User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
140 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Impreza WRX'e LPG uygulaması yapan var mı?

samimi_1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickboxer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecenlerde bostancı sanayıde rektıfıyecıde bı subaru kapagı gorunce daldım ıcerı hemen sordum ne kapagı bu wrx kapagı dedı anladım zaten...
    hayrola neyı vardı dedım bu araba 3 senedır lpg ıle kullanılıyo kardesım her sene subap degıstrıyoruz dedı bana adam.Daha öncede bu sıkıntılarla cadde motorsta arabalar gordum sureklı subap ayarı ıstıyen aracları vs subap degıstrıp duran
    Bildiğim kadarıyla LPG uygulama işleminde takılan sistemin markası kadar ince işçilik de çok önemli.Bu sistem şahine doğana takılan sistem gibi değil tabi ki.araç çalışırken en küçük bir gaz kokusu bile gelmiyor bildiğiniz gibi.Subaru Impreza 2.5 WRX STi 2006 Model 72.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 56744187 bu aracı alan arkadaş 0 almış ben kendisi ile görüstüm sadece yüksek devirlerde benzine geçiyormuş.uyumu çok iyiymiş ve montajı antalyadaki usta yapmış.bir BMW kullanıcısı olarak ben de bu arabaya binmeden bu dünyadan ayrılmak istemiyorum.sonuçta benzin olmuş 4,47 LPG ise 2,47.bence ön yargılardan kurtulmalı.kullanıcılardan öğrendiğim kadarıyla 80bin kmde sorunsuz binenler var hem de sti.BMW için de aynı şeyi söylerler "bu arabaya lpg ile binilmez" .ön yargılardan kurtulalım bence.gt ya da sti kullanıp da bilgisi olan varsa tecrubelerini paylaşırlarsa sevinirim

samimi_1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında düşük km li sti ya takılmıştı ankara-bolu arasında sıkıştırarak gidip boluda yatak sarmıştı sahibi 170in altına hiç düşmedim demişti yani sti alıcan yüksek devir gidicen gazlıycan edicen araç tüpte olucak internalleri her ne kdar forged olsa da bana tüp işi pek akıllıca gelmedi gazlarken benzinde olur sakin sessiz giderken tüpte yürür veya sıralı sistemlerin daha başka gelişmiş modelleri vardır orasını bilemem

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanında düşük km li sti ya takılmıştı ankara-bolu arasında sıkıştırarak gidip boluda yatak sarmıştı sahibi 170in altına hiç düşmedim demişti yani sti alıcan yüksek devir gidicen gazlıycan edicen araç tüpte olucak internalleri her ne kdar forged olsa da bana tüp işi pek akıllıca gelmedi gazlarken benzinde olur sakin sessiz giderken tüpte yürür veya sıralı sistemlerin daha başka gelişmiş modelleri vardır orasını bilemem
    boxer motorda 300 hp civarında sorunsuz yürüyen arkadaşımız mevcut sitede hemde uzun süre

gaz da da gazlamışlığı vardır mahlukatın

düzgün kitle hiç bir sorun yaşamazsınız
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DogukanB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gt, arkasında kocaman wrx stickeri bulunup, inandıklarından.
    2000 WRX, gc8 in ta kendisidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim legacy turbo var ej20 motor Aldığımda lpg li idi basınç açık değil önceki sahibi 20 bin km dir lpg li biniyor bende lpgli biniyorum normal kullanımda gazlayacağım zaman benzine alıyorum bu kadar basit kırılabilir mi? evet kırılabilir ama ben cruse kullanırken lpg de bir sakınca görmüyorum sonuçta boost göstermiyorum araca.

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes ister aracına aylık 3bin tl benzin parası harcayabilmek ama yoksa nolucak ?? sen çatara çutara yaparken ben arabayı alıcak imkana sahip bile olsam gündelik yaşantımda benzin ile kullanamıyorum diye binemicek miyim bu arabaya ???

stock bi bugeye wrx lpg ile neden binilemesin ? ? konu başında standart lpg uygulamalarının wrx ile uyumsuz olabileceği konusunda yazılan bilgiler doğrudur peki 2009 dan bu yana gelen süreçte lpg adına değişen hiçbirşey olmadı mı ?? iptidai lpg uygulamaları daha profesyonelleşmedi mi?? bilmediğim için soruyorum.

