yani depo göstergeleri doğru çalışmıyor mu? :confused:
Printable View
Elbette her arabada depo tasarimlari farklidir ibrenin hareketi butun seviyeler boyunca homojjen degildir, benim depoda da muhtemelen oyle bir durum var :)
Hesap dogru , ortalama 3.8 x 8 desek toplamda kabaca 30 litre yakit demek oluyor ki bu da deponun yarisi yapiyor
Yazilim yapip insallah bir de bayramda yol yapacagim o zaman farkin analizi daha guzel ortaya cikacak
Ozetle , ben dci motordan oldukca memnun kaldim , iki kisi otobusten ucuza geldik
:)
Allah hepimizi kazalardan belalardan dertlerden korusun..
benim arabalardan tecrube ettiğim kadarı ile gırtlak doldurduğumda ibre hareket etmeye 200-250 km sonra baslıyor.. bi ceyrek düştüğünde 400-450 km oluyor asagı yukarı menzilin yarısı..
bunu yasadığım araçlar;
1.3-1.7 Corsa-Combo
PD 1.9 TDI Transporter ,Polo ,İbiza
gibi
Maşallah Erhan abi az yakmışsın cidden, D4D de ilk çeyrek ile 370-400 arası, ikinci çeyrekle 300 km civarı anca yapılabiliyor :)
Evreşe - Gelibolu yaptım bu sabah , klima açık 3 kişi boş sayılmayacak bagaj, hiç kasmadan 140-150 tempo ile 4.6lt idi. Tabi bakımdan 1000km önce çıktı onunda +'sı olmuştur illaki :D
sabah mondeo kiraladım ankaradan kastamonu gittim geldim toplam 600 km 52 lt dizel aldı alet yaklasık 195 tl bayıldım acaip girdi araba yakıtı yakmadı icti sanırım :(
aman diyim uzak durun ..
trend otomatik 2009 du sanırım alet ..
göstergelere tam güvenmeyin bence arkadaşlar.
yarıdan sonra birden bitiveriyo cunku, ama ful den yarıya da ınerken zorlanıyo :D
birde sıcak zamanlarda arac uzun beklerse kapalı olarak kontak actıgınızda dıkkat edın bıraktıgınızdan daha dolu goruceksınız. trıp te de atıyorum bıraktıgınızda 300 se menzılı kontagı actıgınızda 305 306 gıbı gosterebılır daha sonra ilerleyince edınce bırden dustugunu goruceksınız..
Her yakit aldigimda sifirlarim , yola cikarken aldim yakiti zaten
Kalan yakitla burada tuketim ortalamasi 4e cikti donene kadar ne kadar daha goturecek bakalim
Yine diyorum rakamlar tam olmasa da gercege cok yakin degerleri veriyor
Defalarca test etmistim onceden
1000 liraya elektrikli bisiklet veriyorlar şehir şebekesinden sarjlı oh mis gibi kıyı bölgelerinde çok tutuluyor en ekonomiği onlar
1.4 tdi revo yazilimli ibizam var..
sehir icinde kafama gore takildigim da ortalamam 5,5 en kotu 6 litre.. sakin kullanirsam 5 litreyi gecmiyor..
uzun yolda klima acik 95 ile sabit ortalama 4,2 litre..
ayni yol klima kapali 3,8 litre.
120 ile sabit ortalama 5 litre..
klima acik 160 ile ortalama 7 litre..
symbolun eline su dokebilecek tek arac logandir :) cok uzun suredir logan kullaniyoruz sirkette; yakit konusunda daha az yakabileni sanmiyorum. taksiciler bile hep logan ile symbolu tavsiye ediyor.
Arkadaşlar bu 1.6 TDI jettalar 2011 aranızda kullanan var mı yakıtta cimri diyorlar ? birde power box chip kullanan D4D Corolla sahibi arkadaşım performansta fark edilir değişiklik olduğunu söyledi yakıtta azalmış.. aranızda kullananlardan bu iki hususta fikir almak isterim..
benim Onlarca d4D kullanıcısı müşterim %15 lerde ekonomi yapıyor..
Ama 1.6 TDI konusunda fabrikanın belirttiği tüketim değerlerinin yakalanamadığı konusunda cok fazla yorum okudum..
Linea ortalama 4.5 tapagaz gidersem 6 ya yaklasiyor.araba 38500 geldi bakimdan sonra bu degerlerde dusus olucak kesin bu arada lineanin yol tutusu cok iyi tavsiye ederim yayli vtecden daha iyi :)
en az yakan dizel araba polo bluemotion sanırım . 100 km de 3 litre ve karmada 3,6 litre ortalaması olması lazım.
jaguar x type 2.0dizel hakkındaki fikirlerinizi alalım bakalım :)