1.3 dizel 75 hp corsa d ye haftaya ecufastte yazılım yükleticem 100 hp olucak dendi farkı nasıl hissettiricek bakalım
Printable View
1.3 dizel 75 hp corsa d ye haftaya ecufastte yazılım yükleticem 100 hp olucak dendi farkı nasıl hissettiricek bakalım
Multijetler güzel araclar.Farkı cok rahat hissedersiniz özellikle alt devirlerde.Eglenceli bir arac olur.
doblalardan o kadar guc alındıgını duydum eger fıat motorundan o kadar guc cıckıosa ve asısırı yuklenmedın partner 2,00 hdı daha ıyı verım alınır dıe dusunuorum
eet mehmet ustamla konustum sordum bunu ww grubuna bak dedı ama butce meselesı bıde partnere karsı bı ılgım sempatım var oncekı aracımda partnerdı ama 1,6 olunca sınırlı yukleme yaptık hacımın kucuk olması korkutuodu benı mehmet ustamın bu konuya sıkı bı acıkmala ne gıbı ıslemler yapılıp ne kadar guc alıabılır bu koonuda bılgısını belıorum
beyler suan yazılımla en tehlikeli hale gelecek 1.6 dizel hangisi ?
Yüklenmiş 1.3 70 75 90lik var etmez 1.3 motorlarda yüklenmiş ve yürüyen örnekler varmi büyük turbo dowpipe+++ Bende yaptirmak istiyorum hafta içi belki büyük turboyu takacağim bilgi alişverişi yapip ne kadar gideri olacak onu görmek istiyorum
1300cc'ye bosa para dokmeyin derim ben
tarık bana araba chipleten insanların %70 i 35-40 yas ustu..
bu insanların derdi yerinden kalkmayan ilerlemek hızlanmak istemeyen araçlarını bi nebze canlandırmak.. ALT DEVİRLERDE.. bu insanlar 3000 devri cok nadir geciyorlar..
duruma bakıs acını degistir accik anlıcaksın..
tabiki amac fazla güç ise ne kadar hacim okadar verim..
bunun maliyeti, vergisi var, tüketimi var v.s. herkes tercih edemiyor haliyle..
Yav onu anladim tabi ki 1.6 hacimli arabalar zaten genelde cok da ucuz degil, ben burada sadece hemen altina cevap yazdigim mesaja yonelik fikrimi belirttim 'para dokmeyin' diye, yazilim yaptirma olayini destekliyorum zaten ve 1.3 Corsa'mda yaptirmistim da, simdi 1.6 Polo'ya yazilim ciksin imkanim olursa o gun yaptiririm yine :icon_tup:
Benım aracımda 1.3cdti ama aşırı memnunum. ılk defa yazılımlı bır dızel arac kullanıyorum ve bundan sonrada yazılımsız bınecegımı zannetmıyorum ;) bence herkesın yaptırması gereken bır modıfıye :)
kendimin yasadığı en son örneği paylaşıyım,
aldığım 86hplik 1.9 TDI Transporter 36-38 krş yakıyordu, ekonomiye yönelik max gücü arttırmadan yüklediğim yazılımla şuan 28 krş lara kadar düştü.. 2. vites 2500 devirde tırmandığım sokağı 3. vites 2000-2100 lerle çok rahat çıkabiliyorum artık.. üstelik gaza daha az basıyorum..
bayram arefesi yazılım uyguladığmız bi müşterinn bayramda paylastığı post,
rio ya yazılım yaptırdım değerler söyle;
--------------------------------------------------------------------------------
Herkese selamlar
Daha önce EGR valfi iptaliyle ilgili soruma kimse cevap yazmadı bende bunu arastırırken egr ventilinin yazılımla kapatılabildiğini sitesinden yazıyı alıntı yaptığım arkadaştan öğrendim ve kendisiyle sohbetimin neticesi eğer istersem extra tork ve yakıt tüketiminde iyileştirme için için yazılım yapılabildiğini öğrenmiş oldum (ismini yazmam doğru olup olmayacağını kestiremediğim için burada yazmıyorum)
İşleme onay verdikten sonra 45 dakika içerisinde işlem yapıldı ve test sürüşünde ciddi güç artışını hissetmemek mümkün değildi.
Depomu doldurdum çok sakin sürüşle Istanbuldan Körfez üzerinden Balıkesir Manisa(Akhisar) ordan İzmire ve ordan Çanakkale istikametine doğru giderken yakıt lambam yandı.1152km!!! depomu tekrar doldurdum 42.7 litre yakıt aldı
sürüşle ilgili notlar;
yazılımdan önce devir saati 1850 devire ulaşmadan aracım cansız yürümek istemezken
yazılımdan sonra 1450 devirden itibaren güç üretimini hissediyorsunuz doğal olarak vites değiştirme devirleri aşağıya düştüğü için gaz pedalına daha az abanıyorsunuz ve doğal olarak yakıt tüketimi iyilesiyor
yazılımdan önce 80 den 100 km ye çıkmak için vitesi 4 e atıp devir yüksletmem gerekirken sadece gaza hafif bir dokunmamla neredeyse vites küçültmüş gibi bir ivmeyle 100e çok kolay tırmanıyor
daha önceleri 80km 5. viteste detenasyonlu sürüş yaparken simdi aynı hissi 65km 5. viteste hissetmeye başladım
yol bilg sıfırladığımda düzyolda 70-75km hızda 5.viteste 2.7-2.9l
75-90km arası 3.7l
110-125 arası düz yolda 4.5-4.7l gibi değerler okuyorum
Ben bu tür yazılımları SAFECHIP die isimlendiriyorum.. genelde gaz pedalının ilk %50 si ile aracını süren kullanıcılar tercih ediyorlar ve max güç çok fazla artmıyor.. haliyle motoru terleten bi durum da gelişmiyor..