2009-2012 arada geçen 3 sene de lpg adına teknolojik bağlamda hiçbirşey değişmedi mi ?? çıtır modlu bi wrx lpg ile gerçekten üzer mi ???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes ister aracına aylık 3bin tl benzin parası harcayabilmek ama yoksa nolucak ?? sen çatara çutara yaparken ben arabayı alıcak imkana sahip bile olsam gündelik yaşantımda benzin ile kullanamıyorum diye binemicek miyim bu arabaya ???

stock bi bugeye wrx lpg ile neden binilemesin ? ? konu başında standart lpg uygulamalarının wrx ile uyumsuz olabileceği konusunda yazılan bilgiler doğrudur peki 2009 dan bu yana gelen süreçte lpg adına değişen hiçbirşey olmadı mı ?? iptidai lpg uygulamaları daha profesyonelleşmedi mi?? bilmediğim için soruyorum.

2009-2012 arada geçen 3 sene de lpg adına teknolojik bağlamda hiçbirşey değişmedi mi ?? çıtır modlu bi wrx lpg ile gerçekten üzer mi ???
    Haklısınız sonuçta stock bugeye wrx lerin fiatları orta sınıf-orta alt sınıf yeni alınmış bir araçla aşağı yukarı aynı ancak benzin masrafı düşündürüyor işte. Daha önceki yazıları da okudum.Ben kişisel olarak şu sonucu çıkardım uyumlu gelişmiş bi kitle daha önce de bu motora lpg montajını yapmış işin ehli bir kişiye yaptırarak(yüksek devirde extra nozullarla yağlama yapan,çift regülatörlü olan kitler varmış.) bir sorun olmuyacağı boost gösterirken benzinde sakin kullanımda da lpg ile gittiği yere kadar düşüncesi oluştu.

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subaru firmasına yapılan darbe girişimi gibi bişey bence.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısınız sonuçta stock bugeye wrx lerin fiatları orta sınıf-orta alt sınıf yeni alınmış bir araçla aşağı yukarı aynı ancak benzin masrafı düşündürüyor işte. Daha önceki yazıları da okudum.Ben kişisel olarak şu sonucu çıkardım uyumlu gelişmiş bi kitle daha önce de bu motora lpg montajını yapmış işin ehli bir kişiye yaptırarak(yüksek devirde extra nozullarla yağlama yapan,çift regülatörlü olan kitler varmış.) bir sorun olmuyacağı boost gösterirken benzinde sakin kullanımda da lpg ile gittiği yere kadar düşüncesi oluştu.
    sonuçta lpg nin olmaması gerektiğini savunan kişiler aracı üzmesinden dolayı bunun olmamasını savunuyorlar ama çift regülatörlü büyük enjektörlü fazladan yağlama yapan lpg sistemleri mevcutsa neden olmasın neden binilemesin ??

lpg yi aracımızı taktıktan sonrada iyi bir mapperla beraber ayara çıkılır devamında kişinin istek ve arzularına göre bi mapping hazırlanır bu şekilde binilebilir gibi geldi bana. tabi bilmediğim birşey varsa bu işi benden daha iyi bilen subiciler yanıtlasınlarki ilerde bi sıkıntı yaşamayalım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu son sistemlerden bilgilendiricek kimse ???

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi konuya yazılan her mesajı okuma gibi bir fırsatım olmadı bi kısmını okudum....

99 model forester'ımı yaklaşık 70bin km dir sıfır problemle kullanmaktayım, bu forumdada neredeyse herkez aracımı bilir, gece rolling lere dahi çıkarım aracımla çok şükür bir sıkıntım olmadı... tabi lpg gc8 kasanın sti ın ruhuna aykırıdır değildir o kısmını tartışmak kimseye düşmez parasını veren isterse benzin döker yakar aracı.....

