itibaren 13 yıl olup" Yani Ekim 2019 itibariyle başlamış, 2032'de bitecek bu yatırım, doğru mu? rebelh diyordu galiba, gerçekten 10 yıl boyunca bu prototip seçimlerde meydan meydan gezecek galiba :D
- "Öngörülen sabit yatırım tutarı 220 Milyar TL" Yani 13 yılda bu rakam firmaların cebinden çıkacak heralde. Muhtemelen daha da üzerine gider? Bize %19'dan 41,8 Milyar TL düşüyor, vay babayın kemüğüne.. Firmaların tüm net kârları buralara gidecek neredeyse :D Devlet el atar buna yine
- Yılda 175bin adet, 5 farklı model üretilecekmiş. Bu da 13 yıl sonra başlansaaaa 5 yıl sonraya anca olur heralde. 45 yaşımda uzaktan izlerim inş. Tesla şu an yılda ~350-400 bin araç üretiyor
- Alım garantisi: Aralık 2035'e kadar 30 bin adet araçmış. E eşek değiller yılda 2-3 bin tane almazlar, 2032 sonrası 3 yılda 30 bindir diye düşünüyorum ben? :D
- Ortakların toplamda 3,5 Milyar TL sermayeyi şirkete yatırması için verilen süre 2023 SONU. Bu daha kuruluş süreci demek değil mi baktığınızda, yanlış mı yorumluyorum?

Hocam haberlerde 22 Milyar TL yazıyordu. Hangisi yanlış acaba? 220 bana çok geldi açıkçası. Google ı al daha iyi :D

TarikS
27-12-2019, 08:55
Hocam haberlerde 22 Milyar TL yazıyordu. Hangisi yanlış acaba? 220 bana çok geldi açıkçası. Google ı al daha iyi :D

Belgede de 22 yazıyor Tolga'nın paylaştığı linke tıklarsanız :D ben bir 0 kaydırma yapmışım okurken ama "Allah söyletti" durumu olmaz inşallah veya şom ağızlılık..

gerçi 220milyar lira da 13 seneye 2 milyar euro falan yapar, haklı çıkarız Allah korusun :D

rebelh
27-12-2019, 09:04
bu araç italyada yaptırılan custom bi araç
muhtemelen patentini falan alacaklar muadilini seri üretime geçirecekler
teşvik şu bu falan verirlerse güzel olur içeriye bir miktar daha uyguna satılırsa alıcı bulur
ama servis ve yedek parça ağının özellikle elektrikli bir araçta güven vermesi lazım
yapılacak en temiz iş devlet araçlarının alayını bu araca çevirmek
bakanlarımız mersolarından vazgeçsinler yerli araca binsinler desteklerim
ama 20 yıl bize güvenmemeyi öğretti 20 yıldır zarar vermedikleri peşkeş çekmedikleri hiç bir şeyleri yok
ha pardon sigara yasağı ve yaya geçidi muhabbetleri pozitif benim gözümde yalan yok

ardicli2000
27-12-2019, 09:13
bu araç italyada yaptırılan custom bi araç
muhtemelen patentini falan alacaklar muadilini seri üretime geçirecekler
teşvik şu bu falan verirlerse güzel olur içeriye bir miktar daha uyguna satılırsa alıcı bulur
ama servis ve yedek parça ağının özellikle elektrikli bir araçta güven vermesi lazım
yapılacak en temiz iş devlet araçlarının alayını bu araca çevirmek
bakanlarımız mersolarından vazgeçsinler yerli araca binsinler desteklerim
ama 20 yıl bize güvenmemeyi öğretti 20 yıldır zarar vermedikleri peşkeş çekmedikleri hiç bir şeyleri yok
ha pardon sigara yasağı ve yaya geçidi muhabbetleri pozitif benim gözümde yalan yok

İtalyan'lar üretim bandı teknik bilgilerini de paylaşır, İspanyollar'dan gerekli robotları alır, BMC, KARSAN vs de bantı kurup üretebilirsin. Zorlu da pil fabrikası kuruyormuş. Bu gidişle teşviklerden alınacak paralarla Know-How lar satın alınacak gibi.

Aslına bakarsanız ülkemizde otomotiv sektörü çok uzun yıllar desteklenegelmiştir. Gümrük kısıtlamaları vs hep bu çereçvede olmuştur. 30 yıllar süren muafiyetler verilmiştir. Gelinen nokta fasondan öteye geçmemiştir. Düzgün yapılırsa 10-13 yıl süreyle verilecek muafiyetler -uzamaması kaydıyla- bence çok sorun değil. Çünkü böyle bir sektöre giriş yapmak günümüzde kolay değil maalesef.

KÖROĞLU
27-12-2019, 09:16
Yan sanayi tedarikçilerin %75'i Tosb-Taysad'ta bulunuyor bizde bunlardan biriyiz.Transferler daha hızlı olması adına seçildi.Bursa'da otomotivde (T-F-R) işten çıkarımlar oldu yaklaşık 1/1,5 senelik dönemde.Umarım iş sıkıntısı çeken herkese ilaç olur.Bursa'da kıdemli çalışan kişi sayısı cidden çok.

Proje'den daha çok iş almak için canla başla çalışıyoruz.İnşallah her şey güzel ve doğru şekilde ilerler.

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum, bursa seçimi çok stratejik çünkü yetişmiş iş gücü var, işi bilen beyaz yaka çok.

Bu şirketler aldıkları teşviklerle bursanın iyi firmalarından iyi adamları 2x-3x maaşlarla çeker alırlar, şu dönemde x alan kıdemli bir beyaz yaka 2x e asla hayır demez.

Hatta anlaşmaya göre kıdemlerini bile ödetip yerli otom. fabrikasına geçebilirler. Beni tanıyanlar bilir oldukça muhalif bir tarafım var, rebelh'in dediği gibi oldukça uzun zamandır gözlemlerim yaptıkları işlerde maliyet esasından çok ciddi sapmalar gösterdikleri.

Ama bu araba işinde devlet teşviği ile işi biraz daha profesyonel hale getirdiler diye düşünüyorum.

Devlet yapıyor olsa bu işi ahmetin amcasının oğlu mehmetin bacısının kuzeni derken fabrika vasıfsız tonla elemanla dolardı.

Şimdi de yine benzeri şeyler olacaktır ama ilk durumda 100 ise bu durumda 70 olur gibi düşünüyorum.

Bursa da ciddi bir yan sanayi avantajı da var, malzemeye ulaşım yani lojistik imkanlar da çok önemli.

şuan çalıştığım firma da bursa merkezli, umarım biz de bu pastadan pay alırız, hem ülkeye hem kendimize katkımız olur, zira büyük üreticilere parça yapıyoruz, yerli otomobile neden yapmayalım.

Uzun vadede bu araba işi inşallah rant kapısına dönüşüp rezil bir hal almaz.

Daha önceden yapılması gereken bir durumdu geç bile kalındı.

Elektrikli olması servis ağı kısmında bence büyük avantaj sağlar çünkü mekanik kısım oldukça azalıyor, motor bakımı , yağ değişimi, triger değişimi gibi servis ihtiyacı doğuran kısımlar olmayacak araçta. Trim aksamı için zaten ülkede onlarca üretici var, yürüyen aksam keza yine öyle.

elektrikli motor ve pil ünitesi için neler ön gördüler merak ediyorum.

Wromm
27-12-2019, 09:24
Seçim seçim gezdirmelik bir araç kesinlikle.. 50 milyon dolar için tank paleti peşkeş çekenler bu kadar hibe ile babayiğitleri ihya eder anca.. Üretecek hattı geçtim fabrika yok ! Fabrika inşaatı bir yandaşa gider, fabrika için bir yandaşın 3 kuruşa aldığı arazisi kamulaştırılır..

Otomobil firmaları salak mı üretim hattı üretime hazır testleri tamamlandıktan sonra araç lansmanı yapıyor. Seri üretime geçmesi min 5-6 yıl gerekiyor...Aracın yüzü eskir o kadar senede..

JetFadılın arabayı fabrika açacam diye dolaşdırıp milletin parasını cukkalaması gibi bunlarda seçim meydanlarında oy için dolaştıracaklar bu maketleri..

Otomotiv konusunda Hazır servis ve satış ağı mevcut Volvo gibi bir markayı alıp yatırımlarını zamanla TR'ye kaydırıp teknoloji transferi ile bu işleri yapmak sıfırdan bir marka kurmaktan çok daha verimli olacaktır görüşümü hala savunuyorum.

İnşallah yanırılırım ve başarılı olur.

rebelh
27-12-2019, 10:00
bu alım garantisi dedikleri şey de kesin satılamaynın parasının devlet bütçesinden ödenmesi gibi bir şey olacak
nasıl köprüler hastaneler havalimanları için devlet bütçesi(vergilerimiz) bu şekilde yandaşa fonlandıysa bunda da aynı muhabbet olacak 15 sene sonra rebelh demişti dersiniz
biz bu hükümetin içini okuyoruz artık işin içinde yandaş yoksa yaralı parmağa bile işemezler
neyse ki kanal istanbul gibi önemli ve absürt bir konuda karşılarına kemali değil de ekremi aldılar
baştan handikaplı kaybettiler
inş vakti gelince o yandaşların mal varlıkları hep kamulaştırılıp hazineye devredilecek ve halkın vergi yükü hafifletilecek
bence bu yerli otodan daha önce gerçekleşecek

GokhanRS
27-12-2019, 10:41
bu alım garantisi dedikleri şey de kesin satılamaynın parasının devlet bütçesinden ödenmesi gibi bir şey olacak
nasıl köprüler hastaneler havalimanları için devlet bütçesi(vergilerimiz) bu şekilde yandaşa fonlandıysa bunda da aynı muhabbet olacak 15 sene sonra rebelh demişti dersiniz
biz bu hükümetin içini okuyoruz artık işin içinde yandaş yoksa yaralı parmağa bile işemezler
neyse ki kanal istanbul gibi önemli ve absürt bir konuda karşılarına kemali değil de ekremi aldılar
baştan handikaplı kaybettiler
inş vakti gelince o yandaşların mal varlıkları hep kamulaştırılıp hazineye devredilecek ve halkın vergi yükü hafifletilecek
bence bu yerli otodan daha önce gerçekleşecek

İşte sonra sabah oldu uyandık filan.

rebelh
27-12-2019, 10:44
İşte sonra sabah oldu uyandık filan.

her şeyin bir ömrü var hiç bir şey sonsuza kadar değil..

ardicli2000
27-12-2019, 13:07
400 bg...
Maşallah..
AWD 4,8 sn 0-100 km/h hızlanma...
Yarasın....

