Enjektör+turbo değişiminde aks sağlığı bozuluyor :)
Printable View
Enjektör+turbo değişiminde aks sağlığı bozuluyor :)
105 likte 2. Aks değişimim olacak :D
Yok mu bunun bu çaresi ?
evet arkadaşlar gene ben :D gene bir arıza :D
öncelikle araç 2000 model 1.9tdi vp yani pompa dizel 110hp seat leon stock hatta belkide 100hp şuan :D
şimdi sorun şu; 1-2-3-4-5 fark etmiyor 0-4500 devir bandında her hangi bir noktada rast gele belli belirsiz ayağım gazdayken sanki birden köküne kadar frene basıyormuşum gibi öne yığılıyor gibi oluyor daha öne doğru harekete başlamadan bu sefer hızlanmaya devam ediyor. o kadar hızlı oluyorki bu olay vurdum sanıyorsun bir yere :D işte böyle bir sorun varmı fikri olan ?
Arkadaşlar aracım 1.9L TDi AHF motor kodlu 110HP'lik Golf IV. Hiç çiğ mazot yakma sorunuyla karşılaşmış olanınız var mı bu araçlarda ? Aracımda şöyle bir sıkıntı var sabahları ilk çalıştırdığımda baya sarsıntılı çalışıyor ve dumanı basıyor bir güzel böyle ne tam mavi ne tam beyaz ve inanılmaz bir mazot kokusu geniz yakacak şekilde. Binada ki sinek popülasyonunu bitirdim vallahi :D Soğukken belli bir süre atıyor. Gaz pedalından hissediyorum çünkü öksürüyor araç 2-2.3 devirleri arasında. Tamamen ısınıncada geçiriyor sorunu. Böyle saçma bir sorunla karşı karşıyayım. Lütfen bir fikri olan benimle paylaşsın veya benzer sorunu yaşayan.
Bu arada;
- Enjektörler BOSCH Dizel Serviste bakıldı hatta sıfır takılıp denendi sorun devam etti.
- Mazot pompası DELPHI Servisinde komple dağıtılıp valf ve egzantiriğine bakıldı sorunsuz denildi.
- Sente kontrol edildi ve avans ayarlandı ancak sorun devam etti.
- Beyin söküldü, kontrol edildi ve yazılım orjinale çevrildi fakat sorun devam etti.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Araçta ekstra olarak egr iptal, büyük intercooler ve krom boruları var ayrıca nedense vakum tankının üstüne gelen hortumu iptal etmişler neden bilmiyorum.
Sanki sıkıntınız turbo arızasına benziyor. Bir anda yığılma yapıyorsa basınç kaybediyordur araç. Aynı olaya benzer bende yaşamıştım. Fakat benim beyinden yükleme basınç arızası vermişti araç korumaya alıyordu. Stop edip çalıştırınca düzeliyordu. Üstte bahsettiğim sorun için avansı ayarlayınca geçmişti arıza ama sizinde turboyla alakalı sensörler, hortumlar vs kontrol edilmesi gerekebilir.
Merhaba arkadaşlar, vag grubuna biraz yabancıyım.
1.9 TDİ ibiza ile - İbiza 1.9 Tdi PD130 Arasında turbo farkımı var sadece ?
Sadece büyük turbo intercooler nozzle ile hemen hemen aynı güçler alınabiliyor mu
Sadece blok ayni o kadar soyliyim :)
B6 kasa audi a4 pd130 aldım , araca yazılım uygulandı şuan 0-100 arası sarmaktan gidemiyorken aracım 100'den sonra gidişi zayıflıyor sanki yazılım 100e kadar işe yaramış gibi 200 km top speed daha üzerini zorladım aşamadım araç 3800 devir sonrası tork bitiyor bir çözümü varmı.. Ayrıca aracımda dıştan aşırı koku var , ( yazılım önceside mevcuttu) neyden olabilir ve aracım 203binde ne türk kontroller gerekir
koku sanırım mazot kokusu, enjektörlerden olabilir katalizör den olabilir. pschip ile 40 hp artmıştı aracımızın gücü ve pek duman bile yoktu.pd130 güzel makine özellikle yazılım ile..
şanzuman oranlarını bilmiyorum ama passatta stock 225 falan yazılım ile 235 son hız olmuştu
evet yanmış mazot kokusu yani egsoz , aracın motor kısmının altından geldigini düşünüyorum baya yogun bir koku, ankaradada ilgili insan bulamadım , geçerken şaşmazda bi ustaya gösterdim kat iptal edilmiştir ondan koku geliyodur dedi.. fakat olay sadece koku değil yolda gaza oturduğum zaman son susturucu değilde yine o koku gelen motorun alt kısmından duman atıyorum gibime geliyor, birde ankarada egr iptali v.s bu araçların dilinden anlayan kazıklamayan usta tavsiyesi varmı
Resimdeki gibi bir egzos manifoldu yapsak faydası olurmu üstadlar yoksa gereksiz masraf mı olur?
http://i.hizliresim.com/OROnW4.jpg
http://i.hizliresim.com/lkRY2r.jpg
http://i.hizliresim.com/P5z34d.jpg
oem egzoz manifoldu 300+ güçler almayacaksanız fazlasıyla yeter
Temiz turbo enjektör girilmemiş stock veya sadece yazılımlı bir pd130un ederi nedir ?