şimdi birtakım arkadaşların lpg ile ilgili zır cahil bilgilere sahip olduğunu gördüm... arkadaşlar yeni nesil adam gibi uygulanmış lpg sistemleri kesinlikle ve kesinlikle sorunsuzdurbunu en başından bi belirteyim....

günümüzdeki sistemlere tıpkı bir araca yazılım yapar gibi lpg kablosu ile yazılım yapılabiliryor, bildiğimiz harita yazma şeklinde... hatta ve hatta bazı sistmeler ile avansa dahi müdahale etmek mümkündür... forumda o.b.k nicli bi abimiz var bu ayarlarla ilgili o çok çok daha detaylı bilgiler verir belkide vermiştir hepsini okumadım dediğim gibi....

okuduğum bazı yazılara göre belli bi devirden sonra benzinde geçecek şekilde ayar yapılıor olması vs gibi şeyler gördüm, bu takılan kitin araca tamamen uyumsuz olduğunun üst devirlerde lpg nin yetişmediğinin göstergesidir, ayrıca bu durum çok tehlikelidir, çünkü bu geçiş sırasında anlık bir fakiredüşme motorun yakıtsız kalma durumu sözkonusu oluyor ve conta patlatma riski oluşturuyor.... doğru parçalarla düzgün montaj ve ayarla yapılmış hiçbir lpg kiti bu şekilde olmamalıdır....

şimdi gelelim kendi lpg macerama ve bununla beraber oluşan soru işaretlerini kafadan silmeye...

öncelikle lpg ile modifiye bir arada olurmu derseniz, evet olur, günümüzde piyasadaki bazı kitler 400hp lere kadar sorunsuz desteklemektedir, hatta kendi ustam lpg ile porş yürütmüş yegane ustalardandır.... ben aracıma lpg taktırdığım zaman aracım aşşa yukar 200hp civarlarındaydı, üzerinde orjinal turbosu, wrx intercoler vardı ve sadece turbo basıncı 0.9 bara yükseltilmişti, katalizörleri duruyordu egzos sistemi tamamen orjinaldi...

ben lpg takıldıktan sonra bunun üstüne kat iptali arkaya kadar düz boru td04 turbo ve 1.2 bar ile aracın gücünü 270hp ye çıkardım ve lpg ye 2. bir kalibrasyon vs dahi yapılmadı.... lpg ve benzin ile alınmış dyno sonuçları mevcuttur... bu haliyle lpg ile rolling drag vs de yaptım ve geçtiğim düzinelerce hız canavarı diye tabir edilen araç oldu lpg ile defalarca 200km gibi hızlarda çok çok uzun süre yol almışlığım oldu.... ve dediğim gibi lpg kaynaklı tekbir sorunum olmadı.... şuan aracımın gücü dahada arttı, şuan ek olarak açık filtre ve wf35 turbo ile 1 bar basmaktayım, wf35 turbonun üst devirlerde basıncının düşmemesi sebebiyle lpg kitim üst devirlerde yetiştiremez oldu, şuan lpg de turbo basıncını kısarak kullanmaktayım, ama dediğim gibi ben kiti araç 200hp iken taktırmıştım ve kitin parçaları onagöre seçilmişti, eğer ozaman ilerde aracı 300hp lere dayama gibi bir planım olsaydı parçalar onagöre seçilir onagöre montaj yapılırdı ve şuanda lpg kiti üst devirlerde yetiştiriyor olurdu....ve dikkat edin bu işlemlerden sonra lpg kalibrasyonum halen daha değişmedi

şimdi gelelim bir subaruya, daha doğrusu performanslı bir araca lpg kiti takarken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz şeylere....

1.wideband cihazı(en önemli şey)
    2.widenabdtan anlayan onagöre ayar yapan usta
    3.programında haritalama özelliği bulunan bir lpg kiti, tıpkı araca chip yapar gibi ayar yapabilmek için....
    4.regülatör olarak aracın gücünü fazlasıyla kaldırabilecek bi regülatör seçilmesi, kimi ustalar normal kapasiteli bir regülatörün basıncını yükselterek yüksek güçlerde yetiştirmesini sağlar ancak bu çok iyi bişey değildir, 1 tane regülatörü son kapasitesinde kullanmak yerine çif regülatörü normal kapasitede kullanmak herzaman iyidir....
    5. çok çok iyi lpg enjektörleri....

