Gecmis olsun.Umarim min. Masrafla halledersiniz.
Printable View
3. Piston erimis arabaya motor yapicam turboma da parca skismis pervanesi donmuyor o da gitti :)
Orjinal turbomu takip satayim diyorum diger yandan da motor turbo yapip bineyim diyorum kararsizim ama arabadan sogudum yapmis olsam bile icim rahat sekilde gazlayamam o yuzden satma niyetim daha agir basiyor.
valla benve esas binilcek durumda şu an kendi bildiğin istediğin şekilde kaliteli olarak topla yıllarca bin böyle keyiflisi bulunmaz
benimde turbo ses yapıyo durana kadar yolu var turbo gitsin takarım büyüğünü
motorda üfleme var motor gitsin daha sağlam piston kol yaparım
bu rakamlara böyle keyifli araba zor
Orijinal turbosunu taktiktan sonra keyif alamam bu arabadan 2260 cooler enjektorlu setup lazim bu sekilde sagliksiz oluyor sadece big turbo ile. Egt ve basinc saatide takmamistim ve yaptigimiz borulamayi duzgun yapamadik aks a yakin geciyor esnemelerde vs surtuyordu burda usta bulamiyorum derdimi anlatacak ve arabaya artik ayiracak cok bi vaktim yok .binilirse bu arabaya motor yaptiktan sonra kaliteli parcalarla bi liste cikarp tuning yapmam lazim o da bi bora parasi daha yer o yuzden saticam sanirim
Onur geçmiş olsun..
Bence soğuduysan stok toplayıp sat..
Polo, Rapid bişey al :) Yazılım dp box Bora kadar gider :D
Oyle yapicam dogan abi sagolasin
Canimi sikan arabanin bu hale gelmesi degil yaptirilir bi sekilde. Benim canimi cevremdeki bilgisiz, cahil, arabaya bi jant bi yay koyup kendini bisey sanan tipler sıkıyor ne tur konusacaklarini tahmin edebiliyorsundur en son katil olucam zor sabrediyorum :)
Onur geçmiş olsun, bence iyi düşünüp bir karar ver sonrasında (araç satışı - yeni setup) pişman olma.
Arabayi bugun ya da yarin istanbula cekmeyi dusunuyorum tavsiye edebileceginiz usta var mi?
Araci satma kararim kesin artik.
Eyüple de görüşsene usta konusunda ist çekiceksen, onun ibizayı opeltech selim usta toplamıştı sanki, kol değiştirirken
Bilal usta var. Maslakta uygun ve temiz is yapar. Benim eski pd dende tecrubesi var
Benim arabada son 5 6 aydir ilk calsimada hafif bi sallama var devir saatinde dalgalanma yok hafi hafif salliyor. Debriyak a basinca sallanti kesiliyor. Volandam supheleniyorum. Baski yeni sach.
Herhangi bir kacirma yok ve yumusak.
ancak arac isinana kadar rolantideki sallamayi anlamadim
bu konuda bilgisi olan varmi ?
dünden beri okuyorum neler oluyor diyorum bende :D adama bu akşam kargo göndermeye çalışıyordum Vag-Com kablosu log alsın yazılım yaptırsın diye, şimdi satmaktan bahsediyor.