Quantum
27-12-2019, 13:12
İçimden bir ses başka bir "imza" projesi diyor. Umarım yanılıyorumdur. Çok isterim yanılmayı..

Cimmeria
27-12-2019, 13:23
30 bin arac alim garantisi, 22 milyar tl yatirim. 150 binden alsalar araclari yine yatirim parasinin cok cok buyuk kismi devletten cikiyor. yine riski cok dusuk is modeli

Canselmo
27-12-2019, 13:30
tv başında bekliyoruz bakalım...

BARR
27-12-2019, 14:23
Canlı yayını izliyorum valla işyerinde :)

Gürcan Karakaş başarılı bir adam, iyi bir ekip toplamıştır diye düşünüyorum.

Wromm
27-12-2019, 14:25
Sunum beklentimden iyi gidiyor. Bir prototip üzerinden değil altyapılar anlatılıyor. TOGG bünyesinde başarılı startuplar birleştirilmiş. Batarya ve yeni mobilite üzerine iyi çalışılmış gibi.

İnşallah bu şekilde ilerler. İyi çalışılmış bir proje kesinlikle.

bason
27-12-2019, 14:38
Asıl mega proje bu olur, eğer ki gereği gibi herşey biraraya getirilmiş ise... Zaman gösterecek...

CloudGrey
27-12-2019, 14:38
ben üslübu beğenmedim , konuşmalar çok esnaf işi......
öyle dedikler böyle dediler yaptık ettik vs vs vs...

10 yıl önce bu ülkenin kalkınma işinde transportasyonda petrolden kurtulmak ilk iş olmalıdır demiştim.
elektrikli araba , tır , otobüs yapılmalı.
micro kalkınma planı burdan başlamalıydı.

ne desem 10 yıla anca proje aşamasına geliyor....

bason
27-12-2019, 14:41
ben üslübu beğenmedim , konuşmalar çok esnaf işi......
öyle dedikler böyle dediler yaptık ettik vs vs vs...

10 yıl önce bu ülkenin kalkınma işinde transportasyonda petrolden kurtulmak ilk iş olmalıdır demiştim.
elektrikli araba , tır , otobüs yapılmalı.
micro kalkınma planı burdan başlamalıydı.

ne desem 10 yıla anca proje aşamasına geliyor....

Baktığın zaman Türkiye ekonomisine ve siyasetine yön veren adamlar hepsi ama... Kimseyi yargılamam, ben orada çıksam edecek tek kelime edemem belki. Fakat bu kadar büyük adamların iki cümleyi zor kurması filan bana garip geliyor...

bason
27-12-2019, 14:42
Baktığın zaman Türkiye ekonomisine ve siyasetine yön veren adamlar hepsi ama... Kimseyi yargılamam, ben orada çıksam edecek tek kelime edemem belki. Fakat bu kadar büyük adamların iki cümleyi zor kurması filan bana garip geliyor...

Edecek tek kelime edemedim bile... :D :D Bu ne ya... :D :D

CloudGrey
27-12-2019, 14:43

onlar sermaye başka bişey değil, gözünde büyütme...
kimin kayığına binseler onun küreğini çekerler..

tek meziyetleri bu...

rebelh
27-12-2019, 14:44
10 yılda herkes hemfikir
Neyse seçim malzemesi yapmak yerine ayakları yere basan bişi yaparlar inş
Varsın 15 yıl olsun ona buna peşkeş çekmesinler de beklenir
Ama işte güven 0

TolgaEsentepe
27-12-2019, 14:45
iyi düşüneyim diyorum. bu sefer gerçekten çıkarsız faydalı bir iş yaparlar diyorum ama inanamıyorum. İnşallah yanılırım

Wromm
27-12-2019, 14:47
Gürcan Beyden sonra sıyın cımhırbışknım kısmı başladı.. Varankı 3 dakika dinleyebildim kapattım. Hadi arabaları gösterin artık...

bason
27-12-2019, 14:47
onlar sermaye başka bişey değil, gözünde büyütme...
kimin kayığına binseler onun küreğini çekerler..

tek meziyetleri bu...

Orası öyle tabi ki farkındayım da işte insan yinede çok daha vizyonlu insanlar bekliyor bu kadar paranın bulunduğu bir yerde. Vizyondan kastım sadece kar-zarar tablosuna bakmamak... Bu arada fena bir yıkama yağlama çekildi, ders niteliğinde al oktu yani... :D :D

CloudGrey
27-12-2019, 14:50
10 yılda herkes hemfikir
Neyse seçim malzemesi yapmak yerine ayakları yere basan bişi yaparlar inş
Varsın 15 yıl olsun ona buna peşkeş çekmesinler de beklenir
Ama işte güven 0

bu eğitim sistemi 15 yıl sonra bu arabanın tekerini takabilecek kalifiye eleman dahi yetiştirebileceğine inandını söylüyorsun yani :)

hayal kurmayalım :D

ardicli2000
27-12-2019, 14:51
Piller yerli dedi Gürcan Karakaş. Kim üretti ki acaba... Teknoloji geliştirildi de y.dışına mı ürettirildi şimdilik? Bilen var mı?

rebelh
27-12-2019, 14:56
bu eğitim sistemi 15 yıl sonra bu arabanın tekerini takabilecek kalifiye eleman dahi yetiştirebileceğine inandını söylüyorsun yani :)

hayal kurmayalım :D

wallaha ben hiç bir şeyine inanmıyorum açık söyleyim
inanamamak için de binlerce referansım var çok merak eden a haberde aratsın hem karada giden hem uçabilen arabakalar 2014 yılında japonlardan teklif yapıyordu :D
ama bu işe bir şekilde başlanırsa 15 olmaz 20 olur diğer hükümetler bir şekilde bitirirler diye düşünüyorum
ha işte o zaman pazara nasıl gireceğiz o iyi hesaplanmalı

bason
27-12-2019, 15:01
Reklamlar....... Bir tanesi yapmasın şunu... :)

muzurasd
27-12-2019, 15:03
Piller yerli dedi Gürcan Karakaş. Kim üretti ki acaba... Teknoloji geliştirildi de y.dışına mı ürettirildi şimdilik? Bilen var mı?
pilleri zoren yapıcak diye biliyorum onlarda tayvanlı firma ile ortak olunacak

CloudGrey
27-12-2019, 15:07
bu adamın yolları köprüleri sanki düğünde ona takılan takıları bozdurupta yaptırmış triplerine bayılıyorum yav :)

ne olcak karşındakiler zaten mal oğlu mal , salla babam salla :D

GÖKTÜRK
27-12-2019, 15:08
mikrofon gören , kamera da oldu mu susmuyor , abi şu arabayı gösterin iş yerinde kulaklık taktık dinliyoruz boş muhabbetler sürekli aynı şeyleri süslü cümlelerle niye tekrar ediyorsunuz anlamadım

free-hifi
27-12-2019, 15:18

Vestel üretti

free-hifi
27-12-2019, 15:19
Hayatında kitap okumamış torpille üniversite mezunu olmuş kişilerden diksiyon da beklemek ne bileyim yani

rebelh
27-12-2019, 15:20
ya forum bir tek bana mı kötü yoksa genel mi?

Alpii
27-12-2019, 15:24
Tasarımlar gayet iyi, tüyler diken diken :D

bason
27-12-2019, 15:27
Tasarım gerçekten iyi... :)

ChtArdARSL
27-12-2019, 15:27
Arkası suv bıraz cayenne gıbı ama bence ıyı duruyorlar

CloudGrey
27-12-2019, 15:29
evet çizgiler özgün...
aa şuna buna benziyor diyemiyorsun.

sevdim.
umarım birilerinin cebi dolsun diye değilde , ülke kalkınmasına katkı sağlasan diye planan bir projedir.

hayırlı uğurlu olsun ;)

Bugraaa
27-12-2019, 15:29
#TurkiyeninOtomobili gorucuye cıkıyor. #YeniLigeYolculuk #TOGG from Turkiye'nin Otomobili on Vimeo (https://player.vimeo.com/video/381616361)

canlı izlemek isteyenler

bason
27-12-2019, 15:30
LED ler çok iyi duruyor... Cumhurbaşkanı alıcı gözüyle bakıyor vallaha... :D

yigitblr
Tasarım işini becermişler cidden helal olsun. Markanın adı da Devrim olursa çok güzel hareket olur.

fthdrn
TÜRK MALI yazın kocaman ne diye made in turkey yaziyorsunuz hayret bir şey. Milliyetçilik şu sıra moda değil mi kullanın şunu işte.