şimdi piyasada sizin çok çok iyi bildiğiniz teleflex prins gibi kitlerde beyine müdahale çok çok kısıtlıdır, hatta teleflex e standart kalibrasyon dışında ayar yapılmadığını duydum.... ayrıca bu markalar kaliteli regülatörlere sahip olsalarda çok çok yüksek kapasitede regülatörleri yok, yeni bu markalar beli bir güçten sonra teslim bayrağını çekiyorlar....

gelelim benim aracımda kullandığım kitin özelliklerine....

kitim markası mtm, brc markası bu firmaya aittir yani brc nin 1 gömlek üstüdür
    brc de farkı ise sadece kullandığı enjektörlerdir... enjektörler keihin marka dünyadaki üretilen en iyi lpg enjektörleridir aynı enjektörleri prinste kullanmaktadır, bu marka enjektörler aynı zamanda hondada kullanmaktadır....

kullanılan regülatör genusmax'tır piyasadaki en iyi ve en yüksek kapasiteli regülatördür, tekbaşına prins ve teleflex regülatörlerinin 2 tanesinin yaptığı işi yapar....

beyin ve programlama ise benim kitte dediğim gibi teleflex ve prinslerdeki gibi sınırlı değil....

lpg ayarıwidebandtan değerler okunarak yapılacak, benzinde 14.9 iken lpg' 15.5 olacak ve buna paralel olarak üst devirlerde ayrlanacak, tabi üst devirlerde benzin afr sine daha yakın olması iyi olur.... eğer montaj yaptırdığınız usta widebandttan vs den anlamıyorsa, lpg kitini taktırdıktan sonra aracınızı ayar kablosu ve ayar programıyla beraber yazılım yapan bir tuner a götürerek adam gibi ayarlatın.... örneğin OZ

yazdığım şeylere harfien uyulduğu taktirde bir lpg kitinin kesinlikle sorunsuz olacağına emin olabilirsiniz

tabi lpg montajından önce aracınızı benzinde adam gibi yürür hale getirmeyi ateşleme sistemini baştan aşşa kontrol etmeyive bujilerinizi bir soğuyula değiştirmeyide unutmayın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu lpg olayına bende karşıyım fakat benzin olmuş 4.33 lpg 2.40...sahibinden de ilanlara bakın 90 bin küsür benzinli 88 bin lpg li 55 binde dizel araç var.hesap ortada

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 Audi tt Quattro marka aracımda 1.5 sene lpg kullandım Prins in özel bi enjektörü wardır.. zaten motor bildiğimiz 1.8T Bam 225hp'lik motordu.. araç 200krş yakıyordu. ) ama subarum olsa taktırmazdım. Heralde.... Olmazmı olur.. Ama satarken büyük sıkıntılar cıkıyor.. alan adama derdini anlat anlat bitmiyor..
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    standart bir araca yani 5K aile aracına lpg takıldığı zaman 2.elde satarken benzinliye göre satışı daha mı ucuz oluyor?

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 Audi tt Quattro marka aracımda 1.5 sene lpg kullandım Prins in özel bi enjektörü wardır.. zaten motor bildiğimiz 1.8T Bam 225hp'lik motordu.. araç 200krş yakıyordu. ) ama subarum olsa taktırmazdım. Heralde.... Olmazmı olur.. Ama satarken büyük sıkıntılar cıkıyor.. alan adama derdini anlat anlat bitmiyor..
    satış konusunda aynen çok haklısın... gc8 e lpg taktığın anda o araç sana nikahlanır sittinsene satamazsın, niye? çünkü aracın alıcı kitlesi belli

