egr katalizör enjektörlerin durumu yakıtı direk etkiler, e bir de kış ayları.. çok dur kalk trafik, kısa mesafeli kullanım bunlar hep etken tüketime..
Printable View
egr katalizör enjektörlerin durumu yakıtı direk etkiler, e bir de kış ayları.. çok dur kalk trafik, kısa mesafeli kullanım bunlar hep etken tüketime..
Ben pd ile 50 liraya nerdeyse 200 km gidicem sehir ici. O kadar az yakiyor ki aldigimdan beri hemen hemen 4 5 ayda 15k km yol yaptim :)
Su motorun ustune dizel tanimiyorum
1.9 Tdi dsg de kış aylarında 6.5 7 lt ortalamam var şehir içi.yaz aylarında 5.5 6 lt oluyor.
Haftada 1 2 kez akşam 5 trafiğinde karşıya geçiyorum.onun dışında günlük 15 km git 15 km gel şeklinde yol yapıyorum.bunun 9 km si E5 trafiği .yani motor tam ısındıgı an ben varmış oluyorum :)
Bunun haricinde her sabah 3 dk ilk çalıştırdığımda bekliyorum buda yol bilgisayarindaki ortalamaya negatif erken.ayrica turbo uzatmaları oynuyor.turbo revizyon, egr emme temizliği, enjektör bakımı sonrası bi yarım lt daha aşağı iner diye tahmin ediyorum.
katı aldırdık varkende aynıydı :)
geç çalışma sorunu oldu bi gün 15sn'de marş alıyodu enjektör tamir takımı yaptık öncesindede sonrasında da bi fark yok yine 10Lt.
oksijen sensörüne mi baksam acaba
-onur 50TL ye 150 km göremiyorum 130 anca
zaten yine içimde patladı bmw alamadım satacam en sonunda çakıcam 5.30'u lpg olmuş 2TL varsın yaksın 20 Lt. :)
geç çalışma varsa egr yi kontrol et, doludur muhtemelen.
gerçi ben senin yerinde olsam direk racepipe yaparım egr yerine, çok kolay sizde iptali çünkü.
Araç geç çalışıyorsa, avans ayarı bozulmuş olabilir, arıza kablosu varsa 4. kanal 4. değer olan torsion değerine bakabilirsiniz. ( normal durumda 0 veya 0.5 olmalı) soğukken değer 0.5 azalır, gaza yüklenince 0.5 artar
Avans yarı bozukluğundan olabilecek diğer semptomlar:
-Aşırı yakıt tüketimi 9-10 litre/100 km
-Yol bilgisayarı ile depo ölçümü arasında uçurum olması 100kmde 2-3 litre fark
-Soğukken 3-4 marşta çalışma
-Rölantide titreme
-Alt devirlerin bomboş olması
Onun dışında akla gelenler EGR tıkalı olabilir, ısıtma bujilerinde sıkıntı olabilir, enjektörlerde sıkıntı olabilir.
şu an geç çalışmıyo benzinli araba gibi saniyede marş alıyo
enjektör tamir takımı yapıldı
şu anlık tek sorunum herkezden fazla yakmam
oda kesin yazılımdan artık diye düşünüyorum
orjinal yazılımı nerde yükletebilirim kartal civarında pc ye bağlayıp araca bakabilcek arkadaşlar varmı
sanayiye gitsem bi *** anlamıycaklar menülerde yalandan iki tur atıp 50 lira kitliycekler
taptaze bir gtb2260 var yokmu isteyen?? :)
Benim pd130 passat varken 7_8 lt arasi sehir ici yakiyordum arabanin genel ortalamasida 6.3 tu yazilimli
orj yazılıma rağmen yüklenince siyah duman niye atar araç ? pd105golf5 274bin km'de.
Yüklenince her dizel atar demeyin. Bu bildiğiniz epey epey hard yazılımlı gibi duman atıyor. Herşeyiyle orj araç.
Hocam araba gayet yürüyor.Turbosu 1 kez revize edildi 90bin km kadar olmuş sanırım.
Abi bildiğin dumanlı yazılım yapılmış corsadan biraz az atıyor. Carbon clean hiç yapılmamış. Bu km de yaptırmak sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. 1 depo mazot koyup içine würth temizleyici vs atıp kurum sökmek için allah ne verdiyse dipgaz yapıştıralım mı ? Birde ışıklarda uzun süre durunca cam açıkken vs ekşi ve geniz yakan bir egzoz kokusu oluyor.
kurum yakıyorsun işte, egr ve emme manifoldu doludur ondan kaynaklı biraz da duman.
1.6 TDİ huzur ya diyip ortalığı karıştırim :D:D
arkadaşlar hiç aklımda yok ama şimdi bu satılan 2260la beraber sadece yazılım yapsam ne kadar faydası olur benim vp110 külüstüre, şimdiye kadar hep yazılım, cat iptali, bunları konuştuk. acaba bu dediklerimle ne olur
turboyu niye almak istiyorum sizce :D geçen ustanın birine baktırdım arabayı vnt kanatları kurum dolmuş kaça temizlersin dedim, söktüm taktım yatırdım kaldırdım 500-600 dedi, turbo alsam daha karlıyım diye düşünüyorum :D birde turbodan sonra yazılım kat iptali falan yaptımmı tamam olurum heralde
vp motorlara pompa nozzle yapmadan o bahsettiğiniz güçler sadece hayal olur
Canim cok sikkin bu aksam gazlarken araba birden stop etti debriyaja basinca hizli gidiyordum 230 gibi ses falan duymadim hic.
Durdum sagda calistiramadim mars donuyor ama araba calismiyor .
Cektim simdi evin onunde duruyor pazartesi gostericem.
Marsa basiyorum ilk yavas donuyordu evin onunde bidaha denedim biraz hizlandi mars basarken donmesi.
Ne oldu ne bitti hic bilmiyorum canim cok skildi
Sagol abi durduk yere canimiz skildi iste. Hic bi yorumum da yok boyle bisey ilk defa basima geliyor
Gecmis olsun dostum.o bozulma anı çok kotu oluyor ya.moral falan kalmiyor.4 5 defa yasadim ibizada.sanirim ya turbon gitti yada enjektor :(
Onur turbon bozulsa kirilsa araban calisir run away olur en fazla, rail sensoru ile alakali bir sorun . rail fisine bak . Arabam bozuldu off saticam diye bir modifiye mantigi olabilir mi ?
Cok anlamsiz hic yorumum yok sanki giderken yakitim bitti kompresyona biraktim arabayi durdum sesinde vs degisiklik hissetmedim ne oldu bilmiyorum simdi sinavdan ciktim aksam ustu ilgilenicem yazarim
geçmiş olsun onur
1.4 tdı pd80 motorda nasıl bir egzoz uygulamalıyım acaba?Aracım yazılımlı, egzozdan amacım araç rahatlasın az daha güçlensin yeter.
Gecms olsun onur umarm en ksa zmanda sorunu halledersinız