fatih sen toledo aldın ben leon aldım yaklaşık aynı zamanlarda, üstündeki yazılımla deli gibi gazladın ettin ben gazlamadan başladı limp mode lar, basınç kaçırmalar. yaklaşık 5 ay eşşek gibi kullandım yaklaşık 70 beygir civarında :D neyse o bitti yaptım sensör değiştirdim, baktım bi gün arabanın içi havuz olmuş kapı iç panel fitilleri kurumuş araba havuz olmuş, onu yaptım avans başladı atlamaya gittim vag-com aldım emin olmak için ondanda kurtuldum. şimdi kontağı açıp bana ne süpriz yapacak diye bekliyorum. sen 230km hızlarda 3. piston yedim diyorsun soğudum diyorsun. gidip alacağın herhangi vag harici araçta yana döne borayı toledoyu arayacaksın benden söylemesi. yaptır arabanı stok yazılım 200 civarı kafan rahat bin benim tavsiyem sana. yok illa ben hoplayacam zıplayacam diyorsan sat gitsin. geçmiş olsun tekrardan. sırf uğraşacak zaman olmadığı için yazılım yaptıramadım arabaya :D hatta geçen taksiye arkadan çarptım 2 hafta oldu onu yaptıramadım laz burnu gibi kemerli oldu ön tampon :D
senelerdir dikkatimi çeken birşey var bu tür konularda Mehmet abiyle bir ticaretimiz olmadığı halde yardımcı olmak amaçlı bu şekilde yazdığı yazılar hakikaten takdire şayan. 4-5 sene öncesinde 1.7 dti mazot pompa beyni sorduğumuzda bende sağlam beyin var sizdeki bozuğu yollayın bendeki hediyem olcak kadar naif bir insandı halende aynı çizgide. sonuçta bu işin ekmeğini yiyen işin içinde olan birisi, düşmüş darda olan birini ambiyane tabirle piyasadaki akbaba kılıklı birçok insanın yapmak istediği gibi kullanıp maddi anlamda yorabilir fakat şu şekilde yazması bile çok hoş. Allah bu gönlünü bu kadar geniş tutana bu çizgi de olan herkese bol kazanç versin
Herkese cok tesekkur ederim parca listesi yapip arabayi toplayacagim eger skintisiz sekilde guzel iscilikle toplatirsam binerim .
Turboyu da bi yere gosterip yaptirmayi dusunuyorum cok bi hasar yok emme pervanesi zedelenmis sadece
Mehmet abiye ayrica tesekkur ediyorum eger ihtiyacim olursa arayacagim abi sagolasin.
Kapagi ve blogu iyi bir rektefiyeciye verdim 81mm pistonu takmak istemedi adamlar strokeleri vs ayni mi bilmiyorum direk benim kola oluyor mu?
Oem toplayacagim komple. Liste yapmis usta bildiginiz parcaci var mi temin edebilecegim?
Turbomda da problem yok pervanesi donuyor milde boslukta yok direk takacagim yine.
Motor kodu ajm oldugu icin parca sikintisi cekicem sanirim yag pompasini pd150 takmayi dusunuyorum.
Enjektorlerimide biraktim yarin kontrol edecekler.
Parcalari toplayip rektefiye isi de bittikten sonra ustaya birakicam toplamasi icin.
Durduk yere kosturuyoruz basimiza is aldik hayirlisi diyorum herkese ilgisinden dolayi cok tesekkur ederim
Parcaci lazim bana simdi :)
forumdan aradığını söylersin parça temin eder yardımcı olur
https://www.facebook.com/bahceotomotiv
aynen ilbey'in golf'ü çözelim eyüp düğüm oldu :D
Senelerdir bu piyasada. İşini doğru yapıyor kimseye de yalan söylemiyor şunu yaparız 300 hp olur diye. Yaptığı işinde arkasında. Elindeki piston takımını bugün satsa 300 liraya 300 lira kazanır ama bu şekilde davrandığı sürece uzun zamanda dha fazlasını kazanır.En azından kimse arkasından laf edemez. Doğru olan da budur bu piyasada.
Şu iki pd 150 hakkında bilgisi olan var mı? Bu paraları eder mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...86515166/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...93420901/detay
Bu ustalarin nazini cekecegimi sandik motor baksaydim diyorum keske.
Var mi sandik motor alabilecegim bi adres? Veya satan vs?
olum sana usta onerdık bırakacaktın adama bakacaktın keyfıne.
Pd130 vs bulup işletebilir miisin iyi olur aslında ama maliyet çok artar yeni motor alırsan
Bende PD160 var. 12.000tl
Faturalı SIFIR BUK motor
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Sifir sandik motor aldim simdi ankaradan donuyorum montajladiktan sonra devam :)