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim de planlarımın arasında bakkala çakkala gitmek için sti alıp tüp takmak var,konuyu takipteyim.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satış konusunda aynen çok haklısın... gc8 e lpg taktığın anda o araç sana nikahlanır sittinsene satamazsın, niye? çünkü aracın alıcı kitlesi belli
    kullanıcı kitlesi elbetteki hondayı kullananlardan farklı ama son zamanlarda ciddi anlamda değişmeye başladı. eskiden 40 yaş üstü adamlar kullanırdı falan şimdi alakası kalmadı. kullanıcı yaşı ve kitlesi değişti.

gelellim lpg kısmı. ben zaten bu konuda yazmasını beklediğim 2 insandan birisiydin yiğit. diğeride obk nickli arkadaş. bilgi olarak derya bi arkadaşımız. kesinlikle konuşması gerek bu konuda görsede yazsa. geçniş postlarda da yok.

herkes çok ister bu arabalara benzin ile binebilmek. sınırsız gazlama imkanı parayı dert etmemek falan güzel şeyler. ben hergün 70-80 km yol yapıyorum. hiç basmasan 60 kuruştan ortalama 40-50 tl en iyi ithimalle benzin masrafı çıkıyor. ülkemiz ortalamasına göre çoğu öğrenci 50 tl para veremez benzine.o yüzden lpgden nefrette etsem bu araca binebilmek için en ideal koşul.

kaldıki iyi bir lpg sistemi ( çift regülatörlü , büyük enjektörlü vs vs ) + iyi bir mapping ile bende sıkıntı olucağını düşünmüyorum. yiğit 70 bin km dir sıkıntısız biniyorum diyor ve normal koşullarda 70 bin km 3 buçuk sene demek. bi insan 98- 99 model arabayla kaldıki lpg uymaz denilen bi arabayla 3 bçuk sene sorunsuz binebiliyorsa daha ne ister ki ??

gidip 25-26 bin tl ye vtec mi alayım ? 18 bin tl eden arabaya 25 bin tl mi vereyim ?? kaldıki yürüsün diye çabalayacaksın, tork özürlü bi araba veya 2k devirden 4k devre kadar yürücem diye ibiza cupra mı alayım 40 bin tl ye... bence güzel bi seçene lpg wrx için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kullanıcı kitlesi elbetteki hondayı kullananlardan farklı ama son zamanlarda ciddi anlamda değişmeye başladı. eskiden 40 yaş üstü adamlar kullanırdı falan şimdi alakası kalmadı. kullanıcı yaşı ve kitlesi değişti.

gelellim lpg kısmı. ben zaten bu konuda yazmasını beklediğim 2 insandan birisiydin yiğit. diğeride obk nickli arkadaş. bilgi olarak derya bi arkadaşımız. kesinlikle konuşması gerek bu konuda görsede yazsa. geçniş postlarda da yok.

herkes çok ister bu arabalara benzin ile binebilmek. sınırsız gazlama imkanı parayı dert etmemek falan güzel şeyler. ben hergün 70-80 km yol yapıyorum. hiç basmasan 60 kuruştan ortalama 40-50 tl en iyi ithimalle benzin masrafı çıkıyor. ülkemiz ortalamasına göre çoğu öğrenci 50 tl para veremez benzine.o yüzden lpgden nefrette etsem bu araca binebilmek için en ideal koşul.

kaldıki iyi bir lpg sistemi ( çift regülatörlü , büyük enjektörlü vs vs ) + iyi bir mapping ile bende sıkıntı olucağını düşünmüyorum. yiğit 70 bin km dir sıkıntısız biniyorum diyor ve normal koşullarda 70 bin km 3 buçuk sene demek. bi insan 98- 99 model arabayla kaldıki lpg uymaz denilen bi arabayla 3 bçuk sene sorunsuz binebiliyorsa daha ne ister ki ??

gidip 25-26 bin tl ye vtec mi alayım ? 18 bin tl eden arabaya 25 bin tl mi vereyim ?? kaldıki yürüsün diye çabalayacaksın, tork özürlü bi araba veya 2k devirden 4k devre kadar yürücem diye ibiza cupra mı alayım 40 bin tl ye... bence güzel bi seçene lpg wrx için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)