R.S.C
27-12-2019, 15:31
Sedan olan çok feci :surucu:

GÖKTÜRK
spiker abla bu yağlama yıkama sonrasında bir ihale alamazsa iştirak şirketlerinden üzülürüm

bason
Benim mercodan iyi vallaha diyormuş... :D

calamityeas
27-12-2019, 15:32
Allah utandırmasın ve siyasi herhangi bir oyuna kurban gitmesin inşallah.

huseyinturk
27-12-2019, 15:32
Arabalar ateş, bir iki dönem siyasette götürür bunları bu tasarımlar. Helal olsun ama emeği geçen herkese

bason
27-12-2019, 15:33
Organizasyon çok kötü oldu... Sadece yıkama yağlamaya odaklanmışlar... Cumhurbaşkanını ordan oraya helak ettiler vallaha... :D

fthdrn
Benim mercodan iyi vallaha diyormuş... :D

Zaten artık makam aracı olarak bunlardan birine binmek durumunda :)

Alpii
Bu "babayiğitleri" en kısa sürede yollarda görme dileğiyle, hakkımızda hayırlısı artık :)

YAS
27-12-2019, 15:34
Maşallah.Vatanımıza,milletimize hayırlı olması dileği ile. :)

opamp
27-12-2019, 15:34
Bence çok başarılı..

bason
27-12-2019, 15:35
Zaten artık makam aracı olarak bunlardan birine binmek durumunda :)

Tabi ki... :) Bunuda düşünerek herhalde konforlu, kaliteli ve lüx yapmışlardır... Ya da ayrı bir model yaparlar ona özel... :)

fthdrn
Binali Yıldırımın oradaki vasfını bilen var mı xd

GÖKTÜRK
bu kadar amatör bir organizasyon anca bize yakışırdı zaten , neyse ki araçların ikisi de çok güzel , ama tercih yapacak olsam SUV olan aracı tercih ederdim , araçların isimleri ve model isimleri umarım Türkçe olur ,

CloudGrey
27-12-2019, 15:36
500K dan ucuz olmaz at fava bekle

sene 2025te gelir okursunuz

rebelh
27-12-2019, 15:37
wallaha keşke yapsalarda binsek dedirtecek cinsten olmuş
tasarım başarılı allahı var

CloudGrey
27-12-2019, 15:37

" istanbul belediye başkanı adaylarında kaybedeni " :D :D

ErkanCanS
27-12-2019, 15:38
Büyük patron laf arasında devrim dedi, adını devrim mi koyacaklar acaba :)

fasterhan
27-12-2019, 15:38
efsane olmuş tasarımlar , sedan hele harika duruyor arkadan.... inşallah sadece prototipte kalmaz , devamını getirirler...

rebelh
27-12-2019, 15:39
Tasarım işini becermişler cidden helal olsun. Markanın adı da Devrim olursa çok güzel hareket olur.

tasarım bize ait değil italyan

karsiyakaliozi
27-12-2019, 15:40

bize ait olan tek şey verilen para sanırım şu an

fthdrn
27-12-2019, 15:41
Organizasyonun kaşesini duysanız dudağınız uçuklar :) taşeron firmanın faturası x10 devlet adına organize eden kurumun faturası :)

ardicli2000
27-12-2019, 15:43
Ecenbiler tanıtım yapar da "waoooow" deriz ya, bu sefer buna "waoaoaoaoow" dedim. Cidden güzel olmuş. Bu araçlar ülkemizde üretilsin gurur duyarım.

Bu arada Cumhurbaşkanı Devrim demedi "devrin" dedi...

huseyinturk
27-12-2019, 15:44

Tasarım yapanın değil, yaptıranındır. Bmwde türk tasarımcı olunca bmw alman olmuyormu?

Made in Turkey değil made in Türkiye demişler milliyetçiler ya :)

bason
27-12-2019, 15:44
Araçlara dokunmayın, uzaktan bakın yeter da... :D

fthdrn
27-12-2019, 15:45
Biraz benimsemek lazım apple ürünün % kaçı amerikan ? Sonuçta marka amerikan ama çeşitli ülkelerde yapılıp montajlanıyor.
Keşke fiyat sıfır polo parasına olsa da insanlar alsa.

rebelh
27-12-2019, 15:47
bize ait olan tek şey verilen para sanırım şu an

şu an için bu normal çünkü bu araç bir prototip sayılır
seri üretim işi 10 sene ztn
tasarım italyan derken güzel olma sebebi italyan olması ztn tasarım konusunda kimse italyanların eline su dökemez

bi umut bulsa reis erken seçim dicek ama henüz istediği ivmeyi yakalayamadı
sonra her seçim mitingine bu 2 araçla gider demedi demeyin
bizim milletimiz sever böle şovları

rebelh
27-12-2019, 15:49
Turkiye’nin Otomobili auf Twitter: "Yeni Lige yolculuğum başladı…
Teşekkurler Turkiyem!

#TurkiyeninOtomobili C-SUV

#YeniLigeYolculuk
#TOGG

https://t.co/JKIdgmkU8Y… (https://twitter.com/TOGG2022/status/1210555687417331712) https://t.co/zsoU3akfN1"
daha detaylı hali

Bugraaa
27-12-2019, 15:50
kötülemeyi bırakın yaa

Alpii
27-12-2019, 15:54
kötülemeyi bırakın yaa

ekşi sözlük modu açıldı her zaman ki gibi...

EnesAksu
27-12-2019, 15:55
Bu yazımı buraya bırakayımda

Dediğim gibi arge çalışanı olduğum için ayrıntı veremiyorum. Toplanan mühendis arkadaşlar gerçekten tahmin edemediğiniz projelerde görev alan arkadaşlar. Müezzin bıyıklı amcalar bu çocuklara engel olmayıp önünü açarlarsa güzel araba çıkacağına inanıyorum. Örneğin FORD F MAX şanzıman (kaldıki onuda 2 ay içerisinde yapıp üretim olacak) hariç her noktası türk tasarımı , bazı şeyleri kötülemek bence yakışmıyor.

muzurasd
27-12-2019, 15:58
hakkını verilir umarım yollarda

Mivec_4G63
27-12-2019, 16:07
Muhteşem tasarım. Türkiye adına çok güzel bir adım.insallah devamını getirirler

ardicli2000
27-12-2019, 16:08
Bu yazımı buraya bırakayımda

Lansıman yapıldığına göre bir nebze daha detay verebilir misiniz? Şimdiye kadar nelerin AR&GE si yapıldı? NEler üzerine odaklanılıyor? Kritik parçalar üzerine çalışılacka ve geri kalanı dışarıdan fason mu alınacka vs vs detaylar nelerdir?

AyrtonSenna
27-12-2019, 16:09
Tasarım gerçekten çok iyi özellikle SUV çok başarılı lütfen karalama olmasın siyaset karışmasın

TLH
27-12-2019, 16:11
Ortalama fiyatları ne olacak acaba, en çok merak ettiğim o ?

R.S.C
27-12-2019, 16:14
dursun şöyle

https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-1.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-3.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-4.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-5.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-6.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-7.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-8.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-9.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-10.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-11.jpg
https://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2019/12/togg-12.jpg

alıntıdır: Yerli otomobil modelleri tanıtıldı! İşte one cıkan ozellikler - LOG (https://www.log.com.tr/suv-ve-sedan-yan-yana-yerli-otomobil-modelleri-tanitildi-video/)

CloudGrey
27-12-2019, 16:17
şuna izlediğimiz şey bir simülasyon.
eminim çok değiştir

2014 type-R olayını hatırlayın.
ne izlettiler , ne ürettiler...

karsiyakaliozi
27-12-2019, 16:17
Ben işin mantığına karşıyım devlet hadi bana yerli oto yapın diye ortaya çıkmamalı sizin benim vergilerimi getirisi olmayan bir şeye harcamamalı teşvik edersin desteklersin onuda bir yere kadar yaparsın teknoloji ülkeyi nasıl kalkındırır derseniz güney kore örneği önümüzde adamlar 40 yıl önce köy kıvamında yaşarlarken şimdi teknoloji üssü oldular en büyük etken düzgün kalkınma planları otoyu elektrikli yaptın ana parça ne pil sende pil kaynağı lityum v.s var mı yok tesla bile hala maden yatırımı yapmaya çalışıyor fiziksel donanımlar bir yana yazılım kısmı var ayrıca kısaca ana bileşen sende deyilse her zaman sıkıntı silah sanayi yatırımı yap, ilaç sanayi yatırımı yap anlarım tank işi yalan oldu mesela ne motoru çözebildiler ne zırh işini, zırh için finli şirket buldular hatta garanti olsun diye şirketi satın aldılar çoğunluk hissesini ambargo geldi iş yattı para verip aldığın şirket sana mal gönderemiyor .
Yoksa tasarım 10 numara sedan süper körler sağırlar dialoğundan öteye gitmez gazla çalışan milletiz vesselam...

free-hifi
27-12-2019, 16:19

Yol yaptı luzır

oguzedr
27-12-2019, 16:20
Benim buna karnım TOGG

Carmageddon
27-12-2019, 16:48
Eğer lisans ve patent gibi konularda yüzde yüz bir türk markasıysa oldukça beğendim. Tasarım italya'danmış, motor bilmem nerede çok önemli değil bence. mevzu bir türk otomobil markası yaratabilmek.

Umalımda bu araç konsept olarak kalmasın ve 2022'de ilk araçları yollarda görelim.

CloudGrey
27-12-2019, 16:57
yağmur çiseliyor diye yola çıkmadılar sebebini bilen varmı :D
ben açıklayayım mı ;
bugün bu işin babası dediğimiz tesla bile yağmur yağınca sabıtıyor :D
6 aydır kullanımızda bizde çözemedik olayı :)

adamlar hiç risk almadı hahahah

Alpii
27-12-2019, 17:00
ben açıklayayım mı ;

Araç sürüldü bir saat önce

R.S.C
27-12-2019, 17:00
ben açıklayayım mı ;

Cumhurbaşkanı Erdoğan Turkiye'nin yerli ve milli otosunu kullandı (https://www.haberturk.com/video/canli-yayin/izle/cumhurbaskani-erdogan-turkiyenin-yerli-ve-milli-otosunu-kullandi/667753)

bason
27-12-2019, 17:03
Çok güzel görünüyor namıssız...

