Heryer bu şekilde mi yapıyor artık ?
Printable View
Heryer bu şekilde mi yapıyor artık ?
Evet, firmaların geneli OBD 'den yapabiliyor.
mk7 grubu komple obd hiç beyin açılmadı diye biliyorum onlarda.
mk6 grubunda ilk sefere has beyin açmak gerekiyor..
Eski yağa engine flush boşaltıp arabayı 10 dak çalışır durumda rolantide bırakıyoruz
Eski yağı boşaltıyoruz
Yeni yağı dolduruyoruz
En son Ceratec i ilave ediyoruz
Yağ ve ceratec in alması gereken yağ kadar olmasına dikkat ediyoruz
oldu da bitti.
Şahsen Bütün filtreleri MANN kullanarak ve Liqui Moly ile yaptığım bakımdan sonra aracımda bir rahatlama hissettim ama plasebo etkisi de olabilir :)
Teşekkürler Tayfun. Yalnız 86bin kmdeki arabaya engine flush gerekir mi diye düşündüm bi an. (benim araba) Acaba motorun içinde o kadar çok pislik birikmiş midir?
Yok diyemem ama bence az da olsa vardır...ben 60.000 km bakımına gireceğim gelecek hafta, bakımda engine flush yapmayı düşünüyorum fakat çok da işe yaradığına inanmayarak yapacağım..Yakıt kalitesi ve yağı hangi aralıklarla değiştirdiniz o kesinlikle önemli 86.000 kilometreye kadar
Arkadaslar yarin ozgun kardes yazilim yapacak arabama dpf yi iptal ettiri daha sonra icini kirdirsam yazilim acisindan sorun olur mu yani custom yazilimin ruhuna ters olur mu sonucta yazilim yapilirken dpf uzerinde olacak.
Yurtdışı bakımları 30.000 kmde bir olduğu halde aralarda (15binde bir) yağ-filtre değişimi yaptım. 60 bine kadar OMV'den euro dizel, sonrası OPET, son iki depodur da AYTEMİZ'den alıyorum, sanki Aytemizden aldığımda depo başına daha fazla km yaptım, üstelik şehir içi.
O zaman 90 binde carbon clean, 105 binde de liqui moly seti yapsam fena olmaz. Çünkü 90 bin bakımı serviste olacağı için Liqui Moly getirdim, bundan doldurun demek iyi olmaz sanırım.
Bu arada benim soft yazılımı 41binde iken yaptırmıştım.
ALINTI :
Araç Kullanıcısı Açısından:
Arıza ihtimalinde azalma,
Yakıt tasarrufu,
Yüksek 2.el değeri,
Çevre Açışından:
Düşük emisyon salınımı
Dizel Partikül Filtresi’nin Ömrü Açısından:
Temizlenen yakıt ve hava kanalları ile Dizel Partikül Filtresi’ne ulaşan kurumlar azalır,
Dizel partikül filtreli araçların rejenerasyon sıklığı azalır,
Dizel partikül filtresinin ömrü uzar,
Yakıt Tüketimi*:
Şehir içi yatık tüketiminde % 2,27 oranında azalma, otoyol kullanımında % 2,04 azalma ve ortalama % 2,13 oranında azalma kaydedilmiştir.
Hızlanmadaki İyileşme*:
40-100 km. aralığında % 6,41, 60-100 km. aralığında % 4,12 ve 80-100 km. aralığında % 3,10 oranında iyileşme kaydedilmiştir.
Egzoz Emisyonunda Azalma*:
CO2 emisyonunda % 2,10, HC emisyonunda % 1,72 ve CO emisyonunda % 7,53 oranında azalma kaydedilmiştir.
Motor Gücü ve Torkunda Artış*:
Motor gücünde % 2,08 ve motor torkunda % 1,64 oranında artış kaydedilmiştir.
FABRİKA, TURKAK ONAYLI AR-GE LABORATUARI TEST SONUÇLARINA GÖRE.
http://www.ford.com.tr/cs/BlobServer...317&blobkey=id
http://www.ford.com.tr/cs/BlobServer...158&blobkey=id
Çok teşekkürler adamım. +rep ;)
Bana carbon marbon clean inandırıcı gelmiyor çok istiyorsan söktür komple temizlet geri taktır parçaları hem içine sinsin
Bu poloya yay işi yaş sanırım, voglant 30-50 mm aldım 17" jant 205/40 lastik ile leylek gibi kaldı araba.
