Berner yada Würth kullan Ufuk.. En iyi ikisi, kişisel ve sanayideki arkadaş tecrübelerine göre.
Printable View
4motion olarak tek var TR de pd150 sanırım, pd130 4motion da var..
pd130 ve 115 tek kapı gördüm pd150 tek kapı hiç görmedim ama 2003-2004 model olarak ilana düşmeyen baya araç var pd150 olarak.
Edirnede vp110 var tek kapı mesela :) değişik değişik araçlar girmiş zamanında..
1.9 pd değil ama 1.4 pd ile ilgili bir sorum olacak.Yazılımdan sonra elm ile basınç ölçtüm peak 1,3 cont 1,2 çıktı.Ne diyosunuz nasıl değerler.Yazılımsızda peak(çok az altta) aynı aşağı yukarı ama cont 0,6-0,7lere kadar düşüyor.
ulan foruma 1 hafta girmedik, 1.6tdi lar typer geçer olmuş bizim 1.9tdi topiği ölmüş :D
arkadaşlar 2000 model passat 1.9 tdi 110Hp aracım var. Araç 1. ve 2. viteste çekişi çok iyi olmasına rağmen 3. vitesten itibaren performansını kaybediyor. Ayrıca son zamanlarda birşey farkettim. Aracın torku-gücü bir anda sönümleniyor. sonra yeniden açılıyor. örnek verirsem 2000-2500 civarında çok güçlü. sonra 2500 de kesilip 3000 de yeniden açılıyor. 3500'e kadar devam edip yine bitiyor. Bu aradaki sönümleme neden olabilir ? Ayrıca 1. ve 2. viteste aldığım performansı 3. vitesten itibaren neden alamıyorum ?
GT2260 Turbo arayan var mı uygun fiyata vericem :-)
1.6tdi'a 2260 olur mu ki :D
enjektör bakımı yaptırmayı düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz yer ve tahmini maliyeti konusunda bilgisi olan var mı?
Bosch da ben yaptirmistim maliyet 300 tl
arkadaşlar golf 110 luk afn motor kodlu araçlar birtek golftemi vardır ? ayriytten kaç hp ye kadar dayanır motor içine girmeden 110 luk afn motor kodlu golf almak mantıklımıdır.
Motor ici dayaniklidir saglikliysa 200 civari guclerde problem cikarmaz yalniz almak ne kadar mantikli bilemiyorum cunku sanziman cok kisa ve motor sesli ayni zamanda sarsintili. Son vites 217 gibi kesici yapar uzun yolda +130 km sonrasi kafa agritir.
Yazilim disinda ileriye donuk proje niyeti varsa pompada islem istiyor rotar tr de yok yurtdisindan tedarik edilebilir ancak o da gelir mi gelmez mi mechul :)
BXE PD olmuyor anladığım kadarıyla, 1.9 BXE kodlu motordan ne yapılarak nasıl bir verim elde edilir?
Yada uzun lafın kısası uğraşmaya değermi?
Pd105 oluyor bxe ler. Ugrasinca neden olmasin :)
Seat Leon Mk2 1.9 8v (BXE)
motor ilk çalıştığında 4-5 saniye düzgün çalışıyor daha sonra motorun çalışması değişiyor titreme yapıyor,3-4 dakika sonra motorun çalışması normale dönüyor ya da bir kaç kez gaz verdiğimde titreme düzeliyor,ustaya gösterdim enjektörlerden olduğunu bakım yapılması gerektiğini söyledi fiyat olarakta astronomik bir rakam söyledi ,senin söylediğin 300 tl nin 4 katı civarı,senın dediğin karbon clean mi?
bızım enjektorlerde tamır takımı orıng ler var 100 bın km de degısmesı gerekıyor aslında. ben 150 bın gıbı yaptırmıstım temız cıkmıstı. 250 yaptırmıstım bende ama her bosch servıs anlamıyor. bırı bakınıp durdu anladım hıc yapmadıgını sonra bostancıda yaptrmıstım adam 2 saatte falan halletmıstı.temızlıgını yapıyor teste baglıyor tamır takımı degısıyor.
evet arkadaşlar kaza yaptım :D Allahıma şükürler olsun bende bişey yok, arabada pazartesi motor açılınca belli olacak :D benim nacizane tecrübem hergün yan yan çıktığım viraja hergün biraz daha hızlı giriyordum :) bugün çıkamadım :D
Gecmis olsun. Tecrube edindin ozaman:)
Gecmis olsun cana gelmemesi sevindirici. arabaya uzuldum hasar cok mu abicim
eyvallah saolasınız :)
yok kardeşim kaporta falan sağlam kartelden aldı hasarı ne çıkacak bilmiyoruz bütün hasar motorda :) sağlık olsun mal geri gelir
ANladim hic ugrasma ankara ostime git komple pd motor al bide 6 ileri sanziman al hic ugrasmadan oturt gitsin arabanin piyasasini arttirmis olursun hem :)
yok kardeşim o kadar masrafa giremem şuan. kartel kaynağa gitti gelsin yapalım yürüsün yeter :)
Abi benim eski motordan soktugum kartel sapasaglam musuruyle beraber duruyor oyle. Eger ki kaynakla saglikli olmayacaksa veya icine sinmesse haber ver kargo yaparim.
saolasın paşam. onu bırakta seni 1.7tdi konularında görüyorum hep nedir ne yaptın 2. arabamı aldın.
