Suyun kaynama sicakligi 100 derece zaten bence bi problem var aracta
Printable View
bndede asırı duman var kat hala uzerınde bosaltılmamıs egr de ıptal degıl mıllet yazılımlı sanıyo :))
212binde pd130 passat alacağımda, araç çalışırken yağ kapağını açtığımızda çaydanlık gibi buhar atıyor.Usta sıkıntılı alma dedi?Önemli bir sorun mu bu?74bindeki 1.4 tdı fabiamda böyle bir şey yok ayrıca.
Yag kapagindan cok cikarda yag cubugundan bakinca caydanlik gibi atiyosa sikinti okabilir.benim 150 bindeki aracimdan az buhar atiyodu
benim bildigim kadarı ile pd motorlar yag kapagındn az bi buhar yapıyormuş bu normal o arac için
2004 model bora var arkadaslar pd130 jant yay yazilim vs extralari mevcut satiyoruz guzel fiyata vericez dusunen kacirmasin
http://s16.postimg.org/bk8suaf3p/Scr...6_22_40_38.jpg
Şöyle bi arıza aldım sebebi ne olabilir.
şöyle bir video var hata ile alakalı.
https://www.youtube.com/watch?v=rsyuOFXKCeE
İzledim ama pek bi anlam veremedim oynattığı cisim hakkında bilgim olmadığı için
aracım pd130 2260 turbo ve yazılım mevcut. 1 .vites te tapa gaz yaptığımda gaz takılı kalıyor gibi oluyor ve ayağımı gazdan çekmeden vites atıyormuşum gibi devir 5 binde kalıyor ta ki vites değiştirene kadar,debriyaj sensörünü değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor.serviste yazılımsal sorun oldugunu sölediler yazılımcımla konuştuğumda ise yazılımsal bi sorun olmadığını sölyledi.daha önce bu sorunu yaşayan ne olduğunu bilen varmı?
Diğer viteslerde gazı geç bırakma gibi bi durum var mı?
TPS i temizleyip yeniden vagcom ile kalibre ettirsen diye düşündüm. Canlı şahit olmadım veya denk gelmedim bu tip olaya ama fikir yürütüyorum sadece :D
lütfen yardım, hafta içi olduğu için servise gidemedim
aracım (manuel pd130 passat) viteste iken ayağımı gazdan çekince 80-120 arası bi uğultu sesi geliyor ve gaza basınca kesiliyor
boşa atınca ve soğuk motorda uğultu yapmıyor, neden olabilir bir fikri olan var mı ?
Merhaba arkadaşlar;
AVF motor ile ASZ motor arasındaki farklar nelerdir?
Farkı yok sanırım, tek fark birisi uzunlamasına (AVF) diğeri yanlamasına yerleştirilmiş oluşu (ASZ) kaynaklı isim farklılığı.
Teşekkürler Levent hocam.
ASZ motor Bora aracımız var. 130hp. Araç uzun yolda sıkıştırıldığında turbo kendini korumaya alıyor ve araç çekişten düşüyor. Usta baktı araca. Herhangi problem yok dedi. Biz turbo valfinden şüphelendik ama hata kodu olarak basınç ilgili hata vermemiş.
Söylediğine göre araçta yazılımsal bir problem var.
Aracı yeni aldık. Alırken computest raporunda araç 142hp çıktı. Büyük ihtimal yazılımlı diye düşünüyoruz doğru mudur?
Ankara veya özellikle Kayseri'de bu işi yapabilecek usta tavsiyesi arıyorum.
avf de basıma geldı ara ara 180 cıvarı bastıgımda gaz kesıyordu stop edıp calıstırınca duzelıyordu arızada vermıyordu. turbo basınc sensorunu denedık ve duzeldı
Bizim araç da yokuşta veya sollamalarda biraz sıkıştırınca turbo kendini korumaya alıyor. Sizin dediğiniz gibi kontağı kapatıp açınca düzeliyor. 1500km yolda bir kaç kez yaptı. Aşırı sık değil aslında.
Usta yazılımsal sıkıntı var diyor. Üzerindeki yazılımı orjinale çevirip denemek istiyoruz. Özellikle Kayseri'de bu işi yapacak usta arıyorum.