2jz
27-12-2019, 17:34
Tasarım italyan diye söylentiler vardı ama Murat Günak tasarlamış. Adam bu işte dünyadaki sayılı isimlerden. Cidden çok beğendim ikisinide. Keşke markalama işinide yapsalardı. Markalama işini internet oylamasıyla falan yapmaya kalkmazlar inşallah.

En büyük temennim sonu devrim gibi olmasın.

Birde bunlar vergisiz olacak, çok ucuza satılacak diyen arkadaşlar görüyorum. Nerede üretirseniz üretin vergisi diğer otomobillerle aynı olacak. İçeride üretirsek tek avantajı gümrük vergisi olacak. Gümrük birliği, uluslararası anlaşmalarla belirlenen şeyler bunlar. Konuşmadan önce Vergi Sistemi çalışmanız yararınıza olur.

blow07
27-12-2019, 17:47
Olsun ben asgari ucretle calisiyorum. Yerli milli oto gururumuzdur. Bi araba kendime bi araba bankaya iki arabada devlete aldim mi bu is tamamdir. :D

Gürhan
27-12-2019, 17:55
Sedan modelin tasarımını çok beğendim umarım tek modelle kalmaz devamı da gelir. Suv için yorumum ektedir :D
https://i.hizliresim.com/DOpyP6.jpg

free-hifi
27-12-2019, 17:59
Tesla neden yağmurda sapıtıyor

AşkınS.
27-12-2019, 18:07
Ciddi anlamda beğendim. Yiğidi öldür hakkını yeme. Kötülemeyi bırakın arkadaşlar. Öyle ya da böyle bir girişimde bulunuldu,burdan sonrası umarım sonunu getirebiliriz,pazara girebiliriz demek lazım. Ben tasarım olarak sedana daha çok ısındım. İçi falan ikisinin de çok çok iyi. Kötülemek şuan için köstek olmaktan başka birşey değildir.

KÖROĞLU
27-12-2019, 18:17
Çok iyi yahu vallahi ba yıl dım , sedan ayrıca güzel gerçekten.

Beklediğimden çok teknolojik olmuş araba, Tasarım süper.

Teknik detayların olduğu bir link var mı acaba görsek okusak.

rahmitanir
27-12-2019, 18:19
Arabalar cok guzel de, bu kadar donanıma kopek gibi pahali olmasi gerekir.

Aslinda bu tur lansmanlarda satis fiyati da aciklanir genellikle, merakla onu bekeleyecegiz artik.

ulas79
27-12-2019, 18:26
Hybrid Kinetic K550 und K750: Elektro-SUV-Doppelaufschlag - auto motor und sport (https://www.auto-motor-und-sport.de/news/hybrid-kinetic-k550-und-k750-elektro-suv-doppelaufschlag/)

rebelh
27-12-2019, 18:45
Tasarımcısı türkmüş diyorlar
Murat günakmış

CloudGrey
27-12-2019, 18:57
Araç sürüldü bir saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Turkiye'nin yerli ve milli otosunu kullandı (https://www.haberturk.com/video/canli-yayin/izle/cumhurbaskani-erdogan-turkiyenin-yerli-ve-milli-otosunu-kullandi/667753)

yağmur durunca ;)

CloudGrey
27-12-2019, 18:59
Hybrid Kinetic K550 und K750: Elektro-SUV-Doppelaufschlag - auto motor und sport (https://www.auto-motor-und-sport.de/news/hybrid-kinetic-k550-und-k750-elektro-suv-doppelaufschlag/)

tamda özgün tasarım demiştik hahahha :D çalıntımı çıktı şimdi , neyse ya üzerinde kimse kafa yormasın bu forumda kimsenin bunu görmeye ömrü yetmeyecek zaten

YAS
27-12-2019, 19:02
https://www.youtube.com/watch?v=fw8xg5Ax7YY

gokhankenar
27-12-2019, 19:03
Bu *** atanlar neyin peşinde acaba ? ilk kez birşeyler olacak gibi duruyor. nedir bu fesatlık ya. hükümeti sevin sevmeyin bende günahım kadar sevmiyorum ama bu konuda ülkemiz adına iyi şeyler olacak gibi duruyor. Biraz açın çakralarınızı kayıtsız şartsız herşeye muhalefet olmayın.

OmerAkdemir
27-12-2019, 19:04
Çok hoşuma giden beklediğimden daha güzel araç olmuş. SUV'un yanına birde SEDAN tanıtımı daha güzel oldu.

Herşeye muhalefet olmak yerine desteklesek daha güzel yerlere gelebiliriz. O ordan alınmış bu burda alınmış demek hiçbirşeyin çözümü değil.

yesil
27-12-2019, 19:07
Tasarım italyan diye söylentiler vardı ama Murat Günak tasarlamış. Adam bu işte dünyadaki sayılı isimlerden. Cidden çok beğendim ikisinide. Keşke markalama işinide yapsalardı. Markalama işini internet oylamasıyla falan yapmaya kalkmazlar inşallah.

En büyük temennim sonu devrim gibi olmasın.

Birde bunlar vergisiz olacak, çok ucuza satılacak diyen arkadaşlar görüyorum. Nerede üretirseniz üretin vergisi diğer otomobillerle aynı olacak. İçeride üretirsek tek avantajı gümrük vergisi olacak. Gümrük birliği, uluslararası anlaşmalarla belirlenen şeyler bunlar. Konuşmadan önce Vergi Sistemi çalışmanız yararınıza olur.

1800 cc corolla hybrid 1600 cc ile aynı ötv oranı ile satılabildiğine göre yerli araç içinde özel şartlarla vergi indirimi sağlanabilir. Pil kapasitesi x ile y aralığında olup, motor gücü y'ye kadar olan ve 1600 kg'yi geçmeyen elektrikli araçlar ötv ve kdv den muaftır benzeri bir kanun çıkarırsın.

Ben beğendim aracı genel olarak. Diğer önden çeker elektriklilerin aksine 2 çeker olanın arkadan çeker olarak düşünülmesi de c segmentinde fark yaratacak bir özellik olmuş.

CloudGrey
27-12-2019, 19:21
Bu *** atanlar neyin peşinde acaba ? ilk kez birşeyler olacak gibi duruyor. nedir bu fesatlık ya. hükümeti sevin sevmeyin bende günahım kadar sevmiyorum ama bu konuda ülkemiz adına iyi şeyler olacak gibi duruyor. Biraz açın çakralarınızı kayıtsız şartsız herşeye muhalefet olmayın.

üstüme giyecek kıyafetim yokken elimde iphone 11 görsen ne dersin ?
-buna ne gerek var önce üstünü giyecek şeyler al üşüme dersin değilmi ?

işte ülkenin durumu bu...
güzel shov güzel prodüksiyon herşey iyi hoş (aletleri bende çok beğendim) lakin "bundan" öncelikli şeyler var.
halkın refahının arttırmaya yönelik hareketler gibi...

çünkü bu showda biz anca şakşakcı oluruz (istenende budur) , ne dönen sermayede payımız olur nede çıkan üründen yaralanabiliriz.
bu kesimede proleterya denir.
ve proletaryanın uyanmaması içinde önce eğitim sisteminin anasını si..lir.
zaten anasını ağlamış bu sisteminde "sınıf bilinci olmayan" biz eğitimsizlerde anca böyle cümleler kurarız ; bişeyide beyenin mk yaaa ;)

sana 2 pragrafta 100 yıllık Türkiyeyi anlatıım , benden bu kadar ;)

free-hifi
27-12-2019, 19:29
Üretilince bunu kim satacak hiç bir ülke kendi araç satmıyor mercedes bmw Renault gibi kıme özelleştirilecek

fthdrn
27-12-2019, 19:49
Üretilince bunu kim satacak hiç bir ülke kendi araç satmıyor mercedes bmw Renault gibi kıme özelleştirilecek

Bulunur bi yandaş dert ettiğin şeye bak :D
Gündüz ledleri ile ülkücü gençliğin kalbini çaldı bile...

free-hifi
27-12-2019, 19:56

Ölürüm Türkiyem hey hey hey hey

BRKBRDL
27-12-2019, 19:59

Kesin şudur demiyorum ama zaten devlete ait değil galiba Zorlu, Turkcell, Anadolu Grubu bide 2 tane daha vardı galiba bunlara aittir.

Arabaya yorumum tasarım ithalse benim için fark etmez zaten amacımız Türkiye ye değil dünyaya satmak değil mi?
Yerlilik oranı içinde atıp tutuyorlar. Onca yıllık Bosch Siemens Valeo Delphi varken onların karşısında sıfırdan donanım ve kontrol üniteleri üretmek bu durumdayken çok gereksiz bir hareket olur.
Arabayıda yok asgari ücretliler buna nasıl binsin gibi saçma bir şeyle kötülemenin hiç anlamı yok. Basit bir ürün ortaya koysalar şahinle karşılaştırıp yine kötüleyecekler.
Sırf bakanlıklara , belediyelere, emniyete satsalar yeterli satış adetini elde ederler.
İnşallah 2 yıl sonra gerçekten yollarda görürüz.

fthdrn
27-12-2019, 19:59
Ölürüm Türkiyem hey hey hey hey

2 tane hey eksik o yüzden -rep

BRKBRDL
27-12-2019, 20:02
2 tane hey eksik o yüzden -rep

Yazınca dinledim 1 tane eksikmiş :D

fthdrn
27-12-2019, 20:04
Yazınca dinledim 1 tane eksikmiş :D

Seninki doğruymuş. İhraç edildiğimiz için uzun zamandır dinlemiyordum unutmuşum :)

TLH
27-12-2019, 20:09
Ne dediler ?

https://i.ibb.co/0nqNkYg/kangal-spec.jpg

kalipson
27-12-2019, 20:45
Ben ciddi ciddi beğendim.

