ula gökmen abi beni kekledi demek, hep dyno üstünde yapılıyomuş demek ahauhau adam bi sağ bi sol hadi sektir git diyodu bana hesap mesap yok ahauhau
daredevil arkadaşım sen müdahale etme isteği mi duyuyorsun, yoksa daha fazla nasıl güç elde ederiz mi diyorsun?
nette okadar çok bilgi varki bu konuda, çok rahat bilgi edinebilirsin.
ayrıca tr'de bunu bilen birsürü usta mevcuttur.
gerçekten çok kaynak var ama çelişkililer, açıkçası benim de çok takıldığım bir konuydu. net bir yaklaşım bulmak zor görünüyor.
benım egrım cok guzeldı 9200 kesıcım vardı max gucu 9150 gıbı alıodum. tımıngten sonra 3000 dewıre kdr bı dusus oldu tımıngsız halıne gore ama ustlerde cok ıyı artıs yakaladık.
pıyasada en fazla egzntrık takılan arac 106 saxo
ve genelde aynı setup(sıkıstırma,egzos vs) gozunu baglasan yapar mantar abı
![]()
net yaklasım zor dıe bısey yok. emme ve egzos sıboplarının pıston nerdeyken acılması kapanması gerektıgı pratık olarak bellı ztn. egzantrık derecelerı lıftlerı bellı bunlar hesaplanarak yapılıo ztn. sonrada dynoda olcuoruzbunları hesaplazmasan yıne yaparsın ama 3 kere deıl 10 kere olcersın aracı 10 kere kasnak cevırırsın
hesaplamak sadece deneme sayısını azaltıyor bana gore oncesını ve sonrasını olcmeden bu arac oldu dememek lazım,tabı kı dyno olmayan yerlerde bu ımkanlar yok o zmn mecbur hesap ıle tımıng yapılıor ama dyno gıbı bı nımet varsa neden kullanmayalım?
araclardan sokulen egzantrıklerın emme ve egzos derecelerı 1 olmadıgı gıbı takılanlarda 1 deıl. ornek olarak sokule egzos 290 derece takılan 300 sokulen emme 310 derece takılan 305. buyur burdan yakegzantrık derecesının onemı oldugu kdr lıftınde onemı cok buyuktur. bıde sıbopların arasındakı mesafeyı unutmamak lazım
genelde sıbop pıston arasındakı mesafeye dıkkat edılır sıbop sıbop mesafesınıde unutmamak lazm
![]()
merak ettgım bır sey var denız kenarında olan arkdaslar ıstanbul antalya ızmır denız sevıyesınde avansını neye gore verıyorsunuz tymıng nasıl yapıosunuz yada tymıng yaptırdım super oldu bunu merak edıyorum ?
et giren yere dert girmez.
duyduğuma göre deniz seviyesinde sente sıfır noktasına geitirlip bırakılıyormuş.. doğru mudur bu tabir?
Benimde anlamadığım GKM garajda yaptırdığım timing de
aracım 181 hp çıkmıştı ama ivme sok istikrarsızdı
bakınız..
Paşaoğlunda yaptırdığım timingde tork da düştü HP de ama daha istikrarlı bi ivme olduğunu görüyoruz ama 5 Hp baya fark etti gibi arabada
Bakınız Paşaoğlu dyno
İnternette bende araştırmıştım bu timing olayını nasıl yapılır nedir ne yapılır neye göre ne hesaplanır
Şimdi burada bilen biri söylerse sevinirim istikrarlı olması düzeldir tabikide araç eskisine göre verimli yürümüyor nedendir acaba eski timing im dahamı verimliydi ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)