Yazılımla desteklenirse hem dereceli eksantrik varmış gibi hem de rölantiyi bozmadan litre başına düşen beygir güçlerini 100 hp/lt nin üstüne çıkarmak mümkün.Mekaniğin darboğaza girdiği yerde elektronik bu işleri götürecek.
Yazılımla desteklenirse hem dereceli eksantrik varmış gibi hem de rölantiyi bozmadan litre başına düşen beygir güçlerini 100 hp/lt nin üstüne çıkarmak mümkün.Mekaniğin darboğaza girdiği yerde elektronik bu işleri götürecek.
2011 e girdik halen bu timming olayını bilen yokmu ? belli başlı kişilerin dışında ? bana diyorlardıda ınanmıyordum herkes bilmiyor diye
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
valla egzantrik aldım bilen adam lazım , yoksa kendim takacam kompretörü bir ileri iki geri mehter gibi bırazda matamatikle uuraşcam olursa olur olmassa orjinal sentesinde kullancaz![]()
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
tamam abı erkut bılıosa bı çayını içmeye gelirik oraya , yada senın gıbı öölesıne 2 derece avansta zaten kasnak ööle kullanırız stage2 egzantrıkte![]()
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
Sibop ayarı deyince asagidaki konu da biraz havada kaldı
http://www.techturkey.com/forum/atmo...bap-ayari.html
valla istanbul ankara bursa v.s bilemem ama bana göre benim gönlümde timing üzerine Türkiyede İzmirde Ali abi var .Bana göre coooooook iyi gerek işçiliği gerek titizliği.Ve Türkiyede bu işi yapan ender insanlardan biri.Ben daha 8 9 yaşındayken bile best serviste çalısıyordu oda ordan öğrendi bu ayarı
Vti 106 gibi araçlar izmirde cok timing ayarı yaptı.Kendi alfa romeo aracımda bile ona yaptırmıştım.Ama şunu çok iyi biliyorumki daha önce bu işi yapmış birinin elinde bu ayarı yaptırmak şart yoksa subab yakalama şansı coook yüksek .
peki o zaman ustaya sorar mısın, vtec2 için crower stage 1 egzantriğin sente ayarı nasıl yapılacak? egzantriğe ait bilgiler linkte mevcut..
Honda Camshaft
Nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz merak ettim? Örneğin İstanbul'daki ustaların kaçının yanında bulundunuz sente timing vs yaparken? İstanbulda mekanik ustası olmayıp 60 model mercedese e63 amg motoru koyup çalıştırıp gezenler var.. Diğer illeri bilmem ama illaki uğraşan kafa yoran var bu işlere.. Bin bilsende bir bilene sor demişler.. Özellikle ralliye araç hazırlayan Grup A grup N gibi sınıfa dahil araçların ustaları bunlarla uğraşmak zorunda başka güç alabildikleri yer yok bu tarz net 5 usta var aklımda..
Çok doğru yaklaşım hakikaten.. Pire için yorgan yakın böyle devam edin,bir araç olmadı diye yapabilicek kimse yok diyin.. Sonra paylaşın ülkemin forum ortamında yabancıların araçlarını .. Adamlar yapyıyor 100 sene gerisindeyiz diyelim..
Ben halen güvenle aracımı götürdüğüm ve götürebileceğim ustalarımın araç kırmadığı için mi güvenimi sağladığını düşünüyorsunuz.. Rodajda kıranı da oldu 50 bin gazlayanıda.. Aa rodajda arabası kırıldı yapamıyor demiyor kimse.. Dünyanın en iyi mapperlarından biri bile an geliyor sadece egzozlu evc li subaruya program yapamıyor,bir diğer yandan 8.8 saniyelik Ams nin evosunu ayarlarken.. Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)