GokhanRS
27-12-2019, 21:00
Bizimkiler yılan hikayesine döndürürse söyleyekte tesla üretsin bunuda :)

BarışSever
27-12-2019, 21:07
https://resmim.net/f/LG05Ik.png
Yakışmış be :D

Emre-Dylan
27-12-2019, 21:47
Her şey güzel beğendim ama araca *** atmak değilde ben min 250k 300k parayı bir arabaya veremem bunun ne faydası olacak bu halka? Ne anladım o işten biraz daha uygun araç üretselerdi daha mantıklı olurdu. Ülkenin gelir gider seviyesi belli iskandinav değiliz ki...

kunteper
27-12-2019, 22:05
Valla araba guzel ama keske "Designed in Turkey" diyebilsek telefonlarina yaptigi gibi,

Adamlar telefonlarına buyuk puntoyla "Designed in California" kucuk puntoyla Assembled in China" yazıyor.

Peki biz arabamiza Designed in Turkey yazabilecek miyiz ?

fthdrn
27-12-2019, 22:09
Her şey güzel beğendim ama araca *** atmak değilde ben min 250k 300k parayı bir arabaya veremem bunun ne faydası olacak bu halka? Ne anladım o işten biraz daha uygun araç üretselerdi daha mantıklı olurdu. Ülkenin gelir gider seviyesi belli iskandinav değiliz ki...

2 tip olmayacak ileride diğer segmentler için de araç üreteceklerini açıkladılar. Bende senin gibi düşünüyordum. Daha sonra b segmenti c segmenti vs vs olacagini aciklayan bir yazi okudum.

enesy
27-12-2019, 22:20
Ne dediler ?

https://i.ibb.co/0nqNkYg/kangal-spec.jpg

Şarjet ki... iyiymiş ����

Emre-Dylan
27-12-2019, 22:22
2 tip olmayacak ileride diğer segmentler için de araç üreteceklerini açıkladılar. Bende senin gibi düşünüyordum. Daha sonra b segmenti c segmenti vs vs olacagini aciklayan bir yazi okudum.

Dilerim olur ülkemiz için gerekli bir atılım zaten çok geç kaldık yönetimden dolayı. Ama keşke piyasaya ilk herkese hitap eden bir araç çıkarsalardı daha doğru bir hamle olurdu. Elektrikli olmasına zaten gerek yok umarım bu araçlar için 100k 200k satış garantisi vermemişlerdir, verdilerse olan giren yine bize olacak çünkü çok rağbet göreceğini düşünmüyorum fiyatından ötürü...

CloudGrey
27-12-2019, 22:26
şarjet ki hahahahahahah :d :d

free-hifi
27-12-2019, 22:44
2022 de 2012 5.20 yi uygun alabilirim böyle olursa...

ErkanCanS
27-12-2019, 22:47

Ne dergiye çıkılır be

Alpii
27-12-2019, 23:07
yağmur durunca ;)

Zaten şekerdi eriyecekti, hey allahım :D Mühendislerimiz düşünmemiştir yağmur karı :((

iae
27-12-2019, 23:09

bunlar da önümüzdeki dönem modellerinden herhalde : )
Pininfarina on Twitter: "#Pininfarina #design excellence again recognized in #China at #BeijingMotorShow 2018: an entire family of electric vehicles designed for Hybrid Kinetic Group presented today: sedan H500, SUV K350 and GT gran turismo… https://t.co/zPOXy3y3pw" (https://twitter.com/pininfarinaspa/status/989061448142815233?lang=en)

ercan26esk
27-12-2019, 23:55
benim anladığım kadarıyla tasarımı kendisi hazır olan bir aracın haklarını alarak getirdiler başlangıcı yaptılar bence en önemlisi fabrikayı kurmak kalıyor sanırım ....

fthdrn
27-12-2019, 23:58
Ne dergiye çıkılır be

Bi koçan makbuz bitiririm net :D

2jz
28-12-2019, 00:05
Zaten şekerdi eriyecekti, hey allahım :D Mühendislerimiz düşünmemiştir yağmur karı :((

Yılda 1 milyon satan model bile banttan her indiğinde su testi, yol testi gibi onlarca teste girmek zorunda kalıyor.

İmalat sektörünü bilmediğin ortada, programda olan pratikte yaptığına hiç bir zaman tutmaz. Yılda 10 milyon otomobil üreten volkswagen, en iyi üretim tesisinden çıkan arteon'da kapıları hizalayamadı. Dünyanın en büyük firmalarından honda ilk seri civic sedanda c sütununda problem yaşadı. Yılda 25 milyon havayastığı üreten takata milyonlarcasında üretim hatası yaptı, yılda 250 milyonun üzerinde telefon üretme tecrübesine sahip samsungun telefonu patladığından kullanıcıları uçağa binemedi.

Tek bir prototipte kimse yağmur, kar, aşırı sıcak gibi uç noktalarda deneyerek riske girmez. Yada sıfır yüz, ani fren gibi şeylerde deneyemezsin.

Yağmur bittikten sonra kullanılması yapılacak en doğru hamleydi. Oradaki en ufak aksaklık bu gösteriyi siler atardı.

Mutlu Değerli
28-12-2019, 00:36
Kimse böyle tasarım beklemiyordu. Mükemmel

free-hifi
28-12-2019, 06:31
Konuyu açtığım ilk zamanlarda lisans platform hakkı için verilen çöpe atılan 40 milyon euro nun hesabını kım verecek yada kım soracak

immortalboss
28-12-2019, 08:02
Yılda 1 milyon satan model bile banttan her indiğinde su testi, yol testi gibi onlarca teste girmek zorunda kalıyor.

İmalat sektörünü bilmediğin ortada, programda olan pratikte yaptığına hiç bir zaman tutmaz. Yılda 10 milyon otomobil üreten volkswagen, en iyi üretim tesisinden çıkan arteon'da kapıları hizalayamadı. Dünyanın en büyük firmalarından honda ilk seri civic sedanda c sütununda problem yaşadı. Yılda 25 milyon havayastığı üreten takata milyonlarcasında üretim hatası yaptı, yılda 250 milyonun üzerinde telefon üretme tecrübesine sahip samsungun telefonu patladığından kullanıcıları uçağa binemedi.

Tek bir prototipte kimse yağmur, kar, aşırı sıcak gibi uç noktalarda deneyerek riske girmez. Yada sıfır yüz, ani fren gibi şeylerde deneyemezsin.

Yağmur bittikten sonra kullanılması yapılacak en doğru hamleydi. Oradaki en ufak aksaklık bu gösteriyi siler atardı.
Aslında söyledikleriniz çok doğru. Çoğu araçlardan etrafımızda binlerce var. Ve her aracın kendine göre mühendislik hataları mevcut. Mesela kullandığım Doblo'yu düz zeminde iken yıkarsanız sileceklerin önünde su gölleniyor. Bu tasarımsal bir mühendislik hatası. Eski araçlarda daha da çoktu. Mesela 75 model Anadol'u tam sağ veya tam sola döndürmek istediğinizde biraz hızlandığında ileri doğru tekerlekler sürüklenmeye kalkıyor. Sebebi ise eskiden hayranlıkla izlediğim direksiyonu sağ veya sol yaptığınızda tekerleklerin yatmaması. Bu tarz mühendislik sorunları en kusursuz araçta bile mevcut.
https://mobile.donanimhaber.com/store/06/83/e1/0683e1f114255e9a1afa5aaa191e0f76.jpg

Anıl E.
28-12-2019, 08:42
Görüntü çok hoşuma gitti. İnşallah siyaset malzemesi ya da seçim çalışması olmaz bunun üzerinden.

Ya da bir rant kapısı vs. gibi olaylar yaşamayız umarım.

bir kere şaşıralım ve mutlu olalım. Şu görüntü bile heveslendirdi insanı inşallah sonu güzel olur.

rebelh
28-12-2019, 10:55
Kimse böyle bir tasarım beklemiyordu falan dionuz da arabalar pininfarina ya çizdirilmiş 2017deki arabaların biraz makyajlı hali
2 tane prototip geldi herkesin dibi düştü açın 2017de tanıtılan araçlara bir bakın bakalım ne kadar fark var
Yani en başında bunun böle olacağını bilioduk ztn 2 resim görünce gaza geldi forum
2 tane prototip araç italyada çizildi custom olarak üretildi ve seçim yatırımı olarak ülkeye getirildi
İşsizlik unutuldu asgari ücret unutuldu bu hikayeyi yemeyenler yine vatan haini ilan edildi her şey akpnin istediği gibi oldu
Sahi akp neden bu kadar az oy alıyor anlamak mümkün değil hakkı %70lerde falan olmalı

CloudGrey
28-12-2019, 12:28

1.5 yıldır tesla model x p100D (en babası) var.
her yağmurda araba abuk subuk ışıklar yakıp çalışmıyor.
kendini kitliyor ne icine girebiliyoz ne yüretebilioz , kitlendiği yere gidip ahtapotla kurtarıyoruz.
ecnebi serviscileri geliyor sorunu bulamıyor vs vs
suyu sevmiyor kısaca.
musk bunun çözümünü bulamadıysa bizimkiler hiç bulamaz..

ne yazıkki o kadar basit değil yani ;)

GokhanRS
28-12-2019, 12:42
Kimse böyle bir tasarım beklemiyordu falan dionuz da arabalar pininfarina ya çizdirilmiş 2017deki arabaların biraz makyajlı hali
2 tane prototip geldi herkesin dibi düştü açın 2017de tanıtılan araçlara bir bakın bakalım ne kadar fark var
Yani en başında bunun böle olacağını bilioduk ztn 2 resim görünce gaza geldi forum
2 tane prototip araç italyada çizildi custom olarak üretildi ve seçim yatırımı olarak ülkeye getirildi
İşsizlik unutuldu asgari ücret unutuldu bu hikayeyi yemeyenler yine vatan haini ilan edildi her şey akpnin istediği gibi oldu
Sahi akp neden bu kadar az oy alıyor anlamak mümkün değil hakkı %70lerde falan olmalı

kaç sayfa önce ömrü dolacak diyordun. ben de diyorum ki geçmişe dön bak. her seferinde daha kötüsü geldi bu ülkeye. sanıyormusun bu gidince(adam zaten yaşlandı daha kaç yıl durabilir) daha iyisi gelicek. Eminimki bizimkiler daha da güzel yalan söyleyen birine oy verir olur biter.