Corsa aldim borada kardesim gbi sevdigim bi arkadasimda. Bora turbo kirdi simdi oem donduk iligimi kuruttu hesap ettim gecen 1.7 corsa parasi harcamisim tam. Oyle cok kosturmadim da icimde kaldi
fatihcim senin derdin araba koşturmak değildiki peder beyle ortak araba kullanıcam diye koşturulacak araba alamadın bi türlü. yoksa aklın yolu bir corsa, 106, saxo alıp yükleyip binmek ki 1.4 hdi ler bile güzel yürüyor bora 1500 kilo nereye koşsun garibim :D
Beyler günaydın herkese, var mı çevrede pd130 İbiza satılık uygun fiyatlı, motor kırık vs o Şekilde de olur :) ztn açılacak Alınca :)
Connecting site...
aracı tanıyan var mı arkadaşlar? sizce sıkıntı yaşarmıyım bunu alsam
bu sorgu konusu bu araç içindi
http://www.techturkey.com/forum/arac...a-1-9-tdi.html
Keske bende safkan bi 130 bulabilsem :)
sıfır enjektör fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
Bu aralar gözlemlediğim bir durum var araçta.
Gazı bıraktığım an araç yığılıyor hiç süzülme olmuyor.sanki ayağım frendeymiş gibi anında yavaşlamaya başlıyor.hafif rampalardan inerken de durum aynı.fren sisteminde son zamanlarda bir işlem yapılmadı.kat susturucular hersey üstünde.200k km yi devirdik.Egzoz sistemindeki kurumdan dolayı böyle bişey olabilir mi ?
Normal kullanımda ve gazlamalarda su sıcaklıgınız ne aralıkta oluyor, bende normal kullanırken 93-95 i görüyor gazlayınca 100 e kadar çıktığı oldu. Araçta yazılım vesaire yok, sizce normal mi? Obd den ölçülen sıcaklıktan bahsediyorum gösterge değil.
Yakın arkadaşımın 1.9tdi golf 5'i var. km'si 296.500 gibi birşeydi dün baktım. Arabanın ilk sahipleri kendileri full orjinal.
Araçta ki sorunlar;
1) Aşırı dumanlı (Tamponun altı egzoz aşağı bakmasına rağmen is olmuş,avmlerde vs ilk marş basarken yerde iz bırakıyor egzoz dumanıyla)
2) ışıklarda durunca cam açıksa ekşi ve boğazı yakan bi kokusu oluyor insanlar rahatsız oluyor öyle diyim.
3) Durur haldeyken bile duman atıyo yani çalıştırın olduğu yerde dursun araba gaz vermeyin yine duman atmaya devam ediyor az ama yinede bariz şekilde duman belli oluyor.
4) soğuklarda gece park edip sabah çalıştırmaya çalışınca çok gürültülü sarsıntılı ve genelde geç marş alıyor. Hava 15 derece altındaysa geç marş alıyor. Bir süre kullanıp sonra stop edip, 5dk sonra tekrar çalıştırınca hemen marş alıyor.
5) stop ederken 9 şiddetinde deprem oluyor. Videoya çekecektimde araba boşta stop ederken ön lastikler 1 cm oynuyor öyle diyim sanki 1.viteste çekipte stop ettirmişim gibi.. İçerdeki titreşim arkadan biri mi vurdu lan dedirtecek kadar.(volan yada motor kulağı diyorum)
Özellikle aşırı duman olayı nasıl çözülür sizce sebebi nedir ? Depoya würth temizleyici atıp 200lü hızlara kadar basarak 2 günde depo boşalttık yine devam duman olayı. Kurum birikmiştir diyorlar son 3 aydır araba ısınınca devirli kullanıyrouz 11.8 lt ortalaması olan dizel yaptık daha nasıl kurum sökemeyiz ? Burnout yaptım 1dk kadar,lastik dumanından çok egzoz dumanu çıkarttı.
bence düzgün bir yere enjektorleri monıfoldu falan sokturup baktırın ama oncelık enjektorlerın bakılması
PD130 için mobil 5/40 yağ kullanmayı düşünüyorum.kullanan varmı,yada başka tavsiyeler?