İbiza desek model olarak mesela ?
Arabaya biseyler oldu yine :)
3k devire kadar hic bisey yok gitmiyor 3.000 devirde yapisip gidiyorum
Simdi n75 valfine mi bakcam maf a mi bakicam nereden baslayayim
Bu sorunun ne zaman basladigina gelicek olursam 15 dakika boyunca dip gaz da gittim 220km civarlari. Giderken bisey yoktu durdum hareket ettim bu problemle karsilastim normalde 2k dan itibaren basinc geliyordu
Sanki yakit gelmiyor maf sensoru olabilir mi birazdan farkli bi arabadan sokup denemeyi dusunuyorum yazarim konuya
la allahın manyagı, blogundan sıkıntı çekip sıfır motor aldın daha hala 15 dk top speed gidiyorsun derdin ne kardeşim, alman otobanlarında mı gazlıyosun nerden buluyosun 220km de 15 dklık yol anlamıyorum ki, kaba hesap 55 km dümdüz yol olması lazım.
turbonun vakum boruları, n75 den birisi bence.
Maf i yagsiz contact sprey ile temizledim araba duzeldi :)
Burakcim yanlis anladik birbirimizi kusuruma bakma canimsin
valla onur bende aynı şeyleri düşündüm
yazdıkların insana tebessüm ettriyo
istemsizce bıyık altından gülerek lan ne manyak adam yaa dedim :)
klavyenin mimikleri yoktur işte benide yanlış anlama
bu arada 130u swapladın konudan uzaklaştın sorun çıkmasa bakmıycan konuya bi kadran videosu bekleriz
arkadaşlar egsoz spiralimde kaçak var , rahatsız edici derecede egsoz kokusu veriyor.. , ayrıca spiral tork düşüşüne neden olurmu ?
spirali yaptırırsın 100 tl yede ufak bi kaçaktan tork düşüceğini hissedileceğini pek sanmıyorum
Aynen oyle guzel arabalar yenilerinde bu tat yok :) virajlarda vs cok keyifli kopup gitmiyor saga sola direksiyona nasil tepki verirsen o sekilde gidiyorsun. Limitleri cok zorladim hic korkutmadi beni frenleride cok guzel abs cok duzgun calisiyor lastikler kayiyorum dediginde abs calisiyor zaten guzel yapmislar adamlar.
Trim seslerine gecici cozum silikon sprey dusunuyorum. Onun disinda ufak tefek ugrasla trim sesi de kalmaz malesef gun icinde arabama vakit ayirip ugrasamiyorum ben :)
2.0 bitdi amarokumda kulbutor kapagindan turbonun tam agzina giren bi hortum var
Gecen gun haftalik kontrolleri yaparken o hortumun ne ise yaradigini bulmak icin soktum resmen yanmis yag buhari ve hafif yagli sekilde turboya gonderildigini fark ettim
Acaba bu seyin tam olarak amaci nedir ?
Filtre hortumundan turbonun agzina giren bu girisi kor tipa ile tikadim sonrasinda kulbutorden cikan buhari ve yagi bi hortumu su kanallarindan asagiya tahliye ettim
Acikcasi gozlemleri baya olumlu (belki piskolojik oncesinde 1400-1500 gibi gelen turbo simdi 1200-1300 civari geliyor
Yuksek vites cekis sanki daha iyi gibi
Not bunlari yaptikdan sonra hic bi ariza lambasi veya bilgisayarda hata kodu cikmadi
Egr iptali performansa ne tur bir etki eder, b6 a4 de sadece mekanik iptal yeterlimi? Arıza ışığı yakmayalım ,Birde kaç tl tutar bilgisi olan varmi
stp marka enjjektör temizleyicisi hakkında yorumlarınız nelerdir ? tavsiye edermisiniz ?
Bugun temde tek kapi golf gordum, 3 kirmiziydi arkasi artik ne kadar dogru bilemem ama, turkiyede tek kapi pd golf var mi? Varsa da nadir sanirim ilk defa goruyorum.
3 kırmızı pd golf olduğunu biliyorum ama tek kapı mı dört kapı mı bilmiyorum
edit: 4motion pd bile var sahibi üyeydi foruma sanırım