Otomobille ilgili olarakta bu seferki ekip gerçekten iyi bir ekip, siyasilerin hava atmalarına izin veriyorlar ama bu tamamen desteklerin devam edebilmesi için göz yumulan bir durum. Yarın başka parti gelince de togg bir bakmışın en kral solcu veya en liberal olmuş. adamlar haklı başka türlü arkalarında duran olmaz. siyasete malzeme etmeden duramazlar ayakta.

karsiyakaliozi
28-12-2019, 12:43
Arkadaşlar parayı verip araba satın alıp sonrada bunu mühendislerimiz yaptı diyerek aptal yerine konmak Türk olarak benim ağırıma gider youtube da araba videoları çekenler bile araştırmadan vay araba bak modundaysa , yav bir kerede köstek olmayın diyenlere sesleniyorum artık gözünüzü açın bu adamlar 20 senedir aynı numarayı çekiyor göz boyama gündem değiştirme bu organizasyonu tofaş yapsa elektriklı araba yaptık tamamen tofaş dese ne olurdu bütün dünya t...k gecerdi yapılmışı var derlerdi .

GokhanRS
28-12-2019, 12:46
1.5 yıldır tesla model x p100D (en babası) var.
her yağmurda araba abuk subuk ışıklar yakıp çalışmıyor.
kendini kitliyor ne icine girebiliyoz ne yüretebilioz , kitlendiği yere gidip ahtapotla kurtarıyoruz.
ecnebi serviscileri geliyor sorunu bulamıyor vs vs
suyu sevmiyor kısaca.
musk bunun çözümünü bulamadıysa bizimkiler hiç bulamaz..

ne yazıkki o kadar basit değil yani ;)

bu bahsettiğin sorunu renult elektrikli araçlarında hiç yaşamadık. gerçi tesla da da yaşamadık fabrikada renault bmw ve tesla olmak üzere 3 farklı marka elektriklimiz var yağmurlarda çatır çatır gidiyor. tesla biraz daha nazik araç. bizimkiler için işinden çıkamaz biraz ön yargılı olmuş. sorun yaşarlar mı? ihtimal çok yüksek. ancak ne sorun çıkacağını şimdiden bilemeyiz. belki kaporta çöküntüsü belki elektrik arızası belki başka birşey ama her marka bazen sorunlar yaşar. önemli olan oranlarıdır. bekleyip göreceğiz ömrümüz yeterse.

15 yıl 5 farklı model üreteceğiz dediler ondan sonra kapattım izlemedim zaten. bunlar 15 yıl dediyse muhtemelen benim ömrüm ne bunun çıkmasına ne de satın alıp taksitlerini bitirip rahatça kullanmama yetmez :)

CloudGrey
28-12-2019, 12:51
bu bahsettiğin sorunu renult elektrikli araçlarında hiç yaşamadık. gerçi tesla da da yaşamadık fabrikada renault bmw ve tesla olmak üzere 3 farklı marka elektriklimiz var yağmurlarda çatır çatır gidiyor. tesla biraz daha nazik araç. bizimkiler için işinden çıkamaz biraz ön yargılı olmuş. sorun yaşarlar mı? ihtimal çok yüksek. ancak ne sorun çıkacağını şimdiden bilemeyiz. belki kaporta çöküntüsü belki elektrik arızası belki başka birşey ama her marka bazen sorunlar yaşar. önemli olan oranlarıdır. bekleyip göreceğiz ömrümüz yeterse.

15 yıl 5 farklı model üreteceğiz dediler ondan sonra kapattım izlemedim zaten. bunlar 15 yıl dediyse muhtemelen benim ömrüm ne bunun çıkmasına ne de satın alıp taksitlerini bitirip rahatça kullanmama yetmez :)

petrol bitmeden 3. dünya ülkelerine yap kendi elektrikli arabanı kullan demezler :D

oda 2050 ;)

HalilMacit
28-12-2019, 13:46
Bu işi siyasi olarak görüp hala kötüleyenler var. Yok tasarım kopya yok o yok bu. Bırakın kardeşim bizimkiler yapamaz demeyi. Gayet güzel iş çıkardılar. İnşallah çok daha iyilerini görürüz.

rebelh
28-12-2019, 13:49
Bu işi siyasi olarak görüp hala kötüleyenler var. Yok tasarım kopya yok o yok bu. Bırakın kardeşim bizimkiler yapamaz demeyi. Gayet güzel iş çıkardılar. İnşallah çok daha iyilerini görürüz.

Evet gayet güzelce bir ptortotip satın alıp reklamlarını yaptılar
15 sene yerli oto bekleyin ondan sonra sizi birde yerli uçakla kandırsınlar
Akpye ekmek çok

rebelh
28-12-2019, 13:52
kaç sayfa önce ömrü dolacak diyordun. ben de diyorum ki geçmişe dön bak. her seferinde daha kötüsü geldi bu ülkeye. sanıyormusun bu gidince(adam zaten yaşlandı daha kaç yıl durabilir) daha iyisi gelicek. Eminimki bizimkiler daha da güzel yalan söyleyen birine oy verir olur biter.

Otomobille ilgili olarakta bu seferki ekip gerçekten iyi bir ekip, siyasilerin hava atmalarına izin veriyorlar ama bu tamamen desteklerin devam edebilmesi için göz yumulan bir durum. Yarın başka parti gelince de togg bir bakmışın en kral solcu veya en liberal olmuş. adamlar haklı başka türlü arkalarında duran olmaz. siyasete malzeme etmeden duramazlar ayakta.

Ömrü doldu ztn o konuda görüşlerim değişmedi
Ben sadece forumda bile bu kadar arkadaş bu şamatayı yemişken nasıl oyları düşüyor onu anlamlandıramıyorum

HalilMacit
28-12-2019, 14:42
Evet gayet güzelce bir ptortotip satın alıp reklamlarını yaptılar
15 sene yerli oto bekleyin ondan sonra sizi birde yerli uçakla kandırsınlar
Akpye ekmek çok

Hocam banane akpden mhpden chpden ondan bundan. Türkler kendi otomobilimizi yapıyoruz bunu bile siyasete çekiyorsunuz. Keşke uçağımızı da yapsak. Helal olsun bu oluşumda bulunun iş adamlarına.

rebelh
28-12-2019, 14:49
Hocam banane akpden mhpden chpden ondan bundan. Türkler kendi otomobilimizi yapıyoruz bunu bile siyasete çekiyorsunuz. Keşke uçağımızı da yapsak. Helal olsun bu oluşumda bulunun iş adamlarına.

Evet halkın parasını kendi seçim kaygısı için italyanlara yedirenlere helal olsun
anarsi falan auf Twitter: "arabanın icinde pininfarina yazıyor. Bunu neden cektiniz @ntv siz kime ve neye hizmet ediyorsunuz!!! #ntvboykot… " (https://twitter.com/sorunfazla/status/1210877820836155392?s=19)
Sonra vay efendim vergilere her sene bir sürü zam geliyor
İyi oluyor bize ne siyasetten

CloudGrey
28-12-2019, 15:21

ortadan üretilen birşey yok.
bu araba bir devrim arabası yada bir anadol yada bir anadol stc değil ?

italyan pininfarina çizip prototip olarak ürettği hatta 2017de korede konsept olarak tanıttığı bir model.
YANİ BİZ TÜRKLER birşey yapmadık.

gittik parayı verdik az sağıylla soluyla oyna 2017dekinin aynısı olmasın dedik aldık geldik.

Yanı senin son 10 yılda ödediğin tüm vergi italyaya gitti.
yani ülkeden para çıktı , YANİ SEN FAKİRLEŞTİN hemde sikindirik bir sebeble...

Umarım anlamışsındır..

Görsellede besliyeyim ;

AHANDA MİLLİ ARABAN 2017 DE YOUTUBE DÜŞMÜŞ

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rwm0SBPSsmc&feature=youtu.be)

free-hifi
28-12-2019, 15:40
Volkswagen 1 milyon elektrikli araç projesini 2025 ten 23 e çekmiş alakası olabilir mi

calamityeas
28-12-2019, 18:03
Şarzet ki bu aşkı yaşamadık hiç . (İçimde kalmasın :D)

overblack
28-12-2019, 21:14
Adamlar yanlış tanıtım yapıyorlar. Sıkıntı şurda ; C.başkanı çıkıp dese ki "Arkadaş biz otomobil fabrikası kuruyoruz. Şu an için tasarımını ve üretim iznini aldığımız otomobil bu. Bu otomobilin şu an için (atıyorum) %60 'ını biz üreteceğiz ama belli periyodlar sonra bu tamamen yerli olacak" bunu herkes alkışlardı.Çıkıp %100 yerli otomobil diye lanse edersen böyle eleştirilere maruz kalınır.Çünkü en başta patent problemleri ortaya çıkacak.Bu tip ürünlerde kullanılan binlerce malzemenin hemen hemen hepsi patentli.Aslında patent konusu da bir şekilde aşılır,ödersin ücretini kullanırsın.Ama bazı ürünlerin imalatı şu an için ülkemizde gerçekleşmez.

yesil
29-12-2019, 00:45
Adamlar yanlış tanıtım yapıyorlar. Sıkıntı şurda ; C.başkanı çıkıp dese ki "Arkadaş biz otomobil fabrikası kuruyoruz. Şu an için tasarımını ve üretim iznini aldığımız otomobil bu. Bu otomobilin şu an için (atıyorum) %60 'ını biz üreteceğiz ama belli periyodlar sonra bu tamamen yerli olacak" bunu herkes alkışlardı.Çıkıp %100 yerli otomobil diye lanse edersen böyle eleştirilere maruz kalınır.Çünkü en başta patent problemleri ortaya çıkacak.Bu tip ürünlerde kullanılan binlerce malzemenin hemen hemen hepsi patentli.Aslında patent konusu da bir şekilde aşılır,ödersin ücretini kullanırsın.Ama bazı ürünlerin imalatı şu an için ülkemizde gerçekleşmez.
%100 yerlilik oranıyla üretilecek diye bir iddia yok ki ortada. %100 bize ait bir marka deniyor. Togg ceo'su %51 yerlilikle başlayıp zaman içinde arttırılacağını söylüyor.

dahan
29-12-2019, 04:43
bu araç siparişle yabancılara yaptırılmış nasıl Türk malı oluyor...

