ankarada diesel cupra var acayipde gidiyor turbo büyültme işlemi diesellerde de gayet işe yarıyor
Printable View
ankarada diesel cupra var acayipde gidiyor turbo büyültme işlemi diesellerde de gayet işe yarıyor
her arabaya yarar hakkıyla yapıldıktan sonra turbo büyütme işlemi ;)
1.6 hdi 110 fap ın turbosunu büyütmek mantıklımı peki
hıc yuklu focus var mı memelekette dızel 109luktan ?
sadece turboyu büyütürsen bir yere kadar gidersin pompayıda büyütmek lazımki dengeli olsun ama bu seferde pistonlar ne kadara kadar dayanır muamma... tabi bu dediklerim highend durumlar için geçerli. NŞA da 109 luk focustan turbo+pompa değişimi ile 200 bg güç rahat alırsın ama pistonlar ve gömlek dayanırmı bilemiyorum. şuda var pistondan önce debriyajın bi kaç rollingde biter :D
bende 1.9dti megane I 100bg 200nm var buna ne gibi modifiyeler yapılabilir sizce :)
okadar dısardqan bellı olmasın en azından peder anlamasın araba ortak :D chıp dusunuyorum kafaya koydum ama kararsızım araç 111 bınde 110 bınde ust motor yapıldı kayıs kesıp trıgerı yedıgınden adam motor temız dedı turbo falan onarım gordu o arada...korkuorum masraf cıkrr dıe masraflı oluyor sorun cıkınca :)
bi sayısal tuttursam once su arabayı 150 bg ustune cıkarıp zevkını cıkarıcam sonra evo alcam ya:D
Kaliteli bir powerboxla beraber chiptuning yaptırırsan gizli bir düğme ile artı 30-35 hp devreye sokarsın..
böylelikle baba oğul ilişkisi korunmuş olur ((:
amaç o zaten..yoksa neden powerbox diyim..
yazılımla bütün basınç değerleri setlenir ama bu basınçları kullanabilmek için püskürtme zamanlarının uzatılması gerekir..bu işide enjektorlerden bağlanan bir powerboxa yaptırırsan uzaktan kumanda ile devreye sokarak performans karakterini değiştirebilirsin..
Mehmet bey enjektörlerin püskürtme zamanı arttırdığı için box turbo basıncı oto.yükseliyor.box'lar böylemi işliyor? Ama ECU'ya remap yapıldığı zaman daha fazla basınc kullanılması sağlanıyor.Box'ta enjektörlerin püskürtme zamanı arttırdığı zamanda daha fazla basınç geliyor böylemi oluyor acaba? Doğru anlamışmıyım? :)
fabrıkanın verdıgı degerlerın ustune cıkılması arabayı ne sekılde etkılıyor? mesela bızımkı ıcın konusalım 1900cc motor var.teknolojı olarak eskı olabılır yanı 100 bg olduguna gore :) ama bunun elbette max sınır cıkılabılecegı deger belırlemıstır dımı fabrıka?zaten adamlar bunu en uzun omurlu ve en az yakıt yakacak sekılde tasarlamıstır herhalde :)
şuna şuanki bilgimle cevaplamak isterim.Fabrika'nın ECU ayarları motorun risk seviyesindeki basıncından daha da fazla aşığıda burda yapılan motorn gerçekte yapılabileceklerinni ortaya çıkarmak.Motorun ömründe ise bildiğim kadarıyla bir azalma yok.Zaten genelde attrılan basınç tolerans sınırlarnınn içinde kalıyor.