Eibach 3,5 cm var sanırım oda fena degil ama arka yüksek kalıyor gibi
Hr kullananlar cok sert oldugunu söylüyorlar evet poloda kullanmasamda gecmiş yıllarda karakteri sert bir yay oldugunu test ettim
Şimdi diceksiniz ki armut'un sapı üzümün çöpü :) fakat şunu gördüm pololara daha dandik amortisör yapılamazmış
Bana nokta atışı bir yay söyleyin özel ricam sizden.çan çin çon olmasın parası önemli degil, yada en son gidip "standart binecem ben bu araya yawww" dediğim poloya coil alacam onada içim el vermiyor :)
Allah aşkına biri şu hastalıga reçete yazsın :)
Kulllanıcılarda foto eklerlerse büyük makbule gecer.
kuzenin eski aracında Eibach Prokit kullanmıştık, 195/55R16 lar ile şu şekildeydi durum,
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...74&oe=56F28122
Yaylarin kodu nedir abi?Belki motora gore uyumlu bir yay degildir...Cogu eibach yay mesela 1.4 atmosferik aracin poloda
Yada golf7 icin konusursam golf7 icin eibachin halk dilinde 5lik,yani sportline uretimi yok.Fakat sahibindende falan birton satan adam var.Kim bilir neyin yaylari allah bilir...
Diyecegim once kodlar kontrol edilmeli,dogru degilse degistirmeli.Yeni yay alirkende mutlaka uygun kodlu olani almak lazim diye dusunuyorum.En fazla ne dusuruyor poloda kullanan arkadaslar yazar buraya
Bu engine flush nedir?
dragger punto zamanında servisten çıkmıyordu carbon clean yapacam diye :)
gerçekten çok etkilimidir yahu ? geçen bi yakıt katkısı koydum belki psikolojik ama o bile etkiledi gibime geldi :)
Bu arada fotodaki araba 1.2 TDi Trendline idi.
levent voglant 30-50 mm aldım kutunun üzerinde 1.6tdi için oldugu yazıyordu, basıklık saçma sapandı sanki yay takmadıkta orjinal arabaya 2 yada3 kişi binilmiş gibiydi
kardesim, söylediklerin tamamen doğru, amiyane tabirle tutabildiklerine geçiriyorlar.ben tanıdıgım birinden direk 1.6tdi yazılı olanını aldım fakat basıklığın hiç tadı yoktu.yayların et kalınlığı olarak daha incesinimi takıp denesek, örneğin 1.6 tdi'a 1.4 benzinli yada 1.2 benzinli polo yayı gibi(eibach vs)
evet kamer 1.6 tdi
aklımdan öyle geciriyorum mesela bu yayları benim 1.6 tdi a uygulasak biraz daha basar ama dengesi saçmalayan bir araba olmaz heralde ne bileyim çok çırpma vs vs gibi.
Yay kodunu paylasabilirmisin abi
Orjinal amortisörde 3.5 dan fazlası artı değil eksi oluyor arkadaşlar. Polo'da eibach 3.0 mm veya 3.5 mm diyorsa inanın ideali odur. Bazı araçlarda 3 dahi üretmiyor, focus mk3'deydi sanırım 2.5mm üretiyor pro-kit'te...
Eibach test ve arge'leri orjinal fabrikasyon amortisörlerle yapar, bu yüzden günlük kullanımda görsel olsun, benide bu bozuk yollarda fazla yormasın diyorsanız
eibach doğru tercih. He şunuda söyleyeyim, ne olursa olsun özelliklede arka kısımda oturanlar için, sertlik hissediliyor baya baya
Polo da oem süspansiyon üzerine yay kullanılmasına her zaman karşı oldum; Sadece aracı düşürülmek isteniyorsa kullanıla bilir, ama ciddi anlamda rijitlik isteniyorsa Bilstein B12 kitten yanayım ön 25 arka 30 mm düşürmekte .
(Polo 6r 1.6 Tdi Bilstein B12 kit )
http://s-cocokara.sakura.ne.jp/_nblo...Q5YwFmdLXA.jpg
1.6 TDI cılar. Size sorum var. Bazı pololarin karter yüksek bazisinin alcak. Sebebi nedir ? Benim karter tampon hizasınin 5cm kadar altında sizde durum ne?
Bu hiç dikkatimi çekmemişti
Böyle bir şey yaptırabiliriz custom ;)https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net...ed&oe=56DD0E2D
Özellikle pololarda var bu durum.
Karter tampon hizasınin 5 cm kadar altında duruyor. Arabayı adil şekilde basmaya kalkınca sorun oluyor.
Son bir soru sorayım
Red eagle kullananlar pamuk gibi vs yazmışlar
Kullanan bikac tanıdıgım ilede görüştüm cok memnun olduklarını sölediler
Ön arka 5 cm 17" jantlı uygulanmıs araclar gördüm basıklık süper, pamuk deniyor ama diyelim ki red eagle tercih ettim cm olrak bi alt kombinasyonunumu tercih etmeliyim? 35-50,30-40 35-45 gibi artık hangi ölçü varsa?
5 cm ile pamukluk tezat sanki :)