KÖROĞLU
29-12-2019, 08:26
Bazen gereksiz eleştiriyoruz sanki.
Zaman vermek lazım. Yıl 2022 olduğunda banttan inmezse bu araba o zaman kıyasıya eleştirelim. Modeli x tasarlamış y tasarlamış çok önemli değil bence. Bize ait olması yeterli değil mi.

Murat günak destek vermiş, ekipte helikopter tasarlayan bir arkadaş destek vermiş kalanı Pininfarina yapmış.

Zaten sen gidip kendine airbag üreteceği dersen bu işi uyguna maledemezsin ki. Araç bünyesindeki brlli şeyleri mecbur outsource edeceksin, %100 yerli den ziyade ülkenin markası olması önemli.

İlk platforma ödenen para bence de merak konusu olmalı, nereye gitti acaba.

Diğer taraftan her şeyi rant kapısı yapan mevcut muktedirler umarım bu işi de benzer neticeyle sonlandırmaz ve meydanlarda propaganda malzemesi olarak kullanmaz.
(yazarken bile çok inanmadım ama temenni diyelim)

ghibli06
29-12-2019, 10:36
elektrikliyi baştan beri destekliyordum, içten yanmalı motorlarda teknolojiyi yakalayamayız ama elektriklide hala şansımız var... bence sedanların tamamını taksi yapsınlar taksi ücretlerini düşürsünler herkes kazansın, SUV bu haliyle 200-300 bandında kalırsa güzel satar... Fransız motorlu, Çin üretimi Almanlar var ben işin o kısmına çok katılmıyorum...

yigitblr
29-12-2019, 11:13
Bence tasarım bu arabada tartışılacak konular arasında ilk üçe bile giremez. Burda yerliliğini ve başarısını tartışmamız gereken batarya grubudur, otonom sistemlerdir, makina öğrenmesidir. Sonuçta biz bu arabayla elektrikli araç üretme işine girdik. Başarı kıstası tasarım değil, teknik kısımlar olmalı. Dünyanın geri kalanıyla birlikte yakaladığımız alan elektrikli otomobil alanı. Eğer bataryası, otonom sistemleri başarılı olursa bu araç başarılıdır.

5500
29-12-2019, 11:26
https://www.youtube.com/watch?v=Jko4hlHMvg4

rebelh
29-12-2019, 11:50
Bu millet seni sonuna kadar hakediyor reis
Ahmet Korkmaz auf Twitter: "Fabrikası olmayan #YerliOtomobil in (P) Park konumundayken (el freni cekili) bile hareket ettiğini ve hareket halindeyken bile KM'nin 0' da kaldığını gormemek icin akepeli olmak lazım https://t.co/fVhpCUevE6" (https://twitter.com/ahmtkrkm/status/1210901883369467904?s=19)

ardicli2000
29-12-2019, 12:02

Gürcan Karakaş en az 150 adet prototip üretileceğini ve testlerin yapılacağını söyledi. Adamın ayakları yere basıyor. Doğru adımlar atıyor. İnşallah profesyonel düşünceleri hem siyasi hem de ekonomik olarak desteklenir.

eypcskn
29-12-2019, 12:07
https://i.hizliresim.com/nbZDBV.jpg (https://hizliresim.com/nbZDBV)
dosta güven,düşmana korku ;)

kalipson
29-12-2019, 14:18
Maliyet analizi denen bişey var. Hiçbir ülke hiçbir markasını %100 kendi yapamaz. Yapar ama yap(a)maz. Teknolojik yeterlilik/yetersizlik falan başka mevzular.
Sen herşeyini ben yapacam dersen iflas edersin. %100 garanti ediyorum iflas edersin. Yok öyle bi dünya yani.
O ayrımı yapmadan eleştirmek ya cahillik/iş bilmemezliktir ya da başka bi niyet vardır o eleştiride.
Not: Tarafsız ve fakat reel bir yorum yaptım. İşi bilenler hak verecektir.

Emre İlbi
29-12-2019, 14:22
Ahmet Korkmaz auf Twitter: "Fabrikası olmayan #YerliOtomobil in (P) Park konumundayken (el freni cekili) bile hareket ettiğini ve hareket halindeyken bile KM'nin 0' da kaldığını gormemek icin akepeli olmak lazım https://t.co/fVhpCUevE6" (https://twitter.com/ahmtkrkm/status/1210901883369467904?s=19)

Üstad merhaba, seni sever, yorumlarını da beğenerek takip ederim, ancak bu konuda fazla ön yargılı yaklaşıyorsun,

Bende muhalif biriyim, bu zamana kadar ülkeye vermedikleri zarar kalmadı, evet tasarımı başkasına ait, İtalya'dan aldık getirdik vs. vs. lakin bu araç bir prototip, bana göre normalde henüz yola bile çıkmaması gereken bir araçtı, ancak görüyoruz ki bu araba yürüyecek halde, elbetteki yetişmeyen, eksik olan şeyler olabilir, göz boyamak için yapılmış uygulamalar olabilir, bana sorarsan o ekranlarda gördüğümüz her şey statik, hiç biri faal değil, belli ki sunuma yetişmesi için çaba harcamışlar, aracın yola çıkarılacağı asla düşünülmemiş, belki akıllarına geldi ama zaman sıkıntısı yüzünden yetiştiremediler,

Bende mühendisim, ülkemizin zihniyeti sebebiyle, sırf ihaleyi alabilmek için, bazen bizde göz boyamak zorunda kalıyoruz, bu sebeple eğer destek verilirse, bu araçların yola çıkacağına inanıyorum, inanmak istiyorum,

Dersen ki; bu dönemde böyle bir yatırıma ne gerek vardı (seçim malzemesi fikrini asla düşünmek istemiyorum), bence de gerek yoktu, çok daha farklı alanlarda, ciddi potansiyeller vardı, 5G, İşlemciler, nano teknoloji, yapay zeka gibi gibi, lakin duygusallığı bir kenara bırakırsak, eğer bahsettikleri kadar teknolojik bir araç ortaya çıkarsa, fiyatı da mantıklı olursa, eminim yurt dışı pazarından pay kapacaktır,

Son olarak; iyi düşünelim, iyi olsun, herkese güneşli günler diliyorum.

MCN21
29-12-2019, 15:20
Pininfarina and Hybrid Kinetic Group reveal two EV SUVs | Autocar (https://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-shanghai-auto-show/pininfarina-and-hybrid-kinetic-group-reveal-two-ev-suvs)

Bu haberi goren oldu mu? Yil 3017

_opeth
29-12-2019, 16:21
muhtemelen ekranlar dummy olduğundan o şekilde.

mrh77
29-12-2019, 19:31

bu adamlar bu arabayı yaparsa napıcaksın çok merak ediyorum.. ülkede böyle bir zümre var oturduğu organıyla ülke kurtarıyor..

GokhanRS
29-12-2019, 19:38
bu adamlar bu arabayı yaparsa napıcaksın çok merak ediyorum.. ülkede böyle bir zümre var oturduğu organıyla ülke kurtarıyor..

Yapsınlar, ben beğenirsem ve maddi durumum (taaaa o yıllarda) yeterse de alıp binmeyi düşünüyorum.

HaKo
29-12-2019, 19:59
boşa giden yatırımları , peşkeş mevzuları , siyasi rant kaygısı vs. her şeyi bir tarafa bırakıyorum , olabilir de olamayabilirde. Fakat burada arabanın pininfarina tasarımı olmasını , parçalarının yabancı olmasını vs. vs. ölümüne eleştiren arkadaşlar var.

Alınmaca gücenmece yok , bu taş devri kafasından çıkmak gerek artık. Bugün satın aldığınız yüzlerce ürünün marka menşei ya avrupa ya amerika , bunların kaç tanesi kendi ülkesinde üretiliyor ? Veya kaç tanesinin kaç parçası kendi ülkesinden çıkıyor, herkes cevabı biliyordur bence.

Dünya artık global bir pazar , bu saatten sonra herhangi bir ürün için ,

1. sırada pazarlama konuşur.
2. sırada innovasyon konuşur.
3. kalite veya fiyat/performans konuşur.

Bu 3 olayın dışında ( hatta ilk ikisi iyi olursa fiyat/kalite eğrisi bile hikaye) ürün menşei veya benzer konular dramatik olarak yukarıdaki 2 konuyu başarıyla gerçekleştirdikten sonra sizin satışınızı etkileme şansı kesinlikle yok.