PD130 motorların üzerindeki turbo 1749 kuru düzen mi yoksa 1749v mi ? Birde biraz eğlenmek için araca bu turbo ile neler yapabilirim ? Yazılım, EGR iptali, Egzoz, Filitre uygulasam nasıl olur yaklaşık kaç hp alırım ?
Full stock pd130 yazılım kat ıptalı ıle 160whp güc üretiyor saglıklı.
Cupra turbosu ıle 200hp binilir.Benım sahsı fıkrım kesınlıkle ve kesınlıkle cooler takın eger pd130 a 1-2 sene bıneceksenız..
defalarca 1749vb yaptık 200hp civarı temiz binmek için ideal turbodur
Merhaba arkadaslar vw caddy 1.9Tdi aracım var Cupra turbo var aracımda Ege Turbo yapımı ve Hard yazılım egr iptal ve Down Pipe var 200hp üzeri güç istedigim için 2260 turbo takmaya karar verdim ama aracıma kac lt intercool takıcagım ve hortumlarının kaclık olucagı hakkında hıc bır fıkrım yok yardımcı olurmusunuz ?
Gtb2260vklr nin pd 150 de dayanabilecegi basinc araligi nedir.aracomda Orj kapak orj intercooler ile motorun alabilecegi basinc ve turbonun uzun sure saglikli sekilde calisabilmesine olanak saglayan basinc araligi merak ediyorum. Itmeli acuator kullaniyorum. Simdiden tesekkurler.
ayda 3000 3500 km yol yapacağım dizel bir golf 4 alayım diyorum gönlüm pd150 den yana ama bir türlü karar veremedim.Aracı Bulgaristan'dan alacağım 3k € gibi fiyatı var.
1.4 lt daha mı mantıklı olur? Yada hangi araçları önerirsiniz?
uzun yol mu şehir içi mi
uzun yolda yüksek hacim en iyisidir bence tabi siz bilirsiniz
arkadaşlar golf 4 alma planım var 1.9 lardan. bunlardaki motor nedir ? yazılımdır, dp dir, big turbodur kaldırır bir alt yapı mevcut mudur bu arabalarda ? şamzuman durumu nasıldır ? km ler genelde yüksek, çok sorun yaşar mıyım ? geçmişte sorulduysa kusura bakmayın. konunun aciliyeti var, ilk sayfalar hariç okuma şansım olmadı. şimdiden teşekkürler.
Selamın Aleykum Arkadaşlar
Aranıza sonunda katılmayı başardım
https://i.hizliresim.com/AgGq7q.jpg
https://i.hizliresim.com/B4G0vV.jpg
2005 model Kırmızı
pd130 aldım
Spec
-2260 VKLR
-%80 Fırad enj.
-koç boynuzu manifolt
-44 MM dompwalf
-76 MM düz boru
-6 Yap bronz
-Mahle Nos'a dayanıklı kol piston
-Üst kapak Port Polish
-büyük intercooler (Tahminimce 14 Lt)
-Kısa Şanzıman 3 kısa 4 uzun.
-250 Shot 4 noktadan bağlı NOS
bir kaç şey daha var aklımda değil.
Bu araç aşırı güçlü geldi bana ve bu aracı nasıl kullanmam gerek
Nasıl kullanırsam bu aracı kırmam.
Bazı sorunlarımda var onlarıda sorayım bilen vardır inş
1-kalkarken baskı balata gırrçç diye ses yapıyor bazen
2- 4. ve üzerindeki videslerde devirsiz kaldımı araç sılkeleme yapıyor gaz verince yada kesince düzeliyor
3- ani hızlanmalarda yüksek devirlerde akü ışığım yanıyo sonra gaz kesince sönüyor.
4- EVC hafızasında basıncı tutumuyor kontak kapatıp açınca basın düşüyo ne yapmam gerek
5- Bu arada Benim 4. vides 220 de kesiciye düşüyor sizde kaç?
şimdiden teşekkürler
selametle
Arkadaşlar pd130 yüklü kullanan kimse yokmu bana yardımcı olacak?
:byebye:
pd makine bilene eğlence bilmeyene dert keder