Bu yerli araba olayı her ne kadar siyasi propoganda malzemesi de olsa ticari bir girişim. Doğal olarakta kar-zarar maliyet zaman vs. gibi imalatta ilk başta hesaplanan her şeyi bu adamlarda hesaba katacak. İmalatçı demek alıp her önüne gelen şeyi vidasına kadar kendi içinde üreten demek değildir. Sonuçta imalatçınında aynı tüccar faaliyeti vardır. Tasarım konusu ise o kadar basite indirgenecek bir konu değil , bugün istanbulda eline kağıt kalem alıp araba tasarlayacak 100lerce endüstriyel tasarımcı bulabilirsiniz, ama işin mutfağında olup binlerce parametreyi değerlendirip tasarımı ortaya çıkarmak bambaşka bir şeydir.

Tabi şu an halkımız genel olarak bu konulardan uzak ve araba yapılmış artık iş bitmiş gözüyle bakıyor , şu açıdan bakıp değerlendiren olduğunu sanmıyorum. Ama şu forumda bile bu kadar bilgi sahibi olup körü körüne yukarıdaki yorumları yapanlara da anlam verebilmiş değilim. Açıkçası düne kadar bende çok fazla eleştiriyordum. Verdikleri tarihte yetiştirebileceklerine de kesinlikle inanmıyorum. Ama şu tanıtım ve başındaki adamların mühendislerin açıklamalarından sonra açıkçası ikna oldum.

İnşallah tekeri freni jantı milli bir arabamız değil , taş gibi sağlam dünya çapında milli bir otomobil markamız olur. Temennim bu şekilde.

ghibli06
29-12-2019, 20:10
şarj altyapısı kurmak çok ciddi bir pazar olacak önümüzdeki 5 sene içinde bu yönünü de unutmayın, biraz silkelenmek için güzel fırsat olabilir, dediğim gibi ilk etapta taksileri elektrikli yapssalar mesela TOGG taksi edition olsa adam 20 tl lik şarjla 500 km yapsa kapısında kuyruk olur ama şarj altyapısı da bununla paralel gitmek zorunda, sanırım ihale ile 3-5 kişiye verilir onlar da bayilik verir... 1 depoyu 6 dakikada değil hızlı şarjla 1 saatte dolduracak istasyonlar kurulur, içinde kafesi AVM si vs olur o kadar saat araba başında beklenmez... isparklar park yerleri vs kesinlikle fişler olur, önümüzdeki nesil elektrik bunu ihmal etmeden düşünün... kafama takılan tek şey, devlet akaryakıttan dünyanın vergisini toplarken bundan nasıl vaz geçecek?

JenGoO
29-12-2019, 21:42
Destek olmak varken niye eleştirmek (eleştirilerin arkasını destekleyici sebep olması)... Belkide ilk defa başaracağız...

JenGoO
29-12-2019, 21:43
(Edit; olmaması...)

EREN34
29-12-2019, 22:23
Şu an Eskişehir İnönü’de üretilen F-Max çekicinin yerlilik oranı 90% üzerinde.

Kaçımız biliyor bunu?

Bir şeyler yapılması güzel ve gurur verici ama göz boyama da olmamalı

kunteper
30-12-2019, 00:39
Valla CEO nun konusmasini izledim, Galiba Sadece 120 kisilik bir muhendis kadrosu olusturmuslar.

1 sene boyunca sadece is alimi yapmislar, gercekten cok agir kfrler edesim geliyor... Italyana para bastiniz, rt dedi made in turkiye, ulan o 2 araba turkiyede mi uretildi acaba??. Bi dur agam bu gaz niye. Ford’un bile muhendislerine verdigi para ortada, aclik sinirinin altinda para veriyorlar..

Bi konu da yok dunyada olmayacak ozellik bu arabada olacakmis, gozler nereye bakarsa, head-up display orada cikacakmis. CEO bunu dedigi an izledigim videoyu kapattim. Head-Up display 20 yillik teknoloji. Gozler nereye bakarsa o gozleri skym, F16 misiniz

Isin ozeti; bu reklam olaylarina cok sovsem de, araba italyan yapimi ve guzel. 40bin euroya kadar da cok satar

Yigit-Y
30-12-2019, 00:42

En Gerçekçi bir yorum
Katılıyorum

Herkes bayrakları balkona asmışta

175000 Adet hele bir bantdan insin o zaman hep beraber bayrakları asarız acele etmesin kimse

sonra kandırıldık demeyelim bunlar gibi :D

EREN34
30-12-2019, 06:28
Valla CEO nun konusmasini izledim, Galiba Sadece 120 kisilik bir muhendis kadrosu olusturmuslar.

1 sene boyunca sadece is alimi yapmislar, gercekten cok agir kfrler edesim geliyor... Italyana para bastiniz, rt dedi made in turkiye, ulan o 2 araba turkiyede mi uretildi acaba??. Bi dur agam bu gaz niye. Ford’un bile muhendislerine verdigi para ortada, aclik sinirinin altinda para veriyorlar..

Bi konu da yok dunyada olmayacak ozellik bu arabada olacakmis, gozler nereye bakarsa, head-up display orada cikacakmis. CEO bunu dedigi an izledigim videoyu kapattim. Head-Up display 20 yillik teknoloji. Gozler nereye bakarsa o gozleri skym, F16 misiniz

Isin ozeti; bu reklam olaylarina cok sovsem de, araba italyan yapimi ve guzel. 40bin euroya kadar da cok satar

Togg’un kadrosunun neredeyse yarısı Ford’dan. Ford’da ne kadar kıdemli müh. varsa 2 katına yakın maaşlarla gittiler.

Ben bu işi Temsa’nın kamyon projesi gibi görüyorum. Zamanında aynı böyle, parayla mühendis çaldılar. Günün sonunda projeyi beceremediler, rafa kalktı. Aldıkları mühendisleri de kovdular çünkü maaş skalası dışında kaldı hepsi.

Ford’a geri gelmek istediler ama Ford kapılarını açmadı.

Temsazedeler bitti, şimdi sıra Toggzedelerde

GokhanRS
30-12-2019, 07:27
Togg’un kadrosunun neredeyse yarısı Ford’dan. Ford’da ne kadar kıdemli müh. varsa 2 katına yakın maaşlarla gittiler.

Ben bu işi Temsa’nın kamyon projesi gibi görüyorum. Zamanında aynı böyle, parayla mühendis çaldılar. Günün sonunda projeyi beceremediler, rafa kalktı. Aldıkları mühendisleri de kovdular çünkü maaş skalası dışında kaldı hepsi.

Ford’a geri gelmek istediler ama Ford kapılarını açmadı.

Temsazedeler bitti, şimdi sıra Toggzedelerde

proje yürüse marka oluşsa satılsa bile yine böyle zedeler oldur. maaş skalası üstünde kalanların özel olmadıkça çoğu aynı sonucu yaşar. gerçi türkiyede enflasyon hep yükselir. enflasyon oranında zam almazlarsa zamanla skalayada girebilirler :)

darkred
30-12-2019, 07:47

Harfi harfine katılıyorum. Ülkemizde yapılan sadece göz boyama şuan için.

Tasarım'ın pininfarina olması beni rahatsız etmedi. Eğer dünya pazarına satış yapacaksanız otomotiv tasarımın da marka olmuş birinin otomobilde imzası olması artı değer olur.

Hatta Vietnam ve Kuzey Kore için tasarlanan, internette dolaşan diğer araçların kırması olması da çok gözüme batmadı. TOGG 'un tasarımlarını çok beğendim.

Ancak tek bir civatasını bile ülkende üretmediğin otomobili Yerli ve Milli diye tanıtmak nedir.

Overblack'in dediği gibi bizim üretmek istediğimiz modeller bunlardır. Vizyonumuz budur. Bu araçlar italya'ya yapıldı gibi olanları adam gibi çıkıp neyse onu anlatmak gerekirdi.

Lansman da arabaya taktıkları lastikler bile Bridgestone. Hiç birimiz kullanmasakta senin PETLAS'ın var. Lastiğini bile türk malı veya markası takmamışsın Yerli ve Milli diye araba tanıtıyorsun.

Anıl E.
30-12-2019, 07:50
Harfi harfine katılıyorum. Ülkemizde yapılan sadece göz boyama şuan için.

Tasarım'ın pininfarina olması beni rahatsız etmedi. Eğer dünya pazarına satış yapacaksanız otomotiv tasarımın da marka olmuş birinin otomobilde imzası olması artı değer olur.

Hatta Vietnam ve Kuzey Kore için tasarlanan, internette dolaşan diğer araçların kırması olması da çok gözüme batmadı. TOGG 'un tasarımlarını çok beğendim.

Ancak tek bir civatasını bile ülkende üretmediğin otomobili Yerli ve Milli diye tanıtmak nedir.

Overblack'in dediği gibi bizim üretmek istediğimiz modeller bunlardır. Vizyonumuz budur. Bu araçlar italya'ya yapıldı gibi olanları adam gibi çıkıp neyse onu anlatmak gerekirdi.

Lansman da arabaya taktıkları lastikler bile Bridgestone. Hiç birimiz kullanmasakta senin PETLAS'ın var. Lastiğini bile türk malı veya markası takmamışsın Yerli ve Milli diye araba tanıtıyorsun.

Milletimiz doğruları değil de inanmak istediği şeyleri duymak istiyor. Onlar da geldiklerinden beri bunu bildikleri için aynı yoldan devam ediyorlar :)

her şeyi harfi harfine doğru anlatsalardı oy toplayabilirler miydi ? :)

16EC813
30-12-2019, 08:20
keşke hayali arabayı üretme sevdasına girmeyip tarım üretmeye ,hayvancılık üretmeye ugraşsaydık daha bi faydalı daha bi kearlı olurmuydu ne sanki
haa ben yerli araba üretmeyelim demiyom haa onuda üretelim dünyaya satalım ama sanki bana öncelik sırası araba degil gibime geldi
bende başka bi açıdan baktım